1000 euro lenen

Wil je 1000 euro lenen? Dat kan snel op 5 manieren die afhankelijk zijn van het type inkomen dat je hebt. 1000 euro lenen kan bijvoorbeeld gemakkelijk met een vaste baan en minder goed met een uitkering. De 5 manieren:

1. Minilening aanvragen

De eerste mogelijkheid om 1000 euro te lenen, is het aanvragen van een minilening.  Het woord zegt het al, het gaat om een klein bedrag. Nieuwe klanten die een minilening aanvragen kunnen maximaal 400 euro lenen. Je zult dus in twee stappen geld moeten lenen om aan die 1000 euro te komen.

Het voordeel van een minilening is dat je snel kunt beschikken over het geld. Na akkoord ontvang je meestal binnen 24 uur (werkdag) je geld. Het nadeel is dat de rente is maximaal is (13,99%), je het snel terug moet betalen en je een garantsteller moet aanwijzen. Je betaalt meestal in 1 à 2 termijnen af.

2. Rood staan op je rekening

1000 Euro lenen kan ook door simpelweg rood te staan op je bankrekening. Bij de bank noemen ze dit een ‘rekening courant krediet’. Nagenoeg alle banken bieden deze optie aan. Hoeveel je maximaal rood kunt staan, is afhankelijk van je inkomen. Hoe meer geld je verdient, hoe meer je rood mag staan.

Het nadeel van rood staan, is dat veel mensen oftewel al ruim 1000 euro rood staan óf te weinig verdienen om überhaupt rood te mogen staan. Zo beschermt de bank hen van overkreditering. Sta je al maximaal rood of kom je niet in aanmerking, dan kun je geen 1000 euro lenen en moet je uitwijken naar andere methodes.

3. Creditcard tijdelijk gebruiken

1000 Euro lenen met een creditcard is de eenvoudigste manier omdat je dan ook direct betaalt. Een creditcard is een ‘kredietkaart’ naast je normale bankrekening. Zodra je 1000 euro uitgeeft ben je eigenlijk 1000 euro aan het lenen. De rente op deze creditcards is wel hoog (tot 14%) en moet je aan het einde van de maand aflossen met je bankrekening.

4. Onderhands lenen bij familie of vrienden

1000 Euro lenen lan ook door bij familie of vrienden aan te kloppen voor een onderhandse lening. Niet iedereen is hier happig op, maar sommige mensen hebben er totaal geen problemen mee. Als je een grote vriendengroep of veel familieleden hebt, kan het eenvoudig zijn om een aantal mensen te vinden die jou die 1000 euro willen lenen.

5. Hoger bedrag bij Nederlandse kredietverstrekker

Wil je liever bij een Nederlandse kredietverstrekker op een officiële manier geld lenen? Dan is 1000 euro lenen te weinig. De meeste banken beginnen namelijk bij 2500 of 5000 euro. Bij Santander kan dat vanaf 1500 euro en een termijn van 24 maanden. Een overzicht van die lening bij Santander:

LeenbedragMaandbedragLooptijdRenteTotaalbedrag
€1500€70,1224 maanden11.9 %€1682,88

Kun je 1000 euro lenen zonder BKR toetsing?

Wil je snel 1000 euro lenen zonder BKR toetsing? Dan wordt het iets moeilijker om geld te lenen. Het BKR is er namelijk om jou te beschermen tegen teveel leningen. Wil je koste wat het kost direct aan die 1000 euro komen, dan zul je het BKR moeten omzeilen. Dat wordt over het algemeen niet aangeraden. 

Hoe kan het dan wel?

Een snelle manier is een minilening aanvragen waarvan je 100% zeker weet dat je deze inclusief (rente)kosten aan het einde van de maand terug kunt betalen.

Bekijk ook deze video waarin goed wordt uitgelegd hoe het BKR werkt en hoe ze jouw financiële situatie interpreteren.

Conclusie

Waar je ook kiest voor 1000 euro lenen, is afhankelijk van je BKR notering, familie/vrienden-netwerk en mate van risico dat je wilt lopen. Denk er in ieder geval goed over na, en reken zorgvuldig uit hoeveel termijnen je nodig hebt om de 1000 euro af te lossen.

Denk ook na over hetgeen waaraan je de 1000 euro wilt spenderen. Is het echt nodig? Is het een noodgeval, of wil je gewoon iets kopen dat je mooi vindt. In het laatste geval, kun je misschien ook nog een maandje (of twee) wachten totdat je voldoende geld op je rekening hebt.

René Andreasi-Bassi

René Andreasi-Bassi

Dit artikel is getoetst op feiten door René Andreasi-Bassi. Met ruim 15 jaar ervaring in budgetbeheer onderzoekt René voor Bankr.nl de eigenschappen en voor- en nadelen van financiële producten en services.

Laatste update:

Scroll to Top