1000 Euro Lenen

Laatste update:


1000 euro lenen kan mét of zonder BKR toets. Zo werkt het: wil je niet meer dan 1000 euro lenen zonder BKR toetsing, kies dan voor Ferratum of Saldodipje. Voor een hoger bedrag kun je bij andere banken terecht.

  • Lage leensom
  • Binnen 24 uur gestort
  • Aanvraag binnen 5 min

Na je aanvraag ontvang je de 1000 euro binnen korte tijd op je rekening. Wil je zonder BKR toetsing meer dan 1000 euro lenen, dan kun je de zogenaamde Plus Lening van Ferratum overwegen.

Om 1000 euro te lenen kun je in het algemeen kiezen uit verschillende mogelijkheden:

  1. Minilening afsluiten
  2. Via familie of vrienden
  3. Via de open handel
  4. Reguliere lening

Uiteraard kent elke mogelijkheid voor- en nadelen. Bedenk eerst welk geldbedrag je precies nodig heeft. Gaat het echt om 1000 euro of een relatief kleiner bedrag van enkele honderden euro’s, of wil je juist meer lenen?

1. Minilening afsluiten

De eerste mogelijkheid is een minilening (flitskrediet) afsluiten. Deze vorm van lenen kan echter alleen worden toegepast als je een klein geldbedrag wilt lenen. Je kunt met een minilening nooit meer dan 1.000 euro lenen namelijk. Het grote voordeel van een minilening is dat je snel kunt beschikken over het geld.

Nadat je de aanvraag heeft ingediend wordt er gekeken naar uw BKR gegevens. Als die in orde zijn wordt de aanvraag in 9 van de 10 gevallen goedgekeurd. Het geld wordt overgeboekt en meestal staat het binnen 24 uur op je rekening. Je kunt het vervolgens direct uitgeven.

Er zit echter wel een nadeel verbonden aan de minilening. Zo is de rente vrij hoog. De kosten worden vaak onder de noemer transactiekosten of garantstelling vermeld.

2. Familie of vrienden

Een andere mogelijkheid is geld lenen van familie of vrienden middels een onderhandse lening. Niet iedereen is hier happig op, maar sommige mensen hebben er totaal geen problemen mee. Als je een grote vriendengroep of veel familieleden hebt, is het vaak eenvoudig om een aantal mensen te vinden die aan jou geld willen lenen.

Wat daarbij wel van belang is, is het maken van duidelijke afspraken. Hoeveel ga je lenen en binnen welke termijn ga je het bedrag terugbetalen. Het kan absoluut geen kwaad om de afspraken op papier te zetten, zo weten beide partijen waar ze aan toe zijn.

Zorg er wel voor dat je de gemaakte afspraken nakomt. Doe je dit niet, dan kan dat jullie relatie beschadigen. Dit laatste is dan ook een risico als je geld gaat lenen van familie of vrienden.

3. Via de open handel

snel 1000 euro lenen zonder bkrEen alternatief om geld te lenen (bijvoorbeeld 1000 euro) is door een lening via de open handel aan te gaan, zoals Marktplaats.nl. Dit houdt in dat je geld leent van particulieren. Dit kunnen zowel vreemden als vrienden of familie (zie hierboven) zijn. Een particulier hoeft niet te voldoen aan allerlei regels waar aan banken wel moeten voldoen en bovendien zullen zij misschien ook niet moeilijk doen over een eventuele BKR registratie.

Echter zitten er wel veel risico’s aan dit scenario. Want je hebt geen garanties om op terug te vallen en er kunnen ook oplichters tussen zitten. Doe dus heel uitgebreid onderzoek als je in deze optie bent geïnteresseerd. Beter is het nog om geld te lenen van iemand die je kent en vertrouwt, mits je zeker weet dat je het terug kunt betalen.

4. Reguliere lening

Wil je toch een groter bedrag lenen? In dat geval kan een reguliere lening (persoonlijke lening) van de bank of een andere geldverstrekker een optie zijn. Voordat je een persoonlijke lening aanvraagt bij een bepaalde aanbieder is het verstandig om na te denken over de looptijd.


In hoeveel maanden wil je het geleende geld terugbetalen? Dit kan bijvoorbeeld in 24, 36 of 120 maanden zijn. Let wel op het feit dat je meer aan rente moet betalen naarmate de looptijd toeneemt. Een lening met een looptijd van 24 maanden is bijna altijd goedkoper in vergelijking tot een lening met een looptijd van 120 maanden.

Als het mogelijk is, los de lening dan zo snel mogelijk af. Naast de looptijd is het ook van belang om te kijken naar de rente die in rekening wordt gebracht. Bij de ene geldverstrekker zal de rente hoger zijn dan bij een andere. Over het algemeen geldt, hoe lager het rentepercentage, des te goedkoper de lening. Ambtenarenleningen spannen de kroon en hanteren de allerlaagste rentes.

Kun je 1000 euro lenen zonder toetsing?

Het is moeilijker om goedkoop snel 1000 euro lenen zonder BKR toetsing mogelijk te maken omdat het BKR als een soort beschermingsmechanisme fungeert. Zeker als je student bent. Het BKR houdt namelijk bij of je meerdere leningen hebt lopen, en zo ja van hoeveel.

En ook of je in het verleden problemen hebt gehad met het aflossen van de lening. Als je te maken hebt (gehad) met een of beide situaties dan verteld dit iets over hoe je met geld omgaat.

Om te voorkomen dat je jezelf in grotere problemen werkt, wordt het je als het ware moeilijker gemaakt om nog een keer in dezelfde situatie terecht te kunnen komen.

Want je wil natuurlijk niet in grote problemen terecht komen. Zeker als je ook geen inkomen hebt is dit van belang. Geld lenen zonder een inkomen is alleen onder speciale omstandigheden mogelijk.

Aan de andere kant zitten banken ook niet te wachten op mensen die eventueel hun lening niet kunnen afbetalen. Want dat kost hun ook weer geld. Daarom hanteren de meeste banken de regel dat bij de aanvraag van een lening de persoon in kwestie bij het BKR gecheckt wordt.

Hieronder een video waarin goed wordt uitgelegd hoe het BKR werkt en hoe ze jouw financiële situatie interpreteren.

Direct 1000 euro ophalen met kleine leningen

Toch kun je in een noodsituatie zitten waarbij het geld hard nodig is en je een prima oplossing hebt voor de lening. In dat geval zijn er ook banken die wel leningen aangaan met mensen die negatief geregistreerd staan bij het BKR. Je kunt bijvoorbeeld een of meerdere minileningen afsluiten.

Zonder registratie bij het BKR kun je gemakkelijk en snel 1000 euro lenen zonder gedoe via een minilening. Echter met een negatieve registratie kun je meestal niet tot de 1000 euro komen. In termijnen betalen wordt toegestaan door bepaalde aanbieders. Goed vergelijken is cruciaal.

BONUS TIP: twee minileningen na elkaar afsluiten

Je kunt als alternatief meerdere leningen afsluiten:

Sluit je bijvoorbeeld twee minileningen af van elk 500 euro, dan zit je ook op 1000 euro. Overweeg dan goed of je beide leningen afsluit bij hetzelfde bedrijf of bij twee onafhankelijke leningverstrekkers.

Over beide minileningen wordt gemiddeld een relatief hoge rente van 14 á 15% geheven. Wat inhoud dat je best wat extra centen moet bijbetalen. Een kleine rekensom:

1 x 500 euro lenen: 15% hiervan is 75 euro op jaarbasis. Je moet deze lening doorgaans in 1 maand terugbetalen. Dus voor die ene maand betaal je 75 /12 maanden = 6,25 euro rente. Doe dit maal 2 en je hebt je totale kosten: 12,50 euro. Best goed te doen.

Let wel, er worden doorgaans hoge extra kosten gerekend indien je de lening inclusief rente niet op tijd terugbetaald. Diverse bestaande klanten praten hierover in gedeelde ervaringen.

Wil je een minilening snel aanvragen? Dan betaal je additioneel extra om het proces sneller te laten verlopen.

Snel 1000 euro lenen verdient rustig overdenken

Kortom, er zijn wel degelijk wegen naar Rome als het gaat om het direct en snel lenen van 1000 euro. De ene weg is kostbaar en vol regels en kleine lettertjes. De andere is onzeker en mogelijk stressvol.

Sluit een snelle lening alleen af wanneer de nood hoog is. Maak er zeker geen gewoonte van om maandelijks extra bij te lenen. Hoe meer je leent zonder terug te betalen, hoe verder je jezelf in de financiële nesten werkt.

Zijn andere mensen (zoals familieleden) afhankelijk van jouw inkomen? Dan kunnen oplopende schulden ook hen op den duur in de financiële problemen brengen.

Een snelle lening is geschikt voor een korte overbrugging van een financiële noodsituatie. Houd het hierbij en denk vooruit. Wellicht kom je er met een doordacht toekomstplan van een financieel adviseur beter uit.