Aanbieders van leningen

Goedkoopste lening adviesMet een slimme methode kun je online de goedkoopste lening aanvragen. Er zit namelijk veel verschil tussen de offertes die je ontvangt van aanbieders. De goedkoopste lening vraag je aan in 5 stappen:

  1. Lees alle onderstaande omschrijvingen
  2. Bezoek websites van gekozen aanbieders
  3. Vraag gratis offertes aan op hun website
  4. Vergelijk offertes; let op rente en kosten
  5. Kies de goedkoopste en neem contact op

1510 mensen ontvangen vandaag offertes in hun inbox.

✅ TIP: gebruik je een mobiel? Geen probleem, bij alle aanbieders kun je met je mobiel offertes opvragen. Als je weer thuis bent, lees je ze gewoon rustig na.

Krediet Groep NederlandKrediet Groep Nederland (sinds 1999) biedt leningen aan vanaf 5000 euro zonder extra kosten. De laagste rente zit momenteel op 4,1%. Een online aanvraag duurt 5 minuten en op werkdagen ontvang je binnen een paar uur bericht. Een offerte met deskundig advies is kosteloos. Je kunt eventueel ook een dure bestaande lening oversluiten en hierdoor kosten besparen. Krediet Groep Nederland heeft een AFM vergunning en checkt het BKR. Met een negatieve BKR notering kom je niet in aanmerking voor een lening.


FrisiaFrisia Financieringen biedt leningen aan vanaf 10.000 euro, waaronder ook WOZ-krediet en een seniorenlening. Frisia is inmiddels 35 jaar actief en bemiddelt voor gerenommeerde banken zoals Interbank, Defam (ABN-AMRO), Qander en Nationale Nederlanden. Tijdens de offerteaanvraag kies je zelf van welke banken je offertes in je inbox ontvangt. Hiervoor betaal je aan Frisia géén advies- of bemiddelingskosten. Je moet min. 21 jaar zijn en inkomen uit dienstverband ontvangen. Je mag geen negatieve registratie bij het BKR hebben.


A-kredietA-krediet biedt leningen aan vanaf 5000 euro met persoonlijk financieel advies. A-krediet vergelijkt als intermediair leningen bij verschillende banken en biedt vervolgens de goedkoopste partij aan. Je moet tussen 21-68 jaar zijn en min. 1500 euro uit loondienst ontvangen. Zit je in de bijstand of ontvang je WW, ABW, WWB of WAO dan kom je niet in aanmerking. Met een BKR notering of als alleenstaande in tijdelijk dienstverband kom je ook niet in aanmerking. A-Krediet krijgt een 9 op de website van Klantenvertellen.nl


FerratumFerratum biedt minileningen van 100 tot 1500 euro aan zonder je te toetsen bij het BKR. Een kleine lening aanvragen is snel geregeld (óók mobiel). Deze dien je binnen 15, 30, 45 of 62 dagen terug te betalen tegen een rente van 13,99%. Je vraagt hier een lening aan zonder offerte. Je moet minimaal 21 jaar oud zijn en maandelijks 1000 euro netto inkomsten genereren. Ferratum is onderdeel van Ferratum UK Ltd, gevestigd in Engeland. Garantiestelling is verplicht. Global Guarantee (gevestigd in Estland) kan garant voor je staan.

Download aanbieders

Email

Download GRATIS een overzicht van al deze aanbieders met als bonus: 9 EXTRA aanbieders (incl. 3 nieuwe aanbieders zónder BKR toets). Daarnaast ontvang je een notificatie zodra een nieuwe aanbieder op de markt komt, en mis je niets!

Powered by ConvertKit

Aanbieders van particuliere leningen

Naast de hierboven genoemde aanbieders is het ook mogelijk om in Nederland een goedkope lening bij een particulier aan te vragen. Helaas kun je zonder BKR toetsing tegenwoordig in uitzonderlijke gevallen een lening afsluiten. Het is de moeite waard om eens te kijken naar de zogenaamde crowdfunding- en lendingsites. Dit zijn online kredietmarktplaatsen waar hogere bedragen een rol spelen en investeerders en kredietnemers worden samengebracht. Deze doen wél een check bij het BKR. We hebben een bekende partij voor je uitgelicht:

Lender & SpenderLender & Spender biedt persoonlijke leningen aan vanaf 5000 euro die worden gefinancierd door particulieren of bedrijven. De looptijd is 2 tot 5 jaar tegen een vaste rente. Afsluitkosten zijn 1% van de leensom. Je krijgt 14 dagen bedenktijd en kunt boetevrij aflossen. Je moet in Nederland wonen, min. 21 en max. 65 jaar zijn met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Je mag geen negatieve BKR registratie hebben en niet te maken hebben gehad met een incassobureau. Na je aanvraag ontvang je binnen één uur een aanbod.


Geldvoorelkaar is als crowfunding platform veelvuldig in het nieuws geweest. Naast bedrijfsinvesteringen is het mogelijk om een oproep te doen voor een particuliere lening. De hoogte, looptijd en rente bepaal je zelf. Wel wordt een adviesrente gegeven aan de hand van jouw classificatie. Zodra jouw oproep akkoord is bevonden, kunnen investeerders deze zien staan. Pas wanneer het volledige bedrag bij elkaar verzameld is, worden de contracten tussen jouw en alle investeerders getekend. Geldvoorelkaar en het BKR zijn aan elkaar gekoppeld.

Juridisch advies en hulpbronnen

Geld lenen is niet zomaar iets. Gelukkig sta je er in Nederland niet alleen voor. Er zijn tegenwoordig diverse instanties waar je als consument terecht kunt voor juridisch advies, achtergrondinformatie of het eventueel indienen van een klacht. Hieronder vind je een lijst van waardevolle partijen waar jij je verder in kunt verdiepen.

Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (KIFID) is een erkende geschilleninstantie voor de financiële dienstverlening. Heb je een vervelende ervaring opgedaan tijdens het afsluiten van een lening? Dan kun je hier een klacht indienen over de lening- of kredietverstrekker in kwestie. De meeste aanbieders zijn hier ingeschreven en hebben een registratienummer gekregen. De Ombudsman Financiële Dienstverlening behandeld de klachten. Indien bemiddeling onmogelijk is, dan pakt De Geschillencommissie deze op.


Wijzer in GeldzakenWijzer in Geldzaken is in het leven geroepen door het ministerie van Financiën, met het doel financiën in Nederland in goede banen te leiden. Met name het beheer en uitgeven van geld onder consumenten staat centraal. De site geeft goede tips over het al dan niet afsluiten van een lening. Daarnaast vind je er waardevolle informatie over het BKR en hoe om te gaan met schulden. Ook studenten kunnen er veel te weten komen over het studieleen stelsel. Overweeg je een lening af te sluiten? Bekijk Wijzer in Geldzaken dan eens.


Financiële toezichthouders

Het is prettig dat extra geld lenen mogelijk is. Desondanks is het wenselijk dat er door de Nederlandse overheid aangestelde organisaties zijn die toezicht houden op het uitlenen van geld aan consumenten. Het AFM en het BKR zijn de twee voornaamste financiële toezichthouders.

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) is toezichthouder op de financiële markten in Nederland. De AFM handhaaft de Wet op het financieel toezicht (Wft), de Wet handhaving Consumentenbescherming, de Pensioenwet en de Wet toezicht accountantsorganisaties. De AFM houdt o.a. toezicht op leningverstrekkers. Bij een overtreding kan de AFM maatregelen treffen en boetes opleggen. De AFM werkt nauw samen met De Nederlandsche Bank tijdens het constateren van overtredingen en het overwegen van te nemen maatregelen.


Het Bureau Krediet Registratie (BKR) is een stichting, opgericht in 1965. Het BKR beheert het Centraal Krediet Informatiesysteem (CKI) waarin kredieten van consumenten worden geregistreerd. Het BKR heeft als doel overkreditering en problematische schuldsituaties te voorkomen. Iedere Nederlandse financiële dienstverlener is verplicht het BKR te toetsen. Het BKR levert door haar activiteiten een bijdrage aan een gezonde financiële dienstverlening en het bestrijden van misbruik en fraude.


Een lening aanvragen doe je tegenwoordig online

Een goedkope lening aanvragen doen we tegenwoordig frequenter online dan bij een fysieke bank in de buurt. De drempel om online een lening aan te vragen, wordt kenbaar steeds kleiner en men krijgt direct antwoord. Grote banken zetten steeds vaker nieuwe online geldverstrekkers op die louter online actief zijn.


Met een frisse merknaam en bijhorende website worden leningzoekers geïnformeerd met de mogelijkheden omtrent leningvormen, bedragen en rentepercentages. Deze markt wordt steeds groter en hiermee stijgt de concurrentie evenredig.

Voor de Nederlandse consument is stijgende concurrentie een gunstige ontwikkeling. Geldverstrekkers beconcurreren elkaar met de laagste rentepercentages en meest interessante voorwaarden. Wil je binnenkort een lening aanvragen? Vergelijk dan zorgvuldig meer dan 5 partijen met elkaar en trek vervolgens pas een conclusie.

Op deze manier ben je er zeker van dat je de beste aanbieder op dat specifieke moment te pakken hebt. Het Nibud heeft een handige checklist opgesteld die je kunt nalopen alvorens je een lening afsluit.

Goedkope online lening aanvragen zonder loonstrook of vast inkomen

Heb je geen vaste baan en heb je op korte termijn geld nodig? Dan kun je onder bepaalde voorwaarden een lening aanvragen zonder loonstrook of vast inkomen. Over het algemeen is deze te verkrijgen lening een stuk kleiner in omvang dan wanneer je wel een baan hebt. Voor de aanvraag van een offerte is het volgende nodig:

 • Geldig legitimatiebewijs
 • Woonadres in Nederland
 • Jouw maandelijkse inkomsten én uitgaven

Ben je bijvoorbeeld op zoek naar de goedkoopste lening voor een auto, caravan of verbouwing van je huis, dan kun je het beste het nodige papierwerk in orde hebben. Dit versneld het proces namelijk aanzienlijk.

Leningaanvraag met een uitkering

Hetzelfde geldt voor het aanvragen van een lening met een uitkering. Zit je al jaren lang thuis met een uitkering? Dan lijkt het er sterk op dat je op korte termijn geen nieuwe baan zult vinden. Althans, dat plaatje wordt door jouw verleden geschetst.

Als je het hiermee oneens bent, kun je dit beeld tegengaan door proactief te laten zien dat je veel solliciteert, en er alles aan doet om weer op de arbeidsmarkt terecht te komen. Dit kan wel eens helpen bij een nieuwe online aanvraag.

Zeker als alleenstaanden zul je hier actief in moeten zijn om je hoofd boven water te houden. Bekijk ook eens het forum op de site van de Consumentenbond waar regelmatig tips worden gedeeld.

Kleine lening aanvragen zonder poespas

Wil je als persoon of bedrijf een kleine lening aanvragen zonder loonstrook of bkr toetsing? Dan is dit over het algemeen een fluitje van een cent. Omdat het slechts om enkele honderden euro’s gaat, zijn er minder strenge regels van kracht.

Wanneer je een dergelijke kleine leenvorm wilt aanvragen, kun je het beste op zoek gaan naar minileningen. Dit is de benaming voor leningen tussen de 100 en 800 euro. Een kleine lening aangaan is doorgaans op afbetaling en relatief eenvoudig af te sluiten. Hierdoor kun je deze in termijnen aflossen.

Let wel, wanneer je een minilening met bkr wenst af te sluiten, is het van belang dat je deze wel binnen maximaal 45 dagen afbetaalt. Doe je dit niet, dan kunnen de kosten in de vorm van boetes flink oplopen. Rood staan is tijdens de aanvraag allerminst verstandig.

Heb je helemaal geen inkomen? Dan kan dit soms zo bont worden dat je terugrekenend duurder uit bent na het afsluiten van de lening dan ervoor. Het spreekwoord ‘bezint eer ge begint’ is dus mooi op zijn plaatst hier.

Naar goedkope persoonlijke lening oversluiten

Heb je een bestaande persoonlijke lening die veel te duur is? Aanbieders van leningen maken het op dit moment mogelijk om een dure bestaande lening over te sluiten naar de goedkoopste op de markt. Een dure persoonlijke lening oversluiten is een precaire zaak omdat je goed in de voorwaarden moet duiken. Let op het volgende:

 • Verschil in rentepercentage
 • Verschil in looptijden
 • Administratiekosten
 • Verschil in boetes

Staar je vooral niet blind op rentepercentrages en looptijden, maar onderzoek of en wanneer boetes om de hoek komen kijken. Zijn er kosten gemoeid met het oversluiten? Dit is bij een persoonlijke lening meestal wel het geval.

Vergelijk deze vervolgens met andere aanbieders zodat je de meest voordelige en verstandige keuze kunt maken. Indien de boete bij oversluiten hoger is dan het rentevoordeel, dan kun je misschien beter wachten tot je de persoonlijk lening hebt afbetaald bij je huidige leningverstrekker.

Dit type lening is voor alle doeleinden geschikt, en zeker voor de aankoop van een huis of bouwgrond wil je zeker weten dat je niet teveel betaalt. Je zult namelijk een groot bedrag moeten lenen.

Online doorlopend krediet aanvragen

Online een doorlopend krediet aanvragen doorloop je op dezelfde wijze als bij het aanvragen van een nieuwe lening. Het enige grote verschil tussen beide is de leenvorm.

In het geval van een lening krijg je direct geld en bij krediet sluit je een contract af voor financieel ‘tegoed’ dat je op een later tijdstip kunt aanboren. Hier hebben we op Bankr.nl uitgebreid over geschreven in diverse artikelen.

Kort gezegd moet je jezelf eerst afvragen wanneer je het krediet nodig hebt, en hoe hoog het kredietbedrag moet zijn. Uiteraard is dit laatste ook afhankelijk van jouw inkomsten en vermogen.

In principe kun je een doorlopend krediet aanvragen bij de meeste geldverstrekkers die ook leningen verstrekken. Zie o.a. de lijst bovenaan deze pagina. Ook zijn er websites die zich louter focussen op kredieten i.p.v. leningen.

Doorlopend krediet oversluiten kan voordelig zijn

Wil je een bestaand doorlopend krediet oversluiten, dan hoef je meestal geen boete te betalen. Omdat jouw rente variabel is, kan een nieuwe aanbieder jouw krediet zo overnemen zonder dat je oude kredietverstrekker hier nadeel aan ondervindt.

Een DSB doorlopend krediet oversluiten naar een persoonlijke lening is de laatste tijd populair. Ook partijen als OHRA hebben veel te maken met oversluitingen. Dit heeft alles te maken met de veranderende financiële markt en de consumenten die hier de dupe van zijn geweest.

Bij de huidige sterke rentedalingen zit je met een bestaand krediet vaak onnodig met dure maandlasten. Het is dan ook volkomen begrijpelijk dat je dan je oude krediet wilt overbrengen naar een goedkope partij.

Minikrediet aanvragen binnen 24 uur

Een relatief goedkoop minikrediet aanvragen kan d.m.v. enkele stappen op websites van kleine lening aanbieders. Er wordt beweerd dat je binnen enkele minuten een minikrediet kunt berekenen en aanvragen, maar dit is in de praktijk niet altijd het geval.

De aanvraag zelf is, bij Ferratum bijvoorbeeld, wel zo geregeld en kan zelfs binnen luttele minuten plaatsvinden. De verwerking van jouw aanvraag duurt minimaal 24 uur. Wil je dat dit proces sneller verloopt, dan zul je hier extra administratiekosten voor moeten betalen. Houdt hier rekening mee tijdens je aanvraag.

Aanbieders van leningen
4.5 (89.09%) 11 votes
Ben je er nog niet helemaal uit? Vergelijk hier zelf meer partijen en maak een weloverwogen keuze.

728 x 90