Aandeel Aegon Kopen & Live AGN Aandeel Koers

AEGONAGN.AS
0,43%
6,02 €

Aegon is een Nederlands bedrijf dat levensverzekeringen, pensioenen en vermogensbeheerproducten aanbiedt. Het bedrijf is actief in meer dan 20 landen en heeft een klantenbestand van meer dan 30 miljoen.

Aegon aandeel logo

De koers van aandeel Aegon is nog herstellende van de coronacrisis. Is dit een goed moment om in te stappen? In dit artikel zullen we je Aegon aandeel advies geven, hoe je het aandeel kunt kopen en de voorlopige Aegon koers verwachting van aandeel Aegon nader toelichten.

Beleggen in aandeel Aegon via een online broker - Stappenplan

Klaar om te beginnen aandeel Aegon kopen? Klik op de groene knop en begin direct!

Als je wilt beleggen in aandeel Aegon, is het natuurlijk handig als de online broker waarvoor je kiest geen extra kosten in rekening brengt. Bij eToro kun je profiteren van 0% commissie op aandelen en ETF’s. Zo maximaliseer je het potentiële rendement van je belegging in aandeel Aegon.

Hoe kan ik een Aandeel Aegon kopen?

Het aandeel Aegon staat zowel beursgenoteerd op de Euronext als de Amerikaanse NYSE (New York Stock Exchange). Aandeel Aegon kopen kun je het beste via een online broker doen.

Een online broker fungeert als een intermediair tussen de beurs en een belegger. Op deze manier kun je gemakkelijk beleggen op verschillende beurzen over de hele wereld vanuit hetzelfde platform. We zullen hieronder een aantal brokers voor je op een rijtje zetten en stapsgewijs uitleggen hoe je kunt beginnen.

Stap 1: Kies de juiste broker

Allereerst is het van belang dat je een broker kiest die goed bij jouw handelsstrategie past. Wil je je focussen op een bepaald handelsproduct? Of wil je een gebalanceerde broker vinden waar je je portfolio kunt diversifiëren? Kun je de koers aandeel Aegon volgen?

Je kunt dus onder andere aandelen zoals aandeel Aegon kopen of verkopen, maar ook kun je vaak handelen in een aantal andere handelsproducten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld CFD’s, grondstoffen, crypto’s of ETF’s.

Als je op zoek bent naar een broker, is het erg belangrijk dat je een broker kiest die goed gereguleerd is. Dit wil zeggen dat er toezicht wordt gehouden op de broker door een reguleringsinstantie (bijvoorbeeld de AFM) zo weet je dat de broker zich goed aan de regels houdt en je geld veilig is.

Ook is het belangrijk om na te gaan of je overal toegang wilt tot je beleggingen, zodat je snel kunt reageren wanneer er iets invloed heeft op een handelsmarkt. Het is dan natuurlijk prettig als je de broker een goede mobiele app heeft. Bekijk hierover ons artikel over de beste mobiel beleggen apps.

Door de grote hoeveelheid online brokers op de markt tegenwoordig, is het vaak tijdrovend om de juiste broker voor je te vinden. Hieronder hebben we een aantal vanuit ons aanbevolen brokers op een rijtje gezet, zodat je zeker weet dat je goed zit.

Broker
Capital
⭐⭐⭐⭐
Vantage
⭐⭐⭐⭐
Libertex
⭐⭐⭐
Skilling
⭐⭐⭐⭐
Avatrade
⭐⭐⭐
DEGIRO
⭐⭐⭐
Capital bekijkenVantageFX bekijkenLibertex bekijkenSkilling bekijkenAvatrade bekijkenDEGIRO bekijken
Beoordeling Mobiele App10/109.5/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€ 20,00€ 175,00€ 100,00€ 100,00€ 90,00€ 0,01
Minimale spread (pips)0.120.0vanaf 0,01%0.10.9vanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€ 20,000.01 lots€ 10,00€ 0,010.01 lots€ 90,00
Maximale Hefboom20:1500:1100:1100:1100:130:1
Valutaparen10040100705050
Regulatie FCA, CySEC, ASICVFSCFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINCySECFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINBaFin, AFM, DNB
Overnacht / conversiekostenVariabelVariabelVariabelVariabel0,0058%Variabel
Opnamekosten€ 0,00€ 0,00Max € 10,00€ 0,00€ 0,00€ 0,00
Onderhoudskosten€ 0,00€ 0,00€ 5,00 na 6 maand€ 10,00 na 12 maand€ 50,00 na 3 maand€ 2,50

Overzicht van brokers

Onze beoordeling

5/5

Voordelen

Nadelen

Functionaliteiten

Voor de beginnende belegger raden wij het eToro platform aan. Bij deze broker kun je met een gebruiksvriendelijke interface gemakkelijk toegang krijgen tot handelsmarkten over heel de wereld. Daarnaast hebben ze een gratis demofunctie, waar je ongelimiteerd gebruik van kunt maken.

Misschien wel de fijnste functie in eToro is de CopyTrading tool. Met deze tool kun je de portfolio’s van aanbevolen beleggers bekijken compleet met recent behaald rendement en risico waarde.

Daarnaast geven deze beleggers ook updates op het sociale handelsplatform met beredeneringen waarom ze bepaalde beleggingen doen. Als een bepaalde belegger je overtuigd heeft van zijn kennis, kun je zelfs het gehele portfolio gratis overnemen!

eToro biedt een scala aan handelsproducten aan, waaronder ETF’s, CFD’s, grondstoffen en indexen. Bij het beleggen in aandelen en ETF’s betaal je zelfs 0% commissie, wat het natuurlijk ook met kleinere bedragen erg aantrekkelijk maakt.

Je kunt namelijk al vanaf het minimale inlegbedrag van €170,- beginnen met beleggen, zelfs zonder de gratis demofunctie kun je dus met relatief laag risico beleggen.

Al met al is eToro de perfecte keuze voor een startende belegger of een belegger op zoek naar een overzichtelijk interface met niet al te veel toeters en bellen. Meer weten over deze broker? Door onze eToro review kom je alles te weten over het platform!

Onze beoordeling

4/5

Voordelen

Nadelen

Functionaliteiten

Libertex is al meer dan 20 jaar actief als online broker en was daarmee dus ook een van de eersten die zich hierop ging focussen. 20 jaar later en het platform heeft meer dan 2 miljoen leden en een groot aanbod aan verschillende handelsproducten.
 
Je vindt op dit platform meer dan 213 verhandelbare activa, zoals crypto’s, ETF’s en aandelen. Het bedrijf wordt gereguleerd door de CySEC in Cyprus, waar het bedrijf is gevestigd en in 2017 won het een prijs voor de beste handelsapplicatie.
 
Belangrijk is wel om te weten dat je bij Libertex geen handelsproducten kunt kopen: je speculeert over de koerswisselingen van bepaalde producten, zo kun je zowel winst maken op dalende als stijgende koersen.
 
Benieuwd naar Libertex? Bekijk onze Libertex review van deze ervaren broker.

Stap 2: Maak je account aan

Zodra je een broker hebt uitgekozen, kun je overgaan op de accountcreatie. Dit kun je via de webpagina van de broker doen. We zullen in dit geval eToro als voorbeeld nemen, maar bij de meeste brokers gaat dit hetzelfde.

Meld je aan bij eToro

Ga naar de eToro webpagina en meld je rechtsboven aan door je gegevens in te vullen.

Verifieer je account

Je zult een verificatie e-mail krijgen waarmee je het account kunt activeren. Zodra je dit doet, heb je toegang tot het eToro netwerk.

aandeel Aegon log in etoro
Maak gemakkelijk een account aan bij eToro!
Voltooi je profiel en financieer je account

Voordat je kunt beginnen met aandeel Aegon kopen, zul je nog enkele stappen moeten ondernemen. Je zult, om met echt geld te kunnen beleggen, het KYC (Know Your Customer) proces moeten doorlopen dat wettelijk verplicht is gesteld door toezichthouders op online brokers.

Hiervoor vul je een vragenlijst in die je bewust maakt over de risico’s van beleggen en zul je je bankrekening moeten koppelen gepaard met een geldig identiteitsbewijs.

aandeel Aegon etoro geld storten
Hier begin je met het KYC proces om vervolgens te beginnen met beleggen!

Stap 3: Vind het aandeel AGN

Nu ben je klaar om het aandeel Aegon of andere activa te kopen! Vind het aandeel Aegon (AGN.NV) door middel van de zoekbalk bovenin. Je vindt op de Aegon pagina ook een hoop andere informatieve analysetools, zoals grafieken, charts en financiële informatie.

Zodra je het aandeel Aegon wilt kopen, druk je op de knop rechtsboven genaamd ‘Handelen’. Hiermee zul je in het betaalvenster komen en bepaal je hoeveel je wilt beleggen.

koers aandeel Aegon chart eToro
Aandeel koers Aegon chart in eToro

Meteen beginnen met aandeel Aegon kopen? Of geïnteresseerd in het verkennen van het platform? Twijfel niet langer en maak meteen een account aan bij eToro!

aegon aandeel financiële samenvatting etoro

Financiële samenvatting van aandeel Aegon in eToro

Over Aegon

AEGON NV is een in Nederland opgericht bedrijf dat levensverzekeringen, pensioendiensten en vermogensbeheer aanbiedt. Het bedrijf is het resultaat van een fusie tussen AGO en Ennia in 1983.
 
Aegon is actief in meer dan 20 landen en maakt deel uit van de AEX index, de index voor de 25 grootste bedrijven van Nederlandse oorsprong. Aegon is een acroniem voor Algemeene Friesche, Eerste Nederlandsche, Groot-Noordhollandsche, Olveh en Nilmij.

Dit zijn alle voorgangers die AGO en Ennia uiteindelijk hebben gevormd. Aegon was na de fusie de op één van de grootste verzekeringsmaatschappij in Nederland en wilde het bedrijf verder internationaliseren in onder andere Amerika.

In 2008 werd ook Aegon hard geraakt door de kreditcrisis, net zoals onder andere ING, moest het bedrijf een lening opnemen bij de Nederlandse staat van €3 miljard. Deze werd in juni 2011 in zijn volledigheid afbetaald, gepaard met een rente en premie van €1,1 miljard.
 
In 2016 besloot Aegon haar zakelijke schade klantenbestand te verkopen aan concurrent Allianz Benelux en het jaar daarop verkocht Aegon de Meeùs groep, wat onderdeel was van AEGON, aan Aon Nederland.
 
Aegon heeft zich in de jaren ook erg veel bezig gehouden met sponsoring in de sport. Zo was Aegon meer dan 30 jaar de hoofdsponsor van de KNSB (Koninklijke Nederlandse Schaatsenrijders Bond) en was het tussen 2008 en 2014 de hoofdsponsor van AFC Ajax.

Waarom kiezen voor Aandeel Aegon?

Aegon is een zeer grote speler op de (internationale) verzekeringsmarkt, als onderdeel van de AEX is het daarom altijd een mogelijk interessante belegging voor veel beleggers.
 
Het aandeel Aegon werd in maart 2020, net zoals de meeste bedrijven, hard geraakt door de instorting van de markt naar aanleiding van de lockdowns door de coronacrisis. Toch schijnt Aegon hier langzaamaan van aan het herstellen te zijn en is het de vraag of deze groei nog zal blijven doorzetten.
 
Daarnaast heeft Aegon zich bewezen als een robuuste onderneming dat als zodanig belangrijk wordt gezien door de Nederlandse staat, dat het staatssteun heeft gekregen in 2008. Een lange termijn investering is dus altijd interessant wanneer de waarde sterk in waarde daalt door unieke externe factoren als de coronacrisis.
 
AEGON kan dus voor de lange termijn belegger een interessant aandeel zijn, maar zelfs voor deze beleggers is het moeilijk te zeggen of AEGON haar beloftes kan nakomen.

 

Actuele koers: Aandeel Aegon koers

Op het moment heeft Aegon vooral de laatste paar maanden genoten van een sterke stijging en is het aandeel inmiddels weer ongeveer €3,50 waard. De stijging lijkt nog niet gestopt te zijn, dus hierdoor kan het interessant zijn om nu te investeren in Aegon, zodat je op de lange termijn kunt profiteren.
 
Het hoogtepunt in 2020 was een prijs van €3,991 per aandeel op 12 februari, waarna het aandeel vervolgens volledig ineenstortte naar een waarde van slechts €1,67 als dieptepunt op 16 maart.
 
aandeel Aegon totaaloverzicht
Totaaloverzicht van aandeel koers Aegon
Echter is dit wel puur speculatief; de coronacrisis brengt zeer veel onzekerheden met zich mee als je kijkt naar de aandelenmarkt. Je kunt dus moeilijk voorspellen hoe 2022 zal verlopen voor het aandeel Aegon, echter is het wel zo dat de markt, naarmate er meer vaccins worden uitgedeeld, zich enigszins zal herstellen.
 
Veel bedrijven zullen dus weer in waarde herstellen of zelfs stijgen, maar het is altijd afwachten of ook aandeel Aegon hiervan zal profiteren.
 

Aegon in het nieuws

Als bedrijf dat deel uitmaakt van de AEX en internationaal actief is, is het geen verrassing dat Aegon regelmatig in het nieuws komt. Ook is Aegon in het verleden niet vies geweest van een aantal controverses.
 
We zullen ons op het recente beurgerelateerde nieuws richten dat betrekking heeft op het aandeel Aegon. Zo kondigde Aegon CEO Lard Friese in december 2020 aan dat het bedrijf zich ging richten op schuldaflossing door de kosten te verminderen.
 

Daarnaast gaf het bedrijf aan dat er ook plannen zijn om het aandeel Aegon dividend te verhogen. Voor een belegger is dit natuurlijk interessant nieuws, omdat de waarde van het aandeel naar aanleiding van deze plannen kan stijgen in de toekomst mits deze ook uitgevoerd worden.

Aegon wilt ‘ingrijpende’ maatregelen instellen om de schuldpositie te verminderen en tegelijkertijd aantrekkelijker te worden voor aandeelhouders. Hiervoor gaan ze zich meer richten op de drie grootste markten: de VS, VK en Nederland.

De enige mogelijke markten waar ze zich ook op willen richten zijn de groeimarkten Portugal, Spanje, Brazilië en China. Het bedrijf zal de overige markten streng evalueren en naar verwachting hier uitstappen als de markten niet winstgevend genoeg zijn.

aandeel aegon investeerders info

Informatie voor beleggers over Aegon in eToro. Zoals de koers aandeel Aegon of Aegon aandeel advies.

Dit is recentelijk al gebeurd, waarbij het bedrijf haar klantenbestanden in Centraal- en Oost Europe heeft verkocht. Er zijn dus grote veranderingen gepland in het beleid van Aegon, wat een positieve impact kan hebben op aandeel Aegon.

Meer interessante aandelen naast Aandeel Aegon

Direct in aandelen kopen en niet eerst beleggen in indextrackers? Dit kan allemaal bij eToro! Jij wilt vast weten hoe dit moet. Bankr schrijft aandelen pagina’s voor alle populaire aandelen. Hieronder een overzicht van de beste aandelen volgens ons. 

ing beleggen
ING (INGA)

ING is de grootste Nederlandse bank en is inmiddels ook een grote speler in andere Europese landen, zoals België Luxemburg.

Alhoewel ING als bank relatief gelimiteerd is wat het kan betekenen voor investeerders (dividendverbod 2020 bijvoorbeeld), blijft ING met haar duurzame beleid en oog op de toekomst een interessante belegging.

Meer weten over deze bank? Bekijk ons artikel of begin direct met beleggen!

Aandeel ASML logo
ASML (ASML)

ASML is een high tech bedrijf dat zich richt op de product van halfgeleiders. Voor dit niche product is het dan ook de wereldleider. ASML als aandeel is in de laatste jaren ook flink in waarde gestegen en is inmiddels de crash in maart 2020 te boven gekomen en is het zelfs meer waard dan pre corona.

Wil je meer weten over dit jonge high tech bedrijf met een glansrijke toekomst? Bekijk ons artikel over ASML of begin meteen met beleggen in de techgigant!

aandeel randstad logo
Randstad (RAND)

Randstad is natuurlijk een begrip in Nederland geworden als een van de grootste en bekendste uitzendbureaus, maar inmiddels het bedrijf uitgegroeid tot een wereldspeler wanneer het gaat om personeelswerving over heel de wereld.

In deze tijden van onzekerheden biedt een bedrijf als Randstad de oplossing met tijdelijke krachten waar bedrijven niet voor langere tijd aan vast hoeven te zitten. Is het aandeel RAND daarom een interessante investering? Lees het in ons artikel over het bedrijf!

Veelgestelde vragen

Het aandeel Aegon dividend wordt tweemaal per jaar uitgekeerd. Door de coronacrisis werden verzekeraars echter verboden door DNB om het slotdividend van 2019 uit te keren, omdat de toekomst nog onzeker was rondom de impact van corona op verzekeraars.

In het jaar 2020 mocht Aegon echter weer dividend uitkeren, maar dit was slechts €0,06 per aandeel, wat nog €0,15 was in 2019. Dit was dus een vermindering van €0,15 – €0,06 = €0,09 per aandeel, wat meer dan de helft was.

Het doel van Aegon is om het aandeel Aegon dividend te verhogen naar €0,25 per aandeel in 2024.

Als je geen aandelen van Aegon wilt bezitten, maar wel op een andere manier wilt beleggen in Aegon, kun je dit doen door middel van het inleggen op koerswisselingen van het bedrijf. Je zet dus in op een daling (short gaan) of een stijging (long gaan) op de koers.

Deze zogenaamde CFD’s (contract for difference) kunnen erg risicovol zijn dankzij de hefboomwerking, lees ons artikel over CFD’s voor meer informatie!

Daarnaast kun je ook in ETF’s beleggen waar aandeel Aegon onderdeel van uitmaakt. ETF’s zijn een groep aandelen die de koers van een index zo nauw mogelijk volgt. Ons artikel over ETF’s kan meer informatie geven over dit handelsproduct.

Sinds 2000 heeft Aegon drie keer een negatief nettoresultaat behaald: 2002, 2008 en 2015. Sinds 2015 heeft het bedrijf alleen nog winst gemaakt, met de piek in 2017 (€2,361 miljard).
 
In 2019 boekte het bedrijf een winst van €1,528 miljard en het is nog afwachten of het jaar 2020 ondanks de pandemie een positief resultaat zal opleveren. De eerste helft van 2020 was echter winstgevend voor het bedrijf.
Als een online broker goed gereguleerd is, hoef je je in principe geen zorgen te maken over de veiligheid van je geld. Echter moet je er wel op letten dat je een sterk wachtwoord aanmaakt, aangezien hackers helaas steeds meer voorkomen.
 

Daarnaast bieden sommige brokers two-factor authenticatie aan om je account nog beter te beveiligen.

Dit is mogelijk door wederom op de blauwe knop ‘Handelen’ te drukken op de pagina van het aandeel dat je wilt verkopen en op het tabje verkopen te drukken. Let er wel op dat, als je geen aandelen bezit, je alleen een transactie kunt openen via een CFD met het tab verkopen.

Conclusie

In conclusie is Aegon zeker een interessant aandeel voor de lange termijn belegger. Vooral omdat Aegon heeft aangegeven een nieuw pad in te slaan in 2022 met hogere dividend uitkering en minder schuld door middel van kostenbesparing.
 
Dit willen ze doen door zich meer te richten op de markten waar ze meer winst kunnen maken, en de markten waar het niet zo goed loopt, door te verkopen. Dit kan, mits dit waargemaakt wordt, positieve gevolgen hebben voor de Aegon koers.
 

Op de lange termijn kan Aegon dus een zeer interessant aandeel worden en, aangezien het aandeel Aegon op het moment nog aan het herstellen is van de coronacrisis, wellicht een goed moment om te beleggen in Aegon als de plannen worden waargemaakt.

Meteen Aegon aandelen kopen?

Maak direct een account aan bij eToro en begin binnen de kortste tijd met het beleggen in aandeel Aegon!
begin direct!
Scroll naar boven