Amazon Aandelen Kopen & Koers

Amazon is in Nederland nog niet een hele bekende speler, echter is deze webshop internationaal wel de allergrootste. Amazon draait een omzet van 280 miljard dollar per jaar, en dat is ook zeker terug te zien in de koers van het aandeel Amazon.

amazon logo

Weten hoe je begint met Amazon aandelen kopen, of hoe de huidige koers Amazon verloopt? We beantwoorden het hier allemaal voor je!

Aandeel Amazon Kopen - stappenplan

Kun je niet langer wachten om Aandelen Amazon te kopen? Klik op de groene button links en registreer binnen 15 minuten een trade-account!

Hoe begin ik met Aandelen Amazon kopen?

Stap 1: Broker kiezen

Om veilig te beginnen met Amazon aandelen kopen is het belangrijk dat je eerst een gereguleerde broker uitkiest. Zo kun je op een veilige manier je aandelen Amazon kopen en beheren.

We hebben om de keuze makkelijker te maken hieronder twee brokers voor je naast elkaar gezet zodat jij eenvoudig een geschikte aandelen broker kunt uitkiezen.

Broker
Capital
⭐⭐⭐⭐
Vantage
⭐⭐⭐⭐
Libertex
⭐⭐⭐
Skilling
⭐⭐⭐⭐
Avatrade
⭐⭐⭐
DEGIRO
⭐⭐⭐
Capital bekijkenVantageFX bekijkenLibertex bekijkenSkilling bekijkenAvatrade bekijkenDEGIRO bekijken
Beoordeling Mobiele App10/109.5/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€ 20,00€ 175,00€ 100,00€ 100,00€ 90,00€ 0,01
Minimale spread (pips)0.120.0vanaf 0,01%0.10.9vanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€ 20,000.01 lots€ 10,00€ 0,010.01 lots€ 90,00
Maximale Hefboom20:1500:1100:1100:1100:130:1
Valutaparen10040100705050
Regulatie FCA, CySEC, ASICVFSCFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINCySECFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINBaFin, AFM, DNB
Overnacht / conversiekostenVariabelVariabelVariabelVariabel0,0058%Variabel
Opnamekosten€ 0,00€ 0,00Max € 10,00€ 0,00€ 0,00€ 0,00
Onderhoudskosten€ 0,00€ 0,00€ 5,00 na 6 maand€ 10,00 na 12 maand€ 50,00 na 3 maand€ 2,50

Overzicht van brokers

Onze beoordeling

5/5

Voordelen

Nadelen

Functionaliteiten

Het opgerichte handelsplatform Capital.com is vooral populair bij mensen die hun eerste stappen op de beurs zetten. Dus ook voor aandelen kopen Amazon is Capital.com een geschikt platform. Dat het populair is bij beginners is ook niet zo gek. De app is erg grafisch en overzichtelijk. Ook is het platform gereguleerd platform die door meerdere erkende instanties is gecertificeerd.

Ook het demo-account dat Capital.com aanbiedt is een groot voordeel. Hier kun je namelijk oefenen met virtueel geld zodat je de financiële consequenties van het handelen niet gelijk voelt. 

Daarnaast is copy-trading een optie bij Capital.com. Dit maakt het ook een stuk makkelijker voor de beginner om goede keuzes te maken. Doordat je jouw aankopen linkt aan die van een ervaren handelaar, kun je veilig meegenieten van de successen van een kenner.

Het biedt een eenvoudige en goedkope manier om te investeren in Amazon aandelen, daarnaast beschikt deze broker ook meer dan 800 andere aandelen. Zo kun je naast Amazon ook bijvoorbeeld Tesla-aandelen kopen.

Onze beoordeling

4/5

Voordelen

Nadelen

Functionaliteiten

Overtuigd en denk je dat je klaar bent om te beginnen met beleggen in Amazon?

DEGIRO is begonnen als partij dat zich richtte op professionele beleggers. Dit in 2013 al aangepast en sindsdien is het ook de grootste broker van Nederland voor particuliere beleggers.

DEGIRO probeert zich te onderscheiden door de kosten laag te houden. En dit is waar ze dan ook erg goed in zijn, transactiekosten van DEGIRO liggen vaak onder de 0,1% voor aandelen.

Een nadeel is echter wel dat DEGIRO weinig hulp biedt voor beginnende beleggers, zo bieden ze niet de optie voor een demoaccount en zijn er daarnaast weinig pagina’s of video’s met uitleg over hoe je het beste kunt beleggen bij deze broker.

Een extra voordeel van DEGIRO is de regulatie door de Nederlandse DNB

Stap 2: Open een account

In deze stap laten we je zien hoe je op eenvoudige manier een account opent bij Capital.com, zodat je daarna direct kunt beginnen met aandelen Amazon kopen.

1. Aanmelden bij Capital.com

Ga via onderstaande knop naar de website van Capital.com. Kies hier voor de groene knop met ‘Meld u nu aan’. Je krijgt dan het formulier te zien dat hier aan de rechterkant staat. Hier kun je eenvoudig een account aanmaken.

2. Verifieer je account

Zodra je dit hebt uitgevoerd is het val belang dat je je account verifieert, dit doe je eerst door je e-mailadres te bevestigen en vervolgens je gegevens in te sturen.

Een account aanmaken bij Capital.com
account aanmaken etoro aandeel abbott
3. Voltooi je profiel en zet geld op je account

Om te kunnen beginnen is het natuurlijk van belang dat je geld op je account zet. Om deze stap te kunnen uitvoeren is het belangrijk dat je je profiel eerst voltooid. Klik in het menu op de blauwe knop met profiel voltooien.

Zodra je je profiel voltooid hebt kun je eenvoudig geld storten door op de blauwe knop te klikken met ‘Geld storten’ die onder in het menu aan de linkerkant staat. Zodra je je geld gestort hebt kun je eenvoudig beginnen met het kopen van aandelen in Amazon. 

geld storten etoro

Geld op je account zetten binnen Capital.com

Stap 3: Begin met Amazon Aandelen kopen

Nadat je geld hebt gestort op je account binnen Capital.com kun je beginnen met aandelen Amazon kopen, dit is eenvoudig te doen via de zoekbalk. Zoals je op de onderstaande foto ziet kun je bovenin de zoekbalk AMZN intypen (dat is de beursnaam van Amazon).
 
Uit deze lijst kun je vervolgens het Amazon aandeel selecteren. Zodra je dit gedaan hebt kun je de koers Amazon eenvoudig zien en heb je de mogelijkheid tot het Amazon aandelen kopen. Rechtsboven al deze informatie kun je de knop met ‘Kopen’ zien, hier kun je kiezen voor hoeveel geld je aandelen in Amazon wil kopen.
 
Met Capital.com kun je Amazon aandelen kopen zonder dat je er commissie voor hoeft te betalen. Je kunt zelfs voor een hefboomwerking kiezen. Hiermee kun je niet rechtstreeks aandelen Amazon kopen, maar verhandel je aandelen van Amazon in CFD’s.

Denk je dat je klaar bent om te beginnen met met aandelen Amazon kopen?

aandeel amazon koers

De koers van het aandeel Amazon (AMZN) in het afgelopen jaar

Over Amazon Aandeel

Amazon is een echte e-commerce gigant, wat ook zeker te zien is aan de jaarlijkse omzet die deze partij draait. In de afgelopen jaren draait Amazon een omzet van honderden miljaren euro’s.

Amazon is in 1994 opgericht en is daardoor een van de eerste bedrijven die producten online verkocht. Waar Amazon zich destijds voornamelijk richtte op boeken is dit anno 2020 zeker niet meer het geval.

Naast boeken verkopen ze onder andere electronica, kleding en huis, tuin en keukenbenodigdheden. Daarnaast hebben ze ook eigen producten zoals hun streamingsdienst genaamd Amazon Prime, en slimme technologieën zoals de Amazon Alex (een spraakbesturingssysteem). 

Een ander product waar Amazon een wereldspeler in zit is hun IT-service genaamd AWS (Amazon Web Services). Veel cloudoplossingen draaien op deze AWS-infrastructuur van Amazon. Met een gigantische groeiende markt achter cloud computer zit er dus een gigantische potentie in deze tak van Amazon. 

Zoals je hiervoor kunt lezen, weet Amazon weet zich echter snel en makkelijk aan te passen aan veranderingen in het consumentengedrag, zodat het zich in een unieke positie bevindt om doorheen de tijd alsnog goede beursresultaten te behalen. Dit terwijl ze ook nog steeds een erg competitieve prijs voor hun producten vragen.

Waarom investeren in Amazon?

Investeren kent altijd voor- en nadelen, dit is natuurlijk ook het geval bij het investeren in Amazon. Als je kijkt naar Amazon in de afgelopen jaar is duidelijk te zien dat ze een ontzettend grote groei mee te maken. Dit is te danken aan de investeringen die Amazon blijft doen in hun bestaande en nieuwe producten.

Neem bijvoorbeeld AWS, corona heeft er voor gezorgd dat thuiswerken de nieuwe norm is. Hierbij is het natuurlijk belangrijk dat je eenvoudig bij alle juiste tools en data van je werkgever kunt komen. Een manier om dit te doen is door middel van cloud computer, waarbij de informatie dus staat opgeslagen in de cloud.

Van deze gigantische cloud computer markt bezit Amazon ongeveer de helft. Dit draait allemaal op de systemen van AWS. AWS verzorgde dan ook bijna 35,03 miljard dollar omzet in 2019. Met het oog op het stijgend aantal thuiswerkers door corona kun je er van uit gaan dat het aandeel Amazon (AMZN) in de komende tijd gaat stijgen.

Huidige koers Amazon

Amazon aandelen kopen of niet? Als je kijkt naar de huidige koers van AMZN kun je zien dat de corona-crisis ervoor gezorgd heeft het aandeel van Amazon erg hard gestegen is in het tweede halfjaar van 2020.

Amazon is dan ook als grote winnaar uit de bus gekomen tijdens de lockdown. Doordat steeds meer mensen gebruik zijn gaan maken van online diensten, voor bijvoorbeeld thuiswerken of online lessen volgen, is de winst van Amazon in het eerste half jaar al 9 miljard dollar. Terwijl dit vorig jaar over het hele jaar 11,59 miljard dollar bedroeg.

De huidige koers van Amazon

Daarnaast is goed te zien dat Amazon volledig inzet op diversificatie, doordat Amazon al lang niet alleen meer inzet op alleen de e-commerce tak.

Zo hebben ze naast AWS ook nog veel verschillende streamingdiensten zoals Amazon Music, waarmee ze de concurrentie aangaan met Spotify. Op gebied van beeld & tv hebben ze Prime Video en Twitch.

Hier houdt het voor Amazon nog lang niet op, zo zijn bijvoorbeeld de e-reader Kindle en de intelligente luidspreker Amazon Echo twee producten die ook een grote omzet binnenhalen voor Amazon.

Buiten deze bekende projecten zijn er natuurlijk ook nog nieuwe investeringen die Amazon blijft doen. Zo zijn er bijvoorbeeld projecten als Amazon Fresh, om verse producten te bezorgen bij consumenten. Ook heeft Amazon in 2017 supermarktketen Whole Foods overgenomen voor meer dan 13 miljard Amerikaanse dollar. Wat er voor zorgt dat het voor Amazon ook mogelijk is om veel verschillende fysieke verkooppunten te openen.

Hopelijk hebben we hier mee de vraag: “Aandelen kopen Amazon of niet?” voor je beantwoord. Zodat jij kunt beslissen of je gaat beginnen met aandelen kopen Amazon.

Amazon koers - Is dit een goed moment te beginnen met Aandelen Amazon kopen?

Inschatten of je moet beginnen met aandelen kopen Amazon is natuurlijk erg lastig. Amazon heeft in het laatste halfjaar van 2020 een gigantische groei doorgemaakt. Wat dus een aantal vragen oproept of het wel slim is om juist op dit moment een aandeel Amazon te kopen.

Deze groei is grotendeels te danken geweest aan de coronapandemie, en dus is het belangrijk om je af te vragen of in 2022 dit thuiswerken bijvoorbeeld de norm blijft. Als je hier sterk in gelooft kan het natuurlijk altijd verstandig zijn om een aandeel te kopen in Amazon.

aandeel amzn kopen

Ben je er klaar voor om te beginnen met aandelen kopen Amazon?

Daarnaast speelt Amazon natuurlijk op heel veel markten tegelijkertijd, wat er voor zorgt dat wanneer 1 divisie een mindere maand draait dit al snel opgevangen wordt door een andere partij. 

Hoe verhoudt Amazon zich tot de marktgenoten?

Dat Amazon boven gemiddeld presteert hoeven we natuurlijk niemand uit te leggen. De eigenaar is de rijkste man op aarde en de koers van het bedrijf blijft maar stijgen. Amazon heeft door de open structuur waar iedereen hun product op kan verkopen, erg snel de online markt verovert. 

Door het brede portfolio aan diensten is Amazon een ”safe bet”. Ze hebben dit nu ook uitgebreid met een mediaplatform Amazon Prime. Ook hier hebben ze extreem snel hun marktaandeel opgeëist. 

Doordat het aanbod op het platform groeit, en ze inmiddels ook zelf series en films produceren, verwacht men dat ook deze tak zal blijven groeien. 

Er zijn ook negatieve eigenschappen aan Amazon. Er komen regelmatig items in het nieuws over de werknemers van Amazon. Amazon heeft namelijk geen reputatie van een goede werkgever. 

Werknemers in verschillende distributiecentrums werken onder slechte omstandigheden tegen de laagste tarieven. In sommige landen is er zelfs ondersteuning nodig boven op het loon voor werknemers van Amazon. Hier is uiteraard forse kritiek op.

Deze kritiek kan ook leiden tot een lagere koers. Er zijn verschillende momenten geweest waarom de spanning zo hoog opliep dat het wereldwijd nieuws was. Dit heeft sterke gevolgen voor de koers van Amazon. 

Hoe kan ik beleggen in Amazon?

Je kunt beleggen in Amazon bij een online broker. Hier koop je dan de aandelen en zodra je ze verkoopt kun je geld van jouw account halen. 

Meer interessante aandelen om in te investeren

Op zoek naar andere interessante aandelen om naast te kopen naast aandelen Amazon? Een divers aandelenportfolio is altijd een goed idee, het is dus verstandig om ook andere aandelen in de gaten te houden. Hieronder een greep van andere aandelen die zeer interessant kunnen zijn voor beleggers die geïnteresseerd zijn in Amazon aandelen. Meer over interessante aandelen kun je hier vinden.

apple
Apple (AAPL)
Apple is één van de grootste techbedrijven ter wereld en heeft een historische groei op de aandelenmarkt doorgemaakt. Apple is een bedrijf wat blijft innoveren, steeds nieuwe designs voor haar producten tentoonstelt en ongekend populair is. Apple is hierdoor een zeer populair aandeel waarvan menigeen geprofiteerd heeft.
dsm aandeel logo
DSM (DSM)

DSM heeft in 2020 al twee grote overnames voltooid: het kocht voor 980 miljoen euro de Oostenrijkse concullega Erber op, en wist voor 765 miljoen euro het Deense Glycom A/S over te nemen. Tegenwoordig wordt het accent steeds meer gelegd op de voedingsmiddelenindustrie en de gezondheidssector.

tesla logo aandeel
Tesla (TSLA)
Tesla is een bedrijf met een visie: elektrisch rijden toegankelijk maken voor iedereen. Een visie die zeer populair is en waar veel investeerders achter staan. Winstgevend is Tesla nog niet, maar het aantal Tesla’s wat vandaag de dag rond rijdt liegt er niet om: Tesla heeft immens groeipotentieel en kan daardoor een interessant aandeel zijn.

Koers Amazon - Veelgestelde vragen

Amazon is een zogenaamde groeitechnologie. Het doel van het bedrijf is dan ook om elke dollar opnieuw in het bedrijf te investeren om de snelle groei te ondersteunen. De sterke koers van Amazon op de beurs is hier het grootste bewijs van. Als je drie jaar geleden Amazon-aandelen had gekocht, had dit je halverwege 2020 meer dan 210% kunnen opleveren!

De afgelopen tien jaar zijn veel technologiebedrijven, zoals Apple en Cisco Systems, begonnen met het uitbetalen van dividenden aan hun aandeelhouders. In plaats van geld te betalen aan de aandeelhouders, geeft Amazon er echter de voorkeur aan om zijn geld blijvend te herinvesteren in het bedrijf. Voorlopig lijkt deze situatie niet te zullen veranderen, omdat de beslissing om al dan niet een dividend uit te keren afhankelijk is van verschillende factoren.

Hoewel Amazon-aandelen relatief duur zijn in vergelijking met andere aandelen uit dezelfde sector, hebben de meeste beleggers AMZN-aandelen in hun portfolio, waardoor het zeker ook voor beginners een geschikte keuze is.

Je moet vooral een broker kiezen die een veilige en goedkope handelsomgeving biedt en die aan je wensen en behoeften voldoet. De gereguleerde broker eToro biedt een handelsplatform waarmee je aandelen kunt komen zonder dat je hier ook maar één cent commissie voor betaalt. De minimale storting om op het eToro-platform te kunnen handelen, bedraagt € 200.

Momenteel ligt de prijs van een AMZN-aandeel rond de $2410. Bij sommige makelaars kun je dit aandeel commissievrij kopen. eToro is hier een mooi voorbeeld van!

Investeren in Amazon kan via online brokers. Welke je kiest is aan jou. Vroeger ging dit heel anders. Toen kon je aandelen alleen kopen bij de bank. Dit zorgde voor hoge kosten. Gelukkig gaat dat tegenwoordig sneller en goedkoper. 

Aandeel Amazon - conclusie

Amazon is over het algemeen een goed aandeel om in te investeren. De vooruitzichten zijn uitzichtloos en ze hebben een breed portfolio. Let wel op de timing, want het Amazon aandeel staat vrij hoog. Dit kan op korte termijn voor verliezen zorgen. De lange termijn daarentegen is wel rooskleurig voor Amazon. Dus wellicht kan het erg interessant zijn om te beginnen met aandelen Amazon kopen.

Let ook goed op het nieuws. Stel desnoods een automatische verkooporder in bij een sterke daling. Slecht nieuws over de arbeidsomstandigheden van het personeel kan soms zorgen voor dalingen. 

Direct beginnen met een Amazon aandeel?

Koop binnen 1 uur al je Amazon aandeel en begin vandaag nog met beleggen in Amazon! Maak gratis een account aan bij Capital.com en het handelen kan beginnen!
begin direct!
Scroll naar boven