Home » aandelen kopen » aandeel coinbase

Coinbase Stock | Alles weten over de IPO van aandeel Coinbase (2021)

Coinbase stock is de laatste tijd veel in het cryptocurrency gerelateerde nieuws dankzij de aankondiging van de IPO (initial public offering) van haar aandelen eind februari/begin maart. Dit betekent dat Coinbase aandelen beschikbaar worden op de markt.

Coinbase stock logo

Coinbase Stock Kopen - een stappenplan

Klaar om te beginnen met Coinbase aandelen kopen? Klik op de groene knop en begin direct!

Coinbase is een digitaal wisselkantoor dat zich richt op cryptocurrency’s. Het publiekelijk uitgeven van aandelen zal veel informatie geven over wat de waarde is van het wisselkantoor, maar ook van cryptocurrency die via dit medium worden uitgewisseld.

Reden genoeg dus om dieper in te gaan op Coinbase stock naar aanleiding van de aankomende IPO en of investeren in Coinbase aandelen interessant is.

Hoe koop ik Coinbase aandelen?

Aandeel Coinbase is nog niet beschikbaar op de markt. Na de IPO zal Coinbase stock beschikbaar zijn voor het publiek en dus hoogstwaarschijnlijk ook bij brokers. Als je van plan bent te investeren in Coinbase aandelen, dan is het slim om alvast een account op te zetten bij een online broker.

Stap 1: Kies de juiste broker

Allereerst is het van belang dat je de juiste broker vindt die bij jouw handelsstrategie past. Een online broker functioneert als een intermediair tussen de beurs en de belegger, dus zal ook kosten in rekening brengen voor deze service.

Toch proberen veel brokers de kosten laag te houden of zelfs gratis voor bepaalde handelsproducten, zo kun je met genoeg onderzoek een broker vinden waar je niet teveel kwijt bent aan commissies.

Daarnaast is het belangrijk om een broker te vinden die goed gereguleerd is. Een goed gereguleerde broker betekent een veilig platform waar je met gerust hart kunt beleggen. De meeste landen hebben één toezichthouder, zoals de AFM in Nederland.

Als je je beleggingen altijd bij de hand wilt hebben, is het ook fijn als het handelsplatform van de broker ook beschikbaar is middels een goede mobiele app. Hierover hebben we een handig artikel geschreven waar je kunt zien welke brokers de beste mobiele apps voor beleggen hebben.

Dankzij de stijgende populariteit van online beleggen is het soms moeilijk om een geschikte broker voor jou te vinden. Hieronder maken we een selectie van goed gereguleerde brokers met lage kosten, zodat je weet dat je bij deze brokers goed zit.

Overzicht van brokers

eToro logotype

Onze beoordeling

5/5

Voordelen

Nadelen

Functionaliteiten

eToro is onze favoriete aandelen broker. Deze broker maakt het makkelijk voor beginnende beleggers om zich comfortabel te maken in de beleggingswereld dankzij het gebruiksvriendelijke interface en het lage instapniveau.

Daarnaast is eToro een sociaal handelsplatform, waar je de input van andere beleggers kunt lezen en ook comments over de aandelen op de feed van de pagina van de activa kunt zien. Zo krijg je input van een tal van beleggers, waar je wellicht handige informatie uit kunt halen.

Het online handelsplatform van eToro biedt daarnaast ook een tal van handige tools aan, zoals de CopyTrading tool. Met deze tool kun je de portfolio’s van door eToro geselecteerde succesvolle beleggers inzien en ook het bepaalde rendement en risicofactor bekijken.

Als je geïnteresseerd bent in een bepaald portfolio kun je deze zelfs in zijn geheel kopiëren. Zo heb je in één klap een gebalanceerd en gediversifieerd portfolio om je risico laag te houden.

eToro biedt naast aandelen ook andere handelsproducten aan, zoals ETF’s, CFD’s, indexen en grondstoffen. Om deze op je gemak te verkennen kun je gebruik maken van de gratis demofunctie, zo kun je risicoloos beleggen in deze en andere handelsproducten.

Wanneer je met echt geld wilt beleggen, kun je dit doen vanaf het lage minimale inleg bedrag van €170,-. Zo kun je ook met echt geld langzaam je inleg opbouwen en beginnen met een relatief laag risico. Daarnaast betaal je 0% commissie over beleggen in aandelen en ETF’s en kun je dus meer potentieel rendement behalen.

Qua betrouwbaarheid zit eToro ook goed: het platform wordt gereguleerd in meerdere landen waaronder de Britse FCA en de Cypriotische CySec.

Wil je meer weten over eToro? Lees onze eToro review of ontdekt het zelf door gratis een account aan te maken!

plus500 blauw logo

Onze beoordeling

4/5

Voordelen

Nadelen

Functionaliteiten

Als je enkel geïnteresseerd bent in een enkel handelsproducten, zoals bijvoorbeeld CFD’s, kun je ook kiezen voor een gespecialiseerde broker. Plus500 is een goed voorbeeld van een gespecialiseerde broker die zich richt op CFD’s.
 
Het platform biedt handige analysetools voor CFD’s aan en biedt de mogelijkheid aan dit platform te verkennen met ook een gratis demofunctie. Daarnaast is de klantenservice 24/7 bereikbaar voor vragen en is zijn de kosten bij deze broker erg laag.
 
Nadeel aan een specialist is uiteraard wel dat, als je wilt beleggen in andere handelsproducten, je hiervoor een ander handelsplatform zult moeten gebruiken. Let wel op CFD’s zijn complexe handelsproducten. Begin hier dus niet aan zonder kennis. 
Let op

76.4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD's

Stap 2: Open een account

Wanneer je een bepaalde broker hebt gekozen, is het tijd om een account te openen zodat je toegang krijgt tot het netwerk. We zullen als voorbeeld eToro nemen, maar bij de meeste brokers gaat dit proces vaak hetzelfde.

Meld je aan bij eToro

Via de eToro homepage kun je rechtsboven kiezen om een nieuw account aan te maken.

Verifieer je account

Zodra je account aangemaakt is, hoef je deze enkel nog de activeren via de verificatie link in je e-mail. Vervolgens zul je toegang krijgen tot het netwerk.

Om te beleggen met echt geld zul je echter nog een extra stap moeten doorlopen.

Coinbase aandelen etoro hompage
Klik rechtsboven op 'Join Now' op de eToro homepage
Voltooi je profiel en financieer je account

Je zult zien dat je op het moment alleen nog de mogelijkheid hebt om met het demo account te beleggen. Als je met echt geld wilt beleggen, zul je nog een aantal stappen moeten doornemen.

Het zogenaamde KYC proces (Know Your Customer) is een verplicht proces dat je bij elke gereguleerde broker moet nalopen om te starten met beleggen met echt geld.

Hiervoor zul je een kopie van je identiteitsbewijs moeten uploaden, je bankrekening koppelen en een vragenlijst moeten invullen die verifieert dat je je bewust bent van de risico’s die bij beleggen komen kijken.

coinbase aandelen etoro kyc proces
Start van het KYC proces in eToro

Zodra je dit gedaan hebt, kun je beginnen met geld storten via een tal van betaalopties, zoals onder andere iDeal, PayPal, Sofort en creditcard.

Stap 3: Verken het platform

Omdat Coinbase stock nog niet beschikbaar is, zul je geen Coinbase aandelen vinden op het platform. Wel kun je alvast het platform verkennen en het aanbod van eToro bekijken. Als je zoekt naar een specifieke activa, kun je bovenaan de pagina op de zoekbalk zoeken.

Ook kun je via handelsmarkten bekijken welke soorten producten eToro aanbiedt en op basis hiervan een lijst met handelsproducten kunnen inzien.

coinbase stock etoro dashboard
Het eToro dashboard

Wil je alvast voorbereid zijn om te beleggen in Coinbase stock? Maak gratis een account aan bij eToro verken het platform!

Over Coinbase

Coinbase is een cryptocurrency wisselkantoor waar je onder andere Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum en Litecoin naast een tal van andere cryptocurrency’s onderling kunt wisselen.

Het bedrijf is in 2012 opgericht en is het grootste cryptocurrency wisselkantoor in de Verenigde Staten. De oprichters zijn Brian Armstrong, voormalig Airbnb engineer, en Fred Ehrsam, een Goldman Sachs trader.

Het bedrijf groeide al snel uit naar meer dan één miljoen gebruikers in 2014 en ontving een tal van investeringen van verschillende financieringsbedrijven. Coinbase biedt twee producten aan: het functioneren als wisselkantoor voor diverse digitale valuta en de verkoop van cryptocurrency aan particulieren.
 
Deze verkoop is gelimiteerd aan Bitcoin, Bitcoin cash, Ether, Ethereum Classic en Litecoin. Sinds 2018 biedt Coinbase een koop/verkoop mogelijkheid voor crypto’s in meer dan 32 landen en een functionerende cryptocurrency wallet in meer dan 190 landen.

Verwachting Coinbase Stock

Naar aanleiding van de grote stijging van waarde van verscheidene cryptocurrency’s en de publiciteit die digitale valuta kreeg in de media eind 2020, besloot Coinbase haar aandelen publiekelijk uit te geven om te kapitaliseren op de hoge waarde van onder andere Bitcoin.
De waarde van aandeel Coinbase is dus sterk afhankelijk van het toekomstige verloop van cryptocurrency’s, wat natuurlijk niet al teveel zekerheid biedt dankzij de volatiliteit van crypto’s. De verwachting is dat de IPO van het grootste crypto wisselkantoor ter wereld de waarde van crypto’s nog meer zal opschroeven.
 
Als cryptocurrency meer mainstream wordt, betekent dit uiteraard ook een stijging in waarde van Coinbase stock. De twee partijen zijn dus sterk afhankelijk van elkaar en Coinbase is de eerste crypto exchange die een Coinbase IPO heeft aangekondigd.
 
Het is dus afwachten wat de impact zal zijn van de uitgave van Coinbase aandelen op de cryptocurrency markt. Als je geïnteresseerd bent in Coinbase stock, kun je het beste grote cryptocurrency’s in de gaten houden: als Bitcoin de waarde blijft behouden of zelfs stijgt, betekent dit goed nieuws voor Coinbase stock.
 
 

Coinbase Aandelen kopen tijdens de IPO?

Op het moment zijn de waardes van crypto’s als Bitcoin en Ethereum historisch hoog. Een goed moment om als crypto exchange bureau je aandelen op de beurs te brengen. Toch waarschuwen veel experts over de volatiliteit van cryptocurrency.

Het is namelijk nog steeds afwachten of crypto’s als Bitcoin deze waarde kunnen vasthouden, of deze weer instort zoals in 2018 het geval was. Er zijn dus zowel veel supporters als sceptici rondom deze  Coinbase IPO.

aandeel coinbase etoro bitcoin koers

Actuele koers van Bitcoin in eToro

Zoals eerder aangegeven is het belangrijk om de waardes van cryptocurrency’s in de gaten te houden om een accurate inschatting te maken van de waarde van Coinbase stock.

Als tijdens de Coinbase IPO de waarde van deze crypto’s nog steeds hetzelfde blijft of zelfs gaat groeien, kan de waarde van aandeel Coinbase sterk gaan stijgen in de periode na de IPO. In dit geval is Coinbase stock kopen uiteraard een slimme investering.

Als belegger moet je wel beslissen of je, dankzij de volatiele aard van crypto’s, cryptocurrency koersen op de voet wilt volgen om in de gaten te houden of Coinbase aandelen in waarde zullen stijgen of dalen. Voor veel crypto liefhebbers en analisten zal Coinbase echter wel een buy zijn.

Interessante aandelen naast Coinbase Aandelen

Wil je niet wachten op de IPO van aandeel Coinbase en meteen beginnen met beleggen? Hieronder hebben we een aantal aandelen op een rijtje gezet die ook erg interessant zijn, compleet met artikelen die dieper ingaan op het aandeel en het bedrijf zelf.

aandeel arcadis logo
Arcadis (ARCAD)

Het advies- en ingenieursbedrijf Arcadis is wereldwijd bekend op het gebied van infrastructuur, water, milieu en bebouwing en behoort tot de top 50 grootste bedrijven van Nederlandse oorsprong. Met haar focus op duurzaamheid en aankomende projecten staat de waarde van aandeel Arcadis hoger dan ooit tevoren.

Reden genoeg om dieper in te gaan op dit aandeel als belegger. We hebben een artikel geschreven over dit snel groeiende aandeel. Druk op de groene knop of begin direct met beleggen in Arcadis!

Apple (AAPL)
Apple is al langere tijd een begrip in de wereld. Iedereen heeft wel eens gehoord van een iPad, iPhone of Mac. Ook blijft de waarde van aandeel Apple alsmaar stijgen en lijkt het aandeel hier nog niet klaar mee te zijn.
 
Uiteraard is een historisch succesvol bedrijf als Apple natuurlijk erg populair, maar is het nu nog waard om te beleggen in aandeel Apple of begint Apple haar limiet te bereiken? Lees ons artikel over Apple en kom meer te weten over het bedrijf en het aandeel Apple!
Philips logo
Philips (PHIA)

Philips is een van Nederlands grootste bedrijven en staat geregistreerd in de AEX, de lijst van de 25 grootste bedrijven met een Nederlandse oorsprong. Het bedrijf is in het verleden een pionier geweest op het gebied van elektronica en focust hedendaags nog steeds op het vernieuwen innoveren van haar producten.

Dit is in de elektronicamarkt uiteraard erg van belang om de markt bij te houden. Met dank aan het beleid om te blijven vernieuwen staat de waarde van aandeel Philips hoger dan ooit tevoren.

Aandeel Coinbase: Veelgestelde vragen

Coinbase stock is op het moment van schrijven nog niet te verkrijgen, maar de verwachting is dat deze snel verhandelbaar zullen zijn op de grote broker platformen als eToro.

De waarde van Coinbase aandelen zullen voornamelijk samenhangen met de prijzen van grote cryptocurrency’s als Bitcoin, Ethereum en Litecoin. Ook zal de publieke opinie van crypto’s in het algemeen invloed hebben op de prijs van aandeel Coinbase.

Er wordt verwacht dat het succes van de Coinbase IPO tekenend zal zijn voor cryptocurrency als mainstream activa. Deze factoren hangen dus nauw met elkaar samen.

Dit is moeilijk te zeggen, maar de verwachting is, omdat Coinbase afhankelijk is van het succes van crypto’s en (deels) vice versa, dat Coinbase stock ook relatief volatiel zal zijn voor een aandeel.

De verwachting is dat Coinbase aandelen eind februari of begin maart zullen worden uitgegeven, maar het bedrijf heeft aangekondigd binnen het bedrijf de aandelen eerder beschikbaar te stellen voor medewerkers van het bedrijf.

Onze favoriete aandelen broker is eToro, hier kun je zonder commissie beleggen in aandelen als Coinbase wanneer deze wordt uitgegeven. Met de gratis demo kun je het platform alvast herkennen, of begin met investeren met echt geld in andere aandelen!

Coinbase stock: Conclusie

Al met al hangt er heel veel af van de aandeel Coinbase IPO voor mensen die belegd hebben in crypto’s of geïnteresseerd zijn in crypto’s. De Coinbase stock uitgave wordt gezien als een poging tot het mainstream maken van cryptocurrency, aangezien het de eerste crypto exchange is die haar aandelen op de markt brengt.

Omdat aandeel Coinbase erg afhankelijk is van de waarde van onder andere Bitcoin, is het belangrijk om de grote cryptocurrency’s goed in de gaten te houden wanneer je wilt investeren in Coinbase aandelen.

Beleggen in Coinbase stock is het meest geschikt voor mensen die geloven in de waarde van crypto’s op de lange termijn en ook bereid zijn om de koersen van verschillende crypto’s in de gaten te houden zodat je altijd een goed beeld hebt van het koersverloop van aandeel Coinbase.

Alvast een account maken om te beleggen in Coinbase stock?

Maak bij eToro een gratis account aan en verken het platform op je gemak zodat je klaar bent wanneer aandeel Coinbase op de markt komt!
begin direct!
Scroll naar top