Coolblue Aandelen kopen en Coolblue Koers

We kennen Coolblue allemaal wel: hét e-commerce bedrijf is één van de grootste webshops in Nederland.

Kortgeleden kondigde Coolblue hun beursgang aan, waardoor Coolblue aandelen op de markt komen. Benieuwd waar je Coolblue aandelen kopen kunt? Lees snel verder!

Coolblue Aandelen Kopen - Stappenplan

Start vandaag met Coolblue aandelen kopen bij onze favoriete broker eToro!

Aandelen Coolblue kopen is voor veel mensen een interessant vooruitzicht. Online shoppen is tijdens de corona pandemie bijna de norm geworden. We verwachten dan ook niet dat de populariteit van online shoppen de komende tijd zal afnemen. Als online webwinkel zijn Coolblue aandelen dus zeker interessant.

Hoe begin ik met Coolblue Aandelen Kopen?

Coolblue aandelen kopen begint natuurlijk met het kiezen van een online broker. Vervolgens zul je een aantal stappen moeten doorlopen, voordat je kunt beginnen met beleggen. Hieronder zetten we in 3 korte stappen uiteen hoe je direct kunt beginnen met aandelen Coolblue kopen nadat de aandelen op de markt komen.

Stap 1: Kies de juiste broker

Zoals eerder aangegeven, zul je eerst een keuze moeten maken bij welke broker je je wilt aanmelden. Tegenwoordig zijn er zeer veel brokers op de markt. De keuze kan dan moeilijk worden. Om je hiermee op weg te helpen, hebben we hieronder een aantal aanbevolen brokers op een rij gezet voor je.

Deze brokers bieden een goede balans van lage kosten, betrouwbaarheid en een groot aanbod.

Broker
Capital
⭐⭐⭐⭐
Vantage
⭐⭐⭐⭐
Libertex
⭐⭐⭐
Skilling
⭐⭐⭐⭐
Avatrade
⭐⭐⭐
DEGIRO
⭐⭐⭐
Capital bekijkenVantageFX bekijkenLibertex bekijkenSkilling bekijkenAvatrade bekijkenDEGIRO bekijken
Beoordeling Mobiele App10/109.5/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€ 20,00€ 175,00€ 100,00€ 100,00€ 90,00€ 0,01
Minimale spread (pips)0.120.0vanaf 0,01%0.10.9vanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€ 20,000.01 lots€ 10,00€ 0,010.01 lots€ 90,00
Maximale Hefboom20:1500:1100:1100:1100:130:1
Valutaparen10040100705050
Regulatie FCA, CySEC, ASICVFSCFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINCySECFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINBaFin, AFM, DNB
Overnacht / conversiekostenVariabelVariabelVariabelVariabel0,0058%Variabel
Opnamekosten€ 0,00€ 0,00Max € 10,00€ 0,00€ 0,00€ 0,00
Onderhoudskosten€ 0,00€ 0,00€ 5,00 na 6 maand€ 10,00 na 12 maand€ 50,00 na 3 maand€ 2,50

Overzicht van brokers

Onze beoordeling

5/5

Voordelen

Nadelen

Functionaliteiten

eToro is onze favoriete allround broker. Het handelsplatform is erg gebruiksvriendelijk en dus vooral voor beginnende beleggers heel fijn. Het biedt veel ondersteuning om een evenwichtig portfolio samen te stellen. Dit samenstellen doe je door gebruik te maken van een aantal handige tools.
 
Zo kun je gebruik maken van de CopyTrading tool om de portfolio’s van ervaren beleggers in te kijken. Deze beleggers lichten toe waarom ze kiezen voor bepaalde investeringen en als je overtuigd bent van hun expertise kun je zelfs het gehele portfolio overnemen.
 
Ben je nog wat minder comfortabel met het gebruiken van echt geld? Dan kun je eerst beginnen met het gratis demo account. Hier kun je beleggen met virtueel geld, waardoor je zonder risico het platform kunt verkennen.
 
Vervolgens klaar om met echt geld te beleggen? Je kunt dan laag beginnen dankzij de lage minimale inleg van $50/€42. Zo leg je laag in en kun je het langzaamaan opbouwen.
 
Je kunt bij eToro beleggen in verschillende handelsproducten. Naast aandelen kun je ook investeren in onder andere ETF’s, crypto’s, CFD’s en grondstoffen. Keuze genoeg dus! Voor het beleggen in aandelen en ETF’s betaal je daarnaast 0% commissie.
 
Het platform wordt gereguleerd door het Britse FCA (Financial Conduct Authority). Je kunt dus zonder zorgen beleggen binnen het betrouwbare handelsplatform van eToro.

Onze beoordeling

4/5

Voordelen

Nadelen

Functionaliteiten

Als Coolblue aandelen kopen je niet echt interesseert maar je wel verwacht dat de waarde van Coolblue aandelen de lucht in gaat na de beursgang, dan kun kun je eventueel kiezen om te beleggen in koerswisselingen in de vorm van CFD’s. Zo speculeer je op koerswisselingen.
Bij Libertex heb je keuze uit een groot aantal CFD’s. Het platform is al actief sinds de jaren negentig. Het is daarmee één van de meest ervaren handelsplatformen ter wereld. Daarnaast is het al die tijd populair gebleven onder CFD-brokers. Wanneer je in CFD’s wilt beleggen, dan is Libertex dus zeker een verstandige optie.
 
Let op

81% van de retailbeleggers verliest geld met CFD's

Stap 2: Open een account

Wanneer je een broker hebt gekozen, kun je beginnen met een account aanmaken. Dit doe je door naar de homepage van de broker te gaan door middel van één van de groene knoppen in dit artikel. Je hoeft dan enkel een gebruikersnaam, emailadres en wachtwoord op te geven. We zullen eToro als voorbeeld nemen.

Bij eToro kun je overigens ook via een Google account of Facebook account een account aanmaken bij eToro.

Meld je aan bij eToro

Bij eToro druk je op de “Join Now” knop op de webpagina. Zo kom je bij het aanmeldvenster. Hier vul je de gewenste gegevens in en vervolgens krijg je een bevestigingslink in je mail. Je zult je account dus nog moeten verifiëren door in je mailbox te kijken en op de link te klikken.

Verifieer je account

Door je account te verifiëren, krijg je toegang tot het handelsplatform. Je kunt echter alleen nog beleggen met virtueel geld. Voor het echte werk, zul je nog een aantal extra stappen moeten ondernemen.

Voltooi je profiel en financieer je account
Je kunt je profiel voltooien door het zogenaamde KYC-proces te doorlopen. Dit is een verplicht proces die elke nieuwe gebruiker bij een gereguleerde broker moet doorlopen.
 
Je zult een geldig identiteitsbewijs moeten uploaden en je bankrekening koppelen. Daarnaast krijg je een vragenlijst die bevestigt dat je weet wat de risico’s zijn van beleggen.
 
Vervolgens kun je geld storten op je account via één van de vele betalingsmogelijkheden, zoals iDeal, PayPal of credit card.
Geld storten eToro

Stap 3: Start met Coolblue Aandelen Kopen

Op het moment is het nog niet mogelijk om Coolblue aandelen te kopen. Hiervoor zul je moeten wachten tot Coolblue aandelen op de beurs worden geïntroduceerd. Je kunt echter al wel beleggen in een tal van andere aandelen bij eToro.

Deze kun je vinden door op de knop “Ontdek” te drukken links in je dashboard of een specifiek aandeel bovenaan in de zoekbalk. Vervolgens kom je op de landingspagina van het aandeel in kwestie.
 

Overtuigd en direct investeren in aandelen bij eToro? Start dan direct met een account aanmaken!

Logo Coolblue

Over Coolblue

Coolblue is een Nederlandse webwinkel die ondertussen online shopping aanbiedt in Nederland, Duitsland en België. Coolblue staat vooral bekend om haar slimme marketing campagnes en nadruk op klantvriendelijkheid.

Coolblue werd in 1999 opgericht door Pieter Zwart, Paul de Jong en Bart Kuijpers in Rotterdam. Het bedrijf begon ooit met een distributiecentrum in Capelle aan de IJssel. Tegenwoordig zit dit distributiecentrum in Tilburg.

Alhoewel concurrent Bol.com vrij vroeg op de beurs kwam, heeft Coolblue dit uitgesteld. Voor nu is aandelen Coolblue kopen dus nog niet mogelijk, maar binnenkort kun ook jij Coolblue aandelen kopen!

Coolblue aandelen in het nieuws

Het grootste nieuws over aandeel Coolblue in recente tijd, is de aankondiging dat Coolblue tóch niet op de beurs geïntroduceerd werd in december. Reden hiervoor was de tegenvallende interesse voor aandelen. Investeerders zijn volgens Pieter Zwart wat terughoudender met grote investeringen op het moment. 

Met de beursgang wilt Coolblue met het kapitaal flink uitbreiden en haar magazijnen robotiseren. Ze zijn voor zover bekend dus nog steeds van plan om de beursgang op te gaan, echter op een gunstiger moment.

Analisten geven aan dat de reden van de tegenvallende interesse in de aandelen komt omdat de vraagprijs een stuk hoger zit dan normaal gesproken. De waardering van het bedrijf op de beurs was 4 miljard euro, echter zou dit 100 keer de verwachte winst zijn. Dit terwijl normaal wordt uitgegaan van 20 keer de winst.

Het kan dus zijn dat de prijs van Coolblue aandelen nog worden aangepast wanneer ze de beurs opgaan. Dit is echter niet met zekerheid te zeggen. Wellicht dat Coolblue wacht op een gunstiger moment waarbij deze prijs wel wordt geaccepteerd.

Direct Coolblue aandelen kopen wanneer deze beschikbaar zijn? Start direct bij eToro!

Koers Coolblue Aandelen op het moment

Coolblue aandelen kopen is op dit moment helaas nog niet mogelijk. De huidige verwachting is dat de koersprijs van aandeel Coolblue echter een stuk hoger zullen zijn, dan de huidige waardering. Reken dus op de kans dat Coolblue aandelen na de introductie op de beurs een prijsaanpassing zal doen naar beneden.

Uiteraard is dit niet het geval als Coolblue de prijs voor de aandelen aanpast, zodat deze in de ogen van analisten wat realistischer is. Coolblue heeft wel grootste plannen voor uitbreiding wanneer het op de beurs gaat. Zoals een verdere uitbreiding naar Duitsland en het robotiseren van het magazijn.

Dit kan van invloed zijn op de gewaardeerde prijs waardoor direct aandelen Coolblue kopen tijdens de beursgang, juist een stuk interessanter wordt.

Direct Aandelen Coolblue Kopen tijdens de IPO?

Of het een goed idee is om Coolblue aandelen te kopen tijdens de IPO (initial public offering), hangt af van een aantal factoren. Allereerst de prijs die Coolblue vraagt voor de aandelen. Wanneer deze zo hoog blijft als het bedrijf aanvankelijk van plan waren, kan de prijs flink dalen na de IPO.

Dan kun je uiteraard het beste wachten voordat je investeert in Coolblue. Daartegenover staat echter dat Coolblue ook de prijs iets naar beneden aanpast om meer interesse te wekken. In dit geval kan Coolblue aandelen kopen juist een stuk interessanter zijn. Vooral ook door de aangekondigde plannen tot uitbreiding in Duitsland.

CopyTrading tool binnen het eToro platform

Interessante stocks naast Coolblue Aandelen

Wacht je tot Coolblue aandelen kopen mogelijk is en wil je alvast beginnen met beleggen in aandelen? Of ben je na dit artikel op zoek naar andere geschikte aandelen? Hieronder hebben we een drietal interessante aandelen voor je op een rij gezet.

Ahold Delhaize (AD)
Wanneer je op zoek bent naar een aandeel in de e-commerce markt, dan kan aandeel Ahold Delhaize natuurlijk niet uitblijven. Het overkoepelende bedrijf van Bol.com en Albert Heijn, is één van de grootste holdings in Nederland.
 
Verwacht je dat e-commerce dé markt is om in te investeren? Dan kan Ahold Delhaize natuurlijk niet van je portfolio ontbreken.
 
Let er wel op dat Bol.com wellicht apart op de beurs geïntroduceerd wordt dit jaar. Dit zou betekenen dat je specifiek in Bol.com kunt investeren, in plaats van alle bedrijven onder Ahold.
Alibaba (BABA)
Als we naar de internationale e-commerce markt kijken, dan is Alibaba een interessante investering. Dit Chinese e-commerce bedrijf is wereldwijd actief onder verschillende namen. Je kunt er vrijwel alles kopen.  In Nederland is het bedrijf voornamelijk bekend onder de naam AliExpress.
 
Alibaba zit op dit moment in een dipje. Een perfect moment om in te stappen dus! Beleggen in Alibaba is mogelijk via eToro.
 
Geïnteresseerd? Begin dan direct gratis bij eToro door op onderstaande knop te drukken!
Pfizer (PFE)
Als je op zoek bent naar iets heel anders, dan kun je ook kijken naar farmaceutisch bedrijf Pfizer. Uiteraard is Pfizer door de corona pandemie een wereldwijd bekende naam geworden.
 
Onder de vaccinatie fabrikanten heeft Pfizer over het algemeen de beste reputatie. Boosters worden dan ook doorgaans in de vorm van Pfizer gegeven.
 
Deze positieve reputatie kan ook na de pandemie doorzetten, wanneer Pfizer andere medicatie ontwikkelt. Groeipotentieel is er dus nog steeds. Benieuwd? Begin direct!

Veelgestelde vragen

Op dit moment is het nog niet mogelijk om Coolblue aandelen te kopen. Hiervoor zul je moeten wachten op de IPO. Naar verwachting kun je deze vervolgens direct bij onze aanbevolen broker eToro kopen.

Coolblue heeft grootste plannen voor het merk. De Nederlandse e-commerce gigant wil met het kapitaal uit de beursgang zowel in Duitsland uitbreiden, als het magazijn verder robotiseren voor snellere verwerking.

Let er wel op dat de prijs naar verwachting hoger zal liggen dan veel analisten zouden willen zien.

Aanvankelijk zou de beursgang in december 2021 plaatsvinden. Helaas is dit uitgesteld door gelimiteerde interesse, mede door de hoge prijs en terughoudende investeerders door de pandemie. Naar verwachting zullen de Coolblue aandelen in 2022 op de markt komen.

Ook Bol.com komt naar verwachting individueel op de markt. Op het moment kun je alleen Bol aandelen kopen via de overkoepelende aandelen van Ahold Delhaize. Hier komt dit jaar dus verandering in.

eToro is hiervoor onze aanbevolen broker. Dankzij de 0% commissie die je betaalt over aandelen zijn de kosten die je betaalt voor beleggen erg laag. Ook kun je bij eToro terecht voor een tal van andere handelsproducten, waaronder crypto’s en ETF’s.

 

Coolblue Aandelen Kopen: Conclusie

Al met al is Coolblue aandelen kopen nog een onzekere zaak. De prijs die Coolblue vraagt voor de aandelen is volgens analisten veel te hoog. Daarentegen staat wel dat Coolblue grote uitbreidingsplannen heeft.

Het kan ook zijn dat Coolblue de prijs voor haar aandelen aanpast voordat ze deze op de beursgang brengt. Als de prijs wat realistischer is tijdens de IPO, dan kan Coolblue aandelen kopen zeker interessant zijn.

Scroll naar boven