Aandeel Facebook kopen (Meta aandeel)

FB
0.00%
$0.0000

Er zijn weinig mensen die het social media platform Facebook inmiddels niet kennen. Facebook heeft maandelijks bijna de helft van de wereldpopulatie aan gebruikers actief en is daarmee één van de meest invloedrijke mediums ter wereld.

De naam van het moederbedrijf Facebook is veranderd naar Meta in november 2021.

Aandeel Facebook logo

Het bestaan van Facebook is zeker niet zonder controverses geweest, maar de Facebook aandeel waarde lijkt ondanks deze incidenten steeds te blijven groeien, ook in 2021 en 2022 genoot het van een grote groei, mede dankzij de coronacrisis.

Aandeel Facebook open in vier stappen (Aandeel Meta kopen)

Ook beleggen in aandelen zoals Metastock? Maak snel en gemakkelijk een nieuw account op eToro en begin vandaag nog met handelen in verschillende financiële producten.

Aandeel Facebook kopen? In dit artikel gaan we dieper in op het aandeel Facebook, hoe je het aandeel het beste kunt kopen en aandeel Facebook advies.

Hoe kan ik een Facebook aandeel kopen?

Aandeel Meta (FB) staat beursgenoteerd op de NASDAQ, de Amerikaanse beursmaatschappij die zich focust op technologie bedrijven. Het aandeel heeft nog de ticker FB van zijn vorige naam.

Facebook aandelen kopen doe je dus via deze beurs, maar dit gebeurt tegenwoordig bijna altijd via een tussenpersoon in de vorm van een broker.

Zo kun je op een overzichtelijke en makkelijke manier aandeel Facebook kopen. Er zijn een tal van online brokers op de markt, maar wij hebben hieronder een kort overzichtje gemaakt van brokers die wij aanraden en hoe je een account kunt aanmaken.

Stap 1: Kies de juiste broker

De eerste stap die je moet zetten om te beginnen met Facebook aandelen kopen is het kiezen van de juiste broker. Het is belangrijk om een broker te kiezen die goed bij jouw handelsstrategie past. Als je je bijvoorbeeld wilt richten op het beleggen in CFD’s, zijn er brokers die zich hierin specialiseren.

Brokers bieden naast CFD’s en aandelen ook een tal van andere handelsproducten aan, denk hierbij aan ETF’s, grondstoffen en indexen. Niet alle brokers bieden alle handelsproducten aan, let hier dus goed op wanneer je op zoek bent naar een broker.

Naast je handelsstrategie is het ook van belang dat je vermogen en portfolio in betrouwbare handen is. Zorg er dus altijd voor dat de broker waar je mee in zee gaat goed gereguleerd is door bijvoorbeeld de Nederlandse AFM.

Wat ook vaak op prijs wordt gesteld is, is een goede mobiele app, zodat je beleggingen altijd binnen handbereik zijn en je handelen wanneer je wilt. Hiervoor hebben we een handig artikel geschreven voor je: De beste aandelen apps voor mobiel beleggen.

De laatste jaren is de populariteit van online beleggen enorm gestegen, vanzelfsprekend dus dat het aanbod van online brokers ook erg is toegenomen. Hierdoor is het vaak moeilijk om een betrouwbare en geschikte broker te vinden.
 
Hieronder hebben we een aantal betrouwbare brokers voor je op een rijtje gezet.
 
Broker
Capital
⭐⭐⭐⭐
Vantage
⭐⭐⭐⭐
Libertex
⭐⭐⭐
Skilling
⭐⭐⭐⭐
Avatrade
⭐⭐⭐
DEGIRO
⭐⭐⭐
Capital bekijkenVantageFX bekijkenLibertex bekijkenSkilling bekijkenAvatrade bekijkenDEGIRO bekijken
Beoordeling Mobiele App10/109.5/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€ 20,00€ 175,00€ 100,00€ 100,00€ 90,00€ 0,01
Minimale spread (pips)0.120.0vanaf 0,01%0.10.9vanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€ 20,000.01 lots€ 10,00€ 0,010.01 lots€ 90,00
Maximale Hefboom20:1500:1100:1100:1100:130:1
Valutaparen10040100705050
Regulatie FCA, CySEC, ASICVFSCFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINCySECFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINBaFin, AFM, DNB
Overnacht / conversiekostenVariabelVariabelVariabelVariabel0,0058%Variabel
Opnamekosten€ 0,00€ 0,00Max € 10,00€ 0,00€ 0,00€ 0,00
Onderhoudskosten€ 0,00€ 0,00€ 5,00 na 6 maand€ 10,00 na 12 maand€ 50,00 na 3 maand€ 2,50

Overzicht van brokers

eToro logotype

Onze beoordeling

5/5

Voordelen

Nadelen

Functionaliteiten

Voor de beginnende belegger is eToro een verstandige keuze. Het platform specialiseert zich in het vergemakkelijken van beleggen met een gebruiksvriendelijk interface en laag instapniveau gepaard met handige informatie.

eToro biedt een tal van handige functies aan, zoals bijvoorbeeld de CopyTrading functie, waarbij je gemakkelijk de portfolio’s van door eToro geselecteerde succesvolle beleggers kunt inkijken. Je kunt deze beleggers sorteren op bijvoorbeeld handelsproducten om zo de beste selectie voor jezelf te krijgen.

De beleggers geeft vaak zijn eigen denkproces en toelichting bij de beleggingen die hij doet en je kunt diegene volgen, zoals bij een social media platform. Ben je echt overtuigd van de kunde van een belegger, kun je hun portfolio zelfs in zijn geheel overnemen zodat je meteen een goed gebalanceerd en divers portfolio hebt.

Weet je nog niet zeker of je met echt geld wilt beleggen, maar wil je het platform en de beleggingswereld wel verkennen? Dat is ook mogelijk met de gratis demofunctie die het platform aanbiedt. Zo kun je naar hartenlust en zonder risico met virtueel geld beleggen totdat je comfortabel bent met het platform.

Als je uiteindelijk besluit om met echt geld te gaan beleggen, kun je eerst met een lage inzet beginnen dankzij de lage minimale inleg van €170,-. Zo hoef je zelfs met echt geld slechts een klein risico te lopen. Ook betaal je 0% commissie wanneer je belegt in aandelen of ETF’s.

eToro biedt een scala aan handelsproducten aan, denk hierbij naast aandelen en ETF’s aan indexen, forex trading en CFD’s. Ook kun je beleggen in grondstoffen als goud of olie.

Je kunt met een gerust hart in deze handelsproducten beleggen; eToro wordt namelijk gereguleerd door het Britse FCA. Door de grootte van het platform (meer dan 13 miljoen gebruikers wereldwijd) wordt eToro nauwlettend in de gaten gehouden, waardoor het platform altijd een betrouwbare optie biedt voor beleggen.

Onze beoordeling

4/5

Voordelen

Nadelen

Functionaliteiten

DEGIRO is de grootste Nederlandse online broker dankzij haar lage tarieven en reputatie als betrouwbaar platform. Dit komt mede doordat ze worden gereguleerd door het relatief strenge AFM.

Ook DEGIRO biedt een tal van handelsproducten aan en een overzichtelijk en minimalistische gebruikersinterface. Het is daarom wel iets minder geschikt voor beginnende beleggers, omdat je veel zelf moet uitzoeken.

Daarnaast is er weinig beursnieuws te vinden op het platform, je zult hiervoor dus zelf wat meer onderzoek moeten doen.

Wil je een betrouwbare broker die je een simpel maar effectief platform biedt om te beleggen? Dan is DEGIRO precies wat je zoekt.

Stap 2: Open een account

Nu je een broker hebt uitgekozen, zul je uiteraard een account nodig hebben. Dit gaat heel gemakkelijk via de homepage van de broker van jouw keuze. We zullen eToro als voorbeeld nemen en het proces kort doorlopen.

Meld je aan bij eToro

Bezoek de eToro homepage en meld je rechtsboven aan op via de groen ‘Join Now’ knop.

Verifieer je account

Zodra je je account aangemaakt hebt, zul je een verificatie link ontvangen. Activeer je account via deze link om toegang te krijgen tot het eToro platform.

Aandeel Facebook accountcreatie etoro
Het accountcreatie venster op de eToro website
Voltooi je profiel en financieer je account

Met toegang tot het platform kun je automatisch ook gebruik maken van de gratis demo functie. Echter zul je, als je met echt geld wilt beleggen, nog een aantal stappen moeten doornemen.

Dit KYC (Know Your Customer) proces is verplicht bij elke broker en is ervoor gemaakt om je account extra te beveiligen en te bevestigen dat je je bewust bent van de risico’s van beleggen.

Je zult een bankrekening moeten koppelen en een kopie van een geldig identiteitsbewijs moeten uploaden. Daarnaast zijn brokers wettelijk verplicht een vragenlijst af te nemen waarin de risico’s van beleggen duidelijk worden gemaakt.

Als je dit verificatieproces hebt doorlopen, kun je beginnen met bijvoorbeeld aandeel Facebook kopen of kiezen uit een tal van andere activa. Je kunt hiervoor geld storten via een tal van betalingsopties, zoals bijvoorbeeld iDeal of PayPal.

Stap 3: Zoek naar Aandeel Meta

Je kunt bij eToro gemakkelijk naar specifieke aandelen zoeken door gebruik te maken van de zoekbalk in het midden bovenaan je dashboard. Als je dus Meta, Facebook of FB intypt, zul je het aandeel Meta krijgen en wordt je naar deze pagina gestuurd.

Hier vindt je een aantal handige informatiebronnen die je helpen met je beslissing, zoals een actuele koers, de koersgeschiedenis van het aandeel Facebook en financiële informatie over het bedrijf.

Facebook aandeel koers etoro
Facebook aandeel kopen? Bekijk eerst goed de huidige Facebook aandeel koers in eToro!

Overtuigd en wil je meteen beginnen met aandeel Facebook kopen? Maak een account aan op eToro en start direct!

Facebook aandeel Mark Zuckerberg

Facebook CEO Mark Zuckerberg

Over het aandeel Facebook/ Aandeel Meta kopen

Facebook is een in 2004 tot stand gekomen social media platform. De originele oprichters waren Mark Zuckerberg en zijn Harvard medestudenten Chris Hughes, Andrew McCollum, Dustin Moskovitz en Eduardo Saverin.

Het was voornamelijk bedoeld om de studenten van Harvard te verbinden via een sociaal netwerk, maar werd al gauw uitgebreid naar andere universiteiten. Uiteindelijk werd het  globale sociale platform dat tegenwoordig alom bekend is.

Facebook had in 2008, 4 jaar na de creatie van het platform, al meer dan 100 miljoen gebruikers en in 2010 vervijfvoudigde dit zelfs naar meer dan 500 miljoen. Facebook werd in 2012 officieel beursgenoteerd aan de NASDAQ en is biedt vooralsnog alleen haar aandelen via deze beursmaatschappij aan.

Facebook begint de laatste jaren langzaamaan steeds minder populair te worden voor jongeren, die vaker neigen naar Instagram. Facebook Inc. is echter ook eigenaar van Instagram én Whatsapp, het bedrijf is dus verre van volledig afhankelijk van Facebook alleen.

De Facebook aandeel waarde is sinds haar oprichting voor het grootste deel gestegen, met de nodige kleine dalen dankzij een aantal controverses die vaak te maken hebben met privacy’s. Toch blijft Facebook ondanks de schandalen stijgen, met een recordwaarde van € 326.69 op 10 september 2021.

In November is er een naamswijziging doorgevoerd waardoor het moederbedrijf van Facebook nu Meta heet.

Facebook in het nieuws

Uiteraard komt Facebook erg vaak in het nieuws en helaas vaak niet op een positieve manier. Zo wordt het platform gebruikt voor het verspreiden van complot theorieën en het verkopen van gebruikersdata. Hieronder een aantal belangrijke nieuwspunten van het recente verleden.

Russische invloed in de verkiezing van 2016

De Amerikaanse verkiezing van 2016 deed al op zichzelf veel stof opwaaien, maar toen er bekend werd dat er sprake zou zijn van Russische invloed, werd er extensief onderzoek gedaan naar deze claims.

Zo werd er bekend dat Facebook ads verkocht aan Russische instanties om de verkiezing van 2016 te beïnvloeden in Trumps voordeel. Het bedrijf vond meer dan €80.000 aan investeringen in reclame vanuit pagina’s en organisaties die in strijd waren met de regels van het platform.

Het resultaat hiervan voor de Facebook aandeel was natuurlijk vanzelfsprekend: de waarde van aandeel Facebook daalde zeer sterk in 2018, wanneer bekend werd dat Facebook een rol speelde in de Russische invloed, naar aanleiding van deze grote controversie.

De FTC klaagt Facebook aan

In december 2020 werd bekend dat de Amerikaanse toezichthouder FTC (Federal Trade Commission) Facebook gaat aanklagen wegens een illegale monopolie, waardoor gebruikers hun privacy en data niet goed genoeg kunnen beschermen.

De aanklagers stellen de eis dat Facebook Inc. zowel Whatsapp als Instagram afstoot, zodat het bedrijf niet alle data van deze drie platformen in handen heeft. Daarnaast wilt de FTC dat Facebook voortaan toestemming vraagt voordat het overnames doet.

Aandeel facebook FTC

Mocht deze rechtszaak succesvol zijn, heeft dat uiteraard grote gevolgen voor aandeel Facebook. De verwachtingen zijn echter dat dit enkel een hoge boete zal opleveren voor de social media gigant.

Huidige Meta Aandeel Koers

Ook Facebook werd beïnvloedt door de coronacrisis en ervoer in maart 2020 een sterke daling in de Facebook aandeel waarde naar aanleiding van de vele lockdowns destijds. Inmiddels is de Facebook aandeel koers niet alleen hersteld, maar zelfs hoger dan ooit tevoren.

Waar het aandeel Facebook op haar dieptepunt op 16 maart 2020 slechts €94,94 waard was, was er later dat jaar een recordhoogte in de Facebook aandeel waarde van €243,48 op 28 augustus 2020.

Had je in theorie dus op het dieptepunt ingekocht hebben, dan maakte je €243,48 – €94,94 = €148,54 winst per aandeel als je verkocht had op de piek. Iets een verschil wat voorlopig niet meer voor zal komen naar verwachting.

Het aandeel bleef groeien in 2021, waardoor het in september 2021 zijn all-time-high bereikte. Het aandeel is daarna aandeel Meta gaan heten waardoor veel mensen dit nieuwe aandeel Meta kopen wilden.

Ondanks de vele controverses over de jaren en verlies van vertrouwen dankzij privacy schandalen, lijkt aandeel Facebook toch juist alleen maar sterker in de schoenen te gaan staan. Op het moment echter lijkt de koers weer te gaan dalen, mede dankzij de opkomende rechtszaak.
 
De uitkomst van deze rechtszaak zal mogelijk een grote factor spelen in de Facebook aandeel waarde van de nabije toekomst. Als geïnteresseerde belegger kun je dus het beste het nieuws over deze rechtszaak en de ontwikkelingen rondom goed in de gaten houden.
 

Meteen starten met aandeel Facebook kopen? Maak een account aan bij eToro en start meteen!

Aandeel Meta (aandeel Facebook) verwachting

Het aandeel Facebook staat bij menig belegger natuurlijk altijd in het vizier. De huidige aandeel Facebook koers lijkt op het eerst opzicht heel goed te gaan, maar de laatste paar weken lijkt het aandeel Facebook het moeilijk te hebben.

Dit heeft hoogstwaarschijnlijk dus te maken met de aangekondigde rechtszaak en de dreiging om zowel Whatsapp en Instagram af te scheiden van Facebook.

Toch kunnen oplettende beleggers die er vertrouwen in hebben dat de rechtszaak niets ingrijpend zal veroorzaken hiervan profiteren. Door de negatieve publiciteit lijkt het aandeel Facebook weer te dalen, waardoor dit een goed instapmoment zou kunnen zijn.

Aandeel Facebook grafiek etoro

Huidige Facebook aandeel waarde in eToro

Let er wel op dat Facebook een bedrijf is dat veelvuldig onder de loep wordt genomen dankzij haar turbulente verleden. Als het bedrijf in de toekomst meer misstappen zet in verband met privacy of propaganda, kan het bedrijf dit duur komen te staan, iets wat in 2018 al gebeurde.

Daarentegen heeft het aandeel Facebook flink profijt gehad van de veelvuldige lockdowns dankzij de coronacrisis, wat leidde tot een scherpe toename in Facebook gebruikers vergeleken met het vorige jaar.

Daarnaast groeien thuiswinkelbedrijven exponentieel en wordt e-commerce steeds belangrijker. Facebook kan daar als platform enorm van profiteren dankzij de vele mogelijkheden om reclame te maken op het platform tegen betaling.

Het advies over toekomstige koersen moet echter altijd een met een korrel zout genomen worden. Let erop dat ons aandeel Facebook advies slechts speculatie is over wat er kan gaan gebeuren in de toekomst. Doe dus altijd zelf ook extensief onderzoek voordat je begint met beleggen in activa.

Interessante aandelen naast Facebook Aandelen

Hieronder hebben we een selectie gemaakt van andere aandelen die, zelfs tijdens de corona pandemie, erg sterk staan.

aandeel postnl logo
PostNL (PNL)
Een ander bedrijf dat flink profiteert van de coronatijd: PostNL. Het postbedrijf heeft een astronomische toename ondervonden van inkomende bestellingen door de toename van het online shoppen. Waar PostNL een geleidelijke daling zag van de waarde van het aandeel door de sterke afname in postverkeer, steeg het aandeel in 2021 weer flink. Het is dus nog afwachten of het bedrijf deze groei door zal zetten in 2022.
 
Benieuwd naar het aandeel? Klik hieronder voor meer informatie over het aandeel of begin direct met beleggen!
Apple (AAPL)

Ook Apple is een bedrijf dat alsmaar schijnt te groeien. Dit terwijl het bedrijf net zoals Facebook de grootste speler is in haar sector. Vooral na de ineenstorting van de markt in maart 2020, is het aandeel van Apple exponentieel gegroeid. Waar het bedrijf haar hoogste piek ooit in februari 2020 had met €67,21. Verdubbelde dit bijna eind december met een waarde van €110,04.

Wil je meer weten over deze elektronicagigant? We hebben een analyse over aandeel Apple geschreven. Bekijk hem via onderstaande link!

aandeel randstad logo
Randstad (RAND)

Randstad is over de jaren uitgegroeid tot een van de grootste uitzendbureaus ter wereld. In Nederland is het bedrijf uiteraard al een tijd een begrip. Uitzendkrachten zijn uiteraard erg gewild ten tijden van onzekerheid: precies waar we nu in leven. Randstad biedt een alternatief voor werkgevers die mensen niet voor langere tijd aan willen nemen, maar ook voor werknemers die zijn ontslagen en met spoed op zoek zijn naar iets tijdelijks.

Meer over dit bedrijf kun je lezen in ons artikel over de grootste speler in de uitzendbranche.

Aandeel Facebook: Veelgestelde vragen

Sommige mensen zijn het liefst geen directe eigenaar van aandelen. Er zijn echter ook andere manieren om te handelen in aandeel Facebook, namelijk in de vorm van ETF’s of CFD’s.

Via ETF’s beleg je in een groep aandelen die zo nauwkeurig mogelijk een bepaalde koersindex volgt. Zo kun je bijvoorbeeld beleggen in een ETF waar aandeel Facebook onderdeel van is. Deze kan dan bijvoorbeeld met een groep aandelen zo nauwkeurig mogelijk de koers van de NASDAQ volgen.

Je kunt ook speculeren over koerswisselingen van aandeel Facebook in de vorm van een CFD. Zo kun je ‘short’ (koersdaling) gaan of ‘long’ (koersstijging) gaan. Als je correct gespeculeerd hebt over de toekomstige koers, kun je dankzij de hefboomwerking veel winst maken, maar uiteraard ook veel verlies.

Facebook is sinds 2008 alleen nog maar winstgevend geweest, met een duidelijke stijgende lijn ondanks een paar slechtere jaren. Ook in 2020 heeft het bedrijf meer winsten geboekt dan in 2019.

Facebook wist zelfs in het eerste kwartaal van 2020 haar winst te verdubbelen na een omzet die 18 procent hoger was dan in 2019.

Nee, Facebook keert, ondanks de winsten die het bedrijf behaald, geen dividend uit. Ondanks speculatie dat het in de toekomst wel kan gebeuren, is het voor nu nog niet aangekondigd.

Als je via eToro aandeel Facebook hebt gekocht, kun je deze gemakkelijk weer verkopen door op het tabje ‘Verkopen’ te drukken in het transactievenster. Zo kun je kiezen hoeveel eenheden of welk bedrag aan aandelen je wilt verkopen.

In het algemeen is je geld veilig bij een broker. Deze worden vaak streng gereguleerd op veiligheidsmaatregelen en legaliteit. Echter is het wel mogelijk dat hackers je account kunnen proberen te hacken, dit gaat vaak buiten het platform zelf om.
 
Zorg er dus voor dat je goede bescherming hebt tegen virussen en je een sterk wachtwoord instelt. Zo verlaag je de kans dat je account in gevaar komt sterk.

Aandeel Meta: Conclusie

Al met al zal het niet verrassend zijn dat aandeel Meta het erg goed doet op het moment. Social media is een belangrijke uitlaatklep voor veel mensen tijdens de lockdown en Facebook, Instagram en Whatsapp bieden een mogelijkheid om contact te hebben met vrienden en familie.
 
Als resultaat hiervan is de waarde van aandeel Facebook exponentieel gestegen en staat de koers hoger dan ooit. Echter lijkt de koers iets te gaan dalen naar aanleiding van de grote rechtszaak die de FTC aanspant tegen Meta, met het doel om de illegale monopolie die Facebook volgens de toezichthouder bezit, te ontbinden.
 
Dit kan dus een opening zijn om te beleggen in Facebook aandelen en zo te mogelijk te profiteren in de toekomst. Hierbij moet je het nieuws rondom deze rechtszaak uiteraard wel goed in de gaten houden, want een afsplitsing van Whatsapp en Instagram zal een grote impact hebben op de Facebook aandeel waarde.
 
Doe dus goed je eigen onderzoek, voordat je begint met Facebook aandelen kopen. Het kan voor nu dus een interessante belegging zijn voor de oplettende belegger die het nieuws over Facebook op de voet volgt.
 

Aandeel Facebook kopen via een betrouwbare broker?

Met eToro kun je op een veilige manier aandeel Facebook kopen en ook een tal van andere activa verkennen. Maak gratis een account aan en begin meteen!
begin direct!
Scroll naar boven