Fugro Aandelen Kopen & Live Aandeel Fugro Koers

FUGROFUR.AS
0,36%
22,28 €

Fugro is een Nederlands bedrijf dat zich specialiseert in het verzamelen van gegevens en analyseren van het aardoppervlak op de (zee)bodem. Dit wordt gedaan door middel van apparatuur op land, zee en vanuit de lucht.

Fugro logo

Wil je weten hoe je aandeel Fugro kunt kopen? In dit artikel gaan we dieper in op het aandeel, dividend bij Fugro en geven we Fugro aandeel advies. 

Beleggen in Aandeel Fugro via een online broker - Stappenplan

Maak gratis een account aan bij eToro en start met het beleggen in aandeel Fugro!

De Fugro koers heeft het al een aantal jaren moeilijk, maar er zijn ook kansen voor groei na de daling in waarde door de coronapandemie. Wees er op tijd bij en begin met beleggen in aandeel Fugro via eToro!

Hoe koop je Aandeel Fugro?

Aandeel Fugro staat beursgenoteerd op de Euronext, de grootste beursmaatschappij in Europa. Je kunt Fugro aandelen kopen in de vorm van aandelen en CFD’s. Ze geven geen dividend bij Fugro dus je kunt alleen winst maken op de verandering in de koers Fugro.

Het kopen van daadwerkelijke aandelen kan helaas maar bij enkele brokers, maar je kunt wel beleggen in index trackers van de Euronext, waarbij je belegt in de beurs waar Fugro deel van uitmaakt.

Stap 1: Kies de juiste broker

Als je wilt beleggen in aandeel Fugro, kun je dit het beste doen door middel van een online broker. Via een online broker kun je beleggen op beurzen over heel de wereld met het platform als intermediair. Hier kun je ook Fugro advies inzien waardoor je beter in kunt schatten of je moet gaan kopen. 

Brokers bieden een tal van handelsproducten aan naast aandelen: denk hierbij aan CFD’s, ETF, grondstoffen en cryptocurrency’s. Uiteraard heeft niet elke broker hetzelfde aanbod en verschillen de kosten per broker ook vaak.

Belangrijk is dus dat je een geschikte broker voor jouw handelsstrategie vindt. Ook is het van belang dat je een broker vindt die op zijn minst door één toezichthoudende instantie gereguleerd wordt; denk hierbij bijvoorbeeld aan de AFM in Nederland.

Voor veel beleggers is het belangrijk dat je beleggingen altijd binnen handbereik zijn, daarom bieden de meeste brokers tegenwoordig ook apps aan. Ben je geïnteresseerd in mobiel beleggen? Bekijk dan ons mobiel beleggen artikel: De beste aandelen apps voor mobiel beleggen.

Er is inmiddels een groot aanbod aan online brokers dankzij de stijgende populariteit van online beleggen, het is dus soms moeilijk om een geschikte broker te vinden. Hieronder zullen we er enkele aanbevelen met de voor- en nadelen van deze brokers.

Broker
Capital
⭐⭐⭐⭐
Vantage
⭐⭐⭐⭐
Libertex
⭐⭐⭐
Skilling
⭐⭐⭐⭐
Avatrade
⭐⭐⭐
DEGIRO
⭐⭐⭐
Capital bekijkenVantageFX bekijkenLibertex bekijkenSkilling bekijkenAvatrade bekijkenDEGIRO bekijken
Beoordeling Mobiele App10/109.5/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€ 20,00€ 175,00€ 100,00€ 100,00€ 90,00€ 0,01
Minimale spread (pips)0.120.0vanaf 0,01%0.10.9vanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€ 20,000.01 lots€ 10,00€ 0,010.01 lots€ 90,00
Maximale Hefboom20:1500:1100:1100:1100:130:1
Valutaparen10040100705050
Regulatie FCA, CySEC, ASICVFSCFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINCySECFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINBaFin, AFM, DNB
Overnacht / conversiekostenVariabelVariabelVariabelVariabel0,0058%Variabel
Opnamekosten€ 0,00€ 0,00Max € 10,00€ 0,00€ 0,00€ 0,00
Onderhoudskosten€ 0,00€ 0,00€ 5,00 na 6 maand€ 10,00 na 12 maand€ 50,00 na 3 maand€ 2,50

Overzicht van brokers

eToro logotype

Onze beoordeling

5/5

Voordelen

Nadelen

Functionaliteiten

Als je een beginnende belegger bent, dan is eToro de perfecte broker voor jou. eToro richt zich voornamelijk op beginners met het gebruiksvriendelijke en overzichtelijke interface gepaard met een laag instapniveau.

Dankzij de handige tools die de broker aanbiedt, kan je zonder al teveel tijdsinvestering gemakkelijk een gediversifieerd portfolio opbouwen. Dit is vooral mogelijk dankzij de zogenaamde CopyTrading functie.

Met de CopyTrading functie krijg je een overzicht van door eToro aanbevolen succesvolle beleggers compleet met rendement in recente tijden en risicowaarde. Je kunt de portfolio’s van deze beleggers inkijken en zelfs volledig overnemen, zodat je meteen een gebalanceerd startpunt hebt om te beginnen met beleggen.

Dankzij de gratis demofunctie kun je ook eerst beginnen met het beleggen van virtueel geld, zodat je risicoloos het platform kunt verkennen en meer gevoel krijgt voor beleggen alvorens je met het echte werk begint. Als je denkt dat je er klaar voor bent, kun je profiteren van de lage minimale inleg van €170,-.

Zo kun je zelfs met echt geld met een relatief laag risico beginnen. Wanneer je belegt in aandelen en ETF’s, kun je ook kosten besparen vergeleken met andere brokers, omdat eToro namelijk 0% commissie rekent over het beleggen in aandelen en ETF’s.

eToro biedt naast aandelen en ETF’s ook een scala aan andere handelsproducten aan, denk hierbij aan CFD’s, indexen, grondstoffen en forex trading. Daarnaast is het platform gereguleerd door de Britse FCA (Financial Conduct Authority).

Al met al is eToro het beste platform als je een beginnende of minder ervaren belegger bent dankzij de tools die je helpen met een gebalanceerd portfolio opbouwen. Ook de lage kosten helpen je om met relatief laag risico en niet te hoge bedragen te beginnen met beleggen.

Benieuwd naar deze broker? Bekijk onze eToro review zodat je meteen kunt beginnen met beleggen bij deze broker!

Stap 2: Open een account

Zodra je keuze is gevallen op een bepaalde broker, zul je een account moeten aanmaken. Dit gaat bij de meeste brokers op dezelfde manier, maar we zullen eToro als voorbeeld nemen.

Meld je aan bij eToro

Ga naar de eToro homepage en meld je aan via de ‘Join now’ knop rechtsboven aan de pagina.

Verifieer je account

Nadat je account gecreëerd is, verifieer je het account door middel van de verificatie link in je mail en krijg je toegang tot het platform.

aandeel fugro etoro homepage
eToro homepage: Join now!
Voltooi je profiel en financieer je account

Het is nu al mogelijk om te beginnen met het beleggen via een demo account, maar als je met echt geld wilt beleggen, zul je het zogenaamde KYC (Know Your Customer) proces moeten doorlopen. Dit is wettelijk verplicht voor elke broker.

Het is simpelweg een verificatieproces waarbij je je bankrekening koppelt gepaard met een geldig identiteitsbewijs. Daarnaast vul je een vragenlijst in waarin er wordt gevraagd of je je bewust bent van de risico’s van beleggen.

Je kunt nadat geld op je rekening zetten via een tal van betalingsopties, zoals iDeal, PayPal en creditcard.

aandeel fugro kopen etoro betalingsopties
Tal van betalingsopties bij eToro

Stap 3: Vind het aandeel Fugro

Afhankelijk van de belegger die je kiest, zul je aandeel Fugro kunnen kopen in de vorm van aandelen, ETF’s en CFD’s. Bij eToro kun je het aandeel Fugro niet kopen, maar wel in CFD’s van de Euronext, waar Fugro deel van uitmaakt, beleggen. Bij een CFD zet je dus in op de koers van de Euronext.

Aandeel fugro koers etoro grafiek euronext
De Euronext (ENX.PA) koers in eToro; beleg via deze index in Fugro! Het Fugro aandeel zit na een dipje in maart in een opwaartse trend.

Klaar om te investeren in Fugro via CFD’s van de Euronext? Wacht niet langer en begin meteen met beleggen!

Aandeel Fugro Atlantis dweller schip

Het Fugro schip ‘Atlantis Dweller’ in augustus 2020

Over Fugro

Fugro staat voor Funderingstechniek en Grondmechanica en is opgericht in 1962 door Kornelis Joustra. Het aandeel Fugro staat sinds 1992 beursgenoteerd aan de Euronext.
 
Fugro is inmiddels uitgegroeid tot een wereldbekende specialist met betrekking tot geo-data. Het bedrijf richt zich volledig op gegevens over de aardbodem en de bebouwing en infrastructuur die daarop aanwezig is.
 

Het bedrijf richt zich voornamelijk op de energie- en infrastructuur en is in meer dan 60 landen actief. Het hoofdkantoor bevindt zich in Leidschendam.

De beurskoers van Fugro maakte in 2014 een vrije val na een winstwaarschuwing (wanneer een bedrijf aangeeft dat het beduidend minder winst zal maken dat jaar). Doordat de olie- en gasindustrie het steeds moeilijker begon te krijgen, waren de winstmarges ontzettend gekrompen.
 
Als specialistische onderneming, is een bedrijf als Fugro uiteraard één van de eerste die hieronder lijdt. Door de lage olieprijs waren veel bedrijven minder geïnteresseerd in het vinden van nieuwe olievelden, wat voor Fugro leidde tot een stuk minder opdrachten.
 

In 2014 maakte het bedrijf een verlies van €458,9 miljoen. Na een licht herstel in 2018 werd het bedrijf in 2019 wederom flink geraakt door verliezen.

Aandeel Fugro Nieuws

Omdat het bedrijf het al langere tijd erg moeilijk heeft, werd er op 19 oktober 2020 aangekondigd dat het bedrijf €425 miljoen aan leningen zal afsluiten en €250 miljoen aan aandelen zal uitgeven. Dit soort nieuws  heeft vaak invloed op het Fugro advies. 
 
De aandelen worden uitgegeven in de vorm van een claimemissie waardoor deze aandelen dus alleen worden aangeboden aan huidige aandeelhouders. Inmiddels heeft 92% van de Fugro aandeelhouders ingetekend op dit aanbod.
 
In januari 2020 maakte het bedrijf bekend dat ex Philips CFO en sinds 2014 financieel topman bij Fugro Paul Verhagen het bedrijf ging verlaten voor ASM International. Het is nog afwachten wat de impact van deze aankondiging is op het aandeel Fugro.
 

Op het moment lijkt de koers enigszins te dalen, maar het is nog moeilijk te zeggen of dit de impact is van het vertrek van Paul Verhagen.

Gelijk beginnen met handelen in Fugro? Open dan een account op eToro en oefen vandaag nog op jouw demo-account. 

Koers Aandeel Fugro op het moment

Na een korte dip in de aandelenkoers van Fugro lijkt het aandeel met de aankondiging van een uitgave aan nieuwe aandelen toch enigszins in aandelen gestegen, met een piekwaarde van €9,45 op 12 januari 2021.
 

Dit is de hoogste waarde die het aandeel Fugro heeft behaald sinds 20 februari 2020, waar het een waarde van €16,29 had. Op het moment is het aandeel dus erg zwak naar aanleiding van de massale lockdowns door de coronapandemie.

Omdat het Fugro aandeel erg afhankelijk is van de energiesector en met name olie, is het moeilijk te zeggen of dit aandeel volledig zal herstellen. Met de zoektocht naar duurzame energie in volle gang en minder interesse in olie, zal Fugro het moeilijk krijgen.
 

Op het moment is de oliemarkt nog steeds gigantisch en blijft Fugro nog opdrachten krijgen. Daarentegen zal het wel zo zijn dat, als Fugro haar afhankelijkheid van oliemaatschappijen niet kan verminderen, het Fugro aandeel het nog zwaar te verduren krijgt.

Nu Aandeel Fugro kopen?

Het Fugro aandeel staat op het moment relatief erg zwak. De Fugro koers staat op het moment een stuk lager dan wat de waarde voor de pandemie was. Dit komt onder andere doordat de vraag naar olie sterk verminderd is dankzij het vele thuiswerken en er dus een stuk minder opdrachten zijn om olievelden te ontdekken.

Nu aandeel Fugro kopen zal zijn voordelen en nadelen hebben. Aan de ene kant kun je stellen dat de koers zich uiteindelijk zal herstellen naar pre corona cijfers, waardoor nu investeren een verstandige zet is.

Aan de andere kant is het wel zo dat de vraag naar olie wellicht nog minder gaat worden in de komende jaren dankzij de zoektocht naar duurzame energie.

koers aandeel Fugro euronext grafiek etoro

Via Euronext beleggen in aandeel Fugro? Klik op onderstaande link!

Dit zou betekenen dat één van Fugro’s specialisaties, het vinden van olievelden, een stuk minder waardevol zal zijn. Het aandeel Fugro zal hier dan ook duidelijk onder lijden, omdat opdrachten vanuit de olie industrie een groot deel van de omzet van Fugro dicteerden.
 
Met de nieuwe aangekondigde plannen die Fugro in werking wilt stellen en het aankomende nieuwe leiderschap in de vorm van een nieuwe financiële topman, kan Fugro een interessante investering zijn voor de lange termijn beleggers.
 
Het is echter wel zo dat Fugro profijt heeft gehad van niet-duurzame (olie)bedrijven, die steeds meer kritiek over zich heen krijgen. Dit is iets waar je voor zult moeten oppassen wanneer je kiest om aandeel Fugro te kopen.

Interessante aandelen naast Aandeel Fugro

Wil je beleggen in andere aandelen? We hebben een hieronder een aantal interessante aandelen voor je op een rijtje gezet. Klik op de links om het artikel van deze aandelen te bekijken!

dsm aandeel logo
DSM (DSM)

DSM is een Nederlands bedrijf dat zich steeds meer richt op de voedingsmiddelen- en gezondheidssectoren. Twee sectoren die relatief veilig en robuust zijn. Iets wat aandeelhouders en potentiële beleggers natuurlijk graag zien. Mede hierdoor is dit aandeel erg interessant.

Tegenwoordig staat het aandeel DSM erg sterk en lijkt het bedrijf met haar toekomstvisie een slimme lange termijn belegging. Meer weten over DSM? Lees ons artikel of begin direct met beleggen!

amazon logo
Amazon (AMZN)

Amazon is inmiddels een wereldberoemd bedrijf en richt zich op de online shopping markt. Hierin is het ook uitgegroeid tot wereldwijde marktleider en Amazon is ook één van de gelukkige bedrijven die flink is gegroeid tijdens de coronapandemie. Door het tal van lockdowns is thuiswinkelen alsmaar populairder geworden en een bedrijf als Amazon plukt hier natuurlijk de vruchten van.

Wil je meer weten over het aandeel Amazon? Lees ons artikel over de online shopping gigant via onderstaande link.

Philips logo
Philips (PHIA)

Philips is één van de grootste elektronicaconcerns ter wereld. Met de altijd constante vraag naar nieuwe elektronica producten en Philips’ track record als revolutionaire productontwikkelaar lijkt Philips een erg interessant aandeel voor veel beleggers. 

Ook op dit moment staat de koers van Philips sterk. Is het dan een goed moment om te kijken naar een investering in het elektronicaconcern? In ons artikel over Philips gaan we dieper in op het bedrijf.

Aandeel Fugro: Veelgestelde vragen

Het aandeel Fugro is moeilijk te verkrijgen, maar je kunt aandeel Fugro kopen bij brokers DEGIRO en Binck. Hierover hebben we uiteraard ook uitgebreide reviews.

Fugro werkt in opdracht van veel infrastructuur- en energiebedrijven, maar veruit het grootste aandeel van de winst komt vanuit opdracht van olie & gas bedrijven. Dit betekent dus dat je goed moet letten op de olieprijzen en de koersen van de grotere oliemaatschappijen als Shell en Total.

Zo kun je een grove inschatting maken of Fugro een goed jaar zal draaien.

Nee, je ontvangt bij geen dividend bij Fugro. Dit omdat het bedrijf gefocust is op het aflossen van schulden. Het bedrijf is na 2013 gestopt met het uitkeren van dividend.

Dit is erg moeilijk te zeggen, omdat Fugro’s grootste bron van inkomsten uit de olie & gas sector komt. Vooral het vinden van olievelden is een grote bron van de omzet van Fugro.

Met de toenemende focus op duurzaamheid en de langzame shift van de focus op olie naar andere energiebronnen, kan erg slecht zijn voor Fugro. Echter, als Fugro zichzelf weet te vernieuwen en zich succesvol kan focussen op de andere markten, dan kan de toekomst er goed uit zien voor het bedrijf.

Voor algemene aandelen raden wij eToro aan. Bij eToro kun je zonder commissie beleggen in aandelen en ETF’s, wat uiteindelijk veel in kosten zal schelen als je veel verhandelt. Daarnaast biedt eToro ook een scala aan activa aan uit de hele wereld, dus je hebt keuze genoeg.
 
Wil je in CFD’s handelen? Dan is eToro uiteraard nog steeds een goede optie, maar Plus500 specialiseert zich in CFD’s, wat te zien is aan de analysetools die het platform aanbiedt.

Uiteraard is de koers voorspellen altijd lastig. Door de aard van de werkzaamheden lijkt Fugro geen goede belegging. De olie-industrie is eindig en veel inkomstenbronnen van Fugro zullen verdwijnen. 

Aandeel Fugro: Conclusie

In conclusie kunnen we stellen dat Fugro op dit moment niet erg sterk in haar schoenen staat, de koers staat laag en is nog niet hersteld naar de waarde van voor de corona pandemie. Daarnaast is aandeel Fugro voor de lange termijn ook een groot vraagteken, omdat het erg afhankelijk is van oliemaatschappijen.

Deze oliemaatschappijen geven opdrachten om nieuwe olievelden te ontdekken en onderzoeken, maar omdat de focus op duurzaamheid steeds groter wordt, proberen ook de oliemaatschappijen hun afhankelijkheid van olie te verminderen.

Daarnaast keert Fugro ook geen dividend uit aan haar aandeelhouders, wat het aandeel nog onaantrekkelijker maakt voor nieuwe beleggers.

Al met al is aandeel Fugro interessant als je hebt geconcludeerd dat het bedrijf de komende jaren toch weer een groei zal meemaken, iets wat niet geheel onmogelijk is, maar wel onwaarschijnlijk. Zo kun je profiteren van een door de coronapandemie veroorzaakte lage koers, die naar verwachting weer (deels) kan herstellen.

Aandeel Fugro kopen in de vorm van CFD's of ETF's?

Via eToro kun je binnen een enkele momenten een account aanmaken en beginnen met investeren in aandeel Fugro of andere interessante handelsproducten.
begin direct!
Scroll naar boven