Gamestop Stock Kopen & Live Aandeel Gamestop Koers (2024)

GAMESTOP CORP. AGS2C.F
0,80%
23,63 €

Gamestop is een Amerikaanse retail keten die zich specialiseert in computerspellen en merchandise. Het is uitgegroeid tot een globale winkelketen die actief is in de VS, Canada, Australië en Europa.

Gamestop stock logo

In dit artikel gaan we dieper in op Gamestop stock, hoe aandeel Gamestop te kopen is en natuurlijk de situatie van Gamestop stock op het moment.

Aandeel Gamestop - stappenplan

Op zoek naar de beste plek om in het aandeel Gamestop te handelen? eToro bied een breed assortiment handelsproducten en analysetools, ook voor beginnende beleggers. Start nu!

De afgelopen tijd is Gamestop veel in het handelsnieuws geweest. Door internetinvesteerders is het bedrijf van een diepe afgrond gered. Wil je ook graag investeren in deze retailketen voor computerspellen? Begin dan direct via eToro.

Hoe koop ik Gamestop Stock?

Wil je aandeel Gamestop kopen? Gamestop stock staat beursgenoteerd aan de New York Stock Exchange. Echter is het lastig om direct op de beursmarkt te handelen in aandelen. Hiervoor zijn handige tussenpartijen op de markt gekomen: online brokers.
 
Hieronder leggen we uit hoe je je kunt inschrijven bij een online broker en welke brokers wij aanbevelen.

Stap 1: Kies de juiste broker

Stap 1 is natuurlijk het vinden van de juiste broker voor jou. Ondertussen zijn er een tal van online brokers op de markt, maar niet alle brokers passen bij jouw handelsstrategie en wat voor type belegger je bent. Ben je een lange of korte termijn belegger? Wil je je op een specifiek handelsproduct zoals CFD’s richten?

Voor elk type belegger past er wel een online broker, maar er zijn uiteraard ook goede allround brokers die een evenwichtig aanbod hebben en zich richten op een bredere doelgroep. Belangrijk is dus om de juiste broker voor jouw handelsstrategie te kiezen.

Daarnaast is het ook belangrijk om een broker te kiezen die goed gereguleerd is. Zo weet je zeker dat je geld op een veilige plek is en kun je met een gerust hart beleggen. De meeste landen hebben een nationale financieel toezichthouder.

In Nederland is dit het AFM, wat een relatief strenge toezichthouder is. Daarnaast wil je vaak ook altijd je beleggingen binnen handbereik hebben. Dan is een overzichtelijke mobiele app natuurlijk belangrijk. .

Door het grote aantal online brokers op de markt is het soms lastig het overzicht te houden. Hieronder hebben we enkele betrouwbare en goede brokers voor je op een rijtje gezet.

Broker
Capital
⭐⭐⭐⭐
Vantage
⭐⭐⭐⭐
Libertex
⭐⭐⭐
Skilling
⭐⭐⭐⭐
Avatrade
⭐⭐⭐
DEGIRO
⭐⭐⭐
Capital bekijkenVantageFX bekijkenLibertex bekijkenSkilling bekijkenAvatrade bekijkenDEGIRO bekijken
Beoordeling Mobiele App10/109.5/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€ 20,00€ 175,00€ 100,00€ 100,00€ 90,00€ 0,01
Minimale spread (pips)0.120.0vanaf 0,01%0.10.9vanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€ 20,000.01 lots€ 10,00€ 0,010.01 lots€ 90,00
Maximale Hefboom20:1500:1100:1100:1100:130:1
Valutaparen10040100705050
Regulatie FCA, CySEC, ASICVFSCFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINCySECFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINBaFin, AFM, DNB
Overnacht / conversiekostenVariabelVariabelVariabelVariabel0,0058%Variabel
Opnamekosten€ 0,00€ 0,00Max € 10,00€ 0,00€ 0,00€ 0,00
Onderhoudskosten€ 0,00€ 0,00€ 5,00 na 6 maand€ 10,00 na 12 maand€ 50,00 na 3 maand€ 2,50

Overzicht van brokers

eToro logotype

Onze beoordeling

5/5

Voordelen

Nadelen

Functionaliteiten

eToro is de perfecte broker wanneer je wilt beginnen met beleggen en je nog niet zeker weet hoe je het beste kunt starten. Het platform is gericht op beginners en biedt ook voor ervaren brokers een tal van opties. Door het gebruiksvriendelijke interface, de handige tools en de lage kosten is eToro onze favoriet.

De beste tool voor beginners is waarschijnlijk de CopyTrader tool. Met deze functie kun je een selectie zien van aanbevolen beleggers op eToro compleet met rendement en risicowaarde van het portfolio. Je kunt de portfolio’s inzien, updates van de beleggers lezen en ook het portfolio in zijn geheel kopiëren.

Door de gratis demofunctie kun je je op je gemak comfortabel maken met het beleggen op een online handelsplatform en ook de verschillende handelsmarkten verkennen. Zo kun je risicoloos oefenen met beleggen.

Vervolgens kun je, wanneer je comfortabel bent met het beleggen, overgaan op echt geld, waar je al kunt inleggen vanaf  het lage minimale inlegbedrag van €170,-.

eToro biedt een tal van handelsproducten aan naast aandelen zoals Gamestop stock. Denk hierbij aan handel in onder andere CFD’s, ETF’s, grondstoffen en indexenOok handelen in bitcoin is een optie. Over beleggen in aandelen en ETF’s betaal je daarbij ook 0% commissie.

De online broker wordt ook goed gereguleerd door onder andere de Britse FCA en de CySec uit Cyprus. Zo weet je zeker dat het platform veilig is voor gebruikers en kun je met een gerust hart beleggen in aandelen als Gamestop stock.

Nieuwsgierig geworden naar deze broker? Begin meteen met beleggen!

gamestop stock degiro

Onze beoordeling

4/5

Voordelen

Nadelen

Functionaliteiten

Als je op zoek bent naar een vertrouwde Nederlandse broker, dan is DEGIRO wellicht de juiste keuze voor je. Deze allround broker biedt naast een tal van handelsproducten ook een kernselectie aan ETF’s aan, waar je elke maand zonder transactiekosten in kunt beleggen.

Het gebruiksinterface is minimalistisch en gemakkelijk te begrijpen. Het nadeel is echter wel dat je voor bijvoorbeeld uitgebreid beursnieuws naar een derde partij zal moeten, omdat DEGIRO haar platform zo ‘clean’ mogelijk wilt houden.

Het platform wordt gereguleerd door de Nederlandse AFM, dus je kunt met een gerust hart beleggen via deze broker. Inmiddels is DEGIRO ook uitgegroeid tot een populaire broker in andere landen in Europa.

Stap 2: Open een account

Wanneer je hebt besloten om met een bepaalde broker in zee te gaan, zul je uiteraard nog een account moeten aanmaken. Dit gaat bij de meeste brokers hetzelfde, maar we zullen het hier toch in kort uitlichten.

We nemen hieronder eToro als voorbeeld, maar het proces is dus vergelijkbaar met andere brokers.

Meld je aan bij eToro

Via de homepagina van de broker in kwestie kun je je aanmelden op de homepagina. Via eToro kun je dit gratis rechtsboven op de pagina doen.

Verifieer je account

Zodra je je gegevens hebt ingevuld, zul je een bevestigingsmail krijgen via je e-mail adres. Als je op de verificatie link in je mail klikt, zul je toegang krijgen tot het netwerk.

aandeel gamestop stock etoro inlog
eToro inlogpagina
Voltooi je profiel en financieer je account

Je kunt nu al beleggen met virtueel geld middels het demo account, maar als je wilt beleggen met echt geld zul je geld op je account moeten storten. Hiervoor zul je wel het KYC-proces (Know Your Customer) moeten doorlopen.

Deze wordt door toezichthouders verplicht om de veiligheid van jouw account te waarborgen en je attent te maken op de risico’s van beleggen. Dit houdt in dat je onder andere een geldig identiteitsbewijs zult moeten uploaden om jezelf te verifiëren mocht er iets aan de hand zijn met je account.

Ook krijg je een vragenlijst waarin er wordt gevraagd of je je bewust bent van de risico’s van beleggen. Deze stappen zul je bij elke gereguleerde broker moeten zetten.

Zodra je dit gedaan hebt, kun je beginnen met geld storten via bijvoorbeeld iDeal of Paypal, maar eToro biedt ook een tal van andere betalingsmogelijkheden aan.

Stap 3: Zoek naar GME stock

Bij eToro kun je gemakkelijk via de bovenste zoekbalk het aandeel vinden waarnaar je op zoek bent. In dit geval wil je dus aandelen Gamestop kopen, dus zoek je op Gamestock of GME. Zo kom je op de Gamestop stock landingspagina.

GME stock chart etoro
De absurde stijging van Gamestop stock in de live Gamestop koers chart in eToro

Klaar om te beginnen met Gamestop aandelen kopen? Maak gratis een account aan bij eToro en begin meteen!

aandeel gamestop stock 2de hands

Gamestop handelt ook in gebruikte games

Over Gamestop Aandeel

Game stop werd in 1984 opgericht in het Amerikaanse Dallas. Het bedrijf heette destijds Babbage’s en begon spellen te verkopen voor de spelcomputer Atari 2600.
 
In 1987 begon Gamestop uit te breiden met spellen voor de Nintendo en Babbage’s werd in 1988 een beursgenoteerd bedrijf. Het bedrijf werd in 1999 overgenomen door de grote boekhandelketen Barnes & Noble.
In oktober 2004 werd de winkelketen Gamestop officieel een onafhankelijk bedrijf. Na een overname van het bedrijf EB Games breidde Gamestop zich uit naar Europa, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland. Ook nam Gamestop verscheidene Free Record Shops over, bijvoorbeeld in Noorwegen.
 

De verkoop van videogames verschuift steeds meer naar een digitale omgeving, waardoor het bedrijf sinds 2016 het steeds moeilijker krijgt om het hoofd boven water te houden. De grootste klap kwam in 2018, waar het bedrijf bijna 555 miljoen euro verlies leed.

Gamestop nieuws

Tot op enkele dagen geleden was Gamestop stock weinig nieuwswaardig: de waarde bleef langzaamaan steeds verder dalen. Hierdoor werd er veel op Gamestop stock geshort, wat betekent dat er wordt ingelegd op een koersdaling in de toekomst.
 
Veel hedgefondsen kapitaliseerden hierop en verdienden hieraan ontzettend veel geld. Gebruikers van het online Reddit forum ‘WallStreetBets’ hadden ondertussen een oproep gedaan aan alle leden om massaal Gamestop stock in te kopen.
 
Hierdoor steeg de waarde van GME stock astronomisch en verloren de hedgefondsen die short waren gegaan op Gamestop miljarden euro’s. Op het moment wordt dat verlies geschat op ongeveer 58 miljard euro en zijn er al twee hedgefondsen onderdoor gegaan.
 
Op het moment wordt er gekeken wat de schade is van deze oproep. De Amerikaanse financiële toezichthouder heeft medegedeeld dit te onderzoeken en ook de Nasdaq beurs heeft aangekondigd dit te gaan monitoren.
 
Het is nog afwachten wat de daadwerkelijke schade is. Als een pensioenfonds hier de dupe van is kan het namelijk de nalatenschap van een groot aantal mensen zeer negatief beïnvloeden.
 

Geïnteresseerd in Gamestop aandelen kopen? Maak meteen een account aan bij eToro en begin met beleggen!

Live Koers Gamestop

De koers van Gamestop stock is op het moment ongekend volatiel. Door het massaal verkopen en kopen van het aandeel en de paniek bij de fondsen schommelt de prijs van Gamestop aandelen enorm.
 
 Waar de waarde van GME stock op 5 januari 2021 slechts €14,32 waard was, was de waarde op 27 januari uitgegroeid tot een piekwaarde van €286,46 op 27 januari 2021. 

Inmiddels is het aandeel Gamestop enorm aan het schommelen en kan er op het moment moeilijk gezegd worden wat de daadwerkelijke waarde is van het aandeel.
 

Nu Gamestop Stock Kopen?

Een zeer veel gevraagde vraag op het moment is: moet ik nu Gamestock stock kopen? Deze vraag is erg moeilijk, omdat dit eigenlijk nooit eerder heeft plaatsgevonden. Hier zullen we dan ook geen definitieve uitspraken over doen.

Wel zullen we de mogelijke factoren die de prijs van Gamestop stock kunnen beïnvloeden bekijken. De volatiliteit van Gamestop stock betekent dat GME stock even hard kan instorten als dat het is gestegen.

Daarentegen staat wel dat op het moment de stijging van Gamestop stock overal in het nieuws is en mensen een oproep doen tot het ‘holden’ van hun Gamestop aandelen.

aandeel Gamestop stock koers grafiek etoro

Financieel overzicht van Gamestop stock

Dit omdat er op het moment lijkt also GME stock weer aan het dalen is. Wanneer mensen Gamestop stock in paniek gaan verkopen, zal de koers nog verder dalen. Het doel van veel van de beleggers is om Wall Street te ‘verslaan’ en alle fondsen die hier massaal short op hebben ingezet een lesje te leren.
 
Alhoewel het initiatief is ontstaan op het online forum Reddit, is het inmiddels een wereldwijd fenomeen geworden en is het afvragen hoe dit gaat aflopen. Voor mensen die safe willen spelen en niet op de korte termijn willen beleggen, kunnen beter niet overwegen om te gaan beleggen in dit zeer volatiele aandeel.
 
Daarmee is het het wel waard om te vermelden dat er ook veel mensen zeer veel geld hebben verdiend met deze explosieve groei, maar de vraag is of nu instappen nog wel een goed idee is. De verwachtingen zijn dat Gamestop stock na de ‘hype’ weer af zal zakken naar de waarde voor dit initiatief.

Let op: Update 29-1-2021​

De situatie rondom de Gamestop aandelen kan elk uur weer veranderen. Inmiddels is door een aantal brokers besloten om het onmogelijk te maken om nog Gamestop aandelen te kopen en kun je ze via die sites alleen nog verkopen. 

Daar is door particuliere beleggers met veel boosheid op gereageerd, dit zorgt er namelijk voor dat een groot deel van de vraag naar de aandelen weg valt en het aanbod blijft staan.

Daarmee wordt automatisch het aandeel veel minder waard. In Amerika hebben ook veel politici op deze gebeurtenissen gereageerd en zowel democraten als republikeinen lijken aan de kant van de particuliere beleggers te staan. Het congres in Amerika gaat de bedrijven die dit gedaan hebben ondervragen.

De brokers zelf geven aan dat ze met deze keuze de belegger willen beschermen. Doordat er zoveel gebeurt rondom de Gamestop aandelen is de keurs extreem volatiel en is het lastig voor de brokers om overzicht te houden op alle transacties rondom deze aandelen.

De actievoerders die via Reddit gestart zijn met deze short squeeze op de Gamestop aandelen leggen echter een andere link. De brokers die dit doen hebben veelal te maken met Hedge funds die deze week enorme verliezen maken door de koersstijging van de Gamestop aandelen.

Vooralsnog lijkt het steeds meer een echte strijd te worden tussen Wall Street en de gewone belegger die mee doet met deze actie. Veel brokers, waaronder ook eToro, bieden het aandeel inmiddels niet meer aan.

 Dit is in ieder geval tijdelijk een oplossing en het is nog onduidelijk of dit gaat veranderen. Hoe dit dus goed in de gaten. Het verkopen van de aandelen via eToro is nog wel gewoon mogelijk!

Interessante aandelen naast Gamestop Stock

Wil je in plaats van GME stock beleggen in wat meer stabiele aandelen en op deze manier je vermogen vergroten? Bekijk deze onderstaande aandelen en bijbehorende artikelen!

Aandeel ASML logo
ASML (ASML)

ASML is een relatief jong high tech bedrijf dat in recordtempo is uitgegroeid tot wereldleider op het gebied van halfgeleiders. De koers van ASML is in het laatste jaar enorm gestegen en is daarom een zeer interessant aandeel om in de gaten te houden.

Als high tech heeft het dus een zeer lange levensverwachting wanneer ASML zo sterk blijft doorgaan als het nu doet.

Meer weten over deze succesvolle high tech gigant? Bekijk onze analyse over ASML of beleg meteen in het aandeel via eToro!

Ahold Delhaize (AD)
Ahold Delhaize is het over-koepelende bedrijf dat eigenaar is van een aantal van Nederlands meest toonaangevende retail winkels. Uiteraard is Ahold Delhaize het meest bekend van Albert Heijn, maar wist je dat ook Bol.com, Etos en Gall & Gall onder dit bedrijf vallen?
 
Ook Ahold heeft het afgelopen jaar genoten van een stijging van de waarde van het aandeel en behaalde zelfs de hoogste waarde ooit in september 2020.
 
Benieuwd naar het AEX genoteerde bedrijf? Bekijk ons artikel over Ahold hieronder of begin meteen!
Philips logo
Philips (PHIA)

Philips is al voor langere tijd een begrip geworden in Nederland en ook in de rest van de wereld is het een zeer bekend elektronica concern. Als bedrijf dat altijd blijft vernieuwen in een markt dat zich razendsnel ontwikkelt, ziet de toekomst er voor Philips prima uit.

Het bedrijf is inmiddels hersteld van de ineenstorting van de markt in maart 2020 en heeft haar hoogste waarde sinds 2000 behaald begin 2021. Meer weten over dit wereldwijd bekende bedrijf? Bekijk ons artikel of start meteen met beleggen!

Aandeel Gamestop: Veelgestelde vragen

Door de ongekende situatie is het ontzettend chaotisch rondom Gamestop stock. Dit houdt in dat Gamestock aandelen kopen erg moeilijk is door het hoge volume van handelen. Het kan daarom zijn dat brokers de handel stopzetten tenzij je aandelen wilt verkopen.

Daarnaast hebben sommige apps besloten om het handelen in bepaalde aandelen te verbieden, zoals bijvoorbeeld Robinhood en Interactive Brokers.

Dit wordt op het moment onderzocht. Echter is Reddit een publiekelijk forum en is er technisch gezien geen oproep gedaan om massaal te investeren, enkel een aankondiging dat een groep dit zelf ging doen.

Toch kan dit grote schade brengen aan de markt en is deze situatie tot nog toe ongekend. Het is dus afwachten wat de resultaten gaan worden van het onderzoek van onder andere de Amerikaanse financiële toezichthouder.

Gamestop keert sinds 2017 het zelfde dividend uit per kwartaal, namelijk €0,31 per aandeel. Dit mondt uit op 0,31 x 4 = €1,24 per aandeel per jaar. Het is nog af te wachten of deze groei van Gamestop stock aangehouden kan worden en of hierdoor het dividend zal veranderen.

In theorie kan Gamestop, nu het volop in het nieuws is kapitaliseren op deze piek door bijvoorbeeld over te gaan op meer digitale verkoop en dit aan te prijzen.

Echter is dit veel makkelijker gezegd dan gedaan, en zijn de verwachtingen dat Gamestop stock niet lang genoeg deze waarde kan aanhouden dat het voor het bedrijf zelf iets zal uitmaken.

Gamestop als bedrijf is hier slechts een soort medium voor de statement die de Reddit WallStreetBets beleggers willen maken naar de hedge fondsen toe.

Onze favoriet om aandelen te kopen is eToro. Door het dashboard dat makkelijk in het gebruik is en het gratis beleggen in aandelen en ETF’s komt eToro naar onze mening als de beste aandelen broker naar voren.
 
Daarnaast kun je bij eToro ook gemakkelijk diversifiëren naar andere handelsmarkten zoals bijvoorbeeld ETF’s of CFD’s. Naast GME stock zijn er een tal van andere interessante aandelen waar je je in kunt verdiepen en eventueel in kunt beleggen.

Gamestop Stock: Conclusie

Al met al is de GME stock situatie ongekend en is Gamestop aandelen kopen een riskante onderneming. De waarde van de Gamestop koers is op het moment ontzettend volatiel en het blijft afwachten of deze groei niet over een aantal dagen volledig instort.
 
Alhoewel er veel beleggers zijn geweest die veel geld hebben verdiend aan het aandeel, lijkt Gamestop stock op het moment weer te gaan dalen.
 
Veel mensen blijven toch oproepen om Gamestop stock vast te houden en vooral niet te verkopen, omdat op het moment veel hedge funds de Gamestop stock prijs proberen te beïnvloeden zodat de verliezen beperkt blijven.
 
Het is dus afwachten hoe deze situatie zich zal afspelen. Voor veel beleggers zal dit echter een riskante belegging zijn die in veel gevallen kan lijden tot verlies. Echter is het zoals eerder aangegeven een ongekende situatie waarbij alles kan gebeuren.

 

Beleggen in een tal van aandelen via eToro?

Met eToro kun je profiteren van gratis beleggingen in aandelen en ETF's en kun je Gamestop stock op de voet volgen dankzij de live Gamestop koers.
begin direct!
Scroll naar boven