Aandeel Google kopen & Live GOOG Aandeel Koers

Alphabet Inc.GOOG
0.35%
$177.40

Het is inmiddels één van de grootste techbedrijven ter wereld die zich richt op allerlei verschillende technologische oplossingen. Als zoekmachine gebruikte de afgelopen vijf jaar zo’n 95% van alle Nederlanders Google. 

aandeel Google Logo

Het merk Google is bekend maar in 2015 werd Alphabet Inc. opgericht als bedrijf achter Google waar meerdere bedrijven en merken in onder gebracht konden worden. Het aandeel Google heet dus ook Alphabet met de afkorting GOOG. 

Wil je ook meeprofiteren van de enorme groei van Google en denk je erover om één of meerdere aandelen Google (oftewel Alphabeth Inc.) te kopen?

Koop een aandeel Google in 4 eenvoudige stappen

Klaar om te beginnen met aandelen kopen? Klik op de groene knop en begin direct!

In dit artikel bespreken we waarom en hoe je een aandeel Google (Alpabeth) kunt kopen. We bespreken de makkelijkste en meest gebruiksvriendelijke apps waarmee je dit eenvoudig kunt doen. 

Hoe koop je Aandeel Google?

In 2004 werd Google genoteerd aan de Amerikaanse Nasdaq-beurs. Er was scepsis over de beursnotering van Google vanwege de internetbubbel tussen 1997 en 2000 waar de aandelen van internetbedrijven enorm veel waard werden totdat in 2000 de bubble knapte en de waarde van aandelen instortte. 

Toch was de beursnotering van Google wel succesvol en is de aandelenkoers al jaren stabiel aan het stijgen. De aandelen Google zijn goed verkrijgbaar bij de online brokers

Hieronder zie je een overzicht bij welke brokers je goed terecht kan en hoe je zo snel mogelijk je eerste Google-aandelen aankoopt. Eerst verdiepen in beleggen? Hier lees je alles over aandelen kopen.

Stap 1: Kies de juiste broker

Tijd om op zoek te gaan naar de broker die het beste bij jou past. Een online broker zorgt ervoor dat je eenvoudig vanuit huis aandelen kan kopen. 

Brokers bieden naast aandelen vaak nog meer andere handelsproducten zoals CFD’s, ETF, grondstoffen, cryptoucrrency en meer. Per broker verschilt het aanbod en ook de kosten die je per transactie moet betalen. 

Je moet dus op zoek naar een broker die alle handelsproducten bieden waar jij geïnteresseerd in bent en dat het platform goed te gebruiken is met jouw ervaring. Het verschilt per broker hoeveel informatie en voor welke soort belegger dit bedoeld is, de ene broker biedt veel technische analysetools terwijl een andere broker meer informatie voor de beginnende belegger biedt. 

Als je zelf op zoek gaat naar een online broker kom je waarschijnlijk veel verschillende sites tegen met allerlei handelsmogelijkheden. Belangrijk is dat de online broker veilig is en gereguleerd is door een Europese toezichthouder. 

Er komen steeds meer online brokers en als je ze zelf allemaal wilt vergelijken ben je behoorlijk wat tijd kwijt. Hieronder zie je een overzicht van door ons gekozen veilige en gereguleerde brokers waar je goed terecht kan. 

Broker
Capital
⭐⭐⭐⭐
Vantage
⭐⭐⭐⭐
Libertex
⭐⭐⭐
Skilling
⭐⭐⭐⭐
Avatrade
⭐⭐⭐
DEGIRO
⭐⭐⭐
Capital bekijkenVantageFX bekijkenLibertex bekijkenSkilling bekijkenAvatrade bekijkenDEGIRO bekijken
Beoordeling Mobiele App10/109.5/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€ 20,00€ 175,00€ 100,00€ 100,00€ 90,00€ 0,01
Minimale spread (pips)0.120.0vanaf 0,01%0.10.9vanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€ 20,000.01 lots€ 10,00€ 0,010.01 lots€ 90,00
Maximale Hefboom20:1500:1100:1100:1100:130:1
Valutaparen10040100705050
Regulatie FCA, CySEC, ASICVFSCFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINCySECFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINBaFin, AFM, DNB
Overnacht / conversiekostenVariabelVariabelVariabelVariabel0,0058%Variabel
Opnamekosten€ 0,00€ 0,00Max € 10,00€ 0,00€ 0,00€ 0,00
Onderhoudskosten€ 0,00€ 0,00€ 5,00 na 6 maand€ 10,00 na 12 maand€ 50,00 na 3 maand€ 2,50

Overzicht van brokers

eToro logotype

Onze beoordeling

5/5

Voordelen

Nadelen

Functionaliteiten

Voor de beginnende belegger kunnen we eToro aanraden. Deze broker richt zich op beginnende beleggers met hun gebruiksvriendelijke website. 

De interface van eToro is er op gemaakt dat beginners eenvoudig met het platform om kunnen gaan. Zo kun je veel informatie en advies vinden over beleggen en zijn alle mogelijkheden eenvoudig bereikbaar en is alles in het Nederlands beschikbaar. 

Daarnaast biedt eToro een aantal handige tools waarmee je tijd kunt besparen op jouw beleggingen. Eén van die tools is de Copy Trading functie waarmee je nog makkelijker een divers portfolio op kan bouwen. 

De Copy Trading functie zorgt er namelijk voor dat jij bij ervaren beleggers kan kijken naar hun investeringen en wanneer deze je bevallen je ze met één druk op de knop over kan nemen. Je kunt dan zelf kiezen voor hoeveel geld je de posities wilt kopiëren. 

Wil je eerst het platform of beleggen in aandelen uit proberen voordat er echt geld in gaat investeren? Dat kan door gebruik te maken van de gratis demofunctie waar je virtueel geld krijgt en je het een en ander uit kan proberen. 

Zodra je er echt klaar voor bent kun je bij eToro al voor een minimale inleg van €170,- beginnen met je eerste beleggingen. Daarnaast betaal je bij eToro 0% commissie over het beleggen in aandelen en ETF’s. 

Bij eToro kun je een divers portfolio opbouwen omdat het aanbod van eToro groot is. Naast aandelen en ETF’s biedt de broker ook CFD’s, indexen, grondstoffen en forex trading.

Stap 2: Open een account

Nu je een broker hebt gekozen is het tijd om een account aan te maken. Bij de meeste brokers gaat dit op dezelfde manier en als voorbeeld zie je hieronder hoe je een account aanmaakt bij eToro. 

Meld je aan bij eToro

Ga naar eToro en klik op de knop ‘Meld u nu aan’. Geef een Gebruikersnaam, wachtwoord en email op om de eerste stap te voltooien. 

Verifieer je account

In je mailbox krijg je een link om je account te verifiëren. 

aandeel google etoro aanmelden
Aanmeldpagina bij eToro
Voltooi je profiel en zet geld op je account

Zodra je deze stappen voltooid hebt kun je al aan de slag met een demo account met virtueel geld. Als je met echt geld aan de slag wilt moet je nog een verificatieproces doorlopen. 

Het is voor gereguleerde brokers als eToro verplicht om veel kennis te hebben over de consumenten die gebruik maken van het platform. Je moet een vragenlijst invullen met veel informatie over jezelf en wat je gaat doen met het platform. 

Schrik niet als je een kopie van je identiteitsbewijs op moet sturen, ook dit hoort bij het proces wat elke gereguleerde broker uit moet voeren. Zodra dit afgerond is kun je geld op je account storten via iDeal, Paypal, creditcard of andere betaalopties.

Stap 3: Vind het Aandeel Google

Tijd om het aandeel waar jij in geïnteresseerd bent te vinden. Bovenaan je scherm staat in het midden een witte zoekbalk waarmee je alle handelsproducten van eToro terug kan vinden. 

Zoek niet op ‘Google’ maar op ‘Alphabet’ of ‘GOOG’. Zodra je hem gevonden hebt krijg je een aantal verschillende tabbladen met informatie over het aandeel Google zoals statistieken, een grafiek en een nieuwsfeed. 

Rechtsboven staat de blauwe knop handelen als je meteen je eerste aandelen Google wilt kopen. 

koers google etoro
De aandelen Alphabet (GOOG) in de eToro interface

Enthousiast geworden over Google aandelen? Wacht niet langer en klik meteen op de groene knop om jouw eToro-account aan te maken.

alphabet structuur

De in 2015 geïntroduceerde nieuwe structuur van Alphabet INC.

Over Google

Er zijn weinig Nederlanders die Google niet kennen of niet weten wat Google doet. Maar als investeerder in de aandelen Google kun je het onderzoek nog wat vergroten naar wat Google precies allemaal doet. 

Zoals eerder beschreven bestaat het moederbedrijf Alphabet uit meer dan 10 verschillende dochterondernemingen die allemaal binnen de technologie werken. 

Sinds de nieuwe structuur met Alphabet die in 2015 geïntroduceerd werd zijn er steeds meer dochterondernemingen bij gekomen en die strategie zal het bedrijf aan blijven houden. Alphabet neemt regelmatig andere bedrijven over en die komen weer in deze structuur terecht. 

Ook de aandelen van Google werden in 2015 omgezet naar aandelen in Alphabet, maar hebben hun benaming GOOG behouden. Binnen de structuur is Google nog altijd verantwoordelijk voor het overgrote deel van de omzet van het bedrijf. 

Aandeel Google Nieuws

Sinds 2016 zijn de Google aandelen ondergebracht in drie verschillende aandelenklassen, deze splitsing heeft Google doorgevoerd zodat ze overnames konden blijven doen zonder stemrecht kwijt te raken.

Zo kon de splitsing aandeel Google plaatsvinden zonder daarvoor ingewikkelde constructies te verzinnen. Op de NASDAQ-beurs zijn de Alphabet A aandelen en de Alphabet C aandelen terug te vinden.

Na de splitsing aandeel Google zijn de verschillen tussen deze aandelen is het stemrecht. De bezitters van de A-aandelen krijgen per Alphabet aandeel 1 stemrecht en de C-aandelen hebben geen stemrecht ondanks het bezitten van een Alphabet aandeel.

De B-aandelen zijn bijna in het geheel in handen van de oprichters Larry Page en Sergey Brin en de andere directeuren binnen Alphabet.  De B-aandelen hebben 10 stemmen per aandeel en ondanks dat er weinig B-aandelen zijn meer dan 60% van het stemrecht in handen.

Ook na de splitsing aandeel Google stijgt het aandeel Google koers al jaren stabiel door. Toch zijn er tussendoor wel momenten geweest waarop het minder ging met het bedrijf en de Alphabet koers. 

In 2019 waren de beleggers niet tevreden met de omzet van Google. Beleggers verwachtten destijds een grotere omzetgroei dan de 4,5 miljard die behaald werd. Dit werd ook weerkaatst in de Alphabet koers.

Ook de winst stond dat jaar onder druk door een grote boete van de Europese Unie. Alphabet heeft destijds 1,5 miljard euro boete moeten betalen voor het misbruiken van een machtspositie op de advertentiemarkt. Toen dit nieuws kwam daalde de Alphabet koers.

Nu beginnen met de handel in Google aandelen? Maak snel een eToro account aan en koop vandaag nog je eerste Google aandelen!

Aandeel Google koers op het moment

Zoals alle aandelen gebeurde er in het jaar 2020 veel met de aandeel Google koers. Het jaar begon goed met in februari een aandeel Google prijs van €1150,- per aandeel. 

Toen de coronacrisis begon zakte de markt in elkaar en daar had ook de aandeel Google koers last van. Het techbedrijf verloor in een maand tijd meer dan een kwart van de beurswaarde. 

De aandeel Google koers herpakte zich wel weer prima in 2020 om op een recordhoogte uit te komen eind 2020 met een aandeel Google prijs van meer dan €1400,-. Als je in de corona crisis 1 aandeel Google hebt gekocht had je eind 2020 al €1400 – €875 = €525 winst. 

Google is een bedrijf dat niet direct getroffen is door de coronacrisis en kan haar taken gewoon uit blijven voeren. Daarom lijkt het er ook op het aandeel Google wat betreft koers overeind zal blijven tijdens de coronacrisis. 

Nu Aandeel Google kopen?

Zoals gezegd staat de aandeel Google prijs op het moment van schrijven op een recordhoogte na een prima 2020 ondanks de crash door de coronacrisis. Google maakt al jaren stabiel grote winsten, hieronder lees je het advies over het aandeel Google kopen. 

Daarnaast investeert het miljarden in onderzoeken en andere opties om het bedrijf verder te laten groeien en diversificeren. Zo probeert het bedrijf ook in de toekomst één van de grootste technologie-bedrijven te blijven. 

Het kan zijn dat je schrikt van de €1500,- per aandeel. Door deze aandeel Google prijs lijkt het vooral geschikt voor de actieve beleggers met ruime financiële mogelijkheden. 

etoro grafiek google

De koers van het aandeel Google sinds 2014. 

Een voordeel van Google is dat het al jaren lang ruime winsten boekt. Dit is niet vanzelfsprekend bij technologiebedrijven omdat sommige bedrijven er voor kiezen om eerst alles op alles te zetten om een positie op de markt te veroveren voordat ze het bedrijf winstgevend proberen te maken.

Doordat Google al jaren de positie in de markt heeft kan het dus wel winst maken en zelfs miljarden uitgeven aan onderzoeken en andere toekomstplannen zodat het ook op lange termijn deze winst kan waarborgen. De groei van Google lijkt daarmee nog niet gestopt. 

Interessante aandelen naast aandeel Google

Beleggers proberen hun portfolio altijd te diversificeren om risico te ontlopen. Hieronder zie je aantal andere geschikte aandelen om dat ook bij jouw portfolio te doen! 

Aandeel Facebook logo
Facebook (FB)

Eén van de concurrenten in de online advertentiemarkt van Google is natuurlijk Facebook. Met overnames van andere sociale media blijft Facebook groeien. Het aandeel staat wel onder druk door rechtszaken in Amerika maar kan interessant zijn om samen met Google aan te schaffen voor een risicospreiding in aandelen van technologische bedrijven.  

Wil je alles weten over het aandeel Facebook of meteen aan de slag gaan en je eerste aandelen kopen? Klik dan snel hieronder. 

amazon logo
Amazon (AMZN)

Amazon heeft zich inmiddels ook eindelijk uitgebreid naar Nederland en is al jaren terug te vinden op de NASDAQ-beurs. Het aandeel is in de afgelopen tien jaar van €200 naar bijna €3.000 gestegen. In 2020 hielp de coronacrisis doordat er nog meer online besteld werd dan daarvoor en steeg de koers tot een recordhoogte omdat veel klanten terecht kwamen bij Amazon. 

Heb jij er vertrouwen in dat de koers verder zal stijgen? Klik snel hieronder om alles te leren over het aandeel Amazon. 

Shell (RDS.B)

Je portfolio verder diversificeren met aandelen in een Nederlands bedrijf die zich in een hele andere sector bevindt? De aandelen van Shell hebben in tegenstelling tot Google, Facebook en Amazon juist een moeilijk 2020 achter de rug omdat klanten juist minder brandstof nodig hadden door al het verplichte thuiswerken tijdens de corona pandemie. 

Zie jij juist een kans om nu aandelen Shell te kopen en winst te maken zodra mensen er weer meer op uit mogen? Begin snel hieronder!

Aandeel Google: Veelgestelde vragen

Google aandelen zijn bij veel brokers te verkrijgen. Als beginnende belegger is eToro de handigste broker om te beginnen en die bieden de Alphabet C-aandelen aan. 

Dit zijn de aandelen zonder stemrecht maar voor de rest hetzelfde als de andere Google aandelen. 

In 2015 werd Google ondergebracht in Alphabet INC. maar veranderde er eigenlijk niet veel voor de belegger. De verschillende dochterondernemingen die nu onder Alphabet INC. vallen waren voor deze herstructurering al onderdeel van Google. 

Je investeert dus altijd in Alphabet INC. en daarmee in alle dochterondernemingen naast Google. Ook bij een splitsing van de aandelen Google blijft verandert er niets in waar je investeert: dit blijft altijd het gehele bedrijf met alle dochterondernemingen.

Bij aandelen Google ontvang je geen dividend. Google geeft hiervoor als reden dat ze willen blijven investeren in andere technologische divisies en daarvoor hun geld willen reserveren. 

Vanuit beleggers is er veel kritiek op Google vanwege de grote winst die het bedrijf al jaren boekt maar daarvan niets uitkeert aan de aandeelhouders. Volgens experts zou een dividenduitkering kunnen zorgen voor meer investeerders en een stabielere koers. 

Google maakt al jaren enorme winsten en probeert daarvan veel te investeren in nieuwe mogelijkheden als Artificial Intelligence en zelfrijdende auto’s. Een garantie is het niet maar door deze ontwikkelingen probeert Google ook in de toekomst dezelfde of hogere winsten te behalen. 

De grootste bedreiging voor Google komt vanuit overheden en toezichthouders die zich zorgen maken over een eventuele monopoly-positie van Google. Zij delen hoge boetes uit als Google hierin de wet overtreedt. 

Deze boetes hebben direct effect op de financiële situatie van Google en daarmee ook direct effect op de aandelen koers van Google. Het is als investeerder belangrijk om op de hoogte te blijven van deze ontwikkelingen en te weten in welke landen of gebieden Google onder vuur ligt door haar werkzaamheden. 

Aandeel Google: Conclusie

Er zijn weinig bedrijven in de wereld bekender dan Google en het bedrijf staat onder de naam Alphabet INC. in alle lijstjes met best presterende bedrijven ter wereld. Door de enorme omzetten en winst die het bedrijf weet te boeken stijgt de koers van de aandelen Google al jaren enorm. 

Google investeert veel in haar dochterondernemingen die nu nog niet winstgevend zijn. Op deze manier probeert het ook andere delen van de technologiemarkt te veroveren en een nog groter merk te worden. 

Je ontvangt geen dividend bij het aandeel Google en experts hebben daar al jarenlang kritiek op omdat Google al deze jaren enorme winsten weet te boeken maar de aandeelhouders hier niet voor terugbetaald. Als je winst wilt maken op het aandeel Google zul je dat dus moeten doen door ze voor een hoger bedrag te verkopen dan je ze gekocht hebt. 

 

Nu beginnen met het aandeel Google kopen?

Vandaag aanmelden bij eToro betekent vandaag de mogelijkheid om te beginnen met het aandeel Google kopen. Klik snel hieronder en maak jouw eToro-account aan.
begin direct!
Scroll naar boven