Aandeel Heijmans | Alles over aandeel Heijmans

Koninklijke Heijmans N.V.HEIJM.AS
0,95%
21,30 €

Heijmans is een beursgenoteerde onderneming die activiteiten in vastgoed, bouw & techniek combineert in de werkgebieden wonen, werken en verbinden. Aandeel Heijmans staat beursgenoteerd op de Euronext.

Aandeel Heijmans logo

Lees in dit artikel hoe je kunt beleggen in aandeel Heijmans, wat de beste broker is en hoe je makkelijk geld kunt besparen. Daarnaast vind je in dit artikel wat inside informatie. Doe er je voordeel mee! 

Beleggen in Aandeel Heijmans - Stappenplan

Maak eenvoudig een account aan bij eToro en begin met beleggen in aandelen.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

De projecten van Heijmans richten zich op consumenten, het bedrijfsleven en de overheid. Ze werken dus aan de ruimtelijke toekomst op verschillende vlakken. 

Het bedrijf werd in 1923 opgericht door Jan Heijmans. Het Brabantse bedrijf ontwikkelde zich van stratenmaker steeds verder tot wegen-, woning- en winkelbouwer. Tegenwoordig zijn ze projectontwikkelaar van veel verschillende bouwprojecten. 

Heijmans werd steeds groter en groeide steeds verder. Het aandeel Heijmans is door al deze goede ontwikkelingen erg populair geworden en zijn er veel beleggers die in aandelen Heijmans investeren.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Hoe koop je Aandeel Heijmans?

Aandeel Heijmans kun je het gemakkelijkst kopen via een online broker. Een broker is een soort tussenpersoon tussen jou en de aandelenmarkt, hierdoor wordt handelen in aandelen erg gemakkelijk. Je betaalt altijd de laatste prijs van de aandelen Heijmans koers. 

Let er wel op dat niet alle brokers aandeel Heijmans aanbieden.

eToro biedt aandeel Heijmans helaas niet aan, maar onze andere aanbeveling Plus500 biedt aandeel Heijmans wel aan in de vorm van CFD’s. Ook bij DEGIRO kun je gemakkelijk in aandeel Heijmans investeren.

Stap 1: Kies een broker met het Heijmans Aandeel

Handelen in aandelen kun je het beste en gemakkelijkst doen via een online broker. Deze online broker geeft je toegang tot allerlei beurzen over de hele wereld.

Je kunt bij veel brokers naast aandelen ook nog handelen in andere handelsproducten, zoals grondstoffen, ETF’s, CFD’s en cryptocurrencies

Het is belangrijk dat je vooraf kijkt wat voor kosten een broker berekent. Je betaalt bij de ene broker veel transactie- en commissiekosten en bij de ander minder, of zelfs helemaal niks.

Daarnaast is het ook belangrijk dat je een broker vindt die aansluit aan jouw handelsstrategie. En verder is het verstandig dat je gaat handelen met een broker die door één of meerdere toezichthouders gereguleerd wordt. In Nederland is dit meestal de AFM (Autoriteit Financiële Markten) of DNB (De Nederlandsche Bank).

tegenwoordig bieden brokers, naast hun website, ook een mobiele app aan. Je hebt hierdoor al je beleggingen binnen handbereik. Wil je meer weten over mobiel beleggen, lees dan ons artikel over de beste aandelen apps voor mobiel beleggen.

Omdat het beleggen tegenwoordig erg populair is, is het aanbod brokers erg groot en is het daardoor moeilijk om de juiste broker te vinden. Hieronder staan een aantal goede, geschikte brokers met daarbij enkele voor- en nadelen.

Broker
Capital
⭐⭐⭐⭐
Vantage
⭐⭐⭐⭐
Libertex
⭐⭐⭐
Skilling
⭐⭐⭐⭐
Avatrade
⭐⭐⭐
DEGIRO
⭐⭐⭐
Capital bekijkenVantageFX bekijkenLibertex bekijkenSkilling bekijkenAvatrade bekijkenDEGIRO bekijken
Beoordeling Mobiele App10/109.5/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€ 20,00€ 175,00€ 100,00€ 100,00€ 90,00€ 0,01
Minimale spread (pips)0.120.0vanaf 0,01%0.10.9vanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€ 20,000.01 lots€ 10,00€ 0,010.01 lots€ 90,00
Maximale Hefboom20:1500:1100:1100:1100:130:1
Valutaparen10040100705050
Regulatie FCA, CySEC, ASICVFSCFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINCySECFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINBaFin, AFM, DNB
Overnacht / conversiekostenVariabelVariabelVariabelVariabel0,0058%Variabel
Opnamekosten€ 0,00€ 0,00Max € 10,00€ 0,00€ 0,00€ 0,00
Onderhoudskosten€ 0,00€ 0,00€ 5,00 na 6 maand€ 10,00 na 12 maand€ 50,00 na 3 maand€ 2,50

Overzicht van brokers

eToro logotype

Onze beoordeling

5/5

Voordelen

Nadelen

Functionaliteiten

eToro is de perfecte broker voor de beginnende belegger. Dit komt door alle handige tools die de broker aanbiedt.

eToro biedt onder andere de Copy Trading functie aan. Dit is erg handig voor de beginnende belegger, omdat je door middel van deze functie portfolio’s van succesvolle beleggers kunt inzien.

Naast de inzage kun je ook hun strategie volledig of deels kopiëren. Hierdoor bouw je als beginnende belegger al snel een divers portfolio op.

Je kunt bij eToro beleggen in veel verschillende handelsproducten waaronder onder andere indexen, CFD’s, grondstoffen en forex trading. Een ander groot voordeel van eToro is dat je kunt beleggen in aandelen en ETF’s met 0% commissie

Verder kun je bij eToro gebruik maken van een gratis demoversie. Door deze demoversie kun geheet platform verkennen en beleggen met virtueel geld, je loopt hierbij dus geen risico om geld te verliezen.

Wanneer je er klaar voor bent om met echt geld te beleggen, kun je genieten van het lage minimale stortbedrag van €170,-. Zo kun je met een relatief laag risico beginnen met beleggen.

Direct beginnen met beleggen via eToro, druk dan op een van de groene buttons!

Stap 2: Open een account

Wanneer je de keuze hebt gemaakt met welke broker je wilt handelen, zal je een account moeten aanmaken. In de volgende stappen gebruiken wij eToro om te laten zien hoe je een nieuw account aanmaakt en activeert. Bij veel brokers werkt dit proces op dezelfde manier.

Meld je aan bij eToro

Op de eToro homepage druk je op de knop ‘Join now’ om een nieuw account aan te maken.

Volg de stappen voor het aanmaken van een gebruikersnaam en wachtwoord. Zodra je dit hebt ingevuld druk je op ‘account maken’.

Verifieer je account

Je krijgt hierna een e-mail van eToro met instructies om je account te verifiëren. Wanneer je deze stap gevold hebt, is je account al bijna helemaal klaar om mee te beleggen.

homepage
eToro homepage: Join now!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Voltooi je profiel en financieer je account

Je kunt nu al beginnen met beleggen met je demoaccount. Wanneer je wilt beleggen met echt geld, moet je eerst nog extra stappen ondernemen.

Je moet een vragenlijst beantwoorden waarbij je onder andere aangeeft op de hoogte te zijn van de risico’s die beleggen met zich meebrengt en daarna moet je een kopie van je identiteitsbewijs uploaden en je bankrekening koppelen.

Wanneer je dit hebt doorlopen heb je de optie om geld op je account te zetten. Je kunt bij eToro gemakkelijk geld storten via onder andere creditcard, PayPal en iDeal.

betalingsopties
Betalingsopties bij eToro

Stap 3: Vind de Koers Aandeel Heijmans

Helaas kun je aandeel Heijmans niet verkrijgen bij eToro. Wel zijn er genoeg andere aandelen die zijn te verkrijgen op de Amsterdamse markt via eToro.

Bij onze aanbevelingen DEGIRO en Plus500 kun je aandeel Heijmans wel aanschaffen. Let er wel op dat wanneer je dit via Plus500 doet, dat je handelt in CFD’s.

Kijk altijd eerst naar de koers aandeel Heijmans om de laatste ontwikkelingen in de prijs te zien.

Heijmans kopen
Heijmans aandelen kopen

Zo kun je een betere beslissing maken wat een goed moment is om te investeren in het Heijmans aandeel. 

Begin direct met handelen via deze betrouwbare broker!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Over Heijmans

Het hoofdkantoor van Heijmans bevindt zich in het Brabantse Rosmalen. Heijmans is een N.V. en is daarmee beursgenoteerd.

Het is dan ook een van de grootste bouwbedrijven van Nederland. Heijmans houdt zich bezig met vastgoed, techniek en het bouwen van woningen en infrastructuur, voornamelijk in Nederland.

Dat leverde in 2020 een omzet van €1,75 miljard op. Andere Nederlandse bouwbedrijven van vergelijkbare grootte zijn BAM en Volker Wessels. 

Heijmans trok zich in 2016 terug uit het buitenland en richt zich sindsdien alleen op de Nederlandse markt. Door het verkopen van de buitenlandse projecten, kwam er veel geld beschikbaar, wat Heijmans nodig had om weer financieel gezond te worden. 

Door moeizame projecten had het bedrijf namelijk schulden opgebouwd. Het stopzetten van de buitenlandse activiteiten heeft zijn vruchten afgeworpen. 

Heijmans kondigde in februari 20221 aan weer dividend uit te keren (voor het eerst in 2012), startende met de dividendbetaling van 2020.

Aandeel Heijmans Nieuws

Waar Heijmans in 2021 uitging van een lagere omzet, zijn die verwachtingen bijgesteld. In de eerste kwartaalupdate van dat jaar kondigde het bedrijf aan dat ze waarschijnlijk evenveel omzet als in 2020 behalen met een hoger nettoresultaat. 

Hoewel de coronacrisis ook haar neerslag had op de activiteiten van Heijmans, lijken de gevolgen dus mee te vallen. Ook winterse omstandigheden van begin 2021 hadden roet in het eten kunnen gooien, maar de effecten hiervan zijn ook beperkt. 

Goed nieuws dus, wat ook de koers van het aandeel Heijmans goed zal doen. Daar moet echter wel bij genoemd worden dat de effecten van het stikstofdossier pas in de aankomende jaren zichtbaar worden, aldus Heijmans. 

Volgens het bedrijf ligt de orderportefeuille met €2 miljard op een mooi niveau. Daarnaast blijft de kas goed onderhouden, door onder andere de financiering die is toegezegd tot eind 2025. 

Kijk je concreet naar de woningbouw, dan laat Heijmans weten dat er in de eerste vier maanden van 2021 755 huizen zijn verkocht. Een jaar daarvoor was dat aantal op dit moment in het jaar 666. 

Wil je ook leren beleggen in aandelen zonder risico te lopen, begin dan snel met je demo account via eToro.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Koers Aandeel Heijmans op het moment

Sinds begin 2020 is de Heijmans koers aan de beterende hand. Beleggers hebben ook gezien dat het bedrijf schulden heeft afbetaald en een beter nettoresultaat behaald.

Daarnaast ontvangen Heijmans aandeelhouders ook weer dividend. De sterke bewegingen in de koers van het aandeel Heijmans bieden zowel kansen als risico.

Waar de omzet van het bedrijf in 2019 eerst amper leek te stijgen, nam deze fors toe in de tweede helft van dat jaar. De omzet steeg toen met €71 miljoen. 

Naast de omzet van Heijmans zelf, hebben ook de prestaties van concurrenten effect op de koers van het aandeel Heijmans. Toen VolkerWessels er in een financieel lastige periode aan dacht om de beurs te verlaten, had dit effect op de Heijmans koers. 

Beleggers kijken natuurlijk naar wat er bij andere bouwbedrijven gebeurt en dat heeft effect op de koers. Zo zie je in de grafiek veel schommelingen.  

Het aandeel Heijmans wordt dus sterk beïnvloedt door de economische situatie, zowel in de markt als binnen het bedrijf. 

Nu Aandeel Heijmans kopen?

Zoals gebruikelijk zijn analisten terughouden met verkoopadvies geven. Maar de koers Heijmans zit ook weer in de lift. Heijmans heeft moeilijke tijden achter de rug, maar vanaf 2019 worden goede resultaten neergezet.

De vraag is nu of Heijmans deze resultaten weet door te zetten. Het aandeel lijkt nu misschien goedkoop, maar kan door een paar tegenvallers weer erg terugvallen.

Het Heijmans aandeel blijft een bovengemiddeld risico houden. Dit kan het juist aantrekkelijk maken en interessant zijn voor de meer speculatief ingestelde belegger.

koers aandeel Heijmans

Koers Heijmans

Het bedrijf is namelijk bezig met een reorganisatie. Heijmans gaat focussen op de best presterende onderdelen van de organisatie. 

Dit zal de waarde van het Heijmans aandeel goed doen kunnen stijgen. Natuurlijk zijn deze resultaten nog niet zichtbaar, dat heeft even tijd nodig.

Dat kan betekenen dat het nu een goed moment is om besluiten om Heijmans aandelen te kopen. Als de koers namelijk niet verder daalt, maar juist gaat stijgen dan wordt je investering winstgevend. 

Wanneer je het aandeel Heijmans koopt precies wanneer de strategische keuzes van de organisatie zichtbaar positief effect beginnen te hebben, zul je het beste resultaat bereiken.

Beleggen is echter gebaseerd op aannames en risico nemen. Dat geldt ook in deze situatie: investeren in aandeel Heijmans kan winstgevend zijn, maar is van verschillende factoren afhankelijk. 

Het is de verwachting dat door de reorganisatie Heijmans aandelen kopen weer een winstgevende belegging zal gaan worden. Om dit te bepalen moet je de beurs van Heijmans aandelen goed in de gaten houden en op tijd inspringen.

Het is duidelijk dat er de afgelopen jaren kansen waren om te profiteren van de koers aandeel Heijmans. In Nederland is het afhankelijk van de ontwikkelingen rondom het stikstofbeleid in hoeverre Heijmans komend jaar verder kan bouwen, dit heeft ook effect op de aandelen Heijmans koers. 

Interessante aandelen naast Aandeel Heijmans

Een aandelenportfolio is pas echt compleet als je een diverse set aandelen bij elkaar samen stelt. Hieronder vind je inspiratie voor aandelen die je naast het aandeel Heijmans kunt kopen. 

aston martin
Aston Martin (AML)

Aston Martin werd in 1913 opgericht door Lionel Martin en Robert Bamford en in 1915 werd de eerste auto gebouwd. Door de Eerste Wereldoorlog kwam deze productie helaas stil te liggen en pas na de Tweede Wereldoorlog kwam het bedrijf tot bloei.

Aston Martin heeft het een tijdje moeilijk gehad in de beurswereld. In 2018 was de beursgang van het automerk niet zoals gehoopt. In 2020 liep het bedrijf voor het derde jaar op rij in de rode cijfers. Maar wanneer afgelopen augustus Tobias Moers het stokje overnam is er weer vertrouwen en zie je stijgende cijfers in 2021. Dit komt ook mede door de coureur Sebastian Vettel, hij wordt de eerste rijder van Aston Martin.

bmw logo
BMW

BMW staat voor Bayerische Motoren Werkt AG en is een Duitse fabrikant van auto’s en motors die opgericht is in 1916. BMW gaat dus al meer dan een eeuw terug in de tijd.

In totaal werken er maar liefst 126.000 personeelsleden bij BMW en hiervan is 90% actief in de autotak, 3% in motorfietsen en 7% in de financiële services.

BMW zet zich sterk in op innovatie, duurzaamheid, flexibiliteit en optimalisatie. Dit is hoe de autofabrikant competitief wil blijven met concurrenten en toonaangevend in de branche.

Meer weten over BMW? Lees dan hieronder ons artikel over het aandeel BMW.

tesla logo
Tesla (TSLA)

Tesla, wie kent het tegenwoordig niet. In 2003 werd Tesla opgericht en in 2008 stapte multimiljardair Elon Musk in het project. Inmiddels is Elon Musk de eigenaar van Tesla.

Tesla is voornamelijk autoproduct, maar is ook groot innovator op het gebied van batterijen, zonnepanelen en zelfrijzende auto’s.  Sinds 2010 zit Tesla op de beurs en in 2020 heeft het bedrijf extreem goed gepresteerd op de aandelenmarkt en heeft veel interesse gewekt bij investeerders.

Je kunt wel stellen dat Tesla aandelen tegenwoordig een van de meest gewilde aandelen zijn.

Meer weten over het aandeel Tesla? Lees dan ons artikel hieronder en begin meteen met beleggen.

Aandelen Heijmans: Veelgestelde vragen

Helaas kun je aandeel Heijmans niet bij eToro verkrijgen. Wel bieden de betrouwbare brokers DEGIRO en Plus500 dit aandeel aan. 

Wanener je bij Plus500 handelt moet je er wel op letten dat je dit doet in de vorm van CFD’s

Helaas wel, ondanks dat de twee grootste bouwbedrijven er minder last van hadden heeft Heijmans wel een lastige periode achter de rug.

Het nieuwe stikstofbeleid gaat het de komende tijd deze bedrijven ook erg moeilijk maken.

Ja, sinds 2020 keert aandeel Heijmans weer dividend uit. Over dit jaar was het dividend €0,73 per aandeel. De jaren daarvoor kon het bedrijf geen dividend uitkeren dus het is een teken dat het weer de goede kant op gaat met het bedrijven en de aandelen Heijmans koers. 

In deze tijden is het erg lastig om uitspraken hierover te doen. Analisten wagen zich dan ook niet aan deze vraag.

Het is momenteel niet mogelijk een goed beeld van de Heijmans verwachten de komende jaren te krijgen. Zo blijft het koffiedik kijken voor deze verwachtingen in 2021 – 2025.

Wij raden eToro aan. Deze broker is erg geschikt voor de beginnende belegger, is betrouwbaar en biedt handige trading tools aan, al met al een perfecte broker.

Echter is aandeel Heijmans niet te verkrijgen bij eToro. Hiervoor kun je het beste terecht bij de bekendste Nederlandse broker DEGIRO.

Aandeel Heijmans: Conclusie

Heijmans heeft een aantal erg moeilijke jaren achter de rug, maar in 2019 werden goede resultaten neergezet. De vraag is nu of Heijmans deze resultaten weet door te zetten. 

Bij aandeel Heijmans krijg je sinds 2020 weer dividend, Het aandeel blijft een bovengemiddeld risico houden, maar kan hierdoor ook erg interessant zijn.

Ben je nog niet overtuigd van de kwaliteiten van aandeel Heijmans? Kijk dan naar andere aandelen binnen de Nederlandse markt via eToro.

Aandelen kopen via eToro

Je hebt snel en eenvoudig een account aangemaakt bij eToro, waarna je meteen kunt handelen!
begin direct!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Scroll naar boven