Home » aandelen kopen » aandeel heijmans

Aandeel Heijmans | Alles over aandeel Heijmans

HEIJMANSHEIJM.AS
0,16%
12,88 €

Heijmans is een beursgenoteerde onderneming die activiteiten in vastgoed, bouw & techniek en infra combineert in de werkgebieden wonen, werken en verbinden. Aandeel Heijmans staat beursgenoteerd op de Euronext.

Aandeel Heijmans logo

Lees in dit artikel hoe je kunt beleggen in aandeel Heijmans, wat de beste broker is en hoe je makkelijk geld kunt besparen. Lees daarnaast inside informatie die niet iedereen heeft. 

Beleggen in Aandeel Heijmans - Stappenplan

Maak eenvoudig een account aan bij eToro en begin met beleggen in aandelen.

Bij het verhandelen van CFD's bij deze aanbieder verliest 67% van de accounts van particuliere beleggers geld. Zorg ervoor dat je begrijpt hoe CFD's werken en denk goed na of je het je kunt veroorloven om het hoge risico op geldverlies te nemen. (This content does not apply to US users.)

Heijmans realiseert projecten voor woonconsumenten, bedrijven en overheden en bouwt samen met deze organisaties aan de ruimtelijke contouren van morgen.

Het bedrijf werd in 1923 opgericht door Jan Heijmans. Het is een Brabants familiebedrijf dat van een stratenmakerij uitgroeide tot wegenbouwer, tot bouwer van woningen, winkels en bedrijfspanden en tot ontwikkelaar van woonwijken, winkelgebieden en bedrijvenparken. 

Heijmans werd steeds groter en groeide steeds verder. Het aandeel Heijmans is door al deze goede ontwikkelingen erg populair geworden en zijn er veel beleggers die in aandelen Heijmans investeren.

Bij het verhandelen van CFD's bij deze aanbieder verliest 67% van de accounts van particuliere beleggers geld. Zorg ervoor dat je begrijpt hoe CFD's werken en denk goed na of je het je kunt veroorloven om het hoge risico op geldverlies te nemen. (This content does not apply to US users.)

Hoe koop je Aandeel Heijmans?

Aandeel Heijmans kun je het gemakkelijkst kopen via een online broker. Een broker is een soort tussenpersoon tussen jou en de aandelenmarkt, hierdoor wordt handelen in aandelen erg gemakkelijk. Je betaalt altijd de laatste prijs van de aandelen Heijmans koers. 

Let er wel op dat niet alle brokers aandeel Heijmans aanbieden.

eToro biedt aandeel Heijmans helaas niet aan, maar onze andere aanbeveling Plus500 biedt aandeel Heijmans wel aan in de vorm van CFD’s. Ook bij DEGIRO kun je gemakkelijk in aandeel Heijmans investeren

Stap 1: Kies een broker met het Heijmans Aandeel

Handelen in aandelen kun je het beste en gemakkelijkst doen via een online broker. Deze online broker geeft je toegang tot allerlei beurzen over de hele wereld.

Je kunt bij veel brokers naast aandelen ook nog handelen in andere handelsproducten, zoals grondstoffen, ETF’s, CFD’s en cryptocurrencies. 

Het is belangrijk dat je vooraf kijkt wat voor kosten een broker berekent. Je betaalt bij de ene broker veel transactie- en commissiekosten en bij de ander minder, of zelfs helemaal niks.

Daarnaast is het ook belangrijk dat je een broker vindt die aansluit aan jouw handelsstrategie. En verder is het verstandig dat je gaat handelen met een broker die door één of meerdere toezichthouders gereguleerd wordt. In Nederland is dit meestal de AFM (Autoriteit Financiële Markten) of DNB (De Nederlandsche Bank).

tegenwoordig bieden brokers, naast hun website, ook een mobiele app aan. Je hebt hierdoor al je beleggingen binnen handbereik. Wil je meer weten over mobiel beleggen, lees dan ons artikel over de beste aandelen apps voor mobiel beleggen.

Omdat het beleggen tegenwoordig erg populair is, is het aanbod brokers erg groot en is het daardoor moeilijk om de juiste broker te vinden. Hieronder staan een aantal goede, geschikte brokers met daarbij enkele voor- en nadelen.

Overzicht van brokers

eToro logotype

Onze beoordeling

5/5

Voordelen

Nadelen

Functionaliteiten

eToro is de perfecte broker voor de beginnende belegger. Dit komt door alle handige tools die de broker aanbiedt.

eToro biedt onder andere de Copy Trading functie aan. Dit is erg handig voor de beginnende belegger, omdat je door middel van deze functie portfolio’s van succesvolle beleggers kunt inzien.

Naast de inzage kun je ook hun strategie volledig of deels kopiëren. Hierdoor bouw je als beginnende belegger al snel een divers portfolio op.

Je kunt bij eToro beleggen in veel verschillende handelsproducten waaronder onder andere indexen, CFD’s, grondstoffen en forex trading. Een ander groot voordeel van eToro is dat je kunt beleggen in aandelen en ETF’s met 0% commissie

Verder kun je bij eToro gebruik maken van een gratis demoversie. Door deze demoversie kun geheet platform verkennen en beleggen met virtueel geld, je loopt hierbij dus geen risico om geld te verliezen.

Wanneer je er klaar voor bent om met echt geld te beleggen, kun je genieten van het lage minimale stortbedrag van €170,-. Zo kun je met een relatief laag risico beginnen met beleggen.

Direct beginnen met beleggen via eToro, druk dan op een van de groene buttons!

plus500 blauw logo

Onze beoordeling

4/5

Voordelen

Nadelen

Functionaliteiten

Plus500 is een optie voor ervaren beleggers óf voor. beleggers die zich willen specialiseren op het gebied van CFD’s. Bij Plus500 kun je dan ook alleen maar handelen in CFD’s en deze broker is daar erg gespecialiseerd in.

Plus500 biedt daarom ook veel tools voor het analyseren van CFD’s en beschikt over een uitstekende klantenservice. Het is echter wel een lastig platform voor beginnende beleggers en het risico met handelen in CFD’s is ook groter.

Maak gelijk een Plus500 beleggingsaccount aan door de klikken op de groene button.

Let op

76.4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD's

Stap 2: Open een account

Wanneer je de keuze hebt gemaakt met welke broker je wilt handelen, zal je een account moeten aanmaken. In de volgende stappen gebruiken wij eToro om te laten zien hoe je een nieuw account aanmaakt en activeert. Bij veel brokers werkt dit proces op dezelfde manier.

Meld je aan bij eToro

Op de eToro homepage druk je op de knop ‘Join now’ om een nieuw account aan te maken.

Volg de stappen voor het aanmaken van een gebruikersnaam en wachtwoord. Zodra je dit hebt ingevuld druk je op ‘account maken’.

Verifieer je account

Je krijgt hierna een e-mail van eToro met instructies om je account te verifiëren. Wanneer je deze stap gevold hebt, is je account al bijna helemaal klaar om mee te beleggen.

homepage
eToro homepage: Join now!

Bij het verhandelen van CFD's bij deze aanbieder verliest 67% van de accounts van particuliere beleggers geld. Zorg ervoor dat je begrijpt hoe CFD's werken en denk goed na of je het je kunt veroorloven om het hoge risico op geldverlies te nemen. (This content does not apply to US users.)

Voltooi je profiel en financieer je account

Je kunt nu al beginnen met beleggen met je demoaccount. Wanneer je wilt beleggen met echt geld, moet je eerst nog extra stappen ondernemen.

Je moet een vragenlijst beantwoorden waarbij je onder andere aangeeft op de hoogte te zijn van de risico’s die beleggen met zich meebrengt en daarna moet je een kopie van je identiteitsbewijs uploaden en je bankrekening koppelen.

Wanneer je dit hebt doorlopen heb je de optie om geld op je account te zetten. Je kunt bij eToro gemakkelijk geld storten via onder andere creditcard, PayPal en iDeal.

betalingsopties
Betalingsopties bij eToro

Stap 3: Vind de Koers Aandeel Heijmans

Helaas kun je aandeel Heijmans niet verkrijgen bij eToro. Wel zijn er genoeg andere aandelen die zijn te verkrijgen op de Amsterdamse markt via eToro.

Bij onze aanbevelingen DEGIRO en Plus500 kun je aandeel Heijmans wel aanschaffen. Let er wel op dat wanneer je dit via Plus500 doet, dat je handelt in CFD’s.

Kijk altijd eerst naar de koers aandeel Heijmans om de laatste ontwikkelingen in de prijs te zien.

Heijmans kopen
Heijmans aandelen kopen

Zo kun je een betere beslissing maken wat een goed moment is om te investeren in het Heijmans aandeel. 

Begin direct met handelen via deze betrouwbare broker!

Bij het verhandelen van CFD's bij deze aanbieder verliest 67% van de accounts van particuliere beleggers geld. Zorg ervoor dat je begrijpt hoe CFD's werken en denk goed na of je het je kunt veroorloven om het hoge risico op geldverlies te nemen. (This content does not apply to US users.)

Over Heijmans

Heijmans N.V. heeft het hoofdkantoor gevestigd in Rosmalen en is daarbij een Nederlandse beursgenoteerde onderneming in vastgoed, jouw, infra- en installatietechniek. 

Heijmans is actief op het gebied van vastgoed, woningbouw, utiliteit en infrastructuur.

Het bedrijf is voornamelijk actief in Nederland en werkt voor onder andere woonconsumenten, bedrijven en overheden.

In 2018 had de onderneming een omzet van 1,6 miljard euro. Qua omzet is Heijmans dan ook het derde bouwbedrijf in Nederland, na Koninklijke BAM Groep en Koninklijke Volker Wessels Stevin.

Heijmans trok zich in 2016 terug uit het buitenland en richtte zich volledig op de Nederlandse markt. De opbrengst van de verkopen van de buitenlandse activiteiten wordt gebruikt voor het terugbrengen van de schuld die Heijmans had opgebouwd.

Het grote verlies in 2016 komt door het gevolg van settlements en voorzieningen op diverse moeilijke projecten, waaronder de N23 Westfrisiaweg, die in totaal circa 90 miljoen bedroeg.

Heijmans kondigde in februari dit jaar aan weer dividend uit te keren (voor het eerst in 2012), startende met de dividendbetaling van 2020.

Aandeel Heijmans Nieuws

Heijmans rekent voor 2021 niet langer op een licht terugvallende omzet. Dit meldde de bouwer vrijdag 20 april 2021 in een kwartaalupdate.

“Heijmans is het jaar 2021 erg sterk begonnen, ondanks de winterse omstandigheden in de voorgaande maanden en de aanhoudende impact van Covid-19. De omzet en het resultaat liggen in het eerste kwartaal hoger dan vorig jaar”, zegt topman Ton Hillen in een toelichting.

Heijmans sprak van en positieve omzetontwikkeling in de afgelopen maanden. “Bij de start van het jaar hielden we nog rekening met een licht terugvallende omzet dit jaar, maar op basis van het huidige beeld zal de omzet dit jaar naar verwachting op een vergelijkbaar niveau als vorig jaar uitkomen en zal het resultaat stijgen ten opzichte van 2020.”

De effecten van het stikstofdossier zouden pas komende jaren zichtbaar worden volgens de bouwer. 

Volgens de bouwer ligt den orderportefeuille met 2,0 miljard euro op een goed niveau, terwijl de kaspositie sterk blijft, dankzij onder meer een verlengde financieringsfaciliteit tot eind 2025.

Het aantal verkochte woningen tot en met april bedroeg 755, ten opzichte van 666 in dezelfde periode een jaar geleden.

Wil je ook leren beleggen in aandelen zonder risico te lopen, begin dan snel met je demo account via eToro.

Bij het verhandelen van CFD's bij deze aanbieder verliest 67% van de accounts van particuliere beleggers geld. Zorg ervoor dat je begrijpt hoe CFD's werken en denk goed na of je het je kunt veroorloven om het hoge risico op geldverlies te nemen. (This content does not apply to US users.)

Koers Aandeel Heijmans op het moment

De aandelen Heijmans koers is bezig aan een herstel sinds 2020. Heijmans heeft met succes haar schulden teruggebracht en ziet de omzet stijgen, ook worden Heijmans aandeelhouders beloond met een nieuw dividend.

De sterke bewegingen in de aandelen Heijmans koers bieden kansen en risico.

De omzet van Heijmans liep in 2019 nauwelijks op van €1579 miljoen tot €1600 miljoen. De groei kwam pas de tweede helft van 2019 waar de omzet met €71 miljoen steeg.

Concurrent VolkerWessels kwam relatief goed door de crisis heen, maar na een korte beursgang wou het bedrijf het aandeel weer van de beurs halen. Dit zorgde ook voor een meer volatiele Heijmans koers. Op dat moment maakte beleggers zich zorgen om de financiële situatie en dit zorgde voor verschillende koersdoelen voor het aandeel Heijmans.

De grafiek van Heijmans laat erg veel beweging zien. Aandeel Heijmans is dan ook gevoelig voor de economische verwachtingen en ook de kwartaalresultaten beweegt de koers Heijmans vaak hevig.

Nu Aandeel Heijmans kopen?

Het is erg opvallend dat analisten geen verkoopadvies geven. Wel zit de koers Heijmans weer in de lift. Heijmans heeft moeilijke tijden achter de rug, maar vanaf 2019 worden goede resultaten neergezet.

De vraag is nu of Heijmans deze resultaten weet door te zetten. Het aandeel lijkt nu misschien goedkoop, maar kan door een paar tegenvallers weer erg terugvallen.

Het aandeel blijft een bovengemiddeld risico houden. Dit kan het juist aantrekkelijk maken en interessant zijn voor de meer speculatief ingestelde belegger.

Het bedrijf is namelijk bezig met een reorganisatie waardoor de focus komt te liggen op de best presterende onderdelen waardoor Heijmans aandelen een betere waardering moet krijgen.

Natuurlijk zijn deze resultaten nog niet zichtbaar, dit duurt enige tijd tot dit in cijfers tot uitdrukking komt. Het feit dat de koers van de aandelen niet zo heel erg staat kan natuurlijk ook betekenen dat juist nu het moment is aangebroken om te kiezen voor Heijmans aandelen kopen.

Als de koers immers niet veel verder naar beneden gaat, dan kan de koers alleen nog maar omhoog  gaan. Wanneer je hebt gekozen voor aandelen van Heijmans op het moment dat de organisatie haar vruchten begint af te werpen, dan zul je het beste resultaat behalen. 

Natuurlijk is dit een scenario dat van een aantal aannames af hangt en dat is natuurlijk het risico dat je neemt met beleggen. Aandeel Heijmans kan mooie resultaten opleveren, maar dat zal natuurlijk afhankelijk zijn van hoe het bedrijf zich op weet te richten.

Het is de verwachting dat door de reorganisatie Heijmans aandelen kopen weer een winstgevende belegging zal gaan worden. Om dit te bepalen moet je de beurs van Heijmans aandelen goed in de gaten houden en op tijd inspringen.

Het is duidelijk dat er de afgelopen jaren kansen waren om te profiteren van de koers aandeel Heijmans. In Nederland is het afhankelijk van de ontwikkelingen rondom het stikstofbeleid in hoeverre Heijmans komend jaar verder kan bouwen, dit heeft ook effect op de aandelen Heijmans koers. 

Interessante aandelen naast Aandeel Heijmans

Een aandelenportfolio is pas echt compleet als je een diverse set aandelen bij elkaar samen stelt. Hieronder vind je inspiratie voor aandelen die je naast het aandeel Heijmans kunt kopen. 

aston martin
Aston Martin (AML)

Aston Martin werd in 1913 opgericht door Lionel Martin en Robert Bamford en in 1915 werd de eerste auto gebouwd. Door de Eerste Wereldoorlog kwam deze productie helaas stil te liggen en pas na de Tweede Wereldoorlog kwam het bedrijf tot bloei.

Aston Martin heeft het een tijdje moeilijk gehad in de beurswereld. In 2018 was de beursgang van het automerk niet zoals gehoopt. In 2020 liep het bedrijf voor het derde jaar op rij in de rode cijfers. Maar wanneer afgelopen augustus Tobias Moers het stokje overnam is er weer vertrouwen en zie je stijgende cijfers in 2021. Dit komt ook mede door de coureur Sebastian Vettel, hij wordt de eerste rijder van Aston Martin.

bmw logo
BMW

BMW staat voor Bayerische Motoren Werkt AG en is een Duitse fabrikant van auto’s en motors die opgericht is in 1916. BMW gaat dus al meer dan een eeuw terug in de tijd.

In totaal werken er maar liefst 126.000 personeelsleden bij BMW en hiervan is 90% actief in de autotak, 3% in motorfietsen en 7% in de financiële services.

BMW zet zich sterk in op innovatie, duurzaamheid, flexibiliteit en optimalisatie. Dit is hoe de autofabrikant competitief wil blijven met concurrenten en toonaangevend in de branche.

Meer weten over BMW? Lees dan hieronder ons artikel over het aandeel BMW.

tesla logo
Tesla (TSLA)

Tesla, wie kent het tegenwoordig niet. In 2003 werd Tesla opgericht en in 2008 stapte multimiljardair Elon Musk in het project. Inmiddels is Elon Musk de eigenaar van Tesla.

Tesla is voornamelijk autoproduct, maar is ook groot innovator op het gebied van batterijen, zonnepanelen en zelfrijzende auto’s.  Sinds 2010 zit Tesla op de beurs en in 2020 heeft het bedrijf extreem goed gepresteerd op de aandelenmarkt en heeft veel interesse gewekt bij investeerders.

Je kunt wel stellen dat Tesla aandelen tegenwoordig een van de meest gewilde aandelen zijn.

Meer weten over het aandeel Tesla? Lees dan ons artikel hieronder en begin meteen met beleggen.

Aandelen Heijmans: Veelgestelde vragen

Helaas kun je aandeel Heijmans niet bij eToro verkrijgen. Wel bieden de betrouwbare brokers DEGIRO en Plus500 dit aandeel aan. 

Wanener je bij Plus500 handelt moet je er wel op letten dat je dit doet in de vorm van CFD’s

Helaas wel, ondanks dat de twee grootste bouwbedrijven er minder last van hadden heeft Heijmans wel een lastige periode achter de rug.

Het nieuwe stikstofbeleid gaat het de komende tijd deze bedrijven ook erg moeilijk maken.

Ja, sinds 2020 keert aandeel Heijmans weer dividend uit. Over dit jaar was het dividend €0,73 per aandeel. De jaren daarvoor kon het bedrijf geen dividend uitkeren dus het is een teken dat het weer de goede kant op gaat met het bedrijven en de aandelen Heijmans koers. 

In deze tijden is het erg lastig om uitspraken hierover te doen. Analisten wagen zich dan ook niet aan deze vraag.

Het is momenteel niet mogelijk een goed beeld van de Heijmans verwachten de komende jaren te krijgen. Zo blijft het koffiedik kijken voor deze verwachtingen in 2021 – 2025.

Wij raden eToro aan. Deze broker is erg geschikt voor de beginnende belegger, is betrouwbaar en biedt handige trading tools aan, al met al een perfecte broker.

Echter is aandeel Heijmans niet te verkrijgen bij eToro. Hiervoor kun je het beste terecht bij de bekendste Nederlandse broker DEGIRO.

Aandeel Heijmans: Conclusie

Heijmans heeft een aantal erg moeilijke jaren achter de rug, maar in 2019 werden goede resultaten neergezet. De vraag is nu of Heijmans deze resultaten weet door te zetten. 

Bij aandeel Heijmans krijg je sinds 2020 weer dividend, Het aandeel blijft een bovengemiddeld risico houden, maar kan hierdoor ook erg interessant zijn.

Ben je nog niet overtuigd van de kwaliteiten van aandeel Heijmans? Kijk dan naar andere aandelen binnen de Nederlandse markt via eToro.

Aandelen kopen via eToro

Je hebt snel en eenvoudig een account aangemaakt bij eToro, waarna je meteen kunt handelen!
begin direct!

Bij het verhandelen van CFD's bij deze aanbieder verliest 67% van de accounts van particuliere beleggers geld. Zorg ervoor dat je begrijpt hoe CFD's werken en denk goed na of je het je kunt veroorloven om het hoge risico op geldverlies te nemen. (This content does not apply to US users.)

Scroll naar top