Aandeel Philips kopen & Live PHIA Aandeel Koers

KON.PHILIPS N.V.PHIA.AS
1,15%
18,94 €

Philips is een van de grootste elektronicaconcerns ter wereld met haar roots in Nederland. De aandelenkoers van Philips is al jaren met een geleidelijke groei bezig. Hoe lang zal dit aanhouden en is dit een goed idee om te beleggen in het Philips aandeel.

In dit artikel zullen we je alle informatie gegeven met betrekking tot aandeel Philips (PHIA) en hoe je in dit aandeel kunt beleggen.

Aandeel philips logo

Inhoud

Klaar om te beginnen met aandeel Philips kopen? Klik op de groene knop en begin direct!

Beleggen in aandeel Philips? Via het online handelsplatform van eToro kun je profiteren van beleggen in aandelen zonder commissie. Profiteer van de groei van Philips via het eToro platform!

Als internationaal bedrijf staat Philips genoteerd op zowel de Europese beurs, de Euronext, als de New York Stock Exchange, de grootste beurs ter wereld. Voordat we verder gaan met het aandeel Philips, zullen we je eerst uitleggen hoe je het beste kunt beginnen met beleggen.

Stap 1: Kies de juiste broker

Een (online) broker is een aanbieder van handelsproducten op een online platform. Het is belangrijk om bij jezelf na te gaan wat je handelsstrategie is en in wat voor handelsproducten je wilt gaan handelen. Zo weet je welke broker het beste bij je past.

Een broker is dus de tussenpersoon tussen de beurs en de belegger. Met een broker wordt het handelen in bijvoorbeeld aandelen een stuk gemakkelijker. In de afgelopen jaren is beleggen dankzij deze online platformen een stuk toegankelijker geworden.

Doordat er veel brokers op de markt zijn, is het vaak moeilijk om in te schatten welke broker goed voor jou is. De meeste brokers bieden een tal van handelsproducten aan naast aandelen, zoals CFD’s grondstoffen, crypto’s en forex trading. Anderen specialiseren zich juist in een paar producten.

Ook is het belangrijk dat, als je graag waar je ook bent wilt beleggen, je een broker kiest met een goede app. We hebben daarom ook een artikel voor je geschreven met de beste aandelen kopen apps. Hier kun je zien welke brokers een goede app aanbieden.

In het kort

Al met al moeten beleggers die net beginnen goed onderzoek doen naar de broker waarin ze geïnteresseerd zijn. Het gaat immers wel om geld en vaak ook grotere bedragen. Neem altijd een broker die gereguleerd is door een regulerende autoriteit als bijvoorbeeld het AFM.

Hieronder hebben we een paar brokers voor je onder de loep genomen.

Broker
Capital
⭐⭐⭐⭐
Vantage
⭐⭐⭐⭐
Libertex
⭐⭐⭐
Skilling
⭐⭐⭐⭐
Avatrade
⭐⭐⭐
DEGIRO
⭐⭐⭐
Capital bekijkenVantageFX bekijkenLibertex bekijkenSkilling bekijkenAvatrade bekijkenDEGIRO bekijken
Beoordeling Mobiele App10/109.5/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€ 20,00€ 175,00€ 100,00€ 100,00€ 90,00€ 0,01
Minimale spread (pips)0.120.0vanaf 0,01%0.10.9vanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€ 20,000.01 lots€ 10,00€ 0,010.01 lots€ 90,00
Maximale Hefboom20:1500:1100:1100:1100:130:1
Valutaparen10040100705050
Regulatie FCA, CySEC, ASICVFSCFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINCySECFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINBaFin, AFM, DNB
Overnacht / conversiekostenVariabelVariabelVariabelVariabel0,0058%Variabel
Opnamekosten€ 0,00€ 0,00Max € 10,00€ 0,00€ 0,00€ 0,00
Onderhoudskosten€ 0,00€ 0,00€ 5,00 na 6 maand€ 10,00 na 12 maand€ 50,00 na 3 maand€ 2,50

Overzicht van brokers

eToro logotype

Onze beoordeling

5/5

Voordelen

Nadelen

Functionaliteiten

Wanneer je nog nieuw bent in de wereld van beleggen, is het een goed idee om een broker te kiezen die zich juist richt op de beginnende belegger. eToro heeft ervoor gekozen om haar platform zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken.

Daarnaast heeft eToro een zeer laag instapniveau en kun je al vanaf €170,- beleggen. Hiermee is het risico relatief laag en kun je eerst beginnen met kleinere beleggingen.

Een uniek selling point van eToro is het feit dat je beleggingsportfolio’s van succesvolle beleggers kunt inzien en eventueel kopiëren. Met deze zogenaamde CopyTrader tool kun je gemakkelijk een goed portfolio bij elkaar verzamelen zonder dat je zelf moet zoeken naar de beste beleggingsopties.

Aandeel Philips copytrading etoro
De eToro CopyTrader tool
Heel fijn aan eToro is ook het feit dat je geen commissie betaalt over het beleggen in aandelen en ETF’s en is het mogelijk om eerst middels een demofunctie zonder enige risico te kunnen beleggen. Wel zo handig als je een beginnende belegger bent.
 
Bij eToro kun je beleggen in aandelen, ETF’s, indexen, CFD’s en grondstoffen.
 

eToro is dus dé keuze voor de startende investeerder. Met een laag instapniveau, een gratis demofunctie en lage tot geen kosten vanuit het platform is het geen wonder dat het een van de grootste online brokers is op dit moment. Daarbovenop komt ook dat eToro een vertrouwde broker is welke gereguleerd is in meerdere landen.

Onze beoordeling

4/5

Voordelen

Nadelen

Functionaliteiten

Een andere zeer interessante online broker is DEGIRO. Bij deze broker kun je er zeker van zijn dat je geld veilig is. Omdat het een Nederlandse broker is wordt het platform gereguleerd door het relatief strenge AFM. Erg fijn om te weten als je in grotere bedragen belegt!

Daarnaast biedt deze broker ook een groot aantal handelsproducten en is het interface minimalistisch en gebruiksvriendelijk. Wel is een nadeel dat DEGIRO iets minder geschikt is voor de beginnende belegger. Je hebt namelijk geen demo account en er is weinig beursnieuws of koersinformatie te zien in de app zelf.

Stap 2: Open een account

Nu heb je beslist met welke broker je in zee gaat, maar hoe begin je dan met beleggen? Allereerst moet je een account aanmaken. Hieronder leggen we je uit hoe met als voorbeeld het eToro platform.

Meld je aan bij eToro

Ga naar de eToro website en creëer je account. Zorg natuurlijk wel dat je een sterk wachtwoord gebruikt!

Verifieer je account

Nadat je je account hebt gemaakt, krijg je op je opgegeven mail adres een bevestigingsmail. Klik op de link in deze e-mail om je account te bevestigen.

Voltooi je profiel en financieer je account

Je kunt nu bijna beginnen met beleggen! Als laatste zul je hiervoor je account moeten opladen. Dit kan via de ‘Geld storten’ knop links onderin je menu.

Aandeel Philips etoro storten
Zo stort je geld op je eToro account zodat je meteen kunt beginnen met beleggen!

Stap 3: Zoek de aandelen van aandeel Philips

Zodra je geld op je account hebt gezet, is het tijd om te kijken naar het aanbod van handelsproducten en de daarbij behorende beurskoersen. Het aandeel Philips is hier uiteraard ook terug te vinden, samen met handige informatie met betrekking tot het aandeel. Denk hierbij aan de aandelenkoers van Philips en een financiële samenvatting.

Je kunt dus in principe beginnen met het beleggen zonder commissie in een Philips aandeel op eToro. Mocht je echter eerst alles te weten willen komen van het aandeel Philips, kun je het beste doorlezen.

Overtuigd en wil je meteen beginnen met het beleggen in bijvoorbeeld het aandeel Philips? Twijfel niet langer en maak een account aan op eToro!

koers philips

De financiële samenvatting van aandeel Philips in eToro

Over Philips

Koninklijke Philips: één van de meest succesvolle bedrijven in de Nederlandse geschiedenis. Het elektronicaconcern begon ooit als gloeilampen fabrikant, maar biedt inmiddels elk soort elektronica product aan wat je maar kunt bedenken. 

In 1891 werd het bedrijf opgericht door Gerard Philips en zijn vader Frederik Philips onder de naam Philips & Co. Dit in Eindhoven gevestigde bedrijf specialiseerde zich volledig op gloeilampen tot aan 1908, waar het bedrijf begon met het maken van productiemachines voor de gloeilampen.

Steeds meer begon Philips haar aanbod uit te breiden en tegenwoordig wilt het bedrijf blijven innoveren. In 1963 vond het elektronicaconcern de muziekcassette uit en in 1983 de compact disc, of cd, die ze in samenwerking met Sony ontwikkeld hadden.

Tegenwoordig is Philips verdeeld over vier divisies: Philips Healthcare, Consumer Lifestyle, Groups & Services en Philips Lighting. 

Philips Lighting was op zichzelf zo een grote divisie dat deze in 2016 afgesplitst op de beurs werd gebracht. Philips Lighting is tegenwoordig wereldwijd marktleider op het gebied van (led) verlichting.

Investeren in Philips

Is het aandeel Philips een goede beleggingsoptie? Voor elektronicaconcerns als Philips is het belangrijk om te innoveren. 

De elektronicamarkt beweegt ontzettend snel en wanneer je achterblijft zul je snel failliet gaan. Philips heeft zich echter keer op keer bewezen als zeer robuuste en innoverende speler op de elektronica markt.

Ook is er te zien aan de Philips aandelenkoers dat het bedrijf nagenoeg niet meer gestopt is met groeien op de beurs sinds 2012. 

Omdat elektronica ook in de toekomst op langere termijn alleen maar een groter aandeel zal hebben op de wereldeconomie, zal deze groei naar verwachting ook niet krimpen, mits het bedrijf niet achterblijft met nieuwe ontwikkelingen.

Met 80.500 werknemers in meer dan 60 landen en een alsmaar groeiende omzet (€19,25 miljard, een groei vergeleken met de €18,12 miljard van 2018), zal het aandeel Philips ook op de langere termijn een grote speler zijn op de aandelenmarkt.

 

Aandeel Philips op dit moment

De aandelenkoers van Philips werd, net zoals bijna elk bedrijf, hard geraakt door de coronacrisis en bijbehorende lockdown in maart.

Het aandeel Philips daalde daarom met bijna 25% in de periode van de lockdown. Echter is Philips verrassend snel hersteld en had het aandeel Philips in juli alweer pieken die te vergelijken waren met de pre lockdown tijd.

Inmiddels blijft het natuurlijk een onzekere tijd, dus kan de aandelenkoers van Philips moeilijk voorspeld worden.

Nu beleggen in Aandeel Philips?

Het aandeel Philips is in het verleden altijd een betrouwbare belegging geweest en is daarom ook zeer populair onder beleggers. Het bedrijf maakt ook deel uit van een markt dat in de toekomst nog steeds zeer sterk zal staan.

Daarentegen is het wel te stellen dat Philips moet blijven innoveren: de elektronicabranche is een zeer snel bewegende en Philips moet hierin meegaan.

Als het bedrijf dit niet doet, zal de koers van het aandeel Philips vanzelfsprekend ook kelderen. 

aandeel philips 2020

Aandelenkoers van Philips 2020

Aan de ene kant zijn veel aandelen historisch laag op de markt geregistreerd, waardoor het een goed idee is om nu in te zetten, maar aan de andere kant is het ook zo dat veel bedrijven deze periode niet goed door zullen komen en hier op lange termijn nog last van zullen hebben.

Ook blijft er in de meeste landen een constante dreiging van een volledige lockdown, wat veel bedrijven de kop kan kosten. Echter, door de opkomst van het online shoppen, zal Philips hier gelukkig zonder te grote kleerscheuren vanaf komen. Goed nieuws dus voor de geïnteresseerde in het aandeel Philips.

Afsluitend is Philips op dit moment dus nog steeds een aantrekkelijk aandeel. Uiteraard hebben stabiele aandelen zoals het aandeel Philips ook een minpunt: je zult in het beste geval pas over zeer lange termijn een grote winst behalen wanneer je in dit aandeel belegt.
 
Daarentegen staat natuurlijk wel dat het kans op verlies op de lange termijn ook relatief laag is, echter is dit nooit met zekerheid te zeggen.

Meer interessante aandelen

Heb je het artikel gelezen en wil je meteen beginnen met beleggen in aandelen, maar niet specifiek het aandeel Philips? Hieronder hebben we nog een aantal zeer handige artikelen voor je geschreven over verschillende aandelen. Onderzoek doen is uiterst belangrijk wanneer het gaat om verstandige beleggingen!

Ajax (AJAX.AS)

Als enige beursgenoteerde club in Nederland, is Ajax voor veel beleggers die ook voetbalfan zijn een zeer gewild aandeel.

Alhoewel een sportclub vaak een emotie-aandeel is, kan de oplettende belegger toch winst maken met een aandeel als Ajax.

Geïnteresseerd? Bekijk hieronder ons artikel over de voetbalclub.

amazon logo
Amazon (AMZN)

Amazon is in zeer rap tempo uitgegroeid tot de grootste webwinkel ter wereld en tegelijkertijd ook één van de grootste bedrijven ter wereld. Het bedrijf is nog steeds hard aan het groeien en daarom zijn deze aandelen natuurlijk zeer gewild.

Ook in de toekomst zal Amazon nog blijven groeien en het bedrijf heeft laten zien dat voor deze webwinkel zelfs een globale pandemie deze groei niet tegen zal gaan.

dsm aandeel logo
DSM (DSM.NV)

De op de AEX genoteerde DSM is een Nederlandse chemiegigant actief in voeding, gezondheid en materialen.

Het bedrijf is tegenwoordig vooral gefocust op de voedingsmiddelenindustrie en gezondheidssector, en laten dit toevallig twee markten waar op dit moment zeer veel vraag naar is.

Ook in de toekomst zal dit bedrijf naar verwachting sterk in de schoenen staan. Kortom: een interessant aandeel voor potentiële beleggers!

Veelgestelde vragen

Als wereldwijd elektronicaconcern staat het aandeel Philips uiteraard ook genoteerd op de grootste beurzen. Het aandeel Philips PHIA staat genoteerd op de NYSE en Euronext. Als je dus via eToro handelt in Philips aandelen zul je dus op deze markt beleggen in het aandeel.

Uiteraard is ook Philips niet geheel bestendig voor koerswisselingen of externe invloeden zoals de coronacrisis. Echter kun je al uit de recente aandelenkoers van Philips opmaken dat dit bedrijf relatief erg robuust is en ook bij hevige koerswisselingen snel zal herstellen.

Een betrouwbaar aandeel dus als je op zoek bent naar een veilige belegging!

Als Philips ontvang je dividend. Echter is dit anders dan veel andere bedrijven. In de jaren voor 2019 kon je kiezen tussen dividend in geld (€0,85 per aandeel per jaar) of stockdividend, waarbij je een extra aandeel ontvangt voor, in Philips’ geval, elke ~49 aandelen die je in je bezit hebt.

Het bedrijf heeft echter aangekondigd dat alleen het stockdividend beschikbaar was voor het jaar 2019 en naar verwachting ook 2020.

Philips maakt nagenoeg elk jaar winst. Vooral in de laatste jaren heeft het flinke winst gemaakt door de groei van de elektronicamarkt en het online shoppen. In 2019 maakt het elektronicaconcern een nettowinst €1,63 miljard. Ook in 2020 wordt er ondanks de coronacrisis een winstgevend jaar verwacht.

Zoals eerder aangegeven, kun je technisch gezien zonder broker aan de slag met beleggen. Echter wordt dit een stuk ingewikkelder en zul je zelf een stuk meer het overzicht moeten bewaren. Mede hierom raden wij een online broker aan zoals bijvoorbeeld eToro.

Op eToro kun je een tal van aandelen vinden en kun je meteen ook kijken naar de beurskoers van het aandeel Philips gepaard met een financieel overzicht. Erg handig om alle informatie bij elkaar te hebben in een handige app.

Vaak was het nadeel van een online broker de bijkomende kosten, maar bij eToro beleg je zonder extra kosten in aandelen en ETF’s. Ons advies is dus om, als je geïnteresseerd bent in het aandeel Philips, een account aan te maken op eToro en van hieruit veilig te beginnen met beleggen!

Aandeel Philips: de conclusie

Afsluiten kan worden geconcludeerd dat Philips wel degelijk een zeer interessant aandeel is voor veel beleggers. Je zult er wellicht op korte termijn geen spectaculaire winsten mee boeken, maar als zeer robuust aandeel is het een erg veilige optie.
 
Met de blijvende geleidelijke stijging in vraag naar modernere elektronica producten en Philips’ track record als innoverend elektronicaconcern, zal het aandeel Philips ook op lange termijn een relatief hoge waarde behouden.
 
Hoe stabiel de elektronicamarkt ook is, het blijft belangrijk dat Philips blijft vernieuwen om de markt bij te blijven. Dit is de enige valkuil waarover je moet nadenken als potentiële belegger.
 

Meteen beginnen met beleggen in aandeel Philips?

Maak meteen een account aan bij eToro en begin binnen een uur al met beleggen!
begin direct!
Scroll naar boven