Aandeel Roche kopen & Live Roche Aandeel Koers

ROCHE HOLDINGS AG SPN ADR EACH RHHBY
1.76%
$30.75

Het Zwitserse Roche Holding AG is een gezondheidszorgbedrijf en de moedermaatschappij van Hoffmann-La Roche. Het bedrijf is gespecialiseerd in het diagnosticeren, screenen en ontwikkelen van geneesmiddelen voor verschillende ziektes. 

roche aandeel logo
Hoewel Roche een Zwitsers bedrijf is zijn ze wereldwijd actief. Het bedrijf is groot in de Verenigde Staten, Europa, Azië en Japan. Ze zijn momenteel het op twee na grootste bedrijf in haar sector.
 

Aandeel Roche - stappenplan

Ook starten met aandelen beleggen? Maak een nieuw eToro account aan en begin vandaag nog!

Ben je geïnteresseerd in de aandelen Roche? In dit artikel bespreken we de activiteiten van het bedrijf en de ontwikkeling van de Roche koers en aandelen.

Waar koop je Aandelen Roche?

Roche is gevestigd in Bazel. De aandelen van Roche zijn dan ook verkrijgbaar op de Zwitserse beurs SIX. Het kopen van aandelen bij een beurs is een vrij omslachtig proces, maar gelukkig zijn er ook andere opties die het eenvoudiger maken. 

Een online broker fungeert als tussenpersoon tussen de koper en verkoper van de Roche aandelen. Dit maakt het mogelijk om vanaf je laptop of smartphone aan de slag te gaan met beleggen. Hieronder bespreken we in drie stappen hoe je dat doet.

Stap 1: Selecteer een geschikte broker

De eenvoudigste manier om te beleggen in een aandeel Roche is met behulp van een online broker. Een online broker geeft je toegang tot allerlei verschillende beurzen over de hele wereld en treed op als tussenpersoon tussen jou en de beurs. 

Online brokers zijn dus toegankelijk en bieden daarbij ontzettend veel verschillende aandelen en andere mogelijkheden tot beleggen aan. Dat kunnen bijvoorbeeld CFD’s, ETF’s, grondstoffen, crypto en valuta zijn. Vaak bieden ze advies en ondersteuning bij het handelen in deze producten. 

Welke online broker het beste is voor het handelen in Roche aandelen en het volgen van de Roche koers ligt aan je persoonlijke voorkeur. Sommige brokers richten zich op specifieke producten, strategieën en/of een niveau beleggers.

Het kan ook zijn dat de mate van veiligheid verschilt per broker. Uiteraard ben jij zelf de hoofdverantwoordelijke, maar brokers hebben invloed op de veiligheid met de voorzorgsmaatregelen die ze treffen. Een goede broker is daarom gereguleerd door een financiële instantie als het AFM

Is het voor jou belangrijk dat je op je smartphone snel je beleggingen kunt managen? Lees dan eens ons artikel over mobiel beleggen waarin we de beste apps bespreken. 

Uit het grote aanbod aan brokers hebben wij er vast twee geselecteerd. Dit zijn onze brokers naar keuze en bieden beide verschillende voor- en nadelen. Dit lees je onder het volgende kopje.

Broker
Capital
⭐⭐⭐⭐
Vantage
⭐⭐⭐⭐
Libertex
⭐⭐⭐
Skilling
⭐⭐⭐⭐
Avatrade
⭐⭐⭐
DEGIRO
⭐⭐⭐
Capital bekijkenVantageFX bekijkenLibertex bekijkenSkilling bekijkenAvatrade bekijkenDEGIRO bekijken
Beoordeling Mobiele App10/109.5/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€ 20,00€ 175,00€ 100,00€ 100,00€ 90,00€ 0,01
Minimale spread (pips)0.120.0vanaf 0,01%0.10.9vanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€ 20,000.01 lots€ 10,00€ 0,010.01 lots€ 90,00
Maximale Hefboom20:1500:1100:1100:1100:130:1
Valutaparen10040100705050
Regulatie FCA, CySEC, ASICVFSCFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINCySECFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINBaFin, AFM, DNB
Overnacht / conversiekostenVariabelVariabelVariabelVariabel0,0058%Variabel
Opnamekosten€ 0,00€ 0,00Max € 10,00€ 0,00€ 0,00€ 0,00
Onderhoudskosten€ 0,00€ 0,00€ 5,00 na 6 maand€ 10,00 na 12 maand€ 50,00 na 3 maand€ 2,50

Overzicht van brokers

eToro logotype

Onze beoordeling

5/5

Voordelen

Nadelen

Functionaliteiten

De eerste door ons geselecteerde broker is eToro. Dit platform bestaat al ruim 13 jaar en heeft in die tijd miljoenen gebruikers gekregen die handelen in aandelen, ETF’s, CFD’s, verschillende indexen, grondstoffen en forex.

Wanneer we kijken naar aandelen als Roche valt op dat eToro toegang verschaft tot liefst 18 verschillende beurzen en meer dan 1700 verschillende aandelen van uiteenlopende bedrijven! 

Groot voordeel aan eToro is dat zij dit gigantische aanbod in handelsproducten combineren met een buitengewoon toegankelijke en makkelijke interface, inclusief voldoende uitleg, informatie en guides over het beleggen. Hierdoor is het instapniveau uitermate geschikt voor beginnende beleggers

Handige tools verschaffen je informatie en laten je experimenteren met handelsstrategieën. Iedere gebruiker krijgt bijvoorbeeld een gratis demo account met virtueel geld, om risicoloos de verschillende mogelijkheden te verkennen. Vervolgens kun je al beleggen vanaf €170,- inleg.

Een gediversifieerd portfolio bouw je eenvoudig op met de handige hulpmiddelen van eToro. Met CopyTrading, een functie uniek voor het platform, kopieer je eenvoudig beleggingen en transacties van meer ervaren gebruikers. Je hebt gratis de mogelijkheid tot inzage in de portfolio én volledige overname. 

eToro raadt daarbij zelf de best presterende beleggers van het platform aan inclusief risicofactor en het behaalde rendement. En jij kan daar direct van meeprofiteren. 

Samengevat is eToro de meest geschikte broker voor beginnende beleggers. Dit door de goede ondersteuning, regulatie door de FCA, hulpmiddelen en de lage kosten. Gebruikers betalen namelijk 0% commissie over aandelen en ETF’s.

Stap 2: Registreer jezelf

De keuze voor een broker gemaakt? De volgende stap is het registreren van een account bij de broker! Dit gaat eenvoudig en 9 van de 10 keer op een vergelijkbare manier, en in onderstaand voorbeeld gebruiken we het registratieproces van eToro.

Meld je aan bij eToro

Op de eToro website kun je jezelf registreren met de ‘Join Now’ button rechtsbovenin de pagina. 

Vervolgens zal er gevraagd worden om een gebruikersnaam, wachtwoord en e-mail adres.

Verifieer je account

De nieuwe geregistreerde account verifieer je met een registratie link. eToro verzend deze naar het opgegeven e-mail adres. Hierna heb je toegang.

aandeel roche etoro aanmelden
Aanmelden bij eToro is eenvoudig met de groene knop
Maak de account compleet en stort je eerste saldo

eToro vraagt vervolgens om het profiel compleet te maken en moet daarvoor het KYC proces doorlopen. Dit zijn enkele korte vragen die ze verplicht zijn af te nemen.

Met de verkregen toegang kun je ook direct de koers van Roche en andere aandelen bekijken. Ook kun je gebruik maken van de gratis demo account om te oefenen. 

Met de gekoppelde bankrekening en een geldig identiteitsbewijs kun je echt beginnen. Geld op de account storten kan doorgaans direct of binnen een dag met bijvoorbeeld iDeal, PayPal of een creditcard.

Betalingsmogelijkheden aandeel Roche
Verschillende betaalmethodes eToro

Stap 3: Zoek het aandeel Roche

Het aandeel van eToro kun je opzoeken met de zoekbalk. Vul hier de volledige naam in en/of de stock code om direct de Roche koers te kunnen zien en het aandeel Roche te kunnen kopen en verkopen. 

Bij eToro vul je hiervoor in het zoekveld Roche Holding LTD of ROG.ZU in. Je komt dan direct in het handelsscherm.

koers aandeel roche etoro
Koers van het aandeel Roche in eToro. Gebruik het zoekveld bovenin om direct het aandeel Roche te zoeken.

Aan de slag bij eToro? Registreer een gratis account en investeer vandaag nog in aandelen van Roche!

Roche aandeel covid

Roche houdt zich onder andere bezig met het ontwikkelen van vaccins en sneltesten om het corona virus te bestrijden

Wat doet Roche?

Vandaag bezig met morgen” 
 
Dat is het motto van Roche Holding AG. Al 125 jaar (sinds 1896) zet de geneesmiddelenfabrikant zich in voor de diagnostiek en behandeling van zieke patiënten. 
 
Het Zwitserse bedrijf (hoofdkantoor in Bazel) heeft vestigingen verspreid over verschillende werelddelen en neemt regelmatig concurrerende partijen over. 
 
Opmerkelijk is dat Roche nog steeds voor meer dan 50 procent in handen is van de familie Hoffmann-La Roche die het bedrijf heeft opgericht. 
Roche is dus actief in de branche geneesmiddelen en gezondheidszorg. Ze richten zich op aandoeningen waar nog veel terrein te winnen valt, bijvoorbeeld reuma en kanker. Roche loopt bij deze en andere aandoeningen voorop in diagnostiek en behandeling. 
 
Roche boekte in 2020 successen in de strijd tegen HIV/Aids en het coronavirus. Het bedrijf dat onder andere actief is op het gebied van vaccins ontwierp een sneltest die al binnen 15 minuten meet of iemand besmet is met Covid-19. Bovendien ondersteunen ze Moderna tijdens het onlangs gestarte vaccinatieproces. 
 
Als grote farmaceutische multinational (grootste wanneer we de vele kleinere concerns waar Roche de eigenaar is meetellen) wordt het bedrijf sinds het begin van de crisis platgebeld door regeringen over de hele wereld. 
 
Roche investeert jaarlijks liefst 11,2 miljard in onderzoek en ontwikkeling van geneesmiddelen. Dat enorme bedrag wordt gebruikt om dagelijks met bijna 100.000 medewerkers aan het werk te gaan. De omzet van Roche is ongeveer 5 keer het geïnvesteerde bedrag, wat neerkomt op ruim 57 miljard euro. (2019) 

Ontwikkeling Aandeel Roche

De koers van Roche aandelen beweegt – zoals gebruikelijk – in cyclussen. Vanaf 1995 heeft dat geleid tot een geleidelijke stijging in de waarde van de aandelen Roche. De laatste 10 jaar is de positieve opwaartse prijsbeweging steeds sterker aan het worden.

Over de periode van 25 jaar is één aandeel Roche in waarde gestegen van ruim €100 euro naar ruim €300 euro nu. 

Het Roche aandeel is echter ook erg volatiel. Er doen zich regelmatig correcties en prijsbewegingen voor die nieuwe instapmomenten creëren. 

koers aandeel roche geschiedenis
De koers van het aandeel Roche (sinds 1995)

Lange termijn beleggen in het aandeel Roche? Bij eToro registreer je eenvoudig en vertrouwd een account en kun je direct aan de slag.

Actuele Koers Aandeel Roche

Positieve trend

Rendement over 25 jaar is mooi, maar ook een erg lange periode. Vandaar dat we er de voorkeur aan geven om te kijken naar de koers van aandeel Roche in recente jaren en waar er geschikte instapmomenten zijn.
 
Eerder in het artikel hebben we al benoemd dat het aandeel van Roche zich volgens een gestaag positieve trend lijkt te ontwikkelen, en het 10-jaar rendement laat dat ook zien. De low over 10 jaar ligt rond de €120 euro, met een high van €320. Dat is in lijn met de langere tijdsperiode. 
 

Hogere lows en nieuwe highs

De Roche koers beweegt zich dus regelmatig van laag naar hoog en weer terug. De afgelopen jaren wordt echter steeds duidelijker dat de lows steeds ‘hoger’ komen te liggen. Zo ligt de ondergrens de afgelopen 5 jaar op €200 euro. Over het afgelopen jaar is dat echter €250. 
 
Dat is een opvallende ontwikkeling, gezien de all-time high van het aandeel Roche pas vlak daarvoor, tijdens de piek van 2014-2015, boven dat bedrag uitkwam. De koers van Roche is sindsdien dus nauwelijks meer teruggezakt. 
 
De correctie vondt plaats aan het begin van 2018. Deze correctie bleef beperkt en werd in Q2 2018 onmiddellijk gevolgd door een nieuwe bull-run. Deze duurde voort tot maart 2020, toen de beurs crashte vanwege het coronavirus en de wereldwijde lockdowns. 
 
Bij Roche speelde als extra factor ophef over een aanvankelijke weigering om een recept te delen mee. Dit recept was nodig voor de ontwikkeling van bij coronatesten benodigde vloeistof.
 
Het Roche aandeel herstelde zich vervolgens razendsnel van de crash en de negatieve aandacht. De aandeel Roche koers bereikt anderhalve maand later zelfs een nieuwe ATH. Eén van de oorzaken was een door het coronavirus aangedreven vraag naar Roche’s sneltesten. 
 
Volg hier de koers Roche live

Vooruitzichten Aandeel Roche 2022

Al met al zijn het bewogen tijden voor Roche. Het aandeel is – mede door de coronacrisis en de grote vraag naar testen en vaccins – naar nieuwe hoogtes gestegen en lijkt die voorlopig ook vast te houden. 

Dat lijkt ook goed nieuws voor 2022. Nu de vaccinatieprogramma’s wereldwijd van start zijn gegaan gaan overheden op zoek naar manieren om langzaamaan maatregelen af te zwakken. 

Roche koers etoro

Actuele koers van het aandeel Roche via eToro

Roche ondersteunt deze vaccinatieprogramma’s. De verwachting is dat het tempo van vaccineren de komende maanden snel zal stijgen en de vraag onverminderd groot blijft nu de hele wereld vecht om de benodigdheden. 
 
Ondertussen neemt ook de interesse in sneltesten verder toe. Deze testen kunnen uitkomst bieden om de reissector, evenementenindustrie of de horeca weer op gang te brengen.
 
Wanneer eenmaal de risicogroepen zijn ingeënt zou het organiseren van bijvoorbeeld festivals en concerten mogelijk kunnen worden door vooraf sneltesten af te nemen, in afwachting van het moment dat iedereen een vaccin heeft gehad. Voorlopig biedt dit goede vooruitzichten voor Roche. 

Winstprognose

De inkomsten van Roche uit diagnostiek stegen aan het einde van afgelopen jaar namelijk al met 18% door de toegenomen vraag naar coronavirus testen. 

Daar staat tegenover dat de inkomsten uit medicijnen met 4% afnam. Dit is een zorgwekkende ontwikkeling, geneesmiddelen zijn namelijk een belangrijk en groot deel van de totale omzet. 

Deze daling werd veroorzaakt door hevige concurrentie van rivaliserende medicijnen op het gebied van kanker.

Desalniettemin maakte Roche in de laatste jaarcijfers een miljardenwinst. Het bedrijf keert bovendien jaar na jaar dividend uit. 

Roche draait elk jaar meer omzet

Roche omzet

Dividend

Dividend is een goede extra reden om te beleggen in aandelen Roche. Waarom?

Omdat Roche al ruim 32 jaar dividend uitkeert, en de hoeveelheid dividend ook elk jaar hoger wordt. In 2019 bedroeg het dividend op één aandeel Roche €8,35 euro.

Met een Roche aandeel ben je dus vrijwel zeker dividend te krijgen. Dit in tegenstelling tot andere bedrijven die juist door de huidige pandemie dividenden omlaag bijstellen of volledig pauzeren.

Dividend op het aandeel Roche

Roche dividend

Aandeel Roche: Alternatieven

Op zoek naar andere aandelen of mogelijkheden om je portfolio diverser te maken? We nemen regelmatig interessante aandelen onder de loep in onze artikelen. Hieronder en in ons overzicht met de top aandelen van 2022 vindt je een aantal tips.

dsm aandeel logo
DSM (DSM)

DSM is een Nederlands bedrijf dat zich in het verleden heeft geprofileerd in de chemische technologie. Tegenwoordig verplaatst de focus steeds verder richting voedingsmiddelen en de gezondheidssector. 

Deze sectoren staan bekend als degelijk en betrouwbaar. Dat maakt ze populair bij aandeelhouders en beleggers. 

Het aandeel DSM staat er goed voor. Het bedrijf heeft toekomstvisie en is daarom een goede investering voor de lange termijn. 

amazon logo
Amazon (AMZN)

Het gigantische Amazon is wereldwijd marktleider op het gebied van webshops. Het bedrijf van Jeff Bezos draait een omzet van honderden miljarden euro’s per jaar en wint ook in Nederland steeds meer aan terrein op concurrenten Bol en Coolblue. 

Uiteraard vaart ook het aandeel Amazon daar wel bij. Sinds het begin van de coronapandemie gaat het zelfs nog beter: mensen shoppen meer online dan ooit tevoren.

Gaat Amazon nog groter worden? In ons artikel lees je alles over het aandeel van de reus.

Philips logo
Philips (PHIA)

Het Brabantse Philips behoort tot de grootste bedrijven ter wereld in zijn soort. De elektronicabranche is altijd in beweging met nieuwe producten en vinden en het innovatieve Philips speelt daar altijd op in.

Het Nederlandse bedrijf is daarom een interessant aandeel voor veel beleggers die zoeken naar een bewezen bedrijf dat sterk is op het gebied van innovatie.

Lees onze blog over Philips om meer te weten te komen over het bedrijf of investeer direct via de knop.

Aandeel Roche: Veelgestelde vragen

Het aandeel Roche koop je eenvoudig via een online broker. Deze doet dienst als tussenpersoon tussen de Zwitserse beurs waar het Roche aandeel geregistreerd staat en faciliteert het beleggingsproces. Daarbij bieden ze gelijk extra mogelijkheden en ondersteuning op technisch gebied. 

In dit artikel bespreken we al kort brokers eToro en Plus500. In onze review van de beste brokers bespreken we nog een aantal andere opties.

Roche is wereldwijd één van de grootste, zo niet de grootste, farmaceutische concerns. Er is constant vraag naar verbeterde en nieuwe medicijnen en in dat opzicht zullen ze niet snel afhankelijk raken. Roche is bovendien kapitaalkrachtig genoeg om concurrenten en kleinere bedrijven op te kopen en doet dat met regelmaat om haar positie te bevestigen. 

Buiten de farmacie om zoeken ze vooral tactische samenwerking en gaan ze strategische partnerships aan. Hierin zijn ze niet afhankelijk. Het bedrijf met de grootste invloed op de koers van Roche is de FDA die de vaccins en testen van Roche moet goedkeuren voor gebruik. Een nieuwe goedkeuring zorgt regelmatig voor positieve resultaten op de beurs.

Het bedrijf Roche heeft een jarenlange traditie van dividend uitkeren over het Roche aandeel. Ze streven er ook naar dit dividend steeds te laten groeien, en dat heeft ervoor gezorgd dat er al 32 jaar lang, elk jaar opnieuw, een hoger dividend dan het jaar ervoor wordt uitgekeerd.

Naast een miljardenomzet boekt Roche ook een miljardenwinst. De core profits stegen in 2019 met 11% en bewijzen dat het bedrijf het ontzettend goed doet. De grootste groeimarkten waren in dat jaar de Verenigde Stagen (+13%) en Japan (+9%)

Wij van Bankr raden over het algemeen eToro aan omdat deze broker erg veel manieren heeft om de handelaar te helpen.
 
Ze hebben namelijk een lage minimale inleg, geen commissie op aandelen en ETF’s en een breed sociaal platform waar je andere handelaren kunt leren kennnen. 
 
Daarnaast bieden zij ook demo-accounts aan waar je rustig kunt oefenen. Als je nog niet zeker bent van je zaak dan kun je ook andere succesvolle handelaren kopieren. 
 
Als je wilt handelen in CFD’s dan is Plus500 het geschikte platform. Let wel op, voor handelen in CFD’s heb je ervaring nodig en veel kennis. 

Aandeel Roche: Conclusie

We komen tot de conclusie dat Roche het goed doet en ook voor 2022 nog voldoende potentieel lijkt te hebben. De vraag naar vaccins en sneltesten is momenteel hoger dan ooit en de inkomsten daaruit zullen naar verwachting nog maandenlang boven verwachting blijven. 

Voor de lange termijn is het goed om oplettend te blijven. De koers van Roche is altijd een proces van dalen en stijgen geweest en tegenvallende resultaten uit bijvoorbeeld de medicijnenverkoop kunnen een daling inzetten. De aandeel Roche koers kan op dat moment flink corrigeren en het is de vraag wat de nieuwe bodem is. 

Ondertussen blijft Roche haar positie in de markt verstevigen door samenwerkingen aan te gaan en concurrenten over te nemen. Het familiebedrijf zal zijn krachtige positie daardoor nog lang blijven behouden, en een waardevol aandeel blijven. 

Hou goed de ontwikkelingen in de gaten en let goed op het nieuws. Tegenvallende verkoopcijfers van een afdeling of een nieuwe ontwikkeling op het gebied van sneltesten / vaccinatie van corona, of een goedkeuring van een medicijn bij de FDA kan een slim instapmoment veroorzaken.  

Als je er op dat moment snel genoeg bij bent zul je van een mooi rendement kunnen profiteren. En anders is er altijd nog het jaarlijks uitgekeerde dividend. 

In 2022 beginnen met investeren in het aandeel Roche?

Bij eToro kun je op elk moment razendsnel een account aanmaken. Handelen in Roche doe je al vanaf €170 euro en altijd zonder extra commissiekosten.
begin direct!
Scroll naar boven