Tesla Aandelen Kopen & Live Tesla Aandeel Koers

Tesla, wie kent het niet? Waar men tien jaar geleden nog nooit van het automerk gehoord had, is het tegenwoordig niet meer weg te denken uit het straatbeeld.

Daarnaast is Tesla beursgenoteerd en heeft het aandeel tot dusver enorme groei gekend. Het is daardoor een interessant aandeel geworden.

tesla logo aandeel

Eenvoudig het Aandeel Tesla kopen

Met een druk op de groene knop kun je een gratis account registreren bij eToro en krijg je direct toegang tot de aandelenmarkt!

Hoe begin in met Aandelen Tesla kopen?

Benieuwd naar hoe je kunt aandelen Tesla kopen? Hier leggen we in drie simpele stappen uit hoe je op eenvoudige wijze kunt beginnen met aandelen Tesla kopen.

Stap 1: Kies de juiste broker

Om veilig en slim te starten met handelen in aandelen, is het belangrijk om een account te openen bij een aandelenmakelaar, ook wel een broker. Brokers bieden online platforms aan waar je gemakkelijk aandelen mee kan verhandelen. Bij een aandelenmakelaar stop je geld in een portfolio (ook wel: portefeuille of wallet) waar je aandelen mee kan kopen. 

Tevens bieden veel brokers functionaliteiten voor handelen in cryptocurrency’s, CFD’s of grondstoffen. Het is wel verstandig om bij een goed gereguleerde en bekende broker een account te openen. Hierdoor weet je zeker dat het handelen op een veilige en betrouwbare manier verloopt.

Hieronder een aantal van de meest voordelige en veilige brokers.

Broker
Capital
⭐⭐⭐⭐
Vantage
⭐⭐⭐⭐
Libertex
⭐⭐⭐
Skilling
⭐⭐⭐⭐
Avatrade
⭐⭐⭐
DEGIRO
⭐⭐⭐
Capital bekijkenVantageFX bekijkenLibertex bekijkenSkilling bekijkenAvatrade bekijkenDEGIRO bekijken
Beoordeling Mobiele App10/109.5/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€ 20,00€ 175,00€ 100,00€ 100,00€ 90,00€ 0,01
Minimale spread (pips)0.120.0vanaf 0,01%0.10.9vanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€ 20,000.01 lots€ 10,00€ 0,010.01 lots€ 90,00
Maximale Hefboom20:1500:1100:1100:1100:130:1
Valutaparen10040100705050
Regulatie FCA, CySEC, ASICVFSCFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINCySECFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINBaFin, AFM, DNB
Overnacht / conversiekostenVariabelVariabelVariabelVariabel0,0058%Variabel
Opnamekosten€ 0,00€ 0,00Max € 10,00€ 0,00€ 0,00€ 0,00
Onderhoudskosten€ 0,00€ 0,00€ 5,00 na 6 maand€ 10,00 na 12 maand€ 50,00 na 3 maand€ 2,50

Overzicht van brokers

eToro logotype

Onze beoordeling

5/5

Voordelen

Nadelen

Functionaliteiten

eToro is de beste broker voor de beginnende handelaar en mensen die de aandelenbeurs nog aan het verkennen zijn. Dus ook voor aandelen kopen Tesla is eToro een geschikt platform. Dit komt door het gebruikersvriendelijke en laagdrempelige platform. Ook biedt eToro functionaliteiten voor het overnemen van portfolio’s van succesvolle beleggers, waardoor je kan leren van mensen die veel winst geboekt hebben.

Ook is eToro onderscheidend door geen commissie te vragen op transacties. Verder heeft eToro de optie om gebruik te maken van de demofunctie waarmee je kunt oefenen zonder risico’s. De demofunctie laat je ook het platform ontdekken. Daarnaast heeft eToro een erg lage minimale inleg van 170,00! 

eToro is dus de perfecte beleggingsapp voor beginnende handelaars. Ook kan je met eToro handelen in CFD’s, Forextrading en grondstoffen. Het is evident dat eToro door velen als meest vooraanstaande sociale handelsnetwerk wordt beschouwd.

De meest gerennomeerde functie van eToro is de bekende copytrading functionaliteit. Met deze functie kan men de beleggingen van anderen eenvoudig kopiëren. Met de eenvoudige zoekfunctie kun je makkelijk vooraanstaande beleggers vinden en inzicht krijgen in hun recente aankopen om beslissingen te maken over je eigen beleggingen.

eToro is gereguleerd door zowel de Cypriotische CySEC als de Britse FCA

Stap 2: Open een account

In deze gids leggen we uit hoe je een account opent bij eToro zodat je kan beginnen met Tesla aandelen kopen zonder commissie.

Meld je aan bij eToro

Surf naar de website van eToro en creëer een gebruikersnaam en wachtwoord voor je eToro account.

Verifieer je account
Verifieer je account via de registratiemail die je hebt ontvangen op het opgegeven emailadres.
Account verifiëren op eToro
etoro adres verifieren
Voltooi je profiel en financieer je account

Maak je profiel volledig door op de blauwe knop “Profiel voltooien” te klikken. De knop bevindt zich links in het menu van eToro. Wanneer dat gelukt is kun je geld in je account storten om te beginnen met handelen. Deze knop zit ook links in het menu. Geld toevoegen aan je account kan eenvoudig via iDeal. Zodra je dit gedaan hebt kun je eenvoudig naar stap 3, namelijk aandelen kopen Tesla.

etoro pagina aandeel tesla
Overzicht van de Tesla pagina binnen eToro, begin eenvoudig met aandelen kopen Tesla

Stap 3: Tesla Aandelen kopen

Wanneer je je eToro-account eenmaal gefinancieerd hebt, kun je aandelen Tesla kopen en de beurskoersen van Tesla aandelen checken. Om het aandeel te vinden kun je rechtstreeks op het aandeel zoeken via de zoekfunctie of kun je kijken bij ‘Markten’. Daarna kun je Tesla aandelen kopen door op ‘Handelen’ te klikken. Let goed op of je orderinstellingen kloppen en druk op ‘Bestelling plaatsen’.

Via eToro kun je Tesla aandelen kopen zonder commissie te betalen. Mocht je niet het aandeel willen aanschaffen, maar het Tesla aandeel als CFD willen verhandelen, zou je zelfs de hefboomwerking van 2x tot x5 kunnen kiezen.

Tesla aandelen kopen binnen eToro
TSLA kopen etoro

Denk je dat je klaar bent om te beginnen met Tesla kopen? Maak kosteloos een account aan begin vandaag nog!

aandeel tesla koers

De koers van het aandeel Tesla in eToro in 2019 en 2020. Begin vandaag zelf nog met aandelen Tesla kopen!

Over het Aandeel Tesla

In 2003 werd Tesla, Inc opgericht. In 2008 stapte multimiljardair Elon Musk in bij het project. Inmiddels is Musk eigenaar van Tesla. Musk staat bekend om innovatieve projecten met een duidelijke, ambitieuze visie: elektrisch rijden toegankelijk maken voor iedereen.

Iedereen heeft vast wel eens een Tesla gezien. Hun vloot bestaat uit de vijfdeurs-sedan Model S, de vierdeurs Model 3, de station Model X en de SUV Model Y. Naast de reguliere line-up heeft Tesla ook markante projecten zoals de Cybertruck en de Cyberquad aangekondigd, wat tot veel reacties op het internet leidde.

De filosofie achter de autoproductie van Tesla is geweest om eerst de rijke doelgroep te targeten met high-end, dure auto’s, om vervolgens die inkomsten weer te steken in het ontwikkelen van nieuwe, goedkopere modellen voor de bredere doelgroep. Op deze manier weet Tesla continu haar producten goedkoper aan te bieden.

Tesla is voornamelijk autoproducent, maar is ook groot innovator op het gebied van batterijen en zonnepanelen en zelfrijdende auto’s. Zo heeft het bedrijf het project SolarCity in handen waarbij een enorm zonnepanelenveld aangelegd wordt, en is het de mogelijkheden voor zelfrijdende auto’s en taxi’s aan het verkennen.

Sinds 2010 is Tesla naar de beurzen gestapt. In 2020 heeft het bedrijf spectaculair gepresteerd op de aandelenmarkt en heeft het veel interesse bij investeerders gewekt. Veel mensen lopen dus met de vraag: “Tesla aandelen kopen of niet?”. We proberen in dit artikel hierover wat meer duidelijkheid voor je te scheppen.

Waarom investeren in Tesla?

Wat zijn goede redenen om te beginnen met aandelen tesla kopen? Wie investeert in Tesla, investeert ook in het idee en de visie van het bedrijf. Elekrtrisch rijden toegankelijk maken voor iedereen is een mooi maatschapelijk bewust doel waar veel mensen graag in investeren.

De innovatie die het bedrijf tot dusver heeft weten te bewerkstelligen is indrukwekkend. Dit wordt ook gereflecteerd in de groei van de waarde van het aandeel.

Als je naar de groeicijfers van Tesla kijkt, lijkt het haast een nobrainer om te beginnen met aandelen kopen Tesla. Het is echter niet alleen rozengeur en manenschijn; er zijn wel degelijk haken en ogen aan het aandeel. Een belegger doet er goed aan om het Tesla aandeel in zijn portefeuille te hebben, maar moet zich ook bewust zijn van de volatiele aard van het aandeel.

Hoewel het aandeel van Tesla immense groei kent, heeft het bedrijf zelf nog geen winst geboekt. De omzet is aanzienlijk gegroeid, maar de winst is tot dusver uitgebleven. Dit heeft te maken met de innovatieve aard van Tesla.

Het bedrijf steekt de winst uit de autoverkoop weer terug in Research en Development om verder te kunnen innoveren. Op deze manier kan Tesla steeds goedkopere auto’s produceren, waardoor de winst op de lange termijn ogenschijnlijk hoger zal zijn. Interessant om in je achterhoofd te houden wanneer je overweegt om te beginnen met aandelen kopen Tesla.

Huidige Tesla Koers

Het aandeel Tesla is in 2020 ontploft. De cijfers van het bedrijf waren in namelijk 2019 veelbelovend.

In 2019 verkocht Tesla 50% meer auto’s dan in 2018 en zelfs drie keer zo veel als in 2017. In Nederland was Tesla zelfs de meest verkochte auto in absolute aantallen.

Deze groeicijfers vonden hun weerslag in het aandeel, waar investeerders snel hun slag wisten te slaan op de beurzen. Het aandeel steeg vanaf januari 2020 aanzienlijk.

Totaaloverzicht van het aandeel Tesla.

Hoewel de waarde van het aandeel tot 2020 schommelde, luidde Tesla het nieuwe jaar dus in met flinke groei. Deze groei werd al snel gedempt door de COVID-19 crisis. Vanwege de crisis werd de auto-industrie flink geraakt.

Tesla wist echter een snel herstel te realiseren en bleef vanaf maart 2020 flink stijgen. In Q2 en Q3 van 2020 groeide het Tesla aandeel met een slordige 350%, een fenomenale groei. 

Deze enorme groei maakt echter ook dat Tesla een volatiel aandeel is. Dat betekent dat het aandeel flink kan groeien of krimpen en niet heel stabiel is. Dit soort aandelen brengen vaak onzekerheid met zich mee, maar kunnen ook grote baten opleveren. Nog steeds is de vraag dus: “Tesla aandelen kopen of niet?”

Tesla Aandelen kopen of niet?

We gaan de vraag: “Aandelen Tesla kopen of niet?” proberen te beantwoorden: Tesla is een bedrijf dat blijft innoveren, maar daardoor geen winst boekt. De groei van het aandeel is dus niet gebaseerd op winstcijfers, maar op omzetverhoging en investeerdersvertrouwen. 

De enorme groei van de waarde van het aandeel, zonder winstcijfers te presenteren, maakt dat sommige beleggers zeggen dat TSLA een speculatief aandeel is. 

Anderen beargumenteren juist het groeipotentieel van het bedrijf. Met de alsmaar toenemende populariteit van elektrisch rijden en zonne-energie is dit natuurlijk ook geen ongefundeerde gedachte.

tesla samenvatting aandeel tsla

Ben je er klaar voor om te beginnen met aandelen Tesla kopen?

De enorme explosie die zichtbaar was vanaf begin 2020 biedt geen garantie voor de toekomst. Het ideale moment om in te stappen was tot dusver januari 2020.

Hoe het aandeel zich verder zal ontwikkelen is lastig te voorspellen. Of deze onverbreidelde groei door zet is nog maar de vraag.

Wat wel noemenswaardig is, is de weerbaarheid van het bedrijf. Terwijl de rest van de auto-industrie zich in crisissferen waant, blijft Tesla met het hoofd boven water. Het boekte zelfs recordcijfers op de aandelenmarkt. 

Tesla heeft in 2020 zeker zijn stempel gedrukt op de aandelenmarkt. Het heeft zichzelf gevestigd als een interessant aandeel voor handelaren. Investeerders kunnen inmiddels niet meer om dit aandeel heen. Vertrouwen in het bedrijf lijkt hoog en de toekomst lijkt veelbelovend. Zo hiermee komen we al dichterbij het antwoord op Aandelen Tesla kopen of niet?

Hoe verhoudt Tesla zich tot de marktgenoten?

Tesla is natuurlijk dé producent van elektrische auto’s van dit moment. Het is ook het enige grote beursgenoteerde bedrijf wat zich uitsluitend op elektrische auto’s spitst. Andere grote producenten zijn van oudsher ontwikkelaars van auto’s met een verbrandingsmotor.

De voornaamste concurrent van Tesla is het tevens beursgenoteerde Toyota. Dit bedrijf wist ook vroeg op de markt in te stappen door de ontwikkeling van hybride auto’s zoals de Toyota Prius. 

Ten opzichte van Toyota doet Tesla het uitzonderlijk op de aandelenmarkt. Toyota, net als het gros van de autoproducenten, is de grote COVID-19 dip van maart in 2020 nog niet te boven gekomen. Toegegeven zou het ook wel heel uitzonderlijk zijn als één van de ‘gevestigde’ automerken TSLA’s groei had weten te matchen.

Desalniettemin kan er gesteld worden dat TSLA ten opzichte van zijn marktgenoten in 2020 zeer goed heeft gepresteerd. Het uitblijven van winst blijft echter aan Tesla kleven. De positie van het TSLA aandeel ten opzichte van zijn marktgenoten lijkt daarom ook niet houdbaar.

Het is de verwachting dat de auto-industrie op termijn weer aan trekt. Het is nog te bezien hoe Teslas’s positie er dan uit zal zien.

Meer interessante aandelen om in te investeren

Op zoek naar andere interessante aandelen om in te investeren naast het Tesla aandelen kopen? Een divers portfolio is altijd een goed idee, het is dus verstandig om ook andere aandelen in de gaten te houden.

Hieronder een greep van andere aandelen die zeer interessant kunnen zijn voor beleggers die geïnteresseerd zijn in Tesla aandelen kopen. Meer over interessante aandelen kun je in ons artikel over de beste aandelen vinden.

apple
Apple (AAPL)

Apple is één van de voornaamste technologiebedrijven ter wereld en heeft een enorme groei op de beurzen doorgemaakt. Het bedrijf is een organisatie die blijft innoveren, steeds nieuwe ontwerpen voor haar producten laat zien en enorm populair is. Apple is daardoor een erg populair aandeel waar menigeen van geprofiteerd heeft.

amazon logo
Amazon (AMZN)

Amazon is de webwinkel die bij lange na de grootste speler is in de ecommerce. Dat Amazon nog steeds niet klaar is met doorgroeien is te zien uit de grote hoeveelheid weborders die nog steeds geplaatst worden vanwege sluiting van fysieke winkelsoveral ter wereld. Daardoor blijft AMZN een erg interessant aandeel om toe te voegen aan ieders portefeuille.

dsm aandeel logo

DSM (DSM KON)

DSM is een chemiebedrijf wat zich toespitst op voeding, gezondheid en duurzaamheid. Daarnaast heeft DSM grote grondstoffen- en materialendivisies. Dit chemiebedrijf is veel bezig met overnames en verkopen van bedrijfstakken. Het aandeel ontwikkelt zich gestaag en het bedrijf keert sinds 2015 dividend uit.

Veelgestelde vragen

Nee, Tesla keert geen dividend uit. Dit doen ze niet omdat ze alle winst die ze op dit moment boeken terugsteken in de onwtikkeling van nieuwe auto’s en innovaties. Hierdoor kan Tesla op termijn meer auto’s tegen een lagere prijs leveren.

Tesla heeft tot dusver ook nog geen plannen om dividend uit te keren en het lijkt er ook niet naar dat dit snel zal gaan gebeuren in de toekomst.

Het bedrijf zegt dat het SolarCity heeft overgenomen om ‘s werelds enige verticaal geïntegreerde duurzame energiebedrijf te creëren dat een uitgebreid portfolio van residentiële, commerciële en netwerkproducten aanbiedt.

Dit stelt klanten in staat om op een volledig duurzame manier energie op te wekken, op te slaan en te verbruiken, door middel van een geïntegreerde productsuite die esthetiek en functionaliteit toevoegt en tegelijkertijd de kosten verlaagt.

Telsa’s Initial Public Offering (IPO, oftewel de stap naar de beurs) op de NASDAQ vond in 2010 plaats. De NASDAQ is een Amerikaanse index. De prijs van een Tesla aandeel was destijds 17 dollar per aandeel. Sindsdien is de prijs van het aandeel behoorlijk gestegen. 10 jaar later, in 2020 was het aandeel 969 euro waard.

TSLA heeft het juist ondanks de crisis goed gedaan. Het aandeel heeft zeker last gehad van de dip in maart, toen de aandelenmarkt wereldwijd een duikelvlucht nam.

Het aandeel herstelde echter vrij rap van de dip. Waar de rest van de autoproducenten nog steeds last hebben van de initiele dip, weet TSLA een duizelingwekkende groei door te maken.

Al met al heeft Telsa onder de streep het in 2020 weinig te verduren gehad. Nog nooit steeg het aandeel zo hard in een jaar.

De beste website voor jou is afhankelijk van welke handelsstrategie je van plan bent te gaan hanteren. Verschillende aandelenmakelaars bieden verschillende functies aan voor verschillende strategieën.

Het is daarom verstandig om na te gaan welke strategie je wil gaan hanteren en welk niveau bij jou past. Ben je al gevorderd of nog een beginner? Ben je van plan een divers portfolio te hebben of  wil je slechts enkele aandelen? eToro biedt bijvoorbeeld een laagdrempelig instapniveau aan. Daarnaast vragen ze geen commissie op losse aandelen.

Tot slot kun je bij eToro ook terecht voor het overnemen van bestaande succesvolle portefeuilles. Wanneer je een gevorderd handelaar bent en wat meer gebruik wil maken van technische analyses, kun je aan de slag met ProCharts.

Je kunt Tesla aandelen kopen bij een online broker. Vroeger moest dit bij de bank en dit was vaak duur. Tegenwoordig kan dit gelukkig goedkoop en snel. 

Tesla zit al een tijdje in de lift. Hoewel dit normaal goede tekens zijn ligt overwaarde op de loer. Vooral met de concurrentie van grote autobedrijven is het niet zeker of jouw investering waardevast is. 

Tesla Aandeel - Conclusie

Al met al is Tesla een zeer interessant aandeel. De groei van het aandeel in 2020 heeft hoge ogen gegooid en veel investeerders blij gemaakt. Het is niet vaak dat zulke groei waargenomen wordt op de aandelenmarkt, laat staan in crisistijd. Dit maakt het Tesla aandelen kopen dan ook erg interessant. 

Tesla vormt een interessant bedrijf om in te investeren voor mensen die graag duurzaamheid in het achterhoofd houden. Voor mensen die graag hun steentje willen bijdragen aan een toekomst in elektrisch rijden is Tesla het juiste aandeel. Daarnaast is ook SolarCity een dochteronderneming met een duurzame missie.

De ongeremde groei die het aandeel in 2020 boekte is natuurlijk fantastisch voor de investeerder die reeds ingestapt is. De beginnende belegger staat echter voor een andere keuze: instappen of links laten liggen. De groei biedt geen garanties voor de toekomst, maar is toch aanlokkelijk.

Wat het aandeel zal doen in de toekomst is daardoor koffiedik kijken. Één ding is zeker: Tesla is een zeer spraakmakend aandeel. Dus als je de vraag: “Tesla aandelen kopen of niet?” wilt beantwoorden, is het verstandig om de koers goed in te gaten te houden.

Direct beginnen met Tesla Aandelen kopen?

Koop binnen 1 uur al je aandeel Tesla en begin vandaag nog met beleggen in TSLA! Maak gratis een account aan bij eToro en het handelen kan beginnen!
begin direct!
Scroll naar boven