Aandeel TikTok | Bytedance aandeel in 2024!

Er wordt door veel beleggers enthousiast uitgekeken naar de beursgang van het TikTok aandeel van de populaire mobiele entertainment app. 

tiktok ipo

Begin nu met investeren in TikTok Aandelen - een stappenplan

Wil jij nu investeren in aandelen van TikTok of Bytedance? Begin dan snel bij de populaire broker eToro via de groene knop hiernaast. 

Is investeren in een TikTok aandeel en moederbedrijf ByteDance een goede keuze? We analyseren hier de TikTok aandel koers, de toekomst van het bedrijf en kijken of dit een goede belegging is.

Daarnaast leggen we je uit hoe je eenvoudig TikTok aandelen kunt kopen via het platform van een online broker. Zo kun jij direct beginnen met handelen in TikTok!

Over ByteDance

ByteDance is een Chinees technologiebedrijf dat zich richt op machine learning en content. Het bedrijf wordt beschouwd als één van de grootste en snelst groeiende start-ups van het moment. 

Het bedrijf staat vooral bekend als moederbedrijf van de populaire app TikTok

bytedance aandeel kopen
ByteDance website

De Chinese ByteDance werd opgericht in 2012 en werd in 2015 wereldwijd actief. Zo had het in 2018 dagelijks maar liefst 800 miljoen actieve gebruikers verdeeld over alle platforms. 

De waarde van het bedrijf werd in 2020 geschat op zo’n $140 miljard. Hoewel het bedrijf dus overal successen boekt, beschouwt het China nog steeds als zijn grootste markt, met dagelijks zo’n 600 miljoen actieve gebruikers. 

Over TikTok

Eén van de bekendste producten van ByteDance is TikTok, een mobiele app waarop gebruikers korte video’s kunnen delen. De video’s zijn zo’n 3-15 seconden lang en dienen vooral als entertainment. 

In China wordt de app nog genoemd bij zijn oorspronkelijk naam: Douyin.

Het succes van TikTok wordt vaak gewijd aan de ‘meme cultuur’. Dankzij de korte video’s die vaak worden gemaakt zonder tekst of uitleg te vereisen, zijn ze geschikt voor een wereldwijd publiek. 

Onlangs heeft TikTok veel kritiek ontvangen omtrent de privacy. Zo zou het gegevens van minderjarigen opslaan en niet grondig genoeg voldoen aan regelgeving. 

De app werd om deze reden ook korte tijd geband in de Verenigde Staten.  

tiktok aandeel
De TikTok app

TikTok Aandeel IPO ontwikkelingen

De ByteDance IPO wordt al lang verwacht sinds het bedrijf de wereldberoemde TikTok app heeft gelanceerd. Dankzij de populariteit van de mobiele app is de waarde van het bedrijf sterk gestegen. 

Hoewel de exacte datum van de TikTok IPO nog niet gepland staat, wordt er al wel druk gespeculeerd over de waarde van de aandelen en de datum dat deze op de beurs te verhandelen zijn. 

Wat kun je verwachten van de ByteDance IPO?

De datum van de ByteDance IPO staat dus nog niet gepland, maar wordt verwacht plaats te vinden in aan het begin van 2022. Dit betekent dat er verschillende manieren zijn om te verdienen aan de ByteDance IPO. Je kunt namelijk op de grijze markt handelen vóór de TikTok IPO of de TikTok aandelen verhandelen ná de IPO.

Handelen voor de ByteDance IPO

Voor de ByteDance Initial Public Offering kun je speculeren over de prijs van de beursgang op de grijze markt.

Zo kun je ‘kopen’ wanneer je denkt dat de marketkapitalisatie hoger zal zijn dan de verwachte prijs, of verkopen wanneer je verwacht dat de verwachte prijs hoger zal zijn dan de totale marketkapitalisatie aan het einde van de eerste dag. 

Op deze manier kun je zelfs nog voor de TikTok IPO plaatsvindt, speculeren over de toekomstige waarde van het bedrijf. 

Handelen na de ByteDance IPO

Zodra TikTok op de beurs is verschenen, kun je de aandelen verhandelen zoals gebruikelijk. Dit betekent dat je de aandelen kunt kopen, deze langere tijd aan kunt houden, en vervolgens bij een koersstijging weer kunt verkopen. 

Daarnaast kun je ook handelen in CFD’s. Hiermee koop je niet de onderliggende aandelen, maar speculeer je over koersstijgingen of koersdalingen. Door het inzetten van een hefboom kun je hiermee grote winst behalen maar ook een groot verlies maken. Het risico bij deze manier van handelen is dan ook hoog. 

Enthousiast geworden over de TikTok IPO? Wil je er als eerste bij zijn? Maak dan direct een account aan bij eToro, zo ben je voorbereid!

Hoe koop het TikTok Aandeel bij eToro?

Wanneer je de TikTok aandelen kunt kopen, wil je dit natuurlijk direct kunnen doen. Daarom laten we je stap voor stap zien hoe je de ByteDance aandelen koopt wanneer deze verhandelbaar zijn op de beurs. 

Als voorbeeld gebruiken we hier eToro. Bij deze broker kun je namelijk tegen aantrekkelijke tarieven op een hele goede manier in aandelen handelen!

Stap 1: Kies de juiste broker

Voordat je kunt beginnen met handelen in Bytedance aandelen, moet je eerst een account aanmaken bij een broker. Op het platform van de broker kun je daarna de aandelen kopen, verkopen of speculeren over prijsveranderingen door middel van CFD’s

Bij het kiezen van een broker moet je rekening houden met de kosten, de functionaliteiten en de ervaring die je hebt als belegger of handelaar. 

Wij raden eToro aan als beste broker om je TikTok aandelen mee te kopen. Je kunt hier namelijk tegen 0% commissie de aandelen kopen, gratis gebruik maken van een demo account en krijgt zelfs toegang tot de unieke copytrading functie. Hiermee kun je de strategie van succesvolle beleggers kopiëren.

Broker
Capital
⭐⭐⭐⭐
Vantage
⭐⭐⭐⭐
Libertex
⭐⭐⭐
Skilling
⭐⭐⭐⭐
Avatrade
⭐⭐⭐
DEGIRO
⭐⭐⭐
Capital bekijkenVantageFX bekijkenLibertex bekijkenSkilling bekijkenAvatrade bekijkenDEGIRO bekijken
Beoordeling Mobiele App10/109.5/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€ 20,00€ 175,00€ 100,00€ 100,00€ 90,00€ 0,01
Minimale spread (pips)0.120.0vanaf 0,01%0.10.9vanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€ 20,000.01 lots€ 10,00€ 0,010.01 lots€ 90,00
Maximale Hefboom20:1500:1100:1100:1100:130:1
Valutaparen10040100705050
Regulatie FCA, CySEC, ASICVFSCFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINCySECFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINBaFin, AFM, DNB
Overnacht / conversiekostenVariabelVariabelVariabelVariabel0,0058%Variabel
Opnamekosten€ 0,00€ 0,00Max € 10,00€ 0,00€ 0,00€ 0,00
Onderhoudskosten€ 0,00€ 0,00€ 5,00 na 6 maand€ 10,00 na 12 maand€ 50,00 na 3 maand€ 2,50

Overzicht van brokers

eToro logotype

Onze beoordeling

5/5

Voordelen

Nadelen

Functionaliteiten

eToro is het ideale platform voor de beginnende belegger. Ze hebben verschillende functionaliteiten die jou kunnen helpen om kennis te maken met de wereld van aandelen, ETF’s, CFD’s en grondstoffen

Je kunt eerst oefenen met een demo-acccount waar je met virtueel geld, zonder consequenties, kunt wennen aan handelen. Mocht je nog steeds niet zeker van je zaak, dan kun je eerst gebruik maken van de Copy-Trading tool. Door deze tool kun jij succesvolle handelaren kopiëren en gebruik maken van hun ervaring.

Door de lage minimale inleg van €170,- kun je makkelijk beginnen voor een relatief laag bedrag. Daarnaast vragen ze 0% commisie op aandelen en ETF’s.  

Onze beoordeling

4/5

Voordelen

Nadelen

Functionaliteiten

DEGIRO is een broker van Nederlandse bodem. Het is een betrouwbare broker met een fijn interface. Daarnaast heeft deze broker lage commissie waardoor je voordelig kan handelen. DEGIRO wordt gereguleerd door DNB.

Stap 2: Open een account bij de broker

Voordat je kunt beginnen met beleggen bij een broker moet je eerst een account openen. Hieronder leggen we je precies uit hoe dat werkt. 

Open een account

Zodra je hebt besloten bij welke broker je wilt gaan handelen, is de volgende stap het openen van een account. 

Dit doe je bij de meeste brokers eenvoudig online via de website of zelfs met de mobiele app. Hier vul je je e-mail adres in en maak je een nieuw wachtwoord aan.

Verifieer je account

Om je account te openen moet je dit alleen nog verifiëren. Dit doe je door op de link in je e-mail te klikken. Hiermee bevestig je dat het e-mail adres geldig is en jou toebehoort. Zodra je dit hebt gedaan, kun je beginnen met handelen via je demo-account!

Voltooi je account

Ben je klaar met oefenen in je demo account? Dan kun je beginnen met beleggen met echt geld. Hiervoor moet je eerst je account voltooien. Dit betekent dat je een identiteitsbewijs moet uploaden en je woonplaats moet kunnen aantonen.

Vervolgens rest je alleen nog het invullen van de online vragenlijst. Deze handeling is verplicht voor alle beleggers en dient ter bescherming van particuliere beleggers. 

Geld storten op je account
geld storten etoro
Geld storten bij eToro

Voordat je je allereerst TikTok aandeel kunt kopen, moet je nog geld storten op je account. Dit kun je doen door gebruik te maken van één van de vele betaalmethodes.

Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van PayPal, iDeal of bankoverschrijving. Wij raden iDeal aan. Hiermee staat het geld vrijwel direct op je account en kun je snel beginnen en je eerste TikTok aandeel kopen.

Stap 3: Zoek de ByteDance Aandelen

Zodra de ByteDance beursgang is geweest, kun je de aandelen vinden in de interface van de online broker. Dit doe je heel simpel door te zoeken op de naam ‘ByteDance’. 

De huidige koersprijs zal dan direct verschijnen. Zo kun je meteen de aandelen kopen, verkopen of verhandelen door gebruik te maken van een hefboom.

Meer weten over geld investeren in aandelen? Lees dan ons artikel met de beste aandelen van 2022!

ByteDance in cijfers

De huidige investeerders van ByteDance

ByteDance heeft verschillende investeerders gehad. In totaal is er sinds 2012 $3,8 miljard geïnvesteerd in het bedrijf. Met een totale geschatte waarde van $140 miljard is het dus duidelijk dat het bedrijf het financieel erg goed doet!

Een aantal belangrijke investeerders zijn:

  • Morgan Stanley 
  • Goldman Sachs
  • General Atlantic 
  • KKR
  • Altimeter Capital
  • Sequoia Capital China
eToro logotype

Je eerste TikTok aandeel kopen? Maak een gratis demo account aan en investeer in TikTok!

Het verdienmodel van TikTok

TikTok is dus bekend om de korte video’s waarin vaak gebruik gemaakt wordt van lipsyncing, comedy sketches of korte dansjes. 

De app biedt adverteerders de mogelijkheden om advertenties in de app te plaatsen. Het grootste deel van het inkomen komt dan ook van adverteerders. Daarnaast biedt TikTok de mogelijkheid om zogenaamde ‘coins’ of munten te kopen. Hiermee kunnen gebruikers cadeaus geven aan andere gebruikers. 

Hoe ziet de toekomst eruit voor TikTok?

Hoewel we de toekomst natuurlijk nooit kunnen voorspellen, zegt het verleden van het bedrijf zeker wat over de mogelijke toekomst van ByteDance.

We kijken hier naar de financiële resultaten en andere situaties die de toekomst van het TikTok aandeel kunnen beïnvloeden. 

Financiële resultaten

ByteDance boekt al jaren positieve financiële resultaten. Hoewel er niet precies duidelijk is hoeveel winst het bedrijf heeft gemaakt wordt gespeculeerd dat dit in 2019 ging om zo’n 3-17 miljard Amerikaanse dollar. 

In 2020 werd de waarde van het bedrijf geschat op zo’n $140 miljard.

Reguleringen

Hoewel de financiële resultaten dus duiden op een rooskleurige toekomst voor TikTok, heeft het bedrijf de afgelopen maanden ook enkele tegenslagen gehad.

Meerdere partijen maakten zich druk over de veiligheid en privacy van onder andere TikTok. Vanwege de vele minderjarige gebruikers van de app werden deze zorgen erg serieus genomen. 

Zo gaf de voormalig Amerikaanse president Donald Trump aan de TikTok app te willen verbieden. Hoewel het verbod na enige tijd werd teruggedraaid door de Amerikaanse rechtbank, bracht het wel veel negatief nieuws naar buiten. 

De presidentsverkiezingen hebben ervoor gezorgd dat de toekomst van TikTok op dit moment onzeker is in Amerika. Op dit moment is er veel onduidelijkheid over het gebruik van TikTok in Amerika. 

Niet alleen in Amerika werd de app tijdelijk verboden, ook in India is de app verboden. Op 27 januari werden de laatste medewerkers van TikTok in India ontslagen en werd het verbod op de app definitief gemaakt.

tiktok ipo
TikTok app

Hoewel het verbod in eerste instantie werd geïnitieerd omdat het niet voldeed aan lokale wetgeving, blijken de lopende conflicten tussen India en China ook deel uit te maken van een algemenere ban op Chinese producten en diensten in India. 

Hoe verhoudt het TikTok Aandeel zich tot concurrenten?

TikTok’s directe competitie bestaat voornamelijk uit andere social media kanalen zoals Instagram en Snapchat. 

In de afbeelding is zichtbaar dat Snapchat sinds de beursgang de waarde van zijn aandelen heeft zien stijgen.

Beide platforms bieden de mogelijkheid om soortgelijke video content te creëren, waardoor het een mogelijke vervanging voor TikTok kan zijn in het geval van een verbod of veranderende regulatie.

Ook Triller wordt genoemd als vervanging voor TikTok. Deze Amerikaanse app biedt ook soortgelijke video diensten aan.

snapchat aandeel
snapchat koers
Snapchat koers sinds 2017

Wil jij gelijk beginnen met handelen in aandelen? Dat kan bij eToro. Hier kun je gebruik maken van een demo-account waar je eerst zonder consequenties kunt oefenen met virtueel gedl. 

Meer interessante aandelen om in te investeren

Wil je eerst de koersontwikkeling van het TikTok aandeel afwachten? Dan kun je eens kijken naar de volgende aandelen:

Aandeel Facebook logo
Facebook (FB)

Facebook is één van de bekendste en oudste social media netwerken. Het behoort dan ook tot de meest invloedrijke mediums van de wereld. Ondanks de recente controversie omrent het bedrijf, blijft het waarde behouden op de beurzen. Ook in 2020 is het bedrijf ondanks de corona crisis blijven groeien. Het is dan ook een interssante investering. 

tesla.png
Tesla (TSLA)

Tesla is voornamelijk bekend van zijn elektrische auto’s. Daarnaast is ook de oprichter Elon Musk één van de bekendste CEO’s. Tesla blijft ook nu nog één van de sprinters op de beurs. Met de stijgende vraag naar duurzame technologieën en oplossingen, behoort het Tesla aandeel dan ook tot één van de populairste aandelen van het moment. 

aandeel postnl logo
PostNL (PNL.AS)

Ook PostNL is één van de populairste Nederlandse aandelen van het moment. De corona crisis heeft gezorgd voor een explosieve stijging in de pakketpost, waardoor ook de aandelen van PostNL een positieve boost hebben gekregen. Daarnaast heeft PostNL de ambitie om snel door te groeien en zo het grootste postbedrijf van de Benelux te worden. 

Veelgestelde vragen

IPO staat voor Initial Public Offering. Dit verwijst naar het moment waarop een bedrijf zijn aandelen begint aan te bieden op een publieke beurs. De aandelen kunnen nu door het publiek verhandeld worden. 

In Nederland betaal je belasting over je gehele vermogen. Dit zijn alle bezittingen minus de schulden. Aandelen vallen in dit geval ook hieronder. 

Je betaalt dus belasting over de TikTok aandelen die je bezit. 

In tegenstelling tot de meeste bedrijven heeft TikTok geprofiteerd van de gezondheidscrisis. Mensen zaten vaker thuis en konden geen gebruik maken van andere vormen van entertainment. Sociale media – en entertainment apps hebben geprofiteerd van COVID-19 omdat ze tijdens deze tijd meer gebruikt werden.

Op dit moment is het nog niet duidelijk op welke index ByteDance zal staan wanneer het bedrijf de beurs op zal gaan.

Er zijn verschillende brokers waar je TikTok aandelen kunt kopen na de beursgang. Wij raden aan om gebruik te maken van eToro.

Bij deze broker kun je tegen 0% commissie aandelen verhandelen. Daarnaast kun je gebruik maken van de copytrading functie. Hiermee kun je succesvolle beleggers kopiëren en zo hun strategie overnemen. 

Ook voor beginnende beleggers is deze broker erg fijn. Je kunt hier namelijk gratis gebruik maken van een demo account. Hier kun je handelen met fictief geld en loop je dus geen enkel risico! Zodra je wilt beleggen met echt geld kan dit al met een lage inleg van €170.

Aandeel TikTok: de conclusie

Hoewel de ByteDance (TikTok) IPO op dit moment nog niet zeker is, is het wel duidelijk dat deze er zeker aan zit te komen in de toekomst. 

Dankzij de positieve financiële resultaten van het bedrijf kan het dus aantrekkelijk zijn om het TikTok aandeel te kopen. Hoewel er veel onduidelijkheid bestaat over de regulaties en privacy wetgeving waar het bedrijf in de toekomst aan moet voldoen, lijkt het dankzij de nieuwe Amerikaanse president een nieuwe kans te krijgen.

Als het verloop van de ByteDance beursgang hetzelfde gaat als die van de competitie, zoals Snapchat, zal het een rooskleurige toekomst tegemoet gaan en profiteren van een aantrekkelijk groei.

Vandaag al handelen in ByteDance en Tiktok?

Via eToro kun je heel eenvoudig beginnen met beleggen in ByteDance zodra het bedrijf zijn beursgang heeft volbracht. Begin daarom vandaag nog met een gratis demo account!
begin direct!
Scroll naar boven