AMD Aandelen Kopen en live AMD koers

Advanced Micro Devices, Inc.AMD
0.77%
$158.40

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

AMD is een bedrijf uit Californië. Het bedrijf produceert microprocessoren en videokaarten ten behoeve van personal computers. Het bedrijf is in 1969 begonnen als kleine producent voor andere processorfabrikanten. Sinds 2 januari 2015 staat AMD genoteerd op de NASDAQ.

Meer te weten komen over AMD aandelen kopen? Lees dan snel verder.

AMD Aandelen Kopen - Stappenplan

Begin vandaag nog met AMD Aandelen kopen bij een online broker en maak snel je account aan via de groene knop hiernaast! 

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Wanneer we kijken naar de AMD koers van de afgelopen zes maanden zien we een daling. Wanneer je echter kijkt op een langere termijn zit er een stijgende lijn in wat betekent dat de AMD koers nogal schommelt.

Meer weten wat dit betekent voor het aandeel en of het verstandig is om AMD aandelen te kopen? Lees dan snel verder. In dit artikel gaan we alles bespreken over het aandeel AMD en de koers verwachting.

Geïnteresseerd in AMD aandelen kopen? Doe vandaag je eerste investering in AMD aandelen via eToro!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Hoe kan ik AMD Aandelen Kopen?

Je kunt AMD aandelen kopen door op zoek te gaan naar het aandeel bij verschillende online brokers. Wat alle stappen precies zijn om geld te investeren in AMD en hoe en wanneer je dit het beste kunt doen bespreken we in dit artikel.

Aandelen ADM kopen kan bij onder andere de online broker eToro. Dit is een broker die wij bij Bankr aanraden aan elke belegger maar vooral aan beginnende beleggers. Het is een super gebruiksvriendelijk platform waar je ook kunt investeren in aandelen AMD.

Meer weten over andere aandelen om in te investeren? Lees dan ons artikel over aandelen kopen.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Stap 1: Kies de juiste broker

Allereerst zul je een van de vele online brokers moeten kiezen voordat je kunt investeren in AMD aandelen. Bij een online broker kun je op verschillende beurzen beleggen en meestal ook kiezen uit veel verschillende handelsproducten. 

Zo bieden sommige online brokers niet alleen aandelen aan maar ook:  CFD’s, ETF, grondstoffen en cryptocurrency’s. Je zult bij elke online broker weer een ander aanbod vinden.

Sommige brokers bieden namelijk maar één van bovenstaande handelsproducten aan terwijl andere brokers keuze hebben uit meerdere.  Je zult dus voor jezelf een idee moeten hebben waar je in wilt investeren en daar de perfecte broker voor vinden.

Een ander belangrijk punt om op te letten is of de online broker die je wilt kiezen, wordt gereguleerd. In Nederland moet je dan op zoek gaan naar de AFM. Hierdoor weet je dat je geld en transacties veilig op het platform staan.

Doordat je vaak koersen van je geïnvesteerde aandelen in de gaten wilt houden, is het gemakkelijk dat je waar en wanneer dan ook op het platform kan. Daarom bieden veel verschillende online brokers nu niet alleen een website maar ook een app aan die je op je mobiele telefoon kunt downloaden.

Broker
Capital
⭐⭐⭐⭐
Vantage
⭐⭐⭐⭐
Libertex
⭐⭐⭐
Skilling
⭐⭐⭐⭐
Avatrade
⭐⭐⭐
DEGIRO
⭐⭐⭐
Capital bekijkenVantageFX bekijkenLibertex bekijkenSkilling bekijkenAvatrade bekijkenDEGIRO bekijken
Beoordeling Mobiele App10/109.5/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€ 20,00€ 175,00€ 100,00€ 100,00€ 90,00€ 0,01
Minimale spread (pips)0.120.0vanaf 0,01%0.10.9vanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€ 20,000.01 lots€ 10,00€ 0,010.01 lots€ 90,00
Maximale Hefboom20:1500:1100:1100:1100:130:1
Valutaparen10040100705050
Regulatie FCA, CySEC, ASICVFSCFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINCySECFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINBaFin, AFM, DNB
Overnacht / conversiekostenVariabelVariabelVariabelVariabel0,0058%Variabel
Opnamekosten€ 0,00€ 0,00Max € 10,00€ 0,00€ 0,00€ 0,00
Onderhoudskosten€ 0,00€ 0,00€ 5,00 na 6 maand€ 10,00 na 12 maand€ 50,00 na 3 maand€ 2,50

Overzicht van brokers

Onze beoordeling

5/5

Voordelen

Nadelen

Functionaliteiten

Wij raden eToro aan aangezien deze broker geschikt is voor vrijwel iedereen. Het platform is erg gebruiksvriendelijk door een overzichtelijke layout. Hierdoor is het ook voor beginners een gemakkelijk platform om mee aan de slag te gaan.

Een van de vele tools die eToro aanbiedt is de CopyTrading functie. Hiermee kun je portfolio’s van succesvolle beleggers op het platform bekijken en zelfs overnemen als goed beginpunt. Zo hoef je zelf niet al te veel van belegger te weten terwijl je op deze manier wel meteen goede stappen kunt maken.

Wanneer je een account hebt aangemaakt bij eToro krijg je meteen toegang tot de gratis demofunctie. Deze functie houdt in dat je eerst het platform kunt leren kennen door met fictief geld te beleggen. Zo leer je zonder het lopen van enige risico meer over de beleggers wereld.

Wanneer je gevoel voor beleggen hebt gekregen en met echt geld wilt beleggen kun je gemakkelijk geld op je account gaan storten. Een voordeel bij eToro is dat het platform een lage minimale inleg heeft van maar €170,-.

Naast het hebben van een lage minimale inleg is eToro ook een goedkope broker vergeleken met andere platformen. Bij eToro rekenen ze namelijk  0% commissie over je investeringen in aandelen en ETF’s.

Naast aandelen en ETF’s biedt eToro veel andere handelsproducten aan. Enkele voorbeelden hiervan zijn: CFD’s, grondstoffen en indices. Een mooi detail is dat eToro wordt gereguleerd door FCA (Financial Conduct Authority) wat het platform veilig maakt voor al je investeringen.

We kunnen dus gerust stellen dat eToro een mooi platform is voor elke belegger. Vooral voor beginners kan het een goed platform zijn om je eerste account bij aan te maken. Door de lage kosten, laag risico en alle tools die het platform aanbied is het geen wonder dat het platform erg populair is onder alle beleggers.

Nog meer weten over eToro? Lees de eToro review zodat je meer te weten komt over het platform en lees hoe je vandaag nog een account aan kunt maken en kunt beleggen bij eToro! 

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Stap 2: Open een account

Wanneer je een online broker hebt gekozen die het beste bij jouw handelsstrategie past kun je een account gaan aanmaken bij het platform. Dit proces is bij de meeste brokers ongeveer hetzelfde maar voor onderstaande uitleg nemen we eToro even als voorbeeld.

Meld je aan bij eToro

Wanneer je naar de website van eToro gaat zul je de ‘Join now’ button zien waar je op kunt klikken. Hierna zul je je gegevens in moeten vullen om je account aan te maken.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Verifieer je account

Na het aanmaken van je account krijg je een link naar je email adres toegestuurd. Door op die link te klikken verifieer je je account en kun je meteen aan de slag gaan.

Voltooi je profiel en financieer je account

Je kunt vanaf nu oefenen op het aangeboden demo account. Hiermee kun je eerst oefenen met fictief geld. Wanneer je met je eigen geld een investering wilt maken zul je het KYC traject moeten doorlopen. Dit staat voor Know Your Customer en is voor alle online brokers wettelijk verplicht.

Hiermee verifieer je je identiteit en koppel je een bankrekening waardoor je geld op je account kunt storten. Ook moet je een vragenlijst invullen om aan te geven dat je je bewust bent van de risico’s die komen kijken bij beleggen.

Na het uitvoeren van het KYC proces kun je direct geld op je account storten. Dit kan via veel verschillende betaalmogelijkheden zoals je hiernaast op de afbeelding kunt zien.

Geld storten eToro

Stap 3: Begin met AMD Aandelen Kopen

De enige stap die je nog moet zetten, is op zoek gaan naar de aandelen AMD op je gekozen platform. Je kunt het aandeel AMD meestal vinden via een zoekbalk.

Hier kun je AMD invullen en zul je meteen het aandeel zien staan. Zo kun je snel en gemakkelijk AMD aandelen kopen. Bij eToro staat deze zoekbalk bovenaan de pagina.

Kun je niet wachten om te investeren in AMD? Maak dan direct een account aan bij eToro en ga op zoek naar aandeel AMD.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Over AMD Aandelen

AMD staat voor Advanced Micro Devices. Het is een bedrijf uit Sunnyvale, Californië, dat microprocessoren en videokaarten produceert voor personal computers.
 
Het bedrijf staat sinds 2 januari van 2015 genoteerd aan de NASDAQ en is oorspronkelijk begonnen in 1969 als kleine producent voor andere processorfabrikanten. 
 

De AMD koers kan af en toe nogal schommelen maar op de lange termijn lijkt er nog een stijgende lijn in te zitten. Er zijn veel andere bedrijven die processoren en videokaarten ontwikkelen en produceren waardoor het bedrijf in een competitieve omgeving zit. Dit kan uiteraard ook de koers beïnvloeden.

AMD heeft een lange weg bewandeld maar die vooruitgang is dan ook te zien in de koers van het aandeel. Of AMD aandelen kopen een goed idee is zullen we verder in dit artikel behandelen. 

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Aandeel AMD Nieuws

Het bedrijf had in 2019 een omzet van maar liefst 6,73 miljard US dollars, wat ongeveer 5,6 miljard euro is. De winst hiervan, in 2019 dus, was 341 miljard US dollars wat ongeveer 284 miljoen euro is. Dit was dus een mooi jaar voor het bedrijf.
 
Door verschillende overnames en uitbreidingen blijft de AMD koers stijgen waardoor het interessant wordt om te investeren in AMD aandelen kopen. 
 
In oktober van 2020 was er een bekendmaking van de overname van Xilinx. Dit betekent een forse uitbreiding van het productaanbod van AMD en de afronding van deze overname heeft eind 2021 plaatsgevonden.
 

Op dit moment lijkt de koers AMD wat te dalen maar op de lange termijn is er toch nog een stijging in de AMD koers te zien. Dit betekent dat het zeker een interessant aandeel is om in te investeren, vooral op de langere termijn of door middel van short selling.

Meteen AMD aandelen kopen? Maak een account aan bij eToro en investeer vandaag nog!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Koers Aandeel AMD op het moment

Wanneer we naar de koers AMD kijken van dit moment zien we schommelingen en een daling in de grafiek. Je kunt een grafiek van de AMD koers vinden wanneer je het aandeel bij eToro opzoekt. 
 

De koers van aandelen AMD heeft verschillende factoren waaronder het ontwikkelen en uitbrengen van nieuwe technologieën. Ook wanneer juist andere bedrijven een betere en nieuwe technologie uitbrengen kan dat een negatief gevolg hebben op de aandelen koers van AMD.

Het aandeel AMD en daardoor de koers van AMD is dus erg afhankelijk van hele elektra markt. Ontwikkelingen van het bedrijf zelf en ook van andere bedrijven hebben een grote invloed op de koers.
 
Op dit moment kan het verstandig zijn te investeren in de lange termijn door AMD aandelen te kopen. Op de korte termijn is het aandeel aan het schommelen, maar op lange termijn is er toch een stijgende lijn zichtbaar.
 
Een voorbeeld dat laat zien dat je op lange termijn goede winst kan maken op aandelen AMD is het volgende:  wanneer je in 2016 €500,- had geïnvesteerd in de koers AMD, was deze investering in 5 jaar tijd veel meer waard geworden. De koers AMD was in 2016 €4,25 terwijl de AMD koers in 2021 al €80,50 was.
 
Als je inderdaad €500,- had geïnvesteerd in 2016 was deze investering in 2021 maar liefst: €500 / €4,25 * €80,50 = €9.470,58 waard geworden!

Nu AMD Aandelen Kopen?

Het aandeel AMD staat op dit moment lager dan een paar maanden geleden. Echter zit er op de lange termijn nog steeds een stijgende lijn in de koers.

Je kunt op dit moment zeker AMD aandelen kopen. Je kunt namelijk ook juist profiteren van een lage koers. Er is namelijk de mogelijkheid om nog meer winst te behalen wanneer de koers weer fors gaat stijgen.

Daarnaast kun je natuurlijk ook speculeren over de koersveranderingen op korte termijn. Dit heet CFD trading. Via deze weg kun je geen AMD aandelen kopen maar speculeer je alleen over de toekomstige koers.

Ook beginnen met AMD aandelen kopen? Klik snel op de groene knop!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Interessante aandelen naast Aandeel AMD

Je wilt je portfolio het liefst uitbreiden met andere aandelen om een goed gespreid portfolio samen te stellen met een laag risico. Hieronder kun je inspiratie op doen voor enkele aandelen die goed in je portfolio passen naast je AMD aandelen. 

Apple (AAPL)

Als we het over grote technologie bedrijven hebben is Apple één van de eerste namen die je voorbij ziet komen. De Amerikaanse techgigant is ook na het overlijden van Steve Jobs nog actief bezig met nieuwe producten uitbrengen. 

De koers van Apple aandelen stijgen al jaren vrij explosief, ook na de coronacrisis heeft het aandeel zich erg sterk herpakt en staat het inmiddels weer rond de recordhoogte. 

Wil jij ook naast de AMD aandelen Apple stock toevoegen aan je portfolio? Begin dan nu direct! 

Google (GOOGL)

Als je investeert in ‘Google aandelen‘ investeer je eigenlijk in veel meer. De aandelen van Google zijn namelijk ook meteen de aandelen van Alphabet, het moederbedrijf van Google. 

Dat betekent dat je ook een aandeel koopt van andere diensten als YouTube maar ook de wetenschappelijke tak van Google en het deel van het bedrijf dat zich bezighoudt met zelfrijdende auto’s.

Inmiddels bestaat Alphabet uit veel verschillende onderdelen die zich bezighouden met andere ontwikkelingen in technologie. 

Philips (PHIA)

Het is natuurlijk ook leuk om je portfolio uit te breiden met een aantal Nederlandse bedrijven. Als aanvulling op je AMD aandelen kun je dan goed kiezen voor Philips aandelen. 

De afgelopen tijd is Philips gewisseld van consumentelektronica naar steeds meer oplossingen voor de medische sector.

De koers van Philips kreeg een flinke klap door de coronacrisis maar steeg in april 2021 naar nieuwe recordhoogtes.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

AMD Aandelen Kopen: Veelgestelde vragen

Je kunt AMD aandelen kopen bij verschillende brokers waaronder eToro. Let er altijd op dat de broker onder toezicht staat van bijvoorbeeld de AFM.

AMD werkte eerst voor verschillende processorfabrikanten maar ontwikkelt nu eigen producten. Het bedrijf is dus eerder afhankelijk van hun eigen werk en vraag en aanbod van de producten die ze produceren in plaats van andere bedrijven. Echter wanneer een ander bedrijf met een betere chip of processor komt kan dit natuurlijk invloed hebben op de sales die AMD maakt.

Nee, je ontvangt geen dividend bij aandelen AMD.

Het is altijd lastig om in te schatten of een aandeel winstgevend zal zijn en daarom is het belangrijk om de koers AMD goed in de gaten te houden.

We zien echter op lange termijn een stijgende lijn in de AMD koers.

Wij raden eToro aan als broker. Het is een van de goedkoopste en gemakkelijkste brokers in gebruik. Ook heeft dit platform een ruim aanbod in verschillende handelsproducten. eToro is hierdoor geschikt voor elke beleggers zelfs beginners.
 
Wanneer je alleen op de koers van een aandeel wilt speculeren en dus in CFD’s wilt handelen raden wij de online broker Plus500 aan.
 

AMD Aandelen Kopen: Conclusie

We kunnen als conclusie stellen dat het op verschillende manieren een mooi moment kan zijn om winst te maken door AMD aandelen kopen. Door middel van een investering op korte termijn, of short selling, zou je kunnen profiteren van de schommelende AMD koers.

Ook zien we op de lange termijn, wanneer we kijken naar de koers van het afgelopen jaar, een stijgende lijn. Dit kan betekenen dat het winstgevend kan zijn om op de lange termijn in aandelen AMD te investeren.

Het bedrijf wil zich ook in de toekomst blijven uitbreiden door onder andere de overname van Xilinx die het bedrijf gaat doen eind dit jaar. Dat het bedrijf niet stil zit, zal uit de koers AMD blijken.

Wanneer je wilt investeren in AMD aandelen kan dit bij verschillende brokers waaronder eToro. Maak vandaag nog een account en doe je eerste investering door het aandeel AMD te kopen.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Scroll naar boven