American Airlines Stock Kopen & Live AAL Aandeel Koers (2024)

American Airlines Group, Inc.AAL
0.14%
$13.84

American Airlines is een grote luchtvaartmaatschappij uit de Verenigde Staten. In 2011 vroeg het bedrijf een faillissement aan. In 2013 vond er vervolgens een fusie plaats met US Airways om de het bedrijf weer gezond te maken.

Hoe is het American Airways vergaan sinds de fusie? Is het bedrijf inmiddels weer gezond? En wat waren de gevolgen voor de American Airlines stock?

americain airlines stock logo 2
Dat is wat we in dit artikel gaan bespreken. Ook laten we zien hoe je American Airways stock eenvoudig kunt kopen bij een vertrouwde broker.

Beleggen in American Airlines Group via een broker - Stappenplan

Klaar om te beginnen met aandelen kopen? Klik op de groene knop en begin direct!

Als je wilt beleggen is het belangrijk om een betrouwbare broker te kiezen met zo min mogelijk kosten. Bij eToro kun je zonder commissie beleggen in American Airlines stock. Zo maximaliseer je het potentiële rendement.

Hoe koop je American Airlines Stock?

American Airlines zijn als luchtvaartmaatschappij onderdeel van de American Airlines Group. Deze groep fungeert als houdstermaatschappij en heeft een aantal subdivisies, door American Airlines stocks te kopen beleg je in de houdstermaatschappij die alle dochterondernemingen en divisies omvat. 

Deze aandelen Airlines America kun je kopen op de beurs. Al in 1939 werd het bedrijf daarvoor genoteerd aan de beurs van New York. 

Tegenwoordig kun je de AA Airlines (AAL) aandelen vinden op de NASDAQ. Handelen op deze beurs doe je eenvoudig met gebruik van een online broker, die de rol van tussenpersoon en bemiddelaar op zich neemt.

Hoe gebruik je een online broker om aandelen te kopen op de beurs?

Stap 1: Een broker met AA airlines

Als je gaat beginnen met beleggen raden wij altijd aan om tijd en aandacht te besteden aan het kiezen van een goede online broker. Een geschikte broker scheelt je in de loop van de tijd veel werk en kosten, en maakt het beleggen een stuk aangenamer. 

De rol van de (online) broker is die van een tussenpersoon. De broker zorgt ervoor dat jij kunt handelen op de beurs en verschaft je toegang tot verschillende beurzen wereldwijd. Welke beurzen dat precies zijn kan wisselen per broker. 

Het eerste aandachtspunt is dus dat de broker toegang heeft tot de juiste beurs. Je wilt natuurlijk wel een broker die ook daadwerkelijk de Airlines America stocks verkoopt.

Gelukkig is de NASDAQ een extreem populaire beurs om aan te beleggen en hebben de meeste online brokers dee opgenomen in hun aanbod van aandelen en andere handelsproducten.

Want ja, er zijn ook andere handelsproducten. Brokers bieden naast aandelen vaak producten aan als CFD’s, ETF’s, grondstoffen, indexen en diverse vormen van cryptocurrencies en valuta. De kosten om deze producten te verhandelen wisselen per broker, dus oriënteer je goed van te voren op wat je wilt verhandelen.

Tot slot is het verstandig om een broker te kiezen die gereguleerd wordt door minstens één financiële autoriteit. In Nederland zijn dat bijvoorbeeld de DNB en AFM. Internationaal heb je onder andere de FCA en SEC. 

Vind jij het belangrijk om altijd toegang te hebben tot je aandelen? Kies dan een broker met toegang via mobiele apps.

Uiteindelijk bepalen al dit soort voorwaarden wat de beste broker voor jou is. Hieronder willen we vast twee brokers aanraden waar je terecht kunt voor American Airlines stocks.  

Broker
Capital
⭐⭐⭐⭐
Vantage
⭐⭐⭐⭐
Libertex
⭐⭐⭐
Skilling
⭐⭐⭐⭐
Avatrade
⭐⭐⭐
DEGIRO
⭐⭐⭐
Capital bekijkenVantageFX bekijkenLibertex bekijkenSkilling bekijkenAvatrade bekijkenDEGIRO bekijken
Beoordeling Mobiele App10/109.5/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€ 20,00€ 175,00€ 100,00€ 100,00€ 90,00€ 0,01
Minimale spread (pips)0.120.0vanaf 0,01%0.10.9vanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€ 20,000.01 lots€ 10,00€ 0,010.01 lots€ 90,00
Maximale Hefboom20:1500:1100:1100:1100:130:1
Valutaparen10040100705050
Regulatie FCA, CySEC, ASICVFSCFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINCySECFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINBaFin, AFM, DNB
Overnacht / conversiekostenVariabelVariabelVariabelVariabel0,0058%Variabel
Opnamekosten€ 0,00€ 0,00Max € 10,00€ 0,00€ 0,00€ 0,00
Onderhoudskosten€ 0,00€ 0,00€ 5,00 na 6 maand€ 10,00 na 12 maand€ 50,00 na 3 maand€ 2,50

eToro voor- en nadelen van online brokers

eToro logotype

Onze beoordeling

5/5

Voordelen

Nadelen

Functionaliteiten

eToro is onze aanrader voor iedereen die wil beginnen met beleggen of net begonnen is en meer wil leren. De focus van eToro ligt namelijk bij het verlagen van het instapniveau en gebruikers wegwijs maken in de wereld van het beleggen. 

Deze ontzettend populaire online broker (meer dan 13 miljoen gebruikers wereldwijd) komt met een arsenaal aan verschillende functies en hulpmiddelen die beleggen niet alleen makkelijker maar ook leuker maken. 

Zo is er de totaal unieke CopyTrading functie. Hiermee voegt eToro iets toe aan beleggen dat andere brokers nog niet eerder is gelukt, namelijk een sociaal aspect. Beleggers hebben hierbij de mogelijkheid elkaars profiel, portfolio en transacties te bekijken. 

Hierbij krijg je gelijk inzicht in het behaalde rendement en de risicofactor van de beleggers. Zo zoek je eenvoudig uit welke belegger je aanspreekt en kun je hem of haar kopiëren en automatisch meeprofiteren van de kennis en kunde van deze belegger.

Dit scheelt veel eigen onderzoek naar het opbouwen van een divers portfolio en versnelt het leerproces doordat je af kunt kijken bij de beste beleggers van het platform. 

Een andere manier om het beleggen onder de knie te krijgen is de gratis demoaccount van eToro. Hier kun je risicoloos de verschillende manieren van beleggen oefenen met virtuele geld. Wanneer je klaar bent om te beginnen stap je over naar een echte account. 

Beleggen bij eToro kan al vanaf een lage minimale inleg van slechts €170 euro. Een extra voordeel is dat je over de aandelen en ETF’s 0% commissiekosten betaald, terwijl veel brokers hier een kleine bijdrage of percentage over rekenen. 

Naast deze commissievrije aandelen en ETF’s biedt eToro nog een aantal verschillende handelsproducten aan. Zo kun je er ook beleggen met behulp van CFD’s, indexen, grondstoffen, en forex trading. 

Samengevat is eToro het meest uitgebreide platform en onze eerste keuze voor de nieuwe en beginnende belegger. bij eToro krijg je ontzettend veel verschillende mogelijkheden om aan het beleggen te gaan en worden er unieke functies aangeboden om je daarbij te helpen.

In onze eToro review lees je meer over deze belegger en alle mogelijkheden.

Wil je direct beginnen met beleggen? Open dan een account op eToro!

Stap 2: Registreren bij de broker

Nadat je een online broker hebt gekozen is het tijd om een account aan te maken. Dit is doorgaans een gestroomlijnd proces waarbij je een aantal persoonlijke gegevens invult en aan de slag kunt. 

We gebruiken het registratieproces van eToro om te laten zien hoe je dit doet.

Registratie bij eToro

Gebruik één van de groene knoppen op eToro om je account aan te melden. Je hoeft daarbij slechts drie dingen in te vullen. 

Dit zijn de accountnaam die je wilt hebben, een goed wachtwoord en een e-mail adres. Het e-mail adres heb je later nodig ter verificatie.

Verificatie uitvoeren

eToro stuurt je direct een verificatielink op het e-mail adres dat je bij de registratie hebt gebruikt. Klik op deze link om de nieuwe account te bevestigen. 

american airlines etoro aanmelden
Registreren kan via één van de knoppen op de website van eToro
Profiel compleet maken en je betalingssaldo aanvullen

Je hebt nu een eToro account!

Om van alle eToro functies gebruik te maken zul je nu nog één proces moeten doorlopen. Dat is het KYC (Know Your Customer) proces. 

Hierbij stelt eToro je enkele vragen en zullen ze je wijzen op de risico’s die beleggen met zich meebrengt. Je vult de vragenlijst simpelweg in en stuurt een kopie van een identificatiebewijs op. 

Dit mag een paspoort, rijbewijs of ID-kaart zijn.

De demo account kun je dan al gebruiken. Wanneer je voor het ‘echt’ wilt beginnen zul je saldo nodig hebben op je account. Dit kun je storten met verschillende betalingsopties, van PayPal tot creditcard.

aa airlines etoro tools
Wanneer je saldo aangevuld is krijg je direct toegang tot de tools in eToro's onderzoekscentrum

Stap 3: Het aandeel AA Airlines zoeken (AAL)

Verschillende beleggers bieden verschillende handelsproducten. De AA Airlines aandelen kun je echter altijd terugvinden onder haar eigen naam of de American Airlines stock code ‘AAL‘. 

Bij eToro gebruik je om American Airlines te vinden de zoekfunctie bovenaan de pagina of ga je via de kopjes ‘markten’ > ‘aandelen’ > ‘diensten’ > ‘AAL’ naar de pagina van het aandeel. Bij eToro worden de AAL stocks aangeboden via de NASDAQ beurs. 

Koers american airlines stock
Het aandeel van Airlines America (AAL) bij eToro. De koers van American Airlines heeft zich onlangs gecorrigeerd.

Zie jij kansen voor de Airlines America stock? Bij eToro maak je binnen tien minuten een account aan en kun je meerdere charts en tools bekijken.

American Airlines personeel

Personeel van Airlines America op het JFK airport

Over Airlines America

De geschiedenis van American Airline gaat meer dan 90 jaar terug in de tijd. Aan het eind van de jaren 20 van de vorige eeuw wordt het bedrijf opgericht, op dat moment heette het bedrijf nog American.
 
Amper 10 jaar na de oprichting is American al de grootste luchtvaartmaatschappij van Amerika. In 1937 wordt zelfs de miljoenste passagier vervoerd.
 
Weer twee jaar later wordt het bedrijf genoteerd aan de beurs van New York. In de jaren die volgen zal het bedrijf nog honderden miljoenen passagiers vervoeren.

Sinds 2000

Waar American Airlines aan het begin van 2000 nog veel succes heeft door als eerste luchtvaartmaatschappij een frequent flyer programma op te zetten en concurrent Trans World Airlines over te nemen (+20.000 werknemers) gaat het een jaar later mis. 
 
Op 11 september 2001 schrikt de wereld op van de aanslagen in de Twin Towers te New York. Hierbij worden twee passagiersvliegtuigen gekaapt, waaronder een lijnvlucht van American Airlines en vallen duizenden slachtoffers.
 
Na afloop zijn veel mensen bang om te vliegen. Het helpt American Airlines niet dat twee maanden later, op 12 november 2001, een andere vlucht kort na het opstijgen neerstort waarbij alle inzittenden omkwamen.
 
American Airlines wordt hard getroffen, het bedrijf verkoopt veel minder vliegtickets en ziet de inkomsten desastreus afnemen. AA Airlines wordt hierdoor gedwongen om op personeel te bezuinigen.
 
Tien jaar later, in 2011, vraagt American Airlines faillissement aan. Het heeft zich nooit helemaal weten te herstellen van het rampjaar. Het bedrijf, de aandeelhouders en de schuldeisers gaan met het personeel en banken op zoek naar een oplossing. 
Uiteindelijk wordt er een fusie voorgesteld die American Airlines weer op de rit te krijgen. Een fusiepartner wordt er uiteindelijk gevonden in US Airways en vanaf 2013 gaan de bedrijven samen verder. 
De mega luchtvaartmaatschappij die er ontstaat blijft actief onder de naam American Airlines en gaat een vloot van meer dan 1000 toestellen en 90.000 werknemers tellen. 
 
Tegenwoordig draait American Airlines de hoogste omzet van alle luchtvaartmaatschappijen ter wereld en wist in de twee jaar voorafgaande aan Corona meer dan een miljard aan winst bij te schrijven. Op dit moment worden de resultaten gedrukt doordat veel vliegtuigen aan de grond moeten blijven.

American Airlines Stock in het nieuws

American Airlines is de afgelopen jaren overwegend positief in de media verschenen. Zo volgenden er op de goede resultaten in 2018 en 2019 positieve aandacht voor de maatschappij. 
 
Recenter is veel nieuws van een andere aard. Het coronavirus zorgt ervoor dat het bedrijf in zwaar weer zit en overheidssteun moet aanvragen. Het aandeel maakt daardoor een dip door.
 
Afgelopen maand was er het nieuws dat de Reddit gebruikers van /r/wallstreetbets massaal wilden investeren in American Airlines stocks nadat ze dit eerder deden met (noodlijdende) bedrijven als GameStop, AMC en Nokia. 
 
Als gevolg van deze aandacht van kleine beleggers steeg het aandeel van American Airlines met maar liefst 87 procent. 
 

Wil jij ook investeren in American Airlines stocks of in die van één van de op Reddit populaire bedrijven? Bij eToro zijn al deze aandelen eenvoudig te kopen.

Koers American Airlines Stock

De koers van American Airlines is er één van hoge pieken en diepe dalen. Het bedrijf dat sinds de jaren ’80 snel in waarde steeg viel twee keer bijna volledig terug. 
 
De eerste keer is na de gebeurtenissen in 2001, het aandeel zakt van een piekwaarde van €36,35 terug naar een prijs van €1,98. Interessant is dat het aandeel Airlines America zich aan het begin van 2007 nog herstelt tot ruim €30 euro per aandeel, maar daarna wederom hard begin te vallen. 
 
De tweede val van het aandeel is nog heviger. Na het herstel begin 2007 blijken de resultaten toch weer tegen te vallen en zakt het bedrijf in rap tempo af.
 
In 2011 moet American Airlines faillissement aanvragen. 
Bij een faillissement dreigen alle aandelen waardeloos te worden. De prijs per aandeel valt dan ook terug naar slechts 30 eurocent.
aa airlines stock

Door de jaren heen moest American Airlines meerdere keren personeel wegbezuinigen

Pas wanneer in de loop van 2013 duidelijk begint te worden dat er een fusie gaat plaatsvinden herstelt het aandeel American Airlines zich.

Nu investeren in Airlines America?

Door de coronavirus pandemie is er een onzekere wereld ontstaan. Zeker de luchtvaart- en reissector worden hard geraakt.

Veel landen sluiten hun grenzen en maken reizen onmogelijk, waardoor kostbare vliegtuigen aan de grond moeten blijven en langzaam weg staan te roesten. 

In de grafieken is duidelijk te zien hoe zwaar American Airlines is geraakt door het virus. Aan het begin van de crisis stond het aandeel namelijk nog op ruim €25 euro. 

Sindsdien daalde de koers tot €7,69 per American Airlines stock. Maar inmiddels zien we tekenen van herstel.

airlines america stock etoro

De American Airlines stock koers laat de afgelopen maanden tekenen van herstel zien

Dit herstel is niet (volledig) toe te schrijven aan de hype beleggers van Reddit. Zij probeerden pas vanaf de laatste week van januari het aandeel te manipuleren en sloegen daar gedeeltelijk in. 

Het aandeel van American Airlines steeg echter nooit zoveel als bijvoorbeeld de GameStop (GME) stock waarop gains van +1500% werden gemaakt. Bovendien was het herstel al zichtbaar sinds november.

De verwachting is dat dit zich zo blijft ontwikkelen. American Airlines ontvangt staatssteun om niet in de problemen te komen tijdens de coronapandemie en kijkt in 2022 naar verder herstel en nieuwe mogelijkheden die vaccines bieden. De overtuiging is dat 2022 een beter jaar wordt dan 2021.

Aantrekkelijke aandelen naast AA airlines

Wil jij je portfolio diverser maken of ben je op zoek naar andere kansen voor succesvolle beleggingen? Bekijk eens de onderstaande aandelen in een aantal van de meest veelbelovende en toonaangevende bedrijven ter wereld.

aandeel air france klm logo
Air France KLM (AF.PA)

Nog een luchtvaartmaatschappij? Ja! En niet zomaar één, maar ‘onze’ eigen KLM en haar Franse wederhelft. 

Ook Air France KLM heeft het zwaar met de coronavirus. Om het gebrek aan passagiersvluchten te compenseren experimenteert het bedrijf onder andere met cargo op de stoelen. 

Wanneer de reisrestricties soepeler worden zal Air France KLM weer meer inkomen genereren. De verwachting is dat het aandeel dan ook weer in waarde stijgt.

amazon logo
Amazon (AMZN)

De grootste online shopping gigant ter wereld! 

Het bedrijf van de steenrijke multimiljardair Jeff Bezos wist zich van een bedrijf dat boeken verhuurde op te werken tot een winkelgigant waar je letterlijk voor alles terecht kan. 

Amazon lijkt daarbij geen last te hebben van corona, en doet het juist beter dan ooit.

Ook 2022 lijkt weer een succesvol jaar te worden voor Amazon en haar investeerders.

aandeel randstad logo
Randstad (RAND)

Randstad is Nederlands bekendste verstrekker van personeel. Het Amsterdamse bureau heeft zich gespecialiseerd in HR en personeelswerving. 

Mening bedrijf maakte de afgelopen jaren al gebruik van de flexibele krachten en werving van Randstad. 

Nu tijdens de coronapandemie blijft de vraag naar personeel sterk wisselen. Komende zomer zullen er naar verwachting veel uitzendkrachten nodig zijn.
 
Kan Randstad hiervan profiteren?

Airlines America: Veelgestelde vragen

De American Airlines stocks kun je kopen bij alle (online) brokers die toegang tot de NASDAQ hebben! Gelukkig is de NASDAQ één van de meest populaire beurzen en hebben heel veel brokers toegang tot de hier genoteerde aandelen. 

Onder andere bij eToro zijn de aandelen America Airlines verkrijgbaar. Je vindt ze op de website onder de stock code AAL

American Airlines is de grootste luchtvaartmaatschappij ter wereld. Zij zijn daarbij in principe niet afhankelijk van anderen. Ze hebben hun eigen personeel, hubs en vloot van meer dan 1000 vliegtuigen. 

Op dit moment ontvangt het bedrijf wel staatssteun van de Amerikaanse overheid. Hierdoor kan het bedrijf  zonder al te grote kleerscheuren de coronacrisis doorkomen en zonder inkomsten toch het personeel en de onderhoudskosten aan de vliegtuigen betalen. 

 

Ja, je ontvangt jaarlijks dividend bij American Airlines. Dit ligt de afgelopen jaren rond de 8 eurocent per aandeel per kwartaal. Dit bedrag kan veranderen.  

De verwachting is dat American Airlines in de toekomst weer winstgevend wordt. Wanneer dat is hangt af van de ontwikkeling van het coronavirus, het vaccin en mogelijkheden als sneltests om vliegen weer mogelijk te maken.

Wanneer reisrestricties worden opgeheven gaat American Airlines weer meer omzet genereren en in de jaren pre-corona maakten zij steeds meer winst. 

Het lijkt dan ook reëel om te verwachten dat het bedrijf op een gegeven moment weer winst maakt. Door de overheidssteun kan het bedrijf bovendien personeel en vliegtuigen op korte termijn weer gereed maken op de oude capaciteit.

Wat het beste platform is hangt af van persoonlijke voorkeur en eisen aan de broker. In het algemeen genomen kunnen we eToro aanraden voor zowel de beginnende als meer ervaren belegger. 

De belangrijkste redenen daarvoor zijn dat eToro een uitgebreid aanbod handelsproducten heeft waar je zeer gemakkelijk gebruik van kunt maken door de toegankelijke interface. Zowel  in je internetbrowser als op je mobiele telefoon schaf je hier eenvoudig aandelen aan. 

Over de aandelen en ETF’s betaal je bovendien geen commissiekosten. Dit scheelt je op de termijn behoorlijk wat geld.

Op zoek naar een CFD specialist? Dan is Plus500 een goede keuze!

Bij Plus500 kun je gebruik maken van verschillende analysetools voor de vele CFD’s die ze aanbieden. Hiermee kun je speculeren op het stijgen en dalen van de prijs van aandelen.

American Airlines Stocks: Conclusie

American Airlines lijkt een aandeel waarop een investering zich in 2022 weleens uit zou kunnen betalen. 

De luchtvaartmaatschappij heeft het zwaar te verduren gehad afgelopen jaar, maar bij de beleggers is er vertrouwen dat het Airlines America zich uiteindelijk, net als in het verleden, weer weet te herstellen. 

Veel daarvan zal afhangen van de duur en nasleep van de door de corona pandemie opgelegde beperkingen. Momenteel drukken de kosten van niet kunnen vliegen zwaar op het bedrijf, en blijft het overeind met staatssteun. 

Wanneer er weer gevlogen gaat worden zal dit verbeteren. Kansen liggen er bij het vaccin en het inmiddels overal opgestarte vaccinatieprogramma. Ook sneltesten kunnen een uitkomst bieden, en American Airlines experimenteert al met vluchten voorafgegaan door een sneltest. 

Uiteindelijk liggen juist bij het herstel de kansen voor beleggers.

Na de crisis bij American Airlines van 2001 en 2011 sprong de koers van de American Airlines stock in rap tempo terug waarbij goed rendement gemaakt kon worden. Ook dit keer heeft het aandeel deze potentie. 

Wil jij investeren in American Airlines stocks?

Bij eToro maak je razendsnel een account aan en krijg je toegang tot honderden aandelen en handelsproducten. Registreer je vandaag nog en stap op tijd in!
begin direct!
Scroll naar boven