Canopy Growth Stock | Alles over het Aandeel Canopy Growth (2024)

CANOPY GROWTH CORPORATIONWEED.TO
0.72%
$12.61

Canopy Growth is een Canadees bedrijf die marihuana produceert voor de Noord-Amerikaanse markt. Het bedrijf is in 2013 opgericht onder de naam Tweed Marijuana inc., maar werd in 2015 veranderd naar Canopy Growth Corporation. 

Canopy growth stock logo 2

Sinds de legalisering van recreatief wietgebruik in Canada is Canopy Growth uitgegroeid tot de grootste producent van marihuana. In totaal werken er 3200 mensen bij het bedrijf.

Aandelen Canopy Growth Corporation kopen in 4 stappen

Klaar om te beginnen met aandelen kopen? Klik op de groene knop en begin direct!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Wij leggen je in dit artikel uit hoe je precies Canopy Growth stock kunt kopen en bij welke broker je dat het beste kunt doen. Verder bespreken wij de Canopy Growth koers en waarom je Canopy Growth stock moet kopen.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Canopy Growth stock kopen

Canopy Growth stock kopen kun je het beste via een online broker doen. We zullen hieronder een aantal van onze aanbevolen brokers uiteenzetten en stapsgewijs uitleggen hoe je je het beste kunt aanmelden bij een broker waar je aandelen kunt kopen.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Stap 1: Kies een geschikte broker

Een online broker is de partij tussen jou en de beurs, waardoor jij gemakkelijk van overal op de wereld aandelen kunt kopen.

Naast aandelen kunnen brokers ook andere producten aanbieden, zoals Exchange Traded Funds (ETF’s), cryptocurrency’s of obligaties. Sommige brokers bieden veel verschillende assets aan, maar ook is het mogelijk dat een broker een specifieke asset aanbiedt.

Ook kunnen brokers verschillen in de kosten die zij rekenen voor hun diensten. Bij sommige betaal je weinig tot niets, en sommige brokers moet je per transactie een bedrag betalen. 

Onderzoek op voorhand wat voor een type belegger jij bent, zodat je weet bij welke broker jij je kan aansluiten. Ben je bijvoorbeeld een passieve belegger? Dan past die lage tot geen kosten rekent voor het beleggen in ETF’s bij jou. 

Desondanks kan de keuze zeer lastig zijn, omdat er zeer veel aanbieders op de markt aanwezig zijn. In dit artikel zullen we een tweetal brokers bespreken, die geschikt zijn voor veel typen beleggers

Je kunt daarnaast ook wellicht een kijkje nemen bij ons artikel over de beste aandelen apps voor mobiel beleggen, ingeval je geïnteresseerd bent in mobiel beleggen.

Broker
Capital
⭐⭐⭐⭐
Vantage
⭐⭐⭐⭐
Libertex
⭐⭐⭐
Skilling
⭐⭐⭐⭐
Avatrade
⭐⭐⭐
DEGIRO
⭐⭐⭐
Capital bekijkenVantageFX bekijkenLibertex bekijkenSkilling bekijkenAvatrade bekijkenDEGIRO bekijken
Beoordeling Mobiele App10/109.5/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€ 20,00€ 175,00€ 100,00€ 100,00€ 90,00€ 0,01
Minimale spread (pips)0.120.0vanaf 0,01%0.10.9vanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€ 20,000.01 lots€ 10,00€ 0,010.01 lots€ 90,00
Maximale Hefboom20:1500:1100:1100:1100:130:1
Valutaparen10040100705050
Regulatie FCA, CySEC, ASICVFSCFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINCySECFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINBaFin, AFM, DNB
Overnacht / conversiekostenVariabelVariabelVariabelVariabel0,0058%Variabel
Opnamekosten€ 0,00€ 0,00Max € 10,00€ 0,00€ 0,00€ 0,00
Onderhoudskosten€ 0,00€ 0,00€ 5,00 na 6 maand€ 10,00 na 12 maand€ 50,00 na 3 maand€ 2,50

Overzicht van brokers

eToro logotype

Onze beoordeling

5/5

Voordelen

Nadelen

Functionaliteiten

eToro is een online broker met een gevarieerd kleurenpalet aan beleggingstools. Deze tools helpen met name de beginnende belegger de aandelenmarkt begrijpelijk en toegankelijk te maken. 

Zo kun je bij eToro gebruik maken van de Copytrading tool. Door het gebruik van deze tool kun je als belegger in de portfolio’s kijken van de allerbeste traders van het moment. 

Het is mogelijk om bij verschillende typen beleggers te kijken wat hun handelsstrategieën zijn. Je leert als beginnend belegger hierdoor wat de beste huidige strategieën zijn. 

Als je een succesvolle strategie hebt gevonden die past bij jou als belegger, dan kun je het desbetreffende portfolio zelfs kopiëren en gebruiken voor jouw eigen beleggingen. 

Bij eToro leer je dus niet alleen wat goed beleggen is, maar het geeft je ook een shortcut naar succesvolle portfolio’s en mogelijke beleggingen met positieve rendementen. 

Mocht je helemaal nieuw zijn op de aandelenmarkt en wil je liever eerst wat meer ervaring opdoen voordat je aandelenmarkt met echt geld gaat bestormen? Dan heeft eToro ook aan jou gedacht door een gratis demoversie aan te bieden.

Door het lage minimum stortbedrag van € 170,- bij eToro is de markt nog extra toegankelijk gemaakt voor alle beleggers. 

Door het ruime aanbod aan assets bij eToro is deze online broker geschikt voor elk type belegger. Je kunt namelijk beleggen in forex, grondstoffen, CFD’s, aandelen en ETF’s. 

Bij eToro heb je al te maken met lage kosten, maar bij het handelen in ETF’s en aandelen betaal je zelfs 0% commissie. Daardoor houd jij toch een extra zakcentje waardoor je extra veel kunt investeren.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Stap 2: Open een account

Op het moment dat je een broker hebt gevonden die aansluit bij jou als belegger ben klaar voor stap 2, een account aanmaken. Wij nemen in dit artikel eToro als voorbeeld, aangezien het aanmeldingsproces bij de meeste brokers hetzelfde verloopt.

Meld je aan bij eToro

Op de website van eToro kun je een account aanmaken door je te registreren met een e-mail account. 

Verifieer je account

Je krijgt vervolgens een verificatie e-mail toegestuurd naar het door jou opgegeven e-mail adres. Nadat je deze bevestigd hebt kun je gebruik maken van sommige tools op het platform. 

profiel voltooien etoro canopy growth
eToro homepage: Join now!
Voltooi je profiel en financieer je account

Na je registratie is het mogelijk om gebruik te maken van de gratis demoversie en kun je daarnaast rondkijken op het platform. Zo kun je al doorklikken naar het Copytrading network en de portfolio’s van de beste beleggers bekijken, of de koersen van verschillende assets analyseren.

Je kan echter nog niet beleggen met echt geld. Hiervoor moet je nog een aantal simpele stappen zetten. Het is van belang om je identiteit te bevestigen bij eToro en je bankrekening te koppelen aan je account.

Bij eToro is het mogelijk om je identiteit te bevestigen door een kopie van je ID-kaart of paspoort te uploaden. Op deze manier kan eToro checken of jouw identiteit overeenkomt met jouw bankrekening. 

geld storten etoro platform voor aandelenhandel
Tal van betalingsopties bij eToro

Wanneer je een notificatie van eToro hebt gekregen dat alles klopt kun je geld storten op je account. Dat is mogelijk via verschillende methoden, die weergegeven zijn in de afbeelding.

Stap 3: Vind Canopy Growth stock

Je kunt Canopy Growth aandelen kopen op het platform van eToro. Door in de zoekbalk te zoeken op Canopy Growth kom je in het onderstaande overzicht terecht. Door een simpele klik op de button ‘handelen’ kun jij al eigenaar worden van Canopy Growth stock.

Canopy growth stock kopen etoro
Canopy Growth aandelen kopen op het eToro platform

Wil jij vandaag nog beleggen in Canopy Growth stock? Dat kan door een account aan te maken bij eToro!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

canopy growth stock envato 1

Canopy Growth produceert medicinale en recreatieve cannabis

Over Canopy Growth

Canopy Growth produceert cannabis voor medisch en recreatief gebruik. Het bedrijf heette eerst Tweed Marijuana Inc., maar werd na een fusie met Bedrocan Canada omgedoopt tot Canopy Growth Corperation.
 
Het cannabis producerende bedrijf werd opgericht door Bruce Linton, Chuck Rifici en Mark Zekulin. Daarbij waren Bruce Linton en Mark Zekulin beiden ook nog CEO van het bedrijf tot 2019.
 
Canopy Growth produceerde in eerste instantie alleen medicinale cannabis, omdat het in Canada nog niet legaal was op cannabis te verkopen voor recreatief gebruik. 
 
In 2018 werd de verkoop van cannabis voor recreatief gebruik werd gelegaliseerd in Canada en was Canopy Growth het eerste bedrijf dat legaal cannabis verkocht aan een klant.
 
De eer kwam toe aan de oprichter van Canopy Growth Bruce Linton, die persoonlijk de eerste legale joint verkocht aan een klant. 
 
Canopy Growth was ook het eerste gelicenseerde publieke cannabis producerende bedrijf op de beurs in Canada. Het bedrijf stond beursgenoteerd aan de Toronto Stock Exchange onder vermelding van WEED. 
 
In mei 2018 was Canopy Growth stock ook verkrijgbaar op de beurs in de Verenigde Staten. Op die datum werd Canopy Growth het eerste cannabis producerende bedrijf op een beurs in de Verenigde Staten.
 
Sinds de oprichting is Canopy Growth het grootste cannabis producerende bedrijf ter wereld geworden op basis van marktkapitalisatie. De legalisering van recreatief cannabisgebruik in oktober 2018 in Canada heeft daar onder andere aan bijgedragen. 
 
Daarnaast verkoopt Canopy Growth ook veel medicinale cannabis in de Verenigde Staten en heeft het veel samenwerkingen met cannabis bedrijven uit andere landen, zoals Duitsland, Jamaica, Chile Brazilië en Australië. 

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Canopy Growth stock nieuws

Nadat cannabis werd gelegaliseerd in Canada trokken veel investeerders naar deze markt toe. Er ontstond een heuse hype rond de aandelen, en had Canopy Growth veel geld om te investeren. 
 
Toch bleek de hype minder goed door te zetten dan verwacht. Dit leidde ertoe dat Canopy Growth teveel cannabis produceerde in relatie de hoeveelheid die ze konden verkopen. Volgens sommige analytici komt dat ook doordat Canopy Growth simpelweg te weinig verkooppunten heeft.
 
Toch blijft de cannabis markt en Canopy Growth stock wel trekken onder beleggers. Ze wachten namelijk op het moment dat de cannabis in de Verenigde Staten ook wordt gelegaliseerd. 
 
Er zijn nog meer bedrijven die cannabis produceren en hun hoofdkantoor in Canada hebben gevestigd. Zij proberen zich in Canada ook voor te bereiden op het moment dat de wiet wordt gelegaliseerd in de Verenigde Staten. 
 
De omzet van Canopy Growth lag in 2020 op iets meer dan 505 miljoen euro. Daarentegen draaide het bedrijf wel een verlies van 1.3 miljard euro in hetzelfde jaar. 
 
De winst van de jaren daarvoor was ook al niet om over naar huis te schrijven voor Canopy Growth. Daarom werd medio 2019 oprichter Bruce Linton, tegen zijn zin in, de laan uitgestuurd bij het bedrijf. 
 
Mede-oprichter en co-CEO Mark Zekulin nam de functie van CEO in zijn eentje over, maar trad af nadat in december van 2019 een nieuwe CEO was gevonden in de naam van David Klein. 
 
De nieuwe CEO van Canopy Growth had als primair doel om de ‘geld verbranding’ binnen het bedrijf te stoppen door het bedrijf te reorganiseren.
   

Je kan vandaag nog beginnen met inversterin in Canopy Growth Stock door een account aan te maken!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Koers Canopy Growth stock

De koers Canopy Growth stock is erg volatiel. Tijdens de begindagen van Canopy Growth stock waren veel beleggers geïnteresseerd in het aandeel door de legalisering van cannabis in Canada. De Canopy Growth koers reageert echter ook heftig op speculaties en nieuws.

Zo daalde de Canopy Growth koers na bekendmaking van de slechte kwartaal cijfers in 2019 en het daaropvolgende vertrek van Bruce Linton met meer dan 37%. 

canopy growth aandelen kopen

Nadat de hype rondom de legalisatie van cannabis weer wat was gaan liggen daalde de prijs van het aandeel vanaf 2019 en waren de schommelingen van de Canopy Growth minder hevig.

In 2020 kende de koers Canopy Growth stock een aardige dip aan het begin van de corona crisis. De wereldwijde economie bevond zich toen in een bear market en veel koersen daalde door onzekerheid en negatief beleggerssentiment.

De Canopy Growth koers daalde tussen 21 februari en 16 maart van 21,94 punten naar 10,28 punten, wat het laagste puntenaantal in de historie van Canopy Growth stock is. 

Vanaf oktober 2020 is de koers Canopy Growth stock flink gestegen. Nadat Joe Biden was aangesteld als minister president elect hadden veel beleggers vertrouwen in de cannabis markt.

Onder Joe Biden verwachten en hopen beleggers in Canopy Growth stock dat cannabis in alle Verenigde Staten wordt gelegaliseerd. Hierdoor krijgt Canopy Growth een hele grote afzetmarkt erbij en dat heeft op zijn beur weer positieve effecten op koers Canopy Growth stock.

Door deze speculatie steeg de Canopy Growth stock naar het hoogtepunt van het jaar: 52 puten. Dit betekent een stijging van 505,83% ten opzichte van het laagste puntenaantal in 2020.

Had je dus op dat moment € 1000,- geïnvesteerd in Canopy Growth stock, dan had je: 1000 x 5,0583 = € 5058,30 gehad.

Waarom Canopy Growth aandelen kopen?

Zoals je in de grafiek kunt zien is de koers van de Canopy Growth aandelen flink gegroeid in 2020 en begin 2012.

Zoals hierboven vermeld heeft dat te maken met de mogelijke legalisering van cannabis in de Verenigde Staten onder het bewind van Joe Biden.

Het blijkt dus dat Canopy Growth aandelen nog steeds redelijk heftig reageren op speculaties. 

Canopy growth koers 2020Canopy growth koers 2020

De koers Canopy Growth stock in 2020

Jij kunt als belegger van deze Canopy Growth koers wijzigingen gebruik maken door het nieuws goed te volgen en up-to-date te zijn over de meest recente ontwikkelingen op het de cannabismarkt in Noord-Amerika. 
 

Het is gelijk ook een nadeel dat Canopy Growth stock zo hevig reageert op speculaties, omdat je als belegger constant up-to-date moet blijven. Je kunt echter mogelijke verliezen reduceren door een stop-loss functie in te stellen wanneer je belegt in Canopy Growth CFD’s.

Het grote voordeel van Canopy Growth stock is ook de grootte van het bedrijf. Als we kijken naar de marktkapitalisatie dan is Canopy Growth de grootste cannabis producent in de wereld. 
 
Op het moment dat de wiet gelegaliseerd wordt in de Verenigde Staten heeft Canopy Growth de mogelijkheid om een groot deel van de cannabis markt te bezetten. Kortom, de markt in de Verenigde Staten lonkt voor Canopy Growth stock. 
 
Een nadeel van Canopy Growth is dat ze de laatste jaren zeer veel verlies draaien. Het bekendmaken van negatieve kwartaalcijfers weer negatieve effecten hebben op de koers Canopy Growth stock, waardoor jij mogelijk geld verlies op je investering.
 
Desondanks verwacht Canopy Growth om vanaf medio 2022 winst te maken in het bedrijf.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Kijk ook eens naar deze aandelen

Ben jij naast Canopy Growth stock ook geïnteresseerd in het beleggen in andere aandelen? Neem dan eens een kijkje bij onze artikelen over de onderstaande aandelen. 

Amazon (AMZN)

Amazon is een grote speler op de wereldwijde online shopping markt. Het bedrijf is zelfs zo groot geworden dat het nu op wereldniveau marktleider is geworden. Doordat het overgrote deel van het shoppen tijdens de corona crisis online gebeurt, is het bedrijf flink gegroeid. Het is dus wellicht interessant om een kijkje te nemen bij dit aandeel.

Voor meer informatie kun je ons artikel lezen over het Amazon aandeel door op de onderstaande groene knop te klikken. 

canopy growth stock tesla logo
Tesla (TSLA)

Het grote brein achter dit bedrijf is de inmiddels beroemde Elon Musk. Tesla produceert elektrische auto’s die onderdeel uitmaken van onze energie transitie. Het aandeel maakt grote koersstijgingen door, wat het interessant kan maken voor jou als belegger. Met het oog op de toekomst is het Tesla aandeel zeker de moeite waard om te onderzoeken. 

In ons artikel over het Tesla aandeel kun het een en ander alvast lezen. Neem gerust een kijkje door op de onderstaande link te klikken. 

Canopy Growth stock facebook logo
Facebook (FB)

Het wereldwijd bekende bedrijf Facebook is een concurrent van Google als het gaat om de advertentiemarkt. Facebook is al een zeer groot bedrijf, maar probeert door te groeien door andere social media platforms over te nemen. Het bedrijf staat beursgenoteerd aan de Nasdaq, waar ook bedrijven zoals Microsoft en Apple genoteerd staan. 

Wil je nog meer weten over het Facebook aandeel? Dan hebben we speciaal voor jou een artikel klaarstaan die je kunt bekijken.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Veelgestelde vragen: Canopy Growth stock

Je kunt Canopy growth stock kopen bij de brokers die wij in dit artikel hebben besproken. Bijzowel eToro als DEGIRO kun je het aandeel vinden door te zoeken op Canopy Growth te zoeken in de zoekbalk.

Nee, je krijgt geen dividend uitgekeerd over je Canopy Growth stock. Dat vermeldt het bedrijf op hun website. Ze vermelden daarnaast ook dat ze niet van plan zijn om dat in de toekomst wel te doen.

Zo kun je een grove inschatting maken of Canopy Growth een goed jaar zal draaien.

Tot nu toe heeft Canopy Growth voornamelijk verlies gemaakt, maar ze hebben ook veel geïnvesteerd. Ze hebben dus ook veel eigen vermogen. Canopy Growth verwacht daarom ook vanaf medio 2022 winst te gaan draaien.

Veel brokers geven op hun website aan door welke financiële instantie zij gereguleerd worden. Zo kun jij onderzoeken of dit een betrouwbare instantie is.

De brokers die wij in dit artikel hebben besproken kun je in ieder geval met een gerust hart geld storten. eToro en DEGIRO zijn goed gereguleerd door bekende financiële instanties.

De markt van cannabis aandelen is nog aardig volatiel. In het begin was er een grote hype rondom de aandelen en nog steeds reageert de koers van aandelen op speculaties. Het kan dus als beginnend nog aardig lastig zijn om te voorspellen of een cannabis aandeel gaat stijgen of dalen.

Toch biedt de hoge volatiliteit een ook kansen als belegger. Je kun namelijk van de vele koerswijzigingen gebruik maken door op het juiste moment te kopen en te verkopen.

Daarnaast kan het ook verstandig zijn om als beginnend belegger te investeren in cannabis, omdat cannabis in steeds meer staten gelegaliseerd wordt. Hierdoor kan de afzetmarkt van cannabis alleen maar vergroten.

Conclusie: Canopy Growth stock

Tot op heden is de Canopy Growth stock sinds de beursgang een volatiel aandeel gebleken. De afgelopen twee jaar leek het aandeel wat gestabiliseerd, maar het aantreden van Joe Biden als president heeft de Canopy Growth koers weer doen stijgen. 

Het presidentschap van Biden biedt namelijk perspectief op een mogelijke legalisering in de Verenigde Staten. De cannabis bedrijven hebben zich onder meer gevestigd in Canada om zich voor te bereiden op de legalisering van cannabis in de Verenigde Staten.

Aangezien Canopy Growth nu één van de grootste spelers is op de cannabis markt, heeft het bedrijf een goede kans om een groot marktaandeel te verkrijgen op de recreatieve cannabis markt in de Verenigde Staten. 

Tot nu toe heeft Canopy Growth voornamelijk verlies geleden, maar er is ook veel geïnvesteerd. Vanaf het midden van 2022 verwacht Canopy Growth positieve bedrijfsresultaten te kunnen presenteren. 

Wil jij Canopy Growth aandelen kopen?

Door direct een account aan te maken bij eToro kun je vandaag Canopy Growth stock kopen!
begin direct!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Scroll naar boven