Carnival Stock Kopen & Live Aandeel Carnival Koers

Carnival CorporationCCL
1.52%
$18.40

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Carnival stock is het aandeel van de Carnival Corp. die wereldwijd cruisevakanties aanbiedt. Carnival is de grootste cruiseorganisator ter wereld. In 2019 had het een wereldwijd marktaandeel van ongeveer 45% van alle passagiers die een cruise maakten.

carnival stock logo

Als één van de hardst geraakte bedrijven in de coronacrisis, lijkt er licht aan het einde van de tunnel te zijn voor Carnival stock. Beleggers beginnen steeds meer geïnteresseerd te worden in Carnival aandelen dankzij de ontwikkeling en distributie van coronavaccins.

Carnival Stock - stappenplan

Ook starten met handelen in aandelen? Druk op de knop en maak snel en gemakkelijk een nieuw eToro account aan.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

In dit artikel gaan we dieper in op Carnival stock, hoe je kunt investeren in Carnival aandelen en waarom beleggen in aandeel Carnival een verstandige belegging kan zijn.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Hoe kan ik beleggen in Carnival Aandelen?

Aandeel Carnival is zowel geregistreerd op de NYSE (New York Stock Exchange) als de LSE (London Stock Exchange). Op de NYSE is Carnival stock genoteerd onder de ticker CCL & CUK (gesloten). Op de LSE onder de ticker CCL.
 
Je kunt dus alleen beleggen in Carnival aandelen op de ticker CCL. Hieronder leggen we je uit op welke manier je het gemakkelijkst kunt beleggen in Carnival stock.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Stap 1: Kies de juiste broker

Alhoewel het mogelijk is om te beleggen in aandeel Carnival door direct op de beurs te beleggen, is het een stuk gemakkelijker en overzichtelijker om te beleggen via een online broker. Een online broker functioneert als een tussenpersoon tussen de beurs en de belegger en faciliteert het aankopen van onder andere aandelen.

Brokers bieden vaak naast aandelen ook een aantal andere handelsproducten aan waaronder CFD’s, ETF’s en grondstoffen. De kwantiteit en kwaliteit van het aanbod loopt sterk uit een per broker. Sommige brokers specialiseren zich bijvoorbeeld in een specifiek handelsproduct, zoals CFD’s.

Het is dus van belang dat je een handelsplatform vindt waarbij je jouw handelsstrategie kunt uitvoeren. Als deze handelsstrategie is gebaseerd op gespreide beleggingen op verschillende handelsproducten, is het niet handig om een broker te kiezen die zich specialiseert in één enkel handelsproduct.

Daarnaast is het belangrijk voor de veiligheid van je account en je geïnvesteerde vermogen dat je een broker vindt die goed gereguleerd wordt door een financiële toezichthouder. Een voorbeeld hiervan is de AFM in Nederland.

Als je actief wilt beginnen met beleggen, is het ook belangrijk dat je een broker kiest die een goede mobiele app aanbiedt. Hierover hebben we een artikel geschreven: De beste aandelen apps voor mobiel beleggen. Zo kun je zien welke brokers goede apps hebben.

Dankzij de stijgende populariteit van beleggen, is het niet gek dat er inmiddels zeer veel brokers op de markt zijn. We hebben er hier een tweetal verder uiteengezet welke betrouwbaar zijn met lage kosten.
 
Broker
Capital
⭐⭐⭐⭐
Vantage
⭐⭐⭐⭐
Libertex
⭐⭐⭐
Skilling
⭐⭐⭐⭐
Avatrade
⭐⭐⭐
Capital bekijkenVantageFX bekijkenLibertex bekijkenSkilling bekijkenAvatrade bekijken
Beoordeling Mobiele App10/109.5/109.5/109.5/109.0/10
Minimale storting (€)€ 20,00€ 175,00€ 100,00€ 100,00€ 90,00
Minimale spread (pips)0.120.0vanaf 0,01%0.10.9
Minimale trade size (€)€ 20,000.01 lots€ 10,00€ 0,010.01 lots
Maximale Hefboom20:1500:1100:1100:1100:1
Valutaparen100401007050
Regulatie FCA, CySEC, ASICVFSCFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINCySECFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFIN
Overnacht / conversiekostenVariabelVariabelVariabelVariabel0,0058%
Opnamekosten€ 0,00€ 0,00Max € 10,00€ 0,00€ 0,00
Onderhoudskosten€ 0,00€ 0,00€ 5,00 na 6 maand€ 10,00 na 12 maand€ 50,00 na 3 maand

Overzicht van brokers

eToro logotype

Onze beoordeling

5/5

Voordelen

Nadelen

Functionaliteiten

Voor beginnende beleggers is eToro een ideale keuze. Het platform heeft een laag instapniveau dankzij het overzichtelijke interface en de lage (tot geen!) kosten. Om het platform te verkennen kun je gebruik maken van de gratis demofunctie, waarbij je risicoloos virtueel geld kunt beleggen.

Dankzij de handige tools die eToro aanbiedt, kun je gemakkelijk een gebalanceerd en gediversifieerd portfolio. Een grote hulp hierin is de CopyTrading tool. Met deze tool kun je de portfolio’s van succesvolle beleggers inzien en deze zelfs volledig kopiëren.

Met de minimale inleg van €170,- kun je ook met kleinere bedragen beginnen te beleggen nadat je het platform genoeg verkend hebt met de demofunctie.

eToro biedt naast aandelen ook een groot aantal andere handelsproducten aan, zoals ETF’s, CFD’s, indexen en grondstoffen. Over beleggen in aandelen en ETF’s betaal je daarnaast 0% commissie. Zo verhoog je je potentiële rendement.

Het handelsplatform wordt gereguleerd door meerdere toezichthouders, dus qua betrouwbaarheid zit eToro ook goed. De broker wordt gereguleerd door de Britse FCA en de Cypriotische CySec.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Stap 2: Open een account

Als je een broker hebt uitgekozen, kun je meteen een account aanmaken. Dit gaat bij de meeste brokers hetzelfde. We nemen eToro nemen als voorbeeld.

Meld je aan bij eToro

Op de eToro homepage kun je je aanmelden middels de groene knop rechtsboven.

Verifieer je account

Zodra je account is aangemaakt, kun je je account activeren via de activatie link die je in je e-mail hebt ontvangen. Zo krijg je toegang tot het platform.

Voltooi je profiel en financieer je account
Om met echt geld te beleggen moet je nog wel een extra stap ondernemen: het KYC proces. Waarbij je je verifieert als de daadwerkelijke eigenaar van het account door middel van een kopie van een identiteitsbewijs en een koppeling van je bankrekening.
 
Daarnaast krijg je een korte vragenlijst die je bewust maakt van de potentiële risico’s van beleggen. Dit proces zul je bij elke gereguleerde online broker moeten doorlopen.
 
Als je hiermee klaar bent en dit is goedgekeurd, kun je beginnen met echt geld beleggen. Je kunt geld storten via onder andere iDeal, PayPal, creditcard of een bankoverschrijving.

Stap 3: Zoek aandeel Carnival in de zoekbalk

Wanneer je weet waar je in wilt beleggen, kun je via de zoekbalk bovenin naar de activa zoeken. Is dit bijvoorbeeld Carnival stock, kun je Carnival, of CCL in de zoekbalk invoeren en zal je landen op de landingspagina van aandeel Carnival.

Hier vind je financiële informatie, een samenvatting van het bedrijf, input van andere eToro beleggers en ook een live Carnival koers.

carnival koers etoro chart
Actuele Carnival koers chart in eToro

Ben je enthousiast geworden en wil je beginnen met beleggen in Carnival stock? Dat vandaag nog door gratis een account aan te maken bij eToro.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

carnival stock financiële samenvatting

Financiële samenvatting aandeel Carnival in eToro

Over Carnival

Carnival Corp is de grootste cruiseorganisator ter wereld. Het bedrijf werd in 1972 opgericht door de zakenman Ted Arison. In hoog tempo werd Carnival één van de meest populaire cruisevakantie aanbieders ter wereld.
 
Aanvankelijk heette het bedrijf Carnival Cruise Lines, maar in 1993 werd het bedrijf hernoemd naar Carnival Corporation. Carnival Cruise Lines bleef bestaan als dochtermaatschappij, met Carnival Corp als overkoepelende corporatie.
Aandeel Carnival werd in 1987 aangeboden op de aandelenbeurs. Ongeveer 20% van de aandelen werden uitgegeven, wat ruimte en kapitaal gaf voor overnames van andere bedrijven. De eerste overname vond in 1989 plaats met een overname van Holland-Amerika Lijn.
 
In 1992 kocht het bedrijf 25% van het aandelenbelang in Seabourn Cruise Lines. In 1999 werd Seabourn Cruise Lines echter volledig overgenomen door Carnival Corp. Na de overnames van Cunard Line en Costa Crociere in 1999 en 2000 respectievelijk, groeide Carnival uit tot de grootste cruisemaatschappij ter wereld.

Carnival Stock nieuws

Zoals je waarschijnlijk al verwacht, heeft de cruisemaatschappij het zwaar te verduren gehad tijdens de coronacrisis. Als de grootste cruisemaatschappij ter wereld heeft Carnival een enorm belang bij cruisevaarten. Deze werden echter stilgelegd dankzij de corona pandemie.

Dit resulteerde in een lening van bijna 3 miljard euro om het hoofd boven water te houden. Alle branches waaronder de Holland-Amerika lijn en Cunard Line werden ook stilgelegd. 

In oktober 2020 kondigde de cruisemaatschappij aan de cruises van dochtermaatschappij AIDA en Costa Crociere te hervatten. Dankzij een goede voorbereiding wilde het bedrijf de kleinere cruises weer hervatten.

Helaas kwam er hier door de tweede golf snel een einde aan. Het bedrijf verlies ongeveer 550 miljoen euro per maand door de stillegging van de cruises.

Het bedrijf heeft wel aangekondigd dat ze veel boekingen in het tweede halfjaar van 2021 hebben ontvangen en, in het ergste geval, kunnen overleven tot aan de zomer van 2021 zonder enige omzet dankzij investeringen.

Kapitaliseren op het mogelijke herstel van Carnival stock? Begin met beleggen via eToro!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Koers Carnival Stock op dit moment

Met de aankondiging dat de cruisemaatschappijen van plan zijn eind maart of begin mei weer te beginnen met het aanbieden van cruises, beginnen oplettende beleggers weer wat meer vertrouwen te krijgen in het beleggen in cruisemaatschappijen.
 
Uiteraard loopt dit hand en hand met het feit dat de coronavaccin volop worden gedistribueerd op het moment. Alhoewel dit globaal niet overal even snel loopt, zijn klanten die met cruises reizen vaak van westerse landen die al veel vaccins in de omloop hebben.
 
In de koers zie je de laatste maand dus voorzichtig optimisme en kan dit verder uitlopen naarmate de datum nadert wanneer de cruises weer mogen uitvaren. Echter is het risico uiteraard wel dat de toekomst onzeker blijft en in hoeverre dit mogelijk zal zijn begin mei is nog de vraag.
 
Live Carnival koers

Nu Carnival Stock Kopen?

Als je het artikel hebt gelezen, kom je wellicht tot de conclusie dat Carnival aandelen op het moment een slimme investering kunnen zijn. Met de aankomende vaccins lijkt het bijna een gegeven dat deze maatschappijen weer binnenkort gaan varen.

Aan de waarde van de Carnival koers voor Corona kan je ook duidelijk zien dat Carnival stock nog veel groeimogelijkheden heeft.  Op 17 januari 2020 was aandeel Carnival nog €42,82 waard terwijl Carnival stock op het moment €21,03 waard is.

aandeel carnival grafiek + info etoro

Live koers en informatie voor beleggers in eToro

Als je ervan uitgaat dat Carnival haar piekwaarde weer zal bereiken op de lange termijn, zou je als je nu aandeel Carnival zou kopen €42,82 – €21,03 = €21,79 winst maken.

Dit is meer dan een verdubbeling in de waarde van Carnival aandelen. Daarnaast kun je ook Carnival dividend ontvangen als je ervan uitgaat dat dit op de lange termijn nog zal worden uitgekeerd. 
 
Uiteraard is dit maar een theoretische ‘best case’ scenario en is het nog afwachten of de Carnival koers ooit nog de voorgaande glorie zal behalen.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Interessante aandelen naast Aandeel Carnival

Wil je beleggen in andere aandelen naast Carnival stock? We hebben een hieronder een aantal interessante aandelen voor je op een rijtje gezet. Klik op de links om het artikel van deze aandelen te bekijken!

aandeel carnival logo abn amro
ABN AMRO (ABN)

Elke Nederland kent de ABN AMRO wel. Één van de grootste banken van Nederland met ook een publieke beursnotering op de Euronext. Het bedrijf is in de kredietcrisis flink in de problemen gekomen en hierdoor is de staat de grootste aandeelhouder van de bank.

Ook tijdens de coronacrisis heeft de bank het moeilijk gehad. De koers staat op het moment laag en daarom kan het voor de lange termijn een interessante investering zijn.

Meer weten? Lees ons ABN AMRO artikel of start direct met beleggen.

Apple (AAPL)

Apple is de techgigant waar ontzettend veel interesse in is in de beleggingswereld. Het bedrijf is in de afgelopen jaren alleen maar meer gestegen en met de nieuwe producten die het bedrijf in rap tempo uitbrengt kan dit voor langere tijd aanhouden.

Is Apple alsnog een interessant aandeel? Of heeft het zijn maximale waarde bereikt. Het blijft altijd afwachten, maar om je hierop voor te bereiden hebben we een uitgebreide analyse van Apple voor je klaarstaan. Je kunt uiteraard ook meteen beginnen met beleggen via de ‘Direct beginnen’ knop!

Philips logo
Philips (PHIA)
Ook Philips is een wereldberoemde techgigant die, dankzij de altijd innoverende focus die het bedrijf aanhoudt, op de lange termijn een erg interessant aandeel kan zijn.
 
Het bedrijf is inmiddels op de beurs hersteld van de coronacrisis en heeft zelfs een hogere waarde dan voorheen. Als de elektronica-concern zo doorgaat kan het zelfs de piekwaarde van €55 verbreken in 2000.
 
Uiteraard is slechts speculatie en kan het ook zijn dat het bedrijf inmiddels haar piek voor de komende tijd heeft bereikt. Wil je meer weten over dit aandeel? Druk op de groene knop of begin direct!
 

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Carnival Stock: Veelgestelde vragen

Naast het kopen van Carnival aandelen, kun je ook beleggen in Carnival CFD’s en ETF’s. Dit zijn zeer populaire manieren van beleggen. Bij CFD’s leg je enkel in op de koerswisselingen van de Carnival koers. Je zult dus geen Carnival aandelen in het bezit hebben en ook geen Carnival dividend ontvangen.

ETF’s zijn passieve fondsen die met een mandje aandelen een bepaalde index zo nauwkeurig mogelijk volgen. Beide interessante alternatieven op het beleggen in aandeel Carnival. Je kunt handelen in beide vormen via eToro.

Op het moment is het succes Carnival koers bijna volledig afhankelijk van de vaccins en de instanties die bepalen of de cruisemaatschappijen weer mogen uitvaren. Hoe meer mensen gevaccineerd worden en hoe meer de invloed van corona afneemt, hoe hoger de waarde van Carnival stock zal oplopen.
 
Veel mensen zullen na de coronacrisis er graag even tussenuit gaan, wat ook duidelijk wordt wanneer Carnival aankondigt een fikse hoeveelheid boeken in het tweede halfjaar van 2021 te hebben ontvangen.

Carnival corp heeft aangekondigd dat ze aandeel Carnival dividend zullen uitstellen voor onvoorziene tijd, omdat de cruisevaarten volledig stil liggen en het bedrijf in hevige financiële problemen verkeert.

Voorheen keerde het bedrijf per kwartaal €0,41 per aandeel uit. Dus €1,64 per aandeel per jaar. In 2020 was het Carnival dividend slechts €0,41 in totaal (laatste kwartaal).

Dit ligt er erg aan wanneer Carnival weer cruisevaarten kan aanbieden, maar de CEO heeft aangegeven nog genoeg liquide middelen te hebben tot aan de zomer 2021. Van daaruit lijkt de prognose dat het bedrijf zich kan herstellen.

De schulden zullen dan langzaamaan weer worden afgelost. Het zal dus een tijd duren, maar de verwachting is wel dat het bedrijf en ook aandeel Carnival zich zal herstellen wanneer alles volgens de verwachte planning loopt.

Als je wilt beleggen in aandelen, is eToro onze duidelijke favoriet. Het simpele gebruiksinterface gepaard met het gratis beleggen in aandelen maakt en de handige tools maakt eToro voor ons de uitgesproken nummer 1 aandelen broker.

Carnival Stock: Conclusie

Al met al is Carnival stock een zeer interessant aandeel voor de oplettende belegger op de lange termijn. De Carnival koers lijkt al weer wat te gaan herstellen dankzij het optimisme van beleggers die ervan uitgaan dat de cruisemaatschappij begin mei weer zal gaan varen.
 
Het is echter nog afwachten of dit daadwerkelijk het geval is. Daarnaast heeft Carnival alles uit de kast moeten halen om het hoofd boven water te houden. Financieringen die zij uiteindelijk wel terug moeten betalen.
 
Desondanks is de cruise sector altijd zeer winstgevend geweest en als Carnival weer cruises mag aanbieden zal het herstel van aandeel Carnival ook snel volgen.
 

Beleggen in Carnival stock via eToro

Maak gratis een account aan en begin met het beleggen in Carnival aandelen!
begin direct!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Scroll naar boven