FAANG stocks in 2024: alles over de aandelen van internetgiganten!

FAANG is een afkorting voor: Facebook (FB), Amazon (AMZN), Apple (AAPL), Netflix (NFLX) en Google (GOOG). Deze vijf bedrijven worden gezien als de meest dominante Amerikaanse tech bedrijven, collectief zijn ze de FAANG stocks. 

FAANG aandelen header

Nu beleggen in FAANG stocks - een stappenplan

Ben jij al helemaal klaar om te gaan beleggen? Ga dan via de groene knop naar de broker eToro en maak vandaag nog een account aan!

Het zijn vijf bekende bedrijven voor de consument. Bovendien zorgen deze vijf reuzen samen voor een aardige marktkapitalisatie in de Amerikaanse (en wereldwijde) economie.
 
In dit artikel lees je meer over de FAANG stocks. Ook lees je meer over het handelen van FAANG stocks. Hoe kun jij investeren in FAANG aandelen en waarom?

Hoe koop je FAANG Stocks?

FAANG stocks kopen doe je natuurlijk via een online broker. Een online broker is een platform dat speciaal gemaakt is om financiële producten op te verhandelen. Er zijn verschillende brokers beschikbaar om te handelen, in dit artikel leggen wij er een paar bij je voor.

Online brokers geven je toegang tot verschillende beurzen wereldwijd, waar je kan handelen in verschillende instrumenten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan aandelen, maar ook in cryptocurrency, CFD’s (Contract for Difference) en grondstoffen zoals zilver of goud.

Brokers zijn een veilige plek om te handelen, mits je de juiste kiest. De meeste online handelsplatformen worden gereguleerd door een onafhankelijke financiële instantie, zoals bijvoorbeeld de Nederlandse AFM (Autoriteit Financiële Markten).

Hieronder hebben wij een stappenplan voor je gemaakt zodat jij gemakkelijk de juiste broker kunt vinden om te investeren in FAANG stocks. Wil je graag meer informatie over de verschillende brokers? Ga dan naar onze broker reviews pagina!

Stap 1: Kies de juiste broker

De juiste broker kiezen heeft niet alleen te maken met veiligheid of gebruiksvriendelijkheid, maar ook met de manier waarop je wilt handelen. Verschillende brokers zijn gespecialiseerd op verschillende vlakken. Ook zijn sommige online handelsplatforms wat fijner voor beginnende, of juist meer ervaren beleggers.

Hieronder geven we enkele voorbeelden van populaire brokers die jij kan gebruiken als je wilt gaan beginnen met handelen in bijvoorbeeld FAANG aandelen!

Broker
Capital
⭐⭐⭐⭐
Vantage
⭐⭐⭐⭐
Libertex
⭐⭐⭐
Skilling
⭐⭐⭐⭐
Avatrade
⭐⭐⭐
DEGIRO
⭐⭐⭐
Capital bekijkenVantageFX bekijkenLibertex bekijkenSkilling bekijkenAvatrade bekijkenDEGIRO bekijken
Beoordeling Mobiele App10/109.5/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€ 20,00€ 175,00€ 100,00€ 100,00€ 90,00€ 0,01
Minimale spread (pips)0.120.0vanaf 0,01%0.10.9vanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€ 20,000.01 lots€ 10,00€ 0,010.01 lots€ 90,00
Maximale Hefboom20:1500:1100:1100:1100:130:1
Valutaparen10040100705050
Regulatie FCA, CySEC, ASICVFSCFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINCySECFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINBaFin, AFM, DNB
Overnacht / conversiekostenVariabelVariabelVariabelVariabel0,0058%Variabel
Opnamekosten€ 0,00€ 0,00Max € 10,00€ 0,00€ 0,00€ 0,00
Onderhoudskosten€ 0,00€ 0,00€ 5,00 na 6 maand€ 10,00 na 12 maand€ 50,00 na 3 maand€ 2,50

Overzicht van brokers

eToro logotype

Onze beoordeling

5/5

Voordelen

Nadelen

Functionaliteiten

Ben je nog niet heel ervaren in het beleggen van financiële instrumenten? Dan is eToro een goede keuze voor jou. Door de gebruiksvriendelijkheid van het platform en vele functies is het een fantastisch platform voor de beginnende belegger. We zetten alle voordelen van eToro hier voor je op een rijtje.

eToro bied een groot aanbod aan verhandelbare financiële producten. Bij eToro is het mogelijk om te handelen in aandelenCFD’sETF’scryptocurrencygrondstoffen en valuta. Dat is fijn als je graag een divers portfolio op wilt bouwen met verschillende producten.

Daarnaast bied eToro ook de copytrading functie. Met deze functie kun je de portfolio’s van succesvolle beleggers volgen en overnemen. Ook maakt eToro verschillende portfolio’s voor bijvoorbeeld beleggen in duurzame energie, waarin je gemakkelijk kunt investeren.

Ook heeft eToro een demofunctie. Met deze demofunctie is het mogelijk om met virtueel geld te beleggen. Als beginnende belegger heb je dus de mogelijkheid om te oefenen zonder dat je meteen risico neemt met je eigen geld.

Zodra je klaar bent om met je eigen geld te beleggen heeft eToro het voordeel van een lage minimale inlegwaarde van € 170,00. Je hoeft dus niet meteen je hele spaarrekening in te leveren als je wilt starten met beleggen.

Zou je graag meer willen weten over eToro? Lees dan ons eToro review!

Stap 2: Open een account

Wanneer je de juiste broker hebt gekozen voor jouw handelsstrategie is het tijd om een account aan te maken bij de desbetreffende broker. Als voorbeeld gebruiken wij eToro, maar dit proces zal over het algemeen hetzelfde zijn bij andere online handelsplatformen.

Meld je aan bij eToro

Ga naar de homepage van eToro en klik de ‘Join now’ button aan (zie rechtsboven op de afbeelding). 

Als je hierop drukt krijg je een nieuw scherm te zien waar je enkele accountgegevens moet opgeven.

Vul deze in en klik op ‘Account maken’

etoro homepage FAANG
eToro homepage: Join now!
Verifieer je account

Zodra je je account hebt gemaakt zal je hem moeten verifiëren. Dit gaat via een link in je opgegeven e-mailadres.

Wanneer je deze stap hebt voltooid is je account geactiveerd en kun je al aan de slag met je demoaccount, maar nog niet met je eigen geld. Hiervoor moet je nog een extra stap voltooien.

Maak je account compleet en financier je account.

Om geld op je account te kunnen storten moet je eerst nog een KYC (Know Your Customer) proces doorlopen. Dit proces bestaat uit een toets op je financiële kennis en de invoer van wat extra gegevens.

Er wordt bijvoorbeeld gevraagd naar je kennis van de financiële markt en of je al ervaring hebt met handelen. Daarnaast zul je een kopie van je identiteitskaart of paspoort moeten uploaden.

Na deze stap is je account helemaal compleet en kun je starten met handelen uit de eigen portemonnee. eToro bied verschillende betaalmogelijkheden zoals iDEAL, PayPal of creditcard.

De laatste stap is het vinden van het gewenste aandeel!

Account financieren FAANG aandelen
Maak een betaling via iDEAL of PayPal!

Stap 3: Vind FAANG Aandelen

Kies welke aandelen je wilt binnen het ‘FAANG spectrum’, en zoek ze gemakkelijk op via de zoekbalk in eToro. Google (Alphabet Inc) is te vinden onder de naam GOOG, Amazon met AMZN, Apple is AAPL, Netflix staat onder NFLX en Facebook, je raad het al, is te vinden met de letters FB.

Je ziet op elk van de aandelenpagina’s informatie over het aandeel, grafieken van de koers FAANG stocks en belangrijk nieuws of opmerkingen. Via de knop ‘handelen’ kies je de hoeveelheid aandelen die je wilt kopen en bevestig je de transactie. Gefeliciteerd, je hebt nu je belegd in een FAANG aandeel!

GOOG alphabet stock etoro FAANG aandelen
De koers van Alphabet Inc (Google) ziet er goed uit! Ook investeren in dit bedrijf? Maak snel een account aan!

Investeren in FAANG stocks of andere financiële producten zoals ETF’s, CFD’s en cryptocurrency? Wacht niet langer en maak vandaag een nieuw eToro account aan!

FAANG aandelen smartphone

Ook beleggen in deze tech-bedrijven? Start via eToro!

Over FAANG Stocks

FAANG is dus een afkorting voor een groep zeer populaire tech bedrijven op de Amerikaanse beurs. FAANG stocks staan bekend om hun ongelofelijke groei in de afgelopen jaren.

Van origine was de term FANG en niet FAANG, sinds nummer 3 (Apple) nog niet op deze beleggers lijst stond tot 2017.

Ook FANGAM wordt wel eens gebruikt, waar de M hier nog het bedrijf Microsoft toevoegt. De term voor FANG aandelen of FANG stocks komt van een Amerikaans televisieprogramma uit 2013.

Dit programma destijds gepresenteerd door Jim Cramer, een oud hedge-fund manager. Hij bedacht en gebruikte de term voor het eerst op de show en noemde deze tech bedrijven ‘Compleet dominant in hun markt’.

Deze technologische bedrijven staan bekend als de meest waardevolle publieke verhandelde bedrijven in de wereld. Veel van ons zouden zeggen lastig te kunnen leven zonder de diensten van deze bedrijven. 

Door deze onafhankelijkheid hebben de bedrijven veel waarde bij consumenten. Daarom zijn ook de FANG aandelen zo populair

Echter ontvangen deze big tech bedrijven ook veel kritiek, zeker op het gebied van privacy en cyber security. Ook zijn de effecten van bijvoorbeeld censuur, fake-news of juist vrijheid van uitspraak een veelbesproken onderwerp van de laatste tijd.

Nieuws FAANG Aandelen

Facebook

Aandeel Facebook logo

De eerste uit het rijtje FAANG stocks is Facebook (FB). Facebook en Google domineren samen de markt voor online advertenties. Daarnaast is Facebook nummer één in sociale media met bijna 3 miljard gebruikers op de platforms Facebook, Instagram en Snapchat. 

In februari 2021 is Facebook behoorlijk in het nieuws gekomen door een strijd met de overheid van Australië. Nieuwsorganisaties, overheidsdiensten en zelfs sommige non-profit bedrijven worden geblokkeerd in Australië op de platforms Facebook en Instagram. Dit komt door een nieuw wetsvoorstel van de overheid.

Met dit wetsvoorstel wilt de overheid van Australië dat sociale mediabedrijven betalen voor nieuws van Australische mediabedrijven. Facebook was het hier absoluut niet mee eens en heeft daarom gekozen voor een harde aanpak.

Het nieuws rondom dit topic is controversieel en ook andere overheden in de wereld kijken toe hoe deze situatie zich gaat ontwikkelen. Het zou ook kunnen betekenen dat de FAANG aandelen Facebook en Google (die ook met deze situatie kampt) hierop zullen reageren.

Facebook is al vaker heftig omgegaan met bepaalde situaties en heeft hier ook een paar keer voor naar de rechter moeten komen. De verwachting is dat Facebook deze zet tegenover de Australische overheid niet lang zal gaan kunnen volhouden.

Amazon

Het Amazon (AMZN) imperium van Jeff Bezos doet het goed. Dit FAANG aandeel heeft niet zo veel last gehad van de coronacrisis. Integendeel, de combinatie van thuiswerken en de stijging van populariteit in online shoppen heeft deze gigant nog gigantischer gemaakt.
FAANG aandeel Amazon ziet het meeste van haar inkomsten nog steeds voortvloeien uit de e-commerce/online retail. Echter heeft Amazon ook nog nieuwe ideeën in de ideeënbus zitten.
 
CEO Jeff Bezos zette de afgelopen tijd nieuwe bedrijfsactiviteiten op zoals Amazon Web Services (online cloud), Amazon Music, Amazon Fresh (foodbox), nieuwe smart home devices en natuurlijk Amazon Prime Video.

Apple

FAANG stock Apple is natuurlijk bekend voor zijn smartphones, tablets en andere elektronische gadgets. Daarnaast heeft Apple ook haar eigen muziek streamingdienst. Het is gemakkelijk één van de meest bekende bedrijven voor consumenten.
De reden dat FAANG stocks eerst FANG aandelen heette is omdat Apple aandelen van origine niet dezelfde harde groei liet zien in vergelijking met de andere FANG aandelen. Het werd daarom beschouwd als een waarde-aandeel, en niet als een hard groeiend aandeel zoals de andere FANG stocks.
 
Apple is de afgelopen tijd in het nieuws geweest met haar plan om in de toekomst ook auto’s te gaan produceren. Het ‘Apple Car’ project kan een mooie stap zijn voor de smartphoneproducent. Echter weten we er nog niet heel veel van af.
 
Er gaan geruchten dat het om een zelfrijdende auto gaat, of wellicht alleen de software voor zelfrijdende auto’s. Autoproducenten Nissan en Hyundai zijn ook in verband gebracht met dit project van Apple.

Netflix

netflix aandeel kopen logo

FAANG aandeel Netflix is uitgegroeid tot een enorme onderneming sinds de oprichting in 1997. Van origine verhuurde Netflix dvd’s voor onbepaalde tijd en stuurde ze op naar consumenten via de post.

Na het terugsturen van je gekeken dvd kon je de nieuwe lading gehuurde films verwachten. Toen het internet het toe liet kon Netflix de overstap maken naar streaming-service. Sindsdien is Netflix een hele grote speler geweest onder de on demand streaming services.

Naast het vergaren van steeds meer rechten op bestaande filmproducties, breidt dit bedrijf haar exclusiviteit uit met de Netflix originals. Met een verbazingwekkende snelheid voegt Netflix steeds meer en meer eigen producties toe op het platform.

Ook de coronacrisis is lief geweest voor Netflix, want het vele thuis zitten en geforceerde quarantaine is gunstig voor de vraag naar het streamen van films en series. In het tweede kwartaal van 2020 alleen al zijn er 16 miljoen abonnementen bijgekomen.

Google (Alphabet)

aandeel Google Logo

Google is niet weg te denken uit onze dagelijkse gebruiksmiddelen op het internet. Zoals eerder gezegd domineert Google, samen met Facebook, de markt voor online advertenties.

Ook Google neemt daarom deel uit van de situatie rondom het nieuwe wetsvoorstel in Australië. Echter heeft Google besloten er iets anders mee om te gaan, en een deal te sluiten met de Australische overheid.

Google investeert als internetbedrijf in vele interessante projecten. Denk aan Cloud computing, Artificial Intelligence, Zelfrijdende Auto’s en andere nieuwe technologieën. Dit FAANG Aandeel heeft daarom een aardig toekomstperspectief.

Echter krijgt Google ook kritiek. Vaak gaat het om problemen met Privacyrechten of machtsmisbruik, dingen die vaak voor schijnen te komen bij zulke grote internetbedrijven.

Gelijk beginnen met handelen in FAANG aandelen? Maak snel en gemakkelijk een account aan op eToro en start met investeren!

Koers FAANG Aandelen op dit moment

Door de hoge waarde van de consument doen veel van deze FAANG stocks het goed, ook in de coronacrisis. Alle FANG stocks zitten op een all time high sinds het begin van 2021. Het vertrouwen in deze bedrijven betaald zich uit in hoge koersen.

Sommige FAANG stocks hebben minder last gehad van de coronadip dan andere FAANG aandelen. Wel heeft de groei van alle FAANG aandelen in het afgelopen half jaar gezorgd voor posities die hoger zijn dan vóór de Covid-19-pandemie.

De groeiende aandelen zijn in veel opzichten misschien wel te goed om waard te zijn in een periode waar economische groei afneemt. Daarom moet er ook met een korreltje zout gekeken worden naar de toekomst van de koersen, een correctie van de algehele beurs wordt niet uitgesloten in 2021.

We gaan alle koersen stap voor stap voor je af.

Facebook (FB)

Facebook zag, samen met Google, een iets harde coronadip in haar koers verschijnen in maart 2020.

Door de afname van internationale bedrijfsvoering is het online advertentieverkeer ook afgenomen.

Sinds de dip in maart 2020 heeft Facebook een mooie weg naar boven gevolgd. 

Dankzij de verschuiving naar online platforms en de toename van online marketing en advertenties heeft FANG aandeel Facebook de smaak weer te pakken.

Koers facebook FAANG aandelen

Facebook (FB) aandelen kopen? Dat kan via eToro!

Op dit moment heeft het aandeel niet zo veel groei als de andere FAANG stocks, maar blijft rustig binnen de marge schommelen.

Amazon (AMZN) aandelen kopen? Ga naar eToro en start meteen!

Amazon (AMZN)

Amazon voelde iets minder van de dip in de beurs in het tweede kwartaal van 2020. 

De trage en (relatief) kleine daling van het aandeel sloeg al om in een opmars van dit FANG aandeel.

Immiddels is de waarde van het aandeel sinds de coronacrisis gestegen van ongeveer € 1700,00 per aandeel naar € 3500,00 per aandeel, een stijging van €1800,00 per aandeel!

Ook nu blijft het aandeel schommelen binnen de nieuwe hoge marges. Dit zal met het toekomstperspectief van FANG stock AMZN zo blijven.

Apple (AAPL)

Smartphone producent Apple heeft haar aandeel sinds de coronacrisis ook zien verdubbelen in waarde.

Sinds maart 2020 heeft het FAANG aandeel Apple niets anders gezien dan een strakke groei.

We zien in september 2020 een flinke spike naar boven. Deze ontstond door het Apple event dat plaatsvond, waar onder andere de nieuwe Apple producten werden getoond.

Deze piek is sindsdien opgevolgd door wat hardere schommelingen in de waarde van het aandeel. Op dit moment staat het FAANG aandeel op zo’n € 130,00.

Apple (AAPL) aandelen vind je snel en gemakkelijk via eToro!

koers Netflix FAANG aandeel

Investeren in Netflix (NFLX)? Maak een account aan bij eToro!

Netflix (NFLX)

FAANG stock Netflix heeft de waarde van het aandeel in net zo’n rap tempo zien stijgen in het begin van de coronacrisis als FAANG stock Amazon.

Er zit duidelijk een positieve trend in de koers van dit FANG-aandeel, maar deze trend is wel opgebouwd met veel pieken en dalen in de koers.

Uiteindelijk is de waarde van dit FANG-aandeel richting een verdubbeling aan het gaan vergeleken met een jaar eerder.

Er zit een duidelijke groei in de financiële gezondheid van het bedrijf, dus het toekomstperspectief sluit een verdere stijging van het aandeel niet uit.

Google (GOOG)

In 3 tot 5 maanden tijd was de waarde van het FAANG aandeel Google terug naar de oorspronkelijke waarde vóór de coronacrisis.

In het 3e kwartaal van 2020 was de groei van het aandeel nog gestaag, maar vanaf November 2020 veranderde dit.

Het aandeel is sinds die maand omhooggeschoten naar boven de € 2100,00, een stijging van € 600,00 vergeleken met de oude situatie.

De verwachting is dat deze trend zich zal voortzetten, mits de situatie rondom het wetsvoorstel van Australië hier geen roet in het eten gooit.

Koers Google FAANG aandeel

Ook aandeel Google (GOOG) vind je snel en gemakkelijk via platform eToro, start vandaag nog!

Interessante aandelen naast FAANG Stocks

Hieronder hebben we nog een paar andere interessante aandelen voor je op een rijtje gezet! Ben je benieuwd naar meer? Lees onze andere artikelen of ga gelijk aan de slag bij eToro.

Tesla
Tesla (TSLA)

Aandeel Tesla heeft minstens net zo’n harde opmars als de tech bedrijven die we hebben besproken in dit artikel. 

Dit aandeel wordt door critici vaak benoemd als ‘overvalued’.

Liefhebbers van het bedrijf zien geen plafon, en zien dit aandeel het liefst opstijgen naar de maan, zoals ook de rakketten van oprichter Elon Musk doen.

Lees meer of begin direcht met beleggen via eToro!

Philips logo
Philips (PHIA)

Philips heeft de waarde van haar aandeel ook weer zien stijgen naar een punt vóór de coronacrisis.

Het bedrijf heeft baat bij de crisis door de verkoop van onder andere medische apparatuur en de toename van de vraag naar elektronica op online retailplatforms.

Wil je graag meer lezen over dit aandeel of meteen beleggen? Klik dan op één van de buttons.

dsm aandeel logo
DSM (DSM)

DSM koninklijke is een chemiebedrijf uit Nederland die is ontstaan uit voormalige Nederlandse Staatsmijnen (Dutch State Mines).

Sectoren waar DSM zich in specialiseert zijn Voeding, plastics en industriële materialen.

Al met al heeft DSM een solide jaar gehad ondanks de coronacrisis. Wil je hier graag meer over weten? Lees dan ons artikel of investeer direct!

FAANG Stocks: Veelgestelde vragen

FAANG stocks zijn op elke broker beschikbaar. De grote tech bedrijven zijn inmiddels boegbeeld van de wereldwijde economie en ontzettend populair onder investeerders. Wij raden eToro aan  om te starten met beleggen in deze aandelen.

De FAANG stocks zijn onmisbaar in bijna elke portfolio. Wacht daarom niet langer en begin direct!

Je geld is altijd veilig bij een online handelsplatform, mits je de juiste kiest. In dit artikel vertellen we je meer over verschillende brokers om te zorgen dat jij de juiste uitkiest voor jouw beleggingsstrategie.

De meeste goeie online brokers zoals eToro worden gereguleerd door een onafhankelijke partij die de financiële veiligheid van consumenten probeert te waarborgen. In Nederland wordt dit bijvoorbeeld gedaan door de Autoriteit Financiële Markten.

Ook zijn de meeste brokers verzekerd wanneer er echt iets mis gaat. Hierdoor is er altijd een deel van je geld vrijgesteld van risico.

Alleen FAANG stocks Apple Inc keert dividend uit aan haar aandeelhouder. De andere vier tech-bedrijven keren geen dividend uit. Wanneer je graag wilt investeren in één van deze bedrijven en dividend speelt een rol in je besluit, kies dan voor Apple.

Dit betekend echter niet dat de andere aandelen van mindere waarde zijn. De winsten die door de andere bedrijven wordt gerealiseerd wordt weer teruggestoken in het bedrijf in plaats van uitgekeerd aan de aandeelhouders.

De toekomst van dergelijke bedrijven is natuurlijk altijd lastig te voorspellen, zeker met de turbulente tijden die ze de afgelopen 20 jaar al hebben gezien. De verwachting is dat deze tech giganten hun spel zullen doorspelen de komende tijd en hun waarde nog verder gaan vergroten.

De rol die de bedrijven op dit moment spelen in de digitale sector is natuurlijk een mooi vooruitzicht op de toekomst. Zeker met de investeringen die worden gedaan  in nieuwe technologieën of andere sectoren van digitalisering zullen deze FAANG aandelen interessant blijven voor elke belegger.

Voor algemene beleggingen en voor beginnende beleggers raden wij het platform eToro aan. eToro biedt veel voordelen door het grote assortiment aan verhandelbare financiële producten en features. Zo heeft eToro ook een demofunctie en de populaire copytradersfunctie. Een account aanmaken is gemakkelijk en snel.
 
Wil je in CFD’s handelen? Dan is eToro uiteraard nog steeds een goede optie, maar raden wij Plus500 aan door haar specialisatie in dit type handelsproduct. Hierdoor beschikt het platform over verschillende analysetools. LET OP! Beleggen met CFD’s kent risico’s en is niet geschikt voor beginnende beleggers.

FAANG Stocks: Conclusie

Al met al, de FAANG stocks zijn hard groeiende aandelen die ondanks de coronacrisis weinig te klagen hebben gehad. De waarde van de FAANG stocks schijnt te blijven stijgen boven die van andere conventionele aandelen binnen de Amerikaanse S&P 500 index.

Belangrijk is om in het hoofd te houden dat de economische backslash van de coronacrisis nog even op zich kan laten wachten, waardoor een eventuele correctie van de waarde van de FAANG aandelen niet kan worden uitgesloten.

Wel is het duidelijk dat de aanschaf van deze FAANG stocks je veel op had kunnen leveren in de afgelopen tijd. De combinatie van de toename in vraag naar technologische en digitale producten samen met het vertrouwen in deze bedrijven geeft ze een positie die geen enkel bedrijf in de afgelopen jaren heeft gezien.

De FAANG stocks zijn onmisbaar in de portfolio’s van elke belegger.  Ook klaar om te beleggen? Wacht niet langer en start vandaag nog met beleggen via eToro.

FAANG Stocks kopen in de vorm van CFD's of ETF's?

Maak vandaag nog een account aan bij eToro en start met handelen in de internetgiganten of andere interessante bedrijven!
Start nu!
Scroll naar boven