Galapagos Aandeel Kopen & live koers

GALAPAGOSGLPG.AS
0,88%
24,92 €

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Galapagos is een veelbelovend Nederlands farmaceutisch onderzoeksbedrijf dat zich naast Nederland ook internationaal heeft gevestigd in België, Frankrijk en Kroatië. Het bedrijf ontwikkelt nieuwe geneesmiddelen voor ziektes. Beleggers kunnen aandeel Galapagos kopen op verschillende beurzen.

Galapagos staat als GLPG genoteerd op de NASDAQ en Euronext. Ben je benieuwd naar het bedrijf wil je ook starten met een Galapagos aandeel kopen? In dit artikel gaan we wat dieper in op het bedrijf, en kijken we of het een aandeel met veel potentie is. 

Galapagos Aandeel Kopen - Stappenplan

Wil jij starten met Galapagos Aandeel Kopen? Druk op de groene knop hiernaast en start meteen!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Als we naar de koers aandeel Galapagos kijken, zien we dat hij voor bijna een jaar lang een zeer continue trend aanhoudt zonder extreme schommelingen. Er is wel sprake van een steeds meer dalende lijn. 

Ten opzichte van vorig jaar, is de koers met 68% gedaald (€105,25). Wat is hier de aanleiding van en wat betekend dit voor het aandeel Galapagos? Ons team heeft de veranderingen en de oorzaken van de koers goed bestudeerd zodat we jou genoeg informatie kunnen meegeven.

Heb jij zelf al onderzoek gedaan en vraag jij je eigenlijk alleen maar af hoe je dit aandeel kunt kopen? Lees dan ook vooral verder aangezien we dit ook stap voor stap uitleggen. Start vandaag nog met Galapagos Aandelen kopen bij eToro!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Hoe kan ik een Galapagos Aandeel Kopen?

Om te kunnen starten met een Galapagos aandeel kopen, zal je eerst op zoek moeten naar een online broker. Twee van deze brokers zijn bijvoorbeeld eToro en Plus500, waar we zometeen nog dieper op ingaan. 

Verder in het stappenplan leggen wij uit wat de vervolgstappen zijn nadat jij je broker hebt uitgekozen. Dit kun je overigens toepassen op alle aandelen die je wilt kopen. 

Ben je nog niet zo bekend met de verschillende aandelen en wil je daar wat meer over te weten kopen? In ons artikel over aandelen kopen vind je een groot aantal andere potentiële aandelen om in te investeren.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Stap 1: Kies de juiste broker

Zoals je weet is de broker het eerste waar we naar op zoek moeten gaan voordat we kunnen investeren in het aandeel Galapagos. De keuze die je hierin maakt is erg belangrijk omdat je liever niet op een later moment nog van broker wilt wisselen door de tijd en moeite die hierbij komt kijken. 

Elke broker is anders en dat kun je ook zien aan de handelsproducten die ze aanbieden, de extra tools die een broker aanbiedt en bijvoorbeeld de transactiekosten.

Over de handelsproducten kan gezegd worden dat niet iedereen hetgeen aanbiedt waar jij naar op zoek bent. Vooral als je graag je portfolio uitbreid met meerdere handelsproducten, start je liever bij een gediversifieerde broker zoals eToro.

Een online broker wordt vaak gereguleerd door een derde partij, zoals de FCA, AFM, CySEC of DNB. Dit geeft net dat extra beetje veiligheid zodat je weet dat transacties veilig zullen verlopen. 

Er zijn ook een aantal brokers op de markt die een app aanbieden zodat je overal inzicht hebt tot je portefeuille. Dit is vooral handig als je veel onderweg bent en je dus niet altijd toegang hebt tot je computer.  

Broker
Capital
⭐⭐⭐⭐
Vantage
⭐⭐⭐⭐
Libertex
⭐⭐⭐
Skilling
⭐⭐⭐⭐
Avatrade
⭐⭐⭐
DEGIRO
⭐⭐⭐
Capital bekijkenVantageFX bekijkenLibertex bekijkenSkilling bekijkenAvatrade bekijkenDEGIRO bekijken
Beoordeling Mobiele App10/109.5/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€ 20,00€ 175,00€ 100,00€ 100,00€ 90,00€ 0,01
Minimale spread (pips)0.120.0vanaf 0,01%0.10.9vanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€ 20,000.01 lots€ 10,00€ 0,010.01 lots€ 90,00
Maximale Hefboom20:1500:1100:1100:1100:130:1
Valutaparen10040100705050
Regulatie FCA, CySEC, ASICVFSCFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINCySECFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINBaFin, AFM, DNB
Overnacht / conversiekostenVariabelVariabelVariabelVariabel0,0058%Variabel
Opnamekosten€ 0,00€ 0,00Max € 10,00€ 0,00€ 0,00€ 0,00
Onderhoudskosten€ 0,00€ 0,00€ 5,00 na 6 maand€ 10,00 na 12 maand€ 50,00 na 3 maand€ 2,50

Overzicht van brokers

Galapagos Aandeel Kopen bij eToro

Onze beoordeling

5/5

Voordelen

Nadelen

Functionaliteiten

De eerste broker waar we bovendien erg fan van zijn, is eToro. Dit platform is namelijk perfect voor beginnende beleggers door zijn gebruiksvriendelijke interface en vele tools. 

Een van deze vele tools is de CopyTrading tool waarbij je de portfolio’s van succesvolle beleggers niet alleen kunt bekijken, maar ook kopiëren. Hier kun je bijvoorbeeld de handelsstrategie bekijken en wellicht inspiratie vandaan halen. 

Als je een account hebt aangemaakt krijg je allereerst toegang tot de gratis demofunctie. Met deze functie kun je het hele platform ontdekken door investeringen te doen met fictief geld.

Zo kun je leren hoe je kunt traden zonder enig risico. Als je dit eenmaal onder de knie krijgt, is het tijd om te starten met echt geld.

Dit kan gemakkelijk door geld te storten op je account. Bij eToro hanteren ze een lage minimale inleg van $50 (€42). Met dit geld kun je investeren in de vele handelsproducten die je kunt vinden bij eToro.

Bij eToro kun je namelijk naast aandelen ook terecht voor grondstoffen, forex cryptocurrency, CFD’s, ETF’s en indices. Over de aandelen en ETF’s hoef je ook nog eens 0% commissie over te betalen waardoor je nog meer rendement kunt behalen. 

Het platform wordt gereguleerd door de FCA (Financial Conduct Authority) en beschikt ook over een mobiele app zodat je op elk moment je investeringen kunt bekijken. Wil je nog meer weten over eToro? Lees dan de review over eToro op onze site.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Stap 2: Open een account voor aandeel Galapagos

Als je een broker hebt gevonden die perfect bij je wensen past, kunnen we een account aanmaken. Om verder te gaan in de vervolgstappen nemen we eToro als voorbeeld, maar bij de meeste brokers verloopt dit proces hetzelfde. 

Meld je aan bij eToro

Als je hiernaast op de groene knop drukt, kom je uit op een nieuw venster waar je ‘Meld je nu aan’ ziet staan. Als je hier op klikt kom je uit op een nieuwe pagina waar je jouw gebruikersnaam, wachtwoord en email invult. 

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Verifieer je account

Als je op bevestigen hebt geklikt, ontvang je een verificatie link in je mail die je moet bevestigen. Na bevestiging heb je meteen toegang tot je demoaccount waar je kunt oefenen met ficitieve investeringen zonder risico.

Voltooi je profiel en financieer je account

Als je een tijdje hebt geoefend op het account en je klaar bent om te starten met Galapagos aandeel kopen, zal je eerst geld op je account moeten zetten. Voordat dit mogelijk is, zal je eerst door een KYC (Know Your Customer) traject moeten. 

Bij dit traject wordt je identiteit en bankrekening geverifieerd. Ook wordt er gekeken of je op de hoogte bent van de risico’s rondom traden. 

Is dit goedgekeurd door eToro, dan kun jij meteen je geld storten. Bij eToro is het mogelijk om te betalen via veel verschillende betaalmogelijkheden waaronder iDEAL, PayPal en een bankoverschrijving. 

Het is afhankelijk van je betalingsmethode hoe snel het geld op je rekening staat. Tot die tijd zou je bijvoorbeeld kunnen kijken naar de handelsstrategieën van andere succesvolle beleggers via de Copytrading tool.

Stap 3: Begin met Galapagos Aandeel Kopen

Als laatst ga je op zoek naar het aandeel Galapagos. Dit kun je gemakkelijk doen door gebruik te maken van de zoekbalk links bovenin het scherm.

Als je het aandeel hebt gevonden krijg je veel informatie te zien over Galapagos, en kun je beginnen door simpelweg op ‘Handelen’ te klikken.

Wil je meteen starten met investeren in het aandeel Galapagos? Maak een account aan bij eToro en start meteen!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Over Galapagos Aandeel

Galapagos is een farmaceutisch bedrijf dat geneesmiddelen ontwikkelt tegen de ziekte van Crohn, taaislijmziekte, reumatoïde artritis, psoriasis, colitis ulcerosa en systemische lupus erythematodes. 
 
Sinds december 2008 staat Galapagos op de NASDAQ en sinds oktober 2017 op de Euronext beurs. 

De koers aandeel Galapagos heeft in het verleden hoge pieken gehad zoals €248,20 op 21 februari 2020 en €201,70 op 8 mei 2020. Vanaf daar is het alleen nog maar bergafwaarts gegaan. 

Een van de grootste redenen hierachter is dat de Amerikaanse geneesmiddelautoriteit FDA de reumabehandeling van Galapagos niet meer toe liet tot de Amerikaanse markt. Maar dit was niet de enige tegenslag waar Galapagos tegenaan liep dit jaar. 

Er zijn verschillende dingen gebeurd in het verleden, maar wat voor impact heeft dat op de toekomstige koers? Of een Galapagos aandeel kopen verstandig is, bespreken we verder in het artikel. 

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Galapagos Nieuws Aandeel

Het bedrijf heeft in het jaar 2019 mooie cijfers behaald waarbij we ook een mooie stijgende koers zien tot dat het februari 2020 bereikt. Op dat moment bereikt het zijn eerste tegenvaller, namelijk de weigering om nog het middel Filgotinib (tegen reuma), te verkopen in de Verenigde Staten. 

Deze klap heeft ervoor gezorgd dat aandeel Galapagos koers met 24% daalde. De tweede klap dat niet veel later kwam, namelijk in oktober 2020, zorgde voor grote schrik bij veel beleggers.

In oktober kwam namelijk naar buiten dat het medicijn waar lang aan gewerkt werd voor artrose, geen succes was. Het aandeel Galapagos koers ontving nog eens 6% koersdaling in een korte periode.

Desondanks heeft Galapagos nog andere opties waarmee ze een comeback kunnen maken. Momenteel werken ze namelijk aan een middel tegen een zeldzame terminale longzieke, genaamd Idiopathische Pulmonale Fibrose. 

Momenteel zijn daar al medicijnen voor te vinden, alleen met veel vervelende bijwerkingen. Ook wordt er gewerkt aan een ontstekingsremmer bij autoimmuunziektes. 

Doordat ze een deal hebben gesloten met Amerika wegens het verbod, hebben ze een bedrag gekregen waarmee ze nog goed vooruit kunnen met het onderzoeken van nieuwe medicijnen. Dit zou dus nog op een succes kunnen uitkomen volgend jaar. 

Heb jij vertrouwen in Galapagos en wil jij een Galapagos Aandeel Kopen? Open vandaag je account bij eToro en begin meteen!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Koersdoel Galapagos Aandeel

Het is belangrijk om bewust te zijn van het koersdoel van het aandeel Galapagos voordat je begint met aandeel Galapagos kopen.

Als we nu dus naar de koers aandeel Galapagos NASDAQ kijken, zien we dat hij redelijk stabiel is, maar toch beetje bij beetje daalt. Afgelopen week heeft Van de Stolpe, oprichter van Galapagos, aangekondigd maar liefst een verlies te hebben gedraaid van €97,6 miljoen in het eerste half jaar van 2021. 

Desalniettemin houdt hij het vertrouwen erin en verwacht hij mooie cijfers voor het tweede halfjaar van 2021. Bij analist Emmanuel Papadakis komt het rapport wantrouwig over waardoor de toekomst van aandeel Galapagos koers er niet erg rooskleurig uit ziet volgens hem.

Galapagos Aandeel op lange termijn

Door de uitspraak van Papadakis is het koersdoel Galapagos aandeel ook teruggebracht naar €50 door de Deutsche Bank. Omdat de koers niet veel beweegt, is het beter om te kijken of je vertrouwt in het langetermijnplan van Galapagos. 
 
De twee medicijnen waar Galapagos nu aan werkt kunnen veelbelovend zijn, maar kan nooit verzekerd worden. Galapagos heeft flink wat tegenslagen gehad, maar of we nu nog veel verder gaan dalen wordt betwijfeld. 
 
In principe bevindt koers aandeel Galapagos zich nu op een laag punt, wat een goed moment zou kunnen zijn om te starten met investeren. Met de komst van goed nieuws, zou het aandeel binnen korte tijd snel kunnen groeien. 
 
Dit zagen we al eens eerder in het jaar 2019 en willen we graag laten zien met een voorbeeld. Op het begin van 2019 stond de koers aandeel Galapagos op €76,86 en aan het eind van 2019 op €188.
 
Als je aan het begin van 2019 €1000,- had geïnvesteerd in het Galapagos aandeel, was deze investering in een jaar €1000 / €76,86 * €188 = €2446 waard geworden, en toen was de piek nog lang niet bereikt! 

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Nu Galapagos Aandeel Kopen?

Het aandeel Galapagos NASDAQ staat op dit moment dus erg laag wat zijn voordeel, maar ook nadeel heeft. Er is vanuit veel beleggers wantrouwen door alle tegenslagen die het bedrijf afgelopen jaar heeft gehad. 

Daarentegen hebben ze nog twee sterke troeven waarmee ze een inhaalslag kunnen maken. Positief nieuws vanuit deze twee nieuwe medicijnen zou een groot redmiddel zijn voor de koers aandeel Galapagos. 

Je kunt het risico aangaan en op dit moment laag kopen zodat je op een later moment kunt profiteren van een hoge winst. Het is daarnaast ook mogelijk om te beginnen aan CFD trading. 

Op deze manier koop je het aandeel niet, maar speculeer je slechts over de toekomstige koers.  

Wil jij ook starten met Aandeel Galapagos NASDAQ nu de koers laag is? Maak snel een account aan bij eToro en begin!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Interessante aandelen naast Aandeel Galapagos NASDAQ

Om een gediversifieerd portfolio op te bouwen waarmee je jouw risico’s kunt beperken, is het verstandig om ook eens te kijken naar andere interessante aandelen. Wij hebben een aantal andere aandelen hieronder genoteerd welke goed passen naast je Galapagos aandeel.

Apple (AAPL)

Een zeer stabiel aandeel momenteel is Apple. Iedereen kent het technologische bedrijf dat, zelfs na het overlijden van Steve Jobs, nog steeds erg goed presteert. 

De koers werd geraakt door de corona crisis, maar heeft zich inmiddels verdriedubbelt. Het hebben van een Apple aandeel zorgt ervoor dat je tegenslagen van andere aandelen, zoals Galapagos aandelen, recht kunt trekken.

Wil jij naast Galapagos Aandeel kopen ook starten met Apple aandelen? Begin dan meteen!

Roche (RHHBY)

Als je geïnteresseerd bent in farmaceutische bedrijven, is het Zwitserse Roche Holding wellicht ook een interessant aandeel. Ook Roche richt zich net zoals Galapagos op het ontwikkelen van geneesmiddelen voor verschillende ziektes zoals reuma.

Tijdens de corona crisis hebben zij zich gericht op het ontwikkelen van testen en vaccins. De koers is afgelopen tijd dan ook flink gestegen.

Investeren in Roche? Start naast Galapagos Aandeel kopen ook met Roche aandelen! 

Moderna (MRNA)

Een ander aandeel die op het moment erg goed presteert is Moderna, ook wel bekend van zijn eigen Covid-19 vaccin. 

Zolang Covid-19 nog steeds een grote rol blijft spelen in ons dagelijks leven, wordt er steeds meer interesse getoond in de vaccins. Dit zorgt vervolgens voor een stijging in de aandelenkoers van bijvoorbeeld Moderna. 

Wil jij mee deel uit maken van de enorme groei van het Moderna-aandeel? Start meteen bij eToro!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Galapagos Aandeel Kopen: Veelgestelde vragen

Om te kunnen starten met Galapagos Aandeel Kopen, zul je eerst op zoek moeten gaan naar een online broker.

Voor de keuze van een broker zal je moeten letten op verschillende factoren zoals wat voor handelsproducten de broker aanbiedt, welke extra tools het heeft en door welke partij het wordt gereguleerd.

In het artikel hierboven hebben we in het stappenplan uitgelegd waar je nog meer op kunt letten tijdens de keuze van je nieuwe broker.

In 2019 heeft het aandeel Galapagos NASDAQ een prachtig jaar gehad, maar vanaf februari 2020 werd de koers enorm geraakt. De oorzaak hiervan lag allereerst dat het reuma medicijn niet meer verkocht mocht worden in de Verenigde Staten.

Niet veel later werd vastgesteld dat het medicijn voor reuma, Filgotinib, waar ze hard aan gewerkt hebben, niet werkt. Ook werd Galapagos door de Deutsche Bank van de kooplijst gehaald. 

Hierboven in het artikel wordt daar verder op ingegaan.

Nee, Galapagos heeft nooit dividend uitgekeerd en is dat ook niet van plan in de toekomst. Wellicht dat dit in de toekomst wel mogelijk gaat worden, maar dit is zeker geen garantie.

Iets wat vrijwel nooit met zekerheid gezegd kan worden, is of een bepaald aandeel winstgevend zal zijn in de toekomst. Momenteel bevindt het Galapagos aandeel zich op een erg laag punt door de vele tegenslagen die het heeft gehad afgelopen jaar. 

Ze werken op dit moment aan twee medicijnen die het verschil kunnen maken en daarbij zorgen voor een enorme groei in de koers. Of het ze gaat lukken om deze medicijnen te kunnen ontwikkelen is nog maar de vraag. 

Voor nu is het dus belangrijk dat je het Galapagos nieuws aandeel goed in de gate blijft houden om op tijd in te spelen.

Als je wilt starten met een Galapagos Aandeel Kopen, moet je op zoek gaan naar een broker die voldoet aan jouw wensen. Onze absolute favoriet voor beginnende beleggers is eToro
 
eToro is namelijk erg gebruiksvriendelijk en bevat de beste tools om te kunnen starten als je net nieuw bent in de beleggerswereld. Weet je nu al dat je liever trade in CFD’s?
 
Dan kun je het best starten bij Plus500 aangezien zij hier gespecialiseerd in zijn. Zij kunnen jou dus de beste tools bieden op het gebied van CFD-trading.

Galapagos Aandeel Kopen: Conclusie

Het Galapagos aandeel heeft een uitstekend jaar gehad in 2019, maar werd een jaar later hard getroffen. De vele tegenslagen afgelopen jaar hebben er voor gezorgd dat de koers inmiddels gehalveerd is.

De oprichter van Galapagos heeft het er nog niet bij neergelegd en geeft aan dat er gewerkt wordt aan twee medicijnen die hard nodig zijn. Mocht dit tot een succes leiden, dan zal er hoogstwaarschijnlijk weer een sterke groei kunnen plaatsvinden. 

De koers is op dit moment erg stabiel waardoor het niet heel interessant is voor korte termijn. Het is nu vooral interessant om op dit moment te investeren voor lange termijn aangezien de koersprijs laag ligt.

Wil jij nu ook starten met Galapagos Aandeel Kopen, maar weet je niet via welke broker je dit wilt doen? Vanuit Bankr raden wij altijd eToro aan voor de beginnende beleggers aangezien het alles heeft wat je nodig hebt om een goede start te maken. 

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Scroll naar boven