Hertz Stock kopen en de live koers van het aandeel Hertz

The Hertz Corporation is gevestigd in Amerika als autoverhuurbedrijfen is daarmee de grootste ter wereld. De Hertz stock koers heeft het afgelopen jaar een paar interessante wendingen gekregen.

Hertz stock kopen

Het is goed om van deze gekke pieken en dalen in het aandeel Hertz koers op de hoogte te zijn, voordat je Hertz stock gaat kopen. In dit artikel vind je alle informatie die je nodig hebt. 

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Hertz Stock Kopen in 4 stappen

Bij eToro kun je snel een persoonlijke account aanmaken om te investeren in Hertz. 

Bij het verhandelen van CFD's bij deze aanbieder verliest 67% van de accounts van particuliere beleggers geld. Zorg ervoor dat je begrijpt hoe CFD's werken en denk goed na of je het je kunt veroorloven om het hoge risico op geldverlies te nemen. (This content does not apply to US users.)

Het bedrijf Hertz is failliet. En toch wordt er nog gehandeld in de aandelen van deze verhuurorganisatie.  Hier leggen wij uit hoe je dat doet, en later in het artikel leggen wij uit waarom dat nog gedaan wordt. 

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Hoe koop je Hertz Stock?

Het aandeel Hertz stond beursgenoteerd aan de NYSE, maar dat is momenteel niet meer het geval. Dit komt doordat het bedrijf zo goed als failliet is verklaard. Wel is het aandeel nog te vinden bij verschillende brokers. 

Wij vertellen je hier hoe je de juiste broker vindt voor jouw beleggingswensen en hoe je kunt beginnen met het aandeel Hertz kopen.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Stap 1: Kies de juiste broker

De beste manier om te investeren in een aandeel is via een online broker. Dan hoef je niet omslachtig op zoek te gaan naar jouw handelsproducten, maar vind je alles binnen een paar clicks op het platform zelf. Zo kun je makkelijk en snel wereldwijd gaan beleggen. Ook vind je er adviezen en tips. 

Niet alleen aandelen zijn te vinden bij online brokers. Heb je meer interesse in het handelen van CFD’s, ETF’s, crypto’s of grondstoffen? Dan kun je bij verschillende brokers deze verschillende opties vinden. Elke broker verschilt natuurlijk weer in aanbod. 

Wanneer je een broker hebt gevonden met de producten waarin jij wilt handelen, dan is het ook slim om te kijken of het platform wel betrouwbaar is. Dat doe je door te checken of de broker door een toezichthoudende instantie wordt gecontroleerd. Zo heb je in Nederland de AFM. Let daar dus goed op. 

Tegenwoordig kunnen mensen door mobieltjes altijd en overal van alles op de hoogte zijn. Zo ook van de gemaakte investeringen bij verschillende brokers door middel van de apps die de platforms aanbieden. In ons artikel De beste aandelen apps voor mobiel beleggen vind je hier meer informatie over. 

Zoveel brokers dat je niet weet waar je moet beginnen? Wij geven onze aanbevelingen met alle voor- en nadelen om jouw te helpen met het maken van de goede keuze.

Broker
Capital
⭐⭐⭐⭐
Vantage
⭐⭐⭐⭐
Libertex
⭐⭐⭐
Skilling
⭐⭐⭐⭐
Avatrade
⭐⭐⭐
DEGIRO
⭐⭐⭐
Capital bekijkenVantageFX bekijkenLibertex bekijkenSkilling bekijkenAvatrade bekijkenDEGIRO bekijken
Beoordeling Mobiele App10/109.5/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€ 20,00€ 175,00€ 100,00€ 100,00€ 90,00€ 0,01
Minimale spread (pips)0.120.0vanaf 0,01%0.10.9vanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€ 20,000.01 lots€ 10,00€ 0,010.01 lots€ 90,00
Maximale Hefboom20:1500:1100:1100:1100:130:1
Valutaparen10040100705050
Regulatie FCA, CySEC, ASICVFSCFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINCySECFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINBaFin, AFM, DNB
Overnacht / conversiekostenVariabelVariabelVariabelVariabel0,0058%Variabel
Opnamekosten€ 0,00€ 0,00Max € 10,00€ 0,00€ 0,00€ 0,00
Onderhoudskosten€ 0,00€ 0,00€ 5,00 na 6 maand€ 10,00 na 12 maand€ 50,00 na 3 maand€ 2,50

Overzicht van brokers

eToro logotype

Onze beoordeling

5/5

Voordelen

Nadelen

Functionaliteiten

Moet je je weg nog vinden in de beleggerswereld? eToro is een geschikte broker daarvoor omdat dit platform gebruiksvriendelijk, overzichtelijk en makkelijk te begrijpen is. Maar ook voor de semi-ervaren investeerder biedt deze broker een fijne manier van werken. 

Dankzij de CopyTrading functie heb jij binnen no-time een gediversifieerd portfolio opgebouwd. Dat is natuurlijk belangrijk om met zo weinig risico’s te kunnen beleggen. 

De CopyTrading functie biedt namelijk de mogelijkheid om verschillende portfolio’s van beleggers in te kijken. Denk hierbij aan de meest succesvolle beleggers. Je kunt deze portfolio’s zelfs compleet overnemen voordat je begint met beleggen. 

Ben je nog een beetje terughoudend met beleggen door de risico’s die het met zich meebrengt? Dan kun je bij eToro ook eerst beginnen met het beleggen van virtueel geld dankzij de demofunctie. Dit geeft de mogelijkheid om eerst te oefenen. Daarna kun je inleggen met het lage minimale bedrag van €170,-.

Daarnaast kun je ook nog eens kosten besparen bij eToro als je het vergelijkt met andere platformen: eToro rekent 0% commissie over jouw investeringen in ETF’s en aandelen.  

Maar het zijn niet alleen aandelen en ETF’s die je kunt vinden bij eToro. Heb je namelijk ook interesse in het verhandelen van CFD’s, indexen, grondstoffen of forex trading? eToro biedt het allemaal aan, waardoor jij niet verschillende brokers hoeft af te wisselen als je een keer iets anders wilt proberen. 

Wat natuurlijk ook enorm belangrijk is: eToro is betrouwbaar! Het platform wordt gecontroleerd door het britse (Financial Conduct Authority). Zo kun je zonder enige zorgen je geld storten en investeren. 

Ben je al overtuigd? Voor de beginnende investeerder is eToro namelijk de beste keuze dankzij alle handige tools die het platform aanbiedt. Daarnaast kun je hier beleggen met lagere kosten dan andere brokers en start je met weinig risico. 

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Stap 2: Open een account

Wanneer je de geschikte broker hebt gevonden, moet je eerst nog een account aanmaken voordat je kan beginnen. Wij laten zien hoe dat bij eToro gaat. 

Meld je aan bij eToro

Via de grote groene knop op de startpagina van eToro kun je beginnen. 

Verifieer je account

Je hebt je inloggegevens bedacht, dan is de volgende zet om je account te verifiëren. Via de mail heb je een link gekregen waar je op moet klikken. 

eToro
eToro homepage: Meld u nu aan!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Voltooi je profiel en financieer je account

Met de demofunctie kun je met virtueel geld oefenen om slim te beleggen, maar je kunt ook meteen echt aan de slag. Na het voltooien van het Know Your Customer proces kun je geld overzetten op je account. 

Met het KYC proces moet je je bankrekening en in je identiteitsbewijs koppelen. Ook moet je door middel van een vragenlijst laten zien dat je bewust bent van de risico’s. Beleggen is namelijk nooit zonder risico’s.

Zodra je jouw account voltooid hebt hoef je alleen nog maar geld op jouw account te storten. Bij eToro kan dit gemakkelijk via iDeal, creditcard, bankoverboeking of PayPal.

eToro
Geld op je eToro account zetten

Stap 3: Aandeel Hertz kopen

Nu je een account hebt aangemaakt, kun je investeren in jouw gewenste aandeel. Lijkt het Hertz aandeel jou wel wat? Tik dan in de zoekbalk van jouw broker Hertz Global Holdings Inc of HTZGQ in en je kunt direct beginnen met beleggen. Zo gemakkelijk kan het aandeel Hertz kopen zijn!

aandeel Hertz koers
Hertz stock koers in het afgelopen jaar via eToro

Enthousiast geworden over aandeel Hertz kopen? Begin dan direct met investeren!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

aandeel hertz kopen

Autoverhuur voor particuliere, zakelijke of vakantiemogelijkheden.  

Over Hertz Stock

Hertz bestaat al meer dan 100 jaar: het werd namelijk in 1918 opgericht door Walter R. Jacobs. Een paar jaar later werd het doorverkocht aan John T. Hertz.
 

Het autoverhuurbedrijf werd al snel groter en groter. In 2019 had de organisatie zo’n 770.000 voertuigen die ze verhuurden. Veel van deze auto’s zijn van Ford, Fiat Chrysler en GM.

Het bedrijf heeft wereldwijd zo’n 12.400 vestigingen waarvan een deel ook op luchthavens  te vinden is. Zo’n 60% van de auto’s wordt gehuurd door zakenmensen. 

De overige 40% die de auto’s huurt bestaat uit mensen die de voertuigen nodig hebben voor particuliere redenen en vooral ook om mee op vakantie te gaan. Over vakantie gesproken: het bedrijf is in maar liefst 120 landen te vinden.

De coronacrisis eist z’n tol en hierdoor is het bedrijf Hertz dan ook als failliet verklaard. Andere autoverhuurbedrijven hebben de coronacrisis echter wel overleefd. Hoe kan het dan dat Hertz zich dit niet kon veroorloven, terwijl het wel een enorm bedrijf is?

Dat komt doordat Hertz veel geld haalt uit de doorverkoop van auto’s die ‘met pensioen gaan’. Dit geld is essentieel om de schuldeisers af te lossen, anders kan Hertz alles wat gefinancierd moet worden, niet financieren. Dit lag vorig jaar echter ook stil, waardoor de klap te groot was voor Hertz om te overleven. 

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Hertz Stock Nieuws

Met alle chaos waar het bedrijf momenteel te maken heeft, is er genoeg nieuws te vinden over het Hertz stock. Zo is het bedrijf door alle reisverboden van over de hele wereld failliet geraakt in het afgelopen jaar. Dit was allemaal te danken aan het coronavirus. 
 
Hertz stock kopen kan dus heel riskant zijn op het moment, maar toch zijn er genoeg mensen die deze gok willen nemen. Dit komt omdat het Hertz aandeel nu te kopen is met minder regelgeving en de liquiditeit is lager. Maar veel mensen die nog handelen in het aandeel, hebben waarschijnlijk niet veel verstand van het faillissementproces. 
 
In maart 2021 werd bekendgemaakt dat de bedrijven Knighthead Capital Management en Certares Management de organisatie wel over willen kopen. Er is 3,53 miljard euro geboden op Hertz door deze bedrijven. Of dit goed wordt gekeurd is nog niet zeker. 
 
Hertz heeft op het moment van schrijven een nieuw plan naar buiten gebracht waarin 60 tot 70% per Hertz aandeel wordt hersteld. Onderhandelingen zijn nog druk bezig, dus het kan nog alle kanten op met Hertz stock. 

Neem jij het riscio en wil je het Hertz aandeel kopen? Dat kan vandaag nog via eToro!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Aandeel Hertz Koers op het moment

Heel logisch nu het bedrijf failliet is: het gaat ook niet zo goed met de Hertz stock koers. In het begin van de coronapandemie kelderde de koers tot een dieptepunt van €0,47. Dat is wel enorm laag. In de tijden daarna kreeg het aandeel Hertz koers weer een grote piek, maar dit was wel de laatste piek die het bedrijf zou zien. 
 
In mei 2021 ligt de prijs per aandeel op €3,03. Ook niet hoog, maar vergeleken het grote dieptepunt is het toch weer wat gestegen. Het kan zo zijn dat Hertz wordt overgenomen door een ander bedrijf. Is dat het geval, dan is Hertz stock niks meer waard. 
 

Maar door een regeling die wordt voortgezet door Hertz, wordt er voor gezorgd dat aandeelhouders nog een groot deel van hun aandeel behouden, ongeacht hoe laag de Hertz stock koers is. Investeren in aandeel Hertz koers is alsnog een groot risico op het moment.

Had je in de piek van de koers op 8 juni €1000 euro geïnvesteerd en die nu uit laten betalen, dan had je maar (1000 / 4,65)  * 3,03 = €651,62 teruggekregen. 

Nu Aandeel Hertz kopen?

Het is een enorm risico om nu aandeel Hertz kopen aan te durven. Maar er zijn genoeg mensen die bereid zijn om dit risico te nemen. Hertz is namelijk een essentieel bedrijf.

Daardoor kan het bedrijf, terwijl het faillissement zich afspeelt in de rechtbank, nog wel geld uitbetalen. Daarnaast heeft het aandeel Hertz nu minder regelgeving en minder liquiditeit.

Maar het blijft een grote gok om hier nu in te investeren en de grootste kans is dat er niks meer uit Hertz stock gehaald kan worden. De Hertz stock koers ziet er namelijk niet goed uit: het bedrag per aandeel is nu €3,03. 

Hertz stock koers

De Hertz stock koers van het afgelopen jaar.

Wat er ook gebeurt met de toekomst van The Hertz Corporation, het zullen onzekere tijden zijn. Daarom kan het slim zijn om dit aandeel over te slaan, maar lees je vooral nog even goed in rondom de ontwikkelingen van de aandeel Hertz koers. 

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Interessante aandelen naast Hertz Stock

Heb je toch interesse in een ander aandeel dan Hertz stock? Hieronder zie je vergelijkbare bedrijven waarin je kunt investeren. 

american airlines icon
American Airlines Group (AAG)

American Airlines is in 2013 gefuseerd. Door de coronapandemie heeft het bedrijf het lastig gehad, er waren natuurlijk veel minder mensen die gingen vliegen. Toch zien investeerders dit als een goede belegging. Er wordt verwacht dat het bedrijf straks weer grote sprongen maakt en dat er goed rendement gemaakt kan worden. 

Wil je meer informatie? Lees dan ons artikel!

klm air france logo svg
Air France KLM (AF.PA)

Air France KLM is een gefuseerd bedrijf wat daarna is uitgegroeid tot de grootste luchtvaartgroep van Europa. Ondanks dat het zo’n enorm groot bedrijf is, zien de aandelen er niet heel goed uit. De coronapandemie is natuurlijk de oorzaak hiervan en de verloop van de pandemie zal ook bepalen of het bedrijf weer een boost gaat krijgen. Dat is goed voor de koers.  

Wil je meer informatie? Lees ons artikel!

Philips logo
Philips (PHIA)

Philips is een elektronicabedrijf die producten levert in landen van over de hele wereld. Het is daarmee ook enorm bekend. Voor veel investeerders is dit een aantrekkelijk aandeel. 

De toekomst van de koers van Philips ziet er positief uit. Investeren kan een goede zet zijn. Wil je meer informatie? Lees dan ons artikel!

Aandeel Hertz: Veelgestelde vragen

Je kunt het aandeel Hertz kopen bij verschillende brokers. Wij raden vooral eToro aan, omdat dit platform enorm veel handige extra’s biedt om het beleggen nog fijner te maken. Ook bespaar je kosten vergeleken met andere brokers. 

Nee, het bedrijf is failliet. Momenteel wordt er gekeken naar oplossingen voor de toekomst van het bedrijf. Houd hiervoor het nieuws rondom Hertz stock koers goed in de gaten via eToro! 

De koers voorspellen is altijd lastig, maar over aandeel Hertz koers kunnen we toch zeggen dat de toekomst er niet rooskleurig uit ziet. Het is niet met zekerheid te zeggen, maar een grote stijging in de koers zit er voor Hertz hoogstwaarschijnlijk niet meer in. 

De beste broker is volgens ons eToro. Wij vinden dat de beste broker voor het investeren in aandelen vanwege een aantal redenen.
 
Ten eerste kun je bij eToro gebruik maken van een gratis demo account. Zo kun je altijd nog even oefenen voordat je begint met investeren in aandelen. 
 
Daarnaast biedt eToro commissievrije handel in aandelen en ETF’s. Ook hebben ze de copytrading functie waarmee je succesvolle beleggers kan kopieren.
 
Al met al is eToro de beste broker voor het kopen van Hertz aandelen!

Bij Hertz ontvang je geen dividend over je aandelen. Dit komt doordat het bedrijf failliet is en het dus nog niet eens zeker is of Hertz de gekochte aandelen wel terug kan betalen. 

Hertz Stock: Conclusie

Het is een groot risico om nu te investeren in Hertz stock. Dit komt doordat het bedrijf failliet is gegaan dankzij de coronapandemie. Het bedrijf had al bijna geen omzet omdat door de reisverboden van over de hele wereld, de autoverhuur bijna stil lag.

Toch hebben andere autoverhuurbedrijven het wel overleefd, en Hertz niet. De reden hiervan is dat Hertz veel geld haalde uit de doorverkoop van auto’s. Dit lag ook stil maar hiermee hadden schulden afgelost moeten worden. Dit was een te grote klap voor het bedrijf.

Momenteel ligt de aandeel Hertz koers heel laag: een aandeel is nu €3,03 waard. Toch zijn er nog mensen die aandeel Hertz kopen. Dit komt omdat de aandelen nu met minder regelgeving worden gereguleerd. Daarnaast heeft is er voor een regeling gezorgd waarmee 60% tot 70% van het aandeel van investeerders wordt hersteld.

Wil je toch met alle risico’s aandeel Hertz kopen? Volg dan goed het nieuws rondom het bedrijf en houd de Hertz stock koers goed in de gaten. Via eToro kun je eenvoudig het aandeel kopen.

Aandeel Hertz kopen via een online broker?

Je kunt meteen beginnen met beleggen via eToro. Durf jij het risico met Hertz aan? Klik dan op de groene knop!
Beleg met Etoro

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Scroll naar boven