Alles over Investeren in Bedrijven (2024)

Ben je geïnteresseerd in het investeren in bedrijven, wil je meer weten over aandelen en wil je de beste bedrijven om in te beleggen weten te vinden? Daar gaan we het in dit artikel uitgebreid over hebben.

Investeren In Bedrijven in 4 stappen

Direct investeren in bedrijven? Begin vandaag nog via het handelsplatform eToro!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Als je zoekt naar het investeren in bedrijven krijg je veel verschillende opties, met name in aandelen. Echter kan je ook investeren door middel van ETF’s en soms ook obligaties.

In dit artikel zullen we vooral in gaan op aandelen, dit is het meest eenvoudig om mee te beginnen. Individuele aandelen kunnen vaak ook meer rendement behalen dan ETF’s en obligaties.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Wat is Investeren In Bedrijven?

Bij het investeren in bedrijven denken we al snel aan aandelen en dat is ook zeker niet gek. Aandelen kunnen flink wat rendement zien, en het beleggen in bedrijven is voor velen onmisbaar.

Aandelen zijn eigenlijk stukjes eigendom van een bedrijf. Wanneer de aandelen verhandelbaar zijn op een publieke beurs kan iedereen dus een stukje van een bepaald bedrijf kopen.

In dit artikel gaan we vooral in op de beste bedrijven om in te beleggen, maar ook hoe we op de juiste manier ons geld investeren in bedrijven.

We hebben ook een artikel over aandelen kopen die je kan helpen om eenvoudig aandelen aan te kopen. Hier wordt uitgebreid, en stap voor stap uitgelegd hoe je dit doet.

Hoe kan ik zelf starten met Investeren In Bedrijven?

De meest eenvoudige manier om in bedrijven te investeren is het kopen van aandelen. Deze kun je snel en gemakkelijk aanschaffen bij een online broker.

Aandelen zijn erg populair en veel online brokers hebben een breed aanbod aan aandelen. Dit maakt het investeren in bedrijven voor veel mensen toegankelijker dan je wellicht denkt.

Wij hebben als voorbeeld eToro, aangezien dit een gebruiksvriendelijk platform is. Dit is dus ook een goede optie voor beginnende beleggers om te starten met het investeren in bedrijven. Om de keuze wat makkelijker te maken gaan we het kiesproces stap voor stap langs.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Stap 1: Kies een online broker om te Investeren In Bedrijven

Het kan fijn zijn om een centrale plek te hebben voor alles wat je wilt investeren in bedrijven. Door bij dezelfde broker te beleggen in bedrijven houdt je je portfolio overzichtelijk.

Bij het kiezen van een broker is het vooral belangrijk dat ze alle objecten aanbieden waarin je wilt investeren. Niet ieder platform biedt bijvoorbeeld aandelen, ETF’s en CFD’s aan.

Zowel de transactie- als de commissiekosten kunnen verschillen per broker. Zorg dat je vooraf weet wat deze kosten zijn.

We hebben zelf twee brokers uitgekozen die wij aanraden. Beide platformen hebben een ruim aanbod en zijn geschikt voor het investeren in aandelen.

Beleggen In Bedrijven via eToro

De beginnende belegger is het beste af bij eToro. Deze broker heeft handige functies en een gebruiksvriendelijk plarform.

Voor beginners kan het fijn zijn om eerst te oefenen met beleggen, dit kan bij eToro met hun gratis demo-account. Op deze manier kun je veilig oefenen voordat je begint met echt geld te investeren in bedrijven.

eToro biedt ook een Copy Trading functie aan waarmee je beleggingen van andere investeerders kunt kopiëren. Zo kun je portfolio’s van andere succesvolle beleggers inzien.

Copytrading bij eToro

Als je wilt investeren in bedrijven met echt geld kan je bij eToro al beginnen met een minimale inleg van $50 (€42). Je kunt dus al met een relatief klein bedrag beginnen met beleggen in bedrijven.

Het is ook nog zo dat je bij eToro profiteert van de 0% commissie over aandelen en ETF’s. Naast aandelen en ETF’s biedt eToro ook vele andere producten aan, zoals indexen, grondstoffen, CFD’s, cryptocurrencies en forex.

eToro is perfect voor de beginnende belegger met het brede aanbod en handige functies.

Direct beginnen bij eToro? Investeer in bedrijven via dit handelsplatform!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Beleggen In Bedrijven via DEGIRO

DEGIRO is een Nederlands broker en inmiddels ook één de grootste in ons kikkerlandje.

Deze online broker heeft een ruim aanbod in onder andere aandelen en ETF’s. Door dit grote aanbod kun je een divers portfolio opbouwen.

De veiligheid wordt bij DEGIRO bewaakt door twee toezichthouders. Dit zijn de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en de Nederlansche Bank (DNB).

Wil jij graag starten met beleggen via DEGIRO? Maak nu een account aan.

Stap 2: Maak je account aan voor Investeren In Bedrijven

Wanneer je bij een broker een account aan gaat maken worden er verschillende gegevens opgevraagd. Vul de gevraagde gegevens in en registreer jouw account.

Je krijgt na het invullen van je gegevens een verificatiemail. Klik op de link in deze mail om je account te verifiëren en activeren.

Nadat je dit hebt gedaan kan je het platform gaan ontdekken of bijvoorbeeld een gratis demo-account aanmaken. Zo kun je alvast oefenen met het investeren in bedrijven.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Stap 3: Stort geld op het account om te Beleggen In Bedrijven

Zodra je account is geverifieerd kan je geld op jouw account storten. Op deze manier kun je direct geld investeren in bedrijven.

Je kunt op verschillende manieren geld storten op jouw account, waaronder creditcard, iDeal en PayPal. Door de vele betalingsmogelijkheden is het storten van geld erg eenvoudig.

Bekijk welke optie voor jou het handigst is. Nadat het geld op jouw account gestort is kunnen we gaan investeren in bedrijven.

investeren in bedrijven
Geld storten bij eToro is gemakkelijk en kan via vele populaire betaalmethodes

Stap 4: Zoek de Beste Bedrijven om in te Investeren

Verschillende handelsopties bij eToro

Bij eToro heb je een ruim aanbod aan objecten om in te beleggen. In dit artikel focussen we vooral op aandelen omdat dit de meest eenvoudige manier is om te investeren in bedrijven.

Bovenin eToro heb je een zoekfunctie, hier kan je het aandeel waar je in wilt investeren opzoeken. Zodra je hierop klikt wordt je naar de pagina van het door jou gekozen aandeel gebracht.

Stap 5: Start met Geld Investeren In Bedrijven

Op de pagina van het door jou gekozen aandeel, kan je op de knop ‘handelen’ klikken. Hier kun je jouw eerste order gaan plaatsen.

Vul het bedrag in dat je wilt investeren in dit aandeel en plaats je order. Je kunt jouw aankopen terug vinden in je portfolio.

Je hebt nu je eerste investering gedaan. Je kunt bij eToro in nog veel meer andere objecten investeren.

Ook beleggen bij eToro? Begin direct!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Analyseer Beste Bedrijven Om In Te Beleggen

Je weet nu hoe je kunt investeren in bedrijven, maar hoe vind je nu de beste bedrijven om in te beleggen? Daar gaan we hier dieper op in, zodat ook jij aandelen kan analyseren.

Fundamentele analyse bij het Beleggen In Bedrijven

Een goede analyse doen kan dus erg helpen met bepalen welk aandeel een goede investering is. Een analyse kan heel technisch met financiële cijfers, maar ook door simpelweg wat te researchen over een bepaald bedrijf of sector.

De financiën geven namelijk een beeld hoe het bedrijf op dit moment presteert. Echter geeft de visie en het doel van het bedrijf een betere indicatie voor de toekomst.

Je kunt volledig op basis van fundamentele analyse investeren in bedrijven. Dit kan een goede strategie zijn, mits het bij je past om nieuws te volgen en financiën te analyseren.

Bij fundamentele analyse kan je ook kijken naar de mogelijkheden die een bedrijf nog kan hebben. Als de sector van een bedrijf bijvoorbeeld groeit, is de kans groot dat de waarde van het bedrijf ook zal groeien.

Wil jij ook starten met het maken van je eerste investeringen? Maak dan nu een account bij eToro aan!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Technische analyse bij Investeren In Bedrijven

Je kunt ook een koers analyseren op basis van technische analyse. Dit is wanneer je kijkt naar grafieken en op basis hiervan gaat investeren in bedrijven.

Je kijkt hier meer naar de prijsactie van een aandeel of object. De fundamentele analyse maakt hier dus minder uit.

Echter kan je beide ook combineren, door fundamentele en technische analyse te combineren. Je krijgt hierdoor een nog duidelijker beeld van de investering die je wilt doen.

Technische analyse kan over het algemeen iets complexer zijn dan fundamentele analyse. Dit is wel handig om mee te nemen wanneer je hieraan wilt beginnen.

Door goed je analyse te doen en te kijken naar de omzet, winst en koers van een bedrijf. Maar ook de sector en visie mee te nemen, kan je de beste bedrijven om in te beleggen vinden.

Direct beleggen in bedrijven die jij interessant vind? Begin bij eToro.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Waar kun je het best Investeren In Bedrijven?

Je kunt bij veel verschillende online brokers investeren in bedrijven wat de keuze aan brokers erg groot maakt. Het is wel handig om de meeste investeringen bij dezelfde broker te doen om overzicht te houden.

Wil je je geld investeren in bedrijven? Dat is een goede vraag om je jezelf te stellen. Het is namelijk nooit verzekerd dat je rendement zult maken.

Wel kan het heel leuk zijn om een deel van jouw favoriete bedrijf te bezitten in de vorm van een aandeel. Investeren in bedrijven hoeft dus niet alleen zakelijk te zijn, het kan ook echt leuk zijn.

Bij bijvoorbeeld eToro is het erg makkelijk om te beginnen met beleggen. De minimale storting is erg laag waardoor je met al een klein bedrag kunt investeren in bedrijven.

Ook geld beleggen in bedrijven? Maak een nieuw eToro account aan en begin vandaag al met beleggen!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

De voor- en nadelen van Investeren In Bedrijven

Beleggen in bedrijven is niet zonder risico, voor elke belegger zitten er voordelen en nadelen aan de investeringen die ze doen. Lees hieronder welk risico je neemt en hoe jij de voordelen van beleggen maximaal kan benutten. 

Nadelen Investeren In Bedrijven

Het grootste nadeel dat je kunt ervaren met investeren in aandelen van bedrijven is dat een aandeel minder waard wordt. Een bedrijf kan slechte resultaten behalen en daardoor in het geheel minder waard worden en als je echt pech hebt gaat een bedrijf zelfs failliet. 

Je neemt dus met investeringen altijd een risico, naast de resultaten van een bedrijf zelf heb je namelijk ook nog te maken met externe factoren. Met de coronacrisis hebben we helaas gezien wat het effect kan zijn op de beurzen. 

Bijna elk aandeel kelderde enorm in waarde en veel beleggers zagen binnen enkele dagen de waarde van hun portfolio flink verminderen. Waarde die jarenlang heeft gekost om op te bouwen was dus zo weer weg. 

Een ander nadeel van investeren in een enkel bedrijf is dat je meer risico neemt dan wanneer je investeert in een ETF (Exchange Traded Fund) of een index. Omdat je dan in meerdere bedrijven tegelijk investeert verlaag je het risico dat je investering minder of zelfs niks waard wordt. 

Als individuele belegger moet je veel tijd steken in het onderzoeken en analyseren van de verschillende bedrijven waar je in wilt investeren. Zo kom je te weten wat de verwachting is bij het kopen van een bepaald aandeel en weet je wat het beste moment is om te verkopen of kopen.

Niet elke particuliere belegger heeft de tijd om dit goed te doen en daarom zijn er nog wel eens beleggers die hun investeringen meer op de gok doen. Dit kost je uiteindelijk rendement. 

Voordelen Investeren In Bedrijven

Het belangrijkste voordeel van beleggen in bedrijven is natuurlijk dat je winst kunt maken op de aandelen die je koopt. Deze winst kan komen doordat een bedrijf meer waard wordt en je daarmee de aandelen met winst kan verkopen of doordat een bedrijf dividend uitkeert. 

Over het algemeen wordt geld minder waard omdat er steeds meer euro’s bijgedrukt worden. Om je te wapenen tegen deze inflatie is investeren in bedrijven een goede optie, deze groeien over het algemeen sneller dan de inflatie, waardoor jouw bezittingen wel meer waard worden. 

Tegenwoordig is het erg eenvoudig om als particuliere belegger aan de slag te gaan door het grote aanbod online brokers. Je kunt zelfs al met een storting van minder dan €50,- beginnen bij de online broker eToro waardoor voor iedereen investeren mogelijk is geworden. 

Tip: Kijk naar de andere beleggers op eToro, zo kun je een idee krijgen welke investeringen anderen doen en weet je precies hoeveel rendement een belegger normaal pakt en welk risico deze belegger neemt.

Direct beleggen in bedrijven? Begin bij eToro.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Tips voor Investeren In Bedrijven

Soms gaat het niet om het meeste rendement maken op een bepaald aandeel. Het is belangrijker om over het algeheel rendement te maken.

Het kan leuk zijn om flink te winnen, maar als je daarna al jouw winst weer verliest wordt je er niet beter op. Dit kan ook nog eens veel stress opleveren waardoor het handelen een nare ervaring wordt.

Investeren in bedrijven kan erg leuk zijn, vooral als je de geld bedragen iets los kunt laten. Zorg dat je een goede reden hebt om een aandeel aan te kopen en handel volgens het plan dat je hiermee hebt.

Zorg altijd dat je alleen geld investeert dat je kunt verliezen. Hierdoor leg je geen druk op de investeringen die je doet.

Wil je een extra inkomen uit je aandelen halen? Bekijk dan eens dividend aandelen. Deze aandelen betalen periodiek dividend uit aan de aandeelhouders.

Meteen investeren in bedrijven? Begin bij eToro.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Veelgestelde vragen

Bij het investeren in bedrijven kan je denken aan het aankopen van aandelen. Hierbij investeer je in een bedrijf en koop je een deel van het bedrijf, met andere woorden het aandeel. Dit aandeel kan stijgen of dalen in waarde waardoor je winst kunt maken.

Er zijn verschillende manieren om te investeren in bedrijven. De meest gebruikelijke optie is aandelen. Echter kan er ook in bedrijven geïnvesteerd worden door middel van crowdfunding of leningen.

Er zijn veel verschillende objecten waar je je geld in zou kunnen investeren. Een paar hiervan zijn aandelen, ETF’s, obligaties, crypto, vastgoed en leningen.

Al deze handelsproducten zijn beschikbaar bij een online broker zoals eToro.

Je kunt aandelen aankopen via een online broker. Dit is erg eenvoudig en kan bij veel verschillende brokers.

Wij raden onder andere eToro en DEGIRO aan als online brokers. Beide brokers hebben een ruim aanbod aan aandelen.

Je kunt eenvoudig aandelen aankopen via online brokers. Er zijn verschillende brokers met een ruim aanbod aan aandelen zoals eToro en DEGIRO.

Investeren In Bedrijven: Conclusie

Het investeren in bedrijven kan dus redelijk simpel zijn, indien je weet wat je doet. Het is van belang dat je je eigen analyse doet.

Zorg dat je goed nadenkt over de reden waarom je investeert in een aandeel. Er zijn verschillende manieren om te beslissen of het aandeel het waard is.

Gebruik de verschillende manieren van analyse om de beste bedrijven om in te investeren te vinden. Blijf jezelf ontwikkelingen zodat je op de lange termijn rendement kan maken.

Scroll naar boven