Nvidia Stock Kopen & Live Koers Nvidia Aandeel

NVIDIA CorporationNVDA
2.57%
$1,064.69

Nvidia stock is het aandeel van  een Amerikaanse producent van computerhardware. Nvidia produceert onder andere videokaarten en chipsets.

aandeel nvidia logo

De Nvidia stock is in maart een stuk gedaald, maar lopen nu weer snel op. De corona crisis lijkt het bedrijf niet hard te raken. Er kan misschien zelfs geprofiteerd worden vanwege de hoge vraag naar chips, grafische kaarten en computerapparatuur.

Nvidia Stock & Koers Nvidia - stappenplan

Ook beleggen in NVIDIA? Maak snel en gemakkelijk een nieuw eToro account en start met je eerste aandelen beleggingen!

Wil snel aan de slag en vandaag nog beginnen met Nvidia stock kopen? Je leest in dit artikel alles over het aandeel, of Nvidia dividend uitkeert en we geven het advies op basis van de huidige Nvidia koers.

Hoe koop je Nvidia Stock?

Nvidia stock is een aandeel uit de Verenigde Staten. Het Nvidia aandeel wordt verhandeld in dollar aan de Nasdaq.

Het kopen van Nvidia aandelen kan via verschillende online brokers waarmee het makkelijk is bij te houden hoe je aandelen er voor staan. Zo kun je ze snel en gemakkelijk opzeggen of kun je meer aandelen bijkopen.

Stap 1: Kies de juiste broker

Wanneer je wilt gaan beleggen in Nvidia stock, is dit het makkelijkste via een online broker. De online broker geeft je toegang tot beurzen over de hele wereld en je kunt er adviezen vinden waardoor je met nog betere informatie beslissingen maakt over je beleggingen en de aandelen die je koopt. 

Naast aandelen bieden verschillende brokers ook andere handelsproducten aan zoals grondstoffen, ETF, CFD’s en cryptocurrency’s.

Het aanbod van online brokers verschilt, net als de kosten. Bij de ene broker betaal je transactiekosten per aandeel terwijl je bij andere brokers per transactie betaalt of zelfs helemaal niets.

Probeer te bedenken wat jij nodig hebt van een broker zodat deze aansluit bij de strategie die jij kiest voor je beleggingen. Daarnaast is het belangrijk om te weten of de broker die jij hebt gekozen door één of meerdere toezichthouders gereguleerd wordt. In Nederland is dit vaak de Autoriteit Financiële Markt (AFM).

In de afgelopen jaren is het aanbod van online brokers enorm gegroeid omdat deze platforms steeds populairder worden bij nieuwe beleggers. Het online beleggen is dus aanzienlijk makkelijker geworden, maar door het grote aanbod is het lastiger geworden om de broker te vinden die het best bij je past.

In het rijtje hieronder staan een aantal geschikte brokers met daarbij de voor- en nadelen.

Broker
Capital
⭐⭐⭐⭐
Vantage
⭐⭐⭐⭐
Libertex
⭐⭐⭐
Skilling
⭐⭐⭐⭐
Avatrade
⭐⭐⭐
DEGIRO
⭐⭐⭐
Capital bekijkenVantageFX bekijkenLibertex bekijkenSkilling bekijkenAvatrade bekijkenDEGIRO bekijken
Beoordeling Mobiele App10/109.5/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€ 20,00€ 175,00€ 100,00€ 100,00€ 90,00€ 0,01
Minimale spread (pips)0.120.0vanaf 0,01%0.10.9vanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€ 20,000.01 lots€ 10,00€ 0,010.01 lots€ 90,00
Maximale Hefboom20:1500:1100:1100:1100:130:1
Valutaparen10040100705050
Regulatie FCA, CySEC, ASICVFSCFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINCySECFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINBaFin, AFM, DNB
Overnacht / conversiekostenVariabelVariabelVariabelVariabel0,0058%Variabel
Opnamekosten€ 0,00€ 0,00Max € 10,00€ 0,00€ 0,00€ 0,00
Onderhoudskosten€ 0,00€ 0,00€ 5,00 na 6 maand€ 10,00 na 12 maand€ 50,00 na 3 maand€ 2,50

Overzicht van brokers

eToro logotype

Onze beoordeling

5/5

Voordelen

Nadelen

Functionaliteiten

Voor beginnende beleggers is eToro de ideale broker. eToro richt zich speciaal op beginners doordat ze een gebruiksvriendelijk en overzichtelijk platform hebben gebouwd.

Dit platform beschikt over een aantal functies die je niet bij andere brokers terug vindt. Zo maakt iedereen op eToro een profiel aan en kun je bij ervaren beleggers kijken naar hun portfolio en prestaties.

Met deze profielen is het ook mogelijk om de beleggingen van één van deze ervaren beleggers te kopiëren via de Copy Trading Functie. Je kunt er ook voor kiezen om slechts een deel van een portfolio te kopiëren.

Voor beginners kan deze functie goed helpen om een portfolio op te bouwen met diverse aandelen uit verschillende branches. Je ziet zelfs per belegger het risico dat deze belegger neemt. 

Als je als beginner niet meteen je eigen geld wilt investeren in aandelen kun je beginnen met een gratis demo account. Bij dit account krijg je virtueel geld om mee te oefenen. 

Zo leer je het platform kennen en leer je meer over beleggen terwijl je geen risico loopt om geld te verliezen. Ben je nu klaar voor het echte werk? Dan kun je een eerste storting doen; bij eToro kan je al beginnen vanaf een lage minimale eerste storting van €170,-. 

Het aanbod van eToro is ruim, naast aandelen bieden ze andere handelsproducten aan zoals indexen, CFD’s, grondstoffen en forex trading. Het platform is gereguleerd door een Britse toezichthouder.

De kosten van eToro zijn laag omdat je over aandelen en ETF’s 0% commissie betaalt bij deze broker. De ideale broker om te starten met het kopen van Nvidia aandelen. 

aandeel novacyt degiro

Onze beoordeling

4.7/5

Voordelen

Nadelen

Functionaliteiten

Als je graag wilt beleggen bij een Nederlandse broker kun je ervoor kiezen om een account aan te maken bij DEGIRO. Deze in 2008 opgerichte broker is eind 2019 voor 250 miljoen euro overgenomen door Flatex. 

DEGIRO staat onder toezicht van Nederlandse toezichthouders AFM (autoriteit financiële markt) en DNB (De Nederlandse Bank). Ook Flatex staat onder toezicht van de Duitse toezichthouder BaFin. 

Het is een betrouwbare broker en voor beginnende Nederlandse beleggers handig vanwege een Nederlandse klantenservice en een gebruiksvriendelijk platform. 

Stap 2: Open een account

Wanneer je een keuze hebt gemaakt over welke broker je wilt gebruiken, is het tijd om een account aan te gaan maken. Eigenlijk gaat het bij zo goed als alle brokers op dezelfde manier, in dit voorbeeld kijken we naar eToro.

Account aanmaken bij eToro

Maak eenvoudig een account aan door op de ‘Meld u nu aan’ knop te klikken. 

Account verificatie

Je verifieert je account via de link die je in je mailbox hebt ontvangen. 

microsoft koers etoro
Meld je nu aan bij eToro
Account voltooien en financieren

Na het verifiëren van je account is het meteen mogelijk om te starten met beleggen via je een demo account. Zodra je je eigen spaargeld wilt gaan beleggen zul je het Know Your Customer proces volledig moeten doorlopen. Voor elke broker die gereguleerd is en daarmee een toezichthouder boven zich heeft is het verplicht om dit bij elke klant te doen. 

Bij het KYC proces koppel je een bankrekening en een geldig identiteitsbewijs aan jouw eToro account.  Daarnaast zul je een vragenlijst moeten invullen om jouw kennis over beleggen te testen en om te controleren of je genoeg weet over de risico’s die je loopt met bepaalde handelsproducten. 

Als deze verificatie goed gekeurd is dan kun je een eerste storting doen. Je stort eenvoudig geld op je eToro account met één van de betaalopties zoals iDeal, Paypal, Sofort en Creditcard. 

Stap 3: Vind het aandeel Nvidia

Het hangt af van de broker die je kiest of je de aandelen zelf kunt kopen of ze alleen als CFD kunt verhandelen. Wees je er van bewust dat je bij CFD’s een groter risico loopt. 

Zo kun je bij beleggen met aandelen alleen je maximale investering verliezen en bij CFD’s kan je verlies groter worden dan je hebt ingezet door het gebruik van hefbomen. Om alleen te beleggen in Nvidia stock is eToro de makkelijkste broker. 

Nvidia aandelen koers

Ben je klaar om te beginnen met investeren in Nvidia aandelen? Maak dan nu een account aan bij eToro en begin zo snel mogelijk! 

Over Nvidia

Nvidia is opgericht in 1993 door Jen-Hsun Huang, Curtis Priem en Chris Malachowsky. Het bedrijf is gevestigd in Santa Clara, Californië, in de Verenigde Staten en staat beursgenoteerd sinds 22 januari 1999.
 
Nvidia is een producent van computerhardware. Zo produceert Nvidia onder anderen videokaarten en chipsets. Nvidia is makkelijk de nummer één te noemen op het gebied van grafische chips.
 

Het bedrijf levert grafische chips aan Microsoft’s Xbox en Sony’s Playstation 3 en is de toeleverancier van veel grote computerfabrikanten.

In februari en maart 2020 viel de Nvidia koers hard naar beneden maar het bedrijf heeft dit razendsnel weer recht getrokken. Het Nvidia stock staat op dit moment nog hoger dan het ooit heeft gestaan.

Beleggen in Nvidia stock kan vooral erg interessant zijn op de lange termijn. Zo kun je op de lange termijn profiteren van de technologische vooruitgangen die onder anderen Nvidia zal maken.

Nvidia is ongetwijfeld nummer één op gebied van grafische chips. Ook heeft Nvidia in februari een cloud gaming-dienst opgericht. GeForce NOW heeft ondertussen al miljoenen gebruikers. 51 procent van de omzet van Nvidia is afkomstig van deze dienst.

Nvidia Stock nieuws

Nvidia investeert ongeveer 33,8 miljard euro om het bedrijf Arm over te nemen. Arm holdings is een multinational die halfgeleiders en software produceert. Arm is de koploper als het gaat om chips voor mobiele telefoons. 
 
Het is nog afwachten of door deze overname de aandelenkoers zullen veranderen van Nvidia. Als ze veranderen zal dit hoogstwaarschijnlijk in het voordeel zijn van aandeelhouders.
  

Nvidia en Arm zullen samen gaan werken aan het ontwikkelen van kunstmatige intelligentie. Dit zullen ze doen door de technologieën en kennis van beide bedrijven samen te voegen.

Op dit moment stijgt de koers Nvidia maar het is lastig om te stellen of dit gaat veranderen na de overnamen van Arm holdings.

Vandaag nog beginnen met het handelen in Nvidia stock? Open meteen een account en begin met je eerste investering.

Koers Nvidia Stock op het moment

Na een korte dip vanwege de coronacrisis in Maart 2020 is de koers Nvidia al een heel jaar aan het stijgen en staat het aandeel nu het hoogste ooit.
 

Nvidia stock staat dus op dit moment op zijn aller hoogste en lijkt ook geen last te hebben van de pandemie. Er is zelfs meer vraag naar bijvoorbeeld de grafische chips die Nvidia levert aan bedrijven zoals Sony aangezien er meer mensen thuis zitten en nu tijd hebben om af en toe te gamen.

Vraag naar de cloud is ook flink gestegen en in deze pandemie kun je wel stellen dat iedereen meer op zijn telefoon en computer bezig is. Voor Nvidia en het aandeel van Nvidia lijkt de pandemie dus helemaal niet erg, maar bijna het tegenovergestelde.  

Het aandeel van Nvidia groeit dus maar door. De prijs per Nvidia aandeel staat nu op €500

Begin 2020 stond de Nvidia stock op 200 euro en in een jaar tijd steeg de prijs van de Nvidia aandelen naar €440. Als je begin 2020 €1000 investeerde in Nvidia was dit een jaar later €1.000 / €200 * €440 = €2.200,- waard.

Nu Nvidia Stock Kopen?

Het Nvidia aandeel stijgt elke dag en staat op dit moment ontzettend hoog. Hoger dan hij ooit heeft gestaan. Door deze duidelijke stijgende lijn lijkt het een goed moment om Nvidia stock te kopen.

Het is natuurlijk altijd een gok, aangezien we niet weten voor hoe lang het aandeel zal blijven stijgen. Ook is het nog maar de vraag hoe de koers Nvidia zich gaat ontwikkelen zodra Arm holdings is overgenomen. Dit kan gevolgen hebben op de koers Nvidia stocks.

Dus aan de ene kant lijkt het een goed te gaan met de Nvidia koers en dat ook al voor een langere tijd. Aan de andere kant kan er een verandering komen in de toekomst.

Nvidia stock

Beleggen in Nvidia stock? 

Na de pandemie zal de vraag naar de producten van Nvidia misschien weer dalen maar aan de andere kant hebben ze tegen die tijd geïnvesteerd in Arm holdings en hebben ze ook juist een groter aanbod van producten. Nvidia zal dus sowieso een grote koploper blijven.

Met de nieuwe technologieën die Nvidia zal overnemen van Arm holdings, waarmee ze misschien tot nieuwe ontwikkelingen komen, zal Nvidia grote stappen zetten richting kunstmatige intelligentie. Ook hierin zal Nvidia dus een koploper worden.

Interessante aandelen naast aandeel Nvidia

Wil je het portfolio dat je samengesteld hebt uitbreiden met andere aandelen? Hieronder kun je wat inspiratie op doen en staan alvast drie interessante aandelen. . 

aandeel air france klm logo
AirFrance KLM (AF.PA)

AirFrance en KLM fuseerden alweer meer dan 17 jaar geleden. Inmiddels is het Frans-Nederlandse bedrijf stevig uitgebreid door andere luchtvaartmaatschappijen over te nemen. De Nederlandse staat is de op na één grootste aandeelhouders van AirFrance-KLM, de Franse staat is de grootste aandeelhouder. 

In 2020 had het bedrijf een moeilijk jaar door de coronacrisis. Zowel in Frankrijk als in Nederland heeft de overheid steun gegeven aan het bedrijf zodat het zou overleven. 

Meer weten over het Frans-Nederlandse AirFrance KLM? Lees dan via de link hier onder ons artikel over deze aandelen.  

netflix aandeel kopen logo
Netflix (NFLX)

De Amerikaanse streaminggigant Netflix is al sinds 2002 een beursgenoteerd bedrijf. Omdat Netflix al zo lang bestaat was het de eerste die in de wereld van streaming voet aan de grond wist te krijgen. 

Dit maakt dat Netflix nog steeds met afstand de grootste streamingdienst ter wereld is. Door de coronacrisis bleef de koers van Netflix stijgen omdat iedereen in lockdown steeds vaker Netflix aanzette. 

Wil jij investeren in Netflix? Of eerst meer weten? Lees dan snel ons artikel over de aandelen Netflix.

ING Groep (INGA.AS)

Je portfolio uitbreiden met aandelen in Nederlandse bedrijven?Dan is investeren in ING misschien wel wat voor jou. 

Sinds 1992 is ING een bekende naam in Nederland. De bank bestond toen al meer dan 100 jaar maar de naam ING werd toen pas gehanteerd. De ING Groep ontstond door een fusie van de Postbank en verzekeraar de Nationale Nederlanden. 

Inmiddels is het bedrijf in 40 landen over de hele wereld actief. Meer weten over de bank? Lees dan nu ons artikel over de aandelen ING. 

Aandeel Nvidia: Veelgestelde vragen

Het aandeel Nvidia is te koop bij onder anderen eToro. Dit is een eenvoudige online broker waar je geen commissie hoeft te betalen. Bij eToro kun je ook eerst met nep geld oefenen voordat je echt geld gaat inzetten. Wij raden je daarom aan een kijkje te nemen op de website van eToro.

De twee grootste concurrenten van Nvidia zijn AMD en Intel. Deze bedrijven werken beide ook aan computerhardware zoals chips en moederborden. 

Houdt het nieuws rondom deze bedrijven dan ook in de gaten. Als AMD of Intel met sterke nieuwe producten komt zal het lastiger worden voor Nvidia om dezelfde prestaties te behalen. 

Ook AMD aandelen en Intel aandelen zijn verkrijgbaar bij de online broker eToro. 

Dit is erg moeilijk te zeggen, omdat de Nvidia koers nu aan het stijgen is maar er een paar veranderingen op de planning staan voor het bedrijf. 

Nvidia zal waarschijnlijk blijven stijgen aangezien ze juist aan het investeren zijn in nog betere technologieën en meer kennis. Maar houdt deze ontwikkelingen en wat die doen voor de koers goed in de gaten.

Handelen in CFD’s kan bij de meeste online brokers. Zo kun je bij eToro er voor kiezen of je de aandelen zelf wilt kopen of als CFD wilt handelen. 
 
Een broker als Plus500 biedt alleen CFD’s aan en ook een aantal handige analysetools die je kunt gebruiken bij je beleggingen. 

Aandeel Nvidia: Conclusie

We kunnen wel stellen dat Nvidia nog grote stappen zal maken in te toekomst. Met het investeren in niet alleen het bedrijf Arm holdings maar daardoor ook de kennis van Arm holdings zal Nvidia gaan groeien. De Nvidia stock zullen daarom waarschijnlijk nog een langere tijd stijgen.

Met nieuwe technieken in de toekomst kan Nvidia samen met Arm holdings misschien nieuwe producten op de markt zetten waardoor Nvidia nog meer aanbod heeft. Deze samenwerking en nieuwe ontwikkelingen zullen waarschijnlijk uitlopen op een nog betere handel.

Nvidia is dus zeker een bedrijf die je in de gaten wilt houden. Aandelen kopen van Nvidia lijkt dus zeker een goed idee, maar houdt zeker alle ontwikkelingen goed in de gaten.

Nvidia stock kopen in de vorm van CFD's?

Met eToro heb je binnen een minuut je account aangemaakt en kun je beginnen op het platform.
begin direct!
Scroll naar boven