NIO Stock Kopen & Live NIO Aandeel Koers

NIO Inc.NIO
2.31%
$4.43

NIO wordt gezien als de ‘Tesla-killer’ van China. Toch leek het bedrijf geen succes te hebben op de markt tot aan 2019. Eind 2020 is NIO stock flink in waarde gestegen en lijkt NIO stock eindelijk de grote doorbraak die ze nodig hadden te hebben behaald.

NIO stock logo

Meteen beginnen met beleggen in NIO Stock - Stappenplan

Klaar om te beginnen met NIO stock kopen? Klik op de groene knop en begin direct!

In dit artikel gaan we dieper in op NIO stock, de koers NIO en hoe je aandeel NIO kunt kopen. Wil je meteen al beginnen met beleggen in NIO stock? Maak gratis een account aan bij eToro en verken de mogelijkheden!

Hoe koop je NIO Stock?

NIO stock staat op het moment in de schijnwerpers, maar hoe koop je het makkelijkste NIO aandelen? Dit gaat we je hieronder stapsgewijs uitleggen. NIO staat sinds 2018 beursgenoteerd aan de New York Stock Exchange (NYSE). Dit is de grootste beurs ter wereld.

Het is echter erg onoverzichtelijk en ook onhandig wanneer je direct wilt beleggen in aandelen op een specifieke beursmarkt. Hiervoor kun je het beste een online broker gebruiken. Er zijn er inmiddels zoveel dat het moeilijk om door de bomen het bos te zien, daarom helpen we je daar graag bij.

Stap 1: Kies de juiste broker

Allereerst zul je uiteraard een geschikte broker moeten vinden. Online brokers zijn de laatste jaren enorm populair geworden en dat betekent natuurlijk dat er erg veel brokers op de markt zijn gekomen. Brokers functioneren als tussenpartij tussen een belegger en de beurs.

Als je wilt beleggen in NIO stock, is het van belang dat je een broker vindt die in aandelen handelt. Sommige brokers specialiseren zich in andere handelsproducten zoals bijvoorbeeld CFD’s. Dit kunnen ook aandeel NIO CFD’s zijn, maar bij deze vorm van beleggen ben je geen eigenaar van NIO stock.

Daarnaast is het van belang dat je een broker vindt die goed gereguleerd is en het liefst in meerdere landen. Een financieel toezichthouder zorgt ervoor dat het handelsplatform een veilige omgeving is en dat de broker zich aan de wet houdt. Een voorbeeld van een toezichthouder is de AFM in Nederland.

Als je altijd je beleggingen binnen handbereik wilt hebben, is het ook handig als je een broker vindt die een goede app heeft. Hierover hebben we een artikel geschreven, zodat je een broker kunt vinden met een overzichtelijke app: De beste aandelen apps voor mobiel beleggen.

Hieronder hebben we enkele van onze aanbevolen brokers verder uiteengezet, gepaard met de voordelen en nadelen van het handelsplatform. 

Broker
Capital
⭐⭐⭐⭐
Vantage
⭐⭐⭐⭐
Libertex
⭐⭐⭐
Skilling
⭐⭐⭐⭐
Avatrade
⭐⭐⭐
DEGIRO
⭐⭐⭐
Capital bekijkenVantageFX bekijkenLibertex bekijkenSkilling bekijkenAvatrade bekijkenDEGIRO bekijken
Beoordeling Mobiele App10/109.5/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€ 20,00€ 175,00€ 100,00€ 100,00€ 90,00€ 0,01
Minimale spread (pips)0.120.0vanaf 0,01%0.10.9vanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€ 20,000.01 lots€ 10,00€ 0,010.01 lots€ 90,00
Maximale Hefboom20:1500:1100:1100:1100:130:1
Valutaparen10040100705050
Regulatie FCA, CySEC, ASICVFSCFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINCySECFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINBaFin, AFM, DNB
Overnacht / conversiekostenVariabelVariabelVariabelVariabel0,0058%Variabel
Opnamekosten€ 0,00€ 0,00Max € 10,00€ 0,00€ 0,00€ 0,00
Onderhoudskosten€ 0,00€ 0,00€ 5,00 na 6 maand€ 10,00 na 12 maand€ 50,00 na 3 maand€ 2,50

Overzicht van brokers

eToro logotype

Onze beoordeling

5/5

Voordelen

Nadelen

Functionaliteiten

eToro is een broker die zich specialiseert in beginnende en wat minde ervaren beleggers. Het verruilt geavanceerde analysetools voor een overzichtelijk gebruikersinterface met toch genoeg tools om een geïnformeerde beslissing te nemen over je belegging dankzij de input van andere beleggers en de live koers.

De broker is namelijk een zogenaamd sociaal handelsplatform. Dat wil zeggen dat beleggers op de feed van een aandeel zelf posts en input kunnen geven, waarna je hierop kunt reageren en de discussie aan kunt gaan. Erg handig dus als je wilt weten wat andere beleggers denken.

Ook biedt eToro een aantal erg handige tools. De CopyTrading functie maakt eToro uniek. Met deze tool kun je de portfolio’s van door eToro geselecteerde succesvolle beleggers bekijken en zelfs in zijn geheel kopiëren. In het menu zie je het behaalde rendement van de beleggers en de risicowaarde van het portfolio.

eToro biedt een hoop verschillende handelsproducten naast aandelen, zoals ETF’s, CFD’s, indexen en grondstoffen. Wanneer je wat nieuwer bent en nog onzeker bent over het beleggen in echt geld, kun je ook kiezen voor de gratis demofunctie, waarbij je risicoloos met virtueel geld kunt beleggen.

Als je daarna comfortabel bent geworden met het platform, kun je beginnen met echt geld en profiteren van een lage minimale inleg van €170,-. Zo houdt je ook met echt geld het risico laag. Ook betaal je over aandelen en ETF’s 0% commissie, wat je potentiële rendement uiteraard verhoogt.

Om je veiligheid te waarborgen, is eToro gereguleerd bij verschillende toezichthouders, zoals het Britse FCA en de CySec uit Cyprus.

Meer weten over deze broker? Verken het platform zelf via de knop!

DEGIRO reviews

Onze beoordeling

4/5

Voordelen

Nadelen

Functionaliteiten

DEGIRO is een Nederlandse broker die bekend staat om haar betrouwbaarheid. Het platform wordt gereguleerd door de Nederlandse relatief strenge AFM, waardoor je zeker weet dat je geld veilig is op het platform.
 
Daarnaast is het interface makkelijk te begrijpen en zitten er niet teveel toeters en bellen vast aan het platform.

Erg fijn als je het fijne al van beleggen weet en een minimalistisch platform wil hebben. Daarentegen staat wel dat je bijvoorbeeld beursnieuws vaak van een derde partij moet halen.

Het unieke aan DEGIRO is de zogenaamde kernselectie, een selectie van ETF’s die je eenmaal per maand gratis kunt kopen. Zo bespaar transactiekosten die ten koste van je rendement kunnen gaan.

DEGIRO is wel iets meer gericht op de ervaren belegger, met haar gelimiteerde beursnieuws en geen demofunctie, laat het handelsplatform je meteen los en zul je meer research voor jezelf moeten doen.

Toch blijft DEGIRO erg aantrekkelijk dankzij haar betrouwbaarheid en fijne gebruiksinterface.

Stap 2: Open een account

Een account openen is vaak vanzelfsprekend, maar we zullen je hier stapsgewijs kort toelichten hoe dit in zijn werk gaat. We nemen eToro als voorbeeld, maar bij de meeste brokers gaat dit proces hetzelfde.

Meld je aan bij eToro

Via de eToro homepage kun je je inschrijven om toegang te krijgen tot het platform. Dit kan rechtsboven middels de ‘Join Now’ knop.

Verifieer je account

Vervolgens kun je via de bevestigingsmail in je mailbox je account activeren en toegang krijgen tot het netwerk.

NIO aandelen etoro
eToro homepage: Join now!
Voltooi je profiel en financieer je account
Je hebt nu alleen nog de mogelijkheid om de gratis demo account te gebruiken. Als je met echt geld wilt beleggen, zul je je account nog extra moeten beveiligen middels het KYC-proces. Dit is een verificatieproces dat door toezichthouders verplicht en je dus bij elke gereguleerde broker zult moeten doorlopen.
 
Je upload hierbij een kopie van een geldig identiteitsbewijs, koppelt je account aan je bankrekening en vult een vragenlijst in die bevestigd dat je bewust ben van de risico’s die beleggen met zich meebrengt.
 
Als je dit hebt doorlopen kun je geld storten via de knop in je dashboard. Je kunt op een aantal verschillende manieren geld storten op je account. Denk hierbij aan onder andere iDeal, PayPal en credit card.
 

Stap 3: Beleg in NIO aandelen

Nu je klaar bent met het verificatieproces en kunt beleggen met echt geld, kun je de NIO stock pagina vinden via de zoekbalk rechtsboven. Als je hier NIO invoert, kun je het aandeel selecteren en de actuele aandeel NIO koers en financiële informatie over NIO stock vinden.

aandeel NIO koers etoro
Aandeel NIO koers in eToro

Al overtuigd van de waarde van NIO stock en wil je meteen beginnen met beleggen? Maak gratis een account aan bij eToro en start vandaag nog!

nio stock ep9

De NIO EP9 sports car, de eerste auto die NIO uitbracht in 2014

Over NIO

NIO werd opgericht in 2014 door de Chinese William Li. Het bedrijf kreeg al gauw steun van grote bedrijven als Tencent, Baidu en Lenovo. Het bedrijf is een fabrikant van elektrische auto’s.
 
De dag dat het bedrijf opgericht werd, bracht het ook meteen de eerste auto uit:de NIO EP9. In 2016 kreeg het officieel toestemming om zelfsturende auto’s te testen op de wegen in Californië.
Zoals eerder aangegeven werd aandeel NIO voor het eerst uitgegeven op de New York Stock Exchange in September 2018, wat meer dan €1.5 miljard euro opleverde.
 
Helaas ging het voor lange tijd niet goed met NIO stock en het bedrijf zelf. NIO kreeg in april 2020 zo een €800.000 extra in financiering om de kop boven water te houden. Het bedrijf heeft ook flink geïnvesteerd in de FIA Formula E, waarbij alleen geraced wordt met elektrische auto’s.

NIO Stock Nieuws

NIO stock is al een aantal maanden flink in waarde aan het stijgen, dit komt na een rapport dat het auto bedrijf in het afgelopen jaar dubbel zoveel auto’s had verkocht als voorheen. Hierdoor stegen de NIO stock prijzen astronomisch, omdat iedereen weet hoe de Tesla aandelen zijn gestegen.
 
Op 9 januari 2021 kwam NIO ook met een nieuwe productlancering: Het eerste zelfrijdende autonome model van de fabrikant, de NIO ET7. Ook in januari 2021 bleven de verkopen van NIO auto’s astronomisch hoger worden, met een gerapporteerde toename in verkopen van 352,1% vergeleken met januari 2020.
 
Ook lanceerde NIO een batterijwissel concept waarbij je niet meer hoeft te wachten tot je auto is opgeladen. Met dit concept wissel je simpelweg je lege accu in met een volle en kun je meteen verder. Met dit accu wisselsysteem hoopt NIO haar marktaandeel nog verder te vergroten.
 
Dit concept staat echter nog redelijk in de kinderschoenen, met het doel om 500 accu wisselstations in China te stationeren voor het einde van het jaar. Tesla heeft dit concept al eerder geprobeerd op de markt te brengen en is hierin gefaald.
 
Het is dus afwachten of NIO hier wel succes mee zal hebben.
 

Wil je meteen starten met beleggen in NIO stock? Via eToro kun je met een druk op de knop beleggen in aandeel NIO. Maak gratis een account en start vandaag nog!

Live koers NIO Stock

De aandeel NIO koers begon sinds mei 2020 steeds sterker te stijgen, waar de waarde van NIO stock op 29/05/2020 slechts €3,48 was, is het aandeel op 04/02/2020 €49,40 waard. Beleggers die dus voor de stijging hebben belegd in NIO aandelen hebben hier dus ontzettend van geprofiteerd.
 
Had je belegd in het aandeel op 29 mei en zou je nu verkopen, maakte je een winst van maar liefst €49,40 – €3,48 = €45,92 per aandeel. Uiteraard is het makkelijk achteraf kijken naar het verloop van een aandelenkoers, maar dit is om te illustreren hoe sterk de aandeel NIO koers is gestegen in de afgelopen periode.
 

Na een lichte daling sinds de piek van €52,80 op 11/01/2021 leek het erop dat NIO stock weer ging stijgen. Met de aankondiging van de nieuwe zelfrijdende auto NIO ET7 en het ontwikkelen van een accu wisselstation zodat het mogelijk is om je accu te verwisselen in plaats van op te laden, kon deze stijging doortrekken.

Nu NIO Aandelen kopen?

In eerste instantie lijkt het erop dat je de trein gemist hebt wanneer het gaat om beleggen in NIO stock. Is dat echter wel zo? Daar zijn de meningen over verdeeld.
 
Het argument vóór het kopen van NIO stock gaat gepaard met het oog op de toekomst. Over het algemeen zijn de meningen positief over het aandeel NIO koersverloop en is NIO stock een buy.
 
De verwachting is dat elektrische auto’s steeds meer in gebruik zullen worden genomen en daar profiteren bedrijven die zich specialiseren in elektrische auto’s zoals Tesla en NIO natuurlijk immens van.
 
 
koers aandeel NIO etoro

Aandelenkoers NIO en algemene informatie in eToro

Daarnaast biedt het nieuwe accu wisselsysteemproject kans voor nieuwe groei naast de al groeiende elektrische auto markt.

Toch geloven mensen dat NIO stock en ook Tesla stock zich in een bubbel bevinden die kunnen knappen. Daardoor is het advies van sommige om niet te investeren in NIO stock op het moment, omdat Tesla en NIO stock haar piek lijken te hebben bereikt.

De meningen zijn dus verdeeld, maar ook de negatieve analyses geven toe dat de piek van NIO stock nog niet per se bereikt is, wat dus eventuele kansen biedt voor een korte termijn belegging. Niet te spreken over de positieve analyses, waarbij NIO stock voor zowel de lange als korte termijn aantrekkelijk is.

Interessante aandelen naast NIO Aandelen

Geïnteresseerd in aandelen naast NIO stock? Bekijk hieronder een selectie van andere interessante aandelen compleet met onze analyse over deze bedrijven.

Tesla (TSLA)

Uiteraard is Tesla vanzelfsprekend een interessant aandeel voor iemand die geïnteresseerd is in de EV (electric vehicle) markt. Als veruit de grootste en meest bekende fabrikant van elektrische auto’s staat de waarde van Tesla aandelen historisch hoog.

Toch blijven mensen de aandelen vasthouden, omdat ze geloven dat de waarde nog verder zal stijgen in de toekomst, maar is dat ook zo? Daar zijn ook bij Tesla de meningen over verdeeld. Meer weten over deze EV fabrikant? Bekijk ons artikel over Tesla of begin direct!

amazon logo
Amazon (AMZN)

Amazon heeft het laatste jaar ook genoten van een enorme stijging in het aandeel van Amazon. Nu mensen door de coronacrisis uit nood meer open zijn geworden voor online winkelen, lijkt het erop dat de stijging van Amazon tijdens de coronacrisis niet snel zal kelderen nadat vaccins voor het grootste deel gedistribueerd zijn.

Toch zijn veel analisten van mening dat Amazon zijn piek heeft behaald, maar is dat wel zo? Lees ons artikel over aandeel Amazon en kom te weten wat onze verwachting is van de grootste onlinewinkel ter wereld.

Aegon aandeel logo
Aegon (AGN)

Aegon is een op de Nederlandse AEX geregistreerd bedrijf dat inmiddels een wereldwijde speler is geworden in het aanbieden van onder andere levensverzekeringen, pensioendiensten en vermogens-beheer.

Aegon heeft de waarde van het aandeel voor de coronacrisis nog niet weten te behalen. Met haar nieuwe protocol en plannen om zowel meer dividend uit te geven als kosten te schrappen, kan Aegon een interessant aandeel zijn in de toekomst. Meer weten? Bekijk ons artikel over Aegon.

Aandeel NIO: Veelgestelde vragen

Net zoals concurrent Tesla, heeft NIO het nog niet voor elkaar weten te krijgen om winstgevend te zijn. Voor een relatief jong bedrijf dat pas in 2020 echt is begonnen met groeien, is dit waarschijnlijk ook geen verrassing.

Onze favoriete broker om te beleggen in aandelen is eToro. Bij deze broker beleg je zonder commissie in aandelen en ETF’s en heeft het een groot aanbod aan verschillende aandelen. Zo ook aandeel NIO. Je kunt bij de aandelen de live koers bekijken en ook input van andere beleggers lezen op de feed.

Bij NIO stock ontvang je helaas nog geen dividend. Dit is omdat het bedrijf nog in ‘groei-modus’ is en haar liquide middelen op het moment richt op vooral het verder uitgroeien van het bedrijf in de vorm van bijvoorbeeld investeringen in R&D.

Het is moeilijk te zeggen of en wanneer NIO dividend gaat uitkeren. Hier hebben ze nog geen uitspraken over gedaan.

Als je liever geen daadwerkelijke NIO aandelen wilt bezitten, kun je ook kiezen voor het beleggen in CFD’s van NIO. Dit is vooral interessant voor mensen die denken dat ze een goede grip hebben op de verwachte aandeel NIO koers.

Je belegt hier namelijk in koerswisselingen van het aandeel. Je kunt dus ook winst maken met dalingen in de koers. CFD’s zijn ook beschikbaar in eToro.

In zekere zin wel. Dit zijn twee bedrijven die nauw samenhangen met elkaar, omdat ze hetzelfde product aanbieden. Ook wordt NIO gezien als een potentiële grote concurrent voor Tesla. Als de interesse in elektrische auto, en dus ook Tesla aandelen, daalt, zal dit ook zo zijn voor NIO.
 
Externe factoren als de coronacrisis zullen ook een vergelijkbaar effect hebben op beide bedrijven. Schandalen of veranderingen van management binnen de bedrijven kunnen echter wel een verschil opleveren in de waarde van de aandelen.

NIO Stock: Conclusie

Al met al is NIO stock net zoals aandeel Tesla een zeer interessant aandeel voor de lange termijn, dankzij de verwachting dat de wereld steeds meer zal neigen naar elektrische auto’s. Het is echter wel de vraag of NIO bovenop haar competitie blijft.

Door de gigantische groei van deze markt, komen er steeds meer concurrenten bij, waaronder ook in China. Echter is op het moment NIO nog veruit de grootste en krijgt het ook de meeste financiering. Genoeg reden om te geloven dat NIO een grote kans heeft om een echte bedreiging te worden voor Tesla.

NIO stock en de koers NIO staat op het moment erg hoog, maar veel analisten verwachten dat deze groei nog zal doorzetten, mede dankzij de aankondiging van de nieuwe accu wisselsystemen die op kleine schaal dit jaar in China zullen worden geïmplementeerd (500 systemen).

Met een veelbelovende toekomst en prognoses dat de NIO koers nog niet klaar is met stijgen, is aandeel NIO interessant voor zowel de lange als korte termijn. Met aandelen die net een sterke groei hebben meegemaakt, blijft er echter wel altijd het risico dat deze waarde niet in stand kan worden gehouden.

Beleggen in NIO stock?

Met eToro kun je zonder commissie beleggen in NIO aandelen. Maak gratis een account aan en verken het platform meteen!
begin direct!
Scroll naar boven