Pfizer stock | Alles over beleggen in aandeel Pfizer!

PFIZER INC. DL-,05PFE.DE
0,55%
26,62 €

Pfizer Inc. is een farmaceutisch bedrijf dat over de hele wereld bekend is. Het is gefocust op het produceren van geneesmiddelen en levert daarbij producten aan wel 150 landen. Zo’n 90.000 werknemers werken voor Pfizer. Pfizer is beursgenoteerd en dus kun je eenvoudig zelf Pfizer stock kopen. 

Pfizer stock logo

Beleggen in Pfizer stock in 4 stappen

Meteen beginnen met aandeel Pfizer kopen? Start vandaag nog gratis bij eToro!

Pfizer is de laatste tijd met goede reden natuurlijk erg populair, maar zorg er wel voor dat je een goed overzicht hebt van Pfizer stock voordat je begint met beleggen. Bij eToro kun je zien hoe andere beleggers over het aandeel denken en kun je ook de koers in de gaten houden.

Waarom Pfizer stock?

De naam Pfizer kom je de laatste tijd vaak tegen in het nieuws, omdat dit bedrijf een van de meestgebruikte coronavaccins levert. Op dit moment krijgt Nederland wekelijks een half miljoen aan vaccins van het bedrijf.
  
Het Pfizer aandeel kun je uiteraard meteen al kopen, maar voordat je gaat beginnen is het slim om nog wat achtergrondinformatie over het bedrijf op te zoeken. In dit artikel leggen we alles uit over Pfizer stock en de Pfizer koers!

Hoe koop je het Pfizer aandeel?

Om te kunnen beleggen moet je natuurlijk wel op de hoogte zijn van waar je het aandeel het beste kunt kopen. Pfizer stock kopen is gelukkig niet ingewikkeld: verschillende brokers bieden het aandeel Pfizer aan. Wat ook handig is om te weten, is dat het bedrijf ook nog €1,30 dividend over het Pfizer aandeel uitbetaald.

Voor het kopen van een aandeel is het belangrijk dat je weet hoe verschillende brokers werken en hoe je hier makkelijk mee om kan gaan. 

Stap 1: Kies de juiste broker

Een broker biedt een platform waarop je beurzen van over de hele wereld kunt inkijken en eventueel in beleggen. Pfizer stock kun je bij meerdere brokers kopen, maar het is belangrijk om te kijken welke het beste bij jouw handelswensen past. Verschillende brokers hebben namelijk ook verschillende voor- en nadelen. 

Zo biedt niet elke broker dezelfde handelsproducten aan. Want naast aandelen zijn er ook nog CFD’s, ETF, cryptocurrency’s en grondstoffen waarin je kunt gaan handelen. Daarnaast zijn de kosten ook niet altijd hetzelfde, dus het is slim om te kijken welk platform het voordeligst is.  

Wat ook belangrijk is om op te letten, is of de door jouw uitgekozen broker wel onder toezicht wordt gehouden door een grote instantie. In Nederland kan dat bijvoorbeeld de AFM zijn. Zo kun je zien of het platform wel betrouwbaar is. 

Het liefst ben je natuurlijk altijd op de hoogte van jouw gekochte aandeel. Heb je al winst gemaakt? Is de koers aan het dalen? Tegenwoordig is dat enorm makkelijk om te checken, omdat je van de meeste brokers ook hun apps kunt downloaden. In ons artikel over de beste aandelen apps voor mobiel beleggen vind je alle informatie hierover. 

Om de zoektocht naar een geschikte broker wat makkelijker voor jou te maken, hebben wij een paar voor je uitgelicht. We vergelijken de voor- en nadelen van deze verschillende platformen, zodat jij straks de goede keuze voor jezelf kunt maken. 

Broker
Capital
⭐⭐⭐⭐
Vantage
⭐⭐⭐⭐
Libertex
⭐⭐⭐
Skilling
⭐⭐⭐⭐
Avatrade
⭐⭐⭐
DEGIRO
⭐⭐⭐
Capital bekijkenVantageFX bekijkenLibertex bekijkenSkilling bekijkenAvatrade bekijkenDEGIRO bekijken
Beoordeling Mobiele App10/109.5/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€ 20,00€ 175,00€ 100,00€ 100,00€ 90,00€ 0,01
Minimale spread (pips)0.120.0vanaf 0,01%0.10.9vanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€ 20,000.01 lots€ 10,00€ 0,010.01 lots€ 90,00
Maximale Hefboom20:1500:1100:1100:1100:130:1
Valutaparen10040100705050
Regulatie FCA, CySEC, ASICVFSCFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINCySECFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINBaFin, AFM, DNB
Overnacht / conversiekostenVariabelVariabelVariabelVariabel0,0058%Variabel
Opnamekosten€ 0,00€ 0,00Max € 10,00€ 0,00€ 0,00€ 0,00
Onderhoudskosten€ 0,00€ 0,00€ 5,00 na 6 maand€ 10,00 na 12 maand€ 50,00 na 3 maand€ 2,50

Overzicht van brokers

eToro logotype

Onze beoordeling

5/5

Voordelen

Nadelen

Functionaliteiten

We trappen af met de broker eToro  die een overzichtelijk menu en een laag instapniveau biedt. Vooral bij beginnende beleggers is dit platform geliefd, omdat het naast overzichtelijkheid ook nog eens veel andere voordelen heeft. 

Deze broker is niet tijdrovend, je hebt namelijk binnen no-time een gediversifieerd portfolio opgebouwd. Dit kan met de handige CopyTrading functie.

Met de CopyTrading functie kun je de portfolio’s van succesvolle beleggers inkijken. Daarbij kun je hun rendement en risicowaarde goed bestuderen om daar zelf weer van te leren. Om beleggen voor jou nog makkelijker te maken, kun je de portfolio’s zelfs helemaal overnemen!

Het kan natuurlijk even spannend zijn om meteen te beginnen met aandelen kopen.

pfizer stock copytrading
De Copytrading functie in eToro

Daarom kun je bij eToro beginnen met virtueel geld beleggen, zo kun je alvast even oefenen voordat je je eigen geld er in gaat steken. Deze optie van beleggen heet de demofunctie.

Heb je het beleggen onder de knie en wil je met echt geld beginnen? Dan kun je ook nog eens gebruik maken van de lage minimale inleg van €170,-. Als je eerst toch nog wat meer informatie wil over de risico’s, kun je dat vinden in ons artikel over alle risico’s van beleggen. 

Een ander voordeel van de broker eToro, is dat het platform 0% commissie rekent over jouw beleggingen. Je kunt hier niet alleen beleggen in aandelen en ETF’s, maar ook in CFD’s, indexen, forex trading en grondstoffen. Wat ook belangrijk is: eToro wordt gereguleerd door FCA (Financial Conduct Authority) en is dus betrouwbaar..

Je kunt meteen starten met beleggen via eToro! Wil je meer weten over dit platform? In onze eToro review staat nog veel meer informatie over deze broker. 

Stap 2: Open een account

De eerste stap is uitgevoerd: je hebt de perfecte broker voor jouw handelsstrategie gevonden! Nu is het tijd om een account aan te maken. We laten je zien hoe dat moet bij bijvoorbeeld eToro.
Meld je aan bij eToro

Op de homepage zie je hem wel: de grote ‘Meld u nu aan’ knop. Klik erop om verder te gaan. 

Verifieer je account
Als je een gebruikersnaam en wachtwoord hebt bedacht, moet je eerst nog even je account verifiëren. Dit doe je via de link uit je mailbox.
pfizer stock etoro aanmelden
eToro homepage: Meld je gratis aan!
Voltooi je profiel en financieer je account

Met een demo account kun je meteen beginnen, maar dat is dan wel met virtueel geld. Wil je meteen aan de slag met je eigen geld? Dan moet je het KYC (Know Your Customer) proces eerst nog voltooien.

Hiermee verifieer je je account door je bankrekening en je identiteitsbewijs te koppelen. Daarna krijg je nog een korte lijst met vragen, hiermee wordt getest of je je bewust bent van de risico’s die beleggen met zich mee brengt.

Als laatste moet je nog geld overmaken, dit kan gemakkelijk via iDeal, creditcard, PayPal of een andere betalingsmethode. De snelheid waarmee je geld op je rekening te zien is verschilt per betalingsmethode.

aandeel pfizer eToro betaling
Geld op je account zetten

Stap 3: Vind Pfizer stock

Het aandeel dat je wilt kopen bij de broker is vrij makkelijk. Toets de naam van het bedrijf in de zoekbalk en de koers zal op je desktop verschijnen. Pfizer stock kun je vinden door Pfizer in te voeren, of de code PFE.  

Pfizer stock grafiek etoro
De Pfizer koers weergegeven in eToro. Je ziet dat de koers Pfizer een klein dipje heeft gehad in maart, maar nu langzaam weer stijgt.

Wil je meteen beginnen met beleggen en een aandeel Pfizer kopen? Dat kan makkelijk en snel via eToro!

Over Pfizer

Pfizer Inc. bestaat al sinds 1849 en is toen opgericht door Charles Pfizer. Het hoofdkantoor bevindt zich nu in New York. 

Het bedrijf Pfizer heeft de afgelopen twintig jaar een aantal grote bedrijven overgenomen. Zo zijn de bedrijven Wyeth, Allergan en Mylan al met Pfizer gefuseerd. 

De grote missie van Pfizer is om binnen tien jaar uit te groeien tot het grootste biofarmaceutische bedrijf op het gebied van innovatie. 

De onderneming richt zich dan ook op research & development van medicijnen en vaccinaties. Hier zijn al grote bedragen in geïnvesteerd, in 2011 al 7 miljard euro, en in de toekomst zal hier steeds meer aandacht aan worden gegeven. Er zijn al hoge inkomsten uit deze investering in onderzoek uitgekomen. 

Het meest succesvolle medicijn van Pfizer is Lipitor, dat werkt tegen een hoog cholesterolgehalte. Daarnaast is Pfizer ook een aanbieder van een coronavaccin: het Pfizer-BioNTech-vaccin. Dit vaccin wordt nu massaal toegediend aan de bevolking. Het doel van het farmaceutische bedrijf is om dit jaar 2 miljard vaccins te leveren. Dit product wordt onder andere geproduceerd in België. 

In 2021 werd door het bedrijf zelf verwacht dat de omzet van Pfizer met 7% gaat stijgen. Hier waren de inkomsten van het coronavaccin nog niet eens in meegerekend! Dit was dus positief voor de koers Pfizer.

Pfizer stock Nieuws

Het Pfizer vaccin is voor 91% effectief en met dat hoge percentage is het vaccin dan ook een van de populairste. Het bedrijf verwacht in 2022 maar liefst 3 miljard vaccins te hebben geproduceerd. Deze vooruitgang kan positief zijn voor Pfizer stock. 

Ondanks het ontwikkelen en verkopen van het vaccin, is er afgelopen jaar niet veel veranderd met de Pfizer koers. De koers Pfizer leefde een beetje op, toen bekend werd gemaakt dat het vaccin was goedgekeurd. Toch is de koers niet geëxplodeerd, wat wel was verwacht.

Dit komt mede doordat de prijzen van de vaccins niet hoog zijn. Omdat de overheid de ontwikkeling ervan financieel heeft gesteund, staat de prijs van een Pfizer vaccin op maar 12 euro

De vaccins leveren dan wel winst op, Pfizer heeft alsnog verlies gekend het afgelopen jaar door de coronacrisis. Het Pfizer aandeel is op dit moment €30,75 waard, dat is bijna hetzelfde bedrag als een jaar geleden. Als je een jaar geleden €1000 euro had geïnvesteerd en dat had laten uitbetalen op de piek, dan had je (€1000 / €29,52) * €35,70 = €1209,35 gehad.  

Wil je meteen handelen in Pfizer stock? Dat kan! Meld je aan bij eToro en je kunt aan de slag. 

Aandeel Pfizer koers op het moment

Het afgelopen jaar heeft de Pfizer koers een flinke daling, maar ook weer een stijging meegemaakt. Na een piek in december is de waarde van een Pfizer aandeel helaas weer gedaald. Op dit moment staat het bedrag op €30,75, wat ongeveer hetzelfde bedrag is als een jaar geleden.

Nu Pfizer het vaccin tegen COVID-19 ontwikkelt en verkoopt, gaat het redelijk goed met de koers. Het feit dat het bedrijf zich ook focust op het ontwikkelen van andere medicijnen, geeft beleggers een beetje vertrouwen. Toch is het lastig om de toekomst van het aandeel Pfizer te voorspellen.  

Want zal het nog goed met de koers gaan als er straks minder interesse is in het coronavaccin? Ook zullen er meerdere bedrijven een vaccin aanbieden en krijgt Pfizer dus meer concurrentie. Dit zal zeker invloed hebben op de koers van het bedrijf. 

Het farmaceutische bedrijf heeft de investeringen van beleggers echter wel nodig om te groeien. Zonder deze investeringen kan er namelijk geen onderzoek naar nieuwe medicijnen worden uitgevoerd. 

Nu Pfizer stock kopen?

Het gaat nu stabiel met de Pfizer koers. Dit komt mede dankzij het verkopen van het coronavaccin door het bedrijf.

De onderneming heeft echter zijn up’s and down’s gehad in het afgelopen jaar. Met een grote piek nadat bekend werd gemaakt dat het Pfizer vaccin was goedgekeurd. 

Het is lastig om te zeggen of beleggen in Pfizer slim is. De toekomst van het Pfizer aandeel is namelijk moeilijk om in te schatten en meerdere factoren spelen daarbij een rol. 

Pfizer stock graph etoro

De koers Pfizer: via eToro kun je meteen beginnen met beleggen!

Omdat meerdere bedrijven tot de markt van coronavaccins zullen toetreden, zal de concurrentie van Pfizer vergroten. Dit gaat hoe dan ook invloed hebben op Pfizer stock, maar het is nog onduidelijk hoe groot deze invloed zal zijn.

Daarnaast ligt het helemaal aan of de onderzoeken die in de toekomst zullen worden uitgevoerd, ook daadwerkelijk nieuwe goede producten zullen opleveren. Dit is niet te voorspellen. Maar het bedrijf investeert enorm veel in research and development, wat wel een goed vooruitzicht biedt van het bedrijf. 

Doordat Pfizer zoveel investeert in het ontwikkelen van nieuwe medicijnen, hebben beleggers toch een beetje vertrouwen in de toekomst. De toewijding aan innovatie heeft het bedrijf vaker winst opgeleverd. Als je Pfizer stock wilt kopen, is het belangrijk om het nieuws omtrent de Pfizer koers goed in de gaten te houden. 

Interessante aandelen naast Pfizer stock

Naast Pfizer zijn er nog genoeg andere bedrijven waar je in kunt investeren. We hebben hier een paar vergelijkbare aandelen voor je op een rijtje gezet. Lees ook ons artikel over aandelen kopen.

Astrazeneca logo
AstraZeneca (AZN)

Dit Engels-Zweeds bedrijf is inmiddels erg bekend geworden door het ontwikkelen van een van de populairste coronavaccins. Maar naast het vaccin voor COVID-19, is het bedrijf goed voor veel meer geneesmiddelen. De farmaceutische onderneming AstraZeneca heeft namelijk ook een nieuwe behandeling tegen kanker uitgevonden. 

Onder andere de grote omvang van het bedrijf zorgt ervoor dat AstraZeneca een goede onderneming is om in de gaten te houden op het gebied van beleggen. Interesse? Lees meer in ons artikel over AstraZeneca stock of begin direct met beleggen. 

Aandeel pharming logo
Pharming (PHARM.AS)

Pharming specialiseert zich in biofarmacie en daarmee focust het bedrijf zich voor al op (voor nu) ongeneeslijke ziektes. Ook zeldzame aandoeningen worden door dit bedrijf grondig onderzocht. Het belangrijkste medicijn dat Pharming op de markt heeft gebracht, is Ruconest. 

De koers Pharming heeft zijn pieken en dalen gehad dankzij de coronapandemie, maar voor beleggers blijft dit toch een interessant bedrijf om in te investeren. Heb jij ook interesse in het aandeel Pharming? Lees meer in ons artikel over het aandeel Pharming of beging direct met beleggen.  

Fagron (FAGR.BR)

Fagron richt zich met name op de verkoop van toepassingen binnen de zorgsector. Eerst heette het bedrijf Arseus, maar na een grote daling van de koers, is de naam veranderd in Fagron. Nu is de koers weer een stuk stabieler.

Het kleine bedrijf is werkzaam in de gezondheidssector, de sector waar altijd vraag naar is. Beleggers zijn dan ook redelijk positief over het aandeel. Ook wordt er dividend uitgekeerd over het Fagron aandeel. Heb jij ook interesse in het aandeel Fagron? Lees meer in ons artikel over Fagron aandeel. Je kunt natuurlijk ook meteen beginnen met beleggen via de knop hieronder. 

Pfizer stock: Veelgestelde vragen

Het aandeel Pfizer is bij meerdere brokers te vinden. Wij raden vooral eToro aan, omdat dit platform meerdere tools aanbiedt die het makkelijk maken om te beleggen. 

Ja, bij Pfizer krijg je dividend uitbetaald. Op het moment staat het dividend op €1,30 per aandeel. 

Het is lastig om de toekomst van een farmaceutisch bedrijf als Pfizer te voorspellen. Momenteel gaat het goed met het bedrijf omdat het een van de populairste coronavaccins aanbiedt. Of het na de coronapandemie nog steeds stabiel gaat, is lastig in te schatten.

Wel investeert het bedrijf heel veel in onderzoek naar nieuwe en betere medicijnen. Als deze onderzoeken veel opleveren is dat natuurlijk bevorderlijk voor de financiële gezondheid van het bedrijf. 

eToro is een geschikte broker om jouw aandelen op te kopen. Hier zijn niet alleen aandelen te vinden, maar veel meer handelsproducten. Zo kun je je portfolio gemakkelijk diversifiëren, wat zorgt voor een lager risico. 
 
Wil je een expert worden in het beleggen van CFD’s? Dan raden wij de broker Plus500 aan. Dit platform biedt alleen CFD’s aan, maar is hier wel op gespecialiseerd. Je krijgt hiervoor de handigste tools aangereikt. 

Pfizer stock: Conclusie

Op het moment gaat het stabiel met de Pfizer koers maar of dit in de toekomst zo blijft, is eigenlijk niet te zeggen. Meerdere vragen spelen een rol: hoe gaat het met de omzet van het bedrijf ná de coronapandemie en welke invloed zal de toetreding van meerdere concurrenten hebben op de koers? 

De onderneming investeert veel geld in research and development, wat heel goed kan uitpakken in de toekomst. Wat dat voor Pfizer stock betekent, is nu helaas nog niet te zeggen.

Pfizer stock is momenteel rond de €31,- waard en het dividend staat op €1,30. De koers heeft het afgelopen jaar een grote piek gehad, maar is ook meerdere keren gedaald. Als je wilt investeren in Pfizer stock is het belangrijk om de Pfizer koers goed in de gaten te houden via het laatste nieuws, dit doe je het snelst via de broker eToro.

Pfizer stock kopen? Dat kan makkelijk en snel via eToro

Voor de beginnende belegger is eToro perfect om je eerste aandelen te kopen. Heb je interesse in Pfizer stock? Dan kun je nu meteen al beginnen!
begin direct!
Scroll naar boven