Robinhood Aandeel Kopen & Live Koers

Robinhood Markets, Inc.HOOD
1.48%
$21.92

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Robinhood is een razend populaire financiële dienstverlener uit de Verenigde Staten waar miljoenen mensen beleggen. Sinds kort kun je ook aandeel Robinhood kopen en kun jij mogelijk profiteren van de recente goede prestaties.

Benieuwd hoe je dat doet? In dit artikel leggen we je precies uit hoe jij het voordeligst het Robinhood aandeel koopt. Lees dus snel verder!

Robinhood Aandeel kopen - Stappenplan

Vandaag beginnen met aandelen Robinhood kopen? Klik op de knop hiernaast en wacht niet langer! 

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Het Robinhood aandeel is beschikbaar voor iedereen sinds de recente IPO! De eerste dagen volgde een lichte daling, maar sindsdien is de koers gaan stijgen en zit deze op dit moment op een nieuw hoogtepunt.

Wil je weten wat dit betekent voor jou wanneer jij overweegt een aandeel Robinhood te kopen? In dit artikel leggen we alles aan je uit over de verwachtingen van het Robinhood aandeel, en hoe je zelf het Robinhood aandeel kunt kopen.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Hoe kan ik Aandeel Robinhood kopen?

Als je een aandeel Robinhood wil kopen, is het verstandig om te kijken bij welke online brokers ze het Robinhood aandeel aanbieden. 

Een aandeel Robinhood kopen kan bij verschillende online brokers, waaronder eToro. Bij Bankr raden wij deze broker aan, omdat elke belegger hier te werk kan gaan, wat eToro ideaal maakt voor beginners. Bij deze online broker kun je dus ook aandelen Robinhood kopen en op zoek gaan naar nog meer interessante aandelen.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Stap 1: Kies de broker die bij jou past om te beginnen met Robinhood aandeel kopen

Om een goed begin te maken, is het belangrijk om de broker te kiezen die het best bij jou past. Er zijn veel verschillende mogelijkheden, dus bedenk goed van tevoren welke opties je wil hebben en houden, in wat je wil beleggen en of je ervaren genoeg bent voor een bepaalde broker.

Niet alle online brokers bieden namelijk hetzelfde aan. Waar sommige brokers alleen aandelen aanbieden, bieden andere brokers ook CFD’s, ETF, grondstoffen en cryptocurrencies aan. Iedere broker is anders en het is belangrijk dat jij weet wat je wil, zodat je de juiste broker kunt kiezen.

Daarnaast wil je natuurlijk zeker weten dat er veilig met je geld en transacties om wordt gegaan door de broker die je kiest. Hierom is het belangrijk om te weten of je broker wordt gereguleerd door de AFM (Nederland), FCA (Verenigd Koninkrijk), Bafin (Duitsland), of een van de andere toezichthouders.

Maar er is nog een heel aantal overwegingen meer wat je zal maken: heeft de online broker naast een website ook een app voor op je telefoon, zodat je er altijd makkelijk bij kan? Hoeveel commissie moet je betalen? Hoe is de klantenservice voor als er iets misgaat? Hieronder vergelijken we twee brokers met elkaar.

Broker
Capital
⭐⭐⭐⭐
Vantage
⭐⭐⭐⭐
Libertex
⭐⭐⭐
Skilling
⭐⭐⭐⭐
Avatrade
⭐⭐⭐
DEGIRO
⭐⭐⭐
Capital bekijkenVantageFX bekijkenLibertex bekijkenSkilling bekijkenAvatrade bekijkenDEGIRO bekijken
Beoordeling Mobiele App10/109.5/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€ 20,00€ 175,00€ 100,00€ 100,00€ 90,00€ 0,01
Minimale spread (pips)0.120.0vanaf 0,01%0.10.9vanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€ 20,000.01 lots€ 10,00€ 0,010.01 lots€ 90,00
Maximale Hefboom20:1500:1100:1100:1100:130:1
Valutaparen10040100705050
Regulatie FCA, CySEC, ASICVFSCFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINCySECFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINBaFin, AFM, DNB
Overnacht / conversiekostenVariabelVariabelVariabelVariabel0,0058%Variabel
Opnamekosten€ 0,00€ 0,00Max € 10,00€ 0,00€ 0,00€ 0,00
Onderhoudskosten€ 0,00€ 0,00€ 5,00 na 6 maand€ 10,00 na 12 maand€ 50,00 na 3 maand€ 2,50

Overzicht van brokers

Onze beoordeling

5/5

Voordelen

Nadelen

Functionaliteiten

De online broker eToro is voor iedereen geschikt om te gebruiken en daarom raden wij deze graag aan. Door de duidelijke en overzichtelijke pagina’s, is deze online broker erg fijn om mee te beginnen als je nog niet veel ervaring hebt.

Voor beginnende beleggers is eToro heel fijn in gebruik, omdat je, na het aanmaken van je account, gebruik kunt maken van de gratis demofunctie. Hierdoor kun je oefenen en alvast bekend worden met de broker en met het beleggen door fictief geld in te leggen.

Heb je het gevoel dat je het beleggen onder de knie begint te krijgen? Dan kun nu écht beginnen. Bij eToro is het een voordeel dat het platform een lage minimale inleg vraagt van $50 (€42). Op veel andere platformen is dit hoger.  

Daarnaast is een belangrijk voordeel van eToro dat deze broker goedkoop is vergeleken met andere online brokers. Bij eToro wordt er namelijk 0% commissie over het kopen van aandelen en ETF’s gerekend. Dit is ook niet het geval bij alle brokers.

Een andere tool die eToro aanbiedt is de CopyTrading functie. Deze functie zorgt ervoor dat jij portfolio’s van andere (succesvolle) beleggers kunt inzien en eventueel zelfs compleet kunt overnemen. Dit is ook in het bijzonder erg fijn voor een beginnend belegger en zo kun je zelf ook een mooi portfolio opbouwen.

Tot slot is eToro een veilig en gereguleerd platform. Het platform wordt gereguleerd door de FCA (Financial Conduct Authority). Dit zorgt ervoor dat jouw investeringen veilig gaan en dat je erop kunt vertrouwen dat er goed met je geld en transacties om wordt gegaan.

Twijfel je of beleggen iets voor jou is? Ook dan is eToro een goede optie voor jou. Door de gratis demofunctie kom jij er snel achter of beleggen echt je ding is of je ding kan zijn.

Dus als jij overweegt om te beginnen met beleggen, is eToro een goede keuze voor je vanwege de lage kosten en risico’s. Maar ook als je al iets ervarener bent met beleggen, is eToro een fijne online broker en erg populair onder alle beleggers.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Stap 2: Open je account

Heb je het gevoel dat je de online broker hebt gevonden die bij jou past? Dan kun je nu je account openen. Bij de meeste brokers zal dit proces ongeveer hetzelfde gaan, maar wij nemen je in onderstaande uitleg mee in het openen van een account bij de online broker eToro.

Meld je aan bij eToro

Als je de website van eToro opzoekt, zie je rechtsboven in de hoek een groene knop met ‘Join Now’. Als je hierop klikt, kun je je gegevens invullen en begin je met het maken van je account.

Verifieer je account

Wanneer je al je gegevens correct hebt ingevuld, zal er in je mailbox een bericht met een link verschijnen. Als je op deze link klikt, verifieer je je account. Nu kun je bijna aan de slag!

Voltooi je profiel en financier je account

Je kunt ervoor kiezen om te beginnen met de gratis demofunctie en te oefenen met fictief geld, om er zo achter te komen hoe het platform in elkaar zit en of beleggen iets voor je is.

Ben je wel al helemaal klaar om je eigen geld in te leggen? Loop dan het KYC (Know Your Customer) traject door. Dit traject is wettelijk verplicht voor alle online brokers.

Door dit proces verifieer je je identiteit en zul je je bankrekening moeten koppelen, waarmee je geld kunt storten op je account. Daarnaast wordt er gevraagd of je je bewust bent van alle risico’s die erbij komen kijken als je begint met beleggen.

Als je dit proces hebt doorlopen, kun je geld op je account storten. Er zijn verschillende betalingsmogelijkheden op het platform, zoals creditcard of betaalkaart, PayPal, iDeal, Klarna en nog veel meer.

De betaalmogelijkheden bij eToro

Stap 3: Begin met Robinhood Aandelen kopen

Nu je je account hebt voltooid en hier geld op hebt gestort, is het tijd om op zoek te gaan naar het aandeel Robinhood. De Robinhood aandelen staan bij eToro onder de ticker ‘HOOD’, maar ook als je Robinhood intypt in de zoekbalk bovenaan, kom je bij het juiste aandeel.

Zodra je het juiste aandeel hebt gevonden, kun je de statistieken hiervan zien. Wanneer je op de knop ‘Handelen’ klikt, kun je beginnen met het kopen van aandelen Robinhood.

Heb jij ook zo’n zin om meteen je aandeel Robinhood aan te schaffen? Maak je account aan door de voorgaande stappen te volgen en begin vandaag nog!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Over Robinhood Aandelen

Oprichters Baiju Bhatt en Vladimir Tenev hebben de trading app Robinhood opgericht met veel verschillende beleggingsopties, die in maart 2015 officieel in de lucht ging. Beleggen kan via deze app in veel verschillende producten, zoals aandelen, crypto of zelfs goud.

Op dit moment is de app van Robinhood alleen nog maar beschikbaar voor Amerikaanse beleggers. Nederlanders kunnen dus niet beleggen met Robinhood. Wel kunnen we, sinds 29 juli 2021, aandelen in het bedrijf zelf kopen.

Het bedrijf genereert zijn inkomsten via drie manieren. De eerste is de rente die ze vragen van hun klanten, ook verkopen ze informatie aan hoge handelaren en maken ze gebruik van margeleningen.

80% van de consumenten van het bedrijf zijn Millennials en de gemiddelde leeftijd lag op 26. In 2021 heeft Robinhood al 18 miljoen gebruikers en mede door de corona crisis lijkt dit getal alleen maar te groeien.

Mocht het bedrijf beslissen om uit te breiden en niet alleen beschikbaar te zijn in de Verenigde Staten, dan ziet er natuurlijk ook een hele interessante groei in het verschiet. Er zullen waarschijnlijk genoeg gegadigden zijn (in andere werelddelen) die graag een account zouden willen bij Robinhood.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Aandeel Robinhood nieuws - het Aandeel Robinhood stijgt hard!

Robinhood is de laatste tijd veel in het nieuws geweest. Dit komt natuurlijk vooral omdat de mogelijkheid om Robinhood aandelen te kopen er pas net is. Het aandeel Robinhood (HOOD) begon met een prijs van $38 (€32), maar eindigde zijn eerste dag op 8,4% minder.

Investeerders waren in het begin redelijk sceptisch over het aandeel Robinhood, mede door de daling op de eerste dag. Maar de oprichters van het bedrijf Robinhood hebben alles nog goed op een rijtje en blijven uiten waar ze voor staan.

Maandag 2 augustus 2021 vertelde Jim Cramer (van CNBC) dat hij gelooft dat de Robinhood aandelen op hun huidige niveau zeker gekocht kunnen worden. Hij denkt dat het platform alleen maar zal groeien en krachtiger zal worden.

Op dit moment stijgen de aandelen van Robinhood bijzonder hard. Op woensdag 5 augustus steeg het aandeel met meer dan 82% waardoor het handelen meermaals stopgezet moest worden vanwege de grote prijsschommelingen.

Sommige investeerders zijn argwanend over het volatiele aandeel, omdat het een risicovolle investering zou zijn. Anderen vertrouwen in de commissievrije broker en kopen de aandelen massaal in.

Wil je ook profiteren van de prijsstijgingen van Robinhood? Begin met traden bij eToro om direct Aandeel Robinhood te kopen!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Koers Aandeel Robinhood op het moment

De koers van het aandeel Robinhood lijkt op dit moment een stijgende lijn te hebben. Na de daling op 30 juli 2021 (€28,08), is de koers redelijk gaan stijgen en ligt het aandeel Robinhood op dit moment (3 augustus 2021) op €31,69.

Omdat het allemaal nog zo vers is, is het spannend om de koers te volgen. De tijd zal ons leren waar de koers nog heen zal gaan en of het nu weer naar een piek gaat om vervolgens snel te dalen, of dat het even steady en een hoge koers blijft.

De groei van het bedrijf Robinhood is indrukwekkend en er wordt verwacht dat er een hoop investeerders bij komen. Het kan daarom erg interessant zijn om te beleggen in Robinhood aandelen voor op de lange termijn.

Stel, je had op het laagste punt (€28,08) Robinhood aandelen gekocht voor €1000, dan had je op 3 augustus 2021 een aandeel van €1000 / €28,08 * €31,69 = €1128,56. Dit verschil lijkt nu na een paar dagen misschien niet veel, maar volgens de verwachtingen kan dit nog flink oplopen en zou je een stuk meer kunnen verdienen.

Nu Robinhood Aandelen kopen?

Investeren in een aandeel Robinhood (of welk ander aandeel dan ook) blijft lastig en er zijn altijd risico’s. Ga voor jezelf na of je liever wil beleggen voor de lange termijn of voor de korte termijn.

Lees je daarom goed in en bekijk wat de verwachtingen zijn voor de lange en korte termijn van de Robinhood aandelen. Ziet het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit? Dan kan je overwegen om nu al een aandeel Robinhood te kopen.

Kijk vooral goed naar de winst die een bedrijf maakt of heeft gemaakt in de laatste maanden, maar ook naar waar een bedrijf voor staat en of dat toekomst heeft. Hierop een keuze maken, is sowieso een goed idee.

Ben je geïnteresseerd in het kopen van aandelen Robinhood? Begin dan nu! 

De aandelen Robinhood zijn nog maar net op de markt, hierdoor is het misschien verstandig om eerst even te kijken waar de koers heengaat. Over een paar weken is er meer duidelijkheid over hoe de koers er dan uitziet en uit heeft gezien. Op dit moment is er misschien nog niet genoeg over te zeggen, maar ervaren beleggers denken dat de koers gaat stijgen. 

Het kan daarom ook juist voordelig zijn om nu in te stappen en zo niet de kans op een flinke prijsstijging op de korte termijn mis te lopen, maar hou er rekening mee dat nieuwe aandelen nog erg volatiel zijn.

Lees meer over IPO’s in ons artikel over IPO’s.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Interessante aandelen naast het Aandeel Robinhood

Het liefst wil je jouw portfolio zo uitgebreid mogelijk hebben, met veel verschillende bedrijven. Hieronder laten we je nog een paar bedrijven zien, die ook interessant zijn voor op je lijstje in de toekomst. 

Amazon (AMZN)

Wil je een mooi beleggingspotfolio starten, dan is Amazon er eentje om bij te zetten. Door de huidige corona pandemie, is de vraag naar online producten ontzettend hard gestegen. En natuurlijk is Amazon één van de bedrijven die daar de vruchten van weet te plukken.

Online shoppen is de laatste jaren sowieso veel meer in trek, het is makkelijk, snel, je ziet meteen het aanbod én het wordt naar jou toegestuurd. Jij kunt vervolgens zitten en relaxen.

Kortom: de verwachtingen van Amazon liggen hoog en het bedrijf wordt alsmaar populairder. Hierom kan het een goed idee zijn om te investeren in aandelen ervan. Meer weten? Lees het artikel over Amazon of start meteen met beleggen via eToro!

Coinbase (COIN)

Een concurrent van Robinhood is de eveneens Amerikaanse broker Coinbase

Ook dit bedrijf hield nog maar kort geleden een succesvolle beursgang waarbij aandelen werden uitgegeven.

De prijs van deze aandelen ligt wel een stukje hoger, en boven de 200 euro. Toch waren de Coinbase (COIN) aandelen razend populair onder beleggers. 

Het verschil met Robinhood is dat Coinbase zich focust op het belegge in cryptocurrency.

Het is dus niet mogelijk om te beleggen in bijvoorbeeld andere bedrijven of grondstoffen als goud bij Coinbase. Wel vindt je er alle belangrijke cryptomunten van dit moment.

Beyond Meat (BYND)

De koers van Beyond Meat is net als die van Robinhood erg volatiel en kan dus erg interessant zijn. Nu restaurants weer open zijn en er steeds meer mensen vegetarisch gaan leven, zal het aandeel wel eens flink kunnen stijgen de komende maanden.

Beyond Meat is een bedrijf dat vegan vleeswaren leeft die smaken naar écht vlees. Het is opgericht in 2009 in Los Angeles en staat helemaal in het teken van duurzaamheid en het aanpakken van milieuproblemen.

Vind je dit nu een interessant bedrijf voor in je beleggingsportfolio? Wacht dan niet langer en begin met beleggen via eToro!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Robinhood Aandelen Kopen: Veelgestelde vragen

Je kunt een aandeel Robinhood kopen bij verschillende online brokers. Het is hierbij belangrijk om te letten op verschillende factoren van de verschillende brokers.

Zo is het goed om te letten op of de online broker die jouw interesse heeft onder toezicht staat bij bijvoorbeeld de AFM. Daarnaast kun je ook voor jezelf bepalen of je de kosten wil vergelijken bij verschillende brokers. Mede om deze redenen raden wij eToro aan.

Nee, je ontvangt op dit moment geen dividend bij een aandeel Robinhood. Dit komt doordat het aandeel pas net beschikbaar is.

Het zou goed kunnen dat Robinhood in de toekomst besluit dividend uit te keren onder haar aandeelhouders, zeker gezien de goede prestaties van het bedrijf. Als je aandelen Robinhood koopt bij eToro krijg je dit dividend dan ook automatisch uitgekeerd op je rekening.

De koers van aandeel Robinhood is van verschillende factoren afhankelijk. De loyaliteit van de huidige beleggers van Robinhood zelf is belangrijk, maar ook de interesse van de nieuwe beleggers heeft een flinke invloed.

Het is een jong bedrijf, dus er zijn nog vele mogelijkheden. Beleggen wordt steeds populairder, dus de verwachtingen liggen redelijk hoog.

Ook zal het interessant zijn als het bedrijf uitbreidt naar Europa en andere werelddelen, aangezien de app nu alleen nog in de Verenigde Staten te downloaden en te gebruiken is. Wanneer er een mogelijkheid komt voor andere landen om een account te maken, wordt het bedrijf natuurlijk groter en zijn er meer mogelijkheden voor groei.

Zoals boven beschreven, is het altijd heel lastig om te zeggen of een aandeel Robinhood daadwerkelijk winstgevend zal zijn of niet. Beleggen neemt altijd risico’s met zich mee, dus houd zelf een aandeel goed in de gaten en weet waar het bedrijf voor staat.

Er kan veel veranderen in één dag en omdat de koers Robinhood stock nog niet lang online is, is het verstandig om het goed in de gaten te houden de komende weken.

Wij willen je eToro aanraden als meest geschikte online broker voor beginnende beleggers. Ook als je in verschillende handelsproducten wil investeren, is eToro een betere keuze.

Bij eToro kun je gebruik maken van een gratis demoaccount en zo krijg je al snel de ‘feeling’ voor beleggen, zonder ‘echt’ geld in te leggen. Hierna kun je met een lage minimale inlegwaarde aan de slag met écht beleggen! En natuurlijk is de 0% commissie die je kwijt bent aan eToro ook niet verkeerd om in gedachten te houden.

Mocht je vooral geïnteresseerd zijn in investeren in CFD’s en dus speculeert op de koers van een aandeel, is Plus500 een goede online broker voor je. Deze broker is hierop gefocust en kan dus erg interessant zijn voor jou.

Aandeel Robinhood: Conclusie

Omdat de Robinhood aandelen nog maar nét online zijn, is het heel lastig zeggen wat de koers zal doen de komende weken. Hierom is het wel een ontzettend interessante koers om te volgen.

Hierom is het ook spannend om op dit moment te investeren in het bedrijf. Wel wordt er verwacht dat het gaat groeien, maar dat zijn alleen maar speculaties natuurlijk. Het is altijd de vraag of deze uitkomen of niet.

Met de stijgende lijn die op dit moment in de koers aandeel Robinhood te zien is, kan het natuurlijk een goed moment zijn om nu te investeren. Maar op dit moment is het nog vrij onzeker en kan het verstandig zijn om nog even te wachten.

Al met al is het zeker een bedrijf om in de gaten te houden en we zijn erg benieuwd wat de koers de komende dagen en weken zal doen. Wanneer jij het beste kan inspringen, is helemaal aan jou en wanneer jij het risico zou willen nemen.

Wil je toch nu al inspringen? Je kan investeren bij de online broker eToro en meteen beginnen met het investeren in aandelen!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Scroll naar boven