Welke Aandelen Gaan Stijgen? (2024)

Ben jij onlangs begonnen met beleggen in aandelen of overweeg je binnenkort aandelen te kopen? Dan komt deze blog je waarschijnlijk goed van pas! Lees snel verder als jij je ook afvraagt welke aandelen gaan stijgen in 2022, en bekijk onze tips met welke aandelen je een goede kans maakt om een hoog rendement te behalen.   

Begin zelf met beleggen in stijgende aandelen - een stappenplan

Wil jij beginnen met beleggen in geschikte aandelen voor de toekomst? Maak snel een account aan bij eToro en begin meteen!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Ben jij benieuwd welke aandelen er op dit moment voorspoedig voor staan en een goede investering kunnen zijn? Of ben je geïnteresseerd in de aandelenmarkt en op zoek naar een betrouwbare broker om tegen een voordelige koers aandelen te kopen

In de inhoudsopgave hierboven zie je precies wat we in dit artikel gaan bespreken. Weinig tijd? Klik dan op een specifiek onderwerp om direct te worden doorgestuurd naar de juiste informatie. 

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Aandelen die gaan stijgen in 2022

De afgelopen jaren zijn er steeds meer mensen geïnteresseerd geraakt in en begonnen met aandelen kopen. Redenen daarvoor zijn onder andere  geweest dat het tegenwoordig makkelijker is om vanuit je luie stoel – of vanaf je telefoon – op de beurs actief te zijn en de historisch lage spaarrente

Begin 2020 kreeg de beurs bovendien een flinke klap te verwerken door de wereldwijde uitbraak van het coronavirus en de lockdowns waar we allemaal mee te maken kregen. De koers van veel aandelen kelderde naar beneden.

Daardoor ontstond een goed instapmoment. Op het moment dat er weer perspectief kwam in de pandemie en er herstel zichtbaar werd op de beurzen besloten veel beleggers in te stappen.

Bovendien bleef ook een aantal aandelen (onder andere grootheden als Amazon, Google en Netflix) goed presteren en geweldige jaarresultaten neerzetten. Deze aandelen bleven gedurende 2020 stijgen tot soms wel een verdubbeling in waarde.

Een interessant jaar voor aandelen kopen dus waarin veel beleggers boven verwachting wisten te presteren. Dit leidde tot meer interesse, zoals ook te zien is in onderstaande afbeelding waar een duidelijke piek in de interesse om te beleggen is te zien naarmate de jaren vorderen.

welke aandelen gaan stijgen trend beleggen

Ook Google Trends laat sinds het einde van afgelopen jaar een sterk stijgende interesse in beleggen zien

Denk jij al te weten welke aandelen gaan stijgen dit jaar?

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Aandelen kopen tijdens Corona?

De coronapandemie die tot op heden speelt is van grote invloed op de aandelenmarkt. Op dit moment zien we de grote beurzen wereldwijd nog steeds sterk reageren op de laatste ontwikkelingen rondom besmettingen, vaccins en/of lockdowns. 

De prijs van de koers aandelen dook voor veel grote bedrijven diep in het rood in de eerste maanden van 2020. Ook angst voor een nieuwe golf besmettingen zorgde er in juni voor dat de Dow Jones en de marktindex S&P 500 binnen een dag met respectievelijk 6,9% en 5,9% daalden. 

Interessant is dat dezelfde S&P 500, die een betrouwbaar beeld geeft van de ontwikkelingen op de Amerikaanse markt, tussen het dieptepunt in maart en de angst voor de tweede golf in juni met de helft was gestegen. 

De aandelenmarkt is door Corona dus uiterst grillig. 

En juist dit maakt aandelen kopen een interessante optie. Door de volatiliteit van de markt valt er op korte termijn veel rendement te behalen, en veel aandelen zullen terugbouncen richting hun oude niveau naarmate de effecten van de pandemie afnemen. 

welke aandelen gaan stijgen dow jones

De Dow Jones herstelde zich de afgelopen maanden razendsnel

Daarnaast zijn er een aantal bedrijven die juist goed draaien.

Zo zijn webshops die thuis laten bezorgen ontploft, draaien streamingdiensten als Netflix en Disney+ beter dan ooit en wordt er op grote schaal geïnvesteerd in de farmaceuten achter de vaccins.

De bullish-trend op de aandelenmarkten lijkt door corona vooral tijdelijk een halt te zijn toegeroepen.

Inmiddels is 65,7% van de Nederlandse beleggers positief of zeer positief over de vooruitzichten. De Dow Jones koers illustreert dit uitstekend. Wanneer we naar de koers van de afgelopen 3 jaar kijken zien we een stijgende trend. 

Deze is eenklaps onderbroken door de coronapandemie, maar terwijl de pandemie nog voortduurt, staat de Dow Jones hoger dan voorheen. 

Er waren ook bedrijven die juist een gigantische groei hebben meegemaakt zoals bijvoorbeeld Adyen of Zoom Video Communications. Dit komt omdat van hun services enorm veel gebruik is gemaakt sinds corona. 

Het meest opvallende effect van corona is de volatiliteit van alle beurzen. Er is enorm veel beweging in de koersen. Als jij op het goede moment instapt en uitstapt, liggen er dus elke dag enorme kansen. 

Wil jij gelijk beginnen met handelen in aandelen op een betrouwbare online broker? Dat kan bij eToro. Zij hebben onder andere een gratis demo-account waar jij zonder financiële consequenties kunt oefenen. 

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Waarom nu beleggen in Aandelen?

Het sentiment onder beleggers is dus positief. Zij beleggen massaal in aandelen die gaan stijgen, of waarvan zij dat in ieder geval hopen in de komende maanden. 

Een extra reden om een inschatting te maken van welke aandelen gaan stijgen en daarin te beleggen is dat het momenteel niet of nauwelijks loont om geld te sparen. De rente is bij veel Nederlandse banken teruggezakt richting de 0 en overtreft de inflatie niet meer. 

Een aandeel kopen lijkt een hele logische oplossing wanneer we aan het rekenen gaan met de spaarrente en inflatiecijfers. De inflatie is over afgelopen januari 1,6% (en het ECB streeft naar gemiddeld 2% per jaar) terwijl de beste spaarrekeningen ongeveer 1% rente opleveren. 

Je kunt dus steeds minder kopen voor hetzelfde bedrag, als je besluit dat bedrag te sparen tegen de huidige rente. 

Aandelen leveren over de afgelopen 10 jaar gemiddeld 7,2% winst per jaar op.

Bij de bank wordt je €100 dus slechts €101 euro waard, wat niet opweegt tegen de jaarlijkse inflatie, maar beleggen in aandelen wordt datzelfde bedrag €107,20 waard. 

Op dit moment is het goedkoop instappen voor mensen die zich afvragen welke aandelen gaan stijgen of welke aandelen nu kopen ze uitkomt.

We gaan nu een aantal aandelen bekijken waar je in zou kunnen beleggen nu het chaotische 2021 achter de rug is. Welke aandelen gaan stijgen in 2022? 

Wil jij gelijk beginnen met handelen? Open dan vandaag nog een account bij eToro. Zij hebben namelijk 0% commisie op aandelen en ETF’s. 

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Welke Aandelen gaan stijgen?

Er is natuurlijk niet met 100% zekerheid te zeggen welke aandelen gaan stijgen. Welke aandelen gaan stijgen is altijd afhankelijk van de ontwikkelingen op de markt en de actuele verhoudingen tussen vraag- en aanbod.

We kunnen wel een inschatting maken welke aandelen gaan stijgen door te kijken naar de huidige stand van zaken, recente ontwikkelingen op de aandelenmarkt en de economie, en de mogelijke ruimte voor groei. 

Met het vooruitzicht dat de economie wereldwijd gaat aantrekken komend jaar hebben wij een overzicht opgesteld met welke aandelen gaan stijgen – of een grote kans hebben op een goed rendement.

Welke aandelen nu kopen? Lees snel verder! 

1. Nio Inc.

Nio Inc. is een Chinese fabrikant van elektrische auto’s die in 2014 werd opgericht. Het bedrijf heeft verschillende snelheidsrecords in handen voor elektrische auto’s en is het Chinese antwoord op Tesla.

Momenteel is Tesla namelijk hét aandeel op gebied van elektrische auto’s. NIO gaat de concurrentie aan en wil van uit China uitbreiden naar de EU en VS.

De vooruitzichten zijn daarbij goed. Zo ging NIO al meerdere interessante partnerships aan, waaronder één met NVIDIA. 

In de tweede helft moeten de NIO auto’s beschikbaar zijn in Europa. De verwachting is dat de sales in 5 jaar tijd gaan groeien van 1,7 miljoen naar 8,5 miljoen.

Het aandeel zal bij een succesvolle entree in de EU en VS in waarde gaan stijgen, want ook thuismarkt China blijft groeien. 

Koers aandelen Nio Inc. (NIO) op eToro
welke aandelen gaan stijgen nio

Zie jij in NIO een Tesla killer? Bij eToro kun je in enkele korte stappen zelf een aandeel kopen in het Chinese bedrijf!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Oppassen is het voor de relatie tussen de VS en China. Wanneer deze verslechterd kan het zijn dat de entree op de markt lastig zo niet onmogelijk wordt gemaakt voor NIO, wat de beoogde groei lastiger te realiseren maakt. En juist in Amerika en Europa is er momenteel veel vraag naar elektrisch rijden.

2. Amazon

Amazon is de afgelopen jaren alleen maar meer waard geworden en heeft haar opmars ook niet laten stuiten door corona. De dip op dit aandeel was minimaal, en wij verwachten dat Amazon zich ook in de toekomst weinig zal aantrekken van anderen. 

Jeff Bezos heeft namelijk de sterkste en één van de meest innovatieve online ketens ter wereld opgebouwd. 

Sinds de pandemie wordt er meer dan ooit besteld vanuit de Amazon Warehouses, maar ook op het gebied van cloud-services was er sterke groei.

Hierdoor is Amazon inmiddels één van de grootste cloud aanbieders ter wereld. Ook producten als Alexa, Prime en Kindle worden veel verkocht.

In Nederland is het sinds afgelopen jaar mogelijk om op de website van Amazon.nl te bestellen. Het bedrijf is niet bang om hierin de concurrentie aan te gaan met Coolblue en Bol.com. En het lijkt goed te gaan. 

Koers aandelen Amazon (AMZN) bij eToro
welke aandelen gaan stijgen amazon

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Onder leiding van multi-miljardair Jeff Bezos is Amazon dus druk bezig met het veroveren van Europa (en de rest van de wereld). Consumenten hebben vanwege de pandemie bovendien nog een extra motivatie gekregen om online te shoppen, en ook diensten als Prime worden steeds populairder. 

Vandaar dat Amazon één van onze antwoorden is op de vraag welke aandelen gaan stijgen en welke aandelen nu kopen. De omzet blijft stijgen en Amazon is inmiddels zo groot dat het de concurrentie uit de markt lijkt te kunnen gaan concurreren.

3. Rolls-Royce

Rolls-Royce is van oorsprong de fabrikant van de luxe auto’s die we allemaal kennen. Tegenwoordig is de situatie echter veranderd. BMW is tegenwoordig namelijk eigenaar van de auto afdeling en Rolls-Royce zelf is actief in de vliegtuigwereld. 

Rolls-Royce heeft het erg zwaar tijdens de coronacrisis. Alle vliegtuigen blijven momenteel aan de grond.

Kansen liggen er wanneer het weer mogelijk wordt om op grote schaal te reizen. Rolls-Royce schreeuwt om een vaccin die dat mogelijk maakt. 

Eerder dit jaar steeg de koers aandelen bijna 100% binnen een dag nadat het nieuws over het Pfizer vaccin bekend werd gemaakt. 

Het aandeel Rolls-Rocye staat inmiddels weer lager. Ten opzichte van een aantal jaar eerder is het bijna 5 keer zo goedkoop geworden.

Koers aandelen Rolls Royce (RR.L) bij eToro
welke aandelen gaan stijgen rolls royce

Bij het verhandel van CFD's bij deze aanbieder verliest 67% van de accounts van particuliere beleggers geld. Zorg ervoor dat je begrijpt hoe CFD's werken en denk goed na of je het je kunt veroorloven om het hoge risico op geldverlies te nemen.

Wanneer de coronamaatregelen afnemen en de maatschappij weer op gang liggen er enorme mogelijkheden voor Rolls-Royce wanneer zij zich herstellen naar hun pre-corona niveau.

4. Koninklijke Ahold NV

De Koninklijke Ahold NV kennen we allemaal van supermarktketen Albert Heijn! Het aandeel staat ook bekend onder de naam Ahold Delhaize, en het bedrijf heeft meer dan 380.000 werknemers.

Het bedrijf staat bekend als een redelijk veilige belegging. Maar ook Koninklijke Ahold kreeg het aan het begin van de coronacrisis te verduren. 

Gelukkig voor Ahold Delhaize bleek het uiteindelijk gigantisch mee te vallen voor ze. De supermarkt draaide zelfs fors meer omzet.

Dit onder andere doordat restaurants gesloten waren en mensen massaal gebruik gingen maken van de online bezorgen van Albert Heijn.

De omzet lag in 2020 12% hoger en de winst per aandeel kan met wel een vierde toenemen.

Koers aandelen Koninklijke Ahold NV (AD.NV) bij eToro
welke aandelen gaan stijgen ah

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

De vooruitzichten zijn goed omdat de komende tijd de lockdown nog van kracht is, en de restaurants voorlopig gesloten blijven. Mensen bestellen daardoor liever uitgebreid boodschappen om thuis aan de slag te gaan.

Bovendien wil Koninklijke Ahold haar aandeelhouders belonen. Door voor €1 miljard eigen aandelen te kopen zal de winst per aandeel verder worden verhoogd. Deze kun jij als aandeelhouder ontvangen in de vorm van dividend.

Al met al is Koninklijke Ahold NV daarom een absolute top pick wanneer het gaat om welke aandelen gaan stijgen. Welke aandelen nu kopen hoeft geen vraag meer te zijn, je kunt gewoon terecht bij de Albert Heijn!

5. Nvidia

Nvidia is een toonaangevend bedrijf in de wereld van technologie die bekend is van onder andere haar grafische kaarten en videochips voor elektronische apparaten. Zo is een goede Nvidia kaart een heilige graal voor mening fanatiek gamer. 

Daarnaast zet Nvidia in op verdere innovatie voor haar grafische kaarten door ze in te zetten voor artificial intelligence, zelfrijdende auto’s en crypto mining.

Ook aan een afdeling speciaal voor datacenters wordt hard gewerkt. Het bedrijf is dus volop in beweging.

Afgelopen jaar groeide de omzet van het datacenter met 168% waardoor voor het eerst in de Nvidia gaming niet het grootste deel van de omzet was.

Koers aandelen Nvidia (NVDA) bij eToro
welke aandelen gaan stijgen nvidia

Al deze ontwikkelingen betalen zich terug in de Nvidia koers. Het is één van de beste investeringen van de afgelopen jaren gebleken die vanaf 2018 bijna alleen maar aan het stijgen is geweest.

Het bedrijf innoveert volop en zet in op de groeimogelijkheden in de techsector van de komende jaren. We hebben dan ook geen reden om aan te nemen dat Nvidia niet behoort tot de stocks die het antwoord zijn op welke aandelen er gaan stijgen.

Heb jij één of meerdere bedrijven gezien waarvan aandelen kopen je interessant lijkt? Maak dan snel een beleggingsaccount aan bij eToro zodat je vandaag nog aan de slag kunt!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Eenvoudig zelf handelen in Aandelen die gaan stijgen

Aandelen kopen is tegenwoordig gemakkelijker dan ooit tevoren. Je hoeft namelijk niet zelf meer naar de beurs, maar kunt gewoon een aandeel kopen vanuit je luie stoel. Dit doe je bij een online broker. 

Deze online broker werkt als een tussenpersoon tussen jou en de beurs en maakt het mogelijk dat je zonder rompslomp over kunt gaan tot de koop en/of verkoop van aandelen en andere handelsproducten. 

Om je op weg te helpen hebben wij alvast een kleine selectie gemaakt van geschikte brokers waar je terecht kunt voor de in het hoofdstuk ‘welke aandelen gaan stijgen’ besproken stocks. 

1. eToro

eToro logotype

Online broker nummer 1 is eToro. Hier handel je in producten als aandelen, CFD’s, ETF’s, diverse indexfondsen en zelfs grondstoffen als goud en olie

Een account registreren bij eToro is heel eenvoudig en te regelen binnen een aantal minuten wanneer je een geldig identiteitsbewijs bij de hand houdt. Na het verifiëren en compleet maken van je account krijg je toegang tot de beurzen. 

Als beginner kun je eerst rondneuzen met de gratis demofunctie, waarbij je €100.000 euro krijgt aan virtueel geld om te oefenen met beleggen. Wanneer jij je klaar voelt stap je vervolgens over naar echt geld met de lage minimale inleg van €170 euro.

Een unieke en handige hulptool is CopyTrading. Hiermee krijg je de mogelijkheid om de meest succesvolle beleggers van het platform na te doen. Je krijgt inzicht in hun portfolio’s en kunt automatisch transacties volgen en kopiëren. De beste leerschool die je maar kunt wensen op zoek naar welke aandelen gaan stijgen!

Geen wonder dus dat de gebruikers enthousiast zijn over het platform. Bovendien is eToro ook nog eens veilig en gereguleerd door financiële instanties als de FCA en de CySEC. Deze houden toezicht dat de broker zorgvuldig met je geld omgaat.

Bij eToro betaal je nooit commissiekosten over aandelen en ETF’s. Deze zijn altijd 0%. Geld storten doe je eenvoudig via betalingsmogelijkheden als PayPal, iDeal, creditcards of nog tal van andere opties.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

2. VantageFX

VantageFX is een broker die 10 jaar geleden werd opgericht. Het is gevestigd in Australië.

Vantage is 10 jaar geleden opgericht en groeit snel. Ze zijn nu een broker in meer dan 170 landen en hebben ook meer dan 1.000 werknemers in meer dan 30 kantoren. 

Met Vantage kan je met veel verschillende markten traden, maar Vantage staat vooral bekend met het traden van Forex. Verder kan je ook Grondstoffen traden. Denk hieraan goud, silver, tarwe, olie en aardgas.

Ten slotte staat VatageFX erg bekend om zijn perfecte klanten service. Er is namelijk 24/5 klanten service via de telefoon, mail of via de chat.

3. Skilling

Skilling is een jong bedrijf die in 2006 is opgericht in Cyprus, In het afgelopen jaar is het bedrijf flink gegroeid.

Skilling heeft een grote aanbod. Je kan dan ook meer dan 900 Forex en meerder CFD. Je kan dan ook via de app van Skilling traden dus je hebt geen computer nodig om dit te doen. Wat heel handig is.

Ook biedt Skilling een demo account waar je Viruele opties kan kopen zonder enige problemen met echte geld. Je krijgt dan ook 10.000 Viruele geld waarmee je in verschillende markten kan handelen.

Het nadeel van Skilling is dat je onderhouds kosten moet betalen dit is wel een voor als je het maximale uit je geld wilt halen. Overweeg dus goed dat je extra kosten hebt.

4. Capital.com

Capital is een grote broker in de aandelenmarkt die gevestigd is in de Verenigd Koninkrijk.

Het jong bedrijf is wel heel snel gegroeid en is een van de grootste makelaars met een internationaal handsplatform in Europa. Meer dan 750.000 Actieve klanten en een trading volume van meer dan 80 Miljard.

Wat je kan traden in capital is bijvoorbeeld: Forex, Aandelen en Crypto. Je kan dit allemaal traden zonder enige comissie kosten.

Verder heb je op Capital.com ook nog een minimale storting van € 20 ,- dit heel handig voor beginnende handelaren zodat ze niet in een beek een groot bedrag hoeven te storten.

5. DEGIRO

DEGIRO is een Nederlands alternatief voor eToro. Deze online broker is wat kleiner in opzet maar geeft je wel toegang tot veel beurzen tegen redelijke kosten. 

Met DEGIRO zit je bij een betrouwbare partij die gereguleerd wordt en een registratie heeft bij De Nederlandsche Bank. Je hebt keuze uit veel mogelijkheden en opties om te beleggen in bijvoorbeeld aandelen en fondsen. 

Aanmelden gaat net als bij eToro zeer eenvoudig en vereist slechts enkele minuten tijd. Mochten er problemen optreden is er een Nederlandse klantenservice aanwezig.

Het grote nadeel van DEGIRO is dat het platform simpeler is opgezet. Zo is er geen copytrading tool, zijn er minder analysemogelijkheden en is het minder innovatief.

Veelgestelde vragen

Er zijn verschillende methodes waarop je kunt investeren in aandelen. Zo kun je losse aandelen kopen, beleggen in ETF’s / fondsen of CFD’s kopen.

De eenvoudigste en meest geschikte manier voor beginnende beleggers is het aanschaffen van een aandeel. Je kunt deze kopen tegen de actuele koers en verkopen wanneer je zelf wilt.

Fondsen zijn een veilige manier van beleggen, maar verplichten je tot het investeren in veel verschillende bedrijven waarbij het risico wordt gespreid. Hierdoor valt het mogelijke rendement lager uit.

CFD’s zijn een middel voor ervaren beleggers. Veel beleggers onderschatten de risico’s van beleggen met CFD’s en verliezen hier geld op.

Wij raden daarom aan een aandeel te kopen bij een broker die hier weinig tot geen kosten over rekent, zoals eToro.

De aandelenmarkt ligt niet vast maar wordt altijd bepaald door ontwikkelingen en uiteindelijk vraag en aanbod. Er is dan ook geen 100% garantie te geven over welke aandelen gaan stijgen.

Door middel van onderzoek, het lezen van het nieuws en jezelf verdiepen in de markt en het bedrijf kom je echter een heel eind en kun je een afweging maken of een aandeel de moeite waard is om in te investeren. Goede bedrijfsresultaten zijn bijvoorbeeld een goed teken, net zoals gesloten deals en samenwerkingen of een uitbreiding.

Bij de online brokers zijn ook verschillende grafieken en tools aanwezig waarmee je een technische analyse kunt uitvoeren op de actuele koers van het aandeel die je meer inzicht geeft.

ETF’s zijn vaak een vorm van indexfondsen waarin je bij een online broker kunt beleggen. Deze ETF’s zijn zo samengesteld dat ze een deel van markt, een bepaalde sector of koers volgen. Dit is een relatief veilige en voorzichtige manier van beleggen omdat het risico is verspreid over meerdere bedrijven.

Bij een aandeel bepaal je volledig zelf in welke bedrijven je investeert. Je bent niet gebonden aan een verplicht pakket zoals bij een fonds. Je kan dus zelf bedrijven waarin je het niet ziet zitten ‘overslaan’. Zo kun je ook je kansen op rendement verhogen.

Een aandeel is een manier voor mensen om hun vertrouwen in een bedrijf uit te spreken. Door het aanschaffen van één of meerdere aandelen koop je min of meer een stukje van de organisatie waar jij in geloofd.

Het is voor veel bedrijven de gewoonte om een deel van de gemaakte winst uit te keren aan de aandeelhouders, die dan een extra bedrag verdienen per aandeel als ‘bedankje’ voor hun steun aan het bedrijf. Je hebt dus direct baat bij goede resultaten.

Aandelen kopen is altijd risicovol, zelfs bij een goed beveiligde broker. Je bent uiteindelijk afhankelijk van de markt en de resulaten van het bedrijf waarin je een aandeel koopt. Dit bedrijf kan een slecht jaar doormaken of failliet gaan.

Ook kun je zelf in paniek raken bij een prijsdaling en je aandeel met verlies verkopen tegen de lagere waarde.

Denk dus altijd goed na voordat je gaat beleggen en gebruik nooit geld dat je niet kunt missen.

Conclusie

Het afgelopen jaar is een achtbaan geweest op de beurs. Goede resultaten en een opwaartste trend werden ruw verstoord door het uitbreken van een wereldwijde pandemie. 

Toch wisten een groot aantal bedrijven zich er tot nu toe doorheen te slaan zonder daarbij onherstelbare schade op te lopen, al dan niet gesteuend door nationale overheden. Ook ontstonden er voor een aantal sectoren (met name bedrijven in de logistiek, supermarkten en online webwinkels) nieuwe kansen. 

Techreuzen bleven zich doorontwikkelen en bij ‘jonge’ streamingdiensten zorgde de pandemie juist voor een sterke toename in gebruikers en daarmee extra cashflow. 

Het herstel, de vooruitblik op het einde van de pandemie – en dan met name met behulp van sneltesten en vaccins – en de techsector die zich blijft doorontwikkelen biedt voldoende aanknopingspunten om te kijken naar welke aandelen gaan stijgen. 

Aankomend jaar is het jaar waarin iedereen rekent op economisch herstel en bedrijven langzaamaan weer beginnen te draaien op oude capaciteit. Ook een aantal technologische ontwikkelingen is in sneltreinvaart belandt. Dit biedt als belegger instapmogelijkheden.

Investeer zorgvuldig, doe je eigen research en hou in de gaten welke aandelen gaan stijgen. Hou het nieuws in de gaten en speel in op ontwikkelingen rondom bijvoorbeeld het vaccinatieprogramma en welke aandelen gaan stijgen bij een succesvolle uitrol daarvan en ‘nieuwe’ vrijheden. 

Aandeel aanschaffen bij eToro?
Wil jij beleggen om te kijken welke aandelen gaan stijgen en zoek je een betrouwbare broker? Bij eToro wordt je aan de hand genomen en kun je bij succesvolle beleggers de kunst afkijken!
TIP

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Scroll naar boven