Xpeng Stock | Alles over investeren in Xiaopeng Motors

XPeng Inc.XPEV
1.50%
$8.82

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Xpeng Stock is het aandeel van een bedrijf wat elektrische voertuigen produceert en levert over de hele wereld. Het is een chinees bedrijf, maar Xpeng zit ook gevestigd in de Verenigde Staten. 

Xpeng Stock logo

Wil je meer weten over Xpeng Stock? Wij leggen in ons artikel alles uit over het aandeel Xpeng, en daarbij geven we je een Xpeng stock forecast én Xpeng stock advice. Ook wordt hier uitgelegd dat Xpeng stock Nasdaq niet klopt omdat Xpeng beursgenoteerd staat bij NYSE

Investeren in Xpeng Stock in 4 stappen

Bij eToro kun je makkelijk en snel een account aan maken. Zo kun je vandaag nog beginnen met het beleggen in Xpeng stock. 

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

De koers van Xpeng stock is dan misschien aan het dalen, het kan alsnog een aantrekkelijk aandeel zijn om in te gaan beleggen. Daar kun je vandaag nog mee beginnen! Dat kan door een account aan te maken bij eToro!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Hoe koop je Xpeng Stock?

Het Xpeng aandeel kun je op meerdere manier kopen. Zo staat het bedrijf beursgenoteerd op de New York Stock Exchange (NYSE) en kun je via die beurs investeren. Het bedrijf staat niet beursgenoteerd bij de Nasdaq, ook al wordt dat door veel mensen wel verwacht. Maar je kunt ook via een makkelijkere manier gaan beleggen in Xpeng Stock, namelijk via een online broker. 

Via de volgende stappen leggen we jou uit hoe je gemakkelijk kunt beginnen met beleggen via een broker

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Stap 1: Kies de juiste broker

Om te investeren in het aandeel naar jouw keuze, of zelfs meerdere, kun je het beste een broker uitkiezen. Op zo’n platform vind je naast alle informatie over de verschillende aandelen ook nog veel andere tools. Dat maakt het een stuk makkelijker om het beleggen onder de knie te krijgen. 

Naast aandelen vind je bij verschillende brokers vaak ook nog CFD’s, ETF, grondstoffen en cryptocurrency’s. Maar let er wel op dat dit verschilt per platform, dus bekijk goed waarin je wilt gaan handelen en of dat overeenkomt met wat de brokers aanbieden. 

Wanneer je een broker hebt gevonden die de handelsproducten aanbiedt waar jij geïnteresseerd in bent, is het ook altijd slim om even te controleren of het platform wel gereguleerd wordt door een instantie. Daar heb je meerdere van, en in Nederland is dat bijvoorbeeld de AFM. 

Tegenwoordig moet alles snel en makkelijk gaan. Via apps brokers kun je daarom simpel en snel kijken hoe het er voor staat met jouw gekochte aandeel. Heb je interesse? Bekijk dan ook ons artikel over De beste aandelen apps voor mobiel beleggen.

Er zijn enorm veel brokers en dat is natuurlijk ontzettend fijn, maar soms is het dan lastig om de goede te vinden. Wij hebben voor jou onze aangeraden brokers op een rijtje gezet, met alle voor- en nadelen. 

Broker
Capital
⭐⭐⭐⭐
Vantage
⭐⭐⭐⭐
Libertex
⭐⭐⭐
Skilling
⭐⭐⭐⭐
Avatrade
⭐⭐⭐
Capital bekijkenVantageFX bekijkenLibertex bekijkenSkilling bekijkenAvatrade bekijken
Beoordeling Mobiele App10/109.5/109.5/109.5/109.0/10
Minimale storting (€)€ 20,00€ 175,00€ 100,00€ 100,00€ 90,00
Minimale spread (pips)0.120.0vanaf 0,01%0.10.9
Minimale trade size (€)€ 20,000.01 lots€ 10,00€ 0,010.01 lots
Maximale Hefboom20:1500:1100:1100:1100:1
Valutaparen100401007050
Regulatie FCA, CySEC, ASICVFSCFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINCySECFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFIN
Overnacht / conversiekostenVariabelVariabelVariabelVariabel0,0058%
Opnamekosten€ 0,00€ 0,00Max € 10,00€ 0,00€ 0,00
Onderhoudskosten€ 0,00€ 0,00€ 5,00 na 6 maand€ 10,00 na 12 maand€ 50,00 na 3 maand

Overzicht van brokers

eToro logotype

Onze beoordeling

5/5

Voordelen

Nadelen

Functionaliteiten

Voor zowel de startende als de semi-ervaren belegger is eToro de beste keuze. Dit platform biedt namelijk enorm veel tools aan die het beleggen makkelijker maken. Dankzij de gebruiksvriendelijkheid en de overzichtelijkheid van deze broker hoeft investeren niet ingewikkeld te zijn. 

Binnen no-time heb je een gediversifieerd portfolio opgebouwd, wat nodig is om je risico te verlagen. Met name de CopyTrading functie is hier handig voor. 

De CopyTrading functie geeft jou inzicht in de portfolio’s van de meest succesvolle beleggers op het platform. Zo kun je onder andere het rendement en de risicowaardes bekijken. Als kers op de taart kun je deze portfolio’s ook nog eens compleet overnemen, zodat jij beter van start kan gaan met jouw eigen beleggingen. 

eToro maakt ook nog eens gebruik van de lage minimale inleg van €170,-. Zo kun je met weinig risico’s starten met investeren. Wil je eerst nog even oefenen voordat je je echte geld inzet? Dat kan via de gratis demofunctie, waarmee je kunt handelen met virtueel geld. 

Bij het handelen in aandelen en ETF’s, is eToro de beste keuze, omdat het platform 0% commissie op aandelen en ETF’s rekent. Dat is erg voordelig!

Niet alleen aandelen en ETF’s zijn te vinden op het platform. Ook CFD’s, indexen, grondstoffen en forex trading zijn beschikbaar op eToro. En last but not least: het platform wordt gecontroleerd door de Britse Financial Conduct Authority (FCA). Een betrouwbare broker dus!

Lage kosten, makkelijk een gediversifieerd portfolio opbouwen én ruimte om te oefenen. Klink dat al als muziek in je oren? Vooral voor de beginnende broker is eToro uiterst geschikt.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Stap 2: Open een account

Je hebt nu gekozen voor een broker, en dan is het tijd om een account aan te maken. We laten zien hoe dat gaat bij bijvoorbeeld eToro. 

Meld je aan bij eToro

Via de grote groene knop op de website van eToro kun je je aanmelden. 

Verifieer je account

Na het bedenken van een gebruikersnaam en een wachtwoord, krijg je een link via de mail. Daarmee kun je je account verifiëren. 

xpeng stock etoro
eToro homepage: meld u nu aan!
Voltooi je profiel en financieer je account

Met de demofunctie kun je al beginnen met beleggen met virtueel geld, dat is zonder risico’s. Maar je kunt ook direct aan de slag met echt geld. Dan moet je het Know Your Customer proces eerst voltooien.

Daarmee link je je bankrekening en je identiteitsbewijs aan je profiel. Als laatste krijg je wat vragen over de risico’s van beleggen. Ben jij je wel bewust van alle risico’s? Lees anders ons artikel over de risico’s van beleggen. 

Na het KYC proces kun je geld overmaken naar je account. Dat kan makkelijk via bijvoorbeeld iDEAL of PayPal. 

xpeng stock kopen etoro
Geld overmaken bij eToro

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Stap 3: Vind het aandeel Xpeng

Via de broker kun je nu beleggen in het Xpeng aandeel. Dat doe je heel makkelijk door de naam van het bedrijf, of de code XPEV in te voeren. Daarna klik je op ‘handelen’ en je kunt beginnen! Veel mensen denken dat Xpeng Stock Nasdaq beursgenoteerd staat, maar aandeel Xpeng is echter alleen genoteerd bij NYSE.

Xpeng stock koers
De koers van aandeel Xpeng via eToro.

Wil je meteen investeren in het Chinese bedrijf Xpeng? Daar hoef je niet lang mee te wachten: je kunt meteen beginnen met eToro!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Xpeng G3 SUV

De Xpeng G3 SUV

Over aandeel Xpeng

Xpeng is een Chinees bedrijf dat elektrische voertuigen produceert. In 2014 werd het bedrijf opgericht door Henry Xia en He Tao.

In 2018 brachten ze hun eigen voertuig op de markt, namelijk de Xpeng G3 SUV. Op de afbeelding hiernaast zie je hoe die eruit ziet. 

De vestiging van Xpeng in California kreeg in 2018 toestemming om ‘selfdriving cars’ te gaan testen. Deze toestemming werd weer ingetrokken nadat het Xpeng niet lukte om een rapport in te dienen. 

Xpeng is een populair en groeiend bedrijf en daarom ook aantrekkelijk voor mensen om er voor te gaan werken. In 2018 werd dan ook iemand opgepakt die de geheime ideeën van Apple’s auto project wilde delen om een baan te krijgen bij Xpeng. Hetzelfde gebeurde bij een oud-werknemer van Tesla. 

Het productiebedrijf heeft veel grote investeerders binnen kunnen halen sinds de oprichting van Xpeng. Dat zijn namelijk Alibaba, Foxconn, IDG Capital en later kwam Xiaomi daar ook nog eens bij.

Naast dat Alibaba Group grote investeringen doet in Xpeng, kwam de Vice President van Alibaba, Joseph Tai, ook nog eens bij het team van Xpeng. 12% van de Xpeng aandelen zijn dat ook in het bezit van Alibaba. 23% van die aandelen zijn van medeoprichter He Xioa Peng.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Xpeng Stock Nieuws

Bij dit nieuws beginnen we niet bij Xpeng, maar bij Tesla China. Want dat bedrijf staat namelijk op nummer drie van de meest waardevolle automakers ter wereld. Deze grote concurrentie zorgt ervoor dat analisten hun Xpeng stock advice verlagen naar ‘houden’. Ook is er nu weinig ruimte voor fouten bij Xpeng. 

De opkomst van coronavaccins zorgt voor een omkeer van het investeren in groeiaandelen naar investeren in cyclische aandelen. Hierdoor is Xpeng stock sinds november al flink gedaald. Een concurrent van Xpeng is NIO, ook een producent van elektrische voertuigen. Beide bedrijven hebben veel potentieel. 

Het nettoverlies van Xpeng kromp in het vierde kwartaal van 2020 met 42%, in vergelijking met Q4 van 2019. Dit komt doordat de vraag naar elektrische auto’s enorm is toegenomen in China. In 2020 was het nettoverlies 101,4 miljoen euro, en dat is dus 42% minder dan het jaar ervoor. 

Xpeng stock staat pas sinds augustus 2020 beursgenoteerd. Veel mensen denken dat Xpeng stock Nasdaq beursgenoteerd staat, maar deze is echter te vinden op de New York Stock Exchange (NYSE). 

Wil je meteen handelen in Xpeng Stock? Via eToro kun je heel makkelijk het aandeel Xpeng vinden en gaan investeren. 

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Koers Xpeng aandeel op het moment

De koers van Xpeng Stock staat pas sinds augustus 2020 beursgenoteerd, maar er valt al genoeg over te zeggen. In de beginperiode bleef de koers op hetzelfde bedrag hangen, namelijk rond de €16. Totdat in november de koers opeens enorm steeg, in de piek was aandeel Xpeng €60,63 waard.
 
Dit was helaas van korte duur, want door de opkomst van het coronavaccin, wat zorgde voor een rotatie van groeiaandelen naar cyclische aandelen, daalde de Xpeng Stock koers al vrij snel. Als de Xpeng Stock forecast is dat de koers blijft dalen, dan kan het bedrag wel eens op hetzelfde eindigen als waar het mee begon. 
 

Momenteel is het bedrag van Xpeng Stock €21,92. Om een voorbeeld te geven van hoe winstgevend aandeel Xpeng zou kunnen zijn nemen we de volgende rekensom. Als je op de eerste dag €1000 euro had gehad en die op de piek had laten uitbetalen, had je: (1000/17,82) * 60,63 = €3402,36 kunnen hebben. Maar hoe het er nu met de koers voor staat, zorgt voor een negatief Xpeng Stock advice. 

Nu Xpeng Stock kopen?

Het ging een tijd de goede kant op met Xpeng stock, en dit kwam vooral doordat de vraag naar elektrische auto’s de laatste jaren enorm is gegroeid. 

En die sector zal waarschijnlijk nog enorm doorgroeien. Maar in februari zijn de Treasury bond yields enorm omhoog gegaan. Dit zorgde ervoor dat veel mensen niet in elektrisch investeren, maar in energie en industrie. 

Ook zorgde de opkomst van het coronavaccin voor een keerpunt in de Xpeng stock koers. Dit komt omdat er meer geïnvesteerd wordt in cyclische aandelen nu. 

Xpeng stock koers

De koers van Xpeng stock is te zien op eToro. 

Daarnaast is Tesla China een grote concurrent van Xpeng, wat de Xpeng Stock forecast toch onzekerder maakt. Het is daarom misschien de goede keuze om nog even af te wachten met het kopen van aandeel Xpeng, ook omdat het bedrijf nog in de beginfase zit en daardoor nog niet veel winst oplevert. 

De markt van elektrische auto’s is echter wel een goede om in de gaten te houden, want deze is enorm hard aan het groeien. Wie weet is de Xpeng Stock Forecast dan ook dat de koers een grote comeback krijgt, maar voor nu is het handig om niet te kopen. Wil je dat toch wel? Dan is een aandeel Xpeng nu €21,29 waard. 

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Interessante aandelen naast Xpeng Stock

Je kunt natuurlijk niet een portfolio samenstellen met daarin maar één aandeel. Ben je nog op zoek naar andere aandelen? Kijk dan eens naar deze drie bedrijven, wie weet zijn deze aandelen een mooie aanvulling op jouw portfolio!

Hertz stock kopen
Hertz (HTZGQ)

Hertz is een autoverhuurbedrijf in Amerika en het heeft het laatste jaar nogal wat te verduren gekregen: het bedrijf is namelijk als failliet verklaard. Toch blijft dit aandeel interessant voor sommige beleggers, ook al brengt het risico’s met zich mee. De koers heeft veel pieken en dalen gekend sinds de coronapandemie. 

Alle nadelen van de coronapandemie waren te veel voor het bedrijf waardoor het helaas niet verder kon gaan. Momenteel is Hertz bezig met een regeling voor de toekomst. Lees ons artikel over Hertz hieronder! 

aandeel air france klm logo
Air France KLM (AF.PA)

Air France KLM is een gefuseerd bedrijf tussen Air France en KLM. Het is de grootste luchtvaartmaatschappij van heel Europa en daarmee ook een aantrekkelijk aandeel. Door de coronapandemie liggen alle reizen natuurlijk een beetje stil, maar de verwachting is dat dit weer op zal komen.

Dan is er ook een kans dat de koers van Air France KLM omhoog schiet. De toekomst zal het laten zien. Wil je hier meer over weten? Lees ons artikel over Air France KLM hieronder, of begin direct met beleggen!

americain airlines stock logo 2
American Airlines (AAL)

American Airlines, gelegen in de Verenigde Staten, is een enorm luchtvaartmaatschappij. Het bedrijf was niet meer gezond, maar na een fusie werd dit alweer stukken beter. Ook dit bedrijf is door de coronapandemie getroffen, omdat veel vluchten niet meer door zijn gegaan. 

In de toekomst wordt toch verwacht dat de luchtvaartmaatschappij enorme sprongen gaat maken. Lees ons artikel over American Airlines hieronder, of beging direct met beleggen!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Aandeel Xpeng: Veelgestelde vragen

Het is mogelijk om het aandeel Xpeng bij meerdere brokers te kopen. Wij raden eToro aan om te gebruiken, omdat deze overzichtelijkheid biedt en enorm veel handige tools. In de zoekbalk kun je Xpeng vinden door de naam van het bedrijf in te voeren, of de code XPEV.

Xpeng heeft verschillende grote investeerders die het bedrijf helpen om te groeien. Het bedrijf bestaat namelijk nog maar sinds 2014 en is ook nog niet zozeer winstgevend. Onder andere gigant Alibaba investeert in het bedrijf, en ook Foxconn, IDG Capital en Xiaomi. 

De Xpeng Stock Forecast is dat het niet per se de goede kant op zal gaan met de koers. Het bedrijf is ook nog heel jong, omdat het in 2014 is opgericht. Daarom is het nu nog niet zozeer winstgevend, Xpeng focust vooral op groei. De markt van elektrische wagens gaat wel de goede kant op.

Wij raden eToro aan, deze broker is vooral voor de beginnende belegger geschikt. Met alle tools die het platform aanbiedt, ben je binnen no-time een expert in beleggen. Ook Xpeng Stock is hier op te vinden. 

Xpeng Stock advice van analisten is dat het niet slim is om het aandeel nu te kopen. De verwachting van de koers is ook dat het zal blijven dalen de komende tijd. 

Er wordt veel gedacht dat  Xpeng Stock Nasdaq beursgenoteerd staat, maar dat is niet zo. Het Xpeng aandeel staat alleen bij NYSE beursgenoteerd en dus niet als Xpeng Stock Nasdaq. 

Xpeng Stock: conclusie

Xpeng stock had in november 2020 een enorme piek in de koers, maar helaas was dit niet voor lange duur. Inmiddels is de koers gekelderd naar een bedrag van €21,29. Er zijn verschillende factoren die zoveel invloed hebben gehad op de koers van Xpeng stock. 

Zo is door het komen van het coronavaccin een rotatie gekomen in investeringen: mensen investeren nu liever in cyclische aandelen dan in groeiaandelen. Ook is de concurrent Tesla China gevaarlijk voor Xpeng en dat maakt het minder aantrekkelijk voor investeerders om hierin te gaan beleggen. 

De Xpeng Stock forecast is dan ook dat het niet snel beter met de koers zal gaan. Xpeng Stock advice van veel analisten is om het aandeel te houden en om het niet te kopen. De markt van elektrische voertuigen is de laatste tijd wel enorm aan het groeien, dus het is slim om die wel in de gaten te houden. 

Wil je toch beleggen in Xpeng Stock? Dan kan dat snel en makkelijk via eToro

Interesse in Xpeng stock?

Binnen no-time kun je beginnen met beleggen in Xpeng stock. Dit kan namelijk via eToro! Klik op de groene button om te starten.
Koop nu

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Scroll naar boven