Autofinanciering

Op zoek naar een autofinanciering, maar zit je met een BKR registratie? Dan moet je op zoek naar een autofinanciering zonder BKR toetsing.

Dit is niet gemakkelijk omdat autodealers liever geen auto op krediet verkopen aan particulieren die achterstallige betalingen hebben.

Als particulier heb je de grootste kans bij private lease. Bij private lease wordt jouw kredietwaardigheid gecheckt, maar heb je een H-notering (Herstel), dan is de kans groot dat je alsnog wegrijd in een nieuwe auto.

Indien dit niet het geval is en je wel maandelijks inkomen ontvangt, kun je het beste geld sparen om later een auto te kopen.

Wat zijn de voordelen van een autofinanciering?

Er is altijd wel een type en/of automerk dat jou aanspreekt. Je hoeft zelf ook geen grote investering te doen in de vorm van een groot bedrag.

Mocht je de financiering versneld boetevrij willen aflossen, dan is dat bij de meeste dealers geaccepteerd. Onderzoek dat wel even van tevoren als je een bepaalde dealer op het oog hebt.

Hoe kan ik het beste berekenen & vergelijken?

Heb je besloten om voor een autofinanciering in de vorm van een persoonlijke lening, auto op afbetaling of huurkoop auto te gaan? Dan rest jou nog een belangrijke taak: de goedkoopste autofinanciering berekenen met eventueel slottermijn, en deze vergelijken bij diverse dealers.

Het is verstandig om degelijk voorwerk te doen voordat je de deur uitstapt richting jouw dealer in de buurt. De kans is namelijk groot dat een dealer verderop een voordeligere financiering kan aanbieden.

Op lange termijn kan dit een stuk lucratiever zijn doordat je bijvoorbeeld een aantrekkelijkere rente hebt gekregen.

Een autofinanciering kan ook in de vorm van een autolening worden aangeboden. Indien je geen negatieve BKR registratie hebt, is het een optie om een autolening af te sluiten bij een online kredietverstrekker die hierin gespecialiseerd is.

Veel aanbieders bieden geen specifieke autoleningen aan, let hier goed op. Het is namelijk wel zo prettig als ze op de hoogte zijn van de kosten die een auto met zich meebrengt.

Vergelijk aanbieders altijd goed met elkaar. Je zult merken dat elke autodealer weer een net iets andere constructie en reglement heeft opgesteld. Het gaat erom dat je de kleine cruciale verschillen herkent en deze met elkaar vergelijkt.

Doorgaans betaal je rente over de autofinanciering. Dat is normaal. Meestal is het de looptijd in samenwerking met contractregels dat het verschil maakt. Vergeet overigens niet om de financiering mee te nemen in je belastingaangifte.

Hoe zit het met de zogenaamde 0% rente?

Heb je bijvoorbeeld een dealer gevonden die een autofinanciering 0% rente aanbiedt? Staar jezelf dan niet blind op die 0% rente. Er zit namelijk een addertje onder het gras, en deze trekken we er graag voor je uit.

Allereerst is deze financieringsvorm een verkapte vorm van uitgesteld betalen. Je word er vaak mee geconfronteerd in reclamecampagnes: “nu afhalen, volgend jaar betalen”.

In zekere zin klopt dit wel, alleen wordt er dan van je verwacht dat je het HELE bedrag na 1 jaar in één keer aflost.

De 0% rente op die zogenaamd goedkope autofinanciering geldt namelijk vaak maar voor 1 jaar. Bij een duurdere auto is dat echt niet zo makkelijk. Koop je een auto van 10.000 euro, dan moet je over 12 maanden 10.000 euro gaan betalen.

Als je 100% zeker weet dat je dit bedrag tegen die tijd kunt neerleggen, is deze 0% regeling interessant. Anders echt niet.

Het contract leert dan dat de autofinanciering wordt omgezet naar een doorlopend krediet of andere leenvorm waar maandelijks wel degelijk rente over wordt geheven.

Auto financieren met negatieve bkr-registratie

Het is niet mogelijk om jouw auto te financieren met een negatieve bkr-registratie. Je zal dus je best moeten doen om van deze registratie af te komen. Dit gaat niet vanzelf. 

Auto op afbetaling zonder bkr

Dit is mogelijk. Je moet dan wel alle documenten op orde hebben zoals inkomstenbewijzen. Je krijgt pas een BKR-registratie zodra er een BKR-codering aanwezig is. 

Auto kopen 50/50 deal zonder rente

Het is ook mogelijk om jouw auto te kopen door middel van een 50/50 deal. Dit is een deal waarbij jij de eerste helft betaald bij aankoop en de andere helft op een later moment. Kijk wel altijd goed naar de voorwaarden, er zijn namelijk vaak verborgen kosten in dat soort contracten. 

Scroll naar boven