Autofinanciering

Laatste update:

Je bent op zoek naar een autofinanciering zodat je snel de weg op kunt met een nieuwe auto? We helpen je hier graag verder met het maken van de juiste keuze. Voor een autofinanciering heb je twee opties:

  1. (Auto)lening aanvragen bij een kredietverstrekker
  2. Private lease auto via autodealer

Bij beide opties wordt jouw kredietwaardigheid gecheckt. Zorg ervoor dat dit goed zit. Indien dit niet het geval is en je wel maandelijks inkomen ontvangt, kun je het beste geld sparen om uiteindelijk een auto te kopen.

Huurkoop als autofinanciering

Iets anders is huurkoop. Heb je zelf niet veel geld meer op de bank staan, maar wil je toch een nieuwe auto kopen? En heb je een occasion of andere tweedehands auto of ander waardevol product die je kunt inruilen of verpanden? Dan is een huurkoop auto wellicht interessant.

Er zijn landelijk diverse bedrijven die huurkoop aanbieden. De werkwijze is relatief eenvoudig. Het stappenplan ziet er als volgt uit:

  1. Kies een tweedehands auto uit bij de dealer
  2. Betaal een gedeelte aan/af (bv. 40%) d.m.v. contanten of een inruilauto
  3. Betaal het overgebleven bedrag d.m.v. een maandelijkse aflossing
  4. Na de gehele afbetaling is de auto jouw eigendom geworden

Kort gezegd huur én koop je een auto tegelijkertijd. Je kunt het deels zien als een auto kopen op afbetaling. Voor iedereen die krap bij kas zit, kan dit een ideale tussenoplossing zijn. Let wel even goed op de rentes die hieraan verbonden zijn. Het is wijsheid om een autofinanciering zonder BKR toetsing te vergelijken bij diverse dealers.

De voordelen van een autofinanciering

Autofinanciering zonder bkr toetsingEr is altijd wel een type en/of automerk dat jou aanspreekt. Je hoeft zelf ook geen grote investering te doen in de vorm van een groot bedrag.

Mocht je de financiering versneld boetevrij willen aflossen, dan is dat bij de meeste dealers geaccepteerd. Onderzoek dat wel even van tevoren als je een bepaalde dealer op het oog hebt.

Berekenen & vergelijken

Heb je besloten om voor een autofinanciering in de vorm van een afbetaling of huurkoop te gaan? Dan rest jou nog een belangrijke taak: de goedkoopste autofinanciering berekenen met eventueel slottermijn, en deze vergelijken bij diverse dealers.

auto leasen zonder BKR toetsing

Het is verstandig om degelijk voorwerk te doen voordat je de deur uitstapt richting jouw dealer in de buurt. De kans is namelijk groot dat een dealer verderop een voordeligere financiering kan aanbieden. Op lange termijn kan dit een stuk lucratiever zijn doordat je bijvoorbeeld een aantrekkelijkere rente hebt gekregen.

Een autofinanciering kan ook in de vorm van een autolening worden aangeboden. Indien je geen negatieve bkr registratie hebt, is het een optie om een autolening af te sluiten bij een online leningverstrekker die hierin gespecialiseerd is.

Veel aanbieders bieden geen specifieke autoleningen aan, let hier goed op. Het is namelijk wel zo prettig als ze op de hoogte zijn van de kosten die een auto met zich meebrengt.

Vergelijk aanbieders altijd goed met elkaar. Je zult merken dat elke autodealer weer een net iets andere constructie en reglement heeft opgesteld. Het gaat erom dat je de kleine cruciale verschillen herkent en deze met elkaar vergelijkt.

Doorgaans betaal je rente over de autofinanciering. Dat is normaal. Meestal is het de looptijd in samenwerking met contractregels dat het verschil maakt. Vergeet overigens niet om de financiering mee te nemen in je belastingaangifte.

De zogenaamde 0% rente

Heb je bijvoorbeeld een dealer gevonden die een autofinanciering 0% rente aanbiedt? Staar jezelf dan niet blind op die 0% rente. Er zit namelijk een addertje onder het gras, en deze trekken we er graag voor je uit.

Allereerst is deze financieringsvorm een verkapte vorm van uitgesteld betalen. Je word er vaak mee geconfronteerd in reclamecampagnes: “nu afhalen, volgend jaar betalen”. In zekere zin klopt dit wel, alleen wordt er dan van je verwacht dat je het HELE bedrag na 1 jaar in één keer aflost.

De 0% rente op die zogenaamd goedkope autofinanciering geldt namelijk vaak maar voor 1 jaar. Bij een duurdere auto is dat echt niet zo makkelijk. Koop je een auto van 10.000 euro, dan moet je over 12 maanden 10.000 euro gaan betalen.

Als je 100% zeker weet dat je dit bedrag tegen die tijd kunt neerleggen, is deze 0% regeling interessant. Anders echt niet. Het contract leert dan dat de autofinanciering wordt omgezet naar een doorlopend krediet of andere leenvorm waar maandelijks wel degelijk rente over wordt geheven.

Scroll naar top
Lees vorig bericht:
Particulier Geld Lenen

In dit artikel leer je alles over hoe je particulier geld kunt lenen zonder tussenkomst van een bank. Dit type lening...

Sluiten