Autofinanciering


Wil jij een autofinanciering zonder BKR toetsing aanvragen? Dan hebben we goed nieuws. Ondanks dat er nagenoeg geen partijen zijn die deze vorm van financiering aanbieden, is er een veel interessanter alternatief: een private lease auto zonder bkr registratie.

Alle voordelen op een rij:

  • Je wordt niet bij het BKR geregistreerd
  • 2 jaar lang in een nieuwe populaire auto rijden
  • Alle kosten gedekt in maandelijkse vergoeding

Hoe dit kan zonder bkr? Dat zit zo:

De auto blijft eigendom van de huidige beheerder en komt dus niet op jouw naam te staan. Bij je aanvraag wordt jouw kredietwaardigheid wel gecheckt, maar een bkr registratie hoeft niet per se een probleem te zijn. Private lease is een alternatieve, maar vooral slimme manier om een auto te financieren zonder BKR registratie.

Huurkoop als autofinanciering

De bovenstaande situatie legt beknopt uit hoe een private lease in zijn werk gaat. Iets anders is een huurkoop zonder toetsing BKR. Heb je zelf niet veel geld meer op de bank staan, maar wil je toch een nieuwe auto kopen? En heb je een occasion of andere tweedehands auto of ander waardevol product die je kunt inruilen of verpanden?

Dan komt een huurkoop auto zonder BKR jou wellicht goed uit. Er zijn landelijk bedrijven die deze vorm van huurkoop aanbieden. De werkwijze hierachter is relatief eenvoudig. Het stappenplan ziet er als volgt uit:

  1. Kies een tweedehands auto uit bij de dealer
  2. Betaal een gedeelte aan/af (bv. 40%) d.m.v. contanten of een inruilauto
  3. Betaal het overgebleven bedrag d.m.v. een maandelijkse aflossing
  4. Na de gehele afbetaling is de auto jouw eigendom geworden

Kort gezegd huur én koop je een auto tegelijkertijd. Je kunt het deels zien als een auto kopen op afbetaling. Voor iedereen die krap bij kas zit, kan dit een ideale tussenoplossing zijn. Let wel even goed op de rentes die hieraan verbonden zijn. Het is wijsheid om een autofinanciering zonder BKR toetsing te vergelijken bij diverse dealers.

De voordelen van een autofinanciering zonder krediet toetsing

Autofinanciering zonder bkr toetsingEen auto kopen zonder BKR toetsing kan dus zonder al te veel problemen plaatsvinden. Indien het geen private lease betreft, moet je zelf het een en ander aan waarde kunnen overleggen. In beide gevallen komen interessante voordelen bij een dergelijke huurkoop kijken.

Zo kun je meestal kiezen uit een uitgebreid aanbod van auto’s. Er zit altijd wel een type en/of merk tussen dat jou aanspreekt.

Banken of andere financiële instanties spelen geen rol als tussenpersoon. Dit scheelt al gauw een behoorlijke marge op de rente. Je hoeft zelf ook geen grote investering te doen in de vorm van een groot bedrag.

Een huurkoop zonder BKR zegt het eigenlijk al. Je betaald een relatief klein deel af en huurt de rest tot aan het einde van de looptijd. De term ‘huren’ is eerlijkheidshalve beter te lezen als ‘lease’ omdat rente geheven wordt.

Mocht je versneld boetevrij willen aflossen, dan is dat bij de meeste dealers geaccepteerd. Onderzoek dat wel even van tevoren als je een bepaalde dealer op het oog hebt. De dealer zal uiteraard geen BKR check uitvoeren en je rijdt vaak dezelfde dag nog met een APK gekeurde auto de parkeerplaats af.

Auto leasen zonder BKR toetsing

Hetzelfde geld dus voor een occasion auto leasen zonder BKR toetsing. Wat wel goed is om in de gaten te houden, is het volgende. Vraag bij de dealer altijd of het verplicht is om een loonstrook van de vorige maand mee te nemen.

Indien dit het geval is, ben je dus verplicht om een baan te hebben op het moment dat je een autofinanciering zonder BKR toetsing aan wilt gaan. Anders word je helaas afgewezen.

Rijd je zakelijk en zijn de kosten aftrekbaar, dan is bovenstaande natuurlijk niet van toepassing. Je kunt dat het beste kiezen voor een zakelijke vorm van leasen. Ben je een ondernemer, dan kun je je auto ook financieren uit een zakelijke lening die je bent aangegaan voor je onderneming.


Geheel vanzelfsprekend is het dus allemaal niet. Er zijn partijen die genoegen nemen met het bewijs van een WW uitkering of andere uitkeringsvorm. Maar vraag dit altijd even na voordat je kostbare uren afreist naar een dealer, en onnodig benzine gebruikt. Mocht je nog een klein bedrag nodig hebben om de deal helemaal rond te krijgen, dan is geld lenen zonder bkr toetsing binnen 10 minuten een optie.

Berekenen & vergelijken

Heb je besloten om voor een autofinanciering in de vorm van een afbetaling of huurkoop te gaan? Dan rest jou nog een belangrijke taak: de goedkoopste autofinanciering berekenen met eventueel slottermijn, en deze vergelijken bij diverse dealers.

auto leasen zonder BKR toetsing

Het is verstandig om degelijk voorwerk te doen voordat je de deur uitstapt richting jouw dealer in de buurt. De kans is namelijk groot dat een dealer verderop een voordeligere financiering kan aanbieden. Op lange termijn kan dit een stuk lucratiever zijn doordat je bijvoorbeeld een aantrekkelijkere rente hebt gekregen.

Een autofinanciering kan ook in de vorm van een autolening worden aangeboden. Indien je geen negatieve bkr registratie hebt, is het een optie om een autolening af te sluiten bij een online leningverstrekker die hierin gespecialiseerd is.

Veel aanbieders bieden geen specifieke autoleningen aan, let hier goed op. Het is namelijk wel zo prettig als ze op de hoogte zijn van de kosten die een auto met zich meebrengt.

Vergelijk aanbieders altijd goed met elkaar. Je zult merken dat elke autodealer weer een net iets andere constructie en reglement heeft opgesteld. Het gaat erom dat je de kleine cruciale verschillen herkent en deze met elkaar vergelijkt.

Doorgaans betaal je rente over de autofinanciering. Dat is normaal. Meestal is het de looptijd in samenwerking met contractregels dat het verschil maakt. Vergeet overigens niet om de financiering mee te nemen in je belastingaangifte.

10 Tips Bij Negatieve BKR

Bkr tips

Zit je met een negatieve BKR registratie en brengt deze jou regelmatig in benarde situaties? Meldt je dan gratis aan en ontvang wekelijks tips om weer financieel gezond te worden. Denk aan handige artikelen met stappenplannen, hulpbronnen en tips van experts.

We sturen je géén spam en afmelden kan bij iedere e-mail. Powered by ConvertKit

De zogenaamde 0% rente

Heb je bijvoorbeeld een dealer gevonden die een autofinanciering 0% rente aanbiedt? Staar jezelf dan niet blind op die 0% rente. Er zit namelijk een addertje onder het gras, en deze trekken we er graag voor je uit.

Allereerst is deze financieringsvorm een verkapte vorm van uitgesteld betalen. Je word er vaak mee geconfronteerd in reclamecampagnes: “nu afhalen, volgend jaar betalen”. In zekere zin klopt dit wel, alleen wordt er dan van je verwacht dat je het HELE bedrag na 1 jaar in één keer aflost.

De 0% rente op die zogenaamd goedkope autofinanciering geldt namelijk vaak maar voor 1 jaar. Bij een duurdere auto is dat echt niet zo makkelijk. Koop je een auto van 10.000 euro, dan moet je over 12 maanden 10.000 euro gaan betalen.

Als je 100% zeker weet dat je dit bedrag tegen die tijd kunt neerleggen, is deze 0% regeling interessant. Anders echt niet. Het contract leert dan dat de autofinanciering wordt omgezet naar een doorlopend krediet of andere leenvorm waar maandelijks wel degelijk rente over wordt geheven.

Autofinanciering
4.3 (86.67%) 3 votes
ℹ️ TIP: Nog op zoek naar een moderne online lening? Vraag een gratis offerte aan bij Santander 👇Santander consumenten krediet