Robeco Beleggen Review & Ervaring (2024)

Ben je van plan te beginnen met beleggen, maar heb je nog geen idee waar en hoe je moet beginnen? Vandaag kijken we in onze Robeco beleggen review of Robeco beleggen de beste plek is om hiermee te beginnen! 

We behandelen echte Robeco beleggen ervaringen, en natuurlijk ook het aanbod en de kosten voor jou als potentiële gebruiker, en hoe dit zich verhoudt met de andere aanbieders. 

Stappenplan - Begin eenvoudig met beleggen

Benieuwd naar een broker met lage kosten, betrouwbaarheid en een groot aanbod? Probeer eToro gratis!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Robeco beleggen is een internationale vermogensbeheerder met een breed aanbod aandelen en obligaties. In deze Robeco beleggen review leggen we je uit wat Robeco doet, hoe je via ze kunt beleggen en wat daar de voor- en nadelen van zijn vergeleken met andere banken en aanbieders van beleggen.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Over Robeco Beleggen

Robeco beleggen is een beleggingsbedrijf dat zeer actief is op de huidige markt. Het aanbod is misschien niet zo groot als bij concurrerende brokers zoals eToro, maar ze draaien als Nederlands bedrijf goed mee. 

Robeco beleggen is al mogelijk vanaf 1930 en wordt inmiddels door 40.000 mensen gedaan, ook ontwikkelt Robeco sinds 1998 beleggingsstrategieën voor obligaties.

Bij Robeco beleggen kun je kiezen om periodiek te beleggen of eenmalig een bedrag te storten op je account. Bij Robeco beleggen is het al mogelijk om te beleggen vanaf € 50,-, vergeleken met andere aanbieders een mooi bedrag wat het ook voor jonge beleggers makkelijker maakt om in te stappen.

Een deel van hen doet dit waarschijnlijk vanwege Robeco duurzaam beleggen, een manier van Robeco om groen beleggen te stimuleren met oog voor mens, milieu. en maatschappij.

Beleggen is niet zo moeilijk als het lijkt.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Is Robeco betrouwbaar?

Een van de belangrijkste punten is of een bedrijf te vertrouwen is, je stopt er immers wel geld in dat je zelf verdiend hebt. Robeco duurzaam beleggen is een zeer bekend bedrijf en over het algemeen kunnen we je melden dat je geld veilig is bij ze. 

Robeco duurzaam beleggen biedt dan ook veel inzicht in je eigen beleggingen via de handige app. De app is voor iedereen te downloaden in de iOS en Play Store zodat je alle inzichten kunt zien die je nodig hebt, Robeco biedt je meerdere analyses aan over je beleggingen gemaakt door experts met jarenlange expertise.

De beleggingen die je doet bij Robeco kunnen beheerd worden door en alleen door jou. Zorg er altijd voor dat je de inloggegevens van je account goed bewaard, dit geldt natuurlijk niet alleen voor Robeco maar ook voor brokers als eToro.

Robeco Duurzaam Beleggen: Robeco Foundation

Ook heeft Robeco de Robeco foundation die sinds een aantal jaar bestaat. De foundation zet zich in voor kinderen over de hele wereld en probeert hiermee een schonere en veilige omgeving te creëren.

Ze richten zich voornamelijk op onderwijs voor kansarme kinderen, dit bewijst dan ook maar weer de inzet en betrouwbaarheid van het bedrijf.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Aanbod Robeco Beleggen

Bij Robeco groen beleggen is het mogelijk om te beleggen in grondstoffen, aandelen, valuta’s, obligaties en vastgoed. Door de jaren heen is het aanbod alleen maar gestegen en Robeco zelf beleggen steeds populairder.

Heb je geen tijd of zin om alles zelf bij te houden en vertrouw jij erop dat Robeco je zaakjes kan regelen? Dan kun je kiezen voor Robeco ONE, hiermee geef je de regie uit handen en laat je Robeco investeren in de beste fondsen.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Robeco Zelf beleggen

Robeco zelf beleggen is goed mogelijk. Daarvoor dien je een fonds te kiezen die bij je past en waar je in geloofd. Heb je deze keuze gemaakt, dan kun je een beleggingsrekening openen bij Robeco.

Na het openen van je rekening kun je geld storten op je Robeco-account en kun je beginnen met beleggen. Een fonds kiezen doe je via de officiële website van Robeco.

Robeco Groen Beleggen

Robeco groen beleggen is veel bezig met duurzaam beleggen en heeft oog voor mens, milieu en maatschappij. Daarnaast zijn ze in contact met meer dan 200 ondernemingen om een betere toekomst te creëren.

Is het aanbod van Robeco genoeg voor jou? Dan kun je gerust een start maken met beleggen via het bedrijf. Je krijgt dan echter geen beschikking over populaire beleggingen als cryptocurrency en losse aandelen.

Wil je toch liever een iets uitgebreider aanbod dan is eToro misschien een aanrader voor je, de broker heeft namelijk een gigantisch aanbod en vele voordelen.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Robeco Beleggen Review: Kosten

Aan beleggen zitten natuurlijk ook kosten verbonden, de kosten zijn per bedrijf of aanbieder erg verschillend en ook Robeco heeft hier zijn eigen prijzen voor. De kosten van Robeco zelf beleggen zijn opgesplitst in een aantal verschillende lasten.

Allereerst zijn er de fondskosten, deze kosten betaal je voor het dagelijks beheer van de fondsen, je merkt weinig van deze kosten omdat deze zijn verwerkt in de koers van het desbetreffende fonds.

Ten tweede zijn daar een van de bekendste kosten, de transactiekosten. Deze betaalt eigenlijk bijna iedereen die belegt of investeert, de transactiekosten worden altijd in mindering gebracht van het totaalbedrag.

Als laatste kun je te maken krijgen met de dienstverleningskosten, deze kosten worden berekend op basis van je dagkosten en kunnen dus niet meteen gigantisch oplopen.

Klaar met onnodige kosten? Bij eToro betaal je voor aandelen- en ETF’s 0% commissiekosten!

Robeco Beleggen: Rendement

Bij Robeco beleggen hebben ze drie fondsen met allen een eigen beleggingsrendement. Het ene fonds heeft natuurlijk een hoger rendement dan het andere fonds, maar welke fondsen zijn dat?

Allereerst heb je het Robeco Global Consumer fonds dat zich bezighoudt met de consumentenmarkt, volgens Robeco is het rendement bij dit fonds hoog en heb je te maken met weinig risico.

De overige twee fondsen waar volgens Robeco zelf beleggen een hoog rendement op zit zijn het RobecoSAM Smart Energy Fonds en het Robeco Sustainable Global Stars Equities Fonds. Ook voor deze fondsen geldt dat er weinig risico aan vast zit tegen een redelijk rendement.

Het is natuurlijk wel zo dat als je een hoger rendement wilt bereiken, je de risico’s er ook van in moet zien.

Ook speelt de categorie waarin je belegt mee, beleg je in aandelen of in obligaties, dit zijn allerlei facetten die meespelen wanneer je begint met aandelen kopen.

Robeco Beleggen: Voor- en nadelen

Er zitten een aantal voor- en nadelen aan beleggen bij Robeco beleggen. 

Voordelen Robeco Beleggen

Zodra je belegt in een beleggingsfonds wordt je vermogen verspreid over meerdere beleggingen, dit is een voordeel voor jou omdat je dan niet in één keer je geld kwijt zou kunnen raken.

Bij Robeco kun je beginnen met beleggen vanaf 50 euro. Dit kan niet bij ieder bedrijf en dat is een van de grote voordelen van Robeco. Hierdoor hoef je namelijk niet honderden euro’s op je beleggingsrekening te storten en kun je gewoon beginnen met 50 euro of zelfs minder. 

Nadelen Robeco Beleggen

Er zitten in principe niet heel veel nadelen aan het beleggen bij Robeco. Wel is het zo dat als je het beleggen volledig uit handen geeft, je geen controle meer hebt over je eigen geld.

Geen controle meer over je eigen geld betekent dat je slechts nog inzichten via de app hebt.

Maak je gebruik van Robeco ONE dan kan je nog wel eens tegen hoge kosten aanlopen. Dit is één van de grootste nadelen van Robeco. Na aftrek van de fondskosten blijft er qua rendement ook niet enorm veel over voor de belegger bij Robeco. Deze twee problemen zijn toch problemen waar veel mensen tegenaan lopen

Tip: Ben je een beginnende belegger, begin dan met kleinere bedragen. Dit zorgt ervoor dat je niet in een klap enorm veel geld kwijt kunt raken. Bij eToro kun je al beginnen bij een lage minimale inleg van slechts €42,-. 

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Robeco Zelf Beleggen Ervaringen gebruikers

Over het algemeen zijn de ervaringen rondom Robeco vrij positief en zijn er relatief weinig klachten over het bedrijf.

Robeco beleggen haalt een score van 7.7 met meer dan 1300 klantbeoordelingen. Deze klantbeoordelingen komen van ‘Klantenvertellen’ en zijn allemaal ook recent geplaatst.

Positieve Robeco Beleggen Ervaringen

Van de 1300 beoordelingen is meer dan 90% positief en slechts 10% negatief. Veel mensen zijn positief over het lage stortingsbedrag, wat slechts 50 euro is bij Robeco.

Negatieve Robeco Belegen Ervaringen

Negatieve ervaringen op Robeco zijn dat het rendement niet helemaal duidelijk is en dat de mobiele app niet altijd optimaal werkt. Veder zijn er weinig negatieve ervaringen die zorgwekkend zijn. 

Robeco Beleggen Ervaringen vs eToro

Robeco beleggen en eToro zijn natuurlijk enorm verschillende bedrijven die het aanbieden om te beleggen. eToro is op het gebied van aanbod een stuk beter, maar op gebruiksvriendelijkheid wint Robeco het voor de Nederlander waarschijnlijk.

De ervaringen van Robeco en eToro komen dan ook aardig overeen. Bij beide heb je een laag beginbedrag, al is dat bij eToro nog iets lager. Het grote verschil is dat je bij eToro veel meer controle en keuze hebt om te beleggen in bijvoorbeeld sterke aandelen of cryptocurrency als Bitcoin tegen lagere kosten.

Graag beginnen met beleggen via een broker? eToro heeft een breed aanbod aan handelswaren!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Robeco Beleggen Review: Veelgestelde vragen

Robeco duurzaam beleggen is een Nederlands bedrijf dat opgericht is in 1929 door zeven Rotterdamse zakenlieden. Inmiddels is Robeco een broker waarbij je kunt beleggen en gebruik kunt maken van diverse duurzame en groene fondsen.

Robeco heeft een beheerd vermogen van ruim 200 miljard euro en kent wereldwijd bijna 1000 medewerkers. Robeco probeert actief bij te dragen aan een duurzame wereld.

Het minimale stortbedrag bij Robeco is 50 euro en dat betekent dat ook jonge beleggers een begin kunnen maken met beleggen.

Ook bij eToro kun je al beleggen vanaf 42 euro, maar het voordeel hier is dat je ook minder betaalt voor het kopen van aandelen en meer rendement kan behalen met bijvoorbeeld de handel in cryptomunten.

Bij Robeco kun je beleggen in diverse fondsen in vastgoed, grondstoffen, obligaties en valuta’s. Dit zijn dan ook meteen de meest bekende beleggingscategorieën die er zijn.

Het aanbod van Robeco beleggen is vergeleken met een broker als eToro een stuk minder. Robeco beleggen heeft het voordeel dat ze een Nederlands bedrijf zijn en daar ook al vaak wat klanten mee trekken.

Robeco groen beleggen is een van de onderwerpen waar robeco beleggen veel mee bezig is. Robeco groen beleggen houdt in dat je je veel bezighoudt met duurzame projecten die Robeco beleggen je aanbiedt.

Robeco beleggen heeft al meer dan 25 jaar ervaring in duurzaam beleggen en is daarmee een grote broker. Ook het robeco groen beleggen wordt steeds groter en mensen raken sneller geïnteresseerd in Robeco duurzaam beleggen bij Robeco.

Robeco ONE is onderdeel van Robeco beleggen. Daarmee geef je volledig de regie uit handen en waarbij je zelf kiest wanneer je er in en eruit stapt, bij Robeco ONE kun je dan ook maandelijks zelf kiezen of je er een bedrag bij op wilt plaatsen of dat je de keuze maakt om de huidige koers te volgen.

Robeco Beleggen Review: Conclusie

Over het algemeen kun je dus als startende belegger goed terecht bij Robeco beleggen. Robeco heeft jarenlange expertise op het gebied van groen beleggen en Robeco biedt een handige app waarin je je beleggingsrekening goed in de gaten kan houden, maar verder weinig kunt doen.

Online zijn er weinig negatieve reacties op het gebied van Robeco wat positief is voor ze. Wel zijn er wat negatieve reacties over de hoge kosten die je maakt zoals transactiekosten en overige kosten, en het lage rendement dat overblijft.

Wil je starten bij een broker met een laag stortbedrag en zeer voordelig beleggen in aandelen en ETF’s? Kies dan eerst eens bij eToro, waar je bovendien zelf de controle houdt over je geld en echt leert beleggen! 

Enthousiast geworden over beleggen?
Ga dan snel zelf beleggen bij eToro en maak nu een account aan
TIP

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Scroll naar boven