Triodos Beleggen Review

Tegenwoordig kun je beleggen op vele manieren. Vele banken bieden je de mogelijkheid om bij ze te beleggen, zo ook Triodos, een Nederlandse bank waar je voornamelijk kunt beleggen in fondsen.

In dit artikel bekijken we Triodos beleggen en leggen we uit hoe je direct kan beginnen met online beleggen. We beoordelen de beleggingsservice van Triodos en leggen je uit hoe je vandaag nog kan beginnen!

Beleggen met Triodos of een andere broker in 4 stappen

Op zoek naar een broker met 0% commissie op aandelen en ETF’s en een breed aanbod? eToro is de beste keuze met deze voordelen.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

In deze Triodos beleggen review bespreken we de klimaatneutrale Triodos Bank. Een Nederlandse bank met meer dan 700.000 klanten, maar het kan natuurlijk ook zomaar dat je nog nooit gehoord hebt van Triodos bank. 

In dit artikel vind je alle Triodos beleggen ervaringen van andere gebruikers en lees je alles over beginnen bij Triodos. Naast de beleggen Triodos ervaringen kijken we ook naar de mening van klanten over de klantenservice van de bank. 

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Wat is Triodos Bank?

Triodos Bank bestaat sinds 1980 en heeft sindsdien meer dan duizend werknemers. De oprichters van Triodos beleggen zijn Lex Bos, Dieter Brull, Rudolph Mees en Adriaan Deking Dura. 

Triodos banken bestaat niet alleen in Nederland, maar ook in het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Duitsland.

Wereldwijd hebben ze dan ook meer dan 700.000 rekeninghouders waarvan ook een groot deel meedoet aan Triodos beleggen. 

De afdeling Triodos beleggen houdt zich voornamelijk bezig met het investeren in duurzame en maatschappelijke fondsen. Daarom is het ook alleen mogelijk om te beleggen in fondsen via Triodos beleggen. 

De bank biedt in Nederland  betaalrekeningen, risicodragende beleggingen spaarrekeningen, ethische fondsen en hypotheken voor de woningmarkt. Ook hebben ze een nauwe samenwerking met de Rabobank omdat er slechts één kantoor en één geldautomaat van Triodos bank bestaat. 

Wil je Triodos beleggen, maar maak je liever geen gebruik van fondsen? Begin gratis bij eToro!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Is Triodos Bank veilig en betrouwbaar?

Over de betrouwbaarheid van een bank valt altijd te discussiëren. Dit heeft dan ook te maken met ervaringen van anderen, maar over het algemeen is Triodos een zeer veilige bank die betrouwbaar en gebruiksvriendelijk is. 

Wel moet je volgens Triodos beleggen goed op de hoogte zijn van de risico’s die Triodos beleggen met zich mee brengt. Je moet je namelijk realiseren dat je inleg minder waard kan worden en je moet het geld dat je inzet echt kunnen missen. 

Triodos beleggen doet dus veel voor de maatschappij en heeft inmiddels al een aantal flinke mijlpalen behaald. Zo wisten ze de financiële crisis in 2008 goed uit te komen en openden ze in 2012 de eerste groene hypotheek. 

Bij Triodos beleggen ligt het beleggen volledig in je eigen handen, Triodos beleggen is volgens hen dan ook niet handig als je geen risico wilt nemen. De waarde van je inleg niet mag delen en als je verwacht dat je je geld op de korte termijn nodig hebt. 

In plaats van groen beleggen Triodos liever zelf je keuzes bij beleggen? Maak dan snel een gratis account aan bij eToro!

Hoe begin ik bij Triodos Bank?

Nu je een beetje weet waar Triodos beleggen voor staat en wat ze doen kun je beginnen met beleggen bij Triodos. Daarvoor zal je wel eerst een rekening moeten openen bij deze bank. Anders is het niet mogelijk om hier te beleggen. 

Wil je eerst een betaalrekening openen bij Triodos? Dat kan, je moet een aantal stappen doorlopen en informatie invullen, dit gebeurt eigenlijk gewoon bij iedere bank, maar voordat je kunt beginnen met beleggen moet je een rekening openen bij de bank.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Je kunt een speciale beleggersrekening openen bij Triodos die het mogelijk maakt om te Triodos beleggen in de fondsen die Triodos je aanbiedt. Ook kun je kiezen voor groen beleggen Triodos om zo een handje te helpen aan het milieu. 

Triodos bank biedt naast het beleggen ook de mogelijkheid om te investeren in reële economie. De bank is nauw betrokken bij wat er in jouw buurt gebeurt en kiest er daarom ook voor om projecten te financieren, dit kun je allemaal gemakkelijk bijhouden via de Triodos bank app. 

Groen beleggen Triodos doe je gemakkelijk via de smartphone-app

Hoe open je een rekening bij Triodos Beleggen?

Wil je een rekening openen bij Triodos beleggen, maar weet je niet hoe? Via de website van Triodos kun je een rekening openen na het opsturen van informatie en het beantwoorden van een aantal vragen.

Vaak duurt het een aantal werkdagen voordat je gebruik kunt maken van je betaalrekening, maar over het algemeen gaat dit vrij snel bij Triodos bank. 

Hoe werkt Triodos Beleggen?

Bij beleggen is het uiteraard de bedoeling dat je er een mooi bedrag aan overhoudt, maar hoe werkt Triodos beleggen nou precies? Het is bij Triodos alleen mogelijk om te beleggen via fondsen, door dit te doen beleg je gespreid en wordt je geld verdeelt over bedrijven en projecten.

De kans op een hoger rendement is groter door te beleggen via Triodos. Beleg niet met geld dat je niet kunt missen, want dat kan nog wel eens fout aflopen. 

De Triodos fondsmanagers zijn dagelijks druk bezig met het optimaliseren van je rendement. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over de momenten waarop je je beleggingen verkoopt. 

De werking van Triodos beleggen bestaat eigenlijk uit drie stappen, je opent een Triodos beleggersrekening, je kiest uit een van de fondsen die ze aanbieden en in de app kun je zien hoe je beleggingen ervoor staan. 

De handige app van Triodos bank biedt je de mogelijkheid om de waarde van je beleggingen te zien, maar ook je rendement over de afgelopen periode die je hebt meegemaakt. Dit laat zien dat ze je graag veel informatie bieden en je willen laten weten hoe je beleggingen ervoor staan. 

In plaats van beleggen Triodos ervaringen op doen bij een online broker? Begin dan nu bij eToro!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Triodos Beleggen: aanbod handelsproducten

Nu je een rekening geopend hebt bij Triodos bank is het natuurlijk belangrijk om te weten waarin je kunt investeren. Zoals al meerdere keren vermeld is het bij Triodos alleen mogelijk om te investeren in fondsen, deze fondsen zijn enorm verschillend. 

De fondsen die Triodos beleggen je kan aanbieden zijn het Triodos Fair Share Fund, Triodos Groenfonds, Triodos Energy Transition Europe Fund en de Triodos Multi Impact Fund. Al deze fondsen hebben hun eigen thema en focussen zich dus op een ander onderwerp. 

Je hebt dus niet de mogelijkheid om te investeren in aandelen, CFD’s of andere waren. Wil je toch gewoon beleggen in de gebruikelijke handelsproducten, dan willen we je doorsturen naar eToro. Hier kun je bij een door de CySEC en FCA gereguleerde broker beleggen in duizenden verschillende handelsproducten.

Bij Triodos is het namelijk niet mogelijk om ergens anders in te investeren dan in bovenstaande fondsen. 

Wat zijn de Triodos Beleggen Kosten?

Bij Triodos beleggen bank betaal je kosten over de fondsen waarin je wilt beleggen. De Triodos beleggen kosten zijn verdeeld in lopende fondskosten en transactiekosten, dit zijn ook meteen de meest belangrijke kosten die je maar kunt tegenkomen. 

Fondskosten zijn de jaarlijkse kosten die het fonds in rekening brengt. Dit zijn onder andere operationele kosten, maar ook rekent Triodos beleggen kosten voor de service. 

De transactiekosten zijn de kosten die het fonds maakt voor de verkoop van beleggingen in het fonds. Normaal zijn de transactiekosten de kosten die je zelf maakt, maar dat is in dit geval dus anders, de kosten van beleggen verschillen per fonds bij Triodos bank. 

Maandelijks beleggen bij Triodos bank kan al vanaf 25 euro per maand. Wil je graag eenmalig beleggen en verder nergens aan vast zitten? Dan kun je ervoor kiezen om eenmalig te beleggen, dit kan wel pas vanaf 100 euro.

Bij eToro betaal je 0% commissie over aandelen en ETF’s en ben je goedkoper uit dan de Triodos beleggen kosten!

Tip: Beleg altijd met geld wat je kunt missen en niet wat je nodig hebt binnen een aantal jaar. Dit kan er namelijk voor zorgen dat je verkeerde keuzes maakt en dat is niet de bedoeling. 

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Groen Beleggen Triodos

Bij Triodos Beleggen kun je groen beleggen via het Triodos Groenfonds. Groen beleggen triodos is dan ook het groenste beleggingsfonds van Nederland. Er wordt alleen geïnvesteerd in groene ondernemers en dit is het enige fonds in Nederland waar duurzaam in wordt geïnvesteerd.

Triodos belegt in meer dan 300 verschillende projecten op het gebied van duurzame energie, biologische landbouw, natuurontwikkeling en nog veel meer. 

Het rendement van Groen Beleggen Triodos loopt sinds 2011 alleen maar op en het lijkt dan ook nog niet zijn gestopt. De stijgende lijn blijft aanhouden. 

Je betaalt bij Triodos 0,48% servicekosten per jaar en 0,97% fondskosten per jaar, de transactiekosten liggen wat lager want dat is slechts 0,4% per jaar. De aankoopkosten bij maandelijkse inleg liggen momenteel rond de 0,2%.

Of het verstandig is om je onder te dompelen in het groene beleggen is lastig te zeggen. Het is namelijk zo dat de groei van de ontwikkelde projecten ook zomaar eens flink kan gaan dalen. 

Via de website van Triodos bank vind je alle informatie die je nodig hebt om je bezig te houden met groen beleggen Triodos. 

Hoe zijn de Beleggen Triodos Ervaringen van gebruikers?

Over het algemeen zijn de beleggen met Triodos ervaringen van klanten erg positief, maar moet je er wel op letten dat ze zich veel bezig houden met een groene wereld.

Volgens veel beleggen Triodos ervaringen is de klantenservice wel een dingetje bij Triodos beleggen. Volgens velen is de klantenservice wel te bereiken, maar niet al te best. 

Ook is de app vergeleken met andere bankapps zoals die van de ING of Rabobank wel wat minder modern. De functionaliteit loopt dan ook een stukje achter ten opzichte van andere grote banken. 

Ben je dus iemand die het belangrijk vindt om een duurzame wereld te creëren, dan is Triodos een geschikte bank om bij te beleggen. Triodos beleggen biedt op het gebied van fondsen veel mogelijkheden.

Dus als je specifiek in een bepaald thema wilt investeren dat te maken heeft met de groene wereld, dan is Triodos beleggen erg geschikt. 

Deze zaken kwamen naar voren uit een aantal Triodos beleggen ervaringen van gebruikers, maar over het algemeen zijn er meer positieve dan negatieve reacties op Triodos beleggen ervaringen.

Is duurzaam beleggen misschien toch niets voor jou en wil je gewoon investeren in handelswaren? Maak dan gebruik van broker eToro!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Triodos Beleggen Review

In deze Triodos beleggen review vertellen we je wat we denken over de gebruiksvriendelijkheid van de bank, maar ook over de kosten en de duurzaamheid waar ze veel om geven. Het is dan ook meteen de bank die het meeste doet met duurzaamheid, we vertellen je nu meer in deze Triodos beleggen review

Een bankrekening openen bij Triodos beleggen is zeer eenvoudig en hebben we je al uitgelegd. Dit is meteen een van de grote voordelen die de bank je aanbiedt, gebruiksvriendelijkheid staat bij veel klanten vaak voorop. 

De kosten vallen ook reuze mee bij Triodos beleggen wat het ook weer aantrekkelijk kan maken voor mensen om een rekening of beleggingsrekening te openen bij Triodos. Focus jij je wel vaker op duurzaamheid en is het iets waar je veel mee bezig bent, dan kan deze bank wel eens perfect bij je passen. 

Toch zijn er ook een aantal negatieve reacties op de communicatie binnen de bank. Volgens mensen is de communicatie vaak te oppervlakkig en te weinig, dit zorgt ervoor dat mensen hun vragen niet beantwoord worden, nu je een duidelijke Triodos beleggen review hebt gelezen, zou jij een beleggingsrekening openen bij Triodos beleggen?

Genoeg beleggen Triodos ervaringen gelezen en wil je beginnen met zelf beleggen? Maak dan vandaag nog een account aan bij eToro en profiteer van de lage minimale inleg van €42!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Veelgestelde vragen

De Triodos bank richt zich op een duurzame wereld. Dit doen ze door middel van fondsen die bijdragen aan een duurzame economie. Je hebt dus de mogelijkheid om in deze duurzame fondsen te beleggen.

De bank heeft meer dan 300 projecten lopen die iets te maken hebben met duurzaamheid, wat tegenwoordig erg belangrijk is voor veel mensen. 

Bij Triodos bank is het niet mogelijk om te investeren in handelswaren als CFD’s, valuta’s of andere waren. Hier hebben we te maken met fondsen waarin je kunt investeren.

De fondsen waaruit je kunt kiezen zijn het Triodos Fair Share Fund, Triodos Groenfonds, Triodos Energy Transition Europe Fund en de Triodos Multi Impact Fund. Deze fondsen hebben ieder een eigen doel, bijvoorbeeld een duurzamere wereld. 

Allereerst kies je een van de fondsen waarin je wilt beleggen, pas daarna kun je een verdere keuze maken rondom de bedragen die je wilt investeren in het fonds. Bij de fondsen staat duidelijk aangegeven hoeveel rendement het je kan opleveren. 

Over het algemeen is het erg makkelijk om een rekening te openen bij Triodos. Je moet alleen goed kijken waarin je wilt beleggen, beleg altijd met geld wat je kunt missen en niet met geld wat je nodig hebt. 

Naast het beleggen in fondsen is er nog veel meer mogelijk bij de bank. Zo kun je er een normale betaalrekening openen, is het mogelijk om er een hypotheek af te sluiten en kun je er ook zakelijk lenen. 

Deze mogelijkheden biedt Triodos al een aantal jaar en zijn volgens veel ervaringen een betrouwbare en gebruiksvriendelijke bank. 

Er zitten kosten verbonden bij Triodos beleggen. Hier praten we over servicekosten, transactiekosten, fondskosten en operationele kosten.

 

Triodos Beleggen: Conclusie

Het is dus wel duidelijk dat Triodos Bank zich voornamelijk richt op klanten die het interessant vinden om een steentje bij te dragen aan de duurzaamheid van ons land. Dit is af te lezen aan de groene fondsen die de bank aanbiedt.

De bank is makkelijk te gebruiken en ook beleggen wijst zich voornamelijk vanzelf. Wel zitten er kosten verbonden aan het beleggen wat voor mensen misschien wel een minpunt kan zijn.

We hebben je in ieder geval de basis laten zien van beleggen bij Triodos. Zorg er altijd voor dat je belegt met geld wat je niet nodig hebt binnen 5 jaar. Dit kan namelijk nog wel eens problemen opleveren.

Zoek je een broker waarbij je vrijer kunt beleggen? Dan raden we eToro aan. Daar is het namelijk mogelijk om te investeren in CFD’s, Valuta’s, aandelen en nog veel meer. 

Heb je liever de voorkeur om vrijer te beleggen?
Begin dan snel met het beleggen via eTo!
TIP

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Scroll naar boven