De beste mobiel bankieren app van 2023

Bankzaken regelen was vroeger iets wat je op het kantoor van een bank deed terwijl je de afschriften van de afgelopen maanden bij elkaar zocht om door te spitten. Tegenwoordig zit alles onder je duim; met een mobiel bankieren app regel je bijna alle bankzaken eenvoudig en snel. 

De beste Mobiel Bankieren Apps

Om je bankzaken te regelen kun je het best een mobiel bankieren app gebruiken, maar er zitten wel veel grote verschillen tussen de mogelijkheden van de apps van verschillende banken. In dit artikel vind je een vergelijking tussen de beste mobiel bankieren apps en helpen we je met alle stappen om zelf te beginnen. 

Meer weten over banken en op basis van een volledige review de keuze maken voor een bank? Kijk dan snel naar ons artikel over de beste banken en begin met vergelijken!

Wat is een Mobiel Bankieren App?

Mobiel bankieren is in principe de opvolger van internetbankieren. Met mobiel bankieren heb je het voordeel dat je nog gemakkelijker je bankzaken kan regelen. 

In een mobiel bankieren app vind je altijd de saldo’s van je rekeningen terug. Daarnaast kun je eenvoudig geld overboeken of een overzicht van je transacties over een bepaalde tijd bekijken. 

Er zitten vaak wel limieten aan wat je allemaal met een mobiel bankieren app kunt doen omdat je relatief gemakkelijk kunt inloggen. Hier is vaak enkel een inlogcode voor nodig.

Je kunt zelf limieten stellen voor het overboeken of betalen van geld. Welke limiet je in kunt stellen verschilt per bank, de standaard limiet is vaak rond de €1.000 per dag. Ook zit er extra beveiliging bij het overboeken van geld naar onbekende rekeningnummers. 

Begin ook vandaag nog met de mobiel bankieren app van Bunq!

Mobiel Bankieren Apps vergelijken

#1: De Mobiel Bankieren App gebruiken bij Bunq

Onze beoordeling:

5/5

Voordelen:

Bunq staat bekend om de extra mogelijkheden bij deze broker, je kunt hier namelijk veel dingen zelf aanpassen. Daarnaast is de bank volledig online en is het aanmaken van een account in een paar minuten geregeld. 

Bunq heeft een vergunning bij de Europese Centrale Bank waardoor je geld altijd beschermd is tot €100.000,-. Verder is Bunq een duurzame bank die bomen plant als je de pinpas gebruikt. 

Wil jij de beste mobiel bankieren app die er momenteel verkrijgbaar is, met de modernste functies en tegelijk ook bijdragen aan klimaat en milieu? Begin dan met mobiel bankieren bij Bunq!

#2: De Mobiel Bankieren App gebruiken bij Openbank

Onze beoordeling:

5/5

Voordelen:

Openbank is een onderdeel van de bekende Spaanse bank Santander. Je krijgt bij een bankrekening van Openbank dan ook een Spaans rekeningnummer die je precies hetzelfde kan gebruiken als een Nederlandse IBAN. 

Je kunt bij Openbank ook beleggen of een creditcard aanvragen om handiger online te winkelen. Ook bij Openbank doe je alles online. 

Wat is de beste Mobiel Bankieren App?

Met de beste mobiel bankieren app kun je al je bankzaken eenvoudig regelen. Naast geld overmaken en betalingen regelen kun je ook andere zaken als je pinpas blokkeren, limieten wijzigen of nieuwe producten aanvragen. 

Daarnaast zijn online banken als Bunq en Openbank ook ver in de extra mogelijkheden die je krijgt in je mobiel bankieren app. Zo heb je geen tikkie nodig en kun je betaalverzoeken gewoon in de app aanmaken en doorsturen via Whatsapp.

Ook kun je in een goede mobiel bankieren app eenvoudig meerdere rekeningen te beheren. Ook voor zakelijke rekeningen kun je een mobiel bankieren app gebruiken. 

Verder kun je met sommige mobiel bankieren apps ook betalen in winkels. Via de NFC chip kun je contactloos betalen met de app door je telefoon tegen het pinautomaat te houden. 

Uit de opties die in dit artikel genoemd staan heeft de Bunq app op Google een 3,7 en de Openbank mobiel bankieren app een 4,2. Voor iPhones wordt juist de Bunq app beter gewaardeerd en lijkt dit de beste mobiel bankieren app. 

Kun je veilig gebruik maken van een Mobiel Bankieren App?

De beveiliging van een mobiel bankieren app bestaat over het algemeen uit een inlogcode van een bepaald aantal cijfers. Ook kun je vaak gebruik maken van je vingerafdrukscanner voor extra veiligheid. 

Als iemand jouw code weet betekent dit niet dat diegene zomaar alles met je bankrekening kan. Voor grote geldbedragen overmaken naar een onbekend rekeningnummer wordt er namelijk nog een extra beveiliging toegepast. 

In de meeste mobiel bankieren apps moet je een apparaatje zoals een edentifier of raboreader gebruiken om de transactie te bevestigen. Wel kun je met de code vaak online betalingen doen tot een bepaald bedrag, dus het is niet verstandig om je code aan anderen te verstrekken. 

Daarnaast heb je natuurlijk ook de beveiliging van de telefoon zelf. De meeste mensen maken gebruik van een toegangscode, vingerafdrukscanner of gezichtsherkenning. 

Om het zo veilig mogelijk te houden is het aan te raden om niet dezelfde codes te gebruiken voor toegang tot je telefoon en toegang tot je mobiel bankieren app. 

Cruciaal is dat je nooit inloggegevens deelt en niet in zogenaamde ‘phishing’ trapt. Bij phishing proberen internetcriminelen je op te lichten door via e-mail, sms, Whatsapp of andere platformen neppe berichten te sturen. 

Deze berichten vragen je soms om in te loggen bij een bank, vervolgens lijkt de internetpagina ook erg op de pagina van je bank, maar is het een website van criminelen. Als je hier vervolgens inlogt slaan zij je gegevens op en proberen ze in je bankrekening te komen. 

Let dus altijd op met berichten van je bank en ga, als je twijfelt, via de website van de bank naar online bankieren. Ook op je telefoon geldt dat je het best alleen in de app kan inloggen, niet bij websites die je via mail of andere kanalen doorgestuurd krijgt. 

Tot slot is het aan te raden om nooit gebruik te maken van een open wifinetwerk wanneer je gaat bankieren. Deze onbeveiligde netwerken zijn voor internetcriminelen eenvoudig te hacken, daarnaast openen criminelen zelf tegenwoordig open wifinetwerken om je gegevens te stelen. 

Waar kun je een Mobiel Bankieren App downloaden?

Er zijn twee manieren om een mobiel bankieren app te downloaden. In principe zul je de apps van de verschillende banken altijd terugvinden in de Google Play Store of App Store van Apple. 

Daarnaast vind je vaak ook een link naar een download op de website van de bank. Via deze link weet je ook zeker dat je de goede app download. 

Wat kun je met een Mobiel Bankieren App?

Wat je allemaal met een mobiel bankieren app kan, verschilt erg per bank. De standaard is dat je geld kan overboeken naar verschillende rekeningen, betalingen goed kan keuren en de meest simpele bankzaken kan regelen. 

Toch is er met de opkomst van meer online banken ook ontwikkeling in de smartphone applicaties van deze banken. Zo hebben Bunq en Openbank een aantal functies toegevoegd aan hun app om nog meer mogelijkheden te bieden aan klanten. 

Internationale functies van Bunq

Zo krijg je bij Bunq veel mogelijkheden om internationaal eenvoudig te kunnen betalen. Zo kun je bijvoorbeeld IBAN rekeningen van andere Europese landen eenvoudig toevoegen aan je Bunq app zodat je overal kan bankieren zoals gebruikelijk in dat land. 

Verder kun je bij Bunq ook kortingspassen, bonuskaarten en overige loyalty-kaarten toevoegen aan de applicatie. Zo raak je nooit meer een pasje kwijt en kun je altijd genieten van het voordeel dat je met één van deze kaarten krijgt. 

Ook heeft de applicatie een integratie met Wise die er voor zorgt dat je nog veiliger online kunt betalen. Deze integratie heeft bovendien als voordeel dat je altijd de beste wisselkoers hebt. Als je iets in het buitenland bestelt, doe je dit bij Bunq dus het meest voordelig. 

Voordelen van de Openbank mobiel bankieren app

Ook Openbank biedt een aantal handige extra functies aan klanten die je in de mobiel bankieren apps van ouderwetse banken vaak niet tegen komt. Zo kun je bij Openbank eenvoudig je betaalpassen beheren en bepalen in welke landen en bij welke betalingen de pas aan staat. 

Ook kun je bij Openbank kiezen voor een prepaid E-commerce card waarmee je online nog makkelijker kunt betalen. Daarnaast zie je het saldo van deze kaart in de applicatie en kun je deze eenvoudig verlagen of verhogen. 

Sparen en beleggen is ook goed mogelijk binnen de Openbank mobiel bankieren app. Zo kun je gebruik maken van Robo-advisors, die voor jou automatisch gaan investeren en zo geld voor je verdienen zonder dat je hier veel tijd in hoeft te steken.

Bij sparen kun je eenvoudig een doel aangeven, denk hierbij aan een lange reis, geld voor de inrichting van je huis of een nieuwe auto. Je geeft een eerste investering voor dit doel en de dag waarop het doel bereikt moet worden; Openbank rekent vervolgens voor jou de beste strategie. 

Mobiel Bankieren App activeren

Voordat je een mobiel bankieren app kan gaan gebruiken moet je eerst de mobiel bankieren app activeren. Hoe dit proces precies verloopt, is afhankelijk van de bank waar je een rekening hebt. 

Meestal moet je de app activeren door je bankpas te koppelen aan de app. Als je bank een apparaatje gebruikt voor online bankieren zul je dit apparaatje ook moeten gebruiken om voor de eerste keer je mobiel bankieren app te activeren. 

Het kan ook zijn dat alleen je persoonsgegevens en je bankgegevens genoeg zijn om te beginnen met de app. Wel moet je vaak via een ander apparaat bewijzen dat jij het bent, zo krijg je bijvoorbeeld een code via SMS die je in de app moet invullen. 

Bij het activeren van je mobiel bankieren app moet je een inlogcode bedenken. Als je telefoon en je bank het ondersteunen kun je ook gebruik maken van je vingerafdruk of gezichtsherkenning, deze kan de app meteen overnemen uit je telefoon en zo ben je nog sneller klaar. 

Tip: Wil je zoveel mogelijk zelf regelen in je Mobiel Bankieren App? Maak dan snel een account aan bij Bunq, open je bankrekening en download de Mobiel Bankieren App van Bunq voor de meeste mogelijkheden! 

Mobiel Bankieren App met oude smartphone

Niet iedereen heeft het nieuwste van het nieuwste op smartphone-gebied. Dat is ook helemaal niet nodig; je kunt ook op oudere smartphones gewoon mobiel bankieren. 

Toch zit er wel een maar aan, smartphones worden tegenwoordig zo’n 4 a 5 jaar ondersteunt met nieuwe beveiligingsupdates. Het is daarom verstandig om een jaar na de laatste beveiligingsupdate te onderzoeken of je nog veilig door kan gaan met mobiel bankieren. 

Verder loop je vaak tegen het probleem aan dat ook het besturingssysteem geen updates meer krijgt omdat je telefoon dit niet aan kan. Dit zorgt er soms voor dat je op oudere versies van een mobiel bankieren app draait en de nieuwste functies niet kan gebruiken. 

Wil jij ook online je spaargeld beheren bij de bank? Lees dan ons artikel over spaarrekeningen en kom erachter of Bunq en Openbank hier ook geschikt zijn voor jou. 

Mobiel Bankieren App: Veelgestelde vragen

Met een mobiel bankieren app regel je al je bankzaken eenvoudig vanaf je smartphone. Elke bank biedt deze mogelijkheid tegenwoordig aan maar er zitten grote verschillen in de mogelijkheden en gebruiksgemakken van de verschillende apps. 

Je moet de applicatie de eerste keer activeren door de link met je bankrekening te leggen en een inlogcode te kiezen. Vanaf dan kun je vanaf je telefoon betalingen of andere bankzaken regelen, wat er precies mogelijk is hangt af van jouw bank. 

Zolang je de code die je hebt gekozen aan niemand doorverteld en een goede beveiliging op je telefoon hebt zul je veilig gebruik kunnen maken van de app. Ook zitten er in de app extra beveiligingen voor het overmaken van grote bedragen of transacties naar onbekende rekeningnummers. 

Om de mobiel bankieren app te downloaden ga je naar de Google play store of App store van Apple. Ook kun je vaak naar de website van jouw bank gaan om een link te vinden waarmee je de applicatie kan downloaden. 

Niet elke bank heeft het mogelijk gemaakt om met je app contactloos te betalen. 

Mobiel Bankieren App: Conclusie

Ook banken ontwikkelen hun applicaties al jaren verder en zo komen er steeds meer en betere mogelijkheden in de apps. Toch worden ze voorbij gestreefd door online banken als Bunq en Openbank die hun focus op dit soort toepassingen hebben verlegd. 

Met de applicaties van deze online banken heb je vaak meer mogelijkheden om je bankzaken aan te passen aan jouw voorkeuren. Zo kun je meer automatiseren en ook sparen en beleggen rechtstreeks in dezelfde applicatie. 

Om zelf te beginnen met een mobiel bankieren app kun je snel een bankrekening aanvragen bij één van deze banken. Deze aanvraag hoeft maar een paar minuten te duren, dus je kunt vandaag nog beginnen met de app van Bunq of Openbank!

Ook gebruik maken van een Mobiel Bankieren App?
Maak dan eenvoudig een account aan bij Bunq en je hebt binnen 5 minuten een bankrekening om te kunnen starten met je mobiel bankieren app!
TIP