De Goedkoopste Bankrekening van 2024

De goedkoopste bankrekening van 2022 open je bij een online bank! Wil jij weten wat de mogelijkheden van een goedkope bankrekening bij een online bank zijn, en waarom steeds meer Nederlanders voor deze optie kiezen? Lees dan snel verder in onze vergelijking van de goedkoopste bankrekeningen! 

Top 3 Goedkoopste Bankrekeningen

Als kind kreeg je misschien een bankrekening bij dezelfde bank als je ouders, maar dat is allang niet meer nodig. Met de opkomst van online banken zijn het vooral jongeren die de overstap maken in hun zoektocht naar de goedkoopste bank om rekening te openen. 

In dit artikel lees je alles over waar jij de goedkoopste bankrekening kan vinden, wat je bij de goedkoopste bankrekening allemaal krijgt en hoe je zelf de rekening opent. Hierbij kijken we ook naar de goedkoopste bank zakelijk gezien, zodat je ook met je bedrijf goed terecht kan. 

Wat is de Goedkoopste Bank Om Rekening Te Openen?

De goedkoopste bank om rekening te openen is de online bank Bunq. Zij houden de kosten laag doordat ze geen kantoren hebben en alles online regelen. 

Hierdoor kun je ook voor weinig kosten een bankrekening aanvragen. De goedkoopste bankrekening van Bunq is €2,99 per maand, daarnaast heb je ook nog twee duurdere opties met meer mogelijkheden. 

97% van alle Nederlanders maakt al gebruik van online bankieren en een groot gedeelte hiervan zou gemakkelijk ook bij een bank die alleen maar online werkt aan de slag kunnen. De tijd van papieren afschriften en langs een kantoor gaan voor een gesprek ligt achter ons. 

Je zult bij online banken over het algemeen merken dat ze een stuk overzichtelijker zijn en minder verschillende producten aanbieden. Zo bestaat het aanbod vaak uit een betaalrekening, spaarrekening en creditcard, deze worden over het algemeen in eenvoudige pakketten aangeboden. 

Ook zakelijke rekeningen vind je steeds vaker terug bij online banken, zo kun je kiezen voor New10. Hier kun je zakelijke kredieten en zakelijke rekeningen aanvragen. Dit is de goedkoopste bank zakelijk gezien, meer over de goedkoopste bank zakelijk vind je verderop in dit artikel. 

Kies voor de goedkoopste bankrekening en kies snel welke van de producten van Bunq jij wilt! 

Goedkoopste Bankrekening vergelijken

#1: Goedkoopste Bankrekening bij Bunq

Onze beoordeling:

4.8/5

Voordelen:

De online bank Bunq heeft een volgende stap gezet in online bankieren. Je krijgt er extra mogelijkheden waarmee je wat je met jouw geld doet eenvoudig kan automatiseren. 

Bunq ziet zichzelf als bank van de toekomst en blijft zich naast de ontwikkelingen op financieel gebied zich ook inzetten voor het klimaat. Zo kun je bijvoorbeeld met de Easy Green bankrekening klimaatpositief bankieren.

Bij Bunq profiteer je van de laatste innovaties op bankzaken en draag je dus bij aan het mileu en de toekomst van onze planeet!

#2: Goedkoopste Bankrekening op New10

Onze beoordeling:

5/5

Voordelen:

New10 is de plek voor ondernemers om financiering te regelen. Deze financiering kan tot wel €1.000.000,- oplopen en kun je gebruiken voor bedrijfsvoering, voorraad of een verbouwing. 

New10 is onderdeel van ABN Amro, maar je hebt niks met de bank zelf te maken en regelt alles via New10. Ben jij ondernemer en heb je financiering nodig? Ga dan snel naar New10!

#3: Goedkoopste Bankrekening op Openbank

Onze beoordeling:

4.5/5

Voordelen:

Ook Openbank biedt je allerlei mogelijkheden om online je bankzaken te regelen. Openbank is onderdeel van de Spaanse bank Santander, maar de rekeningen zijn gewoon in Nederland te gebruiken. 

Je kunt bij Openbank kiezen voor een handige R42 Mastercard waarmee je nog makkelijker online kan shoppen. Ook biedt de bank gunstige opties voor het sparen van geld. 

Hoe open je de Goedkoopste Bankrekening?

Het openen van de goedkoopste bankrekening hoeft je niet veel tijd te kosten. Omdat de goedkoopste bankrekeningen tegenwoordig te vinden zijn bij banken die alles online regelen is ook de tijd van het aanvragen een stuk korter dan bij een traditionele bank. 

Stap 1: Kies de Goedkoopste Bankrekening

De eerste stap is de keuze bij welke bank je graag aan de slag wilt. Als je deze keuze hebt kunnen maken, bijvoorbeeld op basis van de gegevens in dit artikel, kun je naar de website van deze bank. 

Vervolgens kun je op deze website kijken naar de verschillende bankrekeningen en producten die door deze bank aangeboden worden. Maak hier een keuze uit welke bankrekening het meest geschikt voor jou is. 

Stap 2: Vraag de Goedkoopste Bankrekening aan

Nu je de keuze voor de bank en voor welke rekening je wilt, hebt gemaakt kun je de aanvraag doen. Bij een bank als Bunq kun je de aanvraag doen door je telefoonnummer op te geven, vervolgens stuurt Bunq je een uitnodiging en uitleg hoe je een account aanmaakt. 

Hiervoor moet je veel persoonlijke gegevens opgeven en in het geval van Bunq heb je dan binnen een paar minuten je bankrekening aangevraagd. Als je een zakelijke rekening opent met financiering bij een aanbieder als New10 ben je meer tijd kwijt. 

Deze financiering moet namelijk gecontroleerd worden, hiervoor moet je gegevens over de financiële situatie van je bedrijf opsturen. Op basis van deze gegevens zal de bank bekijken of je in staat geacht wordt om de financiering ooit terug te betalen. 

Stap 3: Maak gebruik van de Goedkoopste Bankrekening

Nu je bankrekening geopend is, kun je meteen beginnen met geld van je oude bankrekening overmaken naar de nieuwe bankrekening. Dit kan meteen nadat de rekening geopend is en je hoeft dus niet te wachten tot je een betaalpas ontvangt. 

De rekening is voor die tijd namelijk meteen online te gebruiken voor betalingen of overboekingen. Download ook alvast de smartphone app zodat je op je telefoon alles kan regelen. 

Tip: Op zoek naar de goedkoopste bankrekening? Kijk dan goed naar de mogelijkheden van de verschillende banken uit dit overzicht en kies de goedkoopste bank om rekening te openen.

Goedkoopste Bank Zakelijk

Als je voor jouw bedrijf een rekening wilt gaan openen moet je op zoek naar een zakelijke rekening. Het is niet verlicht om een zakelijke rekening te openen, maar biedt je wel veel voordelen en is belangrijk voor de professionaliteit van je onderneming. 

Daarnaast is het erg handig dat je een onderscheid hebt tussen je privérekening en je zakelijke rekening zodat je geen fouten maakt. Een zakelijke rekening helpt je verder met een overzichtelijke administratie die je eventueel over aan dragen aan een boekhouder of accountant. 

Als je op zoek gaat naar de goedkoopste bank zakelijk gezien, zul je al snel tegen New10 en Bunq aanlopen. New10 is de beste keuze wanneer je ook financiering nodig hebt terwijl Bunq alleen rekeningen aanbiedt.

Bij beide keuzes is je geld overigens beschermd tot €100.000,- door de bankvergunning van De Nederlandsche Bank. Wat er ook gebeurd, dit geld raak je nooit kwijt. 

Als je kiest voor een rekening bij Bunq betaal je ook als ondernemer slechts €2,99 per maand en krijg je veel handige extra functies. Zo kun je meerdere IBAN’s aan één account koppelen, pushnotificaties aanzetten of gebruik maken voor DualPIN om uitgaven van het bedrijf in categorieën onder te brengen. 

Bij New10 kun je een zakelijke lening of zakelijk krediet aanvragen, voor het aanvragen en openen van deze rekening betaal je geen extra kosten. Je betaalt in principe alleen het rentepercentage dat hoort bij de lening of krediet die je aangevraagd hebt 

Wat is de Goedkoopste Bankrekening?

Banken rekenen op verschillende manieren kosten door aan hun klanten. Zo betaal je voor de producten die je hebt bij een bank. Vaak betaal je maandelijks voor het hebben van een bankrekening, spaarrekening, creditcard of andere producten. 

Sommige banken hebben hiervoor speciale pakketten waarbij je bijvoorbeeld tegelijkertijd een betaal- en spaarrekening opent terwijl je bij andere banken specifiek elk product los aan moet vragen. Bij de goedkoopste bank zul je vaak pakketten tegenkomen. 

Ook een bank als Openbank is één van de goedkoopste banken die de kosten heel anders berekend dan bij de meeste banken. Zo betaal je niks voor het openen en behouden van een betaalrekening. 

Bij deze bank rekenen ze namelijk alleen kosten voor bepaalde onderdelen als geldopnames, het gebruiken van een creditcard of een reiskaart om overal in de wereld eenvoudig te betalen. 

Welke producten krijg je bij de Goedkoopste Bankrekening?

Als voorbeeld kijken we naar de goedkoopste bankrekening van Bunq, voor Easy Bank betaal je voor een privérekening €2,99 per maand en voor zakelijke rekeningen €4,99 per maand. Je krijgt bij deze rekening 1 fysieke betaalpas. 

Verder kun je gebruik maken van Apple Pay, Google Pay, betaalverzoeken en de overstapservice van Bunq. Bij deze bank heb je verder het voordeel dat je kunt kiezen of je een Nederlands IBAN wilt of uit een ander Europees land. 

Nadelig bij de goedkoopste bankrekening van Bunq is het feit dat je voor geldopnames moet betalen, voor de eerste 5 opnames betaal je €0,99 en daarna zelfs €2,99 per opname. Als je op zoek gaat naar de goedkoopste bankrekening en je neemt vaak geld op is dit dus niet de goedkoopste optie. 

Hoe werkt een gratis bankrekening?

Bij andere online banken kun je zelfs volledig gratis een bankrekening aanvragen en hoef je ook niet een vast maandelijks bedrag te betalen. Ook bij deze rekeningen worden er alleen kosten gerekend voor het gebruik van de rekening. 

Als voorbeeld voor deze gratis bankrekeningen kijken we naar Openbank. Hier krijg je naast de gratis rekening ook een gratis R42 betaalpas om overal ter wereld te kunnen betalen van je rekening. Verder heb je 5 gratis geldopnames bij geldautomaten in de eurozone en is het zelfs altijd gratis bij een Santander pinautomaat. 

Wel laat Openbank je kiezen voor het in- of uitschakelen van de reisvoordelen. Dit is een pakket waar je €7,99 per maand voor betaalt. Deze voordelen houden in dat je overal ter wereld 5 keer gratis geld op kan nemen.

Daarnaast krijg je bij dit pakket ook standaard een reisverzekering tegen vertragingen, verlies van bagage, ongelukken en andere problemen. Ook het betalen in andere valuta is gratis na het inschakelen van het ‘travel card plan’. 

Je betaalt bij Openbank ook voor het aanvragen van een Mastercard. De pas kost slechts €1,99 en daarna betaal je ook hiervoor geen vaste maandelijkse kosten, wel gelden dezelfde voorwaarden voor gratis geldopnames.

Hoe vind je de Goedkoopste Bankrekening?

Om de goedkoopste bankrekening te vinden zul je moeten bepalen welke producten je nodig hebt. Het is handig om dit zelf te doen en hier nog niet naar de aanbieders te kijken, door duidelijk op een rij te zetten welke producten je nodig hebt, kun je daarna een weloverwogen keuze maken. 

Nu je dit overzicht hebt, is het tijd om te kijken welke bank de goedkoopste bank is voor jouw wensen. Als je zakelijk een rekening wilt openen kun je voor financiering terecht bij New10 en anders bij de online bank Bunq. 

Ook voor een privérekening kun je terecht bij Bunq of het Spaanse Openbank die je de mogelijkheid biedt om een Spaanse rekening in Nederland te gebruiken. 

Wat zijn de kosten bij de Goedkoopste Bankrekening?

Je betaalt bij een bankrekening vaste kosten en daarnaast bij bepaalde acties nog kosten per keer dat je deze actie onderneemt. Dit geldt bijvoorbeeld voor het opnemen of storten van contact geld. 

Ook voor het aanvragen van een creditcard, extra accounts openen en het ontvangen en versturen van geld via bepaalde methodes als Swift en Bunq.me betaalverzoeken. 

Op zoek naar nog meer informatie over verschillende banken om eenvoudig de goedkoopste bank om rekening te openen te vinden? Neem dan ook eens een kijkje in ons artikel Banken vergelijken en vind de beste bank van Nederland!

Goedkoopste Bankrekening: Veelgestelde vragen

De goedkoopste bankrekening kost bij de meeste online banken €2,99 per maand. Dit zijn vaste kosten die je betaalt waar extra kosten bij komen voor geldopnames, geld storten en andere incidentele zaken als het aanvragen van een creditcard. 

Ja, er is een gratis bank in Nederland. De Spaanse bank Santander biedt via één van hun banken, Openbank, de mogelijkheid voor Nederlanders om een Spaanse bankrekening te openen zonder maandelijkse kosten, je kunt de bankrekening overigens gewon in Nederland gebruiken. 

De goedkoopste bankrekening vind je bij een online bank. Kijk in dit artikel naar de verschillende aanbieders van online bankrekeningen. Deze bankrekeningen zijn goedkoper omdat de online banken veel geld besparen op kantoren, geldautomaten en medewerkers. 

Bij de goedkoopste bankrekening krijg je een betaalrekening,  betaalpas en smartphone-app voor online en mobiel bankieren. Voor extra producten en mogelijkheden moet je vaak meer betalen. 

De goedkoopste bank is voor iedereen anders, dit hangt namelijk af van wat je allemaal met je bankrekening wilt gaan doen. Zo kan het afhangen van hoeveel stortingen en opnames je van plan bent om te gaan doen en of je een creditcard nodig hebt of niet. 

De goedkoopste bank om rekening te openen is de online bank Openbank. Bij deze vanuit Spanje afkomstige bank betaal je geen kosten voor het openen of onderhouden van jouw bankrekening. 

Goedkoopste Bankrekening: Conclusie

De goedkoopste bankrekening vind je in Nederland tegenwoordig bij een online bank. Deze banken besparen veel geld op de fysieke infrastructuur als kantoren en geldautomaten zodat de prijs voor jouw rekening veel lager kan blijven dan bij traditionele banken. 

Wat de goedkoopste bankrekening voor jou is, is afhankelijk van wat je precies van de bankrekening eist. Zo komen er bij een aantal zaken extra kosten kijken waardoor je per bank verschillende kosten betaalt voor dezelfde producten. 

Het aanvragen van de goedkoopste bankrekening is tegenwoordig zo geregeld, bij een online bank kun je vaak in enkele minuten je aanvraag al gedaan hebben. Daarna kun je meteen online aan de slag met de rekening en voor de eerste keer geld versturen naar de rekening.

Op zoek naar de goedkoopste bankrekening?
Ga dan via de groene knop naar Bunq en maak eenvoudig een account aan met betaal- en spaarrekening.
TIP
Scroll naar boven