Transferwise review en ervaringen

In deze Transferwise review behandelen we de unieke multi-currency accounts van het bedrijf en waarom een Transferwise account een must-have is voor het omwisselen en overschrijven van geld naar het buitenland!  

Wil jij ook weten hoe je hoge kosten voorkomt wanneer je geld overschrijft naar het buitenland of omwisselt voor een andere currency? Lees dan verder in de uitgebreide Transferwise review en ervaringen.

Transferwise Review - Snel beginnen

Wil je meteen beginnen na het lezen van deze Transferwise review? Klik dan snel op de groene knop en maak je account aan!

In deze Transferwise review kom je alles te weten over de dienst zelf, zo beantwoorden we de vraag of Tranfserwise veilig is, kijken we naar de Transferwise ervaringen van klanten en helpen we je beginnen bij deze online wisselservice. 

Zo lees je ook een Transferwise borderless account review voor de mogelijkheid om meerdere valuta’s op één account te hebben. Lees snel verder in deze Transferwise review om alles te weten over deze service of maak snel je account aan! Liever een gewone bankrekening openen? Vergelijk dan de beste online banken.

Transferwise Review: een korte introductie

Als je naar de website van Transferwise gaat zie je meteen wat de service doet. Je kunt hier gemakkelijk geld omwisselen, zo zie je in het voorbeeld hiernaast het wisselen van euro’s naar Britse ponden. 

Tegelijkertijd kan Transferwise ook als bank fungeren. Er zijn namelijk mogelijkheden om de service te gebruiken als betaalrekening, lees daar meer over in het stuk Transferwise borderless account review. 

De service is voordelig voor reizigers die in veel verschillende landen komen. Door een account bij Transferwise zijn dure geldopnames bij een pinautomaat verleden tijd. 

Je kunt bij Transferwise tot 54 verschillende valuta’s op je rekening hebben staan en met elkaar omwisselen. Daarnaast kun je met je rekening geld sturen naar 80 verschillende landen die Wise ondersteunt. 

De service van Transferwise is te gebruiken in Nederland, hoewel het platform de Nederlandse taal nog niet ondersteunt. Je kunt zowel als consument of als bedrijf een account met betaalrekening aanmaken bij Transferwise. 

Ook niet langer wachten en meteen zelf Transferwise ervaringen op doen? Maak dan een account aan!

Is Transferwise Veilig en betrouwbaar?

Of Transferwise veilig is hangt van een aantal zaken af; zo is het belangrijk om te kijken of ze overeenkomsten hebben met bepaalde toezichthouders. Transferwise heeft haar hoofdkantoor in Brussel en is dus een Europees bedrijf. 

Dat betekent dat Transferwise zich moet houden aan de Europese wet- en regelgeving voor financiële dienstverlening. Dit is voor jou als gebruiker goed nieuws; je weet nu in ieder geval dat je als consument een goede bescherming hebt tegen problemen bij Transferwise. 

Dat Transferwise veilig is blijkt overigens ook uit de regulering die ze ontvangen van de Nationale Bank van België. Door deze autorisatie is het nog duidelijker dat overheidsinstellingen Transferwise veilig achten en er op toezien dat de regels nageleefd worden. 

Gezien Transferwise in zo’n 80 verschillende landen actief is blijft het niet bij deze Europese regulering. Ook in de rest van de wereld heeft het bij nationale banken en toezichthouders reguleringen. 

Zo heeft het in het Verenigd Koninkrijk een licentie bij de bekende toezichthouder Financial Conduct Authority. Ook in de Verenigde Staten heeft het een registratie bij de financiële toezichthouder. 

Bij elke financiële instelling met een bankvergunning is jouw geld veilig door het depositogarantiestelsel. Als er op een manier geld verloren gaat krijg je dit door dit stelsel terug tot €100.000,-. 

Transferwise heeft geen bankvergunning en valt dus niet onder dit stelsel, dit houdt in dat bij een faillissement je niet 100% gegarandeerd bent dat je jouw geld terug krijgt. Zelf zegt Transferwise het geld van klanten op een aparte, afgeschermde rekening te zetten waardoor klanten wel beschermd zijn volgens het bedrijf. 

Transferwise Review: Hoe begin ik bij Transferwise?

Tijd om zelf aan de slag te gaan bij Transferwise en je account aan te maken. Om te beginnen bij de service moet je eerst naar de website toe en klik je rechts bovenin op registreren. 

De eerste stap van het aanmaken van je Transferwise account is eenvoudig. Je kunt het account aanmaken via je e-mailadres of door een Google-, Facebook- of Apple-account te gebruiken.

Als je dat laatste doet staan veel van je gegevens al meteen ingevuld bij Transferwise omdat deze dat overneemt van de service van het account. Dit kan handig zijn, maar sommige gebruikers vinden het niet fijn als alles aan een ander account gekoppeld is. 

Het aanmaken van een account bij Transferwise is verder zo geregeld. Het enige wat je verder hoeft te doen is een wachtwoord opgeven en een telefoonnummer voor two-factor-authentication. 

Je krijgt vervolgens op je telefoon een code die je in moet vullen zodat Transferwise weet dat het telefoonnummer klopt. Daarnaast werkt dit vanaf nu als extra beveiliging, als iemand op jouw account inlogt, heeft diegene de code van je telefoon nodig die, als het goed is, alleen jij ontvangt. 

Na deze stappen kun je al meteen aan de slag bij Transferwise met de eerste transactie. Dit kan bestaan uit het omwisselen van valuta of het versturen van geld naar een andere bankrekening. 

Hoe werkt Transferwise?

Na het simpele proces van een account aanmaken bij Transferwise zijn ook de volgende stappen bij deze service niet moeilijk. Je krijgt een duidelijk overzicht van jouw account en je kunt gemakkelijk geld versturen of geld omwisselen. 

Helemaal links bovenin de interface van Transferwise zie je een groene knop met ‘send money’. Als je hier op klikt, kun je vervolgens kiezen in welke valuta je geld wilt sturen en naar wie je geld wilt sturen. 

Als je dit doet terwijl er nog geen geld op je Transferwise account staat kun je dit in het proces van het geld versturen nog storten. De laatste stap van ‘send money’ is het betalen, dit doe je eenvoudig via betaalmethodes als iDeal, Sofort of bankoverschrijving. 

Naast de mogelijkheid om geld te versturen heb je nog veel meer opties bij Transferwise. Zo kun je bijvoorbeeld een bestaande bankrekening aan Transferwise toevoegen om nog makkelijker geld te versturen. 

Ook kun je kiezen voor een Transferwise debit card. Deze kaart kun je bestellen voor €7,-. 

Vervolgens kun je gemakkelijk betalen in meer dan 150 verschillende valuta’s of de kaart gebruiken bij een pinautomaat om geld op te nemen. 

Transferwise probeert de goedkoopste optie te zijn voor valuta’s omwisselen en geld in verschillende valuta’s versturen. Hiervoor heeft het een overzicht op de website staan waar ze de prijzen vergelijken met andere mogelijkheden om geld te wisselen en versturen. 

Uit dit overzicht blijkt dat je met Transferwise een stuk goedkoper uit bent dan bij banken als de ABN Amro bank of de Rabobank. Dit heeft twee redenen; zowel de transactiekosten zijn lager bij Transferwise als de wisselkoers die gebruikt wordt. 

Verder is je Transferwise account volledig gratis, je betaalt alleen voor de Transferwise debit card als je deze wilt ontvangen. Overigens kun je na het aanvragen van deze debit card ook Transferwise gebruiken in combinatie met Apple Pay om nog makkelijker te betalen in het buitenland. 

Ben je eruit na het lezen van deze Transferwise reviews? Maak dan snel een account aan en begin zelf met geld versturen!

Transferwise Review: De Transferwise Ervaringen van klanten

Er zijn enorm veel Transferwise ervaringen te vinden online. Zo heeft het op het bekende platform Trustpilot meer dan 130.000 Transferwise reviews van klanten die voor het overgrote deel zeer positief zijn; gemiddeld krijgt het platform een 4,6 uit 5 sterren. 

De positieve Transferwise ervaringen komen vaak van gebruikers die op regelmatige basis geld moeten overboeken naar een ander land. Denk bijvoorbeeld aan mensen uit Brazilië die in Europa werken en hun familie maandelijks geld willen overmaken. 

Sinds de komst van Transferwise raken de klanten hier veel minder geld op kwijt en is het proces ook nog eens makkelijker geworden. Het geld is namelijk in no-time verstuurd en aan de andere kant van de wereld aangekomen; iets waar banken vaak nog moeite mee hebben. 

De negatieve Transferwise ervaringen zijn over het algemeen van klanten die ontevreden zijn over de klantenservice. Daarnaast zijn er een aantal Transferwise ervaringen waarin klanten aangeven dat hun account om onbekende redenen is geblokkeerd. 

Ook zijn er een aantal Transferwise ervaringen waarin klanten aangeven dat het geld dat ze verstuurd hebben niet is aangekomen. Gezien dit maar een klein deel van het totaal aan Transferwise ervaringen is lijkt het erop dat dit een klein probleem is. 

Wat zijn de Transferwise kosten?

De precieze Transferwise kosten verschillen per transactie die je wilt doen. Op de startpagina van de website van Transferwise vind je een overzicht van de kosten voor het omwisselen van geld, deze kun je per valuta bekijken. 

Zo zul je bijvoorbeeld zien dat het omwisselen van euro’s naar Britse ponden bij Transferwise het goedkoopst is. Ze rekenen per transactie een fee van €8,64,- en rekenen een gunstige koers ten opzichte van de concurrenten. 

Deze vergelijking is te vertrouwen, als je namelijk wisselt naar een munt als de Indiase Rupee staat Transferwise niet bovenaan als goedkoopste. Hier geven ze eerlijk aan dat een transactie bij de bank Western Union de beste optie zou zijn.

Wel hebben ze ook bij deze transactie de best mogelijke wisselkoers, dit houdt in dat je vooral bij grote bedragen alsnog het beste bij Transferwise terecht kan. De standaard fee is ook bij deze transactie rond de €9,-. 

Verder is in principe alles gratis bij Transferwise op het aanvragen van de Transferwise debit card na. Met deze kaart heb je als ware een betaalrekening waar je over heel de wereld eenvoudig mee kunt betalen, na het aanschaffen van deze kaart kun je ook met Apple Pay betalen via Transferwise. 

Tip: Na het lezen van deze Transferwise review nog niet zeker? Je kunt bij Transferwise gratis een account aanmaken en het platform eerst bekijken voordat je een eerste transactie doet.

Hoe is de klantenservice van Transferwise?

De hulp-pagina van Transferwise is een pagina met veelgestelde vragen. Deze pagina is in het Engels en helpt je met allerlei verschillende onderwerpen als het opzetten van je account, het versturen van geld, de Transferwise debit card en meer. 

Je kunt in deze kennisbank terecht met veel van je vragen over hoe je Transferwise gebruikt. Als je bijvoorbeeld problemen hebt met een transactie of een andere vraag die je niet terug kan vinden in de kennisbank heb je de optie om contact op te nemen met de klantenservice van Transferwise. 

Deze klantenservice kun je bereiken door op de pagina van de kennisbank te kiezen voor ‘contact us’. Je krijgt vervolgens een nieuw scherm waarin je aan moet geven waar je een vraag over hebt. 

Hierna krijg je een overzicht van de mogelijkheden om contact op te nemen met de klantenservice. Over het algemeen zullen ze voorstellen dat je via live chat contact opneemt. 

Naast een live chat heb je ook de mogelijkheid om via e-mail contact op te nemen. Dit kan handig zijn als je een moeilijke vraag hebt die je  goed uiteen wilt zetten in een e-mail of als je er bij de live chat niet uitgekomen bent met de klantenservice.

Transferwise belooft dat je binnen een dag reactie zal krijgen via de klantenservice, maar dat zou in Nederland wel eens anders kunnen liggen. Zo heeft Transferwise weinig Nederlandstalige medewerkers in dienst waardoor de Nederlandstalige mails wel eens langer kunnen blijven liggen. 

Je kunt ook in het Engels contact opnemen met Transferwise, de verwachting is dat je hier sneller reactie op zult krijgen. Zorg altijd dat je zoveel mogelijk informatie over een transactie of een ander probleem paraat hebt zodat je meteen belangrijke gegevens kan delen met de klantenservice als ze hierom vragen. 

Transferwise Voordelen

Wat zijn nu precies de voordelen van een Transferwise account? We zetten de belangrijke voor je kort op een rij zodat je een beslissing kunt maken of je hier wel of niet van wilt profiteren:

Transferwise Borderless Account Review

Het stond ooit bekend als het Transferwise Borderless Account, maar tegenwoordig is het de Wise Multi currency account. Dit account krijg je tegenwoordig standaard als je een Transferwise account aanmaakt. 

Dit houdt in dat je eenvoudig geld in wel 54 verschillende valuta’s kunt bewaren op één rekening. Ideaal voor mensen die vaak in verschillende landen komen waar verschillende valuta’s gebruikt worden, zo hoef je nog maar één rekening te gebruiken en niet in elk land een eigen rekening te openen. 

Uit de meeste Transferwise Borderless account reviews blijkt dat klanten tevreden zijn over deze rekening. Vooral in combinatie met de Transferwise debit card is het nu mogelijk om dezelfde kaart overal te gebruiken en de minste kosten te maken voor het omrekenen van de valuta’s tijdens het betalen. 

Meer weten over Transferwise en vergelijkbare aanbieders? Lees dan snel ons artikel met de beste tips voor geld overmaken naar het buitenland

Transferwise Review: Veelgestelde vragen

Tranfserwise, tegenwoordig bekend onder de naam Wise, is een service waarmee je gemakkelijk valuta’s kunt omwisselen en geld kan versturen. De kosten bij Transferwise zijn veel lager dan bij banken die dezelfde service aanbieden, daarnaast kun je Transferwise in heel veel verschillende landen gebruiken. 

Transferwise heeft in alle landen waar ze actief is reguleringen of samenwerking met de nationale bank of toezichthouder. Ook in Europa heeft het een licentie om als financiële dienstverlener te mogen fungeren. 

Het overgrote deel van de Transferwise ervaringen die online te vinden zijn, zijn zeer positief. Vooral het gemak van de website en de snelheid van de overboekingen zijn zaken waar in de Transferwise ervaringen zeer positief over gesproken wordt.

Klanten zijn in hun Transferwise borderless account reviews zeer tevreden over de mogelijkheden om tot wel 54 verschillende valuta’s op één rekening te bewaren. Ook de Transferwise debit card die je hierbij af kunt sluiten wordt zeer op prijs gesteld omdat je nu overal in de wereld eenvoudig en goedkoop met één kaart kan betalen. 

Transferwise ondersteunt 54 verschillende valuta’s en kan in 80 landen gebruikt worden. Je kunt dus zonder problemen en met weinig kosten geld versturen naar mensen uit wel 80 verschillende landen. 

Transferwise Review: Conclusie

In deze Transferwise review is gebleken dat klanten zeer enthousiast zijn over de mogelijkheden die je krijgt bij Transferwise. De kosten voor geld omwisselen en versturen zijn laag waardoor je niet meer bij je bank terecht hoeft maar alles vanaf één plek kan doen. 

Het is duidelijk dat Transferwise veilig en betrouwbaar is doordat ze in elk land samenwerken met de autoriteiten om klanten te beschermen. Ze houden zich in alle landen waar Transferwise beschikbaar is dus aan de daar geldende wet voor financiële dienstverlening. 

Je kunt eenvoudig zelf beginnen bij Transferwise en je account is al binnen een minuut veilig aangemaakt. Ook het omwisselen van geld of het versturen van geld naar de andere kant van de wereld is bij Transferwise erg simpel en zo gebeurt!

Ook aan de slag na het lezen van deze Transferwise Review?
Maak binnen enkele minuten eenvoudig je account aan bij Transferwise en doe vandaag nog je eerste Transferwise ervaringen op met een eerste overboeking!
TIP
Scroll naar boven