Beleggen App – De top 5 beste beleggingsapps van 2024

Met een online beleggen app heb je altijd toegang tot je portefeuille. We helpen je alvast op weg door de top 5 beste beleggingsapps van dit jaar op een rijtje te zetten. Lees snel verder!  

Beginnen met de Beste Beleggen App: Stappenplan

Klaar om te beleggen via app? Klik op de groene knop en begin direct met de online beleggen app van eToro!

Waarom een Online Beleggen App gebruiken?

Als je aandelen wilt kopen en daarvoor wilt beginnen met beleggen app, maak je het jezelf makkelijker. Beleggen via app is een eenvoudige manier om altijd en overal aan de slag te kunnen met je investeringen.  Hierdoor kun je op precies de juiste momenten in springen om rendement te behalen. 

Naast het kopen- en verkopen van aandelen bieden populaire brokers en de beste beleggingsapps ook mogelijkheden voor het leren van aandelenhandel. Sommigen hebben zelfs hun eigen beginnen met beleggen app, of beleggen oefenen app / leren beleggen app.  

Met een beleggingsapp kun je altijd bij je portefeuille en heb je inzicht in de beurskoersen. Zo kun je eenvoudig overal waar je bent beleggen via app op je smartphone.

Ook wanneer je net begint met beleggen is een beleggingsapp een goede aanvulling. Zo kun je beginnen met een kleine inleg en kun je ook beginnen met beleggen app.

Omdat er steeds meer mensen kiezen voor beleggen via app, investeren brokers ook veel geld in de doorontwikkeling van deze online beleggen apps. Zo is het gebruiksgemak van beleggingsapps de afgelopen jaren gigantisch gestegen, en is een beleggen app ook voor jou heel toegankelijk!

Wat is voor mij de Beste Beleggingsapp?

Het uitkiezen van de beste beleggingsapp is natuurlijk erg subjectief. Maar er zijn natuurlijk altijd wel een aantal punten waar je goed op moet letten bij het beslissen met welke beurs app je gaat werken. We hebben de criteria waar je op moet letten voor je op een rijtje gezet:

Gebruikservaring Online Beleggen App

Ten eerste is het natuurlijk erg belangrijk om een app te kiezen die past bij jouw ervaring in beleggen. Begin je pas net met beleggen? Kies dan voor een beleggen voor beginners app, zoals eToro. Deze beschikt over een demo account, waarmee je eerst kunt oefenen met fictief geld. 

Ook is het belangrijk om te kijken naar de navigatie binnen de beleggingen app. Kun je makkelijk switchen tussen de verschillende tabbladen, en kun je makkelijk aan- en verkopen?  

Functies Beleggen Via App

Ten tweede ben je natuurlijk op zoek naar een beleggen app die alle functionaliteiten heeft waar jij naar op zoek bent. Vind je het belangrijk om een app te hebben waarmee je makkelijk al het beursnieuws kunt volgen? Of analyseer je liever zelf de data door grafieken en trends te volgen? Let er dan op dat je deze functies in de app vindt.

Veel apps beschikken over al deze functionaliteiten, maar om de beste beursapp uit te kiezen is het natuurlijk belangrijk dat je dit van tevoren al duidelijk voor jezelf op een rijtje hebt gezet. 

Kosten Beleggen Via App

Ook is het belangrijk om te kijken naar de kosten die de online broker met zich meebrengt. Ben je van plan om over de lange termijn te beleggen, en maar een paar keer per maand een aandeel aan te kopen? Dan kan het interessant zijn om een broker te kiezen die niet maandelijks een hoog bedrag in rekening brengt. 

Zo kun je bij eToro bijvoorbeeld beleggen zonder commissiekosten én betaal je geen beheerkosten. Bij Binck betaal je €1 + 0,15% aan transactiekosten met een maximumbedrag van, €150. Hiernaast betaal je nog servicekosten van €3,50 + 1% per maand. Doe je veel verschillende transacties? Dan loopt dit bedrag snel op. Vergelijk de brokers dus goed voordat je een account opent. 

 

Beveiliging Beleggen Voor Beginners App

Wanner je kiest om online te gaan beleggen, is beveiliging natuurlijk altijd erg belangrijk. Je wilt als beginner dat je geld zo veilig mogelijk staat en dat niemand anders erbij kan. Kies daarom voor een betrouwbare partner als beleggen app die de beveiliging goed op orde heeft.

Dit houdt in dat er gebruik wordt gemaakt van minimaal 2FA (two factor authentication) voor de online beleggen app, en je bovendien verplicht wordt een lastig wachtwoord te kiezen. 

Om het jou een stukje makkelijker te maken gaan wij nu de beste beleggingsapps met elkaar vergelijken. Zo kan jij bepalen wat de beste beleggingsapp voor jou is.

Vergelijking Beleggen Via App: de top 5 Leren Beleggen Apps

Om een nog beter overzicht te krijgen welke beleggingsapp het meest geschikt is voor jou hebben we alle voor- en nadelen van de brokers op een rij gezet. Zo kun je zelf kiezen welke broker het beste bij jou past. 

Wil je weten waar je op moet letten wanneer je begint met beleggen? Lees dan onze tips voor het creëren van een positief rendement op je beleggingen. 

Broker

Voordelen

Nadelen

eToro logotype
Plus500 logotype
Binck
We hebben alvast 5 aandelen apps op een rijtje gezet, zodat je makkelijk kunt vergelijken wat de beste beleggingsapp is voor jou.

Top 5 Beleggen Apps - de Beste Beleggingsapp van 2022

We hebben de top 5 beste beleggingsapps van het moment op een rijtje gezet in dit artikel. Hierdoor maak je binnen de kortste keren weloverwogen beslissingen wat de beste beleggingsapps voor jou zijn en kun je via deze app beleggen.

eToro logotype

Voordelen

De beste Beleggingsapp voor copy trading

Met de mobiele aandelen app van eToro ben je altijd op de hoogte van de koersen en de ontwikkelingen in de financiële markten. Je bent zo flexibel en kunt aandelen verhandelen wanneer dit je het beste uitkomt.

Je kunt er handelen in aandelen, valuta’s, grondstoffen, ETF’s, Crypto en obligaties. In totaal heb je de keuze om te investeren in meer dan 2,000 verschillende middelen. Kortom, voor elke soort handelaar zijn uitgebreid mogelijkheden. 

eToro staat bekend om het design van de app. De app is ontworpen om beleggen te laten voelen als een game, waardoor het nog leuker wordt gemaakt. Doordat je kunt oefenen met virtueel geld op een dem-account is het een goede app om mee te beginnen. 

De app van eToro heeft een unieke copy trading functie. Hiermee kun je de transacties van succesvolle beleggers kopiëren. Zo maak je niet alleen goede beleggingen, maar leer je tegelijkertijd meer over verschillende beleggingsstrategieën. 

Ze hebben daarnaast een laag minimum bedrag van €50,- om te beginnen met beleggen. Daarnaast vragen ze 0% fee voor handelen in aandelen en ETF’s

De broker probeert hiermee het delen van informatie te stimuleren, en zet zich in voor een transparante markt. Bekijk onze review voor de verdere ervaringen met eToro.

Daarnaast kun je verschillende limieten, prijs waarschuwingen en stop-loss orders instellen. Hiermee word je behoed voor slecht geïnformeerde keuzes.

eToro app - top Beleggen Voor Beginners App

plus500 blauw logo

Voordelen

Geavanceerde Online Beleggen App

De app van Plus500 wordt wereldwijd gebruikt door veel beleggers. Dit is te danken aan de gebruikersvriendelijke interface.  

Bij deze CFD broker kun je beleggen in de meest populaire beleggingsproducten als ETF’s, aandelen, en obligaties. Het is ook mogelijk om te kiezen voor cryptocurrencies.

Het is makkelijk om geld op de rekening te storten via iDeal, creditcard of PayPal. Wil je beginnen met beleggen maar twijfel je nog? Met het demo account kun je experimenten met beleggen. De demo account heeft een fictieve inleg tot 40.000,-.

Plus500 is een CFD broker. Deze beleggingsproducten zijn over het algemeen gecompliceerder dan andere financiële producten. Het risico is hierbij dus hoger, waardoor deze broker minder geschikt is voor mensen die weinig voorkennis over beleggen hebben.

Plus500 app

Let op

81% van de retailbeleggers verliest geld met CFD's

Voordelen

Ultieme Beleggen Voor Beginners App

DEGIRO wordt gebruikt door professionele beleggers en particulieren. Het is een online broker met jarenlange ervaring. Bij de Giro kun je beleggen in aandelen, obligaties, ETF’s, opties en beleggingsfondsen.

Je hebt dus een ruime keuze zodat je hier met iedere beleggingsstrategie wel terecht kunt.

De app is gratis te downloaden voor Android en Apple. In de app vind je de beurskoersen in realtime en kun je eenvoudig aandelen kopen of verkopen.

Ook lees je in de app het laatste relevante nieuws en word je op de hoogte gehouden van belangrijke ontwikkelingen. Je kunt je favorieten in een lijst plaatsen zodat je deze eenvoudig terug kunt vinden.

Op deze manier kun je de koers in de gaten houden voordat je een aankoop doet. De app van de Giro is overzichtelijk en eenvoudig in gebruik. Er is echter geen uitgebreide rapportage of analyse beschikbaar in de app.

Screenshots DEGIRO Beleggen App

Voordelen

Gebruiksvriendelijke Beleggen Oefenen App

De beleggingsapp van Libertex is al meerdere malen uitgeroepen tot beste beleggingsapp. Toch is het een minder bekende broker.

Het is een beleggingsapp met een strakke vormgeving waardoor je makkelijk kunt vinden waar je naar op zoek bent.

Deze app biedt hele fijne mogelijkheden voor beginnende beleggers. Je kunt namelijk eerst een demo account openen, zodat je kunt oefenen met beleggen zonder geld in te leggen. 

Om je te helpen vind je ook instructievideo’s zodat je snel goed overweg kunt met de app. De instructievideo’s geven je ook uitleg over de functies en mogelijkheden van de beleggingsapp.

Verder is Libertex een CFD broker, waardoor het risico bij de aankoop van bepaalde financiële producten hoger is. Deze broker is daarom ook meer geschikt voor de ervaren belegger.

Libertex Beleggen Oefenen App

Voordelen

Beleggingsapp met uitgebreide analysefuncties

Bij Binck kun je ervoor kiezen zelf in losse aandelen te beleggen, of in verschillende pakketten te laten beleggen. In de app vind je verschillende analyse tools die je kunnen helpen een goede beslissing te maken. In ruil hiervoor zijn de kosten bij Binck wel iets hoger.

Dankzij de verschillende pakket opties is deze broker geschikt voor zowel beginnende als ervaren beleggers.

De Voordelen Online Beleggen App

In bovenstaand overzicht vind je alle voordelen van de verschillende brokers. Maar misschien is het goed om toch nog even stil te staan bij wat nou de algemene voordelen zijn van het installeren van een beurs app.

degiro mobiele beleggingsapp

Eenvoudig de laatste nieuwtjes bekijken via je app

Ben jij overtuigd van de voordelen die mobiel beleggen met zich meebrengt? Begin vandaag nog met beleggen. Maak gratis een account aan bij eToro en start vandaag nog! 

Heb je toch het gevoel dat je niet ervaren genoeg bent, dan is er natuurlijk ook de mogelijkheid om te beginnen met een demo-account. Zo kun je altijd oefenen met het aan- en verkopen van aandelen en cryptocurrency, zonder hierbij met echt geld te werken.

Beleggen met Apps Nieuws

Het AFM heeft aangekondigd meer onderzoek te willen gaan doen naar aanbieders van beleggingsapps. Dit komt doordat veel apps onterecht adverteren met voordelen die niet blijken te kloppen, zoals ‘gratis’ beleggen.

De meest gestelde vragen over Online Beleggen Apps

Een aantal zaken waarmee rekening moet houden bij het kiezen van een online beleggen app zijn de minimale inleg, de beleggingsopties en de manieren waarop je geld op de rekening kunt zetten.

Online beleggen voor beginners en de beste beleggingsapp voor jou is uiteindelijk dus afhankelijk van jouw situatie.

Minimale inleg

Bij sommige brokers geldt er een minimale inleg. De hoogte van deze inleg verschilt per broker. Als je net begint met beleggen kan het fijn zijn om te beginnen met een lage inleg. Check dus of dit mogelijk is voor je begint met in de app te beleggen. 

Kijk ook naar de financiële producten die de broker aanbiedt. Dit is belangrijk omdat sommige brokers  een hele brede selectie aanbieden, en andere focussen op specifieke financiële producten. 

Tenslotte moet je kijken naar de manieren waarop je geld op de rekening kunt zetten. Bij de meeste apps kun je dit snel en eenvoudig doen via iDeal. Hierdoor staat het geld direct op de beleggersrekening.

De meeste brokers bieden de beleggen app gratis aan wanneer je een beleggersrekening opent. De brokers die een leren beleggen app aanbieden doen dat vrijblijvend onder de functie demo-account, waar je risicoloos kunt oefenen met beleggen! 

De tarieven die je betaalt bij het uitvoeren van transacties zijn afhankelijk van de broker. Deze verschillen per partij.

Er zijn verschillende apps die een zogenaamde demo account aanbieden. Hiermee kun je beleggen met fictief geld. Dit is een goede manier om te leren beleggen. Zo kun je de broker en de app leren kennen zonder meteen financiële risico’s te nemen.

De risico’s van het beleggen via een app zijn gelijk aan de risico’s van beleggingen die je anders via een bank of computer zou doen. Het gebruik van een app zorgt er echter wel voor dat beleggen laagdrempeliger wordt. Hierdoor maak je sneller ondoordachte beslissingen. Er wordt daarom ook gewaarschuwd door de AFM om op te passen met beleggen via een app.

In theorie kan iedereen een beleggersrekening openen. Om ervoor te zorgen dat je op de hoogte bent van de risico’s die je loopt moet je bij iedere broker van tevoren een vragenlijst invullen. Het afnemen van deze vragenlijst is wettelijk verplicht. Het doel hiervan is je kennis over beleggen bepalen. Toch kun je nog steeds een rekening openen als uit de vragenlijst blijkt dat je geen of weinig voorkennis bezit.

Op de app van eToro kun je alle koersen makkelijk en overzichtelijk zien. Deze app is het meest geschikt voor beurskoersen. 

Conclusie - de Beste Beleggingsapp voor beginners en pro's

De vergeleken beleggingsapps zorgen ervoor dat je nóg eenvoudiger en sneller de crypto beurs op kunt. Bekijk de mogelijkheden en functies om erachter te komen welke app het beste bij je past.

Nog niet zo veel, of helemaal geen ervaring met beleggen? Probeer dan eerst een app met een demo account, en kies een broker die geschikt is voor beginnende beleggers. Of begin met het lezen van onze beleggingstips voor beginners.

Beginnen met een Beleggingsapp?

Wil jij eenvoudig overal je beleggingen kunnen beheren? Begin dan nu met eToro!
TIP
Scroll naar boven