Euronext Index: een goede investering?

Live Euronext 100 prijsgrafiek

ENX.PA
87,80 €
Change (24H)
0,1500 €0,17%

Ervaren beleggers en investeerders zullen vast wel eens gehoord hebben van de Euronext 100. Een index waarin het gemiddelde wordt weergegeven van de grootste aandelen binnen de Euronext. 

Investeren in Euronext 100 in 4 stappen

Wil je graag nu beginnen met het kopen van Euronext Indices? Maak snel gebruik van eToro en begin met investeren!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Wat is Euronext Stock Exchange?

De fusie van de Euronext kwam in 2000 tot stand doordat de beurzen van Brussel, Parijs en Amsterdam gingen fuseren. Dit gebeurde om zich zo voorbereiden op de komst van de EMU, het leek de beurzen een goed plan om een solide basis te maken.

Het bedrijf Euronext zelf focust zich vooral op het verschaffen van informatie van de koers, maar probeert ook maakt Euronext het mogelijk om te in effecten.

Wat is Euronext 100 - De Euronext Index

De Euronext 100 is een beursindex, de Euronext 100 geeft de grootste aandelen aan die verhandeld worden binnen de Euronext 100, dit zijn dus ook de beurzen uit Parijs, Brussel, Amsterdam en Lissabon.

De 100 aandelen die worden aangegeven in de Euronext 100 zijn dan ook de aandelen met de grootste liquiditeit en marktkapitalisatie van de Euronext.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Waar kan ik investeren in de Euronext Indices?

Investeren in de Euronext 100 bij eToro

Inmiddels zijn er veel (online) brokers, maar welke kan je het best gebruiken en welke niet? eToro is in ieder geval een betrouwbare broker met een makkelijk aanmeldproces.

Bij eToro kun je veilig investeren en met enorm veel handige voordelen. Zo betaal je 0% commissie bij het kopen EFT’s en aandelen en krijg je toegang tot een gratis demo-account

eToro bestaat al sinds 2006 en heeft sindsdien meerdere prijzen gewonnen voor de beste broker. Ook is eToro een goede broker voor beginnende beleggers, je kunt namelijk al beginnen met beleggen vanaf 50$ (42 euro).

Het Copytrading Network van eToro

eToro is in Nederland inmiddels een zeer bekende naam door onder andere sponsordeals bij voetbalclubs, maar voormalijk omdat veel mensen gebruik maken van de broker. Bij eToro kan je handelen in aandelen, ETF’s, forex en crypto

Ben je nog niet zo ervaren als belegger, maar wil je wel graag beginnen met beleggen? Dan kun je gebruik maken van de handige copy-trading tool waarmee je portfolio’s kunt bekijken van ervaren beleggers.

Zoals je leest heeft eToro dus vele handige voordelen voor beginnende belegger. eToro houdt zich ook altijd goed aan alle wetgeving en staat onder toezicht bij de Britse FCA en CySEC. 

Beginnen met investeren via eToro? Start met een klik op de groene knop!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Investeren in de Euronext 100 bij DEGIRO

DEGIRO is opgericht in 2008 door oud-werknemers van het bedrijf BinckBank. Sindsdien is het bedrijf enorm gegroeid en heeft het meer dan 450.000 lopende rekeningen op dit moment.

DEGIRO is vooral voor Nederlandse beleggers erg aantrekkelijk omdat het hele platform is ontwikkeld door Nederlanders. Ook heeft DEGIRO een volledig Nederlandse klantenservice waar je terecht kunt met al je vragen en problemen over beleggen, investeren en cryptotrackers. 

DEGIRO werd in 2019 overgenomen door Flatex. Het bedrag wat hierbij genoemd wordt is zo’n 250 miljoen euro. Het grote voordeel van DEGIRO is dat je bijna geen last hebt van extra kosten, het is dan ook samen met eToro de goedkoopste broker met een gigantisch aanbod. 

De Nederlandse broker DEGIRO helpt je verder in je investeringsavontuur. Klik nu op de groene knop!

Geschiedenis Euronext Beurzen

De beurs uit Lissabon was in 2002 de eerste beurs die zich samenvoegde bij de Euronext waarna ook Parijs, Brussel, Oslo, Milaan, Dublin en Amsterdam dezelfde weg volgden.

De strategie van Euronext is altijd hetzelfde; de grootste financiële markt van Europa worden. In 2006 werd Euronext overgenomen door New York Stock Exchange voor 8 liefst miljard euro. 

Belangrijkste Euronext Beurzen wereldwijd

Euronext heeft niet één beurs, maar meerdere beurzen over de hele wereld. Zo heb je niet alleen de beurs in Amsterdam, maar ook die in Brussel, Milaan, Oslo, Dublin en diverse andere grote wereldsteden.

Euronext Amsterdam / Euronext AEX

De Euronext Amsterdam is waar het 20 jaar geleden allemaal begonnen is. De AEX, ook wel de Amsterdam Exchange Index genoemd is een van de bekendste indexen die we kennen. De AEX is tevens een van de oudste beurzen van de wereld.

De Amsterdamse AEX bevat 25 verhandelbare bedrijven die op basis van marktkapitalisatie en float genoteerd staan aan de Euronext Amsterdam. De beurs startte op 4 maart 1983 en is een van de originele Blue Chip Indices van Euronext.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

BEL20

De BEL20 is een afkorting voor de Belgische aandelenbeurs waar 20 aandelen genoteerd staan.

De aandelen die de Belgische aandelenbeurs aanbiedt zijn allemaal gecontroleerd op marktkapitalisatie, verhandelbaarheid en liquiditeit. Bevat een aandeel een van deze componenten niet, dan zullen ze het aandeel niet noteren.

De BEL 20 is van start gegaan op 18 maart 1991. bedrijven die voorkomen in de BEL20 zijn Ageas, Elia, UCB, Proximus en nog veel meer grote Belgische bedrijven.

CAC40

Net zoals bijna alle landen heeft ook Frankrijk een eigen beurs genaamd de CAC40. Hierin staan de 40 belangrijkste aandelen van Frankrijk, de CAC met andere woorden de Cotation Assistée en Continu wordt net zoals iedere beurs na vier jaar herwogen.

De bedrijven die genoteerd staan aan de Franse beurs zijn aardig grote namen zoals Renault, Vivendi, Michelin, Airbus en Legrand. De beurs heeft momenteel een waarde van 1402 miljard na correctie.

Andere belangrijke Euronext Beurzen 

De AMX

De AMX kan voor sommige mensen iets minder bekend voorkomen, maar op de beurs is de AMX nog steeds erg bekend. De Amsterdamse Midkap Index is de beurs waar de middelgrote ondernemingen genoteerd staan. De AMX is uiteraard nog wel steeds genoteerd bij Euronext.

De AScX

De AScX is de derde en laagste Amsterdamse aandelenbeurs die genoteerd staat bij Euronext. De AScX wordt ook wel de ‘small cap’ genoemd omdat hier de bedrijven onder vallen die niet groot genoeg zijn voor de AMX, laat staan de AEX. 

Het is een behoorlijke klus voor bedrijven om uit de AScX te komen en zichzelf te noteren in een hogere rang.

De PSI-20

De PSI-20 is een Portugese beursindex gevestigd in Lissabon. De beurs heeft maximaal 18 tot 20 bedrijven onder zich en is opgericht in 1995.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Samenstelling Euronext Koersen

Het indexcijfer wordt uiteraard bepaald aan de hand van de prestaties van aandelen die de markt bepaald. De beurzen die genoteerd staan bij Euronext zijn jaren geleden al opgericht en bestaan dus al meer dan 40 jaar, de Portugese index bestaan daarentegen een stuk minder lang.

Verder wordt de samenstelling bepaald door alle koersen bij elkaar te nemen en daar de gemiddeldes van te berekenen. Je ziet dan ook per bedrijf het percentage staan.

Nu gebruik maken van de Euronext Koersen? Begin meteen met eToro en maak een account aan!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Live Euronext 100 Koers

Onder de indruk van de Euronext koers? Met eToro kun je zelf invetseren in Euronext Indices.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Euronext Koersen - belangrijkste aandelen die Euronext Index opmaken

Er zijn enkele Euronext aandelenkoersen die voor de Euronext belangrijk zijn en de Euronext Index belangrijk maken. Dit gaat dan natuurlijk om de meest bekende en waardevolste bedrijven. 

Voorbeelden hiervan zijn ING, Shell en nog veel meer grote bedrijven die in Nederland zijn opgericht en ontstaan.

Ieder aandeel heeft zijn eigen koers en bedrijven als Shell, Unilever, ASML en ING hebben natuurlijk een enorm vermogen. Deze bedrijven staan genoteerd in de AEX en zorgen ervoor dat de beursindexen van de Euronext interessant worden om in te investeren.

Wil je investeren via eToro? Dat kan via een klik op de groene knop!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Zelf profiteren van de Euronext Koersen

Stap 1: Maak een account aan bij een broker

Een account aanmaken bij een broker is eenvoudig, na het aanmeldproces te voltooien kun je investeren in Euronext en profiteren van de koersen. Dit doe je door naar de officiële website te gaan van eToro en daar je persoonlijke gegevens in te vullen.

eToro vraagt hierbij om je naam, adres, postcode en een verificatie van je identiteit. Je moet hierbij een foto van je paspoort, ID-kaart of rijbewijs opsturen die gecontroleerd moet wordt, op deze manier weet eToro zeker dat jij het bent en er geen fraude gepleegd kan worden.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Stap 2: Geld op account zetten

Om te beleggen en investeren heb je natuurlijk geld nodig, storten is gemakkelijk en kun je doen op verschillende manieren. Deze manieren zijn allemaal veilig en hiermee hoef je je niet zorgen te maken over je geld.

De meest gebruikte betaalmethodes waarmee je kunt storten bij eToro zijn iDeal, Visa, PayPal en nog veel meer. Het minimale startbedrag bij eToro is slechts 50$ (42 euro). 

Bij deze optie in het menu kun je geld storten

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Stap 3: Zoek de Euronext 100 Indices

Een geschikt aandeel van bijvoorbeeld de Euronext 100 dit doe je door te zoeken in de zoekbalk van eToro. Na het invullen van het gewenste resultaat kom je uit op de pagina van het product waar je onder andere de koers en analyses kunt bekijken.

Je kan buiten de Euronext Amsterdam openingstijden kooporders plaatsen, maar de orders worden pas bij het openen van de beurs uitgevoerd. De koersen van de aandelen en Euronext indexen blijven buiten de Euronext openingstijden ook hetzelfde. 

Stap 4: Doe je eerste investering in de Euronext Index

Het doen van je eerste investering kan voor sommigen een spannend moment zijn.

Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid, je goed hebt uitgezocht waarin je wilt investeren en je met vertrouwen je eerste investering kan maken in de Euronext.

Wil je alle stappen volgen en ook investeren in de Euronext Indices? Klik op de groene knop en begin!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Euronext Koersen - Verwachting Euronext 100 Index

Je weet nooit wat er gaat gebeuren met de Euronext koersen, want een koers is onvoorspelbaar en zal zelden exact voorspelt kunnen worden, dit geldt dan ook voor de AEX, de AMX en andere Euronext koersen.

Over het algemeen is de Euronext 100 een zeer stabiele koers die geen gekke dingen doet. Gezien de huidige koers en de laatste grote ontwikkelingen die de koers heeft doorgemaakt zal de koers waarschijnlijk zeer stabiel blijven (stijgen).

Wil jij de verwachtingen waarmaken van Euronext? Maak een account aan via eToro en investseer snel.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Veelgestelde vragen

Euronext is opgericht in 2000 door een aantal beurzen die besloten te fusseren.

Euronext zet zich in om het handelen in effecten mogelijk te maken en ze verschaffen informatie van koersen. 

In de Euronext 100 staan de 100 beste aandelen die worden verhandeld binnen Euronext. Dit is niet één beurs, maar ook de beurzen uit landen als België, Portugal en Italië vallen hier onder.

Er zijn zes enorm belangrijke beurzen die onderdeel zijn van Euronext. Dit zijn de AEX, de AMX, de AScX, de CAC40, de BEL20 en de PSI-20. Dit zijn onder andere drie beurzen uit Nederland, één uit België, één uit Portugal en één uit Frankrijk. 

Het is bij eToro mogelijk om te investeren in de Euronext 100. Dit doe je door de stappen te volgen die we in dit artikel voor je hebben klaargezet.

Door het volgen van de stappen kun jij straks investeren in Euronext, maar ook in nog veel meer aantrekkelijke aandelen. 

De AEX is al jaren lang de grootste Nederlandse beurs. De Amsterdam Exchange Index bestaat al jaren en er worden de meest waardevolle aandelen verhandeld. 

Onder de AEX zit nog de AMX en de AScX, dit zijn twee categorieën waar wat minder waardevolle aandelen worden verhandeld, maar nog steeds zeer interessant zijn voor beleggers. 

Conclusie: Zelf investeren in Euronext Indices

Ben je overtuigd van de Euronext en ben je klaar om zelf te investeren in de Euronext? Dat kan nog wel eens zeer interessant voor je zijn. 

Om te investeren in de Euronext indices dien je wel het een en ander aan kennis te hebben over de Euronext. Het is voor zowel beginnende en ervaren beleggers interessant te investeren in de Euronext. 

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Scroll naar boven