Vanguard S&P 500 | Alles over beleggen in de Vanguard S&P 500 ETF!

Vanguard S&P 500 ETFVOO
0.68%
$486.73

Bij het verhandel van CFD's bij deze aanbieder verliest 67% van de accounts van particuliere beleggers geld. Zorg ervoor dat je begrijpt hoe CFD's werken en denk goed na of je het je kunt veroorloven om het hoge risico op geldverlies te nemen.

Wie zich wel eens heeft verdiept in indexbeleggen, heeft wel eens gehoord van Vanguard. Deze Amerikaanse onderneming staat erom bekend geen winstoogmerk te hebben en ze zijn sinds kort ook al actief hier in Europa. Het is dan ook niet zomaar dat Vanguard S&P 500-waardig is.

Begin direct met beleggen in de Vanguard S&P 500 - een stappenplan

Wil jij vandaag nog investeren in deze ETF? Ga dan nu via de groene knop hiernaast naar eToro en maak meteen je account aan. 

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Wat is Vanguard S&P 500?

S&P 500, ETF, indexbeleggen… het zijn allemaal termen die voor de één zo vanzelfsprekend zijn als ademhalen, maar voor de ander nieuw, uitdagend en interessant. Voor wie hierdoor geprikkeld wordt en er graag meer over wil leren, hebben we onderin verwijzingen naar een heldere uitleg van wat alles inhoudt.

Vanguard S&P 500 is al een poosje een vast gegeven in de beleggerswereld, wat het niet gek maakt dat er veel over te vertellen valt. Voor we hier dieper in duiken, is het belangrijk om enkele zaken van tevoren te verhelderen.

Vanguard is opgericht door de uitvinder van het indexbeleggen, genaamd Jack Bogle. Dit maakt de onderneming onlosmakelijk verbonden met deze populaire beleggingsmethode. Bovendien is Vanguard S&P 500 ETF een van de populairste ETF’s die we wereldwijd kennen. In ons artikel over ETF beleggen kun je alles te weten komen over deze beleggingsvorm.

Zelf geïnteresseerd in indexbeleggen of het volgen van ETF’s? Meld je nu aan voor eToro!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Hoe kan ik zelf beleggen?

Het begin is er: je hebt je ingelezen over Vanguard S&P 500 en weet na het lezen van deze tekst zelfs waarom de Vanguard S&P ETF zo’n goede investering is. Wat nu?

Beleggen kan lastig zijn voor beginners, en zelfs de doorgewinterde veteranen hebben soms nog wel eens moeite de juiste keuzes te maken. Om je zo goed mogelijk op weg te helpen en steun te bieden, worden vaak online brokers ingeschakeld.

Online brokers helpen je de juiste keuzes te maken bij het beleggen door bijvoorbeeld advies te geven wanneer je hierom vraagt. Sommige brokers hebben ook specialisaties; eToro is bijvoorbeeld erg geschikt voor beginnende beleggers.

Zo zie je maar; met slechts enkele duwtjes in de juiste richting kan je een succesvol belegger worden. Wij helpen je met deze eerste duwtjes, die je hieronder kunt vinden in ons stappenplan. Lees snel verder!

Stap 1: Kies een online broker

Goed: je wil beleggen in Vanguard S&P 500, maar hoe krijg je dit voor elkaar? Om te beginnen, dien je een account bij een online broker te hebben.

Aanmelden dus! Wanneer je dit gedaan hebt, kan het beleggen beginnen, of dit nou is in Vanguards S&P 500 ETF’s, of zelfs S&P 500 futures.

Een voordeel aan online brokers, is dat je meestal de gelegenheid hebt om eerst te oefenen met behulp van een demo-account. Ook kan je je laten adviseren over het aandeel waar jij interesse in hebt.

Er is een grote variatie aan handelsproducten die door online brokers worden aangeboden; denk niet alleen aan ETF’s en futures, maar ook aan cryptogeld, CFD’s en zelfs grondstoffen.

eToro

Beginnende beleggers zullen erg veel hebben aan eToro als online broker. Er zijn meerdere factoren die eToro tot een makkelijke website maken om te beginnen als belegger. Hierdoor is het een makkelijke website om de eerste stappen mee te zetten.

De website is overzichtelijk en het instapniveau is laag, dus ook als je nog maar net in de wereld van het beleggen bent gestapt, weet je er je weg in te vinden.

Het platform is daarmee geschikt voor beginners en ervaren beleggers. Ervaren beleggers kunnen goed bij eToro terecht vanwege het ruime aanbod. 

vanguard s&p 500 copy trading etoro
Het Copytrading Network van eToro

Zo krijg je bij eToro de mogelijkheid om eenvoudig een strategie van een succesvolle belegger over te nemen in je eigen portfolio via de Copy Trading functie. Je kunt deze functie gebruiken om gehele portfolio’s te kopiëren of slechts enkele posities over te nemen van andere beleggers. 

Erg fijn is ook de gratis demofunctie, waarmee je virtueel geld krijgt om mee te oefenen, zodat je ruim voldoende ervaring hebt voordat je met echt geld gaat beleggen. Ben je vervolgens comfortabel met het netwerk, dan kun je al beginnen met beleggen vanaf het lage minimale inlegbedrag van €170,-.

Je kunt oefenen met elke variatie van handelsproducten; niet alleen in de eerdergenoemde indexen en ETF’s, maar ook in verscheidene valuta, CFD’s en natuurlijk grondstoffen.

En dankzij de lage minimale storting en 0% commissie op zowel aandelen als ETF’s, kan je met een vertrouwd gevoel in de beleggerswereld stappen. Zeker ook omdat eToro goed gereguleerd wordt door de Britse FCA en Cypriotische CySec.

Nieuwgierig naar meer over eToro? Lees verder in ons eToro-review of begin direct met het maken van een account!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

DEGIRO

Na al dat gepraat over S&P 500, ben je waarschijnlijk ook op zoek naar een broker waarbij je hierin kan beleggen. Bij DEGIRO zit je hiervoor goed. DEGIRO staat in Nederland bekend als een van de goedkopere brokers die er te vinden is. 

Niet alleen S&P 500-index, maar vele andere producten zijn belegbaar bij de GIRO. Denk bijvoorbeeld aan aandelen, obligaties, beleggingsfondsen, CFD’s, maar ook de eerder genoemde ETF’s.

Beleggen kan soms lastig zijn, maar broker DEGIRO is bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid; via hun zoekfunctie kan je bijvoorbeeld met een enkele klik alle aandelen vinden. Verder verleent DEGIRO ook toegang tot data die gemakkelijk te begrijpen is, zodat jij eenvoudig de juiste besluiten maken kan over een aandeel.

Kun je niet wachten met beleggen met de hulp van DEGIRO? Lees er gauw meer over in onze review, of meld je meteen aan!

Stap 2: Maak een account aan

Top! Je hebt je georiënteerd, een broker uitgekozen en nu beginnen je handen te jeuken om aan de slag te gaan. Nog even geduld; eerst moeten we nog een belangrijke stap zetten: een account aanmaken. We zullen je laten zien hoe.

Ter voorbeeld nemen we het accountregistratie-proces van eToro. Deze is eenvoudig en slechts in enkele minuten voltooid!

Eerst ga je naar de website van eToro. Hier kan je rechts bovenin op de ‘Meld u nu aan’- of ‘Join Now’-knop klikken om een account aan te maken. Deze knop zal je naar het venster brengen waar je je account kunt creëren.

De rest is simpel: je vult je gegevens in en verifieert vervolgens de verificatiemail die je ontvangt. Zodra je dit hebt gedaan, ben je klaar om je in te loggen op eToro met je eigen account!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Stap 3: Geld op account zetten

Nu komt natuurlijk een van de belangrijkste aspecten van het beleggen: je geld op je account zetten. Dus voordat je direct “Vanguard S&P 500 EFT” in de zoekbalk begint te typen, kunnen we weinig beginnen voordat je geld op je account staat. Wij leggen hier even uit hoe.

Belangrijk is dat je als eerste je identiteit bevestigt. Zolang dit niet gedaan is, kan je nog nergens heen met je geld. Om dit voor elkaar te krijgen, dien je eerst kopietjes van je ID-kaart of paspoort te maken en deze te uploaden op je eToro-account.

Wanneer dit gedaan is, krijg je nog een korte vragenlijst die eToro je voorlegt om je nog even op de risico’s te kunnen wijzen die bij het beleggen komen kijken.

vanguard s&p 500 financieren etoro
Bij deze optie in het menu kun je geld storten

Vervolgens kan je eindelijk je geld op je account storten. Er zijn verscheidene betaalmethoden beschikbaar om dit mee te doen.

Er geldt een minimaal stortbedrag van €170,-, dus let er wel op dat je hieraan voldoet. Geld gestort? Fijn! Dan kan je nu eindelijk met het beleggen beginnen!

Stap 4: Investeer in Vanguard S&P 500!

s&p 500 etoro
De Vanguard S&P 500 ETF pagina op eToro

Yes, we kunnen nu eindelijk beginnen met beleggen. In dit geval is dat Vanguard S&P 500, maar dit kan natuurlijk alles zijn, afhankelijk van waar jij je beleggingsavontuur wil beginnen.

Wanneer je wil investeren in bijvoorbeeld “Vanguard S&P 500 ETF’s”, heb je een online broker nodig waarbij je in EFT’s kunt investeren in ETF’s. Let dus eerst goed op of jouw wens bij jouw broker beschikbaar is!

Gelukkig biedt ons voorbeeld eToro meerdere handelsproducten, waaronder ETF’s. Toch is dit niet bij elke broker het geval, dus je verdiepen in hun aanbod is belangrijk! 

Stap 5: Doe je eerste investering

Je account is klaar voor gebruik, je hebt een bedrag gestort van minstens €170,- en je hebt je online broker binnenstebuiten gehaald om te kijken of jouw investering bij ze aansluit.

Kortom, het is zover: je kunt je eerste investering doen. Dat lijkt spannend, maar met de juiste hulp heb je het zo onder de knie.

Laat zien wat je geleerd hebt en beleg vandaag nog in Vanguard S&P 500-ETF’s. eToro staat klaar om je hiermee te helpen.

vanguard s&p 500 handelsvenster etoro

Overtuigd en wil je gelijk beginnen met beleggen in de Vanguard S&P 500 Etf? Start bij eToro!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Wat is de S&P 500?

De S&P 500 wordt vaak verkort “De S&P” genoemd en staat voor “Standard & Poor’s 500“. Vijfhonderd staat hierbij voor de vijfhonderd Amerikaanse bedrijven die de grootste zijn volgens de meting naar hun marktkapitalisatie.

De S&P 500 is een Amerikaanse aandelenindex die is opgericht in 1957. Deze index is marktwaardegewogen, wat inhoudt dat de fondsen die de grootste ondernemingswaarde hebben, het zwaarst meewegen.

Omdat de samenstelling van de S&P 500-index zo breed is, biedt het een valide beeld van welke ontwikkelingen er plaatsvinden op de aandelenmarkt van de Verenigde Staten. Aan de hand van deze meting, worden ze opgenomen in de index. Deze wordt samengesteld door een commissie van Standard & Poor’s.

Beleggen in een Vanguard S&P 500 ETF

Een ETF (‘Exchange Traded Fund’) wordt ook wel een passief fonds of tracker genoemd. Het is een beleggingsinstrument dat veel wordt gebruikt om op eenvoudige manier gespreid te kunnen beleggen.

Hoe werkt een ETF? Simpel uitgelegd is het een instrument die een index stap voor stap volgt en zo alle aandelen opneemt in een verhouding die hetzelfde is als de betreffende index.

Een index is een overzichtelijke weergave van enkele belangrijke aandelen. Door hier in te beleggen, kan je beginnen met indexbeleggen. Dit is heel eenvoudig te doen met behulp van deze ETF’s.

Door ETF te beleggen, koop je namelijk alle aandelen van een fonds in één klap. Indexbeleggen en ETF-beleggen gaan dus vaak met elkaar gepaard.

Maar wat heeft dit alles met Vanguard te maken?

Wel, zoals al eerder is genoemd, is Vanguard opgericht door de uitvinder van indexbeleggen, Jack Bogle. En dat niet alleen, maar de Vanguard S&P 500 ETF is één van ‘s werelds bekendste ETF.

Dit komt mede omdat de Vanguard S&P 500 ETF een goede ETF is om de S&P 500-index mee in de gaten te houden. Wanneer je belegt in een S&P 500 ETF, loop je dus nooit achter op de marktkoers.

In de bijgevoegde live-grafiek kun je deze actuele Vanguard S&P 500 ETF koers zien.

Live Vanguard S&P 500 ETF koers

Weet je genoeg over de Vanguard S&P 500 ETF? Start dan vandaag nog met beleggen!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Vanguard S&P 500: geschikt voor beginnende beleggers

Het kan spannend zijn om als beginnend belegger ergens in te investeren, vooral als je nog niet bekend bent met de markt. Investeren in een Vanguard S&P 500-ETF is echter geen groot risico voor beginners.

Een voordeel is dat je investeert in een index die gevarieerd blijft, waardoor je portfolio minder risico lijdt.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Verder zijn S&P 500-ETF’s vaak goedkoop; de kosten-ratio komt zelden boven 0,1%. De Vanguard S&P 500-ETF heeft zelfs een kosten-ratio van slechts 0,03%!

Wel is af te raden om te investeren in S&P 500-futures als je nog een beginnende belegger bent. Futures zijn gebaseerd op toekomstige prijzen van onderliggende waarden. Het is erg risicovol om in te investeren omdat het niet alleen erg veel geld kan opleveren, maar je het ook kwijt kunt raken.

De voor- en nadelen van Vanguard S&P 500

Je weet nu hoe je moet beleggen in de Vanguard S&P 500 ETF en wat je hieraan kan hebben. Maa rwat zijn andere voor- en nadelen van het beleggen in de Vanguard S&P 500 ETF of in S&P 500 Futures. 

Voordelen

Een belangrijk voordeel van het beleggen in deze ETF is dat je in de 500 grootste Amerikaanse bedrijven tegelijk investeert. De kans dat het niet goed gaat met de S&P 500 koers is laag, als één bedrijf slechte resultaten boekt zijn er nog 499 andere bedrijven om dat te compenseren.

Zo neem je dus weinig risico met je investering en heb je een solide basis voor je portfolio. Je kunt het nu uitbreiden met andere meer risicovolle producten omdat je altijd terug kunt vallen op deze investering. 

Nadelen

Wil jij op korte termijn grote winsten maken met je beleggingen? Dan is de Vanguard S&P 500 ETF niet geschikt voor jou, vanwege het lagere risico dat je neemt heb je ook minder kans op grote koersstijgingen op korte termijn.

Een ander nadeel van deze manier van beleggen is dat je in één keer in 500 bedrijven investeert. Het kan zijn dat je vooral in duurzame bedrijven wilt beleggen, bij deze ETF wordt niet gekeken naar de duurzaamheid en dus kan het zomaar zijn dat je investeert in bedrijven die actief zijn in de fossiele brandstof. 

Beleggen in Vanguard S&P 500 ETF's: Tips

Als je wilt gaan beleggen in de Vanguard S&P 500 ETF zijn er een aantal mogelijkheden. Let op dat de S&P 500 index op meerdere manieren aangeboden wordt, de Vanguard ETF is slechts één van de manieren om in deze index te beleggen. 

Het is daarnaast ook mogelijk om op allerlei verschillende manieren in de Vanguard S&P 500 ETF zelf te beleggen. Zo kun je gebruik maken van de extra functies als een hefboomeffect, stop-loss en take-profit om het risico van je belegging zelf te bepalen. 

Je zult op eToro meerdere ETF’s met bijna dezelfde naam terug vinden. De Vanguard S&P 500 Value ETF en de Vanguard S&P 500 Growth ETF zijn extra mogelijkheden om in deze ETF’s te investeren. 

Deze twee ETF’s hebben een hoger risico dan de normale Vanguard S&P 500 ETF doordat de samenstelling anders is. Zo wordt bij de Growth ETF gekeken naar de bedrijven met de belangrijkste groeimogelijkheden en de Value ETF uit bedrijven met de hoogste waarde. 

Bedenk goed voordat je gaat beleggen in een ETF welke het beste bij jouw portfolio past en welk risico voor jouw aanvaardbaar is. Je kunt ook goed de verschillende ETF’s mengen en door middel van S&P 500 Futures je portfolio nog beter balanceren. 

Veelgestelde vragen

S&P 500  staat voor “Standard & Poor’s 500”, waarbij de 500 staat voor de vijfhonderd Amerikaanse bedrijven die de grootste zijn volgens de meting naar hun marktkapitalisatie.

De samenstelling van de S&P 500-index is erg breed, en biedt daardoor een valide beeld van welke ontwikkelingen er plaatsvinden op de aandelenmarkt van de VS. Aan de hand van deze meting wordt de index opgesteld. Dit wordt gedaan door een commissie van S&P.

Een ETF is een beleggingsinstrument dat veel wordt gebruikt om op eenvoudige manier gespreid te kunnen beleggen, door een index stap voor stap te volgen en zo alle aandelen opneemt in een verhouding die hetzelfde is als de betreffende index.

Vanguard is een bedrijf dat een van de populairste S&P 500-ETF’s te bieden heeft, waarmee je de S&P 500-index dus goed kan volgen en in de gaten houden.

Indexbeleggen is een wijze van passief beleggen, waarbij je in één keer belegt op een gehele index. Met deze manier van beleggen kan je bijvoorbeeld op een vrij eenvoudige wijze je portfolio uitbreiden.

Een S&P 500 future is een handelsproduct dat gebaseerd is op het toekomstige verhandelen van een onderliggende waarde tegen een prijs die reeds overeengekomen is.

Een S&P 500 future is een future dat gebaseerd is op de S&P 500-index. Er kleeft een risico aan om hierin te investeren, omdat je niet alleen veel geld kunt verdienen, maar ook kwijtraken.

Investeren in een Vangard S&P 500-ETF is prima te doen voor beginnende beleggers. De toenemende diversiteit van de S&P 500-index zorgt voor minder portfolio-risico en beweeglijk.

Bovendien heeft Vanguard S&P 500-ETF een kosten-ratio van slechts 0.03%, wat nog minder is dan vele andere S&P 500-ETF’s.

Let op: beleggen in S&P 500-futures is meer voor ervaren beleggers.

Vanguard S&P 500: Conclusie

Na al dit lezen over Vanguard S&P 500 en beleggen in ETF’s, zal je vast wel een beeld voor jezelf gecreëerd hebben. Ben je opgewekt? Kan je niet wachten om te beleggen? Goed zo! Dan rest je nog maar één ding!

Het doel is duidelijk, de stappen zijn uitgelegd, het laatste wat nog volgt is iets wat alleen jij zelf nog kunt doen: de start maken. Of je nou beginnend belegger bent en wat veiliger wilt investeren in de Vanguard S&P 500-EFT’s, of al meer ervaring hebt en je gok wil wagen met S&P 500-futures, de belangrijkste stap zet jij! 

Wil jij beginnen met beleggen in de Vanguard S&P 500?
Maak dan nu een account aan bij eToro en begin vandaag nog met je eerste investering!
TIP

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Scroll naar boven