Investeren in Blockchain | hoe kan ik beleggen in blockchain?

Als je wilt investeren in blockchain, denk je al snel aan het kopen van cryptovaluta, zoals de Bitcoin. Blockchain is tegenwoordig zeer populair bij investeerders, omdat je door de hoge koerswisselingen extreem veel rendement kunt behalen.

Investeren In Blockchain in 4 stappen

Wil jij beginnen met beleggen in blockchain? Begin dan snel via de groene knop hiernaast of lees dit artikel voor alle blockchain info! 

Investeren In Blockchain: Wat is Blockchain?

Blockchain is een nieuwe technologie die transacties opslaat. Deze transacties worden beveiligd doormiddel van cryptografie.

Blockchain is een zeer betrouwbaar systeem. Niet alleen is het zeer lastig voor hackers om de blockchain te kraken, maar ook blijft de opgeslagen data goed bewaard. 

Het blockchain systeem bestaat namelijk uit verschillende aan elkaar gelinkte ‘nodes’, die allemaal een eigen kopie maken van het netwerk. Wanneer het crasht, kan het worden hersteld met behulp van de kopieën van de nodes. 

Blockchain wordt gezien als hèt systeem van de toekomst, vanwege het geavanceerde beveiligingssysteem dat er achter hangt dat voor verschillende toepassingen kan worden ingezet. Denk hier bijvoorbeeld aan zorgadministratie, wat op het moment nog veelal op papier wordt gedaan. 

De meeste cryptovaluta, zoals de bitcoin, werken ook op netwerken van blockchain. Investeerders kunnen veel geld verdienen met het kopen van cryptovaluta, omdat door schaarste de koersen enorm kunnen stijgen. 

Het is ook mogelijk om in de blockchain technology zelf te investeren door aandelen of ETF’s aan te schaffen van bedrijven die blockchain ontwikkelen of gebruiken. Dit gaat vaak gepaard met veel minder risico dan investeren in cryptovaluta. 

Wil je gelijk beginnen met handelen in Crypto? Open dan een account bij eToro. 

Investeren In Blockchain: Hoe kan ik zelf Investeren In Blockchain?

Investeren in blockchain kan op verschillende manieren, en op verschillende plekken. Als je nog nooit hebt belegd, of nog nieuw bent in het vak, is het vaak lastig om wegwijs te worden in het steeds groter wordende wereldje van brokers en handelsproducten. 

Wij bieden hier daarom een simpel stappenplan waarin wordt uitgelegd hoe je gemakkelijk aan de slag kunt gaan met investeren in blockchain. 

Stap 1: Kies een online broker

Als beginnende belegger zoek je natuurlijk een broker die een gebruiksvriendelijk platform aanbiedt. Hiervoor raden wij eToro aan. Het platform richt zich speciaal op beginners zodat je op je gemak bekend kan worden met de beleggingswereld.

Zo kun je gebruik maken van een tal van gebruiksvriendelijke features, zoals de CopyTrading functie. Met deze tool kun je de portfolio’s van ervaren beleggers geselecteerd door eToro inkijken en deze zelfs in zijn geheel kopiëren.

Zo krijg je op gemakkelijk een sterk en gediversifieerd portfolio. Als je nog niet comfortabel bent met beleggen, dan kun je eerst beginnen met een gratis demo account.

Op deze manier kun je met virtueel geld beleggen zonder enig risico. Ben je vervolgens klaar om te beleggen met echt geld, dan kun je laag beginnen dankzij de minimale inleg van $50 (€42).

Je kunt bij eToro naast crypto kopen ook beleggen in een tal van andere handelsvormen, zoals het handelen in ETF’s, aandelen, indexen en grondstoffen. Als je handelt in aandelen en ETF’s, dan betaal je zelfs 0% commissie.

eToro wordt gereguleerd door de FCA en CySec. Je kunt dus met een gerust hart beleggen via dit platform zonder dat je onnodig risico loopt.

Wil je vandaag nog gratis beginnen bij eToro? Maak dan vandaag een account aan en verken het platform!

Capital.com

Capitol.com logo bitcoin scams

Capital.com is ook een broker die in CFD’s is gespecialiseerd. Deze broker heeft in korte tijd een belangrijke positie weten te bemachtigen in de markt van brokers. 

Capital.com heeft licenties bij het Engelse FCA (Finacial Conduct Authority) en het Cypriotische CySec. Dit betekent dat ze legaal en veilig hun diensten kunnen aanbieden in Nederland. 

Capital.com handelt in CFD’s van handelsproducten. Dit houdt in dat als je bij deze broker investeert in een handelsproduct, je deze niet in bezit krijgt, maar je geld inzet op de koersen van dat product. 

Wil je meer weten over Capital.com? Lees dan ons artikel over deze broker, of wacht niet langer en begin meteen bij Capital.com!

Libertex

Libertex is een wereldwijd zeer populaire broker, die handelt in CFD’s . Libertex heeft een zeer breed aanbod in veel verschillende handelsproducten, zoals aandelen, cryptovaluta, ETF’s en grondstoffen. 

Dat Libertex in CFD’s handelt, betekent dat je niet direct in de handelsproducten investeert, maar je zet in op de koerswijzigingen. Als je hier dus investeert in blockchain aandelen, koop je niet de aandelen zelf. 

Beleggen in CFD’s geeft je de mogelijkheid om extra functies in te stellen, zoals een hefboomeffect. Dit vermeerderd de waarde van je ingezette geld, waardoor winsten hoger worden maar je verliezen ook

Het Copytrading Network van eToro

Libertex heeft een vestiging in Cyprus, waarmee ze een vergunning bij CySec hebben kunnen verkrijgen. Hiermee kunnen ze al hun diensten in Europa aanbieden. 

Je kunt bij Libertex beginnen met een gratis proefaccount waarmee je kunt oefenen met beleggen met nep geld. Dit is aan te raden voor de beginnende belegger, omdat je zo kunt wennen aan het platform van Libertex, en je kunt oefenen met beleggen zonder het risico geld te verliezen.

Als je vervolgens met echt geld aan de slag wilt gaan, kan dat al vanaf het lage bedrag van €100,- per transactie. Ook dit is voordelig voor onervaren beleggers, omdat je niet meteen gigantische bedragen op het spel hoeft te zetten. 

Er zijn tegenwoordig enorm veel online brokers op de markt, en dat aantal lijkt alleen nog maar verder te groeien. Deze brokers verschillen vaak aanzienlijk van elkaar wat betreft hun platform, aanbod en kosten.

Wij hebben daarom hieronder een aantal voorbeelden gegeven van brokers die populair en betrouwbaar zijn. Zo kun je deze gemakkelijk met elkaar vergelijken.  

Benieuwd naar Libertex? Begin met beleggen en maak een account aan!

Stap 2: Maak een account aan

Als je een broker hebt uitgekozen, kun je nu beginnen om een account aan te maken op dat platform. Omdat dit proces bij de meeste brokers hetzelfde is, gebruiken wij in dit stappenplan alleen eToro als voorbeeld.

Ga naar de website van eToro, en klik op ‘registreren’ om een account aan te maken. Je zult vervolgens je e-mail adres en een wachtwoord moeten invoeren.

Als je dat gedaan hebt, krijg je een e-mail waarin je je account kunt bevestigen. Als je dat gedaan hebt kun je aan de slag met je demo-account. 

Begin direct bij eToro

Als je klaar bent om met echt geld te gaan beleggen, zul je je account eerst moeten verifiëren. Hiervoor moet je je bankrekening koppelen aan je account en een kopie van je identiteitsbewijs uploaden, zodat eToro kan bevestigen dat deze rekening van jou is.

Daarna zal je een vragenlijst moeten invullen, waarin je aangeeft hoeveel verstand je van beleggen hebt, en met welke bedoeling je het account hebt aangemaakt. Als je deze hebt ingevuld, krijg je een bericht van eToro dat je account volledig geverifieerd is, waarna je volledig van alle functies gebruik kunt maken. 

Stap 3: Geld op account zetten

Voor je kunt investeren, moet je eerst geld storten op je account. Bij eToro kan dit al vanaf het minimale inzetbedrag van €42,-. 

Klik op ‘storting’ en voer het bedrag in dat jij wilt storten, en kies de betaalmethode die je wilt gebruiken. Je kunt je geld eenvoudig storten via de bekende betaalmethoden Paypal en iDeal. 

Bij deze optie in het menu kun je geld storten

Stap 4: Zoek een geschikt product

Je kunt investeren door op je gekozen website te zoeken in de zoekbalk naar een van de verschillende handelsproducten. In dit geval zou je dus kunnen filteren op cryptocurrency.

Zo kun je gemakkelijk en snel producten vinden waar je in wilt investeren. eToro heeft niet alleen een groot aanbod in andere handelsproducten maar ook een groot aanbod in cryptocurrency. Je zult dus zeker een geschikt product vinden.

Investeren in blockchain kan eenvoudig bij eToro in tientallen cryptovaluta

Stap 5: Begin met Investeren In Blockchain

Als laatste stap zul je de cryptocurrency die je hebt gekozen daadwerkelijk moeten kopen. Om het investeren in blockchain mogelijk te maken kun je bij je gevonden cryptovaluta klikken op ‘handelen’.

Bij andere online brokers staat er dan bijvoorbeeld ‘kopen’ of ‘investeren’. Nadat je op ‘Positie sluiten’ hebt geklikt beland je gekozen crypto automatisch  op je account.

Hoe kun je het best Beleggen In Blockchain?

Blockchain netwerken zijn nog altijd onlosmakelijk verbonden met cryptovaluta. De meeste cryptocurrency draaien op een eigen blockchain netwerk of maken gebruik van een blockchain netwerk van andere cryptovaluta. 

Beleggen in blockchain is dan ook het best mogelijk door te beginnen met crypto kopen. Er zijn echter ook nog andere mogelijkheden om te beleggen in blockchain zonder je helemaal te hoeven mengen in de markt van cryptovaluta. 

Beleggen In Blockchain door Crypto Kopen

Crypto kopen is de makkelijkste manier om te beginnen met beleggen in blockchain. De handel in digitale munten is namelijk steeds populairder en op steeds meer plekken mogelijk. Welke crypto kopen verstandig is vind je terug in ons artikel over alle cryptocurrency. 

Je hoeft tegenwoordig niet meer veel te weten van crypto of blockchain om te beginnen met crypto kopen. Dit is namelijk eenvoudig mogelijk bij een online broker als eToro. 

Beleggen In Blockchain via aandelen

Crypto kopen is dan misschien de meest logische en makkelijke manier om te beleggen in blockchain, maar er zijn ook andere opties. Zo zijn er steeds meer bedrijven die actief zijn in de cryptovaluta markt die de beurs opgaan. 

Zo kun je gaan investeren in blockchain door de aandelen van bedrijven die zich met blockchain netwerken bezig houden te kopen. Deze aandelen worden meer waard als de blockchain netwerken populairder en meer gebruikt gaan worden. 

Beleggen In Blockchain via Crypto indexen

Een andere optie is om niet een specifieke crypto te kopen, maar juist in alle grote cryptocurrency tegelijk te investeren. Steeds meer brokers bieden je de mogelijkheid om in een crypto index te investeren. 

Op dit moment zijn deze crypto indexen vooral nog indexen van zo’n 10 verschillende cryptovaluta die allen zeer bekend zijn en een grote marktwaarde hebben. 

Welke Crypto is het meest geschikt voor Investeren In Blockchain?

Als je gaat beginnen met crypto kopen moet je een plan hebben hoe je dit precies wilt gaan doen. De eerste vraag die waarschijnlijk bij je op komt, welke crypto kopen is het handigst om te investeren in blockchain?

Het eerste belangrijke om te weten is dat er zeer verschillende cryptovaluta bestaat. Zo zijn er munten als Bitcoin en Ethereum die hun eigen blockchain netwerk ontwikkeld hebben. 

Tegenover deze bekende munten met hun eigen netwerk staan heel veel cryptovaluta die je kunt kennen als ‘tokens’. Deze tokens draaien op een ander blockchain netwerk, de meeste tokens draaien op het blockchain netwerk van Ethereum. 

Als je dus wilt gaan investeren in blockchain is het belangrijk om onderzoek te doen naar welke munten hun eigen blockchain netwerk hebben. Verder kun je ook op zoek naar de verschillen tussen de blockchains, deze blockchain info vind je bijvoorbeeld bij onze pagina’s over de verschillende cryptocurrency. 

Kijk bijvoorbeeld eens naar onze vergelijking tussen de blockchains van Bitcoin vs Ethereum. 

Weet jij genoeg en wil je gelijk beginnen? Open dan een account bij eToro en start vandaag nog met handelen in Blockchain.

Waar kan je het best Crypto Kopen?

Voor beginnende beleggers is crypto kopen het handigst en eenvoudigst bij een online broker als eToro. Je kunt bij deze broker al vanaf €42,- beginnen met investeren. 

Bij eToro vind je enkele tientallen verschillende cryptocurrency en kun je ook nog investeren in andere producten. Zo biedt eToro ook nog aandelen, ETF’s, grondstoffen en valuta. 

Je kunt bij eToro in alle bekende cryptovaluta investeren. Lees hier meer over hoe je eenvoudig Bitcoin kan kopen of bekijk eerste de huidige Bitcoin koers. 

De voor- en nadelen van Investeren In Blockchain

Voordelen

Nadelen

Tip: Wist je dat bedrijven die zich bezighouden met blockchain steeds vaker de beurs opgaan? Je kunt dus ook investeren in blockchain door in één van deze bedrijven te investeren. Kijk eens naar het aandeel Coinbase!

Tips voordat je begint met Investeren In Blockchain

Zomaar beginnen met investeren in blockchain kan een overweldigende stap zijn voor de meeste beginners. Je moet meteen veel leren over blockchain en het kan lastig zijn om alle blockchain informatie meteen te begrijpen en  goed te verwerken. 

Daarom hebben we hieronder enkele tips verzameld die je kunt volgen als jij gaat beginnen met investeren in blockchain of als je gaat beginnen met crypto kopen. 

Verspreid je investeringen

Investeren in blockchain kan zoals je hebt kunnen lezen in dit artikel op meerdere manieren. Het fijne van beleggen en de vrijheid die je tegenwoordig hebt als particuliere belegger is dat je niet één van deze opties hoeft te kiezen. 

Het kan juist verstandig zijn om alle verschillende manieren van investeren in blockchain tegelijkertijd uit te voeren. Zo verlaag je het risico dat je neemt in een zeer volatiele markt en is de kans groter dat je investeringen stabiel meer waard worden. 

Zoek genoeg Blockchain informatie

Zeker als je in een bepaalde cryptovaluta wilt gaan investeren omdat je denkt dat deze munt hard gaat stijgen is het belangrijk om eens te kijken naar de blockchain info. Probeer bij elke cryptovaluta uit te zoeken hoe het blockchain netwerk werkt en wat de unieke aspecten zijn. 

Je kunt veel Blockchain info vinden op deze website bij onze artikelen over de verschillende cryptovaluta maar je kunt ook op de website blockchain.info kijken naar de werking van de verschillende blockchains. 

Wil jij gelijk beginnen? Dat kan bij eToro! Start met een demo-account om het eerst goed onder de knie te krijgen. 

Veelgestelde vragen

Investeren in blockchain kan op meerdere manieren, de meest gebruikelijke is om cryptovaluta te kopen. Deze digitale munten hebben een waarde en als je deze munten koopt help je het netwerk meer waard te laten worden zodat ze verder kunnen ontwikkelen. 

Welke cryptovaluta het best zijn om te kopen als je gaat investeren in blockchain ligt aan de strategie die jij wilt gaan volgen. Je kunt kiezen voor de bekendste munt Bitcoin of juist op zoek gaan naar kleinere blockchain netwerken die jij een kans gunt om te groeien. 

Sinds dit jaar is het aandeel Coinbase op de markt, het aandeel van deze crypto exchange doet het vanaf het begin meteen goed.

Dit is de eerste exchange die de beurs op is gegaan, andere bedrijven die zich bezig houden bmet blockchain zijn bijvoorbeeld NVIDEA die GPU’s ontwikkeld waarmee bijvoorbeeld Bitcoin en Ethereum gemined kunnen worden. 

Veel mensen zijn enthousiast over de mogelijkheden van blockchain omdat hiermee veel systemen veiliger, anoniemer en gedecentraliseerd kunnen worden. Zo blijft de macht over het netwerk of over het geld altijd bij de gehele gemeenschap die heeft geïnvesteerd in een blockchain netwerk. 

Eigenlijk zou elke belegger eens na moeten gaan of investeren in blockchain een goede toevoeging kan zijn op het portfolio van de belegger. Het is een product van de toekomst en daarom denken veel mensen vooral op lange termijn erg grote winst te kunnen boeken op blockchain producten en netwerken. 

Investeren In Blockchain: Conclusie

Investeren in blockchain kan op een aantal verschillende manieren en er is niet per se een foute of goede manier. Je kunt door crypto kopen investeren in blockchain en als je de goede crypto hebt gekocht ook nog grote winsten boeken. 

Je kunt er ook voor kiezen om in plaats van crypto kopen juist te kiezen voor aandelen. Er zijn tegenwoordig steeds meer bedrijven actief in de blockchain markt en ook steeds meer van deze bedrijven maken de stap naar de ‘ouderwetse’ beurs, zo kun je investeren in blockchain door aandelen te kopen van deze bedrijven. 

Voor veel beleggers is echter crypto kopen een cruciaal onderdeel van hun strategie om te investeren in blockchain. Beginnende beleggers kunnen dit het meest eenvoudig doen bij de populaire online broker eToro. 

Wil jij ook Investeren In Blockchain?
Maak een account aan bij eToro zodat jij vandaag kan nog kan beginnen met investeren in blockchain.
TIP
Scroll naar boven