kleine bedragen beleggen euro

Kleine Bedragen Beleggen | Tips 2024

Denk jij erover na om te beginnen met beleggen of investeren in aandelen? Je bent niet de enige! Kleine bedragen beleggen is vaak beter om mee te beginnen. Steeds meer Nederlanders, jong en oud, ontdekken de wereld van het beleggen en praktisch alle exchanges en brokers zien de toestroom van gebruikers.

Beginnen met kleine bedragen beleggen? - Stappenplan

Klaar om te beginnen met kleine bedragen beleggen? Klik op de groene knop en begin direct!

Hoe werkt het nu als je wilt beginnen te beleggen, maar alleen kleine bedragen tot je beschikking hebt?Kun je dan wel geld investeren? En valt er met kleine bedragen beleggen wel rendement te behalen? Dat is wat we in dit artikel gaan bespreken. Je kunt ook meteen gratis een account bij eToro starten en beginnen met beleggen!

Hoe kan ik een kleine bedragen beleggen?

De grootste vraag is hoe je kunt beleggen met kleine bedragen. De eenvoudigste manier waarop kleine bedragen beleggen mogelijk wordt is door gebruik te maken van een online broker of exchange. Deze maakt het mogelijk om eenvoudig te beginnen met beleggen en helpt je bij de eerste stappen. 

Met een online broker krijg je toegang tot verschillende beurzen en handelsproducten. Niet elke broker biedt daarbij hetzelfde aan, dus het is belangrijk om van te voren na te denken in wat voor soort producten je wilt beleggen.

Wil je bijvoorbeeld investeren in aandelen? Sommige brokers rekenen geen commissiekosten over aandelen. Zo kun je dus je volledige hoeveelheid geld investeren zonder een deel kwijt te zijn aan kosten. Andere brokers bieden juist bepaalde hefbomen aan waardoor je met een klein bedrag kans maakt op hogere winsten. 

Natuurlijk zijn er nog veel meer mogelijkheden. Naast investeren in aandelen kunnen cryptocurrencies bijvoorbeeld interessant zijn, daar deze goedkoop zijn en tegen lage kosten aangeschaft kunnen worden. Van Bitcoin hebben we geleerd hoe goed een kleine investering uit kan pakken op de lange termijn.

In onderstaand overzicht bespreken we eerst kort twee brokers door die geschikt zijn om te beginnen met kleine bedragen beleggen.. We nemen ook gelijk door hoe je een gratis account aan kunt maken bij deze brokers. 

Stap 1: Keuze van online broker

Het geld dat je gaat investeren wil je wel veilig houden! Een goede online broker scheelt daarbij enorm, deze zijn namelijk gereguleerd door financiële autoriteiten en daardoor betrouwbaar voor hun klanten.

Online brokers zijn ideaal voor kleine bedragen beleggen. Deze brokers hebben doorgaans een lage minimale inleg nodig om te beginnen met geld investeren.

eToro

eToro logotype

Net begonnen met kleine bedragen beleggen of binnenkort van start? Dan moet je naar eToro

Dit platform is enorm populair onder nieuwe handelaren en kenmerkt zich met een zeer gebruiksvriendelijk en toegankelijke interface op pc en mobiel. Je kunt dus altijd bij je aandelen komen. Ideaal voor kleine bedragen beleggen. 

Bijzonder aan eToro is de mogelijkheid tot copytraden met een gratis tool. Hierbij kopieer je het portfolio en de transacties van een andere gebruiker. 

Al meer dan 30.000 bezorgers nemen hieraan deel en profiteren van elkaars kende en kunde. 

Je kunt ook eerst de mogelijkheden van eToro uitproberen door de verificatie niet af te ronden en alleen met een demo-account aan de slag te gaan. 

Dan kun je erna met een minimale inleg van €170 beginnen met het handelen in crypto.

 

kleine bedragen beleggen copytrading etoro
Met CopyTrading kun je divers kleine bedragen beleggen

Bij eToro zijn er meerdere handelsproducten te koop, wat super handig is. Alles bij één supermarkt. Je handelt er onder andere in beleggingsfondsen, aandelen, CFD’s en ETFs

Met een zeer lage minimale inleg van €170,- en 0% commissie over beleggingen in aandelen en ETF’s, voert de druk op mijn favoriete griekse restaurant op.

eToro biedt haar eigen soort beleggingsfondsen aan middels de CopyPortfolio’s optie in je dashboard. Hier worden beleggingsfondsen in een overzichtelijk rijtje aangeboden inclusief recent behaald rendement en risico.

Nieuwsgierig geworden naar deze online broker? Begin meteen met beleggen door op onderstaande knop te drukken!

Gelijk beginnen met kleine bedragen beleggen? Door de demo-functie en meer goede functies voor beleggers, is eToro perfect om vandaag nog te beginnen met kleine bedragen beleggen. 

DEGIRO

Secuur en betrouwbaar, dat is het Hollandse DEGIRO. Dit bedrijf zit gevestigd in Amsterdam.

DEGIRO zet zichzelf op de kaart als een minimaal vormgegeven en eenvoudig handelsplatform. Dit is fijn voor beginners in beleggen maar kan vervelend zijn als gevorderde investeerder. 

DEGIRO is gereguleerd en geregistreerd bij de Nederlandse toezichthouders AFM (Autoriteit Financiële Markten) en de DNB (de Nederlandsche Bank). Dit zijn strenge toezichthouders die erop toezien dat er niet gesjoemeld wordt met geld. 

Een goede, snelle en simpele online broker. Dat is DEGIRO. Heel veel mogelijkheden tot research zijn er niet, maar dat is ook niet nodig wanneer je in één van de populaire fondsen investeert.

Stap 2: Nieuw account maken

Om te kunnen beginnen met beleggen heb je eerst een account nodig bij de gekozen broker. Het proces om zo’n account aan te maken is doorgaans heel eenvoudig en beslaat slechts enkele stappen. 

Als voorbeeld om te laten zien hoe dit moet gebruiken we een account bij eToro.

De gegevens die je nodig hebt is de gewenste accountnaam, een goed wachtwoord en een e-mail adres. 

Naar dit e-mail adres wordt een verificatielink gestuurd met een code om de account officieel te bevestigen.

Stap 3: Saldo aanvullen

Je hebt geld nodig om aandelen te kopen. Zelfs bij kleine bedragen beleggen moet er wel wat op je rekening staan. Gelukkig is geld storten heel eenvoudig en in de meeste gevallen instant. 

eToro biedt zowel iDeal, Paypal, creditcards als cowboy aan. Voor iedereen dus een betaalde versie. 

Nadat je saldo en de verplichte klantvragen zijn afgehandeld kun je echt beginnen. 

etoro saldo ophogen
Saldo aanvullen bij eToro

Stap 4: Kies je handelsproduct

kleine bedragen beleggen keuze
Welk handelsproduct kies jij bij eToro

Vaak heb je elders al onderzoek gedaan en weet je al wat voor aandeel je wilt hebben. Deze hoef je alleen maar op te zoeken in het systeem van de online broker. 

Bij eToro kun je via de knop ‘markten’ alle markten en producten zien die er worden aangeboden. 

Er zijn verschillende soorten handelsproducten waar we later in dit artikel op terug gaan komen. 

Wanneer je een interessant aandeel hebt gevonden hoef je deze alleen maar te selecteren om meer informatie en grafieken in te kunnen zien.

Je belegging wordt vanaf nu beheerd door de eToro investeringscommissie. In principe hoef je hier dus niets meer voor te doen, maar het is altijd wel aangeraden om goed na te gaan welke producten er in het fonds zitten en ook de aandelenkoersen en koersverwachtingen van deze producten te bekijken.

Gelijk beginnen met kleine bedragen beleggen? Doordat de minimale inleg laag is, is eToro het perfecte platform om te beginnen met in kleine bedragen beleggen. 

Klein bedrag beleggen: is het het waard?

Veel mensen zijn terughoudend om kleine bedragen te beleggen. Ze geloven dat het niet de moeite waard is om met beperkte middelen te investeren en / of dat ze er geen winst uit zullen halen. Ook denken ze dat het onmogelijk is om met weinig geld te investeren in aandelen of dat het te veel werk is. 

Dit is – wat ons betreft – niet waar. Niet alleen is het tegenwoordig makkelijker dan ooit om een klein bedrag te investeren, ook het verschil dat het constant kleine bedragen beleggen maakt moet je niet onderschatten. 

Wist je dat het gemiddelde rendement op aandelen de afgelopen jaren ongeveer 7 à 8 procent is geweest?  

Wanneer je consequent in staat bent een klein bedrag opzij te zetten kan dat over een aantal jaar een behoorlijk bedrag opleveren. Een leuke extra! 

Rendement na 30 jaar

Stel dat je voortaan elke maand een klein bedrag wegzet en investeert in aandelen of een fonds dat gemiddeld 7 procent rendement behaalt.

Dit is hoeveel je geld dan 30 jaar later waard is: 

 • €10 euro p/m is na 30 jaar € 11.761 waard
 • €25 euro p/m is na 30 jaar € 29.402 waard
 • €50 euro p/m is na 30 jaar € 58.747 waard
 • €75 euro p/m is na 30 jaar € 87.293 waard

Kan het ook sneller?

Natuurlijk kan het sneller gaan. Soms heb je goede jaren en soms slechte, en door in goede jaren extra te investeren versnel je het proces al en maak je meer winst. 

Een andere optie is om te kiezen voor een klein bedrag beleggen in een handelsproduct waarmee de kans op exponentiële winst hoger is. Je kiest dan voor een aandeel of ander handelsproduct dat in de toekomst nog een grote groei kan doormaken. 

Goede voorbeelden daarvan zijn aandelen als Netflix of Amazon, die de afgelopen jaren in hoog tempo veel meer waard zijn geworden. Deze aandelen zijn veel sterker in waarde gestegen dan het gemiddelde omdat de bedrijven zelf een gigantische groei wisten door te maken.

Op zoek gaan naar de nieuwe Facebook of internet-hype kan dus lonen. Het nadeel van investeren in aandelen van deze bedrijven is dat je er op tijd bij moet zijn, en dat van veel bedrijven in hun beginfase nog niet duidelijk is of ze succesvol worden. 

Op deze manier beleggen brengt dan ook meer risico’s met zich mee dan een klein bedrag beleggen in aandelen van een bedrijf dat zichzelf al bewezen heeft en stevig verankerd is in de markt. 

Wil je gelijk beginnen met in kleine bedragen beleggen? Open dan een account op eToro, ideaal om te starten met in kleine bedragen beleggen! 

Meer opties beleggen kleine bedragen

Je hebt meer opties dan je denkt wanneer je wilt beleggen met kleine bedragen. De meest interessante hebben we hieronder op een rijtje gezet voor je, en kort toegelicht.

Of je nu iemand bent die graag risico neemt, het op veilig speelt of juist traditioneel wil investeren in aandelen, er zit altijd een geschikte mogelijkheid om te beginnen met beleggen bij.

Aandelenfonds (of cryptofonds)

Een aandelenfonds is een manier om in aandelen te investeren zonder daarbij afhankelijk te zijn van één aandeel. Het fonds belegt namelijk voor jou geld in meerdere aandelen tegelijk, en de gemiddelde uitkomst van deze aandelen is uiteindelijk je winst of verlies. 

Een voordeel hiervan is dat je diversificeert. Het risico wordt gespreid, wat een verstandige manier van beleggen is. Ook wanneer het gaat om beleggen met kleine bedragen. 

Een extra voordeel is dat een fonds dit voor jou doet. Doordat het fonds werkt met geld van meerdere beleggers kunnen zij makkelijk meerdere verschillende aandelen kopen. Het is lastig om dit als kleine belegger zelf te doen omdat het je aan financiële middelen ontbreekt. 

Mocht één van de bedrijven waarin je investeert in de problemen komen of failliet gaan is niet al je geld weg, het resultaat wordt namelijk gespreid over alle aandelen in het fonds. 

Cryptofondsen werken volgens hetzelfde principe en spitsen zich toe op een selectie van populaire of high-potential cryptovaluta. Je hoeft hier zelf geen research naar te doen, daarvoor zijn de experts die het fonds beheren. 

Obligatiefonds

Obligatiefondsen zijn vergelijkbaar met aandelenfondsen. Het verschil is dat je niet belegt in aandelen, maar dat je geld leent aan een bedrijf of overheid. 

Deze fondsen zijn doorgaans stabieler dan aandelenfondsen, en zeker de staatsobligaties worden gezien als een investering met laag risico. Het nadeel is dat het gemiddelde rendement enkele procenten lager ligt dan bij aandelen. 

Investeren in een obligatiefonds biedt zekerheid, maar wanneer het gaat om kleine bedragen beleggen is het rendement niet heel hoog. Zorg er bij het kleine bedragen beleggen dan voor dat je consequent aan de gang blijft met geld investeren door bijvoorbeeld iedere maand enkele euro’s toe te voegen aan het fonds.

Cryptocurrency & Bitcoin

Wil jij de investering doen met de grootste kans om er een flink geldbedrag aan over te houden? Wellicht zijn cryptocurrencies als Bitcoin dan waar jij moet beginnen met beleggen! 

Er zijn tientallen verhalen te vinden over Bitcoin-miljonairs die ooit begonnen te beleggen met kleine bedragen.

Wat dacht je bijvoorbeeld van Erik Finman, die als 12-jarige een kleine €835 euro kreeg van zijn oma? Bitcoin was op dat moment slechts €8 tot €10 euro per stuk waard, en door zijn slimme investering werd Finman al op zijn 18e miljonair. 

Livaneli Yildiran vermogen

En ook Livaneli Yildiran wist zich na een kleine investering geld (€100 euro) op te werken tot cryptomiljonair. Inmiddels is het Livaneli Yildiran vermogen rond de € 4 miljoen geschat. Het is duidelijk dat de digitale munten veel potentie hebben, en dat je zelfs van kleine bedragen beleggen rijk kunt worden.

Weet jij genoeg en wil je gelijk beginnen met in kleine bedragen beleggen. Kies dan voor een broker met een demo-functie en een lage minimale inleg zoals eToro. Ideaal om met kleine bedragen te beleggen. 

Waarom crypto?

Cryptocurrency is relatief nieuw. De digitale munten zijn pas sinds 2009 in omloop. Er is dus nog veel groei mogelijk op de markt naarmate de munten meer gebruikt gaan worden. 

De digitale munten werken via de blockchain, en wereldwijd wordt er aan duizenden projecten gewerkt waarbij de principes van deze munten en blockchain worden ingezet voor nieuwe toepassingen. De kans is dan ook groot dat één of meerdere cryptocurrencies in de toekomst een veelgebruikte toepassing wordt.

Een aantal cryptomunten zoals Bitcoin en Ethereum steeg in het verleden al gigantisch in waarde. Volgens experts is er een goede kans dat deze munten nog veel meer waard worden, en kleine bedragen beleggen in bijvoorbeeld een honderdste Bitcoin is gewoon mogelijk. 

Daarnaast zijn er nog honderden andere munten die pas in de kinderschoenen staan. Deze cryptomunten kunnen in potentie nog veel meer waard worden, als er bruikbare producten uit voort komen. Als early investor kun je dan veel geld verdienen. In ons artikel over crypto trading lees je hier meer over. 

Waarom geen crypto?

Beleggen in cryptocurrencies is risicovol. De koersen zijn zeer volatiel en kunnen heel snel omhoog of naar beneden gaan. Een niet voorbereide belegger loopt dan de kans op forse verliezen. 

Veel cryptomunten staan nog aan het begin van hun bestaan. Het is vaak niet duidelijk of het team erin gaat slagen een succesvol product neer te zetten dat de markt veroverd. Als dat niet lukt gaat je investering niet meer waard worden. 

Als je voor zekerheid wil gaan kun je dus beter beleggen in een aandelen- of obligatiefonds. Hier ontvang je jaarlijks gemiddeld genomen respectievelijk 7 à 8 procent of ongeveer 5 procent rendement.

Een klein bedrag beleggen: interessante investeringen

Nu je een indruk hebt gekregen van de verschillende opties voor het kleine bedragen beleggen willen we een aantal specifieke investeringen voor je aanraden. 

De verschillende producten en diensten zijn allemaal te verkrijgen bij online brokers zoals eToro. Let op dat de CopyTrading exclusief aan deze broker is voorbehouden.

Netflix (NFLX)

Netflix is één van de bedrijven die de afgelopen jaren de lucht in schiet. De streamingdienst is al jaren actief en heeft zich de afgelopen tijd toegelegd op het wereldwijd uitbreiden. 

Afgelopen jaar werden er al miljoenen nieuwe gebruikers binnengehaald en bevestigde het bedrijf bovendien wederom haar status als zelfvoorzienende producer van content. 

Middels de eigen Netflix Originals heeft het bedrijf haar eigen films, series en documentaires in huis en zijn zij niet afhankelijk van het afkopen van rechten. De concurrentie van onder andere Disney+, Amazon Prime Video en Apple TV lijkt Netflix dan ook niet te deren.

De opmars van Netflix lijkt ook in 2022 niet te stoppen. Dit kan een goed aandeel zijn om op relatief korte termijn een goed rendement te behalen, of om voor de komende jaren geld in te investeren.   

BNP Paribas OBAM

Dit beleggingsfonds is erg populair in Nederland. Het fonds heeft zowel in 2019 als 2021 de IEX Gouden Stier Award gewonnen voor haar excellente dienst en een Cash Cow Award in 2020. Een topfonds dus. 

BNP Paribas OBAM is al in 1936 opgericht en één van de oudste beleggingsfondsen. Het fonds heeft altijd oog voor de lange termijn en staat voor kwaliteit. 

De afgelopen jaren heeft BNP Paribas OBAM uitzonderlijk goed gedraaid met een rendement van gemiddeld 13%. Dat is erg hoog voor een beleggingsfonds.

Jeppe Kirk Bonde

Jeppe Kirk Bonde is een belegger uit het Verenigd Koninkrijk die handelt via het eToro platform. Hij is één van de topperformers daar en behaalt al sinds 2013 gemiddeld 30 procent rendement per jaar. 

Een aantal van zijn correcte calls waren investeren in Tesla (2016), Bitcoin (2014) en Nvida (2013). 

Kirk Bonde heeft meer dan 300.000 volgers op eToro, en meer dan 20.000 kopieerders. Ook jij kan eenvoudig meeprofiteren van zijn portfolio en transacties met de gratis CopyTrading tool.

Om deze gebruiker zijn transacties te kopieeren is een minimale inleg van ongeveer €375 euro vereist. Je komt dan in feite onder zijn expertise te staan, en je weet dat Kirk Bonde er zorgvuldig mee om zal gaan. Hij beheert inmiddels ruim 40 miljoen euro aan tegoeden. 

kleine bedragen beleggen etoro copytrading
Jeppe Kirk Bonde

Bitcoin (BTC)

In plaats van investeren in aandelen kun je ook investeren in cryptocurrencies als Bitcoin. Kort samengevat is Bitcoin een gedecentraliseerde digitale munt die gebruikt kan worden als betaalmiddel. 

De vraag naar Bitcoin is de afgelopen jaren blijven stijgen, en omdat er maar een beperkt aantal Bitcoins in omloop is werd de munt steeds meer waard.

kleine bedragen beleggen bitcoin
Bitcoin ontwikkelde zich de afgelopen jaren stormachtig

Veel gebruikers zien Bitcoin als het nieuwe goud of een goed alternatief op traditionele valuta. Experts verwachten dat de waarde van de munt in de toekomst nog veel verder zal stijgen. Dit jaar misschien zelfs wel tot €100.000.

Eén Bitcoin kost inmiddels ruim €30.000 euro maar het is ook mogelijk een fractie van een Bitcoin te kopen. Je bepaalt dus zelf of je veel geld investeert of enkel bezig gaat met kleine bedragen beleggen. De Bitcoin kun je vervolgens kosteloos bewaren in een wallet tot je hem weer wilt verkopen of gebruiken. 

Tips voor beleggen met kleine bedragen

Kleine bedragen beleggen is dus niet zo lastig als je misschien dacht, maar vereist nog steeds wat aandacht en educatie. Gelukkig bieden de meeste brokers goede ondersteuning voor beginners in de vorm van instructievideo’s en tutorials. 

Ook wij hebben een aantal tips om te beleggen met kleine bedragen op een rijtje gezet:

 1. Diversificeer
  Ga niet al je geld investeren op één product. In plaats daarvan is het beter je belegde geld te spreiden over meerdere aandelen of typen handelsproducten. Mochten er zich onvoorzien omstandigheden voordoen vangen de andere aandelen dit op.
 2. Gebruik geen geld dat je niet hebt
  Beleg nooit geld dat je niet kunt missen. Investeer nooit geleend geld of geld dat nodig is om schulden af te betalen, want ook met kleine bedragen beleggen brengt risico’s met zich mee en je kunt het belegde geld kwijtraken. Investeer wat je kunt missen,
 3. Pas op voor extra kosten
  Veel brokers hanteren verschillende eigen kosten. Deze wisselen per broker en kunnen hoog oplopen, in de regel geldt dat je voor extra service meer betaalt. Bij eToro kun je echter tegen 0% commissiekosten handelen in aandelen en ETF’s.
 4. Bouw een portefeuille op
  Door de jaren heen zul je steeds meer aandelen en handelsproducten kunnen kopen om je portfolio vorm te geven. Je wordt hierdoor minder afhankelijk en de beleggingsrisico’s worden gespreid.
 5. Begin zo vroeg mogelijk
  Hoe eerder je begint, hoe groter het bedrag aan rendement als je een bepaalde leeftijd bereikt. Het ideale instapmoment bestaat niet, en door de lage rente kost sparen bij een bank je vaak meer geld dan het oplevert.

  Door vroeg te beginnen met kleine bedragen beleggen kun je door consequent te zijn een mooi rendement behalen, en dat lang voor je pensioen!

Veelgestelde vragen

Zelf beleggen geeft je meer controle over het hele proces van investeren. Daar staat tegenover dat zelf beleggen meer tijd en research kost om het goed te doen, terwijl fondsen doorgaans worden aangevoerd door experts. 
 
Met zo’n fonds ben je wel zo goed als verzekerd van een percentage aan rendement. Je hoeft er weinig aandacht aan te besteden en zult niet snel je hoofd stoten. Het is daarom ook ideaal als je wilt sparen voor een aanvulling op je pensioen of je oude dag.
 
Uiteindelijk ligt het dus aan het type belegger en de hoeveelheid tijd en energie die je bereid bent in beleggen te steken.

Ja, die zijn er doorgaans wel. Hoe hoog deze kosten zijn wisselt per fonds en broker. Je kunt deze kosten zien als wat het kost om zelf niets te hoeven doen en dat je aandelen beheerd worden door een expert.

Ook op andere producten zijn er doorgaans andere kosten. Alleen aandelen en ETF’s handel je zonder commissiekosten.

Beleggen in fondsen is minder risicovol als beleggen in aandelen of cryptovaluta. Er blijft echter altijd een kleine kans dat je het ingelegde geld kwijtraakt. 
 
Doordat je aandelen bij een fonds gespreid zijn over een aantal verschillende bedrijven hoef je niet bang te zijn alles kwijt te raken door een faillissement. Een verlies wordt namelijk opgevangen door de andere aandelen van het fonds.
 
Kleine bedragen beleggen kan het risico behoorlijk verminderen. Je kunt hierdoor jouw vermogen spreiden over verschillende fondsen. 

Geld kan altijd gestolen worden. Ook online. Maar er zijn een aantal maatregelen die worden genomen om mensen op de gevaren te wijzen. Zo staan brokers onder toezicht van financiële autoriteiten die toezien op de veiligheid van de exchange en haar gebruikers.

Zij zorgen ervoor dat er procedures zijn waardoor hackers moeilijker bij je geld komen in het geval van een lek. Ook wordt er soms een deel van je geld verzekerd tegen diefstal of hacks.

Je maakt altijd kans dat een bedrijf besluit dividend uit te keren aan haar aandeelhouders. In dat geval ontvang jij ook dividend.

Of er dividend wordt uitgekeerd ligt doorgaans aan de bedrijfsvisie en de resultaten. Op internet kun je het uitgekeerde dividend per aandeel over eerdere jaren eenvoudig terugvinden. 

Samengevat: ja, ook bij het kleine bedragen beleggen ontvang je dividend wanneer een bedrijf dat besluit uit te keren aan haar aandeelhouders. 

Beleggingsfondsen: Conclusie

Er zijn dus heel wat verschillende manieren waarop je aan de slag kunt met kleine bedragen beleggen. Welke manier bij je past ligt aan je doelen. 
 
Als je op zoek bent naar zekerheid is het de moeite waard om te kijken naar een fonds met obligaties of aandelen. In deze fondsen wordt het risico gespreid over meerdere aandelen waardoor je niet snel geld zult verliezen. De fondsen worden bovendien beheert door experts. 
 
Ben je op zoek naar hogere rendementen dan een paar procent? Overweeg dan kleine bedragen beleggen in aandelen of cryptovaluta. Met aandelen geld hoe bekender en een meer gevestigde naam het aandeel is hoe stabieler de koers doorgaans zal zijn. 
 
Met nieuwe bedrijven valt er vaak meer winst te behalen omdat zij nog exponentieel kunnen groeien. Voor cryptovaluta geldt hetzelfde omdat alle digitale munten nog relatief nieuw zijn. Nieuwe bedrijven gaan echter ook sneller failliet. 
 
Het is aan jou om te bepalen op wat voor manier jij wilt gaan beleggen met kleine bedragen! En hou in gedachten dat hoe eerder je begint, hoe meer rendement je kunt behalen. 
Wil jij aan de slag met kleine bedragen beleggen?
Bij eToro investeer je al vanaf €170 euro commissievrij in aandelen en ETF's. Bij de broker kun je ook gebruik maken van handelsproducten als CFD's, indexen en cryptovaluta.
TIP
Scroll naar boven