Hoe kan ik Beleggen met Weinig Geld?

Heb je niet veel te besteden, maar wil je wel graag beleggen met weinig geld, lees dan snel verder hoe dit mogelijk is en hoe ook jij kan investeren met weinig geld bij een professionele broker!

Beleggen Met Weinig Geld stappenplan

Online beleggen met weinig geld? Kies een goedkope broker als eToro en begin direct!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Steeds meer mensen willen beleggen, maar voor sommigen is dit een groter risico omdat ze geen grote investeringen kunnen permitteren. Is het dan nog wel rendabel om te beleggen?

In deze tekst behandelen we online beleggen met weinig geld. Wil je ook leren beleggen met weinig geld, ons stappenplan laat eenvoudig zien hoe!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Kan je Investeren Met Weinig Geld?

Investeren kan risico’s met zich meenemen, dus als je wil investeren met weinig geld, dien je hier wel goed van op de hoogte te wezen. Heb je nog niet veel verstand van beleggen, dan is het aan te raden je daar eerst in te verdiepen.

Dat houdt echter niet in dat beleggen met weinig geld niet mogelijk is – het is vooral een kwestie van goed weten wat je doet en welke handelsproducten het beste bij je investering passen.

Online Beleggen Met Weinig Geld: de beste aanbieders

Een van de belangrijkste zaken waar je op moet letten bij het beleggen, is de broker. Deze is nodig om je investeringen bij te doen.

Hieronder vind je een tabel met de beste brokers waarbij je kan beginnen met online beleggen met weinig geld, met de sterkste punten erbij vermeld die het beleggen met weinig geld eenvoudiger maken.

eToroLibertexBinanceBitvavo
Lage minimum-inleg van $50 (€42)Lage minimuminlegGroot aanbod aan cryptoGeen handelskosten
Geen commissie op aandelen en ETF'sDemo-account20% korting op handelskostenEerste €1000 gratis handelen
Gratis demo-accountLage transactiekostenLaag minimumorderbedragLaag minimumorderbedrag
Lage kosten op daytraden

Geïnteresseerd in online beleggen met weinig geld bij eToro? Ga direct naar de broker en maak vandaag nog een account aan om bij te investeren!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Beleggen met Weinig Geld - startkapitaal

Veel beginnende beleggers denken dat je het beste gelijk kan starten met een groter bedrag om te investeren. Dit zorgt echter ook voor een groter risico; je kunt immers ook veel meer geld verliezen met verkeerde beleggingen.

Wekelijks kleinere hoeveelheden investeren in een vroeger stadium, zou niet alleen een hoger rendement kunnen opleveren, maar je kunt ook met een lagere inleg beginnen. Als je bijvoorbeeld €40,- per week inlegt, en je gaat uit van een fictief rendement van 10%, dan heb je na 10 jaar €34.626,- en dus een rendement van €34.626 – (40*52*10) = €13.826!

Heb je een startkapitaal waarmee je kan beleggen met weinig geld? Bij eToro kan je laagdrempelig beginnen met een minimuminleg van maar $50 (€42)!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Waarin kan ik Investeren Met Weinig Geld?

Beleggingsfondsen of ETF’s zijn voorbeelden van handelsproducten waarin het het waard is om met kleine bedragen te beleggen. Bij brokers als eToro is investeren in ETF’s en aandelen erg voordelig, omdat je daar 0% commissie betaalt.

Handelsproducten die erg prijzig zijn om in te investeren, zijn niet raadzaam om in te beleggen met weinig geld. Minder populaire crypto’s zijn al vanaf enkele eurocenten te koop en te verhandelen tegen lage kosten, en daardoor de moeite waard.

Een andere optie om te beleggen met weinig geld is door middel van margin trading, waarmee je investeert met geleend geld. Echter, let wel op dat dit terugbetaald dient te worden – mét rendement. Wil je echter wel een wat groter risico nemen zonder te veel geld van jezelf in te leggen, dan is margin traden zeker het proberen waard.

Met 0% commissie beleggen in aandelen en ETF’s? Ga vandaag nog naar eToro en begin direct!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Beginnen met Beleggen Met Weinig Geld in 5 stappen

Ook als je wil beleggen met weinig geld, dien je gebruik te maken van een broker. Afhankelijk of je een ervaren of beginnend belegger bent, heeft elke zijn voor- en nadelen.

In onderstaand stappenplan wordt uitgebreid uitgelegd hoe je de juiste broker vinden kunt om er vervolgens te beleggen met weinig geld. Zo kan je leren beleggen met weinig geld, en direct een account aanmaken bij een broker om je opgedane kennis toe te passen!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Stap 1: Kies een online broker voor Investeren Met Weinig Geld

Het is belangrijk om te snappen dat ook beleggen met weinig geld risico’s kan opleveren, en dat goed onderzoek verrichten ten zeerste aan te raden is. Daarnaast is het belangrijk om een broker uit te kiezen die goed past bij de handelsvoorkeuren die je hebt bij het beleggen; niet elke broker is even praktisch wanneer je wil beleggen met weinig geld.

Hieronder hebben we enkele brokers opgesomd die een goede keuze zouden kunnen zijn bij het beleggen met weinig geld. Zorg bij het uitzoeken dat je goed op de hoogte bent van de eventuele extra kosten die het beleggen met zich meebrengt.

Online Beleggen Met Weinig Geld bij eToro

Beginnende beleggers die laagdrempelig willen beleggen, kunnen goed terecht bij eToro. De meerdere handige tools en lage kosten maken het een aantrekkelijke broker voor vele handelaren.

De 0% commissie op aandelen en ETF’s is een mooi voorbeeld van de financiële voordelen die de broker biedt. Dit maakt het risico minder groot om te beleggen met minder geld.

Een ander gegeven dat handig is wanneer je met weinig kapitaal beginnen wil, is de lage minimale inleg van slechts $50 (€42). Je risico is noemenswaardig lager wanneer je met weinig geld investeert.

Je krijgt meldingen op het interface van eToro

Wil je eerst nog leren beleggen met weinig geld? Dan is de gratis demo-functie een handige tool om gebruik van te maken bij het oefenen met traden, waarbij je financieel geld krijgt om hiervoor in te zetten.

De CopyTrading-functie is een andere tool die het beleggen vereenvoudigt. Hiermee kan je namelijk de portfolio’s van andere beleggers inzien en kopiëren, om zodoende je eigen uit te breiden.

Heb je genoeg ervaring en rendement opgedaan om ook in andere handelsproducten te investeren? eToro biedt vele andere producten, zoals cryptocurrency, grondstoffen, valuta en forex.

Overtuigd van eToro? Dankzij de regulering van de FCA  kan je veilig handelen.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Online Beleggen Met Weinig Geld bij Libertex

Wie wil handelen in CDF’s, kan terecht bij Libertex. Ook als je met minder geld beleggen wil, kan je bijvoorbeeld beleggen in aandelen of ETF’s.

Het door SySEC gereguleerde Libertex heeft verschillende overeenkomsten met eToro, wat de broker ook geschikt maakt voor beginnende beleggers of handelaren die willen beleggen met weinig geld.

Een voorbeeld hiervan is de een lage minimuminleg, al is deze wel wat hoger dan dat van eToro. Toch kan je ook bij Libertex laagdrempelig beginnen.

Een andere overeenkomst is de demo-functie, waarbij je eerst kan oefenen met handelen in CDF’s.

De meer ervaren belegger zal daarentegen veel plezier beleven aan de trading-software Metatrader 4, waarbij je kan handelen met diverse handige tools.

Liever beginnen met Libertex? Maak direct een account aan en start met investeren met weinig geld!

Stap 2: Maak een account aan

Heb je een keuze gemaakt van een broker, dan is het tijd om je eigen account aan te maken. Gelukkig is dit een eenvoudig proces en gebeurt dit bij de meeste brokers nagenoeg hetzelfde. We zullen als voorbeeld eToro gebruiken.

Eerst kies je een gebruikersnaam en een veilig wachtwoord. Het is ook mogelijk in te loggen met je Facebook-, Apple-, of Google+-account.

Nadat je de verificatiemail hebt bevestigd, kan je gelijk gebruik maken van je gratis demo-account. Wil je met je eigen geld aan de slag gaan, dan dien je nog een kopie van een identificatiebewijs te uploaden en een vragenlijst te beantwoorden over de risico’s van beleggen.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Stap 3: Geld op account zetten

Nadat je de foto van je identificatiebewijs hebt geüpload en de vragenlijst beantwoord hebt, kan je je account met je eigen geld financieren.

Dit gaat erg eenvoudig door het gewenste bedrag in te vullen en het geld over te maken via een van de vele betalingsmethoden, zoals iDeal of creditcard.

Met de lage minimuminleg van $50 (€42) kan je al beginnen bij eToro

Stap 4: Zoek een geschikt product

Vind makkelijk aandelen en andere producten via de handige zoekfunctie

Zoek vervolgens een geschikt product op waarin je laagdrempelig investeren kunt; denk hierbij aan bijvoorbeeld aandelen of ETF’s.

Het vinden van producten gaat gemakkelijk en snel bij eToro. Middels de zoekbalk bovenin de pagina kan je het gewenste product invullen en gelijk zien of de broker eht aanbiedt.

Stap 5: Beleggen Met Weinig Geld

Heb je je product gevonden, dan kan je de aankoop doen. Dit doe je met behulp van de ‘Handelen’-knop.

Wanneer je hierop klikt, opent er een venster waarin het mogelijk is om aan te geven hoeveel je kopen wil. Rond de aankoop af en je bent eigenaar van je product.

Nu is het aan jou om te bepalen wat je met het gekochte product gaat doen. Verkoop je het zo snel mogelijk door wanneer het in waarde gestegen is, of bewaar je het liever om en mooi rendement op te bouwen?

Wanneer je een product verkopen wil, kan dit ook heel eenvoudig met de ‘Handelen’-functie. Hier kan je ook gelijk zien wat de aankoopwaarde en huidige waarde van je product is, zodat je uit kan rekenen of het de verkoop waard is.

Begin ook vandaag nog met beleggen met weinig geld en maak je account aan bij eToro!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Tips voordat je begint met Beleggen Met Weinig Geld

Kies je product verstandig – Niet elk product is even handig om in te beleggen met weinig geld. Handelsproducten die wél potentie hebben voor investeren met weinig geld, zijn aandelen, ETF’s en beginnende crypto’s. 

Let op transactiekosten – Als je je potentiële rendement berekend hebt en onderzoek hebt verricht naar welk product je verhandelen wil, dien je nog wel rekening te houden met transactiekosten. Zoek  bij beleggen met weinig geld naar brokers die weinig of geen (vaste) transactiekosten rekenen. eToro rekent bijvoorbeeld 0% commissie op aandelen en ETF’s.

Duidelijke doelen stellen – Zorg dat je voldoende kennis opgedaan hebt in de markt en je product voordat je gaat investeren. Ook is het aan te raden uit te zoeken naar wat de minimuminleg is van de broker waarbij je wil leren beleggen met weinig geld.

De meeste brokers vragen €100,- inlegkosten, maar anderen als eToro slechts $50 (€42).

Consistent Beleggen Met Weinig Geld loont!

Wanneer je gaat investeren met weinig geld denken veel mensen dat je nooit veel gaat verdienen. Dit is echter niet waar, want veel belangrijker dan het bedrag waarmee je belegt is de consistentie waarmee je dat doet. Daarom hebben we onderstaand overzicht gemaakt. 

We gaan hierbij uit van een belegging van €40 per week over een periode van meerdere jaren in een grote index met gemiddeld 10% rendement per jaar. Onderstaande zijn de bedragen die je dan na 1, 5 en 10 jaar op je rekening hebt staan. 

Na 1 jaar:

Euro
0

Na 5 jaar:

Euro
0

Na 10 jaar:

Euro
0

Denk bij het investeren met weinig geld aan deze tips en je risico blijft zo laag mogelijk!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Conclusie: Zelf Online Beleggen Met Weinig Geld

Er zijn veel aspecten om rekening mee te houden wanneer je van plan bent online beleggen met weinig geld. De eerste is het zoeken van een geschikte broker.

De beste broker waarbij je kan beleggen met weinig geld, is een broker met weinig transactiekosten, een lage minimum-inleg, en met een aanbod aan producten waarin je kan investeren met weinig geld.

Besluit je na alles onderzocht en afgewogen te hebben te beginnen met beleggen met weinig geld? Kies dan voor een broker die de bovenstaande punten biedt. Zelf raden wij eToro aan als ideale broker voor zowel beginners als gevorderden om online te beleggen met weinig geld.

Veelgestelde vragen

Beleggen met weinig geld kan je doen bij een online broker. Het is hiervoor belangrijk dat je een broker kiest waarbij je kan investeren met weinig geld, en toegang hebt tot een eventueel demo-account.

Met zijn ruime aanbod, gratis demo-account en lage minimuminleg van $50 (€42), raden wij eToro aan.

Beleggen met weinig geld heeft zeker zin, mits je je goed verdiept hebt in de markt en de handelsproducten waarin je investeren wil. Ook dien je te kiezen voor producten die relatief weinig kosten en waarover je niet te veel commissie hoeft te betalen.

Je kunt beleggen met weinig geld in diverse producten. Voorbeelden hiervan zijn aandelen, ETF’s en beginnende crypto’s. 

Verder zijn ook vastgoed, desposito’s en obligaties al te koop vanaf €100,-. Door middel van crowdfunden of lenen, is het ook mogelijke meer geld in te leggen, al dien je geleend geld wel met rente terug te betalen.

Je kunt investeren met weinig geld bij een online broker. Het is aan te raden een broker te kiezen die weinig tot geen commissiekosten rekent bij het online beleggen met weinig geld.

Ook dient de broker voldoende producten te bieden die niet veel kosten, zoals aandelen of beginnende crypto’s. Wil je eerst nog leren beleggen met weinig geld, dan is het ook raadzaam een broker te zoeken met een (gratis) demo-account.

Tot slot is een lage minimuminleg handig om laagdrempelig aan de gang te kunnen gaan met traden., Een voorbeeld van een broker die dit alles biedt, is eToro.

Scroll naar boven