Home » beleggen » obligaties kopen

Obligaties kopen: Staatsobligaties & bedrijfsobligaties in 2021

Ben jij geïnteresseerd in beleggen maar vind je het risico van handelen in aandelen te groot? Dan is het voor jou wellicht interessant om te kijken of obligaties kopen iets voor jou is. Beleggen in obligaties is vaak een stuk veiliger dan handelen in volatile aandelen.

Wil je meer weten over obligaties? Dan ben je hier op de goede plek. In dit artikel bespreken wij wat obligaties zijn hoe je obligaties kopen kan. Ook bespreken wij nog enkele interessante obligaties.

obligatie kopen bonds
Beginnen in: 3 werkdagen / direct

      En ga gelijk aan de slag! 

 

Wat zijn obligaties?

Obligaties zijn een schuldbewijs dat een bedrijf of overheid bij jou heeft. De internationale term voor obligaties is bonds. Door obligaties of bonds te  kopen leen je dus eigenlijk geld uit aan een staat of bedrijf.

We spreken over het algemeen over twee soorten obligaties. Aan de ene kant heb je staatsobligaties en aan de andere kant bedrijfsobligaties. 

Een obligatie kopen kan een interessant alternatief zijn voor beleggen in aandelen, omdat een obligatie kopen relatief minder risico’s met zich meebrengt. Het is daarom een geschikte optie voor de defensieve belegger.

Vaak krijg je over obligaties periodiek rente uitgekeerd. In vaktermen staat dit bekent als couponrente. Daarnaast zijn obligaties ook verhandelbaar op de beurs en kun je dus obligaties kopen bij een broker.

Verder bespreken wij in dit artikel hoe je precies obligaties kunt kopen en waar je dat kunt doen. We bespreken ook nog een andere broker waar jij in nog meer interessante assets kun beleggen. 

Inhoud

Zelf obligaties kopen

Je kunt obligaties kopen bij veel verschillende brokers. Deze brokers verschillen echter allemaal in prijs en kwaliteit. Wij hebben daarom hieronder al een kleine voorselectie voor jou gemaakt.

Deze brokers zijn kwalitatief hoogstaand, maar de kosten zijn daarentegen zeer laag. Dus interessant voor iedere belegger.

We leggen je daarom precies uit hoe jij je aan kunt sluiten bij één van deze brokers. 

Stap 1: Een online broker kiezen waar je kunt beleggen in obligaties

Het is natuurlijk van belang om eerst een broker te kiezen voordat je een account aan gaat maken bij een broker. Daarom bespreken wij eerst twee brokers en waarom het verstandig is om bij één van deze brokers je aan te sluiten. 

eToro

staatsobligaties kopen

Bij eToro is het mogelijk om gebruik te maken van een aantal zeer handige tools, die jou verder helpen ontwikkelen als belegger. Daarnaast heb je keus uit vele beleggingsopties en kost dat jou zeer weinig. 

Indien jij je aanmeldt bij eToro kun jij gebruik maken van het Copytrading network. Dit is een sociaal medium waarop je de porfielen van eToro beleggers kunt bekijken. 

Door op het profiel van één van de beleggers te klikken kun jij een kijkje nemen in hun portfolio. Op de homepage van het copytrading network kun je ook een kijkje nemen bij de profielen van de meest succesvolle beleggers.

obligaties kopen bonds
Bekijk succesvolle portfolio's bij eToro!

Je leert op deze manier niet alleen wat de beste strategieën van het moment zijn, maar ook kun gebruik maken van de copytrading tool.

Met deze tool kun je de meest succesvolle beleggingsstrategieën kopiëren naar jouw eigen porfolio. Daarmee kun je dus met één klik op de knop een succesvolle strategie zelf toepassen op de aandelenmarkt.

Je kunt bij eToro helaas niet beleggen in obligaties. Maar het is wel mogelijk om te beleggen in zeer veel andere beleggingsproducten.

Het is bijvoorbeeld mogelijk om bij eToro te beleggen in aandelen, grondstoffen, ETF’s, CFD’s, forex en crypto currencies

Het is bij eToro mogelijk om tegen zeer lage kosten te handelen in al deze assets, maar daar stopt eToro niet. Over het handelen in ETF’s en aandelen betaal je zelfs 0% commissie.

Ook hoef je als beginnend belegger niet gelijk je geluk te testen op de echte aandelenmarkt. Het is namelijk ook mogelijk om eens eerst op avontuur te gaan in de gratis demoversie. In de demoversie kun je met fictief geld oefenen op een gesimuleerde markt. 

Wil je wel gelijk beginnen met het investeren van echt geld in een van de vele assets? Dan kun je dat al doen vanaf € 170,-. eToro hanteert namelijk een minimum stortbedrag van maar €170,-

In onze uitgebreide review over eToro kun je nog meer lezen over deze grote online broker. Ben jij al overtuigd en wil je vandaag nog beginnen met beleggen bij eToro? Klik dan op de onderstaande groene knop en maak direct een account aan bij eToro!

DEGIRO

obligaties kopen logo degiro

DEGIRO is misschien wel één van. debekendste brokers van Nederland. Hun bekendheid hebben zij verkregen door hun lage kosten en uitstekende service. De prijs-kwaliteitsgarantie van DEGIRO wordt vertaald door meer dan 66 consumentenprijzen voor beste broker. 

Naast de lage kosten bij DEGIRO is het platform van deze broker geschikt voor heel veel verschillende beleggers. Net beginnende beleggers worden snel wegwijs op het platform en meer ervaren beleggers kunnen gebruik maken van veel analytische tools.

Net als bij eToro kun je bij DEGIRO beleggen in een aantal verschillende assets zoals aandelen, ETF’s, CFD en obligaties.

Je kunt bij DEGIRO in zowel staatsobligaties als in tal van bedrijfsobligaties beleggen. In een handig overzicht op het platform krijg je ze allemaal op één rij op je scherm.

In onze review van review van DEGIRO kun je nog meer lezen over DEGIRO als online broker. In dit artikel schijnt één van onze experts licht op de voor- en nadelen van DEGIRO.

Weet jij genoeg en wil jij gelijk beginnen met beleggen? Open dan een account op eToro. 

Stap 2: Een account aanmaken

Een account aanmaken bij zowel eToro als DEGIRO is binnen een mum van tijd geregeld. Het proces verloopt daarnaast bij beide zo goed als hetzelfde en daarom nemen wij hier even eToro als voorbeeld.

Je kunt bij eToro een account aanmaken met je e-mailadres via de website of de eToro app. Nadat jij een e-mail adres hebt opgegeven krijg je een bevestigingsmail toegestuurd. 

Nadat je deze mail hebt kunnen verifiëren is het mogelijk om toe te treden tot het eToro platform. Hier kun je al alle koersen, aandelen en interessante opties bekijken waarin je mogelijk kunt beleggen.

Je bent nog wel verplicht om je bankrekening te koppelen aan je account en je identiteit te bevestigen voordat je met echt geld kan beleggen. Dit kun je doen bij de optie ‘profiel voltooien’. 

Stap 3: Je account financieren

Nadat je eToro al jouw gegevens heeft bevestigd, is het mogelijk om geld te storten op jouw account bij eToro. Er zijn verscheidene manier waarmee jij geld kunt storten op je account. 

Je kunt bijvoorbeeld geld storten door middel van PayPal of iDEAL, maar met je creditcard of een bankoverschrijving.

obligaties kopen geld storten etoro
Geld storten bij eToro

Stap 4: Kies je belegging bij eToro

obligaties kopen etoro opties
Je kunt in zeer veel verschillende assets beleggen bij eToro!

Het is bij eToro dus mogelijk om in verschillende assets te investeren. Kies van tevoren welke strategie jij wilt gaan toepassen met beleggen en wat jij wil bereiken met beleggen. 

Als jij bijvoorbeeld passief wilt beleggen door de koers van een index of een bepaalde sector te volgen, dan kun je het beste kijken bij één van de vele ETF’s die eToro aanbiedt. 

Alles wat je moet weten over obligaties kopen

Je kunt obligaties kopen in twee verschillende vormen, staatsobligaties en bedrijfsobligaties. Een staatsobligaties zijn vanzelfsprekend een schuldbewijs bij een staat en bedrijfsobligaties zijn op zijn plaats een schuldbewijs bij een bedrijf. 

Deze twee verschillende obligaties zijn in de kern een lening die jij uitgeeft bij een staat of bedrijf. Jij krijgt in ruil voor die lening een schuldbewijs.

Er zijn een aantal aspecten van de obligatie die nog iets meer uitleg nodig hebben.

De looptijd van obligaties

Obligaties hebben een vooraf afgesproken looptijd van de lening. Nadat het in de van de looptijd is bereikt moet het de waarde van de obligatie terugbetaald worden aan de eigenaar.

De looptijd verschilt over het algemeen van 5 tot 30 jaar. Er zijn echter ook een aantal aandelen die een eeuwige looptijd hebben, zoals de in 1624 opgestelde obligatie van Waterschap Lekdam. 

Deze obligatie loopt nog steeds en jaarlijks wordt nog steeds ongeveer € 35 euro uitgekeerd aan bezitter van de obligatie.

obligaties kopen bonds

Beleggen in obligaties is vaak een langetermijnproject

De nominale waarde en de coupures van obligaties

Met de nominale waarde van obligaties is het bedrag waarvoor de obligatie in eerste instantie voor is uitgegeven. Dit is ook het bedrag dat aan het einde van de looptijd wordt terugbetaald aan de bezitter van de obligatie.

Op het moment dat staatsobligaties of bedrijfsobligaties worden uitgegeven, bepaald de staat of het bedrijf het totale bedrag dat ze willen ophalen met de obligatie uitgifte. 

Dit totaal wordt onderverdeeld in een x aantal obligaties. Deze onderverdeling zijn de coupures. De coupures kun jij als belegger aanschaffen op de markt. 

Naast obligaties zijn er nog zeer veel andere handelsproducten waar jij in kunt beleggen. Bij eToro heb je keuze uit een zeer ruim aanbod. Klik op de groene knop en begin vandaag nog!

Wil jij beginnen met beleggen in obligaties? Open dan een account op eToro en profiteer van een gratis demoaccount. 

De koers van obligaties

Een obligatie is verhandelbaar op de beurs. De vraag naar een bepaalde obligatie kan de prijs van de obligatie dus beïnvloeden. 

Op de beurs wordt de koers van de obligatie weergeven door middel van percentages van de nominale waarde. Wordt een obligatie bijvoorbeeld verhandeld voor 10% meer dan de nominale waarde? Dan wordt dit weergegeven als 105%.

Het kan ook mogelijk zijn dat een obligatie voor minder wordt verkocht dan de nominale waarde. In dat geval ligt het percentage onder de 100% van de nominale waarde van de obligatie. 

Op het moment dat de obligatie net zoveel waard is als de nominale waarde, dan wordt er in de beleggerswereld gesproken over ‘a pari’. 

Aan het einde van de looptijd is een obligatie altijd a pari, omdat dan de nominale waarde van de obligatie wordt terugbetaald aan de huidige bezitter.

Rente over je obligatie

Net als de looptijd wordt de rente van een obligatie van tevoren afgesproken. Dit wordt in beleggersjargon ook wel de couponrente genoemd. 

Als de coupure van een obligatie wordt vastgesteld op € 1000,-, de looptijd op 10 jaar en de couponrente op 3% per jaar, dan krijg jij jaarlijks: 1000 x 1.03 = € 30 per jaar aan couponrente. 

Deze rente krijg je uitgekeerd tot het moment dat je in de vervaldatum is verstreken of wanneer je de obligatie verkoopt. 

Als jij de obligatie op een eerder moment verkoopt zijn er een aantal aspecten waar jij rekening mee moet houden. De belangrijkste is de marktrente in verhouding tot de rente over je obligatie.

Als jij tussentijds een obligatie verkoopt dan heeft de rente op de markt invloed op de waarde van jouw aandeel. 

In het geval dat de marktrente hoger is dan de rente van jouw obligatie, dan daalt de waarde van jouw obligatie. Het is voor andere beleggers dan aantrekkelijker om nieuwe obligatie te kopen met een hogere rente.

Op het moment dat de marktrente lager ligt dan de rente van jouw obligatie, dan stijgt de waarde van jouw obligatie. In dit geval is het voor andere beleggers interessanter om jouw obligatie over te nemen dan nieuwe obligaties kopen. 

Tegenwoordig is de marktrente op de kapitaalmarkt enorm laag. De obligatie worden dus ook voor een lage couponrente uitgegeven. De waarde van eerder uitgegeven obligaties met een hogere couponrente stijgen daarom in waarde. 

Obligaties kopen: een obligatiefonds

Het is ook mogelijk om obligatie te kopen in de vorm van een fonds. Op deze manier kun je gespreid beleggen in obligaties. Je koopt in dit geval een pakket van verschillende obligaties in één keer. 
 
Het voordeel van een obligatiefonds kopen is de risicospreiding. Door je belegging de verspreiden over meerdere obligatie loop je een verminder risico dat je jouw inleg verliest. 

Weet jij genoeg en wil jij gelijk beginnen met beleggen? Open dan een account op eToro. 

Verschillende soorten obligaties kopen

De meeste voorkomende obligaties beschikken over een vastgestelde couponrente tijdens de gehele looptijd van de obligatie. Toch zijn er ook andere type obligaties, die wij hieronder zullen bespreken. 

Converteerbare obligaties kopen

Converteerbare obligaties kopen werkt hetzelfde als ‘normale’ obligaties kopen. Het principe van converteerbare obligaties kopen wordt toegepast door beursgenoteerde bedrijven.

In het geval van converteerbare obligaties kopen ben je niet verzekerd van een geldbedrag aan het einde van de looptijd. Daarentegen krijg je voor een afgesproken bedrag aandelen van een bedrijf. 

obligaties kopen bonds

Deze optie kan in jouw voordeel werken als jij bijvoorbeeld verwacht dat een bedrijf in de komende periode veel gaat groeien. Hierdoor kunnen de aandelen van het bedrijf meer waard worden en daarmee stijg kan ook de waarde van jouw obligaties stijgen.  

Zero-coupon obligaties kopen

Je kunt ook zero-coupon obligaties kopen. Met deze obligaties ontvang je geen couponrente, maar ontvang je aan het einde van de looptijd een de nominale waarde van het aandeel terug.

Daardoor kun je alleen winst maken met deze obligaties door ze tegen een hogere waarde te verkopen dan de aanschafwaarde van de obligatie.

Achtergestelde obligaties kopen

Achtergestelde obligatie kopen kan interessant zijn door de hogere couponrente die je ontvangt over deze obligatie. Bij achtergestelde obligaties wordt jij bij een mogelijk faillisement van bijvoorbeeld een bedrijf achteraan in de rij van schuldeisers gezet.

De kans dat jij dan nog geld ontvangt is klein of je moet lang wachter voordat jij je geld ontvangt. Tegenover dit verhoogde risico staat dat jij dus een hogere rente ontvangt. 

Bekijk bij deze vorm van obligaties kopen altijd de kredietwaardigheid van de partij waar jij obligaties van koopt. Een hogere kredietwaardigheid betekent voor jouw een mogelijk verminderd risico. 

Geïndexeerde obligaties kopen

Bij geïndexeerde obligaties kopen wordt de rente van de obligatie gekoppeld aan de inflatie. Het is een soort verzekering voor je obligatie in geval er een sterke inflatie plaatsvindt. 

In het geval van een sterke inflatie zullen jouw verliezen beperkt worden doordat je iets meer rente ontvangt. Je moet echter wel iets meer betalen voor het verminderen voor het verminderen van het risico, wat ten koste kan gaan van je rendement.

Perpetuele obligaties kopen

Perpetuele obligaties kopen betekent dat je obligaties koopt met een eeuwige looptijd. Eerder in dit artikel hebben wij al kort een perpetuele obligatie besproken uit 1624, die nog steeds couponrente uitkeert.

Het kan ook voorkomen dat deze obligatie kopen gepaard gaat met een vervaldatum die nog bepaald moet worden. Dit brengt natuurlijk meer risico’s met zich mee omdat je niet weet wanneer je het nominale bedrag uitgekeerd krijgt. 

Obligaties kopen met een variabele rente

In dit geval ga je obligatie kopen met een rente die gedurende de looptijd niet vast staat. De rente die je ontvangt over je obligatie kan dus per jaar verschillen. 

De rente wordt in dit geval gekoppeld aan de marktrente en beweegt op die manier mee. In tijden met hoge rente is deze vorm van obligaties kopen voordelig, omdat je meer rente ontvangt over je schuldbewijs. 

Een vanzelfsprekend nadeel is je minder rente over je bonds ontvangt op het moment dat de marktrente lager ligt. 

Beleggen in obligaties: Staatsobligaties kopen

Op dit moment zijn in veel staatsobligaties niet interessant om aan te schaffen. De rente ligt op dit moment historisch laag, waardoor je niet veel rendement kan behalen op staatsobligaties. 

De rente van staatsobligaties is zelfs bijna negatief en verschillende partijen, waaronder ABN AMRO, zien dat dit jaar ook niet meer veranderen. 

Staatsobligaties kopen van opkomende landen

Toch zijn er nog verschillende opties waar staatsobligaties kopen interessant kan zijn. Je kunt bijvoorbeeld staatsobligaties kopen van landen met opkomende economieën. 

De rente in deze landen ligt een stuk positiever dan in sterk ontwikkelde economieën in Europa en de Verenigde Staten.

Onderzoek goed welke landen en opkomende markten nog flink groeien, want daar valt mogelijk nog positief rendement te behalen. 

Staatsobligaties bij DEGIRO

Bij DEGIRO kun je verschillende staatobligaties kopen. Dit zijn allemaal staatsobligaties van de Nederlandse staat en verschillen allemaal in looptijd en couponrente. 

Je kunt bij DEGIRO de obligaties kopen die in de afbeelding weergegeven zijn. 

Staatsobligaties kopen bij DEGIRO

Staatsobligaties kopen bij DEGIRO

Beleggen in obligaties

Naast staatsobligaties kopen kun je ook nog bedrijfsobligaties kopen. Bedrijfsobligaties zijn er in grotere aantallen en zoals hierboven besproken in verschillende vormen. 

Tijdens de recente pandemie was vooral het obligaties kopen met lage risico’s in trek. Obligaties kopen met een hoger risico (high-yield bonds) was een stuk minder populair. 

Bedrijfsobligaties kopen bij DEGIRO

Bij DEGIRO kun tientallen verschillende obligaties kopen van bedrijven. DEGIRO biedt bijvoorbeeld obligaties aan van AEGON, ASML en Santander.

In hetzelfde overzicht als de staatsobligaties kun je een overzichtelijke verzameling van deze bedrijfsobligaties bekijken. Daarbij zijn ook de koerswaarde, looptijd en rente weergegeven. 

bedrijfsobligaties kopen bij DEGIRO 2

Bedrijfsobligaties kopen bij DEGIRO

Groene obligaties kopen

Voor de komende jaren kan het interessant zijn om te beleggen met in obligaties met een groen karakter. Er zijn bijvoorbeeld veel landen die de klimaatdoelen van Parijs moeten halen en daarvoor obligaties uitschrijven.

Ook liggen er kansen bij bedrijven die op een duurzame manier werken of producten aanbieden produceren voor een verduurzaming in de wereld. De ‘groene markt’ is een snel groeiende markt en dus interessant voor jouw als belegger, omdat de waarde van jouw obligaties dan ook kan meegroeien. 

Daarnaast kan beleggen in groene projecten jouw als belegger een dubbel goed gevoel. Je verdient zelf mogelijk geld aan je investering en doet iets goed voor de wereld.

Weet jij genoeg en wil jij vandaag nog beginnen met beleggen in obligaties? Open dan een account op eToro. 

De voor- en nadelen van obligaties kopen

Voordelen van obligaties kopen

1. Een vastgesteld rendement

De meeste obligatie hebben een vastgestelde couponrente. Je bent hierdoor verzekerd van een jaarlijkse uitkering over de coupure. Daarnaast krijg je aan het einde van de looptijd het bedrag terugbetaald waarvoor je de obligatie hebt gekocht.

2. Je loopt een verminderd risico

Beleggen in obligaties is minder risicovol dan beleggen in bijvoorbeeld aandelen. Dit ligt echter wel aan de kredietwaardigheid van de partij waarvan je de obligatie koopt. Deze kun je vaak nagaan bij kredietbeoordelaars.

Nadelen van obligaties kopen

1. Een lager risico is lager rendement

Ondanks dat het een veilig gevoel is dat je met een obligatie vaak verzekerd bent van een vast rendement, ga je geen grote oceanen met geld binnenharken.

Obligaties kopen met een vaste couponrente betekent ook dat deze rente niet veranderd. De rente kan dus niet dalen, maar ook niet stijgen. 

obligaties kopen bonds

2. Het risico is niet verdwenen

Ondanks dat obligaties kopen vaak wordt bestempeld als beleggen in de veilige haven, is het zeker niet zonder risico’s. Zo kan een land of bedrijf in de looptijd van de obligatie failliet gaan. In dat geval is de kans vrijwel zeker dat jij je geld niet meer terugziet. 

Er bestaan dergelijke high-yield bonds, waarbij je een obligatie van een bedrijf koopt tegen een hoge rente. Daarentegen is de situatie van het bedrijf niet geheel zeker en bestaat er dus ook een reële kans dat het bedrijf failliet gaat. 

Maar ook staatsobligaties kunnen soms risicovol zijn. Het schoolvoorbeeld is de Griekse schuldencrisis waarbij Griekenland zonder steun van Europa hoogstwaarschijnlijk failliet was gegaan. In dat geval is dat jij je investering in Griekse staatsobligaties terugkrijgt ook gering. 

Wil jij vandaag nog beginnen met beleggen? Open dan een account op eToro en begin met een demo-account. 

Veelgestelde vragen

Je loopt een verminderd risico door in obligaties te investeren. De looptijd van de lening en de couponrente zijn op voorhand vastgesteld. Dit betekent dus dat je van tevoren precies weet hoeveel geld je uit de investering kunt halen.

Toch blijft er een risico verbonden aan obligaties. In principe wordt de nominale waarde van een obligatie aan het einde van de looptijd terugbetaald. Maar in het ergste geval kan het gebeuren dat een staat of een bedrijf in de tussentijd failliet gaat. 

In dat geval is het lastig om jouw uitgeleende geld nog terug te ontvangen. Kijk daarom altijd goed naar de kredietwaardigheid van een bedrijf of een staat, zodat je een inschatting kan maken van het risico.

Dit is vaak op een redelijk simpele manier uit te rekenen. Je kunt dit berekenen aan de hand van de nominale waarde van de obligatie, de koerswaarde, de resterende looptijd en de couponrente.

Stel, je gaat obligaties kopen die een koers hebben van 104% van de nominale waarde. De nominale waarde bedraagt in dit geval € 500. In dat geval kost de obligatie op dit moment 500 x 1.04 = € 520,-.

De couponrente bedraagt voor deze obligatie 3% en de looptijd is nog 5 jaar. In dit geval ontvang je nog 5 keer: (500 x 0.03) x 5 = € 75,-.

Aan het einde van de looptijd krijg je de nominale waarde terug van € 500,-. In totaal heb je dan ontvangen: € 575,-. Je moet hier echter nog wel de € 20,- aftrekken, die je extra hebt betaald voor de obligatie waardoor je overblijft met € 55 euro winst.

Kortom, obligaties kopen met een hogere koerswaarde kan in sommige gevallen voordelig uitvallen.

Je kunt obligaties kopen bij een broker. Niet alle brokers hebben bieden obligaties aan. Zo kun je bij eToro niet investeren in bonds, maar wel in tal van andere assets. Bij DEGIRO kun je in zowel staatsobligaties als bedrijfsobligaties beleggen.

Obligaties zijn een soort van lening die jij uitgeeft aan staat of een bedrijf. In ruil daarvoor ontvang jij bijvoorbeeld elk jaar een vast bedrag over het uitgeleende geld. 

Na een afgesproken periode ontvang jij je het geld waarvoor je de obligatie hebt gekocht weer terug. Jouw rendement is in dit geval de ontvangen rente.

De nominale waarde van de obligaties veranderd niet. Dit is de waarde die voor een bepaalde obligatie zijn de uitgifte betaald is. Daarnaast beschikken de meeste obligatie ook nog over een bepaalde couponrente. Deze rente over de nominale waarde wordt jaarlijks uitgekeerd.

Wanneer de rente op de kapitaalmarkt lager is dan de rente die wordt gegeven over een obligatie, dan is het aantrekkelijker om geld te beleggen in obligaties dan bijvoorbeeld te sparen.

Bijvoorbeeld, op dit moment ligt de marktrente rond de 0%. Als je spaart dan verdien je niets met je kapitaal. Wanneer een bepaalde obligatie van een aantal jaren terug een vastgestelde couponrente van 3% heeft, dan kun je opeens wel geld verdienen met je kapitaal. 

In dat geval zal de vraag naar deze obligatie stijgen en daarmee stijg ook de koers van de obligatie.

Conclusie: obligaties kopen

Er zijn verschillende manieren waarop je obligaties kopen kan. Zo kun je bijvoorbeeld staatsobligaties kopen, maar ook bedrijfsobligaties kopen. In de internationale arena spreken we in het geval van obligatie over bonds.
 
Obligaties kopen wordt vaak gezien als een minder risicovolle manier van beleggen. Toch kun je het risico van obligaties kopen verhogen en verlagen door verschillende typen obligaties.
 
In dit artikel hebben we twee brokers besproken waarbij je op een overzichtelijke, veilige en gemakkelijke manier kunt handelen. Bij DEGIRO kun je onder andere beleggen in obligaties en bij eToro kun je beleggen in tal van andere beleggingsopties.
 
Wil jij beleggen en 0% commissie betalen?
Dat kan bij eToro! Bij eToro betaal je 0% commissie over aandelen en ETF's. Maak nu een account aan en begin vandaag nog!
TIP
Scroll naar top