Geld verdienen met Pensioen beleggen

Ga je binnenkort met pensioen en wil je net wat meer verdienen als aanvulling daarop? Vandaag leggen we je uit wat pensioen beleggen is, wat je daaraan kunt hebben en kijken we naar pensioen beleggen vergelijken.

Zelf Pensioen Beleggen in 4 stappen

Ben jij klaar voor Zelf Pensioen Beleggen en wil je verschillende mogelijkheden van Pensioen Beleggen Vergelijken? Registreer dan een account bij eToro!

Pensioen beleggen is een aanvulling op je pensioen voor wanneer je stopt met werken. Je kunt bijvoorbeeld een pensioenbeleggingsrekening nemen waarbij je geen inkomstenbelasting hoeft te betalen, of zelf aan de slag gaan met beleggen voor wanneer je stopt met werken.

Verder kan pensioen beleggen nog veel meer voordelen hebben voor iedereen die ermee begint. Geïnteresseerd? Lees snel verder en kom erachter hoe ook jij eenvoudig kunt beleggen. 

Wat is Pensioen Beleggen?

Kort gezegd is pensioen beleggen een aanvulling proberen te krijgen op je pensioen dat je normaal krijgt. Hierbij zijn slechts twee opties beschikbaar, beleggen via een pensioenbeleggingsrekening of vrij beleggen voor je pensioen. 

Bij een pensioenbeleggingsrekening mag je niet zomaar geld van de rekening gebruiken, het is verplicht om te wachten tot je pensioen. Bij vrij beleggen kun je ieder moment geld opnemen

Zo begin je met Zelf Pensioen Beleggen!

Het is uiteraard mogelijk om per direct te beginnen met zelf pensioen beleggen. Dat kan via een broker, en hoe precies leggen we je uit in de 5 stappen hieronder.

Door het volgen van de stappen weet je hoe je een account aanmaakt bij een broker, deze activeert en hoe je er veilig mee kunt beleggen. 

Stap 1: Kies een online broker voor Pensioen Beleggen

De makkelijkste manier voor zelf pensioen beleggen ZZP of als extra op je pensioen is door gebruik te maken van een broker. Deze fungeert als tussenpersoon van jou met de markt en maakt het mogelijk om eenvoudig te investeren in diverse handelsproducten.

Pensioen Beleggen Vergelijken - eToro

eToro is al enorm lang een betrouwbare broker met een zeer eenvoudige aanmeldprocedure. De broker wist hiermee dan ook al meerdere prijzen te winnen. 

eToro heeft een aantal voordelen zoals het gratis demo-account, 0% commissie op EFT’s en aandelen en eenvoudig betalen met iDeal. 

Daarnaast heeft eToro een handige copy-trading tool waarmee je portfolio’s van andere beleggers kunt bekijken en overnemen, ook is eToro gereguleerd door de FCA.

Het Copytrading Network van eToro

Ben je een beginnende belegger en wil je niet meteen enorm veel geld neerleggen? Dan is het al mogelijk om geld te storten vanaf 50 dollar (42 euro). Zo hoef je niet meteen een enorm bedrag te storten en kun je lager beginnen. Dit beperkt de risico’s van beleggen.

eToro is een zeer betrouwbare broker en staat hier dan ook bekend om, en heeft miljoenen tevreden gebruikers. Het handelsplatform is eenvoudig te gebruiken en is voor iedereen geschikt. Of je nu beginnend belegger bent of al meer ervaring hebt.

Pensioen beleggen kan bij eToro o.a. in aandelen, ETF’s, CFD’s, crypto, forex, indexen en grondstoffen.

Begin nu via eToro met Pensioen Beleggen en klik op de groene knop!

Pensioen Beleggen Vergelijken - DEGIRO

De Nederlandse broker DEGIRO is al jaren een betrouwbare broker waarbij je geen last hebt van torenhoge kosten. Daarnaast heeft DEGIRO nog veel meer toffe voordelen. 

Zo heeft DEGIRO een makkelijk aanmeldproces waar je zo doorheen bent. Je dient hierbij je persoonlijke gegevens in te vullen waaronder een verificatie van identiteit. 

DEGIRO is een Nederlandse broker met een Nederlandse klantenservice. Deze klantenservice is dag en nacht bereikbaar voor alle vragen. Een nadeel van DEGIRO is dat het aanbod aan producten kleiner is dan bij eToro.

Ook DEGIRO maakt he mogelijk om te Pensioen Beleggen. Klik nu op de groene knop en maak een account!

Stap 2: Maak een account aan voor Zelf Pensioen Beleggen

De volgende stap is het aanmaken van een account bij de broker eToro. Dat doe je door naar de officiële website te gaan van eToro, maar het is ook mogelijk om de app van de broker te downloaden via de iOS Store of Google Play Store.

Heb je dit gedaan, dan is het van belang dat je alle gegevens juist invult. Denk hierbij aan je naam, adres, postcode, e-mail en verificatie van je identiteit.

Je moet namelijk een correcte foto opsturen van je paspoort, rijbewijs of identiteitsbewijs. eToro controleert deze gegevens vaak binnen 1 werkdag waarna je meteen met je account aan de gang kunt.

Stap 3: Geld op account zetten

De volgende stap is een bedrag storten. Dit kan vanaf 50 dollar, omgerekend ongeveer 42 euro. Er zijn meerdere services die je hiervoor kunt gebruiken.

De bekendste methode hierbij is iDeal, maar ook PayPal, Klarna, creditcards en bankoverschrijvingen werken met eToro. 

Het geld staat binnen enkele uren tot maximaal enkele werkdagen (afhankelijk van de gekozen methode) op je account.

Bij deze optie in het menu kun je geld storten

Stap 4: Zoek een geschikt product voor Pensioen Beleggen

Nu je geld op je account heb gestort kun je het gewenste product opzoeken bovenin de zoekbalk. Na het intypen van je resultaat krijg je een aantal producten te zien die voldoen aan je zoekresultaat.

Gevonden waar je graag in wilt beleggen? Klik er dan op waarna je wordt doorverwezen naar de pagina waar je de transactie af kunt ronden.

Stap 5: Zelf Pensioen Beleggen

Nu is het tijd om je eerste belegging te doen. Je kunt in het scherm waar je je nu bevindt de transactie af ronden, maar ook uitgebreide koersen en analyses bekijken van de prijsgrafiek.

eToro biedt bovendien een nieuwsfeed aan en de optie voor gebruikers om te commenten.

In dit scherm bewaar je ook meteen je beleggingen en kun je alles goed in de gaten houden. Heb je deze stap voltooid, dan ben je klaar met dit proces en kun je je verder richten op pensioen beleggen.

Klaar om je eerste investering af te ronden? Klik op de groene knop en maak de transactie vandaag nog rond!

Waarom Pensioen Beleggen?

Waarom zou je nu moeten beginnen met pensioen beleggen? Daar zitten namelijk een aantal voordelen aan die we je niet willen ontnemen.

Een van de redenen dat je zou moeten beginnen met pensioen beleggen is dat het waarschijnlijk geld gaat opleveren voor de lange termijn. Dit zou voordelig kunnen zijn voor je pensioen die er misschien over een aantal jaar al aan zit te komen.

Wel zit er een groot verschil in het zelf pensioen beleggen en beheerd beleggen via een rekening. Als je zelf gaat beleggen voor je pensioen kun je namelijk op ieder moment het bedrag terug laten storten op je rekening, dit kan niet bij het beheerd beleggen omdat die rekening pas vrij komt als je daadwerkelijk met pensioen bent.

Wil je beginnen met Pensioen Beleggen? Klik op de groene knop en maak een account aan via eToro!

Pensioen Beleggen Of Sparen?

Tussen pensioen beleggen en gewoon sparen zit natuurlijk een enorm verschil. Momenteel kiezen veel mensen ervoor om te gaan beleggen met hun geld, en de reden daarvoor is de lage spaarrente en hoge inflatie. Hierdoor wordt gespaard geld steeds minder waard, terwijl beleggen je meer kan opleveren.

Door te kiezen voor pensioen beleggen of sparen kies je voor meer zekerheid (sparen, je houdt immers altijd het bedrag, maar het wordt wel minderwaard) of de mogelijkheid om meer vermogen te krijgen door te beleggen. Het rendement op beleggen is dan ook vele male hoger. 

Pensioen Beleggen Of Sparen: voor- en nadelen

Pensioen Beleggen

✅  Investeer waarin jij gelooft!
✅  Doorgaans meer rendement
✅  Eenvoudig via een online broker
✅  Je geld blijft evenveel of wordt meer waard
*(indien goed belegt)

❌  Beleggen heeft altijd een risico

Sparen

✅  Zekerheid
✅  Vertrouwd bij de bank

❌  Lage spaarrente
❌  Hoge inflatiepercentages
❌  Geld wordt minder waard

Pensioen Beleggen Of Sparen? Kies nu en maak een account aan via eToro!

Zelf Pensioen Beleggen

Zelf beleggen is erg handig omdat je op ieder willekeurig moment bij je geld kan. Houdt er wel rekening mee dat je veel bezig moet zijn met het beleggen, je kunt niet zomaar een paar dagen niet naar je beleggingen kijken want er kan veel gebeuren met je geld in een korte tijd.

Als je weinig weet van pensioen beleggen kun je beter kiezen voor een beleggingsfonds. Dan zorgt het fonds ervoor dat je belegd in bepaalde fondsen die volgens hen het beste zijn.

Wil je dus na je pensioen alsnog een extra mooi bedrag kunnen hebben? Dan is zelf pensioen beleggen iets voor jou, ben je er liever niet zo mee bezig en wil je gewoon graag en snel sparen? Kies dan daarvoor. 

Wil je niet vast zitten aan een fonds en wil je Zelf Pensioen Beleggen? Klik op de knop en start meteen!

Aanvullend Pensioen Beleggen

Bij aanvullend pensioen beleggen probeer je je pensioen aan te vullen door te sparen of beleggen. De hoogte van het bedrag wat je uiteindelijk krijgt, is afhankelijk van de jaarruimte, het geld dat je opbouwt gebruik je uiteindelijk als aanvulling op je AOW of pensioen.

Het ligt er natuurlijk wel aan wat je persoonlijke situatie is. Je beslist uiteraard zelf in welk pensioenbeleggingsfonds je belegt of hoe je zelf investeert om later een aanvulling op je pensioen te hebben, en hoeveel risico je bereidt bent te nemen voor een rendement.

Wil je meer leren over beleggen? Lees hier meer over “leren beleggen” en breid je kennis uit!

Tip: Weet je zelf niet zoveel af van pensioen beleggen? Leer dan eens zelf de basics van beleggen met de gratis demo-account van eToro. Hierop kun je beleggen met virtueel geld en zo de kneepjes van het vak leren.

Overtuigd van Pensioen Beleggen? Start nu met eToro!

Pensioen Beleggen ZZP

Het is natuurlijk voor ZZP’ers wat moeilijker om een goed pensioen op te bouwen. Je hebt wel je hele leven lang gewerkt, maar het opbouwen van een waardig pensioen schiet er bij deze groep ondernemers vaak bij in. 

Wat je dan kunt doen is zo snel mogelijk beginnen met pensioen beleggen, en eventueel zelf actiever aan de slag gaan met beleggen om de beste investeringen te vinden en de kans op een hoger rendement te verhogen. Door extra tijd en effort hierin te stoppen kun je betere resultaten halen en bouw je reserves op.

Ook voor ZZP’ers is het mogelijk om te beleggen via eToro. Maak nu een account aan en start vandaag nog!

Veelgestelde vragen

Pensioen Beleggen is ervoor zorgen dat je een aanvulling hebt op je pensioen. Dit kan door middel van beleggen via een bepaald fonds waar je geen controle over hebt, of je kiest ervoor om zelf te beleggen.

Er zijn twee manieren waarop je kunt pensioen beleggen. Je kunt het helemaal zelf in de hand nemen, maar ook beleggen via een rekening, het nadeel hiervan is dat je het geld pas kunt opnemen als je op pensioen bent. 

Als je het geld kunt missen is pensioen beleggen zeker handig. Vooral als je pensioen zelf niet heel bijzonder is. 

Zelf pensioen beleggen heet als voordeel dat het kan dienen als hulpmiddel om je geld waardevast te laten zijn, of zelfs in waarde te doen stijgen. 

Het brengt echter ook beleggersrisico met zich mee. Hier tegenover staat de veilige optie sparen, maar door inflatie en het lage rentepercentage daalt daardoor op dit moment je geld enkel in waarde.  

Pensioen Beleggen: Conclusie

Pensioen beleggen is dus een zeer goede optie wil je een goede aanvulling hebben op je uiteindelijke pensioen. Je gaat hier wel veel mee bezig zijn als je ervoor kiest om zelf te gaan beleggen, maar daar staat autonomie over je geld en beleggingen tegenover en de kans op mooie rendementen. 

Dit is echter geen garantie, kies daarom ook voor een broker met de juiste tools, hulopmiddelen en ondersteuning om succesvol zelf pensioen beleggen mogeiljk te maken, bijvoorbeeld eToro!

Scroll naar boven