Veilig Beleggen in vier stappen

Wanneer je begint met beleggen wil je er natuurlijk ook zeker van zijn dat je geld veilig is bij je gekozen broker. Daarom willen we je graag wat tips meegeven waar je op kunt letten zodat je zeker weet dat je veilig aan het beleggen bent. Wil je dus meer leren over veilig beleggen? Lees dan snel verder.

Veilig beleggen in 4 stappen

Kun je niet wachten om te beginnen met beleggen? Maak dan binnen enkele minuten een account aan bij eToro en ga aan de slag!

Hoe kun je Veilig Beleggen?

Eén van de eerste zaken waar je op wilt letten is of je gekozen online broker wordt gereguleerd. Bij een Nederlandse broker wil je er bijvoorbeeld zeker van zijn dat hij gereguleerd wordt door het AFM, wat staat voor Autoriteit financiële markten, of de DNB (De Nederlandsche Bank). 

Wanneer je gekozen online broker wordt gereguleerd weet je dat het een veilig platform is om je eigen investeringen op te maken. 

Het is belangrijk om te weten dat je bij beleggen altijd risico’s loopt. Als je een aandeel koopt kan het bedrijf failliet gaan, als je investeert in crypto kan de koers in een dag enorm kelderen en ook met investeringen in grondstoffen en valuta’s loop je risico.

Bij veilig beleggen gaat het dus vooral om deze risico’s zoveel mogelijk te mijden en een portfolio samen te stellen met producten waarvan er altijd een aantal genoeg waard blijven. Hiervoor kun je bijvoorbeeld in producten als ETF’s of indexen investeren.

Lees verder in dit artikel meer over welke producten bij jou voor een lager risico kunnen zorgen. Daarnaast vind je nog veel meer tips hoe jij kan beginnen met veilig beleggen. 

Waar kun je beginnen met Veilig Beleggen?

Eén van de belangrijkste dingen voordat je gaat beginnen met veilig beleggen is het kiezen van de plek waar je daadwerkelijk gaat investeren. Als je hier een onveilige broker kiest heb je niks meer aan de tips die in dit artikel verder volgen. 

Hieronder bespreken we enkele brokers die wel veilig zijn, dat herken je mede doordat ze gereguleerd zijn bij een Europese toezichthouder. Door de regulering weet je zeker dat je kunt beginnen met veilig beleggen bij deze broker. 

In de andere stappen helpen we je met het investeren in producten en krijg je te zien hoe een portfolio er uit kan zien. 

Stap 1: Kies een online broker voor Veilig Beleggen

Bij de keuze voor een broker moet je naast de veiligheid ook kijken naar een aantal andere belangrijke kenmerken. Zo is het handig om een platform te kiezen dat qua gebruiksvriendelijkheid overeenkomt met jouw ervaring met beleggen. 

Ook is het belangrijk om te kijken naar het aanbod van een bepaalde broker, als je bijvoorbeeld in aandelen en cryptocurrency wilt investeren kun je het best bij een broker beginnen die dit beide aanbiedt. Zo hoef je later niet over te stappen naar een andere broker. 

Tot slot kun je ook kijken naar de kosten die je bij een bepaalde broker betaald. Brokers berekenen de kosten naar hun klanten vaak op verschillende manieren door, het kan dus lastig zijn om uit te zoeken welke broker over het algemeen het goedkoopst is. 

Veilig Beleggen bij eToro

Als je veilig wilt gaan beleggen is eToro meteen een goede keuze. Deze gebruiksvriendelijke broker is één van de meest populaire online opties voor beleggen.

eToro staat bekend om haar uitstekende Copy Trading Functie. Met deze functie kun je de portfolio’s van succesvolle beleggers inzien en kopiëren naar je eigen portfolio. 

Dit maakt veilig beleggen nog makkelijker. Je krijgt namelijk bij elk portfolio te zien welke resultaten deze belegger haalt en welk risico daarbij hoort. 

De eToro startpagina met de verschillende producten

Voor beginners is er de mogelijkheid om te starten met een gratis demo account. Iedereen die begint bij eToro krijgt dit account waar je met virtueel geld alle functies van eToro uit kan proberen voordat je zelf aan de slag gaat met je eigen geld. 

Ook dan hoef je overigens nog niet met enorme bedragen te starten. eToro maakt beleggen voor iedereen mogelijk door de lage minimale storting van $50 (€42)

Een ander voordeel van deze broker is dat er 0% commissie op aandelen en ETF’s wordt gerekend als je deze producten koopt of verkoopt. Op deze manier kun je een nog hoger rendement behalen en je bent er zeker van dat de prijs op je beeldscherm altijd de echte prijs is zonder dat er extra kosten bij komen.

Naast aandelen en ETF’s kun je bij eToro in nog veel meer verschillende producten investeren. Zo heeft de broker ook nog cryptocurrency, CFD’s, grondstoffen, indexen en valuta’s. 

Je bent verzekerd van veilig beleggen bij eToro vanwege de licentie die deze broker heeft bij de Cypriotische toezichthouder CySEC. Daarnaast wordt de broker ook gereguleerd door de Britse toezichthouder Financial Conduct Authority (FCA). 

Wil je ook veilig beleggen bij eToro? Maak eenvoudig een account aan via de groene knop hieronder!

Veilig Beleggen bij DEGIRO

Een andere geschikte optie voor iedereen die veilig wilt beleggen is de Nederlandse broker DEGIRO. De broker is nog maar een paar jaar open voor consumenten, maar groeit erg snel in populariteit. 

Je kunt bij DEGIRO namelijk aandelen vinden van meer dan 50 verschillende internationale beurzen. Zo kun je een divers aandelenportfolio opbouwen en weet je bijna zeker dat je alle aandelen die je wilt kopen bij DEGIRO terug kan vinden. 

Ook DEGIRO wordt gereguleerd door meerdere toezichthouders, dit zijn de Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markt (AFM). Zij kijken er streng op toe dat DEGIRO alle Europese wetten volgt en jij als consument goed beschermd bent. 

Wil jij het liefst bij een Nederlandse broker beginnen met beleggen? Maak dan een account aan bij DEGIRO!

Stap 2: Maak een account aan

De tweede stap is geen moeilijke stap; het is namelijk tijd om een account aan te maken bij de broker die je gekozen hebt. In dit voorbeeld kijken we naar de broker eToro om het proces verder uit te leggen. 

Voor een account bij eToro heb je alleen een gebruikersnaam, E-mailadres en wachtwoord nodig. Zodra je dat ingevuld hebt en je via je mail het E-mailadres bevestigd hebt kun je al gebruik maken van het gratis demoaccount. 

Voor een account met echt geld moet je nog een verificatie doorlopen. In deze verificatie moet je een kopie van je identiteitsbewijs opsturen en een vragenlijst invullen die jouw kennis en ervaring op het gebied van beleggen toetst. 

Stap 3: Stort veilig en eenvoudig geld

Zodra eToro jouw verificatie verwerkt en goedgekeurd heeft krijg je hier via de mail bericht van. Vanaf dat moment kun je het account overschakelen van virtueel account naar echt account en kun je de eerste beleggingen met je eigen geld gaan doen. 

Wel moet je nog even geld op je account zetten voordat je deze beleggingen daadwerkelijk kan doen. Zoals je als gelezen hebt kun je bij eToro al beginnen bij een storting vanaf €42,-. 

Je stort eenvoudig geld bij eToro via één van de vele beschikbare betaalmethodes als creditcard, bankoverschrijving of iDeal. 

Gebruik eenvoudig iDeal om geld te storten bij eToro

Stap 4: Zoek een geschikt product voor Veilig Beleggen

Zoek geschikte producten op eToro

Tijd om op zoek te gaan naar je eerste veilige investering bij eToro. Je zoektocht naar de beste veilige investering kan bij eToro op meerdere manieren. 

Zo kun je via de Copy Trading functie kijken welke investeringen populair zijn bij andere succesvolle beleggers. Je kunt ook alle producten bij eToro doorzoeken. 

Bij elk product hoort namelijk een eigen pagina met daarop opmerkingen van andere beleggers, de huidige koers en het laatste nieuws over dit product. 

Stap 5: Doe je eerste Veilige Belegging

Zodra je een veilige investering gevonden hebt en je wilt de transactie rond maken klik je op de blauwe knop ‘handelen’. Je krijgt dan het scherm dat je hiernaast ziet. 

In dat scherm kun je een aantal dingen kiezen; zo kies je of je de aandelen voor de huidige koers wilt kopen of dat je zelf een order plaatst voor een ander bedrag. Daarnaast kies je natuurlijk hoeveel geld (of eenheden) je wilt kopen. 

Bij sommige producten heb je de keuze om een stop-loss, take-profit en hefboomeffect toe te voegen aan je investering. Met een stop-loss of take-profit wordt je investering automatisch gesloten zodra één van deze bedragen bereikt is. 

Op deze manier beperk je het verlies dat je maximaal kunt maken of garandeer je een bepaalde winst. Een hefboomeffect zorgt over het algemeen voor een hoger risico bij je investering. 

Ook beginnen met veilig beleggen bij eToro? Klik snel op de knop hieronder en maak binnen een minuut je account aan!

Veilig Beleggen op lange termijn

Veilig beleggen kan op verschillende manieren, zo kun je op zoek naar producten met zo weinig mogelijk risico of je beschermd jezelf maximaal tegen koersdalingen. Een andere manier om veilig beleggen makkelijk op te pakken is door te gaan beleggen op lange termijn. 

Als je namelijk je investeringen voor langere tijd vast zet is de kans veel hoger dat je op het eind van deze tijd een portfolio met veel meer waarde hebt. Op de lange termijn lijken de meeste investeringen de afgelopen jaren goed te presteren.

veilig beleggen op lange termijn

Een goed voorbeeld van wat veilig beleggen op lange termijn je op kan leveren is het effect van de coronacrisis op de beurzen. De koersen daalden enorm toen duidelijk werd dat het ging om een pandemie en er steeds meer landen op slot gingen. 

Toch hebben deze koersen zich inmiddels bijna allemaal hersteld en staan ze zelfs op hogere waardes dan voordat de coronacrisis haar effect had op de beurs. Voor de belegger die zijn aandelen al van plan was voor een lange termijn te behouden is er dus uiteindelijk niks aan de hand geweest. 

Wil jij ook veilig beleggen op lange termijn? Maak dan een account aan bij eToro!

Veilig Beleggen in Bitcoin

Cryptocurrency staat op het moment niet bekend als de meest veilige investering en dat geldt ook voor de bekendste cryptomunt Bitcoin. Echter geldt ook hier dat er wel mogelijkheden zijn om te beginnen met veilig beleggen in Bitcoin. 

Een belangrijk gegeven bij Bitcoin is dat er van de munt slechts 21 miljoen stuks op de markt zullen komen. Deze beperkte oplage zorgt op het moment al voor de enorm hoge prijs vergeleken met een aantal jaar geleden. 

Veilig beleggen in Bitcoin kan je een aantal voordelen opleveren doordat je op deze manier jezelf beschermd tegen inflatie. Doordat er steeds meer euro’s bij worden gedrukt door overheden wordt Bitcoin steeds meer waard en je euro’s steeds minder. 

Ook voor veilig beleggen in Bitcoin geldt dat je hier vooral voor de lange termijn mee bezig moet zijn. Bitcoin kan nog altijd veel meer waard worden, maar dat zal waarschijnlijk niet meer in enkele dagen gebeuren maar over een langere periode. 

Of Bitcoin een geschikte investering is voor jou hangt af van de rest van je portfolio. Het kan een goede investering zijn om andere investeringen mee te compenseren. 

Je kunt bij veilig beleggen in Bitcoin het best gebruik maken van de Dollar Cost Averaging techniek. Met deze techniek verspreid je de investeringen die je doet over een bepaalde periode zodat je niet toevallig veel geld investeert op een moment dat de koers op een recordhoogte staat. 

Investeer bij eToro in aandelen, ETF’s, grondstoffen, indexen, valuta’s en natuurlijk cryptocurrency!

Waar kan ik het best Veilig Beleggen?

Niet alleen het feit dat eToro gereguleerd is door meerdere Europese toezichthouders maakt het de beste keuze, maar ook het grote aanbod verschillende producten en een aantal handige extra functies maken eToro de plek voor veilig beleggen. 

Zo kun je als beginner bijvoorbeeld een eenvoudig overzicht krijgen van het risico van een bepaald portfolio via de Copy trading functieDaarnaast helpt deze functie je ook zelf een portfolio samen te stellen. 

Veilig beleggen doe je bij een betrouwbare broker als eToro. Maak vandaag nog eenvoudig je account aan!

Veilig Beleggen in aandelen

Bij veilig beleggen in aandelen draait het allemaal om de keuzes die je maakt. Welk risico ben je bereid te nemen met je investeringen in aandelen. 

Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een grote investering in Tesla aandelen. Gezien de enorme koersstijgingen van laatste tijd lijkt dit een goede investering, toch neem je met zo’n investering meteen een groot risico. 

Om echt te kunnen beginnen met veilig beleggen in aandelen is het belangrijk om een goede strategie te kiezen. Kijk goed naar welke aandelen risicovol zijn en naar mogelijkheden om dit risico te compenseren met een andere investering. 

Ook is het bij veilig beleggen in aandelen belangrijk dat je niet alles in één keer investeert, maar je investeringen verspreid doet. Zo ben je verder verzekerd van een lager risico op grote verliezen doordat je op meerdere momenten in de koers een investering doet en daarmee meer een gemiddelde prijs voor het aandeel betaalt. 

Je kunt een aandelenportefeuile ook goed samenstellen door deze te mengen met enkele ETF’s of indexen. Deze producten bestaan uit aandelen van meerdere bedrijven tegelijkertijd en kennen daarmee een nog lager risico. 

Bij een ETF is het geen groot probleem als het met één bedrijf slecht gaat omdat dit gecompenseerd wordt door de andere bedrijven uit deze ETF. Een ETF wordt vaak samengesteld met bedrijven uit een bepaalde sector, land of gebied. 

Tip: Probeer ook eens te kijken bij andere beleggers op eToro. Deze krijgen een risicoscore mee, een belegger met een lage risicoscore is een goede mogelijkheid voor jou om in te beleggen voor de lange termijn. 

Begin vandaag nog met veilig beleggen in aandelen en andere handelsproducten bij de populaire online broker eToro!

Veelgestelde vragen

Veilig beleggen begint bij het kiezen van een veilige broker. Je kunt er zeker van zijn dat brokers die gereguleerd worden door Europese toezichthouders veilig zijn en dat jij als consument beschermd wordt. 

De online broker eToro is één van de populairste brokers van het moment en is gereguleerd door meerdere Europese toezichthouders. Door de gebruiksvriendelijkheid van deze broker is het de beste plek voor beginners voor veilig beleggen. 

Beleggen is nooit zonder risico. Er is altijd een kans dat hetgeen waarin je investeert minder waard wordt, bijvoorbeeld door een economische crisis, pandemie, interne problemen bij het bedrijf of zelfs een faillissement.

Daarom is het goed voorzorgsmaatregelen te nemen om risico te beperken en zo veilig mogelijk te beleggen. Bijvoorbeeld dat je aandelen automatisch worden verkocht bij een bepaalde waarde (stop loss), regelmatig winst nemen, onderzoek blijven doen en nieuws in de gaten houden, je beleggingen spreiden qua inleg en type belegging et cetera.

Ook een veilige broker is belangrijk. Een gereguleerde broker voldoet aan regels om veilig met jouw geld om te gaan, waardoor je beter beschermt bent tegen hacks en onvoorziene gebeurtenissen.

Bij een hoog rendement hoort bijna altijd een hoger risico. Zolang je het risico goed voor ogen hebt en je eventueel een verlies kunt lijden kun je kiezen voor beleggingen met een hoger risico maar ook een hoger rendement. 

Bij investeringen in cryptocurrency neem je altijd een vrij hoog risico. Er zijn nog steeds veel mensen die verwachten dat de cryptocurrency eigenlijk niet zoveel waard is als dat het op dit moment is en dat het ooit gaat instorten. 

Als je vooral investeringen doet met een laag risico zul je een langere tijd nodig hebben om een goed rendement te behalen op je investeringen. Welke termijn dit is hangt af van je investeringen, je kunt bijvoorbeeld ook investeren in aandelen met dividend waardoor je al vanaf het eerste jaar een klein rendement kan ontvangen. 

Veilig Beleggen: Conclusie

Er zijn verschillende mogelijkheden om zelf te beginnen met veilig beleggen via een online broker. Het belangrijkste voor veilig beleggen is dat je een broker kiest die gereguleerd is door een Europese toezichthouder, zo weet je zeker dat jij als consument goed beschermd bent. 

Daarnaast is het bij veilig beleggen belangrijk dat je een goede strategie kiest qua beleggingen die je doet. Probeer jezelf te beschermen tegen hoge risico’s en stel daarom een divers portfolio met verschillende producten samen. 

Ook is het voor veilig beleggen verstandig om je investeringen te verspreiden en niet al je geld op één moment te investeren. Als je dat doet loop je nog meer risico dat je toevallig op het verkeerde moment investeert waardoor het erg lastig wordt om goed rendement te behalen. 

Scroll naar boven