Binance (dex) review: Binance wallet, app en coin

In deze review lees je alles over Binance, de grootste gedecentraliseerde (DEX) crypto exchange ter wereld. Hoe werkt een coin kopen met de Binance wallet, de app en meer.

Tip: wil je liever een Nederlandse cryptobroker gebruiken om coins te kopen? Lees dan ook onze reviews over Litebit en Bitvavo.

Binance EU Malta
Tel: +31 30 659 66 00
E-mail: contact@binance.eu

Wat is Binance?

Binance is een Maltese beurs waar consumenten in cryptovaluta kunnen handelen en is in 2017 opgericht door Changpeng Zhao (CEO). Binance was van oorsprong actief in Taiwan en is in 2018 verhuisd naar Malta vanwege de aantrekkelijke regelgeving. Het bedrijf is wereldwijd actief en wordt op basis van handelsvolume gezien als de grootse cryptocurrency exchange ter wereld (CoinMarketCap).

Exchange & Coin (BNB)

Binance is een exchange waar meer dan 100 verschillende soorten cryptovaluta gekocht en verkocht kunnen worden. Het trading platform wordt dagelijks door miljoenen mensen gebruikt en kan bereikt worden vanaf diverse apparaten, waaronder desktop en mobiele apparaten.

In 2018 lanceerde Binance haar eigen coin waarmee het onder mogelijk is de transactiekosten te verlagen (BNB coin). De exchange is zelden offline en is tot op heden drie keer het slachtoffer geworden van een hack waarvan de schade gedekt is door het zogeheten ‘Safety Fund’. Mede hierdoor is vrijwel iedere review positief over de cryptoexchange van Binance.

Binance wallet en app

Gebruikers kunnen via verschillende manieren handelen via het Binance handelsplatform.

Binance heeft een dedicated iOS en Android app ontwikkeld waarmee het platform toegankelijk is vanaf compatibele smartphones en tablets. Ook is het platform te bereiken via de mobiele en desktop browser op www.binance.com.

Binance App

Om op Binance te kunnen inloggen adviseert Binance gebruikers altijd gebruik te maken van een extra beveilingslaag zoals Google Authenticator. Vervolgens is de wallet van Binance is via de app en desktopversie toegankelijk waardoor gebruikers eenvoudig tegoeden kunnen beheren.

Voor-en nadelen

  • Anonieme accounts mogelijk (limiet 2 BTC)
  • Meer dan 100 cryptomunten vrij verhandelbaar
  • Stabiele iOS en Android apps
  • Lage transactiekosten
  • Lang verificatieproces vanaf 5 BTC
  • Trage support
  • Ingewikkelde interface

Veelgestelde vragen

Alhoewel Binance de afgelopen drie jaar het slachtoffer is geworden van een drietal hacks staat het als veilig te boek. Alle schade van eerdere hacks is door Binance gecompenseerd waardoor gebruikers geen schade hebben ondervonden.

Binance investeert een groot deel van haar bedrijfsvermogen in het continu verbeteren van de beveiliging. Dit heeft als gevolg dat gebruikers kunnen rekenen op een veilige ervaring op het handelsplatform van Binance.

Gebruikers kunnen ook zelf hun beveiliging verbeteren door het account te voorzien van een sterk en uniek wachtwoord. Binance adviseert om het account dubbel te beveiligen met een authenticator.

Gebruikers kunnen op Binance twee manieren kiezen om hun tegoed te laten uitbetalen. Allereerst kunnen de cryptomunten naar een eigen wallet worden gestuurd waardoor de cryptomunten zich niet meer in de Binance wallet bevinden.

Gebruikers kunnen er ook voor kiezen om de cryptomunten voor euro’s of dollars te laten omwisselen. Dit bedrag kan vervolgens worden uitgekeerd via een bankoverboeking. Indien een account reeds geverifieerd is neemt dit tot vijf werkdagen in beslag. Wanneer een account niet geverifieerd is, dient de gebruiker het account eerst te laten verifiëren.

Binance was tot 2017 gevestigd in China en vanwege strengere regelgeving verhuisd naar Taiwan. Begin 2018 besloot de cryptocurrency exchange naar Malta te verhuizen dat bekend staat om haar aantrekkelijke regelgeving.

De 2FA-code is de code die je dient in te vullen als tweede wachtwoord indien je een authenticator als extra beveiligingslaag geactiveerd hebt. In de desbetreffende authenticator app kan vervolgens de 2FA-code worden gevonden die je nodig hebt om te kunnen inloggen.

Op het handelsplatform van Binance is het mogelijk om gebruik te maken van een zogeheten stop-loss. Dit houdt in dat als de waarde van een bepaalde munt onder een vooraf aangegeven waarde zakt, de munt automatisch wordt gekocht of verkocht.

Binance is een handelsplatform waar gebruikers van over de hele wereld cryptovaluta kunnen kopen en verkopen. Dit kan van valuta (euro, dollar etc). naar cryptovaluta en van crypto valuta naar cryptovaluta.

Met meer dan honderd verschillende soorten cryptomunten heeft dit tot honderden cryptomarkten geleid. Gebruikers kopen en verkopen uit hun wallet, waardoor nieuwe aankopen ook direct worden bijgeschreven.

Het kan voorkomen dat Binance af en toe niet naar behoren functioneert, bijvoorbeeld doordat er een storing is of er onderhoud wordt gepleegd.

Om te ontdekken wat de precieze oorzaak is, kan je de statuspagina of het Twitter-account van Binance raadplegen. Hier plaatst Binance actueel informatie over de status van haar handelsplatformen.

Wanneer je juist geld wilt overmaken naar Binance is het niet verplicht om een geverifieerd account te hebben. Via onder andere Mastercard en VISA creditcards kunnen gebruikers geld storten in hun Binance wallet. Dit bedrag kan vervolgens gebruikt worden om cryptomunten zoals Bitcoin, Ripple en Ethereum te kopen.

Het registreren van een account op Binance kan eenvoudig via binance.com worden gedaan. Na het doorgeven van jouw persoonsgegevens, zoals je naam en adres, kan je direct jouw wallet bekeken en geld overmaken naar jouw Binance account.

Je kunt een uitbetaling bij Binance aanvragen door naar jouw wallet te gaan. Vervolgens zie je in het menu een pagina staat met uitbetalen of als jouw interface in het Engels is ingesteld ‘Withdraw’. Hier kun je vervolgens de munt selecteren waarmee je uitbetaald wilt worden.

Binance exchange bekijken?

Wil je meer informatie over Binance of weet je voldoende en wil je je meteen registreren op het grootste Cryptovaluta platform ter wereld? Bekijk dan de Binance website.
Incl. app

Laatste update:

Scroll to Top