Binck

Wil je met Binck beleggen? Goed dat je eerst dit artikel leest! In deze Binck review lees je namelijk alles over hoe je kunt beleggen met Binck én wat de voor- en nadelen hiervan zijn.

Beoordeling:
4.5/5
Wachttijd aanmelding: / geen

veilig op de Binck website

 

Beleggen via Binck kan door zelf te beleggen óf door je geld te laten beleggen bij Binckbank. Er is ook Fondsbeleggen waarbij je zelf belegt in ETF’s en/of beleggingsfondsen. Waar wil je meer over weten?

Naast zelf beleggen zijn Binck Forward (laten beleggen) en Binck Fundcoach (zelf beleggen) populaire producten van Binck.

Wie en wat is Binck?

Binck is een Nederlandse beleggings- en investeringsbank voor particuliere beleggers die een beleggingsrekening willen openen. 

Binck werd in 2000 opgericht door 4 werknemers van IMG Holland (broker) en in 2004 volledig overgenomen door AOT (Amsterdam Option Traders). Deze liet AOT overgaan in Binck NV en ging in 2017 naar de beurs. Sindsdien heeft Binck de bedrijven Syntel, Alex en Pritl overgenomen.

Als grootste onafhankelijk online bank voor beleggers in de Benelux werd Binck in 2019 voor 95,14% overgenomen door het Deense Saxo Bank.

Binck heeft momenteel meer dan 300.000 klanten die samen gemiddeld 10.500 transacties per dag doen. Binck wordt geleid door Vincent Germyns (CEO).

Voeg je koptekst hier toe

Vincent Germyns (CEO)

Binck / BinckBank
Barbara Strozzilaan 310
1083 HN Amsterdam
Swift/BIC: BICKNL2A
Tel. 0800 – 235 24 62

E-mail: [email protected]

Zelf Beleggen via Binck

Zelf beleggen in losse aandelen is stiekem het leukst (als je weet wat je doet natuurlijk), en hierin biedt Binck 3 pakketten aan: Binck Green, Binck Blue en Binck Black.

Nieuwe klanten kiezen vaak eerst voor het Green pakket van Binck. Deze is prima als je tevreden bent met alleen de real-time koersen van de Euronext. De Amerikaanse beurs is dan iets verstraagd.

Wil je ook graag de Amerikaanse markt real-time volgen, dan moet je voor Binck Blue gaan, maar die is gelijk ook een stuk duurder (zie hieronder).

 GreenBlueBlack
Aandelen€1 + 0,15%€1 + 0,1%€1 + 0,1%
Obligaties€1 + 0,15%€1 + 0,1%€1 + 0,1%
Turbo’s€1 + 0,15%€1 + 0,1%€1 + 0,1%
Opties€2,75v.a. €0,60v.a. €0,60
ETF’s€1 + 0,1%€1 + 0,1%€1 + 0,1%
Bel.fonds€1 + 0,15%€1 + 0,15%€1 + 0,15%
Futures€4€2,95€2,50
Fee p/mnd€3,50 + 0,01%€8,25 + 0,015%Geen

Kijk voor een compleet overzicht inclusief voetnoten en voorwaardes kijk bij Binck’s Zelf Beleggen.

veilig op de Binck website

Zelf beleggen met de Binck FundCoach

Naast zelf beleggen in losse aandelen kun je ook kiezen voor de Binck Fundcoach. Omdat je minder actief bent, is deze vorm van zelf beleggen een stuk goedkoper.

Fundcoach is een speciaal ontworpen systeem die erop is gericht jou te laten investeren in ETF’s en beleggingsfondsen die passen bij het risico dat jij wilt nemen, én het rendement waar jij naar op zoek bent.

Klanten van Binck kunnen de eerste 3 maanden zonder transactiekosten beleggen. En leg je maandelijks periodiek in, dan betaal je helemaal géén transactiekosten. De tarieven die bij dit pakket horen zijn als volgt:

Kosten

ETF’s€ 1 + 0,1% (min. € 6 – max. € 150)
Bel.fonds€ 1 + 0,15% (min. € 8 – max. € 150)
Service fee0,015% per maand / 0,18% per jaar
Periodiek beleggenGeen transactiekosten
Transacties non-euro0,25%
Orders via medewerker BinckBankOpslag van €5,– per order
Overboeken effecten naar BinckBankGratis
Overboeken effecten naar andere bank€25,– per regel

Kijk voor een compleet overzicht inclusief voetnoten en voorwaardes kijk bij Binck’s FundCoach.

veilig op de Binck website

Binck laten beleggen met Binck Forward

Bij Binck Forward kun je doelgericht (lange termijn) laten beleggen met als doel op jaarlijkse basis een goed rendement te realiseren.

De kosten zijn 0,76% per jaar en als volgt opgebouwd:

Servicekosten0,50%
Fondskosten0,23%
Valutakosten0,03%
Kosten per jaar0,76%*

*Kosten zijn afhankelijk van een eenmalige of periodiek inleg.

veilig op de Binck website

Sparen en pensioen

Bij Binck kun je ook fiscaal aantrekkelijk pensioensparen. Binck heeft hiervoor het programma Binck Pensioen opgezet waarbij ook 0,76% kosten per jaar worden gehanteerd.

Pensioensparen bij Binck is interessant wanneer je in je leven geen of te weinig pensioen hebt opgebouwd (ZZP’ers), óf wanneer je simpelweg zelf aanvullend pensioen wilt opbouwen. 

Binck app

Je kunt bij Binck gebruikmaken van de Binck app waarmee je online kunt handelen. De app is er voor de Apple iPhone en Android. Je kunt deze alleen gebruiken als je klant bent van Binck Nederland of Binckbank België.

Ervaringen klanten

De volgende cijfers en ervaringen zijn gegeven aan Binck door bestaande klanten:

Review siteCijfer
Aandelenkopen.com9,0
Finner.nl8,6
Google Reviews7,2
TrustPilot2,2/5

Awards en expert ervaringen

Sinds 2008 is Binck 24x positief ervaren door experts en onderzoekers. Hieronder enkele onderscheidingen die Binck ontvangen heeft in de beleggerswereld:

Klantenservice

Je kunt contact opnemen met de infodesk of klantenservice van Binck op de volgende manieren:

Openingstijden

Veelgestelde vragen

Binck is geen afkorting voor een zin, maar komt vanuit de roots van de beleggers die BinckBank ooit zijn gestart. Dit is een combinatie van Amsterdam en Rotterdam. Het Rotterdamse woord ketelbinkie is verkort en ‘binkie’ is overgebleven. Om de beleggingsbank ook internationaal een naam te geven, werd voor Binck gekozen.

Binck heeft veel documentatie en trainingen beschikbaar voor beginnende beleggers. Zo kun je bij Binck onder andere via hun Kennis-pagina meer leren.

Hier vind je een gratis training over beleggen, een gedetailleerde begrippenlijst met video’s, kun je diverse opleidingen volgen via Binck Academy en is er een openbare lijst van populaire aandelen.

Met Binck Turbo kun je door middel van een hefboom beleggen op basis van een stijging of daling van de waarde van een beleggingsproduct. Hierbij speel je in op jouw eigen verwachtingen van de toekomst van dat product.

Denk je bijvoorbeeld dat een bepaald product flink gaat stijgen? Dan kun je daar een hefboom op plaatsen. Dit houdt in dat jouw initiële inzet vermenigvuldigd wordt. Het rendement van Binck Turbo zal, indien jij een juiste verwachting hebt, dan ook veel hoger liggen.

Je kunt bij Binck op het gebied van beleggingsfondsen verschillende kanten op. De meeste fondsen bestaan uit een combinatie van vastgoed, staatsobligaties, bedrijfsobligaties en aandelen.

Per fonds wordt aangegeven welk kenmerk het fonds heeft, zoals defensief, zeer offensief of juist neutraal. Via Binck Fundcoach beleg je in deze fondsen. Deze kun je ook via de mobiele app van Binck bereiken. Er zijn ook duurzame beleggingsfondsen beschikbaar.

Naast de beleggingsfondsen biedt Binck ook mogelijkheden om zelf te beleggen en te laten beleggen. Zo kun je inspelen op opties, turbo’s en kun je door middel van het platform ook op ETN’s gericht zijn waarvan de koers bepaald wordt door de waarde van Bitcoin of andere cryptocurrencies (het is niet mogelijk direct via Binck in cryptocurrencies te investeren).

Als jij zelf gaat beleggen dan heb je talloze mogelijkheden om in lokale en internationale aandelen te investeren. Je kunt ook investeren in staats- of bedrijfsobligaties.

Wanneer jij door Binck wilt laten beleggen, kun jij jouw eigen wensen aangeven en zal Binck jouw portefeuille vullen met aandelen, opties, ETF’s en andere beleggingsproducten die hierbij passen.

Bij een vrije bestedingsruimte (VBR) wordt gesproken van een beschikbaar krediet om mee te beleggen. De vrije bestedingsruimte is afhankelijk van jouw huidige vrije saldo en de dekkingsgraad van de aandelen die jij al gekocht hebt (deze kan variëren van 60-100%).

Dit is afhankelijk van het aandeel en de dividend-policy van het desbetreffende bedrijf. Je kunt bij Binck het dividend direct op jouw beleggingsrekening laten storten. Het is daarbij mogelijk om het dividend direct weer opnieuw te beleggen. Voor herbeleggen rekent Binck 1% aan transactiekosten.

Indien jij zelf investeert in het aandeel van Binck (AMS:Binck) gemiddeld elke 3 maanden uitbetaald.

Je dient jouw bank opdracht te geven om geld van jouw rekening over te maken naar Binck. Dit kan enkele werkdagen duren, dit is tevens afhankelijk van jouw bank.

Bij Binck is het ook mogelijk om dollars naar jouw beleggingsrekening over te maken. Je kunt daarbij ook jouw huidige portefeuille laten overzetten naar de beleggingsrekening bij Binck. De medewerkers van Binck verzorgen de overstap en zullen de eventuele kosten die hierbij komen kijken omzetten in transactietegoed. Hierbij geldt een maximale vergoeding van €25 per fonds. Voor de volledige portefeuille geldt een maximale vergoeding van €500.

Ongerealiseerd rendement houdt bij Binck in dat jij op dit moment winst hebt gemaakt met aandelen en dat deze winst niet wordt geïnvesteerd in andere aandelen. Stel je hebt 100 aandelen gekocht op €100 en deze stijgen naar €110. Je gaat nu van €10.000 naar €11.000. Het aandeel heeft nu €1.000 winst gemaakt. Binck geeft hierbij aan dat dit ongerealiseerd rendement is, want je bent op dit moment niets aan het doen met deze winst.

Je kunt jouw rekening bij Binck opzeggen mits jouw rekening leeg is. Je dient dus alle beleggingen te verkopen en het geld op te nemen.

Wanneer de rekening leeg is, kun je contact opnemen met de klantenservice van Binck door te mailen naar [email protected] of te bellen naar 020 – 606 2666.

Zakelijke of gezamenlijke rekeningen die bij Binck lopen dienen schriftelijk opgezegd te worden. Hierbij dien je de handtekeningen van alle rekeninghouders te verzamelen. Je kunt deze documentatie sturen naar mailen naar [email protected] of (zonder postzegel) per post sturen naar BinckBank, Antwoordnummer 47339, 1070 WC Amsterdam.

Conclusie

Ga je bij Binckbank beleggen, dan kies je voor een robuust platform met een vakkundig team. Ideaal wanneer je tijdens het beleggen ondersteund wilt worden door professionele tools en mensen.

Binck is niet de goedkoopste broker, maar de FundCoach is wel degelijk interessant waarmee je zonder transactiekosten maandelijks ETF’s en fondsen kunt aankopen.

Binck is ook interessant voor particulieren die liever niet zelf aan de knoppen zitten, maar hun vermogen graag willen laten beheren en beleggen door een ervaren beleggingsinstelling.

Binck bekijken?

Kom meer te weten over Binck's producten! Bij Zelf Beleggen ontvang nu €200 transactietegoed cadeau en 3 maanden géén servicekosten.
€ 200 tegoed
Martijn Gijsen <a href="https://www.linkedin.com/in/martijn-gijsen-26a8681ba/" target="_blank"><img src="https://bankr.nl/wp-content/uploads/2020/11/linkedin.png" ></a>

Dit artikel is getoetst op feiten. Met ruim 15 jaar ervaring in budgetbeheer onderzoekt Martijn voor Bankr.nl de eigenschappen en voor- en nadelen van financiële producten en services.

Scroll naar top