BKR Verwijderen: 3 Manieren

Laatste update:

Je registratie bij het BKR verwijderen kan zowel gratis, tegen een administratieve vergoeding of volledig betaald. Je kunt voor jezelf bepalen welk scenario het beste is voor jou. Een negatieve registratie bij het BKR is namelijk altijd persoonsgebonden en verwijder je niet zomaar. Dit artikel bespreken we verder:

  • BKR registratie zelf verwijderen
  • Geschillencommissie BKR inschakelen
  • Juridisch specialist inhuren

Voordat je je BKR registratie kunt verwijderen, moet er een diepgaand onderzoek in jouw financiële verleden worden gedaan. Vervolgens kan jouw codering met de juiste expertise worden aangepast.

Wat veel mensen bijvoorbeeld niet weten, is dat het hebben van een hypotheek ook zorgt voor een registratie bij het BKR. Het kunnen ook meerdere instanties (banken, postorderbedrijven, etc.) zijn die samen voor de negatieve codering zorgen.

Het weghalen van een van deze partijen is een goed begin, maar zal het probleem niet direct oplossen en je bkr vrij maken. Zolang er ergens nog een schuld openstaat, zal de registratie van kracht blijven. Het is dan ook verstandig om ervaren jurist in de arm te nemen.

10 Tips Bij Negatieve BKR

Bkr tips

Zit je met een negatieve BKR registratie en brengt deze jou regelmatig in benarde situaties? Meldt je dan gratis aan en ontvang wekelijks tips om weer financieel gezond te worden. Denk aan handige artikelen met stappenplannen, hulpbronnen en tips van experts.

We sturen je géén spam en afmelden kan bij iedere e-mail. Powered by ConvertKit

Bkr verwijderen, kan dat eigenlijk?

Ja, je kunt een bkr registratie altijd verwijderen. Meestal niet direct, maar zeker wel op termijn. 5 jaar nadat je codering van A (Achterstand) naar H (Herstel) is omgezet, ben je volledig van je registratie af. Herstel (H-codering) krijg je pas nadat je al je schulden hebt afbetaald.

Soms gaat dit herstel niet van een leien dakje en moet je echt zelf veel moeite doen. Een onderdeel van die moeite is het aanpassen van je uitgavepatroon door tijdelijk ‘goedkoper te leven’, en het saneren van je schulden.

Dit zijn geen leuke zaken, maar deze registratie is niet vanzelf ontstaan. De verantwoordelijkheid van dit ontstaan ligt helemaal bij de persoon in kwestie, evenals het verwijderen ervan. Er 3 scenario’s die je kunt doorlopen om een bkr verwijdering in gang te zetten:

  1. De bkr registratie zelf verwijderen
  2. Geschillencommissie BKR inschakelen
  3. Onafhankelijke deskundig bedrijf inhuren

1. Je bkr-registratie zelf verwijderen

Zelf de touwtjes in handen nemen is in principe gratis, maar gaat je veel tijd en energie kosten. Je moet financieel vakjargon begrijpen, inzicht in alle financiële opties hebben, administratie bijhouden (hulp bij thuisadministratie) en een gezonde dosis geduld vasthouden. Zo zul je zelf telefonisch, e-mail en schriftelijk contact moeten leggen met:

Een zakelijke toon van communicatie tijdens alle correspondentie is gewenst en bevordert succes. Daarnaast kun je ook genoteerd staan bij postorderbedrijven en creditcardbedrijven. Kies voor een prepaid kaart (bv. Pay2d) zodat je geen schulden meer kunt maken.

Bel alle instanties af waar je schulden open hebt staan en vraag ze om een schriftelijk uittreksel van jouw gegevens uit hun systeem. Verwerk al deze uittreksels overzichtelijk in een map die je labelt met de naam ‘BKR verwijderen’.

Brief tot verzoek correctie/verwijdering

Het is nu zaak dat je in overleg met een bekwame vriend of familielid een plan van aanpak bedenkt. Je kunt beginnen door om alle incorrecte gegevens bij kredietverstrekkers te laten verwijderen. Dit doe je door een brief te sturen naar iedere individuele instantie. Download hier een voorbeeldbrief (zip-file) en verwerk jouw gegevens hierin.

Leningen oversluiten

Nu alle foutieve gegevens bij de kredietverstrekkers zijn verdwenen, moeten alle bestaande schulden worden afgelost. Het is verstandig om eerst de bulk aan schulden te signaleren.

Blijken je schulden verspreid te staan over verschillende kredietverstrekkers? Dan kan het slim zijn om leningen over te sluiten naar een (nieuwe) geldverstrekker. Dit kan bijvoorbeeld met een sociale lening.

In dit geval los je al je bestaande schuldeisers af met een grote schuld die je bij 1 enkele geldverstrekker afsluit. De rente op deze nieuwe grote lening kan in gunstige tijden lager uitvallen wat voordeel oplevert.

We hebben online geldverstrekkers voor je op een rij gezet die je zelf kunt vergelijken. Hier kun je gratis offertes van ontvangen. Vermeldt wel specifiek dat het gaat om het aflossen van schulden met een nieuwe grotere lening.

2. Geschillencommissie BKR inschakelen

Ben je ervan overtuigd dat jouw registratie niet juist is en hebben de verstuurde brieven niets opgeleverd? Dan kun je (binnen twee maanden!) na afwijzing hulp van de Geschillencommissie BKR krijgen. Deze onafhankelijke groep specialisten zullen jouw verzoek tot verwijdering nogmaals onder de loep nemen tegen een eenmalige vergoeding van 50 euro.

Op deze pagina vind je meer informatie over de Geschillencommissie. Ook kun je oude uitspraken teruglezen. Hierin lees je uiteenlopende situaties waarin anderen (anoniem) verkeren. Aan de hand van deze verhalen kun je het succesgehalte van jouw situatie enigszins inschatten.

3. Onafhankelijke specialistische instantie inhuren

bkr verwijderen oplossing

Is jouw bkr registratie zo omvangrijk en zie je door de bomen het bos niet meer? Moet je waarschijnlijk je schulden afkopen of ben je gewoon niet in staat om hier actie op te ondernemen? Dan zijn er onafhankelijke bedrijven die je kunnen helpen. Uiteraard worden hiervoor kosten in rekening gebracht.

Een van deze gespecialiseerde bedrijven is Dynamiet Nederland. Binnen de financiële wereld wordt het bedrijf gezien als een betrouwbare en deskundige partij. Dankzij hun expertise wordt de kans op succes groter dan wanneer je het zelf probeert. Klik hier voor een gratis BKR adviesgesprek.

Een verkennend telefonisch adviesgesprek is kosteloos. Vraag aan het einde van het gesprek eventueel om een offerte of prognose van de totale kosten. Ondanks hun expertise wil je natuurlijk niet dat je door deze extra kosten verder in de schulden belandt.

Conclusie

Zelf je bkr verwijderen is wel degelijk mogelijk en vergt veel geduld en discipline. Documenteer al je correspondentie (ook e-mails), blijf gedurende het gehele traject rustig en laat je zo goed mogelijk informeren door deskundigen.

Ben je financieel niet in staat om een deskundige in te huren, lees dan zoveel mogelijk ervaringen van anderen online. Je kunt ook eens vragen stellen aan financieel deskundigen in dit vakgebied. Tijdens een eerste consult geven dit soort partijen vaak gratis financieel advies.

Scroll naar top
Lees vorig bericht:
Ambtenarenlening

Ben je een ambtenaar of semi-ambtenaar? Dan kom je in aanmerking voor een ambtenarenlening met een extra lage rente. Uit...

Sluiten