Aandelen Broker | Vergelijk de beste brokers voor aandelen (2024)

Als je denkt aan beleggen, dan komt beleggen in aandelen waarschijnlijk het eerste in je naar boven. Als je wilt investeren in aandelen, is een goede aandelen broker natuurlijk een vereiste.

Aandelen Broker - stappenplan

Ook starten met aandelen beleggen? Begin vandaag nog via eToro, zoals miljoenen mensen vóór jou!

Uw kapitaal loopt risico. Andere kosten kunnen van toepassing zijn. Voor meer informatie, bezoek etoro.com/trading/fees

Wat is een aandelen broker?

Allereerst zullen we kort uitleggen wat een online broker precies is. Een online broker functioneert als tussenpartij tussen een belegger en de markt. 

Je kunt dus gemakkelijk in markten over heel de wereld beleggen via een online broker, wat vaak een stuk moeilijker is als je direct op de beurs wilt beleggen.
aandelen broker etoro
Overzicht aandelen in eToro

In ruil hiervoor betaal je vaak wel kosten in de vorm van bijvoorbeeld commissie, maar voor veel mensen is dit het meer dan waard, aangezien je toegang hebt tot handelsmarkten waar je als particulieren belegger niet makkelijk in kunt komen.

Een aandelen broker is simpelweg een broker die aandelen als mogelijke handelsproducten aanbiedt op het platform. Er zijn brokers die bijvoorbeeld specialiseren in een specifiek handelsproduct, zoals CFD’s, en daarom ook geen aandelen aanbieden.
 

Bij aandelen is het belangrijk je te realiseren dat je ‘eigenaar’ bent van een stukje bedrijf, een aandeel is namelijk een stukje eigendom in het bedrijf in kwestie. Vaak betekent dit in de praktijk niet veel wanneer het gaat om jouw invloed op een bedrijf, maar wel profiteer je bijvoorbeeld van dividend uitkeringen.

Brokers mogen zelf niet op de markt beleggen, dit wordt ten strengste verboden om zo te garanderen dat de broker zelf geen belang heeft bij de richting van een beurs.

Direct beginnen bij een goede aandelen broker? Wij raden hiervoor eToro aan! Maak een account aan en begin direct!

Uw kapitaal loopt risico. Andere kosten kunnen van toepassing zijn. Voor meer informatie, bezoek etoro.com/trading/fees

Goedkoopste Broker Aandelen

Inmiddels zijn er een tal van aandelen brokers op de markt dankzij de opkomende populariteit van online beleggen. Er zijn dus een hoop aandelen brokers elk met hun voordelen en nadelen, maar wie is de beste aandelen broker en welke is de goedkoopste aandelen broker?

Hieronder hebben we een aantal van de goedkoopste broker aandelen en naar onze mening ook de beste aandelen broker uiteengezet. Lees hieronder hoe we de aandelen brokers vergelijken.

Broker
Capital
⭐⭐⭐⭐
Vantage
⭐⭐⭐⭐
Libertex
⭐⭐⭐
Skilling
⭐⭐⭐⭐
Avatrade
⭐⭐⭐
Capital bekijkenVantageFX bekijkenLibertex bekijkenSkilling bekijkenAvatrade bekijken
Beoordeling Mobiele App10/109.5/109.5/109.5/109.0/10
Minimale storting (€)€ 20,00€ 175,00€ 100,00€ 100,00€ 90,00
Minimale spread (pips)0.120.0vanaf 0,01%0.10.9
Minimale trade size (€)€ 20,000.01 lots€ 10,00€ 0,010.01 lots
Maximale Hefboom20:1500:1100:1100:1100:1
Valutaparen100401007050
Regulatie FCA, CySEC, ASICVFSCFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINCySECFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFIN
Overnacht / conversiekostenVariabelVariabelVariabelVariabel0,0058%
Opnamekosten€ 0,00€ 0,00Max € 10,00€ 0,00€ 0,00
Onderhoudskosten€ 0,00€ 0,00€ 5,00 na 6 maand€ 10,00 na 12 maand€ 50,00 na 3 maand

eToro

eToro logotype

Als je zoekt naar de perfecte balans tussen de goedkoopste aandelen broker en de beste broker aandelen, dan is eToro de perfecte keuze. Bij deze broker betaal je namelijk 0% commissie over beleggen in aandelen (en ETF’s) en kun je gebruik maken van een tal van handige functies.

Onze favoriete tool van eToro is de CopyTrading functie. Via deze functie kun je een selectie van door eToro geselecteerde succesvolle beleggers bekijken compleet met behaald rendement en risicowaarde.

Als je een interessante belegger hebt gevonden kun je het portfolio van deze belegger bekijken, posts van de belegger zelf over bepaalde investeringen lezen en zelfs het gehele portfolio overnemen.

beste aandelen broker etoro copytrading
Overzicht van aandelen op de Nederlandse markt

Zo heb je meteen een goed gediversifieerd portfolio waar je mee aan de slag kunt gaan, maar je kunt natuurlijk ook het portfolio blijven volgen en de toekomstige beleggingen van die persoon ook overnemen. Hierbij kun je ook zoeken op bepaalde handelsmarkten, zoals aandelen, ETF of CFD gespecialiseerde beleggers.

Naast aandelen kun je bij deze broker dus ook beleggen in een tal van andere handelsproducten, zoals CFD’s, ETF’s, indexen en grondstoffen. Zo heb je de optie om je portfolio te diversifiëren via handelsmarkten buiten aandelen.

Over betrouwbaarheid hoef je je bij eToro ook geen zorgen te maken: het handelsplatform wordt gereguleerd door meerdere toezichthouders, waaronder de FCA en CySec.

Om het platform te verkennen biedt eToro een gratis demofunctie, zodat je op je gemak risicoloos met virtueel geld kunt beleggen en zo bekend wordt met de broker. Wanneer je comfortabel bent en wilt beleggen met echt geld, kun je met een lage minimale inleg van $50,- met 0% commissie beleggen in aandelen en ETF’s.

Wil je meer weten over deze goedkoopste aandelen broker? Ontdek het zelf en maak een gratis account aan bij eToro!

Uw kapitaal loopt risico. Andere kosten kunnen van toepassing zijn. Voor meer informatie, bezoek etoro.com/trading/fees

Vantage FX

Vantage FX is een Australische broker die is opgericht in 2009. De broker heeft een geweldige service en heeft meerdere voordelen.

Deze broker gebruikt spreads die beginnen bij 0,0 en hefbomen die enorm hoog oplopen. Het openen van een account is vrij eenvoudig en snel. Wel is het stortingsbedrag minimaal $200. 

Vantage FX is een betrouwbare broker. Het wordt goed gereguleerd vanuit Australië. Daarnaast is het erg transparant, dus je weet voor het grooste gedeelte waar zij mee bezig zijn.

Het platform is op meerdere toestellen te gebruiken. Denk aan telefoons en computers. Er kan gebruik gemaakt worden van het MetaTrader 4 en MetaTrader 5 platform. 

Wil je eerst meer weten over Vantage FX voordat je hier je eigen geld inlegt? Open dan vandaag nog een gratis demo account!

Skilling

Skilling is in de afgelopen jaren ook meer bekend geworden. Dit komt vooral door de toenemende populariteit van de crypto’s.

Skilling wordt gereguleerd door bijvoorbeeld twee grote partijen.Door CySec en de Financial Service Authority. Hierdoor krijgen ze het recht om hun product aan te bieden.

Door te handelen bij Skilling krijg je toegang tot veel verschillende markten. Skilling probeer de concurrenten goed bij te houden en daarom zullen de prijzen niet veel verschillen.

Het aanbod van Skilling is erg groot. Zo kan er gehandeld worden in aandelen, indices, grondstoffen, valuta en nog veel meer. Een combinatie is ook mogelijk.

Wil je eerst meer weten over Skilling voordat je hier je eigen geld inlegt? Open dan vandaag nog een gratis demo account!

Capital.com

capital

Ook Capital mag niet ontbreken in dit lijstje van beste aandelen brokers. Deze broker heeft als missie om beleggen voor iedereen toegankelijk te maken. 

Deze missie lijken ze aardig te volbrengen. Capital biedt een gebruiksvriendelijk handelsplatform met een gratis demo account. 

Je kunt bij deze broker handelen in indices, forex, grondstoffen, crypto en aandelen. Op het moment is het nog niet mogelijk om aandelen zelf te kopen bij Capital. Dat is een nadeel als je een lange termijn beleggingsstrategie hebt. 

Je kunt al beginnen met een minimale storting van €20. Dit doe je met iDeal, Apple Pay, creditcard of bankoverschrijving. 

Op dit moment is er geen sprake van extra kosten zoals commissies of fees voor het opnemen of storten van geld. Je betaalt alleen de spread. Zo kun je dus goedkoop beginnen met handelen. 

Wil je eerst meer weten over Capital voordat je hier je eigen geld inlegt? Open dan vandaag nog een gratis demo account!

Libertex

libertex logo

Bij Libertex kun je terecht voor het handelen in CFD’s. Dit houdt in dat je geen eigenaar bent van een aandeel, maar speculeert over een koersstijging of koersdaling van een aandeel.

Op dit moment is er geen sprake van extra kosten zoals commissies of fees voor het opnemen of storten van geld. Je betaalt alleen de spread. Zo kun je dus goedkoop beginnen met handelen. 

Handelen in CFD’s is een korte termijn strategie waarbij je binnen een korte periode grote winsten kunt maken. Je kunt namelijk gebruik maken van een hefboom. Hiermee verhoog je de inzet zonder de inleg te verhogen. 

Een groot voordeel van Libertex is de mogelijkheid om te handelen in een scala aan verschillende CFD’s. Zo kun je handelen in aandelen, valuta, crypto’s en grondstoffen. Je kunt hier dus voor alles terecht. 

Nog een groot voordeel van Libertex: deze broker MetaTrader 4 aan. Dit is een uitgebreide analysetool waarmee je marktanalyses en technische analyses uit kunt voeren. Zo ben je nog beter geïnformeerd over de huidige marktomstandigheden. 

Ook vind je op het platform instructievideo’s over het gebruik van het platform en de aanwezige tools. Met het gratis demo account kun je oefenen met fictief geld en zo zonder risico je strategieën toepassen. 

 

 

 

Alles weten over Libertex? Begin direct met een gratis demo account!

DEGIRO

De beste aandelen brokers bieden naast aandelen vaak een gevarieerd aanbod van andere handelsproducten aan, zo ook de Nederlandse broker DEGIRO. Bij deze broker kun je tegen lage kosten beleggen in aandelen, maar ook andere activa als ETF’s en obligaties.

DEGIRO staat bekend om betrouwbaarheid en haar gebruiksvriendelijke, minimalistische handelsplatform. De aandelen broker wordt gereguleerd door het relatief strenge AFM. Hierdoor weet je dat je geld zich op een veilig platform bevindt.

Het handelsplatform is makkelijk te begrijpen en zonder al teveel toeters en bellen. Voor beleggers die graag zelf hun onderzoek doen dus erg fijn, maar het nadeel is dus wel dat je zelf beursnieuws en andere informatie zult moeten vinden via bijvoorbeeld beursnieuws websites.

Al met al is DEGIRO het perfecte platform wanneer je een betrouwbaar platform zoekt zonder al teveel toeters en bellen.

Binck

Binck is nog een interessante Nederlandse aandelen broker. Ook deze broker wordt gereguleerd door de AFM en dus kun je met een gerust hart bij deze aandelen broker beleggen. Ook functioneert Binck als online bank voor beleggers is het de grootste onafhankelijke bank in de Benelux.

binck broker

Binck is nog een interessante Nederlandse broker aandelen. Ook deze broker wordt gereguleerd door de AFM en dus kun je met een gerust hart bij deze aandelen broker beleggen. Ook functioneert Binck als online bank voor beleggers is het de grootste onafhankelijke bank in de Benelux.

De handelsproducten van Binck bevinden zich voornamelijk op de markten in Europa, maar je kunt ook aandelen kopen uit beurzen van Canada en de VS. Je kunt naast aandelen onder andere handelen in obligaties en beleggingsfondsen.

De eerste 3 maanden kun je als klant van Binck zonder transactiekosten beleggen, wat het dus een van de goedkoopste aandelen brokers maakt. Daarna betaal je €1 + 0,15% of €0,1% voor beleggen in aandelen, afhankelijk van welk pakket je kiest.

Hetgeen wat BINCK uniek maakt is het feit dat ze een geregistreerde bank zijn. Dit biedt hun ook de mogelijkheid om onder andere vermogensbeheer aan te bieden, waarbij een vermogensbeheerder van Binck je kapitaal kan beleggen met het doel rendement te behalen over de lange termijn.

Aandelen brokers vergeleken in een tabel

Eenvoudig alle verschillende online brokers vergelijken? We hebben alle functionaliteiten van de verschillende goedkoopste broker aandelen voor je op een rij gezet in onderstaande tabel. Zo kun je eenvoudig de beste brokers vergelijken!

Vergelijkingstabel

Brokers
Naam Broker
Opgericht
Jaren actief
Demo account
Prijsalerts
Aantal soorten aandelen
Aantal soorten crypto
Kosten transactie
Hoofdkantoor
Minimale storting
Kosten geld opnemen
Kosten Inactiviteit
Klantenservice
eToro
2007
13
1700+
16
Afhankelijk van investering
Cyprus
$50
$5
$10p/m na 1 jaar
24/5 livechat
Libertex
1997
23
90+
26
0.1% - 0.2%
Cyprus
€10
Max. €10
€5p/m na 6 maand
07:00-17:00 op werkdagen
Capital.com
2016
4
2400+
100+
Werkt met spreads
Cyprus
€20
Gratis
Geen
24/5 telefonisch
Binck
2000
20
25+ beurzen
fonds
€1 +0.1%
Amsterdam
€20
Gratis
Geen
08:00-22:00 op werkdagen

Hoe begin ik bij een aandelen broker?

Alle brokers goed doorlopen en onderzoeken welke het beste voor je is, is natuurlijk niet genoeg om te beginnen met beleggen. Je zult je moeten aanmelden bij deze broker aandelen en, voordat je kunt beginnen met beleggen, zul je nog het zogenaamde KYC proces moeten doorlopen.
 
Hieronder leggen we je stapsgewijs uit hoe dit in zijn werk gaat. Dit gaat bij de meeste aandelen brokers hetzelfde, maar we zullen eToro als voorbeeld nemen.
 

Stap 1: Kies een online broker

Uiteraard is stap één het kiezen van een geschikte broker voor jou. De goedkoopste aandelen broker betekent niet altijd de beste aandelen broker en vice versa. Doe hier dus goed onderzoek over aan de hand van bijvoorbeeld onze broker reviews.

Zodra je keuze is gevallen op een geschikte broker, kun je verder met stap 2.

Stap 2: Meld je aan

Dit gaat bij de meeste aandelen brokers nagenoeg hetzelfde. Op de homepage van eToro kun je rechtsboven op de ‘Join Now’ knop drukken om een account aan te maken bij de broker.

Als je hiermee klaar bent, hoef je enkel nog op de verificatie link die je in je bevestigingsmail hebt gekregen te klikken om toegang te krijgen tot het platform. Je kunt echter alleen nog met virtueel geld beleggen middels de demofunctie.

PAMM account etoro
Join het eToro platform!

Stap 3: Stort geld

Als je uitgekeken bent op de demofunctie, kun je middels kiezen om te gaan beleggen met echt geld. Hiervoor zul je merken dat je, wanneer je op handelen wilt drukken bij een aandeel, je nog een aantal extra stappen zult moeten doornemen: het zogenaamde KYC proces.

KYC staat voor Know Your Customer en wordt verplicht door financiële toezichthouders. Je zult je account moeten linken aan een bankrekening en een geldig identiteitsbewijs moeten uploaden.

Daarnaast zul je een vragenlijst in moeten vullen die je onder andere informeert over de risico’s dat beleggen met zich meebrengt. Wanneer je dit hebt doorlopen, kun je geld storten via een tal van betaalopties, zoals onder andere iDeal of creditcard.

Financiële toezichthouders en regulering

Zoals eerder al vermeld was, is het belangrijk dat de broker aandelen van jouw keuze goed gereguleerd is door het liefst meerdere toezichthouders instellingen. Uiteraard heeft de ene financiële toezichthouder soms een betere reputatie dan de andere, daarom zetten we hieronder enkele van de meest bekende toezichthouders op een rijtje.

Uw kapitaal loopt risico. Andere kosten kunnen van toepassing zijn. Voor meer informatie, bezoek etoro.com/trading/fees

AFM

De AFM (Autoriteit Financiële Markten) is de Nederlandse financiële toezichthouder op alles wat met beleggingen en levensverzekeringen te maken heeft. Het houdt toezicht op: beleggingsondernemingen, beleggingsinstellingen en bemiddelaars van levensverzekeringen.

Het AFM is een zelfstandig bestuursorgaan waarvan de leden worden verkozen door de minister van Financiën. De instantie heeft wettelijke bevoegdheden en taken. Het AFM kan bepaalde maatregelen opleggen afhankelijk van de overtreding die een bepaalde instantie heeft gemaakt.

Dit kunnen onder andere boetes, openbare waarschuwing via persberichten, publicatie op de waarschuwingslijst of vergunning intrekking zijn. Ook kan het AFM aangifte doen bij het Openbaar Ministerie wanneer een instelling strafbaar gehandeld heeft.

beste aandelen broker afm

FCA

De FCA (Financial Conduct Authority) is de Britse toezichthouder en is één van de meest toonaangevende toezichthouders in de wereld. De instantie reguleert meer dan 60,000 ondernemingen, waaronder ook banken en brokers als bijvoorbeeld eToro.

De FCA richt zich op het beschermen van consumenten, financiële markten en om concurrentie te promoten, zodat niet een enkel bedrijf een monopolie ontwikkelt. Het bedrijf staat volledig los van de regering of andere instelling en leeft van de kosten van lidmaatschap die de financiële bedrijven betalen.

Ook de FCA heeft de bevoegdheid om een vergunning te ontnemen of boetes uit te delen. Daarnaast brengen ze illegale praktijken aan het licht en vorderen deze aan de rechtbank.

CySec

De CySec (Cyprus Securities) is de financiële regelgevende autoriteit van Cyprus. Waarschijnlijk vraag je je af waarom de toezichthouder van Cyprus tussen de andere landen staat, maar Cyprus is in de loop der jaren een zeer aantrekkelijke vestigingslocatie geworden voor vooral online brokers die zich specialiseren in forex trading.
 
Bedrijven buiten Europa zien Cyprus en de CySec als de makkelijkste manier om een vergunning te krijgen in Europa, aangezien andere toezichthouders vaak als strenger worden gezien. Ook de leden van CySec worden benoemd door de regering en het lidmaatschap van een lid duurt 5 jaar. Het raad van bestuur heeft 5 leden.

SEC

De SEC is één van de financiële toezichthouders van de VS, aangezien deze meerdere financiële toezichthoudende instanties in het land heeft.

De instelling werd opgericht in 1934 door de Amerikaanse president Franklin D. Roosevelt als onafhankelijke toezichthouder. De eerste voorzitter van de SEC was Joseph Kennedy, vader van voormalig president John F. Kennedy.

Het reguleert naast markten om beleggers te beschermen ook fusies en acquisities om monopolies te voorkomen en te zorgen dat er gezonde concurrentie op alle markten aanwezig zijn.

Aandelen broker SEC

De SEC stelt beleggers verplicht om, als je meer dan 5% van de aandelen van een bedrijf in je bezit hebt, dit te melden aan de SEC. Ook verplicht het publieke ondernemingen om regelmatig financiële rapporten openbaar te maken en kan het instanties die de effectenwetgeving overtreden vervolgen.

Ook bij de SEC bestaat de raad uit 5 leden die voor een termijn van 5 jaar worden aangesteld.

Hoe verdient een broker aandelen geld?

Bij aandelen brokers als eToro betaal je 0% commissie over beleggen in aandelen. Je komt dan uiteraard in het lijstje van goedkoopste aandelen brokers, maar hoe verdiend een platform geld als ze geen commissie rekenen?

Een van de inkomsten voor aandelen brokers is de spread, wat het verschil tussen de aankoop – en verkoopprijs inhoudt. Als je een aandeel verkoopt is dit doorgaans voor een lagere prijs dan de koopprijs. Ook hier is veel concurrentie op en veel aandelen brokers proberen dit zo laag mogelijk te houden.

De grootste bron van inkomsten komt uit de CFD handel. Bij CFD’s (contracts for difference) ga je een contract aan met de broker zelf over de koersloop van een bepaalde activa. Leg je dus in op een koersdaling en de koers stijgt, zal de broker winst maken.

Doorgaans schatten mensen vaak verkeerd de koerswisselingen in omdat ze gelokt worden door het potentiële hoge rendement dat CFD handel in korte tijd kan opleveren.

Aandelen broker: Veelgestelde vragen

Een gediversifieerd portfolio is belangrijk om je risico te verlagen. Je kunt je portfolio diversifiëren door zeer gespreid te beleggen en niet teveel in één bepaalde activa. Ook kun je bijvoorbeeld beleggen in een ETF, wat een passief fonds is waarbij je belegt in onder andere een ‘mandje’ aandelen.
 
Zo beleg je dus automatisch in een groter aantal verschillende aandelen zonder dat je deze handmatig af moet gaan. Ook kun je gebruik maken van tools zoals de CopyTrading functie van eToro, waar je simpelweg het portfolio van bepaalde beleggers kunt kopiëren.
Ja, bij de meeste aandelen brokers zul je dividend ontvangen als dit door het bedrijf wordt uitgekeerd. Let hier goed op wanneer aandelen brokers dividend uitkeringen doen, zodat je weet wat je kunt verwachten en wanneer je het kunt verwachten.
 
Uiteraard is het ook belangrijk om te onderzoeken of het bedrijf waar je in investeert ook daadwerkelijk dividend uitkeert.

Bij een goed gereguleerde broker kun je stellen dat je geld op een veilig plek zit aangezien de toezichthouder hierop let. Echter blijft cybercriminaliteit een steeds groter probleem worden, met hackers die uiteraard graag een beleggers account met veel vermogen erop hacken.

Belangrijk is dus dat je een goed antivirus programma hebt en je een sterk wachtwoord instelt.

ETF’s, of Exchange Traded Funds, zijn passieve fondsen die ook aandelen kunnen bevatten. Een ETF bestaat dus niet altijd uit aandelen, maar dit is wel de meest voorkomende vorm van een ETF. Doe dus goed je research alvorens je in een ETF belegt en kijk naar de inhoud van de ETF.

ETF’s zijn een makkelijke manier om je portfolio te diversifiëren en je risico’s te verlagen, daartegenover staat wel dat het verwachte rendement ook vaak lager is.

Meningen zullen hierover verschillen en het is moeilijk om hierover een objectieve uitspraak te doen. Echter vinden wij dat eToro de beste balans is tussen de goedkoopste aandelen broker en de beste aandelen broker.

Aandelen broker: Conclusie

Er zijn tegenwoordig een hoop aandelen brokers op de markt, die vaak ook meerdere handelsproducten naast aandelen aanbieden. Belangrijk is om voor jou de juiste broker te vinden die past bij jouw handelsstrategie.

Beleg je zeer actief en meerdere keren per dag? Dan hecht je meer waarde aan een broker waarbij de kosten laag zijn. Ben je een passieve belegger en wil je graag een zo groot mogelijk aanbod zodat je genoeg keuze hebt? Dan heb je waarschijnlijk liever een grotere broker die op meerdere markten actief is.

Ga dus altijd na bij jezelf wat je wilt. Een voorbeeld van een in onze ogen goede gebalanceerde en betrouwbare broker is eToro. Ook voor beginners is eToro erg fijn dankzij de gratis demofunctie en gebruiksvriendelijke interface.

Al met al zijn er een hoop goede brokers op de markt, maar kun je afhankelijk van je handelsstrategie een hoop kosten besparen op de lange termijn. Bekijk onze broker reviews om inspiratie op te doen en meer te weten te komen over de verschillende brokers die wij aanraden.

Op zoek naar de beste aandelen broker?
Via eToro kun je gratis in aandelen en ETF's beleggen. Maak gratis een account aan en begin vandaag nog!
TIP

Uw kapitaal loopt risico. Andere kosten kunnen van toepassing zijn. Voor meer informatie, bezoek etoro.com/trading/fees

Scroll naar boven