Capital.com Review & Ervaringen (2024) | Alles over deze broker!

Capital.com is een snel groeiende broker die vooral in Europa actief is en kantoren heeft in Engeland, Cyprus en Wit-Rusland. Het wil binnenkort uitbreiden naar andere continenten. 

capital

De broker werd in 2016 opgericht en is daarmee een relatief nieuwe broker. Bij Capital.com kun je allerlei verschillende handelsproducten als grondstoffen, aandelen en cryptocurrencies handelen als CFD’s. 

Een account aanmaken bij een online broker - Stappenplan

Klaar om te beginnen met beleggen? Bij veel online brokers kun je naast CFD’s ook beleggen met andere handelsvormen!

73,81% van de rekeningen van particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD's bij deze aanbieder. U moet zich afvragen of u het hoge risico kunt lopen om uw geld te verliezen.

Capital.com in een notendop

Capital.com bestaat pas sinds 2016 maar heeft inmiddels meer dan een half miljoen gebruikers. De Capital.com website is overzichtelijk en het handelsplatform is voor beginnende beleggers en ervaren beleggers een geschikt platform om op te investeren. 

In de paar jaar dat de broker bestaat heeft het een aantal belangrijke functies toegevoegd aan het platform zodat het nog makkelijker is voor beleggers om te beginnen op capital.com. Zo kun je gebruik maken van één van de vele analysemogelijkheden zodat je nog beter inzicht krijgt in de koers en eventuele toekomst van een bepaald handelsproduct. 

Voor beleggers die liever beleggen via hun smartphone zijn er goede mobiele applicaties ontwikkeld. De iOS en Android apps zijn verkrijgbaar op de website of via de applicatie Store op jouw telefoon. 

grootste stijgers capitalcom

De grootste stijgers op het handelsplatform van de Capital broker

Hoe gebruik je het Capital.com platform?

Iedereen kan een account aanmaken en gebruik maken van het Capital.com platform. Door het stappenplan in deze Capital.com review te volgen heb je zo snel mogelijk een werkend account en kun je aan de slag met je eerste investeringen. 

Stap 1: Account aanmaken

Tijd om een account aan te maken bij Capital.com. Dit doe je eenvoudig door op de website van Capital.com te kiezen voor ‘Begin nu met handelen’. 

Om een account aan te maken vul je een E-mail adres en wachtwoord in of je maakt een account met je Facebook- of Google-account. Nu je dit gedaan hebt kun je meteen het platform proberen en gebruik maken van een gratis demo account om met virtueel geld ook aan het beleggen zelf te wennen. 

eToro is een goed alternatief voor Capital.com en biedt niet enkel CFD’s aan. 

Als je aan de slag wilt met echt geld op Capital.com zul je het account dat je net aangemaakt hebt verder moeten verifieren. Dit doe je door het opsturen van een kopie van je identiteitsbewijs, het koppelen van je bankrekening en het invullen van een uitgebreide vragenlijst. 

In deze vragenlijst krijg je vragen over je huidige kennis over beleggen en wat je van plan bent met het zojuist aangemaakte account. Dit moet elke gereguleerde broker doen zodat het genoeg kennis heeft over de eigen gebruikers. 

Als de verificatie goedgekeurd is krijg je bericht van Capital.com en kun je aan de slag met echt geld. 

Stap 2: Geld storten

Dat geld wordt natuurlijk niet vanuit het niets op je account getoverd. Hiervoor zul je zelf geld moeten storten bij de broker. 

Zoals je hiernaast ziet kun je zelf kiezen hoe je het geld overmaakt op je Capital.com-account. Bij betaalmethodes kun je kiezen voor creditcard, bankoverschrijving en voor Nederlanders belangrijk: iDeal. 

Via één van deze betaalmethodes maak je eenvoudig geld over naar je account. Bij sommige betaalmethodes duurt het wat langer voordat het geld echt is overgemaakt dan bij andere. 

Zodra het geld op je account staat kun je echt beginnen!

 

capital.com geld storten

Stort eenvoudig geld op je Capital.com-account

Tip: Heb je grote winst behaald en wil je dit opnemen? Dit is gemakkelijk mogelijk via de ‘geld opnemen’ optie in het menu.

Hoe betrouwbaar is Capital.com?

Het is belangrijk om goed te weten hoe veilig de broker is waar je een account hebt aangemaakt. Dit kun je uitzoeken door ervaringen van andere gebruikers te lezen of door te controleren hoe Capital.com gereguleerd en beveiligd wordt. 

Capital.com is onder andere gevestigd op Cyprus en het wordt daar in de gaten gehouden door toezichthouder CySEC (Cyprus Securities and Exchange Commission). Dit betekent dat er een Europese instantie is die toezicht houdt op alle activiteiten van de broker. 

De snelgroeiende broker heeft nog niet zoveel klanten als andere brokers die wereldwijd populair zijn en daardoor misschien minder ervaringen en reviews van gebruikers. De website van Capital.com is wel duidelijk en hier is alles terug te vinden over hoe Capital.com het platform veilig houdt. 

Reguleringen

Capital.com wordt door twee instellingen gereguleerd:

 • Financial Conduct Authority (FCA)
 • Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC)

Door deze twee licenties kan het bedrijf de veiligheid waarborgen. Daarnaast geeft Capital.com aan dat ze een aantal belangrijke partners hebben op het gebied van het opslaan en beveiligen van jouw fondsen zodat je hier je ook geen zorgen over hoeft te maken. 

Mocht er wel ooit wat gebeuren met je fondsen dan heeft Capital.com twee manieren om deze fondsen weer terug te krijgen. Door middel van het Investor Compensation Fund en het Financial Services Compensation Scheme is Capital.com altijd in staat om gebruikers terug te betalen mocht er iets misgaan. 

Andere organisaties waar Capital.com mee samenwerkt zijn Reuters, Deloitte, TradingView en Investing.com. 

Ook bij Trustpilot en in de Apple App Store staan er goede Capital.com reviews. Gebruik de applicatie of begin nu nog online met het aanmaken van je account!

73,81% van de rekeningen van particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD's bij deze aanbieder. U moet zich afvragen of u het hoge risico kunt lopen om uw geld te verliezen.

Waarin kun je handelen binnen Capital.com?

Capital.com biedt allerlei verschillende handelsproducten aan. Je investeert niet in deze handelsproducten maar werkt met CFD’s. 

Zo ontvang je geen aandeel wanneer je in een bepaald bedrijf investeert maar speculeer je wel op de aandelenkoers. 

Aandelen

Bij Capital.com kun je investeren in aandelen van meer dan 2400 verschillende bedrijven. Je kunt investeren in deze aandelen ze te verhandelen in CFD’s. 

Deze aandelen komen van verschillende beurzen, hieronder zie je het overzicht tot welke beurzen je allemaal toegang krijgt als je een account hebt bij Capital.com: 

Doordat je toegang krijgt over beurzen over de hele wereld kun je altijd de bedrijven waar jij geïnteresseerd in bent vinden. Daarnaast kun je bij Capital.com een zeer divers portfolio opbouwen door de grote keuze in aandelen.  

ETF's

Omdat Capital.com een groot aanbod aandelen heeft kan het ook veel ETF’s aanbieden. Bij een ETF investeer je niet in een enkel bedrijf maar beleg je in een fonds waarin verschillende aandelen gebundeld zijn. 

Beleggers investeren vaak in ETF’s om hun risico op bepaalde beleggingen te verkleinen. Als het slecht gaat met één bedrijf uit een ETF wordt dit gecompenseerd door de andere bedrijven en verlies je veel minder dan wanneer je alleen in dat bedrijf had geïnvesteerd. 

Capital.com heeft een aanbod van bijna 100 verschillende ETF’s waaronder een aantal zeer bekende ETF’s van grote investeringsmaatschappijen als Vanguard. Met een ETF kun je eenvoudig investeren in een bepaalde sector waar jij in geïnteresseerd bent zonder dat je onderzoek hoeft te doen naar alle bedrijven in deze sector. 

Valuta

Ook handelen in valuta is erg populair en goed mogelijk op het Capital.com platform. De broker biedt meer dan 160 verschillende valutamarkten waar je CFD’s op kan openen. 

Je speculeert daarmee op de koers van bepaalde valuta’s. Als je denkt dat de dollar de komende tijd veel meer waard wordt vergeleken met de euro kun je op deze manier geld verdienen aan deze koerswijziging. 

Niet alleen handelen in CFD's?

Wil je handelen bij een broker niet alleen gebruikt maak van CFD's? Kies dan voor eToro.

73,81% van de rekeningen van particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD's bij deze aanbieder. U moet zich afvragen of u het hoge risico kunt lopen om uw geld te verliezen.

Cryptocurrency

Het aanbod cryptocurrency is ook groende bij Capital.com en zo biedt het naast de bekende, grote cryptocurrency als Bitcoin en Ethereum ook kleinere cryptocurrency die je als CFD kan verhandelen. 

Inmiddels zijn er meer dan 100 verschillende cryptocurrency-markten waar je in kan investeren bij Capital.com. 

Binnen Capital.com kun je onder andere de volgende cryptomunten kopen:

De meeste van deze cryptocurrency worden verhandeld tegen allerlei andere valuta. Zo kan iedereen over de hele wereld gemakkelijk investeren in deze cryptocurrency.

Grondstoffen

Ook handelen in grondstoffen is mogelijk bij Capital.com. Ook dit gaat door middel van CFD’s en zo investeer je niet rechtstreeks in de grondstof zelf en hoef je bijvoorbeeld niet zelf goud veilig op te slaan als je hierin investeert. 

Bij Capital.com kun je dus ook speculeren op de koersen van bepaalde grondstoffen zoals suiker, cacao, zilver, aluminium en meer. 

Indexen

Ook indexen zijn te verhandelen op Capital.com. Een index bestaat vaak uit veel bedrijven uit een bepaalde sector of van een bepaalde beurs. 

Een index geeft goed inzicht in de economische situatie van die beurs of sector maar je kunt speculeren op de koersen van deze indexen door er in te investeren op Capital.com. Enkele van de indexen waar je in kan investeren zijn de US 100 met de 100 grootste Amerikaanse techbedrijven en de Netherlands 25 index (AEX stock index) waar de 25 meest gehandelde Nederlandse aandelen in gebundeld zijn. 

Heb je kosten bij Capital.com?

Als je bij een online broker aan de slag gaat moet je altijd beseffen dat ook deze broker ook geld moet verdienen aan jou. Dit doen ze door bepaalde kosten bij het investeren, hieronder zie je een duidelijk overzicht van alle kosten waar je bij Capital.com te maken mee krijgt. 

Kosten voor beleggen per handelsproduct

Capital.com verdient geld aan jouw investeringen door de spread. Een spread is het verschil tussen de prijs waarvoor je iets kan kopen kan verkopen. 

Capital.com hanteert lage spreads maar kijk altijd naar deze spreads en probeer het soms te vergelijken met andere brokers om te zien of Capital.com inderdaad de laagste spread hanteert. 

Doordat Capital.com deze manier van kosten hanteert heb je zelf niet altijd een duidelijk overzicht van de kosten die je betaalt bij deze broker. Vandaar dat het vergelijken belangrijk blijft. 

Het maakt niet uit of je nu in cryptocurrency investeert of alleen in aandelen. Bij Capital.com betaal je kosten door de spread die gehanteerd wordt door de broker. 

 

Overige kosten

Geld storten bij Capital.com gaat zonder dat je hier transactiekosten over hoeft te betalen. Zo kun je de volledige storting gebruiken om mee te gaan investeren. 

Je betaalt bij Capital.com geen kosten als je niet actief bent op het platform. Bij sommige brokers zijn er wel kosten verbonden aan inactiviteit dus mocht je nog niet zeker weten hoe actief je zal zijn bij een broker kun je goed terecht bij Capital.com. 

 

Opname van je winst

Heb je winst gemaakt en wil je graag geld overmaken van Capital broker terug naar je eigen bankrekening? Ook daar betaal je geen transactiekosten. 

Hierdoor kun je zo vaak als je wilt geld opnemen van de broker zonder dat je je zorgen hoeft te maken over eventuele transactiekosten. 

Genoeg gelezen over Capital.com en wil je beginnen? Maak dan snel een account aan bij deze broker.

73,81% van de rekeningen van particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD's bij deze aanbieder. U moet zich afvragen of u het hoge risico kunt lopen om uw geld te verliezen.

Hoe handel je in aandelen met Capital.com?

Capital.com heeft een handelsplatform dat eenvoudig te begrijpen en gebruiken is. Je kunt gebruik maken van de zoekfunctie om specifieke aandelen te zoeken of door een lijst heen te spitten om daar geschikte aandelen te vinden. 

In deze lijsten vind je alle handelsproducten door elkaar, je kunt filteren via de balk aan de linkerkant om specifieker op zoek te gaan naar aandelen. 

handelen aandelen capital.com

Het handelsplatform van Capital.com 

Als je keuze gevallen is op één van de meer dan 2400 aandelen die aangeboden wordt door Capital broker kun je deze eenvoudig kopen. Je klikt in de lijst of bij het aandeel zelf op ‘buy’ en geeft aan hoeveel je wilt investeren in dit aandeel. 

Je handelt alles op Capital.com als CFD en daarmee speculeer je op de aandelenkoers en krijg je een aantal extra opties. Zo kun je een hefboomeffect instellen en gebruik maken van een stop-loss of take-profit. 

Als je een aandeel gekocht hebt vind je deeze terug in je portfolio aan de linkerkant van de interface. 

Handelen met een hefboom

Een hefboomeffect gebruik je om zonder je investering te verhogen toch voor meer geld te investeren. Als je 20 euro investeert maar een hefboomeffect van 20 gebruikt investeer je alsnog €20 maar is je investering in dit aandeel: €20 * 20 = €400

Als de koers iets daalt dan telt dit 20 keer zo zwaar voor je investering,  het risico hiervan is dat als je voor een hoog hefboomeffect kiest je investering zelf heel snel kan verdwijnen. 

Als je namelijk €20 verlies maakt in bovenstaande voorbeeld is je volledige investering weg. Bij Capital.com kun je gebruik maken van de volgende maximale hefboomeffecten: 

 • 5:1 op aandelen
 • 30:1 op forex trading
 • 2:1 op cryptocurrency
 • 10:1 op grondstoffen
 • 20:1 op indexen

Short gaan & long gaan

Je kunt bij Capital.com ook short gaan. Bij short gaan verkoop je eerst aandelen zonder dat je ze in bezit hebt, je leent deze aandelen en koopt ze later weer terug om de lening weer terug te geven. 

Hierbij ga je ervan uit dat de koers van dit aandeel of andere handelsproduct gaat dalen zodat je ze verkoopt voor een hoger bedrag dan dat je ze weer inkoopt. Long gaan is wat je normaal gesproken doet als je investeert en uitgaat van een koersstijging. 

Met deze opties kun je op allerlei manieren beleggen en naast profiteren van koersstijgingen ook profiteren van een koersdaling. 

Verschillende orders

Het platform biedt nog een aantal extra mogelijkheden waardoor je een investering kan aanpassen aan het risico dat je wenst. De volgende mogelijkheden heb je bij het plaatsen van een order:

 • Market order: Bij een market order plaats je een bestelling die uitgevoerd wordt tegen de op dat moment beschikbare marktprijs. Deze order wordt meteen uitgevoerd. 
 • Limit order: Bij een limit order geef je zelf de prijs aan waarvoor je wilt gaan investeren. Je bestelling wordt verwerkt zodra dit handelsproduct aangeboden wordt voor de prijs die je besloten hebt. 
 • Stop Loss Order: Met een stop-loss kun je het risico dat je loopt bij investeringen verkleinen. Als je een door jouw bepaald verlies lijdt op een investering wordt deze automatisch gesloten zodat het verlies niet verder op loopt. 
 • Take Profit Order: Ook bij een take-profit geef je een waarde aan maar dan een bepaalde winst. Als deze winst behaald wordt sluit Capital.com automatisch de investering zodat je deze winst gegarandeerd hebt. 

73,81% van de rekeningen van particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD's bij deze aanbieder. U moet zich afvragen of u het hoge risico kunt lopen om uw geld te verliezen.

Extra functies binnen Capital.com

MetaTrader 4

Het MetaTrader 4 platform is te gebruiken via je Capital.com account door de accounts van beide platformen aan elkaar te linken. Het MetaTrader 4 platform biedt vooral voor ervaren beleggers aanzienlijk meer opties en anaylsemogelijkheden. 

Zo krijg je inzicht in advies dat experts geven, je krijg signalen over bepaalde handelsproducten en je kunt nog sneller handelen dan op het Capital.com platform zelf. Je blijft via MetaTrader 4 vooral op de hoogte van alle live statistieken. 

metatrader 4

Het MetaTrader 4 platform waar je via Capital.com gebruik van kunt maken

Mobiele applicaties

Naast het Capital.com platform dat je via je browser kan bezoeken biedt de broker steeds meer mogelijkheden om ook op je smartphone te kunnen beleggen. Zo kun je nog vaker je investeringen bekijken en ook als je niet thuis bent beslissingen maken over je portfolio. 

Je kunt gebruik maken van de Capital.com app maar er zijn nog meer applicaties die je met je Capital.com account kunt gebruiken. Zo heeft de broker de app ‘Investmate’ gemaakt zodat beginnende beleggers eenvoudig alles kunnen leren over beleggen. 

Bij investmate heb je de mogelijkheid om veel kennis op te doen en kun je gebruik maken van bepaalde testen om deze kennis te testen. Daarnaast kun je doelen voor jezelf zetten om nog meer te leren over bepaalde onderdelen van het beleggen. 

Is Capital.com een veilig platform?

Capital.com bestaat nog maar een aantal jaar maar wordt gereguleerd door twee Europese instellingen en heeft een aantal fondsen opgericht om mensen terug te kunnen betalen als er wel iets mis gaat. Deze zaken zorgen ervoor dat Capital.com op dit moment een erg veilig platform is. 

Verder bewaart Capital.com je data veilig door gebruik te maken van encrypties en daardoor voldoet het aan alle eisen volgens de PCI Data Security Standards. 

Contact & klantenservice

Capital.com heeft vier kantoren in Europa en in verschillende Europese landen een eigen klantenservice. Je kunt vanuit Nederland contact opnemen met Capital.com via het contactformulier of via de gegevens hiernaast. 

www.capital.com
4th Floor 64-65 Vincent Square
Westminster, London, United Kingdom
Tel. +44 20 8089 7893
NL’se klantenservice: +31 20 369 0380 

Capital.com voor- en nadelen

Hieronder vind je alle voor-en nadelen van de broker Capital.com. 

Voordelen

Nadelen

Wil jij liever handelen bij een broker die niet uitsluitend CFD’s heeft? Maak dan gratis een account aan bij eToro en start  direct

73,81% van de rekeningen van particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD's bij deze aanbieder. U moet zich afvragen of u het hoge risico kunt lopen om uw geld te verliezen.

Veelgestelde vragen

Capital.com biedt je meer dan 2400 aandelen, veel ETF’s, grondstoffen, cryptocurrency en meer handelsproducten die je allemaal als CFD kan verhandelen. Door te handelen in CFD’s kun je zelf bepalen hoeveel risico je wilt lopen met een investering. 

Het hangt af van welke betaalmethode je gebruikt bij je storting. Als je iDeal gebruikt staat het geld meteen op je account, bij bankoverschrijving kan het langer duren totdat je gebruik kan maken van je geld.

Rechtsbovenin het handelsplatform van Capital.com vind je de mogelijkheid om te wisselen tussen accounts of extra accounts aan te maken. Als je op het account zit waar je geld van af wilt halen klik je rechtsbovenin op het pijltje en daarna voor geld opnemen. 

Je maakt bij deze broker volledig gratis een account aan. Het enige waar Capital.com geld aan verdient zijn de spreads, de verschillen tussen koop- en verkoopprijs.

 

Capital.com is gereguleerd door twee Europese instanties en heeft een aantal fondsen om mensen te compenseren wanneer er toch iets fout gaat. Je kunt dus goed terecht bij deze broker als je graag bij een veilige broker aan de slag wilt. 

Capital.com ervaringen: Conclusie

Het is een broker die eigenlijk nog maar net bestaat maar nu al een flinke groei heeft doorgemaakt. Het bedrijf heeft meerdere kantoren verspreid over Europa en in een aantal landen een eigen klantenservice. 

Bij Capital.com kun je alleen handelen in CFD’s en daarmee kom je dus nooit in het bezit van de onderliggende aandelen, cryptocurrecny of grondstoffen als je hierin investeert. Wel is het aanbod bij Capital.com zo groot dat je niet voor bepaalde handelsproducten bij andere brokers terecht hoeft. 

 

Meteen een gratis Capital.com account maken?

Overtuigt door alle mogelijkheden uit deze Capital.com review? Maak dan nu een account aan en begin zo snel mogelijk met handelen!
gratis

73,81% van de rekeningen van particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD's bij deze aanbieder. U moet zich afvragen of u het hoge risico kunt lopen om uw geld te verliezen.

Scroll naar boven