Top 3 Beste Crypto Brokers van Nederland

Voordat je begint met investeren in cryptomunten wil je een goede keuze maken voor een broker. Je weet nog maar weinig van brokers en wilt graag een begin maken met crypto, en het is daarom essentieel dat je bij een goede broker begint!

In dit artikel leggen we je daarom van A tot Z uit bij welke crypto broker je het best terecht kunt, wat de goedkoopste crypto broker is en hoe jij direct start bij de veiligste crypto broker van Nederland!

Zelf aan de slag bij de Beste Crypto Brokers Nederland

Klaar om te beginnen met crypto bij de beste, goedkoopste en veiligste crypto broker van Nederland? Klik dan op de groene knop!

Het kiezen van een goede crypto broker is erg belangrijk wanneer je van plan bent om geld in crypto te stoppen. Daarom leggen we je in dit artikel uit wat de beste crypto broker is, maar ook welke je als Nederlander het beste kunt gebruiken.

Ook leggen we je alles uit over de veiligheid van de brokers en hoe je de juiste keuze maakt in dit ingewikkelde proces. Als het goed is kun je na het lezen van dit artikel zelf een goede keuze maken en aan de slag.

Wat is een Crypto Broker?

Een crypto broker zorgt ervoor dat jij en een aanbieder tot een akkoord kunnen komen over de prijs van een bepaalde cryptomunt. Voorbeelden van top crypto brokers zijn eToro, Libertex, en Binance. 

Een crypto broker is dan ook zelf niet in het bezit van crypto, maar zorgt ervoor dat het handelen tussen partijen vlekkeloos verloopt.

Zodra een handelaar een cryptomunt koopt zorgt de crypto broker ervoor dat jij in het bezit komt van de crypto en de uitgever van de exchange in het bezit van het geld.

Crypto Brokers Vergelijken

Het kiezen van de juiste broker kan een flinke opgave zijn. Daarom hebben wij de beste crypto brokers Nederland voor je op een rijtje gezet. Deze top crypto brokers hebben allemaal een groot aanbod en zijn in het bezit van alle licenties die een crypto broker nodig heeft.

Zo weet je dus zeker hier terecht te kunnen om te investeren op een veilige manier. De brokers met een licentie bij bijvoorbeeld het AFM, DNB, CySEC of de FCA worden allen gereguleerd en er is toezicht op hoe zij omgaan met je geld en gegevens. In onderstaand overzicht vindt je 3 van zulke brokers.

Beste Altcoins 2021/2022 en veelbelovende nieuwe altcoins kopen

Broker
eToro
⭐⭐⭐⭐⭐
MEXC
⭐⭐⭐⭐
Coinbase
⭐⭐⭐⭐
Kraken
⭐⭐⭐
OKX
⭐⭐⭐
eToro bekijkenMEXC bekijkenCoinbase bekijkenKraken bekijkenOKX bekijken
Beoordeling Mobiele App9.8/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€50,-€10,-€2,-€10,-€1,-
Minimale spread (pips)vanaf 0,15%vanaf 0,01%0,5%1 pipvanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€10,-€5,-€2,-€1,-<€1,-
Maximale Hefboom400x200x10x50x200x
Aantal cryptocurrency1102708249265614
Regulatie FCA, CySEC, DNB, AMF, BoS, OAM, MFSA, FSRA, ASIC, FSAS, FinCENGeenFCA, CBI, DNB, FinCEN, FINTRAC, FCA, OAM, BoS, CBI, DNB, AUSTRAC, FSRAMalta, FCA, DNB, FinCEN, Hong-Kong
Overnacht / conversiekostenGeenGeenGeenGeenGeen
Opnamekosten€5,-Ligt aan crypto€0,15€1,-Gas fees
OnderhoudskostenGeenGeenGeebGeenGeen

Stap 1: Crypto Brokers Vergelijken en de beste kiezen

Wij hebben een aantal goede brokers voor je op een rijtje gezet waaruit je kunt kiezen wil je graag beginnen met investeren in crypto. Deze crypto brokers zijn dan ook uiterst gebruiksvriendelijk en hebben een gigantisch aanbod.

Beste Crypto Brokers Nederland - Etoro

Al jarenlang is eToro een enorme broker zowel binnen als buiten Nederland. Deze crypto broker geeft je dan ook veel mogelijkheden op het gebied van crypto en helpt je met het maken van de juiste keuzes binnen je avontuur.

eToro bestaat al sinds 2006 en is sindsdien een zeer bekende naam binnen de crypto brokers. Het hoofdkantoor van eToro is gevestigd in Israel en er werken meer dan duizend mensen die allemaal een goede expertise hebben op het gebied van crypto.

Bij eToro kun je betalen met iDeal, Visa, Bankoverschrijving, Trustly en nog veel meer mogelijkheden. Ook biedt eToro je de mogelijkheid om te investeren met een demo-account dat volledig gratis te gebruiken is.

Het Copytrading Network van eToro

Met dit demo-account kun je kijken of het investeren überhaupt iets voor je is en of je er mee door wilt gaan. Je kunt je eToro-account makkelijk overzetten naar een betaald account, de eerste keer dat je geld stort bij eToro kun je al beginnen met een lage minimale inleg van $50 (€43)

eToro biedt naast cryptocurrency nog veel meer andere producten waar je in kan investeren. Zo vind je hier ook aandelen, ETF’s, grondstoffen, valuta’s en meer

Over het kopen en verkopen van aandelen en ETF’s betaal je zelfs 0% commissie. Zo kom je niet voor onverwachtse kosten te staan en weet je zeker dat het bedrag op je beeldscherm altijd het bedrag is wat je ook daadwerkelijk betaalt voor een investering. 

Deze crypto broker heeft een aantal handige extra functies zoals de Copy trading tool. Met deze tool kun je de portfolio’s van succesvolle beleggers inzien en met één klik kopiëren naar je eigen portfolio. 

Je kunt veilig beleggen bij eToro, het platform wordt door miljoenen klanten gebruikt en heeft licenties bij meerdere toezichthouders. Zo houden zowel het Cyrpiotische CySEC als het Britse FCA een oogje in het zeil. 

Nu een account aanmaken bij een van de beste crypto brokers van Nederland? Klik op de groene knop!

Beste Crypto Brokers Nederland - Skilling

Skilling is een broker die forex trading en CFD’s trading aanbiedt. Skilling is een fintech bedrijf dat begon als een eenvoudig handelsplatform. Skilling is opgericht door een Scandinavisch team in 2016. 

Bij Skilling kan je kiezen uit verschillende account types. Je hebt een standaard account en een premium account. Het premium account is meer bedoeld voor professionele handelaren. Bij Skilling kan je ook een demo-account aanmaken. Zo kan je het traden en de site wat beter leren kennen. De minimale storting bij Skilling is 100,-

Beste Crypto Brokers Nederland - Capital

Capital bestaat sinds 2016 en is een jonge broker. Capital is veilig en is gereguleerd op Cyprus, Engeland door de FCA en de ASIC. Bij Capital kun je kiezen uit meer dan 3000 CFD’s.

Capital is erg klantvriendelijk en maakt het erg makkelijk voor de klant om te beginnen met traden of door te gaan met traden. Je kan als beginner een demo-account aanmaken zodat je alvast kunt gaan oefenen voordat je met je eigen geld gaat investeren. Daarnaast biedt capital ook educatie en trainingen voor traders en beleggers.

De minimale storing bij Capital is 20,- en kan je gemkkelijk betalen met verschillende betaalmethodes zoals iDeal, creditcard, debitcard en nog veel meer.

Beste Crypto Brokers Nederland - Libertex

Een hele andere broker is Libertex, hier kun je de cryptomunten niet zelf kopen, maar wel speculeren op de koers door het afsluiten van crypto CFD’s. 

Bij een crypto CFD sluit je als het ware een contract af met de crypto broker waarin je doet alsof je de munt koopt. Je kunt dus met een crypto CFD net zo goed profiteren van een stijgende koers als wanneer je de munten zelf koopt.

Libertex heeft een aanbod van tientallen cryptomunten en daarnaast ook nog veel andere handelsproducten. Zo kun je hier ook investeren in CFD’s van aandelen, ETF’s, grondstoffen, valuta en meer. 

Ook aan de slag bij Libertex? Maak dan snel een gratis account aan!

Beste Crypto Brokers Nederland - Binance

Internationaal is Binance de meest populaire crypto broker vanwege het enorme aanbod verschillende cryptomunten dat deze broker aanbiedt. 

Bij Binance heb je ook nog allemaal extra mogelijkheden zoals Binance Earn waarmee je gemakkelijk munten kan staken. Via staking kun je extra cryptomunten verdienen door de munten die je in bezit hebt vast te zetten voor een bepaalde tijd. De broker staat echter niet bekend om haar goede service.

Ook genieten van het grootste aanbod cryptomunten? Maak dan snel je Binance account aan!

Stap 2: Maak een account aan

Een account openen bij eToro kost slechts enkele minuten en daarvoor heb je een aantal gegevens nodig. Zo wil eToro je adres, naam, woonplaats en een foto van een geldig identiteitsbewijs zien.

Zorg er dan ook voor dat je al deze gegevens bij de hand hebt voordat je begint aan dit proces. Je kunt je namelijk geen fouten veroorloven bij dit soort processen.

Een account aanmaken kan via de website van eToro waarna je al snel het kopje ‘Sluit je nu aan’ zult zien staan. Hierna vul je de gegevens in die je bij de hand hebt en je account is geopend, wel kan het even duren voordat je persoonlijke gegevens geverifieerd zijn.

Stap 3: Geld op account zetten

Nadat je je account hebt geopend en nadat je persoonlijke gegevens zijn goedgekeurd kun je verder naar het geld storten op je eToro-account.

Je kunt geld storten met iDeal, Klarna, Trustly, Visa, PayPal en creditcard. Na het storten duurt het enkele minuten tot uren voordat het geld op je account staat. 

Het minimale stortbedrag bij eToro is 50 dollar, wat omgerekend 43 euro is. Je kunt dus bij eToro al storten vanaf ongeveer 43 euro, ook jonge beleggers en kleine investeerders kunnen hier dus ook starten.

Bij deze optie in het menu kun je geld storten

Stap 4: Zoek een geschike cryptomunt

Na het kiezen van de betaalmogelijkheid en nadat je het bedrag hebt gestort kies je de cryptomunt uit waarin je graag wilt investeren. Dit kan bovenin de zoekbalk waarna je de gewenste resultaten te zien krijgt.

eToro biedt hierbij de mogelijkheid tot analyse van diverse grafieken en gegevens, en bovendien ook een nieuwsfeed waar gebruikers op kunnen reageren. Op deze manier kun je op zoek naar cryptomunten die in trek zijn of op het punt van doorbreken staan. 

Stap 5: Doe je eerste investering bij de Crypto Broker

Ben je alle stappen goed doorgekomen? Dan is het tijd voor de laatste stap die je moet voltooien. Dat is het doen van je eerste investering, een spannend maar leuk moment als belegger.

Dit is natuurlijk waar je het allemaal voor doet!

Nadat je de gewenste resultaten hebt gevonden bovenin de zoekbalk klik je op de cryptomunt waarin je wilt investeren. Nu kom je in het scherm terecht waar je zowel de crypto kunt kopen, als verkopen.

Hier kun je dan ook het bedrag invullen waarvoor je wilt investeren, maar hier kun je er ook voor kiezen om iets te verkopen als je al in het bezit bent van cryptomunten. Je klikt op de gewenste cryptomunt, vult in hoeveel je wilt investeren en dat waren alle stappen al.

Dompel je onder in de wereld van crypto en start snel met eToro!

Hoe kies ik de Beste Crypto Broker?

Het kiezen van de juiste crypto broker is absoluut niet gemakkelijk en is een stap waar je goed over na moet denken. Daarom hebben we een aantal factoren voor je op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden bij het crypto brokers vergelijken.

Allereerst willen we je erop attenderen dat er ook genoeg crypto brokers zijn die niet betrouwbaar zijn. Betrouwbaarheid is dan ook wel een van de meest belangrijke factoren waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een geschikte broker.

Doe dan ook zelf een stukje onderzoek bij het crypto brokers vergelijken. Kijk of ze bezitten over bepaalde licenties en lees reviews van andere gebruikers die ervaring hebben bij de crypto broker.

Ook is gebruiksvriendelijkheid voor veel mensen een onderdeel waar ze rekening mee moeten houden. Je moet namelijk wel snappen hoe alles werkt en de uitstraling van een platform werkt daar ook aan mee, zorg er dus altijd voor dat je je prettig voelt bij de crypto broker.

eToro staat bekend als een van de beste sociale handelsplatformen!

Kies voor de Veiligste Crypto Broker

Je bent natuurlijk op zoek naar een crypto broker Nederland die een goed aanbod heeft, maar je moet ook vertrouwen hebben in de broker. Dit kun je controleren door op te zoeken of ze de juiste licenties hebben en of ze bijvoorbeeld staan geregistreerd bij de FCA, CySEC, AFM of DNB.

Over het algemeen zijn brokers als eToro, en Libertex beide erg betrouwbaar, maar toch kun je altijd alle informatie maar beter controleren. Ieder land heeft een eigen commissie die toezicht houden op brokers, in Groot-Brittannië is dat bijvoorbeeld de FCA.

Maak dus nooit zomaar accounts aan bij brokers die je niet vertrouwd of waarvan je niet zeker weet of ze in het bezit zijn van de juiste licenties. Lage tarieven betekenen bijvoorbeeld niet meteen dat een crypto broker betrouwbaar is. De veiligste crypto broker kies je door goed onderzoek zelf.

Snel een account aanmaken via eToro? Dat kan via de groene knop!

Crypto Brokers en hun liquiditeit

Over het algemeen zitten de top crypto brokers goed qua liquiditeit. Je wilt natuurlijk dat je liquiditeit niet wordt omgezet waarna het een negatieve invloed heeft op de prijs.

Bij brokers als eToro, Binance en Libertex heb je hier over het algemeen niet veel last van, maar toch raadden we je het aan om het goed in de gaten te houden wil je beginnen met Nederlandse brokers crypto.

Daarnaast heb je drie soorten liquiditeit genaamd marktliquiditeit, boekhoudliquiditeit en liquiditeit van activa. Ieder staat voor een eigen betekenis waar je allemaal rekening mee moet houden wil je de veiligste crypto broker vinden.

Goedkoop crypto kopen? Via de groene knop maak je een account aan via eToro!

 

De Goedkoopste Crypto Broker

Of een crypto broker goedkoop is heeft vooral te maken met de commissie die je hebt. Bij de meeste top crypto brokers ligt de commissie rond de 1%, maar dit kan zelfs maar 0,25% zijn. 

Brokers als eToro vallen niet meteen in dit rijtje, maar als je kijkt naar de transactiekosten die je maakt bij top crypto brokers ligt het allemaal niet zo hoog. De meeste brokers rekenen dezelfde omwisselcommissie, maar je moet wel het verschil tussen de koop- en verkoopkoers altijd goed in de gaten houden.

Tip: Doe ook altijd zelf onderzoek naar crypto brokers. Dat een crypto broker goedkoop is betekend namelijk niet meteen dat het ook de geschikte broker is. 

eToro heeft een ruim aanbod aan crypto en is daarom een geschikte crypto broker!

Verschil Crypto Brokers en crypto exchanges

Ook op het gebied van aanbod wil je natuurlijk een juiste keuze maken op het gebied van een crypto broker. Brokers als eToro, Libertex en Binance hebben allemaal een flink aanbod en doen over het algemeen helemaal niet onder voor elkaar.

De keuze die je dan moet maken is een stukje gebruiksvriendelijkheid, extra kosten, en de betrouwbaarheid van de broker. De keuzes die je maakt liggen in je eigen handen, maar wil je investeren in bepaalde crypto, kan het wel eens voorkomen dat de juiste crypto er niet bij zit.

Maak geen overhaaste keuzes en zorg er altijd voor dat je er voor de volle 100% achter staat. Je stopt er natuurlijk wel je eigen verdiende geld in. Meer weten over geschikte crypto exchanges? Klik dan op de link.

eToro kan zomaar eens de geschikte crypto broker voor jou zijn en beginnen kan hier!

Veelgestelde vragen

Een crypto broker is een website waar je cryptomunten kan kopen en verkopen. Daarnaast kun je bij een crypto broker ook de munten bewaren en zijn er bij enkele brokers ook opties als staking beschikbaar. 

Het beste kun je de crypto broker kiezen die een aanbod heeft dat bij jou past, tegen uiteraard lage kosten en het liefste zo veel mogelijk gebruiksvriendelijkheid. Afhankelijk van hoe ervaren je bent zul je hier meer of minder behoefte aan hebben, en het antwoord op welke crypto broker kan dan net wat anders zijn.

De goedkoopste crypto is de broker die voor jouw wensen de laagste kosten rekent. Brokers berekenen hun kosten namelijk op verschillende manieren, zo rekent de ene broker de kosten door in de koop- en verkoopprijs en rekenen andere brokers een percentage kosten bij elke transactie. Het verschilt dus per persoon welke crypto broker het goedkoopst is voor wat jij bij deze broker gaat doen. 

De crypto broker die de meeste munten aanbiedt, is eToro. Hier kun je de meeste munten echt kopen en verkopen, bij een crypto broker als Libertex sluit je alleen CFD’s af en kom je niet in bezit van de munt zelf. 

De beste broker voor crypto is eToro. Bij deze broker kun je tientallen verschillende munten gemakkelijk kopen, verkopen, bewaren of versturen. 

Crypto Broker: Conclusie

Cryptocurrency koop je altijd online en de allerbeste plek om je eerste crypto aankoop te doen is een crypto broker. Bij een crypto broker kun je verschillende cryptomunten kopen, verkopen, bewaren, versturen en ontvangen. 

Bij het kiezen van een crypto broker moet je goed op de kosten van de crypto broker letten. Daarnaast is ook het aanbod cruciaal, als je van plan bent veel verschillende munten te kopen moet je een crypto broker kiezen met een ruim aanbod aan verschillende munten. 

Je kunt gemakkelijk beginnen met een gratis account bij de crypto broker eToro. Zo kun je eerst alle opties van deze broker uitproberen door het virtuele geld dat je bij dit account krijgt, zo weet je precies waar je op moet letten als je begint met je eerste echte crypto aankoop!

Scroll naar boven